1. kolo
19.08.2023 18:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Oslavy hráčů Hellasu Verona (© AFP)

Verona na úvod sezony vyloupila Empoli. Výhru zařídil přehlížený náhradník ze Salernitany

Verona zvítězila v prvním kole Seria A na hřišti Empoli 1:0. Ačkoliv si domácí Azzurri především v první půli vytvořili více zajímavých příležitostí než jejich soupeř, gólové radosti se nedočkali. Sami naopak v 75. minutě po zaváhání gólmana Elia Caprileho inkasovali, když se o vítěznou branku žlutomodrých postaral Federico Bonazzoli. Host ze Salernitany tak dal zapomenout na jarní část minulého ročníku, kterou strávil z velké části na lavičce náhradníků.

Stadion Empoli se společně s tím ve Frosinone stal prvním, kde v letošní sezoně zazněla již se Serií A spjatá hymna "O generosa!". Hráči Verony však o tento poslech mohli být letos ochuzeni, když až v červnu zachraňovali svou kůži v dodatečném duelu, který poslal o soutěž níž Spezii. V žlutomodrém dresu se hned v úvodním ligovém duelu objevil slovenský záložník Ondrej Duda, jenž závěr loňské sezony a většinu letní přípravy vynechal kvůli problémům s kolenem.

Diváci na Stadio Carlo Castellani čekali na první příležitost pouze do osmé minuty, kdy z dálky napřáhl Razvan Marin a svou pumelicí rozezvučel břevno hostující branky. Chvíli nato pálil z hranice pokutového území také Matteo Cancellieri, mladičký útočník Empoli ale mířidla nesrovnal a branku výrazně přestřelil. Na další šanci se následně čekalo až do 30. minuty, kdy střelou zpoza vápna na sebe upozornil Jordi Mboula.

Zakončení hostujícího útočníka ale gólové parametry nemělo a zamířilo výrazně vedle. V závěru prvního poločasu měl na kopačce vedoucí trefu domácí Emmanuel Gyasi, ghanský útočník ale zaváhal a z nadějné pozice v pokutovém území vypálil vysoko nad břevno.

Úvod druhého poločasu byl přehlídkou obran, tu narušil až v 60. minutě Marin, jenž z přímého kopu vypálil jen těsně vedle pravé tyče. Na druhé straně se po volném kopu nejlépe zorientoval Pawel Dawidowicz a po centru zprava hlavičkoval jen těsně nad břevno. Na první branku utkání se tak čekalo až do 75. minuty, kdy špatného vyběhnutí Caprileho po rohovém kopu využil Bonazzoli a střelou z otočky poslal Veronu do vedení.

O tři minuty později zaváhal také hostující brankář, jenž ale svoji chybu dokázal napravit a pokus střídajícího Stivena Shpendiho vytěsnil na roh. V 84. minutě se individuální akcí blýskl Tommaso Baldanzi, s jehož nepříjemnou ranou si však Lorenzo Montipó dokázal poradit.

Empoli tak úvodní duel vůbec nezvládlo a prohrálo. V dalším kole vyzve 26. srpna Monzu, Verona se ve stejný den střetne s AS Řím.

Autor: Livesport.cz / Jakub Synek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele