1. kolo
20.08.2023 20:45 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Fanoušci Lecce (© AFP)

Pasivní Lazio stihl zasloužený trest. Lecce prodloužilo úspěšnou bilanci úctyhodným obratem

Hráči Lecce porazili na svém stadionu v prvním kole Serie A Lazio 2:1. Orli přitom po většinu zápasu kráčeli za vítězstvím, když už v první půli těžili z akce sehrané dvojice Luis Alberto - Ciro Immobile, kterou zakončoval druhý jmenovaný. Giallorossi ale nebyli v zápase žádným otloukánkem a celku z hlavního města svými akcemi výrazně zatápěli. To přineslo ovoce v samém závěru, kdy v rozmezí dvou minut bleskově otočili skóre, na čemž se podílel i novic v jejich kádru Pontus Almqvist. Domácí tak neprohráli čtvrté vzájemné střetnutí v řadě.

Lazio se muselo po skvělém loňském ročníku, ve kterém se umístilo na druhé příčce, rozloučit se svou hvězdou Sergejem Milinkovičem-Savičem, který přestoupil do Saúdské Arábie. Italského vicemistra ale na druhou stranu posílil Daiči Kamada a mluvilo se také o možném příchodu Huga Llorise. V prvním utkání zavítali Orli na půdu Lecce, jež se loni jen tak tak zachránilo.

Po vcelku vlažné úvodní pasáži utkání zahrozili jako první v 11. minutě domácí. Hamza Rafia uvnitř šestnáctky skvěle zpracoval a podržel míč, který následně přiklepl na hranu vápna neobsazenému Gabrielu Strefezzovi, jehož razantní střela jen těsně minula levou tyč. Útočné hře Lazia chyběl po dlouhou dobu první půle moment překvapení. Ten však přišel ve 26. minutě, kdy si na kolmici ze středu hřiště naběhl Luis Alberto, jenž následně našel Immobileho. Kapitán Lazia neměl situaci jednoduchou, avšak i v pádu prokázal instinkt zabijáka, když překonal vybíhajícího Wladimira Falconeho.

Druhý poločas velkou změnu v obrazu hry nenabídl a nadále bylo aktivnější domácí Lecce. Obzvláště živým dojmem působil Strefezza, jenž si v 57. minutě šikovně navedl míč na střed hřiště, střelu pravačkou ovšem poslal mimo tři tyče. Chvíli nato předvedl dravý průnik z levé strany hřiště Lameck Banda, který následně vybídl k pokusu Rafiu, ten však dobré pozice nevyužil. Pojistit výhru Římanů mohl po vykoupání obránců Giallorossi hostující Immobile, Falcone ale nohou vytěsnil míč do tyče. Namísto toho si v 85. minutě šikovně zpracoval na hranici vápna míč Almqvist, jehož pohotová střela zapadla přesně do dolního rohu branky Lazia. Absolutní euforie na stadionu v jižní Itálii vypukla o dvě minuty později, kdy nedůrazného počínání hostujících zadáků využil Federico Di Francesco, jenž zamířil do stejného místa jako jeho švédský kolega.

Lecce tak v úvodním kole zaskočilo Lazio a získalo skvělé tři body. Oba celky sehrají další zápas 27. srpna. Giallorossi změří síly s Fiorentinou, Orli poté přivítají na vlastní půdě FC Janov.

Autor: Livesport.cz / Filip Adamec

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele