1. kolo
19.08.2023 18:30 CET
1 : 3
(1:2)
Stadión:
 

Reportáž

Radost hráčů Neapole (© AFP)

Neapol musela v bitvě šampionů otáčet. Ostrý duel na půdě nováčka rozhodl Osimhen

Nováček Serie A Frosinone podlehl v úvodním kole obhájci titulu z Neapole 1:3. Vůbec první branku celého ročníku italské nejvyšší soutěže sice obstarali hráči mistra druhé ligy, ještě před poločasovým hvizdem ale Neapolitánci zásluhou Mattea Politana a Victora Osimhena nepříznivý stav otočili. Nejlepší střelec uplynulého ročníku navíc po změně stran přidal svou druhou trefu. Na domácí lavičce náhradníků proseděl celý zápas, který už v úvodním dějství nabídl pět žlutých karet, mladý Čech Daniel Macej.

Hosté byli jasným favoritem, navíc když přes léto udrželi své hlavní zbraně Osimhena a Kvichu Kvaratskheliu. Domácí svůj kádr v přestupovém období doplnili o několik zkušených hráčů z prvoligového Lecce či Sassuola, pro českého fanouška však bylo nejzajímavější, že se na soupisku A-týmu probojoval 19letý odchovanec Baníku Macej.

Nováček soutěže zažil naprosto snový start zápasu. Jens Cajuste se ve vápně dopustil nedovoleného zákroku a domácí dostali výhodu pokutového kopu. K balonu se postavil Abdou Harroui a přízemní ranou k pravé tyči otevřel skóre. Neapol však postupně přidala a ve 24. minutě bylo vyrovnáno. K odraženému balonu se na hranici vápna dostal Politano a ranou k pravé tyči rozvlnil síť. Po několika minutách se hosté trefili znovu, přesný zásah Giacoma Raspadoriho ovšem kvůli ofsajdu neplatil. Ve 42. minutě už však vedoucí gól Neapole platil, Osimhen dostal balon do vápna a nekompromisně zavěsil pod břevno.

Azzurri začali po změně stran aktivně a dostávali svého soupeře pod tlak. V 57. minutě však zahrozil Jaime Baéz, který z přímého kopu orazítkoval levou tyč. Domácí se snažili postupně převzít otěže hry, Neapolští jim toho však příliš nedovolovali. Naopak se hráči v modrém snažili hrozit z brejků, tak jako Raspadori, jehož střelu z úhlu gólman vyrazil. V další příležitosti se objevil Osimhen, sám před brankářem nezaváhal a dal razítko na tříbodový zisk pro Neapol.

Frosinone tak úřadujícího mistra Serie A nezaskočilo, a Neapol si tak odvezla všechny body. Další zápas nováčka soutěže čeká 26. srpna s Atalantou, Partenopei o den později doma přivítají Sassuolo.

Autor: Livesport.cz / Jakub Golda

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele