Serie A - preview 8. kola

22.10.2011, 10:10, aktualizováno 23.10.2011, 09:09
Previews
Italská Serie A se zase jednou probudila do svého zdaleka nejdůležitějšího dne. I tentokrát zbývá v neděli na Apeninském poloostrově odehrát osm utkání: nejprve AC Milán poctí svou návštěvou Lecce, pak se od tří představí třeba Inter proti Chievu nebo Neapol na půdě Cagliari a celý program zakončí bitva Bologni s Laziem...
US Lecce - AC Milán  (neděle 12:30)
Už krátce po poledni se představí obhájce titulu AC Milán. Na půdě Lecce nebude chtít nic jiného, než zvítězit a potvrdit vzrůstající formu. Lecce se trápí, stadion Via del Mare jako by byl zaklatý, svěřenci trenéra Di Franscesca tu ještě nevyhráli.

Lecce je v nezáviděníhodné situaci. Tým má na svém kontě pouze jedno vítězství, které tak trochu překvapivě přišlo na hřišti loni nepříjemné Boloni. Bohužel pro domácí to ale bylo na dlouho vše a sérii porážek ukončil až dobrý výkon v Janově po bezbrankové remíze 0:0. Zisk jednoho bodu je sice cenný, ale na situaci v tabulce neměl vliv. Nyní se domácí postaví proti Milánu, kdo je favorit nemusíme podotýkat. "Budeme muset běhat dvakrát tolik co Milán, neboť jen tak proti nim můžeme uspět," našel recept na hru AC jeho bývalý hráč Rodney Strasser.

Jenže Milán se po špatném začátku zvedá a pomaličku se začíná rozjíždět do starých "mistrovských" kolejí. V italské lize naposledy sestřelil třemi brankami Palermo, během týdne pak porazil i BATE Borisov. Milánští tak z pěti soutěžních zápasů, počítejme mezi ně i zápasy Ligy mistrů, prohráli jediný (s Juventusem), jinak čtyřikrát vyhráli. Na dobrých výkonech už se podepsali někteří navrátilci z marodky, zejména Brazilec Robinho. Proti Lecce by měl stejně jako van Bommel nastoupit.

"Musíme jít na hřiště se stejnou vůlí a motivací jako proti BATE. Proti Lecce chceme vykročit za náročným týdnem pravou nohou," nechal se slyšet již zmiňovaný van Bommel. Rossoneri čeká ve středu ještě Parma a o víkendu AS Řím. "Jedná se o velmi důležité tři zápasy, chceme být zase vůdci Serie A," dodal zkušený středopolař.

Domácím bude chybět čtveřice Di Michele, Diamoutene, Ferrario a Julio Sergio. Podobně je na tom i AC Milán. Tomu se marodka pomalu redukuje, i tak ale budou chybět hvězdy jako Thiago Silva, Gattuso, Pato, Flamini či velezkušený Seedorf.
US Lecce - pravděpodobná sestava:
Benassi - Oddo, Tomovič, Esposito, Mesbah - Obodo, Strasser, Giacomazzi - Cuadrado, Grossmuler - Corvia
AC Milán - pravděpodobná sestava:
Abbiati - Abate, Nesta, Bonera, Antonini - Nocerino, Van Bommel, Aquilani - Robinho - Ibrahimovič, Cassano
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 6.50 - 4.00 - 1.50
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Cagliari Calcio - SSC Neapol  (neděle 15:00)
Určitě hodně napínavou podívanou slibuje zápas Cagliari versus Neapol. Sardiňané zažívají parádní start do sezony, momentálně jsou třetí. Ani Neapol si nevede špatně, ta vedle domácí soutěže bojuje i v těžké skupině Ligy mistrů.

Cagliari vykazuje rok co rok zajímavé výsledky, ale přeci jenom se tato sezona od předchozích liší. Zatímco v minulých sezonách mělo Cagliari katastrofální start, v té letošní to neplatí. Svěřenci trenéra Ficcadentiho prohráli pouhé jedno utkání a mnozí už pomýšlejí na pohárová umístění.

"Pro tuto sezonu jsme si nedávali žádné konkrétní cíle. Chceme hrát každý zápas naplno, jak jen je v našich silách. Chceme vyhrávat jak jen to bude možné. Užili jsme si dobrý start, ale sezona je ještě dlouhá a každý zápas bude obtížný," rozhovořil se trenér sardinského celku Ficcadenti. Cagliari si možná nedávalo cíle, ale v tomhle zápase ho má. Proti Neapoli se Sardiňané pokusí o tříbodový zisk, dobrým výsledkem by nejspíše byla i remíza.

Neapol cestuje do Cagliari s dalším bodem do skupin Ligy mistrů. V hodně nabité skupině A se Napolitáni drží na druhé postupové pozici za mnichovským Bayernem. "Byl to pro nás důležitý výsledek. Bayern je velmi silným týmem, je v nejlepší formě. V posledních deseti hrách vstřelil 25 branek a jen jednou inkasoval, to vypovídá o mužstvu hodně," chválil bavorský celek Walter Mazzarri. V milionářské soutěži se tedy daří a do jisté míry se daří i v Serii A. Minulé kolo však Neapoli nevyšlo, Azurrri doma nečekaně prohráli s Parmou 1:2 a tento výsledek budou chtít na Sardinii odčinit.

Domácím bude chybět pouze osamocený Eriksson. Nijak dramatické to není ani v Neapoli, na Sardinii se neobjeví Donadel, Britos a Panděv.
Cagliari Calcio - pravděpodobná sestava:
Agazzi - Pisano, Canini, Astori, Agostini - Biondini, Conti, Nainggolan - Cossu, Thiago Ribeiro - Larrivey
SSC Neapol - pravděpodobná sestava:
De Sanctis - Campagnaro, Fernandez, Aronica - Zuniga, Dzemaili, Gargano, Dossena - Santana, Lavezzi - Cavani
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.85 - 3.25 - 2.45
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Inter Milán - Chievo Verona  (neděle 15:00)
Fotbalisté Interu Milán se v dalším kole italské ligy představí doma proti veronskému Chievu. Nerazzurri zažívají jeden z nejhorších startů vůbec, aktuálně jsou na poslední pozici, která zaručuje záchranu. Není tedy divu, že proti Chievu nebudou brát svěřenci trenéra Ranieriho nic jiného než vítězství.

"Musíme v neděli vyhrát a na San Siru změnit negativní trend. Náš výkon v Lille byl důležitý, vyhráli jsme a ukázali hodně charakteru a odhodlání." Slova kapitána Javiera Zanettiho dávají za pravdu. Inter se kádrem od dob minulých příliš neproměnil, změnily se ale výsledky, a to k mnohem horšímu, než jsme byli zvyklí. Několikanásobný italský šampión zatim vyhrál pouze jeden zápas a na svém kontě má tedy trístní čtyři body!

Nerazzurri jsou teď pod pořádným tlakem a další porážka ho může ještě zesílit. "Vzhledem k tomu, co jsme za posledních sedm let vyhráli, je normální, že jsme kritizováni za pomalý start do sezony. Nicméně i to je součást fotbalu," dodal Zanetti. Inter se teď představí doma proti Chievu a bude chtít pochopitelně vyhrát.

Chievo v dosavadním průběhu vykazuje solidní výsledky. Start byl sice pomalejší ale teď už tým z města Romea a Julie čtyřikrát po sobě neprohrál. Naposledy Fly Donkeys dvakrát remizovali 0:0. Nejprve s Cesenou a posléze s vedoucím Juventusem.

Inter se bude muset obejít bez několika klíčových hráčů. Nejrůznější zranění mají Poli, Ranocchia, Coutinho, Forlán, Samuel a i brankář Viviano. To protějšek z Verony je na tom o mnohem lépe. Kouč Domenico Di Carlo nemůže počítat pouze se službami Sarda.
Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Julio Cesar - Maicon, Lucio, Chivu, Nagatomo - J.Zanetti, D.Stankovič, Obi - W.Sneijder - M.Zarate, D.Milito
Chievo Verona - pravděpodobná sestava:
Sorrentino - Frey, Morero, Cesar, Jokič - Bradley, Rigoni, Hetemaj - Cruzado - Pellissier, Moscardelli
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.53 - 3.70 - 6.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Parma FC - Atalanta BC  (neděle 15:00)
Severoitalská Parma bude chtít potvrdit poslední vítězství nad Neapolí a opět se posunout v tabulce výše. Giovinco a spol. přivítají na svém Ennio Tardini nováčka z Atalanty, který si zatím také nevede špatně. Nebýt bodového odečtu byl by na tom v tabulce dokonce lépe než Gialloblu.

Velmi dobře si v posledních zápasech vedla Parma. Tým trenéra Colomby čítá několik zajímavých jmén a už podle kádru má na vyšší pozice, než je střed tabulky. Koneckonců to začal i potvrzovat. Před týdnem dokázali žlutomodří porazit Neapol na jejím hřišti 2:1 a ještě kolo předtím vyzráli na nevyzpytatelný FC Janov.

Atalanta Bergamo si udržuje parádní výkonost z úvodu sezony a nebýt bodového odečtu, světe div se, byla by Atalanta na prvním místě. Svěřenci trenéra Colantuona zkrátka šlapou. 1. října sice nestačili na AS Řím, ale hned v kole následujícím si připsali cennou remízou 0:0 se stejně rozjetým Udinese.

Na stadionu Tardini to tedy vypadá na napínavý a především vyrovnaný duel. Už vzájemná bilance je hodně vyrovnaná, naposledy se z vítězství radovala Parma, bylo to ale v sezoně, kdy Bergamo sestoupilo. Gialloblu tehdy slavili hubené vítězství 1:0, jedinou branku vstřelil Valerij Božinov.

Gialloblu budou bez zkušeného záložníka Blasiho. Příliš ztrát nemá ani Atalanta, té bude chybět dvojice Ferreira Pinto, Manfredini.
Parma FC - pravděpodobná sestava:
Mirante - Zaccardo, Paletta, A. Lucarelli, Gobbi - Biabiany, Morrone, Jadid, Modesto - Giovinco - Floccari
Atalanta BC - pravděpodobná sestava:
Consigli - A. Masiello, Capelli, Lucchini, Peluso - Schelotto, Cigarini, Padoin, Bonaventura - Moralez - Denis
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.10 - 3.10 - 3.65
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AS Řím - Città di Palermo  (neděle 15:00)
Palermo je silným soupeřem nejen na domácí půdě, to se bude snažit dokázat také ve 'Věčném městě'. AS prohrálo v ostře sledovaném derby a po sérii dobrých výsledků přišel pád. Jak na to Enriqueho tým zareaguje?

Dvanácté místo, rozladění fanoušci a stop pro Simona Kjaera, toť důsledky prohraného derby o Řím. Navíc, kapitán a ikona týmu, Francesco Totti, je stále mimo hru. Luis Enrique přesto očekává, že se jeho svěřenci zvednou a dokáží kompaktnost na domácí půdě.

Španělský trenér chápe situace v týmu a žádá okamžitou reakci na minulý zápas. Dobře ví, že 'Giallorossi' se potřebují nutně dostat zpět do prestižnější části tabulky.

"Je hrozná škoda, že jsme prohráli zápas až v úplném konci," říká trenér.

"Právě když jsme si mysleli, že máme bod v kapse, přišla rána v podobě gólu Miroslava Kloseho. Musíme ale hned začít jednat. V dalším zápase chceme hrát tak, jak tomu bylo v první čtvrthodině derby."

Jak už bylo řečeno, AS trápí především absence kapitána Tottiho, který se stále nevyléčil a mimo hru budou také Kjaer, Cicinho a Leandro Greco.

Dobrou zprávou, na kterou mnoho fanoušků AS čekalo, je zdravotní stav Argentince Erika Lamely. Mladý talent přestoupil do hlavního města v létě, ale vinou zranění ještě nastoupit nemohl. To se ale mění, Lamela by mohl dokonce naskočit do základní sestavy. Po jeho boku by měli hrát Bojan s Osvaldem, který je teď ve výborné formě.

Druhou porážku v sezoně utrpělo také Palermo, tři branky sicilskému týmu nadělil AC Milán. Proto žádá i trenér Devis Mangia okamžitou odpověď. Proti AS na jeho půdě to ale nebude vůbec lehké.

"Proti AC jsme hráli opravdu hrozně," míní trenér Palerma.

"Neměli jsme svůj den, nedařilo se nám. Proto se chceme víc soustředit, být efektivnější. Musíme ukázat také větší chuť do zápasu, hlad po gólech."

Sicilanům se stále nedaří vyhrát mimo svůj stánek La Favorita, což bude chtít šestý tým tabulky pochopitelně co nejdříve prolomit. Ve prospěch Palerma bude hovořit také fakt, že proti AS naposledy vyhrálo. Jedinou útočnou jistotou je Abel Hernandez, jenž má skvělou formu. Doplňovat ho bude jeden z dvojice Miccoli - Pinilla. Vzpamatuje se AS z prohry, nebo Palermo vyhraje svůj první venkovní zápas?
AS Řím - pravděpodobná sestava:
Stekelenburg - Cassetti, N. Burdisso, Juan, Josè Angel - Perrotta, De Rossi, Pjanic - Bojan, Osvaldo, Lamela
Città di Palermo - pravděpodobná sestava:
Tzorvas - Pisano, Silvestre, Migliaccio, Balzaretti - Barreto, Acquah, Della Rocca - Ilicic - Pinilla, Hernandez
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.70 - 3.50 - 5.00
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
AC Siena - AC Cesena  (neděle 15:00)
Cesena bude postrádat velkou oporu, rumunský útočník Adrian Mutu je totiž mimo hru. Přesto chce trenér Giampaolo venku získat tři body. Proti bude Siena.

Rumunský hráč v minulém zápase proti jeho bývalému klubu, Fiorentině, neprojevil zrovna nejlepší charakter a za své provokativní chování byl vedením ligy potrestán, nezahraje si následující tři zápasy. Surově totiž napadl obránce Cassaniho a viděl po právu červenou kartu. Jak se s jeho absencí Cesena vyrovná?

"Adrian si velmi dobře uvědomuje, že jeho chování bylo nepřípustné. Ale já se teď chci zaměřit na hráče, které použít můžu. Mám k dispozici celkem sedm dalších hráčů," říká trenér Marco Giampaolo.

Absence Mutua nemohla přijít v horší dobu, protože Cesenu čekají dva velmi těžké zápasy. Ve středu, ve vloženém kole, hostí Cagliari a o čtyři dny později se utká s velmi nebezpečnou Parmou.

Cesena dokázala uhrát pouze dva body z prvních šesti zápasů, což není příliš lichotivá vizitka. Navíc, špatné výsledky se projevily v tabulce, Cesena je nejhorším týmem ligy.

"Nejsme na tom dobře, poslední místo je velmi špatné. Musíme se zlepšovat a to na všech frontách," říká trenér.

Cesena dokázala skórovat jen dvakrát, absence Mutua jí tedy vůbec nepomáhá. Jeho místo nejspíš zaujme Erjon Bogdani, jenž se postaví vedle Citadina Edera.

Siena dokázala minulé kolo remizovat v Cagliari, což je všeobecně považováno za veliký úspěch.

"Jsem velmi rád za tento výsledek. Bod proti silnému Cagliari mě moc potěšil," říká trenér Giuseppe Sannino. "Odvedli jsme skvělou práci, navíc na stadionu Sant' Elia."

"Hráli jsme přesně to, co jsme chtěli, byla to dobrá hra, takže můžu být jen spokojen."

Dokáže Cesena i bez Mutua urvat body a posunout se v tabulce, nebo zůstane beznadějně poslední?
AC Siena - pravděpodobná sestava:
Brkic - Vitiello, Rossettini, Terzi, Del Grosso - Mannini, D'Agostino, Gazzi, Brienza - Calaiò, Destro
AC Cesena - pravděpodobná sestava:
Antonioli - Ceccarelli, Von Bergen, Rodriguez, Lauro - Parolo, Guana, Candreva - Ghezzal - Eder, Bogdani
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.85 - 3.25 - 4.50
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Udinese Calcio - Novara Calcio  (neděle 15:00)
Pokud by Udinese vyhrálo a Juventus padl, Serie A by měla alespoň na pár hodin nového lídra. O motivaci je tedy postaráno. Co odpoví Novara?

Domácí jsou ve výhodě, držíce v rukou sebevědomí, získané výhrou nad věhlasným Atléticem Madrid v Evropské lize. Bude hra odpovídat jejich umístění, nebo se Novara dočká dalšího překvapení? Tlak je na obou mužstvech, ačkoli na každém z jiného důvodu.

Ve skupině I dokázalo Udinese porazit Atlético Madrid, díky pozdním gólům Mehdi Benatii a Antonia Floro Florese si připisuje cenné tři body v zatím skvěle rozehrané sezoně. Trenér Guidolin může být na svůj tým velmi pyšný.

"Je to velmi důležitý výsledek, vzhledem k postupu si toho velmi vážíme. Hráli jsme proti výbornému soupeři a zvlášť za druhý poločas musím hráče pochválit."

"Nyní ale musíme všechnu svou pozornost směrovat k nedělní hře. Čeká nás Novara, nepředvídatelný soupeř."

Matematika je jasná. Když Juventus ztratí body v utkání s Janovem, Udinese půjde do utkání s nováčkem s vědomím, že výhra je posouvá na první místo s náskokem dvou bodů. Otázka je, jak si hráči s tak vysokým očekáváním poradí.

Trenér Novary Attilio Tesser doufá, že se jeho tým poučil z předešlých chyb a bude se soustředit jen na soupeře. Novara v minulém kole podlehla Boloni 0:2 a tento výsledek ji umístil pouhý bod nad sestupové pozice. A protože cílem Novary je záchrana v nejvyšší soutěži, určitě se z tohoto pásma budou chtít hráči Novary co nejrychleji dostat.

V posledních třech zápasech ale dostal nováček hned sedm branek a vyhrál pouze jednou, takže trenéra nečeká lehká práce. Toho si je Tesser velmi dobře vědom.

"Musíme se zaměřovat na naši hru. Děláme až příliš mnoho chyb, na tom musíme zapracovat a poučit se z nich. Udinese hraje skvělý fotbal a potrestá nás, jakmile neodevzdáme to nejlepší."

Potrestat je může také navrátilec a kapitán týmu, Antonio Di Natale, který v minulém zápase odpočíval. Podaří se mu skórovat?
Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:
Handanovič - Benatia, Danilo, Domizzi - Basta, Isla, Asamoah, Badu, Armero - Torje - Di Natale
Novara Calcio - pravděpodobná sestava:
Fontana - Morganella, Paci, Centurioni, Dellafiore - Porcari, Radovanovic, Rigoni - Pinardi - Morimoto, Meggiorini
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.38 - 4.50 - 8.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Bologna FC - SS Lazio  (neděle 20:45)
Lazio má za sebou velmi povedený zápas, v minulém kole porazilo odvěkého rivala, tři body navíc získalo až v samotném závěru vypjatého zápasu. Teď ale zavítá na horkou půdu nepředvídatelné Bologně.

Pro Lazio bude důležité, zda bude moci opět počítat se službami Miroslava Kloseho, jenž se zdá být v dobré formě. Německý reprezentant rozhodl římské derby v minulém kole a dokázal, že se s ním i celým týmem letos musí počítat. Rodák z polského Opolí ale vynechal minulý zápas Evropské ligy proti Curychu, podle lékařů má útočník svalové problémy a není jisté, zda zápas stihne.

Jeho absence by se hry celého týmu výrazně dotkla, trenér Edy Reja na Kloseho hodně spoléhá a v útoku se Klose skvěle doplňuje s další letní posilou, Djibrilem Cissém.

"Doufáme, že Miroslav bude schopen nastoupen, spoléháme na něj," říká asistent trenéra Giovanni Lopez. "Je důležitou postavou naší jedenáctky, ve čtvrtečním zápase nám chyběl."

Lazio se po výhře nad městským rivalem posunulo až na vzdálenost jediného bodu na ústřední dvojici Juventus - Udinese. Jejich soupeř má zcela jiné vyhlídky, neuspokojivé výsledky zapříčinily špatný start do sezony, Bologna je třetí nejhorší tým a momentálně má sestupové starosti.

Svou první výhru oslavila minulý týden, když dala dvě branky Novaře. Navíc to byla úspěšná premiéra pro trenéra Pioliho. Ten nahradil ještě před reprezentační přestávkou Pierpaola Bisoliho, jenž dokázal v úvodních pěti hrách získat pouhý bod.

"Nemohl jsem si přát lepší start. Tohle vítězství pro nás hodně znamená. Ale také musíme zůstat nohama pevně na zemi a dál na sobě tvrdě pracovat," říká trenér.

Podaří se Boloni překvapit Lazio, nebo si Římané pohlídají dobrý výsledek?
Bologna FC - pravděpodobná sestava:
Agliardi - Raggi, Portanova, Cherubin, Morleo - Pulzetti, Mudingayi, Koné - Ramirez - Di Vaio, Acquafresca
SS Lazio - pravděpodobná sestava:
Marchetti - Konko, Biava, Dias, Radu - Ledesma, Matuzalem - Cisse, Hernanes, Sculli - Klose
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.50 - 3.25 - 2.10
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
ACF Fiorentina - Calcio Catania  (sobota 18:00)
Siniša Mihajlovič je pod velkým tlakem, jeho tým musí nad Catanií nutně zvítězit. Tým ze Sicílie je ale těžkým soupeřem, a tak bude sobotní duel velmi zajímavý. Kdo dokáže získat tři body?

Alessandro Gamberini, kapitán týmu z Florencie, brání svého trenéra v očích veřejnosti i spoluhráčů. Jeho důvěru chce Gamberini splácet dobrými výkony i proti těžkému soupeři, jakým bezesporu Catanie je. V minulých zápasech se Fiorentině moc nedařilo a trenér Mihajlovič čelí kritice vedení i fanoušků.

Florentský celek sídlí na desáté pozici poté, co v duelu s Cesenou nedokázal vstřelit branku. Týden předtím navíc prohrál s lépe hrajícím Laziem Řím. "Mihajlovič odvádí skvělou práci, dává týmu podobu a určitý řád," říká Gamberini pro web acffiorentina.it. "Kritika,které čelí, je neoprávněná. Proti Neapoli, Laziu i Ceseně jsme hráli skvěle, měli jsme utkání pod kontrolou. A zasloužili jsme si mnohem víc, než kolik jsme dostali. Je to nespravedlivé."

Fiorentina má hlavní problém ve střílení branek, nedokáže proměnit šance, které si vypracovává s obdivuhodnou lehkostí. Dobrou zprávou je, že nejlepší střelec týmu Alberto Gilardino, do něhož jsou vkládány velké naděje, se zdá být už naprosto v pořádku. Přesto ale v útoku můžeme vedle Alessia Cerciho a Stevana Jovetiče i pro tento napínavý duel očekávat novou akvizici Santiaga Silvu jakožto hlavní útočnou sílu.

Soupeř z Catanie hodlá také získat všechny tři body, jakkoli se to zdá nepravděpodobné. Do utkání navíc vstupuje značně posílen z minulého kola, kdy dokázal senzačně vyhrát nad Interem Milán v poměru 2:1. Celek ze Sicílie okupuje osmou příčku s náskokem jednoho bodu před Fiorentinou.

Trenér Montella ale varuje své hráče, aby se nenechali strhnout euforií z vítězství a dál na sobě tvrdě pracovali. "Myslím, že jsme si vítězství zasloužili, protože naše hra byla velmi dobrá a můžeme být hrdí na to, co jsme dokázali proti Interu."

"Ale přesto nemůžeme toto vítězství přeceňovat. Chceme dále tvrdě pracovat a zlepšovat se," říká trenér. Zdali se to Catanii povede a dokáže 'Fialky' překvapit, to uvidíme v prvním víkendovém zápase.
ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
Boruc - Cassani, Gamberini, Natali, Pasqual - Behrami, Montolivo, Vargas - Cerci, Santiago Silva, Jovetic
Calcio Catania - pravděpodobná sestava:
Andujar - Izco, Bellusci, Spolli, Legrottaglie, Marchese - Almiron, Lodi, Delvecchio - Maxi Lopez, Gomez
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.73 - 3.40 - 5.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Juventus FC - Janov CFC  (sobota 20:45)
Juventus je sice na čele italské ligy, ovšem výkony ještě zdaleka nejsou ideální. Jelikož ale výrazně klopýtá i konkurence, může si Stará dáma místečko na výslunní užívat. Vedoucí pozici nicméně potřebuje potvrdit v sobotu také na hřišti. Utkání s Janovem by měli svěřenci trenéra Antonia Conteho zvládnout, ať už s ohledem na aktuální rozpoložení nebo dřívější vzájemná střetnutí.

Aktuálně stačí Juventusu k prvnímu místu jen 12 bodů, stejně jich má také Udinese. Nejvýraznější vítězství zatím Bianconeri zaznamenali na začátku října, kdy se vyhecovali v zápase s AC Milán a vyhráli 2:0. Jenže k čemu je taková výhra, když mezitím remizujete s Bolognou, Catanií a Chievem.

Právě takové ztráty mohou v konečném účtování rozhodovat, ale pravdou je, že prozatím mohou být v Turíně v klidu. Většina konkurentů je na tom ještě o poznání hůř.

Přesto nemůže Juventus sobotní duel s Janovem vypustit, naopak potřebuje vyhrát. Poslední remíza v Chievu byla jistě zklamáním, Gialloblu ovšem na Bentegodi nechtěli o všechny body přijít a také nepřišli. Při největší šanci Del Piera je zachránila tyč.

Právě Del Piero se v týdnu v médiích hodně propíral. A důvod? Prezident Juve Andrea Agnelli totiž prohlásil, že italského veterána a ikonu klubu čeká poslední sezona. Okamžitě se tak vyrojily spekulace, jestli Del Piero po sezoně pověsí kopačky na hřebík, nebo bude pokračovat jinde. To zatím jasné není.

Ale zpět k sobotnímu utkání na novém Juventus Stadium. Je otázkou, zda-li Antonio Conte opět sáhne po formaci 4-1-4-1, či použije 4-4-2. Na lavičce by nicméně mohl s ohledem na poslední výkony začít Miloš Krasič. Chybět bude kvůli nataženému stehennímu svalu Giaccherini a z tréninku mají šrámy Buffon s Vidalem, kteří zřejmě budou také odpočívat. Ve středu obrany by se měli znovu objevit Barzagli s Bonuccim, vlevo zůstane Chiellini.

Janov jede do Turína s potřebou zisku třech bodů. V současné chvíli jsou ale takové cíle až příliš nereálné. Forma Grifů není bůhvíjaká a po poslední domácí remíze s Lecce dali najevo svou nespokojenost i fanoušci, kteří hráče vypískali.

Není se čemu divit, Janov předvedl s Lecce skutečně bídný výkon, bod za remízu byl navíc po dvou prohrách málo. Hodně rychle se tak v Janově rozplynula pohádka o prvním místě, kde se Rossoblu po povedeném začátku vyhřívali. V Turíně budou bezesporu rádi za každý bod.

V klidu může být prozatím kouč Alberto Malesani, jenž má nadále podporu prezidenta Enrika Preziosiho, který ovšem přiznal, že od mužstva čeká výrazně víc. Spekulace o příchodu Delia Rossiho nebo Gigiho De Cania nicméně nebyly založeny na pravdě.

K zápasu přijedou hosté s velkou trhlinou v zadních řadách. Čtyřzápasový distanc si totiž za své "řádění" proti Lecce vysloužil Kakha Kaladze, stálice v obraně Janova, a nahradit ho bude muset zřejmě Emiliano Moretti. Nadále chybí Zé Eduardo.

Juventus je favoritem také z historického pohledu. Proti Janovu se mu doma obzvláště daří - 35 výher, sedm remíz a dvě prohry mluví za vše. Porážky navíc přišly v letech 1937 a 1991, takže už jsou výrazně vousaté. Od onoho vítězství z roku 1991, kdy vstřelil jediný gól Tomáš Skuhravý, získal Janov v Turíně jen jediný bod.
Juventus FC - pravděpodobná sestava:
Storari - Lichtsteiner, Barzagli, Bonucci, Chiellini - Pirlo, Marchisio - Pepe, Vučinič, Matri, Estigarribia
Janov CFC - pravděpodobná sestava:
Frey - Mesto, Dainelli, Moretti, Antonelli - Kucka, Veloso, Rossi, Jankovič - Jorquera - Palacio
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.50 - 3.90 - 6.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Juventus FC63309:312
2.Udinese Calcio63307:112
3.Cagliari Calcio63218:511
4.SS Lazio63219:711
5.SSC Neapol631210:510
6.Città di Palermo63129:910
7.Chievo Verona62316:59
8.Calcio Catania62317:89
9.Parma FC63038:119
10.ACF Fiorentina62226:48
11.Janov CFC62229:88
12.AS Řím62227:68
13.AC Milán62228:88
14.AC Siena61324:46
15.Atalanta BC63218:75
16.Novara Calcio612310:125
17.Inter Milán61148:134
18.Bologna FC61144:104
19.US Lecce61143:94
20.AC Cesena60242:72
Bodové odečty
Atalanta BC-6za korupci

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (758)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele