1. kolo
19.08.2023 20:45 CET
1 : 4
(0:3)

Reportáž

Radost hráčů Fiorentiny (© AFP)

Fiorentina vzala půdu janovského nováčka útokem, vysokou výhru přinesly letité zkušenosti

Hráči Janova po postupu do Serie A vůbec nezvládli její první kolo, když na vlastním stadionu prohráli s Fiorentinou 1:4. Neuplynula ještě ani úvodní čtvrthodina a domácí již prohrávali o dvě branky. Nejprve se trefil 30letý Cristiano Biraghi a krátce po něm také Giacomo Bonaventura, jenž načal již svou 17. sezonu v italské nejvyšší soutěži. Oba matadoři si pak navíc připsali v dalším průběhu zápasu po jedné asistenci, čímž kromě fanouškovské základny potěšili také absentujícího Antonína Baráka.

Fiorentina v minulé sezoně příliš nezářila, když skončila s velkou ztrátou na týmy před sebou osmá. Po vyloučení Juventusu z evropských pohárů ji ovšem spadla do klína vstupenka do kvalifikace o Evropskou konferenční ligu, v níž se loni dostala až do finále. Prvním soupeřem Fialek byl Janov, který se po roční odmlce probojoval zpět do nejvyšší italské soutěže.

Hosté se hned od začátku gólově činili. Svůj individuální průnik skvěle zakončil kapitán Biraghi, když vyslal dělovku přímo pod břevno. Zanedlouho přišel i druhý gól, tentokrát se do listiny střelců zapsal zkušený záložník Bonaventura. Ten si našel odražený míč po střele zpoza vápna Nicoláse Gonzáleze a z bezprostřední blízkosti zakončil. Ve 24. minutě se mohli ke slovu přihlásit hosté, ovšem rána Milana Badelje jen těsně minula levou tyč. Pět minut před poločasovou pauzou přidala Fiorentina ještě branku do kabiny. Po rohovém kopu Biraghiho se hlavou prosadil Argentinec González.

Po pauze sundali hosté mírně nohu z plynu a nikam se nehnali. Pozornost upoutala ve 48. minutě světlice vhozena z domácího kotle, kterou byl málem trefen Luca Ranieri. V 56. minutě však La Viola znovu udeřila. V záři reflektorů byl nyní spatřen Rolando Mandragora, jenž si z druhé vlny naskočil na Bonaventurův centr a nedal gólmanovi šanci. Hráč s příjmením známé rostliny z filmové série Harry Potter ale nestihl svůj přesný zásah ani oslavit, když jeho tým poprvé v zápase kapituloval. Odvrácený balon si v pokutovém území našel Davide Biraschi, jenž nakonec překonal i zkušeného Pietra Terracciana. Jenže to byl poslední přesný zásah utkání, a z výhry se tak radovali hosté.

Fiorentina tak v prvním zápase ročníku bez problému zvítězila. V příštím kole ji čeká 27. srpna souboj s Lecce, Janov se ve stejný den střetne s Laziem.

Autor: Livesport.cz / Vojtěch Kryštof

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele