Serie A - preview 6. kola

01.10.2011, 09:30, aktualizováno 02.10.2011, 09:11
Previews
Celá Itálie se už nemůže dočkat až proti sobě dnes večer k tradičnímu duelu vyběhnou hráči Juventusu a AC Milán. Ještě předtím se ale bude muset odehrát dalších sedm zápasů. Po obědě hraje Novara s Cesenou. Od tří hodin stojí za zmínku zejména střetnutí Fiorentiny s Laziem, Parmy s Janovem a Udinese s Bolognou...
Novara Calcio - Calcio Catania  (neděle 12:30)
Vzpamatuje se nováček z Novary po prohře s Atalantou, nebo se hosté z Catanie prosadí a odvezou si tři body? Catania nastoupí se třemi útočníky - jak si s nimi obrana Novary poradí?

Novaru možná zaskočil tlak po utkání s Interem, které překvapivě vyhrála. Od té doby nejsou výsledky týmu trenéra Tessera právě nejlepší, navíc ani předváděná hra není právě oslnivá. V minulém utkání zaznamenal za stavu 1:2 vyrovnávací branku Pablo Granoche, kvůli údajnému ofsajdu ale uznána nebyla.

Trenérovi Tesserovi minulé utkání stále nedá spát: "Gól na 2:2 měl být uznán, všechno bylo regulérní. Je smutné, že se pořád stávají takovéto chyby. Když nás čeká dlouhá sezona, ztrácet body tímhle způsobem mému týmu rozhodně nijak nepomáhá."

"Jsme tým, který potřebuje všechny možné body a když je vám upřena remíza, hodně to bolí," přemítá trenér.

"Musíme i nadále tvrdě pracovat na svých výsledcích a na naší hře. Chceme se na hru s Catanií maximálně soustředit. Můj tým si stále ještě zvyká na hru tady, v Serii A, musíme se pořád zlepšovat," zakončuje trenér.

Novaru také sužují zranění, dlouhodobě je mimo hru obránce Andrea Lisuzzo a ofenzivní záložník Andrea Mazzarani.

Soupeř z Catanie je v tuto chvíli psychicky hodně vysoko, na stadion Silvio Piola jede s cennou remízou proti Juventusu v zádech. Minulé utkání se svěřencům Vincenza Montelly velice povedlo, remízu čekal asi málokdo. Mladý trenér ale dokázal své hráče motivovat a jeho svěřenci uhráli výsledek 1:1.

Velkou slabinou Catanie je útok, tým dokázal vstřelit zatím jen dvě branky a trenér Montella si je toho velmi dobře vědom.

"Před soupeřovou brankou nám to teď vůbec nejde. Bude důležité, abychom proměnili mnohem více našich šancí, protože nemůžu vždy spoléhat jen na naši obranu."

Dokáže trojzubec útočníků Catanie konečně naplno ukázat svou sílu? Nebo se bude opakovat herní styl Novary ze zápasu proti Interu?
Novara Calcio - pravděpodobná sestava:
Ujkani - Dellafiore, Paci, Ludi, Gemiti - Giorgi, Porcari, Rigoni - Pinardi - Granoche, Meggiorini
Calcio Catania - pravděpodobná sestava:
Andujar - Marchese, Bellusci, Legrottaglie, Capuano - Almiron, Lodi, Delvecchio - Gomez, Bergessio, Catellani
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.30 - 3.20 - 3.10
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
AC Cesena - Chievo Verona  (neděle 15:00)
Cesena se bude snažit získat své první body v ročníku. Chievo Verona tudíž nemohlo dostat lehčího soupeře. Ale domácí jistě budou chtít dokázat, že ve fotbale je možné všechno.

Trenér Marco Gianpaolo nechce panikařit a hodlá dál čekat na štěstí. Mnozí fanoušci ale na rozdíl od trenéra už panikařit začali a požadují po vedení jeho hlavu. Minulý týden Cesena prohrála s AC Milán a tento výsledek ji odsoudil k poslednímu místu tabulky.

Giampaolo ale přesto věří, že jeho tým má na víc a je otázkou času, kdy se paní štěstěna usměje i na Cesenu.

"Hráli jsme proti Milánu velmi dobře, můj tým se nevzdal. Fanoušci musí zůstat klidní a trpěliví, protože pokud budeme dál tvrdě pracovat, výsledky určitě brzo příjdou."

"Myslím, že moji svěřenci dokážou hrát v následujících zápasech dobře a získat nějaké body. Tím se dostaneme z této neblahé situace."

Tomuto tvrzení nahrává i trenér Chieva. Domenico Di Carlo věří, že Cesena hraje mnohem lépe, než jak by to při pohledu na tabulku mohlo vypadat.

"Hráli velmi dobře proti Laziu, i když prohráli 1:2. Dobrou hru jsem viděl také proti Milánu. Nemůžeme zápas podcenit, Cesena hraje doma, hráči budou hladoví po úspěchu, poženou je také fanoušci. Stejně jako my, Cesena také nechce ztrácet důležité body."

Celek trenéra Di Carla šokuje Itálii, nejprve vyhrál nad Neapolí, v minulém kole na to navázal výhrou nad Janovem.

"Výhru nad Janovem jsme si zasloužili, hráli jsme disciplinovaně a inteligentně. Stejně tak chce hrát i proti Ceseně. Máme ještě hodně co zlepšovat, ale už teď jsem hrdý na své hráči za to, co předvádějí."

Doma je Chievo pevná bašta, venkovní zápasy mu ale nejdou proto bude zajímavé sledovat, zda se trenér Di Carlo dočká prvního venkovního vítězství.
AC Cesena - pravděpodobná sestava:
Ravaglia - Comotto, Von Bergen, Rodriguez, Lauro - Parolo, Guana, Candreva - Eder, Mutu, Martinez
Chievo Verona - pravděpodobná sestava:
Sorrentino - Sardo, Morero, Cesar, Jokic - Bradley, L.Rigoni, Hetemaj - Cruzado - Pellissier, Théréau
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.50 - 3.10 - 2.85
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
ACF Fiorentina - SS Lazio  (neděle 15:00)
Lazio prohrálo v týdnu se Sportingem zápas Evropské ligy a v lize to není o mnoho lepší. Podaří se týmu kolem Edyho Rejy vyhrát nad silnou Fiorentinou?

Ačkoli hrálo Lazio dlouhou dobu v početní výhodě, nedokázalo vyhrát nad domácí Sportingem a nezískalo ani bod. Teď chce ale otočit stránku. Nemá na to ale nejsnadnějšího konkurenta, o tři body se bude snažit také domácí florentský tým. Trenér Mihajlovič míchá správnou sestavu, zkušené hráče doplňuje mladá krev a právě ta se teď hodlá předvést.

Trenér Edy Reja se vyjadřuje ke zmiňovanému zápasu s velkou nelibostí na adresu rozhodčího, který podle něj nastavil víc času a domácím daroval možnost skórovat: "Dal jim dalších 23 sekund, pak dali branku. Vůbec nechápu, jak počítá čas."

"Moji hráči byli velmi rozladěni, je pochopitelné, že chtěli přivést domů dobrý výsledek. Ale teď musíme prostě otočit list a soustředit se na zápas s Fiorentinou, je velmi silná a bude to těžké."


Výhra by bezpochyby zvedla morálku mužstva, což se teď velmi hodí. Po reprezentační přestávce je totiž na plánu ostře sledované derby. Případné vítězství by mohlo pomoci hráčům 'Biancoceleste', aby Řím po dlouhé době ovládli.

Fiorentina dokázala minule remizovat s favorizovanou Neapolí a sebevědomí nechybí hráčům, ani trenérovi Mihajlovičovi.

"Mohu mým hráčům vřele pogratulovat, protože přivézt ze stadionu San Paolo bod není vůbec jednoduché," říká mladý lodivod.

Největší zbraní Fiorentiny je obrana, ve čtyřech utkáních dokázala obdržet jen dva góly. O útočnou fázi se po zranění střelce Gilardina ve Florencii báli, ale Stevan Jovetič, nová posila Santiago Silva i křídla Vargas s Cercim se o pravidelný přísun branek starají velmi dobře. Zastaví je římské Lazio?
ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
Boruc - Cassani, Gamberini, Natali, Pasqual - Behrami, Montolivo, Lazzari - Cerci, Jovetic, Vargas
SS Lazio - pravděpodobná sestava:
Marchetti - Konko, Stankevicius, Dias, Radu - Gonzalez, Ledesma, Brocchi - Hernanes - Cisse, Klose
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.05 - 3.30 - 3.60
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
US Lecce - Cagliari Calcio  (neděle 15:00)
Lecce doma hostí Cagliari a má důvod chtít tři body - na svém stadionu vyhrálo naposledy osmého května! Proti ale bude stát silné Cagliari.

Záložník Christian Obodo se snaží vyburcovat své spoluhráče, protože si je vědom faktu, že US Lecce před svými vlastními fanoušky nevyhrálo už od začátku května. Hrozivý pohled na datum, které budou chtít 'Salentini' co nejdříve zapomenout.

"Přišel čas udělat našim příznivcům zase trochu radosti. Musíme začít vyhrávat a to hned, protože to je klíč k udržení prvoligové příslušnosti. Proti Udinese jsme hráli ve strachu a proti Atalantě jsme udělali příliš mnoho chyb," říká záložník.

Svou třetí prohru v sezoně minule zaznamenal tým trenéra Di Francesca v duelu se Sienou. Aby toho nebylo málo, domácí budou postrádat vykartované duo Andrea Esposito - Carlos Grossmuller.

Cagliari jede do Lecce s vidinou vítězství. V minulém kole remizovalo s Udinese, předtím prohrálo 2:3 s Palermem.

Trenér Massimo Ficcadenti ale vidí na hře svého týmu mnoho pozitiv: "Ačkoli jsme nevyhráli, vidím velké zlepšení, hlavně v té ofenzivní části. Udělali jsme dobrou práci, nedovolili jsme hráčům Udinese mnoho akcí a to také chceme předvést proti Lecce. Chceme domů odjíždět se třemi body," uzavírá trenér.

V tomto úsilí týmu nepomůže útočník Moestafa El Kabir. Dokáže Lecce zvítězit před vlastními fanoušky, nebo se černá série protáhne?
US Lecce - pravděpodobná sestava:
Julio Sergio - Oddo, Tomovic, Ferrario, Brivio - Cuadrado, Obodo, Giacomazzi, Mesbah - Piatti - Di Michele
Cagliari Calcio - pravděpodobná sestava:
Agazzi - Pisano, Canini, Astori, Agostini - Biondini, Conti, Nainggolan - Cossu - Larrivey, Thiago Ribeiro
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.55 - 3.20 - 2.70
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Città di Palermo - AC Siena  (neděle 15:00)
Siena minule zvítězila nad týmem Lecce a na tomto faktu chce založit svůj herní projev také proti favorizovanému Palermu. Sicilský celek jde do utkání před vlastními fanoušky, takže tři body jsou povinností.

Siena je trošku překvapivě na devátém místě, trenér Giuseppe Sannino dokázal klub vrátit zpět mezi elitu a navíc ve čtyřech zápasech poznal chuť prohry jen jednou. Sebevědomí týmu je vysoké, ale na Sicílii tým čeká velmi těžká prověrka. Zkoušejícím bude nebezpečné Palermo.

Siena nejprve remizovala s římským AS, poté vyhrála 3:0 nad slabým Lecce a nyní chce svou neporazitelnost potvrdit. Sannini říká: "Jsme na správné cestě, hráli jsme proti Lecce skvěle."

"Můj tým hrál s nasazením a přesvědčivě - přesně jak jsem žádal. Doufáme, že na Sicílii navážeme na naše úspěchy."


Palermo by mohlo svého soupeře podcenit, před tím ho ale varuje sportovní ředitel Sogliano: "Budeme čelit týmu se skvělou aktuální formou. Tým musí hrát aktivně a nepodcenit protihráče. Je to jako kdyby hráli proti Juventusu nebo Milánu."

Palermo doma oplývá podporou fanoušků a odvděčuje se jim za to výsledky, na La Favorita neprohrálo od konce května. Trenér Devis Mangia si je dobře vědom schopností a potenciálu svého týmu. Minule jeho tým remizoval bez branek s římským Laziem.

"Poprvé jsme udrželi čisté konto a z toho mám velkou radost. To je velmi důležitá věc, když zvážíme loňské výsledky na soupeřových hřištích."

Pro Sienu je jednou z mála dobrých zpráv uzdravení brankářské jedničky Željka Brkiče. Palermu bude chybět zraněný Edgar Alvaréz. Jak dopadne střet těchto dvou týmů?
Città di Palermo - pravděpodobná sestava:
Tzorvas - Pisano, Silvestre, Migliaccio, Balzaretti - Bertolo, Barreto, Della Rocca, Ilicic - Hernandez, Miccoli
AC Siena - pravděpodobná sestava:
Brkic - Vitiello, Rossettini, Terzi, Rossi - Mannini, D'Agostino, Gazzi, Reginaldo - Calaiò, Brienza
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.90 - 3.30 - 4.15
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Parma FC - Janov CFC  (neděle 15:00)
První letošní porážku jede do Parmy odčinit Janov, který si při určité konstelaci hvězd může vrátit na první místo. Grifové minulý týden smolně prohráli v Chievu a na Stadio Tardini mají skvělou příležitost, jak se vrátit zpět do vítězných kolejí. Parmě se totiž vůbec nedaří.

Parma má po čtyřech zápasech jen tři body za výhru nad Chievem. Jinak je ale pravdou, že los nebyl pro Ducali vůbec lehký. Na Juventus, Fiorentinu, ani AS Řím nestačili. Navíc bude zřejmě domácím chybět zkušený útočník Hernán Crespo, kterého trápí zdravotní problémy. V ofenzívě by tak měli nastoupit Giovinco s Floccarim, jenž v Janově dříve působil.

Jelikož má Janov na svém kontě po čtyřech zápasech sedm bodů, když dvakrát zvítězil, jednou remizoval a jednou prohrál a minulý týden vedl ligu, bude pro Parmu zřejmě každý bod dobrý. Na domácí půdě se ale jednoznačně bude snažit o zisk všech tří.

Janov přijede bez vykartovaného Danielliho, které ve středu obrany zřejmě nahradí Bovo. Na pravém kraji zase zaskočí kapitán Marco Rossi, protože Mesto je zraněný. Na svůj debut si musí stále ještě počkat další zraněný Zé Eduardo.

Jinak by měla zůstat sestava prakticky neměnná. Klíčovým mužem bude tradičně Rodrigo Palacio, jenž má na kontě už čtyři branky a vede tabulku střelců.
Parma FC - pravděpodobná sestava:
Mirante - Zaccardo, Paletta, Lucarelli, Gobbi - Biabiany, Morrone, Galloppa, Modesto - Giovinco, Floccari
Janov CFC - pravděpodobná sestava:
Frey - Rossi, Bovo, Kaladze, Antonelli - Constant, Veloso, Kucka - Jorquera - Palacio, Caracciolo
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.35 - 3.20 - 3.00
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Udinese Calcio - Bologna FC  (neděle 15:00)
Udinese zažívá skvělý vstup do sezony, momentálně mu jen o skóre patří druhá pozice. O jeho klesání tabulkou se bude snažit Bologna, včele s největší hvězdou, střelcem Marcem Di Vaiem.

Trenér Udinese, Francesco Guidolin, je šťastný, že se jeho svěřencům tak dobře daří, nicméně se nenechává unést atmosférou a rád by tento trend udržel co nejdéle. Pokud by navíc Juventus večer ztratil body s AC Milán, šly by 'Zebry' do čela tabulky. K tomu ale potřebují ještě jednu maličkost - tři body proti Bologně.

"Máme mnohem lepší start do sezony, než vloni. A už to byla skvělá věc. Musíme ale zůstat koncentrovaní a každou hru brát jako samostatnou. Čeká nás dlouhá sezona a musíme být ještě lepší než minulý ročník."

V týdnu dokázali hráči Udinese remizovat v Glasgow, do tabulky základních skupin Evropské ligy si tak zapisují cenný bod. O to cennější, že mužstvo nehrálo ve své nejsilnější možné sestavě. Kvůli duelu s Bolognou nechal Guidolin odpočívat některé opory.

Minulé dva zápasy skončili remízou, nejprve 1:1 s Milánem, poté přišla v minulém kole bezgólová remíza s Cagliari.

Čtyři zápasy už Bologna nedokázala vyhrát, naposledy padla rukou Interu v poměru 1:3. Bologna je předposledním týmem tabulky, na kontě má pouhopouhý bod. To chce ale změnit už v utkání s Udinese.

"Proti Juventusu ani Interu jsme nehráli špatně," reaguje trenér. "Jsem přesvědčen, že pokud budeme mít stejně bojovného ducha i nadále, brzo budeme zase vítězit."

Mezi třemi tyčemi nahradí zraněného Jeana Francoise Gilleta brankář Federico Agliardi. Tým ze Stadia Friuli zřejmě nastoupí v plné zbroji.
Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:
Handanovic - Benatia, Danilo, Ekstrand - Basta, Isla, Pinzi, Asamoah, Armero - Torje, Di Natale
Bologna FC - pravděpodobná sestava:
Agliardi - Casarini, Portanova, Antonsson, Raggi - Mudingayi, Perez - Gimenez, Diamanti, Koné - Di Vaio
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.53 - 3.75 - 6.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Juventus FC - AC Milán  (neděle 20:45)
Celá fotbalová Itálie bude večer upírat zraky na nový stánek turínského Juventusu. Zavítá sem slavný AC Milán. Jedna strana Milána padla, přežije ta druhá?

Ostře sledovaný zápas mezi současným lídrem tabulky a loňským šampionem Itálie může mít vliv na konečné pořadí. Tým, který odejde s větším počtem bodů, může nabýt většího sebevědomí a respektu u soupeřů. Výhodu má turínský velkoklub, jenž jde do střetnutí z prvního místa. Odpovědnost si uvědomuje i brankářská hrající legenda 'Bianconeri' a partner Aleny Šeredové, Gianluigi Buffon.

"Tento zápas bude vyhovovat spíš nám, než Milánu. Na jejich bedrech leží odpovědnost, jsou obhajující šampioni," řekl Buffon listu Gazzetta dello Sport.

"Výsledek hry může hodně napovědět, ukáže nám, v jaké fázi našeho procesu jsme. Užíváme si skvělý vstup do soutěže, ale jsme teprve na začátku, takže se musíme soustředit jen sami na sebe a dál růst."

Milán naposledy vyhrál nad Viktorií Plzeň, ale vítězství se nerodilo úplně lehce. Plusem byla přítomnost Zlatana Ibrahimoviče, jenž doléčil zranění a měl by být připraven i na souboje se stopery Juventusu. Prostředí zná dobře, v Juventusu před jeho pádem do druhé ligy pravidelně střílel góly a pokusí se o to i dnes.

Své dávné spoluhráče proto varuje: "Cítím se dobře, ale ještě nejsem úplně uzdravený. Doufám ale, že v neděli už budu připraven."

Trenér Massimiliano Allegri si nemůže vybírat z kompletního kádru, mimo hru jsou například Alexandre Pato, Robinho, záložníci Gattuso s Ambrosinim nebo francouzský obránce Phillipe Mexes. V útoku tak nejspíš nastoupí Ibrahimovič vedle Antonia Cassana.

Antonio Conte může počítat s téměř kompletním týmem, vrací se také Černohorec Mirko Vučinič a je pravděpodobné, že právě bývalý hráč AS Řím se na hřišti potká s dalším bývalým hráčem 'Giallorossi', Antoniem Cassanem. Kdo z nich bude úspěšnější?

Když už mluvíme o bývalých hráčích, nemůžeme nezmínit Andreu Pirla. Geniální mozek záložní řady Juventusu strávil největší část své kariéry právě jako hráč 'Rossoneri' a s klubem bude navždy spjat. Sám hráč se na souboj určitě těší a udělá vše proto, aby stál na vítězné straně. Jak dopadne jeho osobní vendeta?
Juventus FC - pravděpodobná sestava:
Buffon - Lichtsteiner, Barzagli, Chiellini, Grosso - Pirlo - Krasic, Marchisio, Vidal, Pepe - Vucinic
AC Milán - pravděpodobná sestava:
Abbiati - Bonera, Thiago Silva, Nesta, Zambrotta - Nocerino, Van Bommel, Seedorf - K.P. Boateng - Ibrahimovic, Cassano
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.45 - 3.20 - 2.85
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
AS Řím - Atalanta BC  (sobota 18:00)
AS Řím doma přivítá Atalantu a bude chtít posbírat všechny tři body. Celek z Bergama se ale prezentuje velmi dobrou hrou a na Stadio Olimpico přijíždí vyhrát. Čeká nás napínavý duel!

Římané v minulém kole poprvé vyhráli, porazili nebezpečnou Parmu a jedinou branku utkání vstřelil útočník Osvaldo. Útočná část hry ale stále celek z hlavního města zlobí, v žádném utkání nedokáže přesně zamířit více než jednou. To by mohlo proti Atalantě domácí tým hodně mrzet. Atalanta je zatím černým koněm soutěže. V současnosti jí patří čtrnácté místo, tým ovšem zahájil sezonu s bodovým odpočtem. I přesto se nevzdává a za záchranou vykročila velmi přímočaře.

"Věděli jsme, že vítězství dříve nebo později přijdou. Toto věnuji všem našim fanouškům. Je to velmi důležitá výhra, ale bude k ničemu, pokud na ní nebudeme stavět," říká španělský lodivod.

"Teď musíme zvítězit i proti Atalantě," říká odhodlaně Luis Enrique. Bývalý vynikající hráč bude doufat, že se jeho svěřenci zlepší hlavně v koncovce. Branku totiž ještě nevstřelili ani Francesco Totti, Marco Borriello, Bojan Krkič nebo Fabio Borini. Kdo z nich bude oslavovat tentokrát?

Atalanta na druhé straně nepřestává udivovat italskou veřejnost, v minulém kole porazila nováčka z Novary v poměru 2:1 a dál chce vítězit. Navíc, celek z Bergama vyhrál poslední tři zápasy a tak cestuje do Říma v mírné roli favorita, před začátkem sezony nemyslitelná věc.

Štěstím bez sebe je také trenér Stefano Colantuono: "Je pravdou, že kdybychom nebyli potrestáni odpočtem bodů za ten skandál, tak bychom teď pravděpodobně vévodili tabulce. Skutečnost je ale taková, že máme v tuto chvíli čtyři body a tím musíme začít. Setrvání v Serii A je stále naším jediným cílem."

Domácí budou moci počítat se záložníkem Perrottou a útočníkem Borriellem, mimo hru ale zůstane nejspíš brankář Stekelenburg, jehož start je nejistý, také mladíček Lamela a posila z Madridu, Fernando Gago.

Stefano Colantuono nemá nejmenší důvod měnit vítěznou sestavu ze zápasu s Novarou a chce si odvést co nejlepší výsledek.

Kdo bude úspěšnější? Získá 'Věčné město' svou druhou výhru v sezoně, nebo ho v honbě za body okrade Atalanta?
AS Řím - pravděpodobná sestava:
Lobont - Rosi, Burdisso, Kjaer, José Angel - Pizarro, De Rossi, Pjanič - Bojan, Totti, Osvaldo
Atalanta BC - pravděpodobná sestava:
Consigli - A. Masiello, Capelli, Manfredini, Bellini - Schelotto, Cigarini, Brighi, Padoin - Moralez - Denis
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.68 - 3.60 - 5.00
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Inter Milán - SSC Neapol  (sobota 20:45)
Šlágr kola je tady! Znovuzrozený Inter Milán na lavičce s Claudiem Ranierim se doma postaví proti Neapoli. Nezastavitelný Edinson Cavani je mimo hru, ale Neapol nehodlá složit zbraně.

Kdo nahradí Edinsona Cavaniho? To je hlavní otázka dnešního duelu. Odpověď se v obou táborech liší. Hosté z Neapole doufají, že Panděv nebo Lavezzi, příznivci domácích 'Nerazzurri' doufají, že se nikdo podobný nenaskytne. Který z táborů bude mít večer důvod slavit?

Prezident Neapole, De Laurentis, si je velmi dobře vědom, jak velkou ztrátu může pro jeho tým Uruguaycova absence znamenat: "Je mi moc líto, že nemůže nastoupit, už kvůli němu. Moc se těšil. Ale toto utkání je šancí pro další hráče, aby ukázali svou pravou cenu."

Nabízí se jedna zajímavá statistika, 'Napolitáni' nevyhráli na San Siru nad Interem už od roku 1994! To ale budou chtít napravit. Pokud možno právě nyní.

De Laurentis slibuje zajímavou podívanou: "Toto bude velmi zajímavá hra. Uběhlo mnoho času od naší poslední výhry proti Interu. Co víc, Inter našel novou motivaci díky osobě Claudia Ranieriho. Bude to prostě velkolepá podívaná," uzavírá prezident.

Neapol s trenérem Mazzarim body nutně potřebuje, po slibném začátku v posledních dvou zápasech dokázala pouze jednou remizovat. Bezgólový výsledek v zápase s Fiorentinou ale příznivcům Neapole příliš radosti udělat nemohl.

Inter Milán našel trenéra, který dokázal vrátit ztracenou sebedůvěru svým svěřencům, výsledky vedení i radost fanouškům. Vyhrál své první utkání proti Bologni a dokázal také uspět v milionářské Lize mistrů, když po strhujícím závěru porazil CSKA Moskva na jeho hřišti.

Obránce Interu, Yuto Nagatomo má pro nového trenéra jen slova chvály: <>"Je to skvělý trenér a my všichni ho tady máme rádi. Hrajeme mnohem lépe, zlepšujeme se každým zápasem a co je nejpodstatnější, vyhráváme."

Milánský celek, kterého dělí od svého soupeře čtyři body, bude muset hrát bez Wesleyho Sneijdera, Dejana Stankoviče, Ivana Cordoby a Thiaga Motty. Mimo hru je ale také suspendovaný obránce Andrea Ranocchia.

Bude spanilá jízda Ranieriho svěřenců pokračovat, nebo Neapol najde náhradu za Cavaniho a vrátí se na přední příčky?
Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Julio Cesar - Maicon, Lucio, Samuel, Nagatomo - Zanetti, Cambiasso, Obi - Coutinho - Forlán, Pazzini
SSC Neapol - pravděpodobná sestava:
De Sanctis - Campagnaro, Cannavaro, Aronica - Maggio, Inler, Gargano, Dossena - Hamšík, Panděv - Lavezzi
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.05 - 3.25 - 3.70
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Juventus FC42207:38
2.Udinese Calcio42205:18
3.Janov CFC42118:57
4.SSC Neapol42116:37
5.ACF Fiorentina42115:27
6.Città di Palermo42117:67
7.Chievo Verona42116:57
 Cagliari Calcio42116:57
9.AC Siena41214:25
10.SS Lazio41215:55
11.AS Řím41213:35
12.AC Milán41215:65
13.Calcio Catania41212:45
14.Atalanta BC43107:44
15.Novara Calcio41127:74
16.Inter Milán41127:84
17.US Lecce41033:73
18.Parma FC41033:93
19.Bologna FC40132:81
20.AC Cesena40042:70
Bodové odečty
Atalanta BC-6za korupci

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (937)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele