Serie A - preview 36. kola

01.05.2010, 09:12, aktualizováno 02.05.2010, 08:26
Previews
AS Řím v sobotu uspělo, nyní je na tahu Inter, který se ve večerní dohrávce představí na půdě Lazia. V boji o čtvrté místo hostí Sampdoria Livorno, Palermo cestuje do Sieny a Juventus hraje v Catanii. Atalanta musí doma porazit Bolognu, pokud chce i nadále myslet na záchranu...
Atalanta BC - Bologna FC  (neděle 15:00)
V sestupové hádance už stačí vyřešit pouze jediný otazník, zatímco osudy Livorna a Sieny jsou zpečetěny, Atalanta stále ještě žije. V dnešním utkání ale potřebuje bezpodmínečně porazit Boloňu, neboť právě Boloňa je další z ohrožených celků.

Pro Atalantu Bergamo bude zápas s Boloňou zápasem roku, protože jestli zvítězí, tak jejich ztráta na tohoto soupeře bude dvě kola před koncem dvoubodová. V opačném případě zavládne v Bergamu smutek. The Goddess si celou situaci kolem záchrany zkomplikovali porážkou 1:3 na půdě Interu Milán. Při vší smůle měli svěřenci trenéra Muttiho těžký los, sami posuďte, Atalanta se postupně utkala s Juventusem, Sienou, Římem, Fiorentinou a naposledy s již zmiňovaným Interem Milán.

V minulém kole naopak vyhrála Boloňa a vítězství přišlo v pravý čas. Rossoblu se až do této doby výsledkově trápili. Colombovi svěřenci porazili v domácím prostředí Parmu 2:1 a po remíze 1:1 ze hřiště Udine to byl další důležitý bodový zisk. Do konce sezony zbývají všudy všeho tři kola, ovšem nejdůležitější zápas je hned ten první proti Atalantě, pokud Boloňa zvítězí definitivně se zachrání.

Boloňa hrála s Atalantou už několikrát, a co se týče vzájemné bilance, tak jsou na tom o trošku lépe domácí. Letošní vzájemný duel skončil divokou remízou 2:2 a podobné brankové hody by diváci uvítali i na stadionu Azzurri. Vzhledem k důležitosti utkání se však příliš branek neočekává, hlavni roli by měla hrát taktika a propracovaná defenzíva.

U Atalanty Bergamo je nejistý start Barreta, Zanettiho a Talamontiho. Dvojice Manfredini a Bianco si odpykává karetní trest. Stejný problém má na druhé straně Lanna, zatímco nad Mingazziniho startem visí otazník. Pro Mudingayie už sezona předčasně skončila.
Atalanta BC - pravděpodobná sestava:
Consigli - Bellini, Capelli, Pellegrino, Peluso - Ferreira Pinto, Guarente, Padoin, Valdes - Amoruso, Tiribocchi
Bologna FC - pravděpodobná sestava:
Viviano - Raggi, Portanova, Moras, Britos - Buscè, Guana, Mutarelli - Pisanu, Zalayeta, Di Vaio
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.79 - 3.35 - 4.40
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AS Bari - Janov CFC  (neděle 15:00)
V tabulce dvanácté Bari přivítá na svém obávaném stadionu San Nicola janovské FC. Hosté už nejspíše na pohárové příčky nedosáhnout, přesto si budou chtít na půdě soupeře zachovat alespoň teoretickou šanci.

Jestliže je výše zmíněno "obávaný stadion San Nicola", tak to neplatí pro poslední dvě domácí střetnutí. Bari v nich totiž nestačilo na AS Řím a Neapol, a celkově už čtyři zápasy nebodovalo. Poslední porážka přišla v Turíně, Bari nestačilo na Juventus a především zásluhou Vincenza Iaquinty prohrálo 0:3. Nutno podotknout, že Stará dáma byla velkým favoritem. Domácí trenér Ventura musí své svěřence nějakým způsobem namotivovat, aby dohráli sezonu v klidu.

Něco podobného jako u Bari platí i u Janova. Hosté měli před sezonou jasný cíl, dostat se do evropských pohárů. To se ale svěřencům trenéra Gasperiniho nepodařilo, a tak se jeví sezona jako nepovedená. Nesplněný cíl však nebude znamenat odvolání trenéra, Gasperini ve své funkci zůstane i v příští sezoně. Janovští v minulém kole prohráli s Laziem 1:2, a to i přesto, že vedli rychlou brankou Palacia 1:0. A právě touto porážkou si Janovští definitivně zavřeli dveře do pohárů. Zápasy Bari s Janovem bývají hodně vyrovnané, svědčí o tom také statistika posledních výsledků. V Janově se letos hrálo 1:1 a remízou skončila i další dvě utkání předtím.

Do konce sezony už si nekopnou domácí Donda, Ranocchia a Langella, Allegrettiho start je nejistý. Ve složitější pozici jsou hosté, hrát nebudou Jankovič a nejspíše ani Suazo, Kharja, Rossi, Dainelli a Moretti. Vykartovaní jsou útočník Palacio a obránce Bocchetti.
AS Bari - pravděpodobná sestava:
Gillet - Belmonte, A. Masiello, Bonucci, S. Masiello - Alvarez, Donati, Almiron, Rivas - Barreto, Meggiorini
Janov CFC - pravděpodobná sestava:
Scarpi - Tomovic, Papasthatopoulos, Terigi - Mesto, Milanetto, Juric, Criscito - Sculli, Acquafresca, Palladino
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.75 - 2.70 - 2.85
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Calcio Catania - Juventus FC  (neděle 15:00)
Sicílie očekává svátek fotbalu, místní Catania totiž přivítá slavný Juventus Turín. Domácí stále nemají jistotu záchrany a proti Staré dámě by se jim bod hodil. Juventus ale nic jiného než výhru nebere, stále totiž existuje možnost, byť malá, proniknout do Ligy mistrů.

Trenér Siniša Mihajlovič byl hrubě nespokojen s posledním výsledkem svého celku. Catania totiž prohrála na půdě posledního Livorna 1:3 a stále tak nemá jistotu záchrany. Livornu nebyla výhra nakonec nic platná, neboť i přes ní sestupuje do nižší soutěže. Stejný osud může potkat i Catanii, té stačí k definitivní jistotě záchrany jednou vyhrát.

Juventus v minulém kole předvedl, že stále má velkou sílu. S Bari si před domácím publikem lehce poradil a po výhře 3:0 stále živí naději na zisk čtvrtého místa. Pravdou je, že Stará dáma má k Lize mistrů nejdále ze všech konkurentů. Hodně bude záležet na výsledcích Sampdorie a Palerma. Samozřejmě pokud se Zaccheroniho svěřencům nepovede do milionářské soutěže dostat, je přímo povinností startovat v Evropské lize.

Bianconeri zažívají jednu z nejhorších sezon v historii. Už bylo několikrát zmíněno, že Juve usilovalo před sezonou o mistrovský titul, nyní se zdá, že tato vize byla velkou utopií. Stará dáma má Catanii co oplácet, v letošní sezoně totiž Sicilané v Turíně vyhráli 2:1 a tenkrát to byl obrovský šok, Juventus totiž prohrál s posledním celkem soutěžě.

Catanii bude do konce sezony chybět Llama a Augustyn, proti Staré dámě se na trávníku neobjeví ani Plasmati, Martinez a vykartovaný Capuano. Marodka Juventusu se už konečně o něco zmenšila, a to tak, že stoprocentně bude chybět jenom Sebastian Giovinco. Další starty, zejména u Chimentiho, Grygery a Trezegueta jsou nejisté.
Calcio Catania - pravděpodobná sestava:
Andujar - Potenza, Silvestre, Terlizzi, Alvarez - Ledesma, Carboni, Ricchiuti - Izco, Maxi Lopez, Mascara
Juventus FC - pravděpodobná sestava:
Buffon - Caceres, Cannavaro, Chiellini, De Ceglie - Sissoko, Felipe Melo, Marchisio - Diego - Iaquinta, Del Piero
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.40 - 3.38 - 2.02
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
UC Sampdoria - AS Livorno  (neděle 15:00)
Na první pohled se může jevit utkání Sampdorie s Livornem jako jednoznačná záležitost pro domácí borce. Poslední a již stoprocentně sestupující Livorno nemá opravdu na stadionu Luigi Ferraris co ztratit a proto půjde do utkání se Sampdorií uvolněně. Blucerchiatti jsou favoritem a v tomto utkání zkrátka musí vyhrát, ve hře je Liga mistrů.

Skvělé výkony přibližují Sampdorii k vysněnému čtvrtému místu. Před sezonou se tamním fanouškům i hráčům o Lize mistrů ani nesnilo, nyní jsou velmi blízko. Stačí maličkost, a to sice vyhrát zbývající tři duely. Fotbalistům Blucerchiatti se mimořádně povedly poslední dvě kola, nejprve si Del Neriho svěřenci poradili s AC Milán a o týden později ukončili neporazitelnost římského AS, když vyhráli na nedobytném Olympijském stadionu. Výhrou 2:1 zároveň sesadili AS Řím z čela ligové tabulky. Hrdinou obou utkání, a zvláště toho posledního, se stal útočník Giampaolo Pazzini, ten se svými brankami znovu připomněl reprezentačnímu trenérovi Lippimu.

Sampdoria musí toto utkání zvládnout, neboť za týden jí čeká těžký úkol. Blucerchiatti cestují na Sicílii, na horkou půdu Palerma. A právě v tomto duelu se nejspíše bude rozhodovat o čtvrtém týmu tabulky, a tím pádem i o tom, kdo si zahraje předkolo prestižní Ligy mistrů.

Livorno si v minulém kole konečně připsalo tři body, jenže nakonec to bylo k ničemu. Jeho soupeři v boji o záchranu totiž vyhráli a Livorno už nemůže dohnat bodové manko. Amaranto tak opouští nejvyšší italskou soutěž a v příští sezoně si zahrají jen Serii B. Pro klub je to pochopitelně obrovské zklamání. Livorno už může jen promluvit do jednotlivých bitev, jednou z nich bude boj o čtvrté místo. Na půdě Sampdorie bude ale Livorno jednoznačným outsiderem.

Sampdoria bude mít k dispozici kompletní kádr, otázkou je pouze start Accardiho. Hosté jsou na tom, co se týče absencí, mnohem hůře. Hrát nebudou Miglionico, Diniz, Esposito, Rivas, Tavano, Filippini a Kněževič.
UC Sampdoria - pravděpodobná sestava:
Storari - Zauri, Gastaldello, Lucchini, Ziegler - Semioli, Palombo, Poli, Guberti - Pazzini, A. Cassano
AS Livorno - pravděpodobná sestava:
De Lucia - Perticone, Galante, Bernardini - Raimondi, Pulzetti, Moro, Vitale, Bellucci - Di Gennaro, Lucarelli
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.10 - 9.00 - 15.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Chievo Verona - SSC Neapol  (neděle 15:00)
Na sever Itálie do města Verony zavítá Neapol. Chievo už víceméně dohrává sezonu, poháry nezíská a do nižší soutěže nesestoupí. To samé se nedá říci o Neapoli, hosté totiž stále bojují o účast v Evropské lize.

Chievo v minulém kole překvapilo, když vyhrálo 2:0 na půdě silné Fiorentiny. Tímto vítězstvím si Di Carlovi hoši definitivně zajistili záchranu, navíc vítězstvím nad Violou navázali na stejný výsledek proti Livornu. Chievo je sice jedenácté a může v klidu dohrát sezonu, ovšem trenér Domenico Di Carlo by byl rád, kdyby jeho celek skončil v první polovině tabulky, tedy do desátého místa. Momentálně jsou Fly Donkeys na jedenácté pozici.

Hostující Neapol se již prakticky rozloučila s vidinou účasti v Lize mistrů. Celek z pod Vesuvu ztrácí na čtvrté místo sedm bodů a tři kola před koncem soutěže už je to výrazná ztráta. Nicméně Neapol může stále pomýšlet na Evropskou ligu, celkově účast v evropských pohárech by byla pro Napolitany velkým úspěchem. Svěřenci Waltera Mazzarriho v minulém kole jen remizovali s Cagliari 0:0 a to byla velká ztráta. Neapoli se proti Chievu daří, hosté vyhráli poslední dva duely, aniž by jedinkrát inkasovali, jenomže to se hrálo na stadionu San Paolo, nyní si to oba celky rozdají na stadionu Bentegodi.

Domácímu celku bude chybět vykartovaný Mandelli, to je ale nejspíše jediná výrazná ztráta, naopak do sestavy už by se mohli vrátit Bianchi, Yepes a Luciano, nicméně na start od úvodní minuty to nejspíše nebude. Neapolitánům bude chybět vykartovaný útočník Fabio Quagliarella a nejspíše i Ezequiel Lavezzi.
Chievo Verona - pravděpodobná sestava:
Sorrentino - Sardo, Morero, Mantovani, Jokič - Ariatti, Rigoni, Marcolini - Pinzi - Pellissier, Granoche
SSC Neapol - pravděpodobná sestava:
De Sanctis - Campagnaro, Cannavaro, Grava - Zuniga, Pazienza, Gargano, Aronica - Hamšík, Bogliacino - Denis
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 4.10 - 3.35 - 1.85
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
AC Siena - Città di Palermo  (neděle 15:00)
Domácí Siena je dalším celkem, který už se nezachrání, přesto bude chtít utkání s Palermem sehrát důstojně. Palermo cestuje do Sieny s jediným cílem - vyhrát. Jedině zisk tří bodů totiž může Palermo přiblížit vysněné Lize mistrů.

Minulé kolo se nakonec stalo Sieně osudným. Bianconeri podlehli v klíčovém záchranářském duelu Udinese 1:4 a příští sezonu je čeká Serie B. Sieně v tuto chvíli nezbývá nic jiného, než důstojně dohrát závěr sezony. Navzdory tomu, že je Siena ve spodních patrech ligy, tak sehrála s Palermem spoustu vyrovnaných duelů. Palermo dokonce naposledy vyhrálo na půdě Sieny v záři roku 2005, od té doby na stadionu Artemia Franchiho nevyhrálo.

Zatímco Siena už nemá v lize co získat ani ztratit, Palermo bojuje on historický úspěch, totiž o účast v předkole Ligy mistrů. Sicilané mají k tomuto snu zatím dále, neboť čtvrté místo drží s dvoubodovým náskokem Sampdoria Janov. Rosanero v minulém kole přejelo AC Milán, slavnějšímu soupeři nastřílelo tři branky a znovu ukázalo, že na domácí půdě je schopno porazit kohokoliv. I v zápase s AC Milán řádil Fabrizio Miccoli a znovu se přihlásil o reprezentační pozvánku. Palermo má do konce soutěže tři zápasy, během nich musí stáhnout náskok Sampdorie, prvním krokem bude zápas na půdě sestupující Sieny.

Sieně budou scházet Parravicini, Tziolis, Odibe a suspendovaný Vergassola. Kompletní nebudou ani hosté ze Sicílie, nejrůznější zdravotní potíže mají Mchedlidze, Bresciano a Simplicio.
AC Siena - pravděpodobná sestava:
Curci - Rosi, Cribari, Pratali, Del Grosso - Codrea, Ekdal - Reginaldo, Ghezzal, Maccarone - Calaio
Città di Palermo - pravděpodobná sestava:
Sirigu - Cassani, Kjaer, Bovo, Balzaretti - Migliaccio, Liverani, Nocerino - Pastore - Miccoli, Hernandez
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 6.75 - 4.50 - 1.40
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Cagliari Calcio - Udinese Calcio  (neděle 15:00)
Čtrnáctý celek soutěže Cagliari doma hostí Udinese a bude chtít konečně vyhrát. Hosté ale budou jednoznačně proti, k definitivní jistotě záchrany potřebují uspět. Aktuální forma hovoří spíše ve prospěch hostů.

Cagliari se v závěru sezony trápí a dlouhá série bez vítězství má za následek pád tabulkou. Vedení sardinského celku navíc odvolalo trenéra Allegriho a na jeho místo dosadilo Giorgia Meliseho. Jenže ani pod vedením tohoto trenéra se zatím klub nezvedl a po dvou remízách pokračuje v bídných výsledcích. Cagliari chce zlomit nelichotivou sérii právě doma proti Udinese.

Fotbalisté Udinese jsou už jen krůček od záchrany a poslední krok chtějí učinit na Sardínii. Cagliari není zrovna v oslnivé formě, kdežto hostům se momentálně daří. Marinovi hoši vyhráli tři z posledních čtyřech zápasů. Udinese se z herní krize vzpamatovalo na poslední chvíli a díky tomu nakonec nejspíše nesestoupí. Nicméně sezona bude pochopitelně hodnocena jako velice negativní a jedna z nejhorších v historii klubu vůbec.

Lopez, Pisano a Parola, tito tři s největší pravděpodobností nezasáhnou do zápasu. Určitě na trávník nevyběhnou Agazzi a Cossu. První jmenovaný je mimo do konce sezony, druhý si pro změnu odpykává karetní trest. Na druhé straně nebudou hrát Obodo, Coda, Sammarco a nejspíše ani Basta a D’Agostino.
Cagliari Calcio - pravděpodobná sestava:
Marchetti - Canini, Ariaudo, Astori, Agostini - Dessena, Conti, Biondini - Lazzari - Larrivey, Ragatzu
Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:
Handanovic - Ferronetti, Zapata, Lukovic, Pasquale - Isla, Inler, Asamoah - Sanchez, Di Natale, Pepe
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.80 - 2.10 - 4.00
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
SS Lazio - Inter Milán  (neděle 20:45)
Největším tahákem kola je bezpochyby večerní utkání mezi římským Laziem a Interem Milán. Celý Řím bude pochopitelně na nohou a zvláště pak příznivci konkurenčního AS, kteří nyní potřebují výpomoc Lazia. Inter je ale v laufu a po postupu do finále Ligy mistrů útočí na historický trebl.

Lazio Řím v posledních kolech vykazuje velmi dobrou formu a konečně předvádí to, co se od něj každoročně očekává. Římskému celku se sezona vůbec nepovedla a velmi vážně mu hrozil sestup do nižší soutěže. Hrozba sestupu do Serie B ještě není zcela zažehnána a i proto bude chtít Lazio proti Interu uspět. Trenér Edy Reja může být konečně s výkony svého celku spokojen, Biancocelesti naposledy zvítězili v Janově 2:1 a vykročili vstříc záchraně. Lazio má nyní náskok šesti bodů před osmnáctou Atalantou a k naprosté jistotě potřebuje získat čtyři body, za jistých okolností i méně.

Finále domácího poháru Coppa Italia, vedoucí postavení v tabulce Serie A, a konečně postup do vysněného finále Ligy mistrů. V takovéto pozici se momentálně nachází milánský Inter. Pro svěřence trenéra Josého Mourinha to může být historická sezona, ale také nemusí. Inter stále nemusí dosáhnout na žádnou z trofejí, byť to má dokonale rozehráno. Poté, co Inter zvládl přetěžkou odvetu proti Barceloně, se musí soustředit na dalšího těžkého soupeře. Pokud se Interu podaří zvítězit, pak bude jeho obhajoba Scudetta takřka hotovou věcí.

Interu se proti Laziu dlouhodobě daří, ovšem Nerazzurri mají na svého soka spadeno především za porážku ve finále italského Superpoháru z úvodu letošní sezony. Zatímco milánský celek tato porážka nakopla, Lazio se nechalo ukolébat a v domácí soutěži předvádělo jeden katastrofální výkon za druhým.

Stendardo, Meghni a Manfredini, u těchto hráčů je start nejistý kvůli různým zdravotním potížím, chybí i Bizzarri a Matuzalem. José Mourinho bude postrádat Santona, Tolda a nejspíše i Gorana Panděva, který nezasáhl ani do utkání s Barcelonou.
SS Lazio - pravděpodobná sestava:
Muslera - Biava, Dias, Radu - Lichtsteiner, Brocchi, Baronio, Mauri, Kolarov - Rocchi, Floccari
Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Julio Cesar - Maicon, Lucio, Samuel, Chivu - Zanetti, Cambiasso, Stankovic - Sneijder - Eto'o, Milito
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 7.75 - 4.70 - 1.35
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Parma FC - AS Řím  (sobota 18:00)
Šestatřicáté kolo italské nejvyšší soutěže odstartuje duel Parmy s AS Řím. Hosté z věčného města potřebují zvítězit a doufat v zaváhání vedoucího Interu Milán, jenom tak se totiž mohou vrátit do čela ligy. V případě výhry Parmy se mohou Giallorossi s titulem rozloučit.

Gialloblu už nemají do konce sezony co získat a prakticky ani co ztratit. V jednu chvíli se sice zdálo, že si to Parma rozdá s dalšími týmy o evropské poháry, jenže to se nakonec nestalo. Parma je totiž ve stejné pozici jako Fiorentina, tudíž se už nemůže dostat na pohárové pozice. Na rozdíl od Fiorentiny to ale v parmě žádná tragedie není. Už před sezonou nebyly poháry hlavním cílem, takže v klubu panuje víceméně spokojenost. To se ale nedá říci po posledních dvou kolech, Parma totiž dvakrát prohrála, nejprve doma s Janovem, a pak na horké půdě Boloni. V dalším kole přivítají svěřenci trenéra Guidolina aspiranta na Scudetto - AS Řím.

Vlci v minulém kole přišli o vedoucí pozici a mohla za to domácí porážka se Sampdorií. Po prvním poločase, který AS Řím vyhrál 1:0, to vypadalo na jasnou záležitost Říma, ovšem zahozené šance ho nakonec stálo bodový zisk. Dvě branky Pazziniho naprosto šokovali Olympijský stadionu a porážkou 2:1 skončila pětadvaceti zápasová série bez porážky, a navíc AS muselo vyklidit vedoucí pozici, kam se znovu dostal Inter Milán.

Tři kola před koncem už Ranieriho svěřenců nezbývá nic jiného, než všechno vyhrát a doufat ve ztrátu Nerazzurri. Ta by se mohla dostavit už v tomto kole, kdy Inter hraje s konkurenčním Laziem Řím, a právě na výkon městského rivala spoléhá AS, tedy lépe řečeno doufá ve výhru Lazia. V prvé řadě se ale musí Giallorossi soustředit na své zápasy, do konce sezony se totiž utkají s Parmou, Cagliari a Chievem. První na řadě je Parma.

Parmě bude do konce sezony scházet Zenoni a u Paloschiho s Morronem je start nejistý. Vykartovaní jsou Paci a Zaccardo. Hostující trenér Claudio Ranieri bude mít znovu k dispozici kompletní kádr.
Parma FC - pravděpodobná sestava:
Mirante - Valiani, Dellafiore, Lucarelli, Castellini - Jimenez, Galloppa, Antonelli - Biabiany, Lanzafame, Bojinov
AS Řím - pravděpodobná sestava:
Julio Sergio - Cassetti, Juan, Burdisso, Riise - Pizarro, De Rossi - Taddei, Menez, Vucinic - Totti
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 6.40 - 4.20 - 1.45
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
AC Milán - ACF Fiorentina  (sobota 20:45)
Na milánském San Siru se představí Fiorentina. Svěřenci trenéra Cesara Prandelliho už těžko dosáhnou na evropské poháry, přesto budou chtít v Miláně uspět. Více potřebují výhru domácí borci, kteří si špatnými výsledky zkomplikovali bronzovou příčku.

AC Milán ztratilo šanci na Scudetto a pokud bude pokračovat ve špatných výsledcích, ztratí i třetí místo zaručující přímý start v základních skupinách Ligy mistrů. Aktuální náskok před Sampdoriou je čtyřbodový a vzhledem ke zbývajícím třem kolům ještě není zdaleka nic jistého. Mnohem více než o momentální pozicí v tabulce se hovoří o osudu brazilského trenéra Leonarda. Silvio Berlusconi je s jeho prací nespokojen a po sezoně hodlá přivést nového trenéra, tento fakt pochopitelně vyvolal mnoho reakcí. Ať už to dopadne jakkoliv, Leonardo to měl těžké a s týmem se i v takovýchto podmínkách dostal na dostřel vedoucího Interu, jenže závěrečný boj o titul nezvládl, a to i díky výrazné absenci několika klíčových hráčů.

Rossoneri mají nyní za úkol uhájit třetí pozici a v klidu dohrát sezonu. Co nastane po ní, se teprve uvidí. Ve 36. kole přivítá domácí Milán Fiorentinu, které se letošní sezona příliš nepovedla. Milánu se proti Viole daří, v posledních čtyřech vzájemných zápasech po sobě vyhrál a dokonce osm utkání v řadě s Fialkami neprohrál. Favoritem bude i nyní.

Jak už bylo výše zmíněno, Fiorentina si s největší pravděpodobností příští sezonu nezahraje evropské poháry. Viola totiž z pěti utkání vyhrála jenom jediný, což v konečném součtu znamená prakticky nedostižitelnou ztrátu na šesté místo. Prandelliho hoši navíc vypadli i v semifinále italského poháru, takže jediným výraznějším úspěchem byl postup do osmifinále Ligy mistrů. V první vyřazovací fázi nestačila Viola na Bayern Mnichov, nutno podotknout, že s letošním finalistou vypadala víceméně smolně. Klub z Florencie čeká těžká cesta do Milána a proti slavnému celku se bude chtít vytáhnout, koneckonců proti Rossoneri už nemají co ztratit.

O absenci Milána už byla řeč, jen pro připomenutí, do konce sezony jsou mimo Beckham, Onyewu a Nesta. Zda-li nastoupí Pato, Favalli, Ambrosini, Kaladze nebo Abate je "ve hvězdách". Dobré je připomenout rovněž dlouhodobou absenci rumunského útočníka Mutua, dále se v Miláně nepředstaví Santana, a možná i Pasqual, Gamberini, Felipe a Comotto.
AC Milán - pravděpodobná sestava:
Dida - Zambrotta, Thiago Silva, Bonera, Antonini - Pirlo, Flamini - Seedorf - Huntelaar, Borriello, Ronaldinho
ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
Frey - De Silvestri, Kroldrup, Natali, Gobbi - Bolatti, Montolivo - Marchionni, Ljajic, Jovetic - Gilardino
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.55 - 3.85 - 5.60
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Inter Milán352110468:3173
2.AS Řím35218662:3971
3.AC Milán351810756:3864
4.UC Sampdoria35179945:4060
5.Città di Palermo351610954:4458
6.Juventus FC351661352:4954
7.SSC Neapol351314846:4153
8.Janov CFC351391356:5748
9.ACF Fiorentina351371547:4346
10.Parma FC3512101338:4646
11.Chievo Verona351281533:3444
12.AS Bari3511101441:4643
13.Cagliari Calcio351191552:5342
14.Udinese Calcio351191548:5142
15.Calcio Catania359131341:4340
16.SS Lazio359131334:3940
17.Bologna FC351091639:5239
18.Atalanta BC35971935:4834
19.AC Siena35791938:6330
20.AS Livorno35782025:5329

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (320)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Dneska to vidím na 2 plichty

Reagovat
smazaný uživatel

Milan Milan solo con te

Milan Milan sempre per te

Reagovat
smazaný uživatel

myslis Inter

Reagovat
smazaný uživatel

Ja myslim ze je asi rozdiel ked poviem Milan alebo inter nie

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Dufam,ze Neapol nevyhra a nakoniec nenazrie do poharej europy,aby ich Hamster po sezone opustil..

Reagovat
smazaný uživatel

Každopádně bude muset zájemce podat tučnou částku, protože letos podepsal novou dlouhodobější smlouvu... jooo, nechtěl bych být tím zájemcem

Reagovat
smazaný uživatel

ani ja nie ze by som si ho nemohol dovolit,ale zase nepotrebujem mat vsetko

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Marek urobil chybu,že podpísal tú zmluvu,ale tak každý robí v živote nejaké chyby

Reagovat
Alberto Aquilani

FORZA ROMA !!!

Reagovat
smazaný uživatel

FORZA INTER!

Reagovat
smazaný uživatel

FORZA FC INTERNAZIONALE MILANO 1908!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

FORZA FC AMBROSIANA !

Reagovat
smazaný uživatel

Z Parmy bohužel asi víc jak bod neodvezem

Reagovat
smazaný uživatel

Pokial budu takto budu zmyslat aj hraci tak nie...

Reagovat
smazaný uživatel

maly error, to 2. budu si nevsimajte

Reagovat
smazaný uživatel

Proč by měli ? Věřím (resp. doufám), že se o 3 body poperou, ale vsadil bych si plichtu.. Snad se na to můžu dívat objektivně, ne ?

Reagovat
smazaný uživatel

Ok. Ja som tym narazal na to, ze maju asi slabsiu psychiku po Dorii.

Reagovat
smazaný uživatel

Slabší morálku máme my, fanoušci.. Dokud ta šance je tak se o ni kluci porvou..

Reagovat
smazaný uživatel

Ale jo, dyť jim jde o ho.no

Reagovat
smazaný uživatel

To je pravda, ale je otazne, co urobila prahra s psychikou hracov AS...

Reagovat
smazaný uživatel

Nemam strach

Reagovat
smazaný uživatel

Prostě poražky jsou, byly a budou, ASR je silny mančaft, nepoloží se. Po vypadnutí z Pana taky hrali dal v pohodě, a dostali se na čelo, v Parmě vyhraji, neměl bych vbc strach.

Reagovat
smazaný uživatel

Jistě.. Ale je třeba si uvědomit, že to není tak dlouho, co Parma doma porazila Dorii, AC a přivezla tři body z Neapole.. A i když jim zdánlivě o nic nejde, tak si nemyslím, že to bude tak jednoduchý zápas, jak tady avizuješ.. Navíc po dvou těsných prohrách v posledních dvou kolech..

Reagovat
smazaný uživatel

Mam z toho dobry pocit, a cítím, že to bude pohodova vyhra.

Reagovat
smazaný uživatel

No tak jestli to cítíš, tak to sem klidný

kéž by si měl pravdu

Reagovat
smazaný uživatel

AS

Reagovat
smazaný uživatel

Pohár a 2. flek pořád fantazie

Reagovat
smazaný uživatel

Burdisso Mexes

Reagovat
Alberto Aquilani

???????

Reagovat
Alberto Aquilani

inak dnes nastupia asi obaja , Juan ma niake problemy .

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

To malo ist xLoganovi...

Reagovat
smazaný uživatel

AS musi vyhrat no a jeste budu muset doufat v zazrak na Olimpicu, i kdyz pravdepodobnejsi snad je, ze Lazio vubec k zapasu nenastoupi, nez ze vyhraje

Reagovat
Pipo123

no nevim, vyhlásenia ktoré padli od našich hráčov a prezidenta nenasvedčujú tomu že by zápas chceli vypustiť a myslím že to ani nebude treba kedže AS remizuje

Reagovat
smazaný uživatel

no to by byla uplne ta nejhorsi varianta, ze by as nevyhralo a lazio jo

Reagovat
Pipo123

tak podobné vyjadrenie mal aj Lotito ked povedal že prečo každý hovorí o jasnej prehre Lazia ?... Ved AS hraje o den skôr a svoj zápas ani nemusí vyhrať, zrovna Parma vie prekvapiť ... uvidíme ale určite radšej pustiť Interu ako vidieť vyhrať AS

Reagovat
smazaný uživatel

Formu máte, bod vůbec není nereálný..

Ale než děkovat za případný titul vám, to snad radší druzí

Reagovat
Pipo123

tak po poslednom derby je to dosť vyhrotené, ale ak by ste aj získali titul tak mne by to nejak extra nevadilo ale samozrejme skôr tam chcem Inter ako vás

Reagovat
smazaný uživatel

Já už to tak nehrotím.. Když potkám někoho v dresu Lazia, tak si neřeknu "zasr*** laziál", ale "další fanda calcia"... Samozřejmě je mi jasné, že tifosi v Římě (a pár jedinců tady) to asi vidí trošku jinak..

Reagovat
Pipo123

ani mne moc, tatiež to beriem ako takú malú rivalitu a pokecám aj s fans AS nerobí mi to problém ale aj na druhú stranu občas ich trocha naseriem

Reagovat
smazaný uživatel

Taky si občas něco neodpustím Ale že bych pálil vaše dresy, to ne..

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem rad,ze to tady konecne nekdo bere rozumne.Vetsinou se tu jen nejaci ko..ti hadaj.Konecne nejaka rozumna diskuse.Jinak fandim AS.Titul jeste udelame.

Reagovat
smazaný uživatel

Útočník Interu Mario Balotelii má delší dobu problémy s vlastními příznivci. Naposledy je naštval po prvním semifinále Ligy mistrů proti Barceloně, když zahodil dres. Hráčův agent Mino Raiola nyní uvedl, že fanoušci po zmíněném utkání povolili matice u kola Balotelliho auta. "Zašlo to příliš daleko, tady končí legrace. Za současných podmínek Mario nemůže v Interu zůstat," uvedl Raiola.

Reagovat
smazaný uživatel

účel světí prostředky (tím nechci říct, že to schvaluju)

Reagovat
smazaný uživatel

Jako geniální výmluva... Balotelli provokuje fanoušky, chce odejít a pak to svede na fanoušky... Zajímalo by mě, kde ho budou mít fans rádi...

Reagovat
smazaný uživatel

Jak na to přišel, že ma povolene matice u auta?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jediná možnost je, že viděl, jak je uvolnujou.. Pochybuju, že dělá kontrolu kol před jízdou...

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud to není další trapná výmluva agenta...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak tohle už je přeci jen trochu velké sousto ne? Nevěřím, že tohle má v merku Raiola (i když okolnosti tomu nahrávají). Toho bych tipl tak na kulku v obálce s nějákým debilním vzkazem..

Nemůžeš vyloučit, že to spáchalo nějáké individuum a pokud se to prokáže, tak bych to trestal exemplárně..

Reagovat
smazaný uživatel

povolil mu je Raiola, aby ten přestup trochu popohnal

Reagovat
smazaný uživatel

Těšíte se na něj v ACM

Reagovat
smazaný uživatel

bral bych ho, ale k nám nejspíš nepříjde...

Reagovat
smazaný uživatel

na kolik odhaduješ jeho současnou tržní hodnotu ? Tady se ty názory hodně liší

Reagovat
smazaný uživatel

já na tyhle věci moc dobrej odhad nemám, navíc u něj je to o to komplikovanější, že by se za normálních okolností jednalo o vysoce žádaný zboží, nicméně tyhle excesy a takřka jistota odchodu cenu samozřejmě snižujou..., max. 15 ?

Reagovat
smazaný uživatel

25

Reagovat
smazaný uživatel

Já taky ne, proto se ptám.. Ty "excesy" podle mě tolik cenu nesníží.. Už jen změna prostředí (pokud by odešel z itálie) by je měla hodně eliminovat.. Ale ten jistý odchod asi udělá svoje

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlasím s 15ti.. Pokud by makal, byl by neprodejné zboží, takhle je to nechtěné zboží, kterého se chce Inter urychleně zbavit, navíc to není hráč okamžitě do základu... Těch 15 mi přijde jako odpovídající suma...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak já pevně věřím tomu, že v novém působišti makat bude a půjde do sebe.. Jen to asi chce pryč z itálie, jinak se té deky nezbaví.. Proto mi těch případných 15 nepřijde jako takový risk, vzhledem k jeho potenciálu...

Reagovat
Pipo123

do Lazia sním prežil by tam peklo

Reagovat
Pipo123

ten atentat na Maria spáchal určite Mosad

Reagovat
Mihal

FORZA INTER!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Samp 1.12, Livorno 18.50, Cagliari kříž 1.69, Inter 1.4, Bari kříž 1.7, Roma 1.48, Palermo 1.41. To bych blil .

Reagovat
M11

Reagovat
smazaný uživatel

ty kurzy na remízy jsou naprosto trapný, na italskou ligu už se nedá vůbec vsázet..

Reagovat
smazaný uživatel

Hehe,Bwin uz nema radsej v ponuke ani Cagliari,ani Inter,ani Bari

Reagovat
smazaný uživatel

FORZA ROMA DNES VYHRAME BUDEME BOJOVAT DOKONCA POKIAL BUDE NADEJ FORZA ROMAAAAAAAAAA

Reagovat
Pinturicchio

Pavel Nedvěd by se podle serveru www.soccerway.com mohl brzy vrátit k vrcholovému fotbalu. Portál uvádí, že držitel Zlatého míče z roku 2003 vyhlíží trenérské angažmá a jeho první destinací by mohl být Juventus. Jeho rozhodnutí prý urychlí také změna prezidenta Juventusu. "Před dvěma dny bylo nemožné, aby se ujal funkce v Juventusu, nyní to možné je," sdělil Nedvědův agent Mino Raiola.

Nevstoupíš dvakrát do stejné řeky. Tohle se mi moc nelíbí, zvlást, pokud zamýšlí hlavního trenéra.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
SunFells

Neříkal Nedvěd, že pokud začne s trénováním, nastartuje u nějakého juniorského týmu a ne v prvním týmu?

Reagovat
smazaný uživatel

A neříkal náhodou Nedvěd asi 5x, že skončil s reprezentací?

Reagovat
SunFells

Jeho chtivost hrát na turnaji byla velká ...s trénováním to tak žhavý asi nebude, ale třeba zase nedostojí svého slova, uvidíme. Nedvěd nemá s trénováním zkušenosti a to je to poslední co Juventus teď potřebuje ..Už se navíc spálili s Ferrerou

Reagovat
Mr.Jindros

Nevěřím tomu, že s ním někdo počítá na hlavního trenéra. To je těžký nesmysl.

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlasim.Maximalne asistenta bude delat,ale ani s tim bych nepocital.

Reagovat
Pipo123

no a zasa s jeho agentom sa stretol Lotito a jednal o jeho príchode do Lazia

Reagovat
10

nikde se o hlavním trenérovi nepíše, byl by u mládeže

Reagovat
GEGE

FORZA MILAN!

Reagovat
smazaný uživatel

OT:

Pokud Leonardo z AC Milán odejde, nahradí ho možná kouč Zenitu Petrohrad Luciano Spalletti. Právě jeho jméno se podle italských médií objevilo mezi hlavními kandidáty na trenérskou lavičku AC.

Doufám že Leo vydrží, ty neustálý dohady mě teď vážně štvou. Média mu dávají dobrou masáž

Reagovat
smazaný uživatel

jn, začíná toho být hodně..a už mě to unavuje. Ty spekulace o trenérech, do toho problémy ve vztahu vedení x fans..k tomu neustály slinty o špatné finanční situaci, žádná pořádná posila na obzoru..k tomu Inter ve finále. ..špatná doba

Reagovat
smazaný uživatel

Mluvíš mi z duše. I když ten Inter ve finále aspoň dobře pro italskej fotbal..

Reagovat
smazaný uživatel

Fiorentina. AC je smete!

Reagovat
Pipo123

Prezident Lazia kontaktoval dve bývale hviezdy klubu Nedveda a Peruzziho aby zasadli do vedenia klubu

Reagovat
Mihal

Parma tej obrane moc nedáva :D

Reagovat
Tomanatura

Totti

Reagovat
smazaný uživatel

pěknej gól

Reagovat
smazaný uživatel

ještě jeden, ať je větší klid, nebo tam té Parmě něco spadne a ...

Reagovat
smazaný uživatel

Zatial podava Parma vyborny vykon a je mierne lepsim teamom, vydrzte takto hrat a goly pridu

Reagovat
Mihal

bohužial niekedy lepší góly nedáva ale inkasuje

Reagovat
Alberto Aquilani

Pravidlo Interu :-) .

Reagovat
Mihal

no máš pravdu, inter je skoro vždy lepší a furt nejaký zlepený banán inkasuje

Reagovat
Alberto Aquilani

čo húliš , dám si s tebou :-) .

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mihal

každý kto nefandí AS podľa teba niečo húli?

Reagovat
Alberto Aquilani

Bože , reagujem na to , že týpek tu píše ako je Inter v zápasoch lepší a prehráva .

Reagovat
Mihal

A nie je?

Reagovat
smazaný uživatel

Without smile...

Reagovat
Mihal

Napíš mi prosím aspoň 4 zápasy z tých 21 víťazných kde bol inter horší a predsa vyhral?

Reagovat
smazaný uživatel

100. pro Spravedlnost

Reagovat
Lubinterista

Parma poškozena, ofsajd nebyl

Reagovat
smazaný uživatel

YES

Reagovat
smazaný uživatel

Zítra má Marcelo oznámit seznam 29 hráčů, ze kterých na konci května vybere 23 do Jížní Afriky. Vidím to takhle.

BRÁNA:

Buffon, Marchetti, De Sanctis

OBRANA:

Maggio, Cassani, Bonucci, Cannavaro, Legrotagglie, Chiellini, Gamberini, Bonera, Criscito, Zambrotta

ZÁLOHA:

Camoranesi, Cossu, Palombo, Gattuso, Pirlo, Aquilani, De Rossi, Montolivo

ÚTOK:

Pepe, Quagliarella, Iaquinta, Pazzini, Gilardino, Totti, Di Natale, Rossi

Reagovat
Alberto Aquilani

hodne dobrá

Reagovat
smazaný uživatel

Lippi je tvrdá hlava a konzervativec. Amauri stejně jako Borriero na to nemá. Miccoliho nemá rád. Toni se mu nehodí do systému. Raději nominuje osvědčené borce jako Quagliarella (bez formy), Rossi (moc mu to nestřílíú) nebo Iaquintu (po zranění). Cassano a Balotelli nepojedou, to je jasné. Alex taky ne. Obranna je jasná - možná Boccheti. V záloze jedině Marchisio místo Aqulianiho a Marchionni místo Cossua. Ale pochybuju.

Reagovat
Alberto Aquilani

Lippi bude hodne spoliehať na starú partu a kvôli tomu sa bojím, že azzury vyhoria . Treba tam začleniť nových hráčov a začať s prebudovaním mužstva by mal začať už teraz . Ak nezoberie ani jedneho s dvojice Cassano - Aquilani , nie je tam nijaká spojka medzi zálohou a útokom , a to sa ukázalo aj na konfederačnom pohári , kde vyhoreli . Totti na to už nie je , a do útoku majú lepších hráčov . Na stopérovi je jasný Chielliny s nim by to mohol skúsiť trebars Gasberini .

Reagovat
smazaný uživatel

Máš pravdu Cassano a Aquilani jsou budoucnost. Cassano nepojede. Aquilani je Lippiho oblíbenec. Myslím, že pojede. Nejslabší místo je střed obrany, kde budou tři borci z Juve. Canna, Legro a Giorgio. Když se podívám kolik dostali za sezónu branek nejen v Sérii A, ale třeba od průměrného Fulhamu, tak se mi chce pozvracet Lippiho teplákovku.

Reagovat
Alberto Aquilani

No je tam ešte Ranocchia s Bonuccim aj ked tí su nevyskúšaný , ako hrá Barzagli vôbec neviem , navyše na ME vybuchol .

Reagovat
smazaný uživatel

Nevím jak hrá Barzagli, ale Lippi ho nevezme, protože nehraje Sérii A. Rannocchia je zraněnej. A typuju, že Bonucci pojede na úkor Gamberiniho.

Reagovat
Alberto Aquilani

To snad nie , Gamberini by mal ísť , snad nepojde Legro .

Reagovat
smazaný uživatel

Jo Gamb by měl. Jenže na stopro pojede Lippiho supr trojka z JUve. Pak typuju Bonuccho.

Reagovat
smazaný uživatel

Co tam robi Zambrotta?

Reagovat
smazaný uživatel

Zahraje nalevo, napravo. Je to legenda. Ten určitě pojede. Znám Lippiho. Svoje si odehraje.

Reagovat
smazaný uživatel

Jde vidět, že znáš Lippiho styl. U Quagliarelly si ale moc jistý nejsem...

Reagovat
smazaný uživatel

Také si nejsem jitý, měl mizerný jaro. Ale je to ofenzivní univerzál. Je vyzkoušený. Na to Lippi hodně dá. Pak není to prcek jako Di Natale, Rossi ....

Reagovat
smazaný uživatel

chybí ti ještě Marchisio

Reagovat
smazaný uživatel

Bez šance není ani Grosso, kterýmu Lippi vděčí za hodně. Borriello se nedostane, ale v širší ho očekávám, na rozdíl od jiných o to bojoval.

Reagovat
smazaný uživatel

tak to by bylo, ted jen doufat v zitrejsi zazrak

Reagovat
Alberto Aquilani

Uff , je to tam , super záver , mohli sa viac dokopať .

Reagovat
Jajinek

Pár poznatků :

Celý čas se zde na Inter nadávalo, že nehraje nic moc a dokáže vyhrávat ani neví jak, góly v posledních minutách atd. Nyní má AS z pekla kliku kdy (krom Dorie) při své Sérii vyhrává zápasy ve kterých je horší...ale to je v pořádku. Nadává se tu na Inter, že je to tým plný raplů, co neunaáší prohry a fauluje...ale takový De Rossi nebo Totti dokáží předvést podobné věci, viz dnes...ale to je taky v pořádku. Nadává se tu na fandy Interu, že se s nimi nedá vyjít atd...ale když se kouknu na některé zdejší novější uživatele, není to o nic lepší...ale taky v pořádku....

Abych to ale vysvětlil, já nebrečím kvůli AS, ty věci mi nevadí, štěstí k fotbalu patří AS mu chodí naproti, hráči jsou vyhecovaní a jdou za výhrou. Každý fanoušek fandí svým stylem....

...jen mi jde o ten dvojí metr...

Reagovat
Alberto Aquilani

nebreč .....

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Jajinek

přečti si ten poslední odstavec, třeba ti ten point dojde...

Reagovat
smazaný uživatel

14:15 zitra

Reagovat
smazaný uživatel

Tak předně jak píše dole xLogan..Velikost i politika obou klubů je úplně jinde.. U nás byl v posledních 5.sezónách jediná posila, která stála víc, než 10m Mirko (za tu dobu jste co se posil týče o nějakých 70mega dál) Ten tým hraje to na co má. Koupit hráče za 22 a nechat ho sedět na lavičce jako vy si prostě nemůžeme dovolit

K tomu štestí a současnému postavení v tabulce... Marodka byla opravdu malá, což je pro tým, který nemá dostatečně široký kádr jedna z klíčových věcí.. Dále tomu určitě přispěl fakt, že 2 ze 3 největších konkurentů v boji o titul, mají za sebou slabou sezonu, především tedy Juventus. A to všechno ještě umocnil příchod Claudia (kterému sem vůbec nevěřil)

Co se emocí a faulů týče, tady si myslím oba tábory nemají moc co vyčítat

„Nadává se tu na fandy interu….“ – stejně jako na fanoušky AS, Chelsea nebo Realu

Nemůžeš je škatulkovat podle týmů.. Vždy je to o konkrétních lidech..

„…štěstí k fotbalu patří AS mu chodí naproti…“ No a touhle frází a lá Franta Straka si to zabil :-D

Reagovat
Jajinek

vy řešíte jablka a já hrušky...ale ok, to beru...

Reagovat
smazaný uživatel

Jasný (reagoval sem k ránu a v lahvi už moc Ginu nebylo ::wink:, možná sem tě tedy úplně nepochopil )..

Jen sem ti chtěl říct, že nemůžeš srovnávat výkony obou týmů.. Vy jste velkloklub, který i v příštích sezónách bude útočit na titul. Kdežto my takovou sezonu jen těžko zopakujem (i když bych se rád mýlil)..

Reagovat
smazaný uživatel

ty drž pysk

Reagovat
smazaný uživatel

na Inter sa vo viacerych veciach používa dvojity meter,ale tak človek si už aj zvykol a teraz už ani tak na to nemyslí,lebo máme na dosah víťazstvo v LM,v SA,v Coppe...FORZA INTER!!!

Reagovat
Alberto Aquilani

JJ , s tym dvojim metrom celkom suhlasim , Rosetti , Damato a Collina su velky Interisti .

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Je mi z teba na sranie.

Reagovat
Alberto Aquilani

tak prečo vraciaš ?

Reagovat
smazaný uživatel

Lebo smile s srackou tu nie je

Reagovat
Jajinek

letos nám sudí příliš nepomohli, stejně jako v loňské sezóně, což uznal i ital, velký náš kritik a odpůrce....

Reagovat
Jajinek

ty si zvykáš rychle...

Reagovat
smazaný uživatel

Nechci bejt považován za žádnýho svatouška, ale na Inter nenadávám. Netvrdím (ikdyž vím že někteří romanisti ano), že Inter vyhrává ani neví jak. Co má Inter navrch je, že má nejsilnější kádr z celé Serie A. To jako bez debat. Ale nutno podotknout, že na place může za jeden tým nastoupit "jen" 11 hráčů. V tomhle případě je jedno, jestli máme kádr s 20 zvučnejma jmenama nebo jen s 11. AS má k dispozici kompletní kádr a marodka tuto sezónu byla minimální a o tom to právě je. Finance na rozšíření kádru nemáme, pokud neprodáme. Inter je v tomhle na tom o dost líp co se bankovního účtu týče. My si musíme vystačit s tím co máme a pokud nejsou díry v kádru, tak se dokážeme bít do posledních chvil. A o štěstí bych vůbec nemluvil neboť kolik smolných konců už nás v této sezóně potkalo, že nebejt jich, už jsme nejspíš mohli slavit titul.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
M11

Reagovat
smazaný uživatel

Ve spostě věcí máš pravdu. Asi uhádneš, který je můj druhý nejneoblíbenější klub Série A. Ale s tím štěstím je to celkem krátkodobá záležitost, narozdíl od Interu. AS si nemůže dovolit hrát tak, aby soupeře rozdrtilo, jejich obrana na to není stavěná a s nějakým huráfotbalem by Claudio rozhodně nedosáhl takového úspěchu...

Reagovat
Jajinek

jasný no...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

vzal bych Cassettiho

Reagovat
smazaný uživatel

do repre... viz Joost

Reagovat
smazaný uživatel

ty kurzy na Inter to je teda hnus, si řikám vsadim je asi a čekám tam tak 1,7 a pak vidim 1,35

Reagovat
Alberto Aquilani

však hrá 1. so 16. čo by si čakal ?

Reagovat
smazaný uživatel

bol na to kurz 1,85,potom ten kurz išiel nižšie a nižšie

ja som napr stavil na kurz 1,45

Reagovat
M11

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
smazaný uživatel

FORZA INTER!!!

Reagovat
homeles8

FORZA JUVE !!! !!!

Reagovat
smazaný uživatel

FORZA ATALANTA!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

ale nechci, aby spadla ani Bologna

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
lnterista

Reagovat
terry

FORZA GENOAA!!

Reagovat
Alberto Aquilani

FORZA LAZIO

Reagovat
lnterista

Forza Inter

Reagovat
Jajinek

Tak, dnešní zápas....kurz se zmenšuje, webe Lazia všemožne vyhlašují, jak nám to pustí...ale já si pořád myslím, že to bude zatraceně těžké, jeden z nejdůležitějších kroků ke Scudettu, jsem ale přesvědčen o tom, že to zvládneme. škoda včerejší Parmy, měla na bod...hned by se šlo do zápasu klidněji. Člověk by chtěl postavit nejsilnější sestavu, ale hráči jsou naprosto vyšťavení z Barcelony a ve středu je čeká přetěžké finále v Říme. takže bych asi nejraději pošetřil Sneijdera, který nebude 100% ok, hlavně ať je ready pro fnále Copy...a zálohu bych proti laziu torchu zavřel...tj. Zanetti, Cuchu, Motta - Drago.

Deki proti Atalantaě potrvdil, že je stále na podhrotu schopný zahrát na vysoké úrovni. Navíc budou s Mottou odpočatí, takže určitě základ. Navíc na zálohu Lazia by se mi toto složení asi hodilo nejvíc. Pokud by se zápas vyvíjel přiznivě, okamžitě bych stáhl Milita a šoupl tam Maria...Ať je Mario v jakém chce rozpoložení,ten člověk je mi úplně jedno...hlvní je dát trochu oddech Diegovi, a to klidně i za cenu dalšího spratkova extempóre.

Sám jsem zvědavej na to, jak José pojme finále Copy...ale myslím že na 100 %, protože v sobotu bude mít příležitost relativně pošetřit síly doma s Chievem a pak čeká Inter týden odpočinku...takže to prostě na tyhle 2 zápasy nahecuje. Navíc na tom souboji o tři trofeje si zakládá. Ale neměl by to předimezovat....ty svalová zranění jsou ve vzduchu, jako nikdy předtím. Ale na druhou stranu, nění nač se šetřit!! takže jedeme, FORZA INTER

Reagovat
lnterista

jj jeste ze nehraje Gresko nebo Pobor...myslim ze hraci Lazia budou proti

Reagovat
terry

Jinak Jimenez je pěknej rapl. Za tu chvíli už třetí červená.

Reagovat
smazaný uživatel

Navzdory všem spekulacím i já dnes očekávám obtížný úkol, Lazio svou kvalitu určitě má a dost pochybuju, že nám to dají takříkajíc zadarmo. Roma včera měla více štěstí než rozumu, remíza by byla mnohem spravedlivější, bohužel (bohudík?), tohle je fotbal. Milán je ve sračkách, netajím, že mám radost.

My musíme za každou cenu vyhrát, souhlasím s Jajinkem, taky bych to zahustil a dal vedle Javiera a Cuchua Mottu, před ně pak Draga. Wese bych nechal odpočinout, případně ho tam fouknul až na druhou půli. Diegol hrát musí, byť je fakt, že toho musí mít plnou prdel. Dnes by se gólově mohl prosadit Sammy, v průběhu bych tam určitě zkusil dát Jidáše Balotelliho.

Těším se na Lúcia se Samuelem, ti dva mi dělají velkou radost. Přestup Lúcia se ukazuje jako geniální krok Brancy a Orialiho, takové výkony jsem ani nečekal...

Dnes slaví 75 let naše velká legenda Luisito Suárez Miramontes, základní stavbení kámen La Grande Interu, držitel Zlatého míče a jeden z nejlepších španělských fotbalistů všech dob. Případná výhra a návrat do čela samozřejmě věnujme jemu.

Non mollare mai!

FORZA INTER!!!

Reagovat
Jajinek

Reagovat
Pipo123

ani tak nejde o to čo vyhlasujú hráči Lazia, ale fanúšikovia SS chcú všemocne výhru Interu tak teraz neviem, ale myslím že vám to možno pusti, ale nebude to také okaté.

Reagovat
smazaný uživatel

NEAPOL pojdme....Juve musí dneska na sicili zaváhat.....FORZA PER SEMPRE NAPOLI !!!

Reagovat
smazaný uživatel

sammy to na lazio vie dufam že to potvrdi ... ak niekto vie ako je na tom santon či este bude hrať tuto sezonu rad by som dostal nejake info diky

FORZA INTERNAZIONALE MILANO 1908

Reagovat
smazaný uživatel

vyzerá to tak,že už nenastúpi a nebude to ani potrebné,kedže do konca tejto sezony ostava odohrat 3 zápasy v lige,1 Coppa,1 LM a všetci ostatní hráči sú v poriadku...takže so Santonom to netreba siliť a len nech sa kľudne a v pokoji dolieči zo zraneného svalu a v príprave na dalsiu sezonu nech je už fit

Reagovat
smazaný uživatel

to je škoda rad sa na neho pozeram ale pravda ked to nie je nevyhnutne tak nech radšej dolieči .. inak stredu som si cely den pušťal pazza inter asi to pomohlo

Reagovat
Mihal

ja si zase od stredy púštam stále toto : http://www.youtube.com/watch?v=_VbmaZAD874 Scarpini je proste kapacita INTER VA A MADRID !!!!! FORZA INTER

Reagovat
smazaný uživatel

celý štadion dnes fandi interu ?

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda, že je hnusně, ale doufam že to Mistra Jajinka neodradi a dorazi kdyžtak asi čislo 9, žlutej pruh na hlavě, asi budem mit zelene dresy...Snad me poznas

Reagovat
Pipo123

na výhru Lazia je kurz 7.90

Reagovat
smazaný uživatel

a tomu se směje fanoušek Lazia..opravdový srdcař

Reagovat
Pipo123

ty vole já sa smejem tomu kurzu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
scr

hezkej kurz....asi jen blazen by vsadil na Lazio tri kola pred koncem ligy, kdyz Inter bojuje o titul a laziu uz o nic nejde a maji 95 procentni sanci ze nesestoupi

Reagovat
Alberto Aquilani

Co poviete - 50 eur na remízu , mám dať , či nie ? Inter vs Lazio

Reagovat
Alberto Aquilani

teda Lazio vs Inter

Reagovat
scr

pokud chces prijit o padesat ecek,tak urcite

Reagovat
Mihal

neviem ako môžeš takú blbosť napísať že bude remíza, veď podľa vás odporcov interu si inter celú súťaž kúpi tak prečo by si nezaplatili tento skoro najdôležitejší zápas.

Reagovat
Alberto Aquilani

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Alberto Aquilani

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
M11

taky pravda

Reagovat
smazaný uživatel

Daj, urcite daj. Preco nie rovno 500??

Reagovat
smazaný uživatel

Juve krásná akce teďka.

Reagovat
lnterista

Doria

Reagovat
smazaný uživatel

Valdes nedal penaltu

Reagovat
smazaný uživatel

ten, kdo by ji s přeheldem dal bohužel sedí

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
M11

Alex.. ten vrah

Reagovat
smazaný uživatel

Guarente

Reagovat
smazaný uživatel

Pepe je zralý na základní sestavu na MS, hraje nádherně.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Tsigi

dost to rozjel na konci sezony, snad pomůže Di Natalemu za zlatou kopačkou

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Pepe Udine

Reagovat
Tomanatura

Silvestre Kurs 3,2 zatím vychází

Reagovat
smazaný uživatel

Juventus

Reagovat
smazaný uživatel

Andujar - Del Piero 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
M11

Reagovat
smazaný uživatel

Del Piero

Reagovat
Tomanatura

Ach jo. Jenom to zapnu a Catania dostane gól

Reagovat
smazaný uživatel

Markízioooo

Reagovat
smazaný uživatel

dnes nahodil drsnější image

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to prosimtě zapni ještě párkrát

Reagovat
Tomanatura

Stašná škoda, dobře Maxi

Reagovat
smazaný uživatel

Atalanta - Bologna 1 - 1 ...........Teď jsem si stopro jistý, že má Inter titul.

Reagovat
Jajinek

Atalanty je mi líto...ale Boloňa právě zajišťuje Laziu klidný zbytek sezóny a krásnou možnost pro večerní výklus...

Reagovat
Pipo123

Atalanta remíza, tak teraz si myslím že im to fakt pustíme

Reagovat
smazaný uživatel

koľko tipuješ stav?

Reagovat
smazaný uživatel

Bologna

Reagovat
Pipo123

Dnes jsou fanoušci Lazia připraveni podpořit hosty. Podle zpráv přímo z terénu je Curva Nord společně s celým stadionem připraveno fandit milánskému klubu, aby se v tabulce vrátil před AS Roma. /// objavujú sa informácie že fans SS sú pripravený pri možnom zlom vývoji zápasu pre Inter v trhnúť na ihrisko prerušiť hru aby sa zápas skončil kotumačne 0:3...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pinturicchio

Jak můžeš tomuhle dát palec nahoru?

Reagovat
smazaný uživatel

tým som chcel vyjadriť podporu fanúšikom Lazia

Reagovat
Jajinek

své sympatie mohou vyjadřovat jak chtějí, ale vtrhnutí na hřiště za účelem kontumace je idiocie nehodná jekéhokoli fanouška a za to jim podporu nikdy nevyjádřím!

Reagovat
smazaný uživatel

já je úplně chápu a souhlasím s tím

Reagovat
Jajinek

s vtrhnutím na hřiště za účelem kontumace?...takhle by jsi chtěl ten titul vyhrát?...no to si snad děláš srandu...

Reagovat
smazaný uživatel

ne, takto bych jej vyhrát vskutku nechtěl, tady ale také nejde o to, že tímto zápasem něco vyhrajeme. Liga má 38 kol ,během nichž se rozhoduje, nikoli jedno kolo. I kdyby na to hřiště vtrhli, toto nerozhodne. Podobně darovaných vodů bylo, je a bude spoustu, zrovna Lazio nám má "co vracet"... říkám, taky bych to raději získal "normálně", ale tifosi Lazia chápu. viz. níže...

Reagovat
Jajinek

prostě takhle by se fanoušci chovat neměli....uznávám rivalitu...ale prostě toto není chlapské...!

Reagovat
smazaný uživatel

proč ne? Tohle není otázka žádného chlapství, je to otázka klubové hrdosti a cti. Já to zcela chápu a ač mi to zcela nekonvenuje, nejsem zase tak kategoricky proti, páč zkrátka vím, co ti fandové cítí a umím se s tím ztotožnit...

Reagovat
Jajinek

jak se můžu hlásit k jakékoli hrdosti a cti...zvláště klubové, když udělám toto?

Reagovat
smazaný uživatel

proč ne? Kdyby ti fandové věděli, že tím klub nepoškodí, jen jej připraví o nicneřešící 3 body, je to pochopitelné a zachovaly by se tak tábory všech týmů, nevyjímaje Juve atd....

Reagovat
Jajinek

však říkám, porti podpoře v těchto zápasech nemám nic...a vím, že by se na takoví lidé našli ve všech táborech...

Reagovat
smazaný uživatel

tak co v tom případě řešíme? To vtrhnutí je pouze nouzový extrém, jímž nejsem ani já nadšen ,leč jej chápu a nevylučuju, že bych jej podpořil...

Reagovat
Jajinek

no právě řešíme to, že se dívím, že by jsi podpořil i to vniknutí...a nepřímo si se vyjádřil, že kdyby nastala určitá situace, vnikal by jsi i taky...

Reagovat
Pipo123

já som na strane názoru Roberta, aj ked sa mi taktiež nepáči to v trhnutie na ihrisko a dúfam že sa to ani nestane Samozrejme dnes bude po pravde rád ak vyhrá Inter. A keď si to zoberiete tak fanúšikovia Lazia prežívajú tú rivalitu ešte o 200% viac ako my. Predsa len medzi AS a SS je nenávisť ktorá sa dá porovnať s málo akou inou rivalitou vo svete

Reagovat
Jajinek

však jak říkám, v každém táboře bude určitá skupina fanoušků, která by v daném případě šla i proti vlastnímu týmu jak tady rozebíráme...a já říkám, jsem jiný, ale toleroval bych to, pokud by to nepřekročilo určitou mez, jako třeba vniknutí.

Proč by pro mě, jako fanouška Interu, bylo věcí cti i za takovéto situace stát za svým týmem už jsem tady taky vysvětloval. Více asi udělat nemůžu.

Reagovat
smazaný uživatel

přirovnal bych to k sexu..., buď pujčíš svou holku (kterou miluješ) nějakýmu borci, kterej ji přefikne..., na jednu noc, žádný city, na oplátku dostaneš kdoví co - peněžní obnos, řekněme zkrátka něco, po čem hodně toužíš. nebo si ji necháš pro sebe, páč nesneseš myšlenku, že si to zrovna rozdává s někým jiným. takhle z fleku se to říká snadno, ale taky bych nejspíš volil druhou možnost..., v tomhlě Tě chápu.

Reagovat
Pipo123

ale je to len možný scenár, o ktorom sa troška pošuškáva medzi fanúšikmi... já dúfam že sa to nestane a vyhráte ako sa patrí

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pinturicchio

Víc než slušná demence.

Reagovat
10

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Tsigi

Lazio je prostě pro ostudu.

Reagovat
smazaný uživatel

tak to fakt čumím, že by až tak? Ale tak asi jo, ta nevraživost je holt obrovská...

FORZA INTER!!!

Reagovat
smazaný uživatel

podľa mňa by to isté urobil aj náš Curva Nord ked by napr Juve a Lazio bojovalo o titul a hrali by sme doma s Laziom a ten zápas by sme im pustili

Reagovat
smazaný uživatel

tak tohle si neodvažuji odhadovat, páč taková situace ještě nenastala. Já osobně bych ale takovýto zápas pustil k poškození Juve či AC komukoli...

Reagovat
smazaný uživatel

ja taktiež pochybujem že na to ihrisko vtrhnú a zápas sa bude kontumovať v prospech nás,až tak sa to nevyhrotí a zvíťazíme "normálnejšie"

Reagovat
lnterista

Reagovat
Jajinek

Scudetto je pro mě nejvíc...ale vyhrát ho takto???...NE!!!

Fanouškům Lazia...

Porazíme ty přizdisráče normálně!!!

FORZA INTER

Reagovat
lnterista

ty by jsi to nenechal Laziu aby AC nemelo titul?

Reagovat
Jajinek

ano...ale nevtrhoval bych kvůli tomu na hřiště přeci....

Reagovat
lnterista

to ne no...ale to snad nebude potreba

Reagovat
smazaný uživatel

nech toho, tohle je úplně normální, rivalita je prostě v Calciu všechno, pro ty fandy je tohle otázka cti... můžeš si být jist, že opačně by tohle Juventini taky udělali...

Reagovat
Jajinek

a taky bych je za to vyblil....rivalita je rivalita...ale všechno musí mít určité meze....jak říkám, at si skandují co chtějí...ale vrthávání na hřiště a kontumace?...kde to jsme...?...jde to sport...a rozhodnout se má na hřišti!!!

Reagovat
smazaný uživatel

to sice má a to vtrhnutí je vskutku krajní situace, z níž jsem rozpačitý i já (a to víš, jak já naše rivaly nesnáším), ale na druhou stranu - je to pro ně otázka cti. Po tom co jsem viděl před pár týdny v Bergamu, Veroně a Piacenze mě tohle ani neudivuje...

Reagovat
Jajinek

mě teda ano...tohle je pro mě jasně za čárou...já bych měl problém už s tím fandit proti Interu, to už jsme tu jednou řešili...zase na druhou stranu bych ostatní plně chápal, že by třeba v kontextu titulu pro AC a Juve tohle dělali, pokřiky, podpora, trasnparenty ano!!!....ale nějaké kontumace...to je opravdu něco nemyslitelného....

Reagovat
smazaný uživatel

já bych v podobném případě, kdy by šlo o pomoc týmu soupeřícímu o Scudetto třeba s Juve naprosto neměšl co řešit, a i za cenu prohry Interu (jemuž by už ale nesmělo o nic jít) bych fandil tomu druhému týmu... pravda, kontumace je extrém, ale ...

Reagovat
Pinturicchio

Ty tak ještě někomu říkej, že je bezpáteřní.

Reagovat
smazaný uživatel

komentář člověka tvé velikosti jsem dneska zase potřeboval slyšet, díky za něj

Reagovat
Pinturicchio

Neštítíš se opravdu ničeho, jak to tak čtu.

Reagovat
smazaný uživatel

tak tohle od Juventina vyznívá vskutku více než komicky

Reagovat
Pinturicchio

A zas to vztahování fotbalu / chyb mého klubu na mou osobu. Jsi bezcharakterní šašek. End of story.

Reagovat
smazaný uživatel

nenapsal jsem ti náhodou toto onehdá já? Pěkný, že ses to naučil

Reagovat
Pinturicchio

Nenapsal.

Reagovat
smazaný uživatel

a já myslím, že jo. Jestli ne, činím tak nyní...

Reagovat
Jajinek

já bych prostě fandil Interu! mě tady to podporování cizího týmu proti vlastnímu za účelem neúpěchu největšího rivala opravdu přijde děsně přizdisráčské...ale jak říkám, vzhledem k rivalitě bych to u ostatních toleroval a chápal...kontumace mě přijde jako z úplně jiné planety ale...

Reagovat
smazaný uživatel

co je na tom provboha přizdisráčského? Ten pravý a velký Interista ví, že jedna porážka s jeho vztahem ke klubu nic neudělá, on má v krvi zakořeněnou rivalitu vůči Juventusu a AC (která už snad z rivality přechází v boj, tohle pochopíš na Derby), proto naprosto klidně nmůže přát soupeři k poškození konkurenta. Ano, ani já jsem se do takové situace asi ještě nedostal, přesto si to umím představit a rozhodně bych oželel jednu výhru na úkor toho, aby Juventus neslavil titul... podle mě by tohle udělal každý opravdový Interista, i ty...

Reagovat
Jajinek

budu přát všem proti největšímu konkuretnu jen aby nezískal Scudetto, ale ne proti vlastnímu týmu...to je pro mě otázkou cti!

A tvé hodnocení opravdového Interisty je z tvé pozice směšné, to mi promiň.

Reagovat
smazaný uživatel

z mé pozice? To mi prosím vysvětli...

Reagovat
Jajinek

už asi počtvrté co tě znám má na mě narážku, ze které vyplývá, že jsi opravdovějšíí Interista než já, a to se mi nelíbí...i vzhledem k tomu, že bych si opačně nikdy nic takového nedovolil...

Reagovat
smazaný uživatel

jakou narážku?? Já žádnou narážku nepozoruji a ani jsem ji neměl v úmyslu... porovnávat, kdo je větší Interista je samozřejmě blbost, já si tak nejsem vědom toho, že bych takové srovnání mezi námi provedl...

Reagovat
Jajinek

já neříkám, že jsi někdy něco porovnával...ale občas se mnou mluvíš z určité pozice...přečti si třeba ten email, co jsi mi kdysi posílal o fandění...

Reagovat
smazaný uživatel

ach bože, zbytečně si některé pasáže (které mi teď trkly do očí) vztahuješ na sebe. Proč bych tě měl takto posuzovat? Jestli píšu něco o tom, že ti ta rivalita naplno dojde až při sledování Derby, rozhodně to není útok na to, žes to ještě neviděl. Jen prostě konstatuju, že každý (i já) to po tom Derby vnímá úplně jinak, ta rivalita mu dojde teprve ve chvíli, kdy je u toho na vlastní kůži. Hledáš v tom zbytečně útok, který přitom neexistuje...

Reagovat
Jajinek

myslím že jsem si nyní v Itálii a vůbec za 12 let fandění Interu prožil tolik, že jsem jako fanoušek vyprofilován....první derby čí zápas mě určitě ovlivní, ale nemyslím si, že tak, abych změnil své životní zásady a postoje, která jsem nabyl za 24 let výchovy svých rodičů a za 4 roky studování oboru, na který jsem si dal...takže asi tak...

Jinak jasný, možná to špatně chápu, možná to tak někdy nemyslíš...já jen říkám, jak mi to někdy vyzní...

Reagovat
smazaný uživatel

je jasný, že každá osobnost se individuálně profiluje atd., já taky fandil Interu 14 let, než jsem se poprvý dostal na Meazzu, můžu ti ale říct (aspoň za sebe), že ten vliv možná podceňuješ. Ani já jsem nečekal, že to na mě zapůsobí tak silně. Když totiž ty velký zápasy s AC, AS, Juve atd., sleduješ na vlastní oči, zjistíš, že tam jde o něco mnohem většího než rivalitu. Ti lidé na tribunách to mají jako faktickou otázku cti potazit třeba Juventus. Ta soupeřící atmosféra je přímo neuvěřitelná, to se fakt musí zažít, slovy to popsat nelze. Až když skáčeš s celým stadionem dojde ti, že je to bitva na věky. Z domova to je úplně něco jinýho, to soupeření ti absolutně nepřipadá v takový míře, jak je tomu ve skutečnosti. A je to úplně všude v Itálii. Na Atalantě tifosi Violy málem pozabíjeli, jen kdyby je k nim pustili. Na Piacenze by si člověk řekl, že jde o hovno, ale naopak, je to pro ně úplně stejné náboženství... Jestli něco člověk z domova podceňuje, je to právě tato rivalita, kterou si každej naplno uvědomí až když je přímo u toho. Málokoho to nechá stejného, ovlivnit to msuí každého, jinak to snad ani nejde

Reagovat
Jajinek

já rivalitu nepodceňuji, ta na mě v Itálii dýchnula dost a jak říkáš, pořádně ji pochopím až na stadionu...jde ale o to, jak člověk přistupje ke cti a k rivalitě. Někdo rivala nenávidí, já rivala respektuji a uznávám jako soupeře, kterého chci porazit, z čehož následně plyne jedna z největších životních radostí. Chovám se k rivalovi tak, jak on ke mě. Tedy když potkám fanouška Juventusu, nechci ho automaticky zabít a zesměšnit, ale jednám s ním jako s rovným. Až pokud s ním není řeč, můžu se chvoat jako on a přejít to ofensívy. A to celé se nejedná jen o fotbal ale obecně o věci v životě.

Na Meazze pochopíš rivalitu, kterou mám zatím já jen nastíněnou, ale Meazza tě nenaučí jak se k rivalitě stavět. Na to, jak být správným Interistou neexistuje nějaká poučka s normami, které musíš dodržovat. Pravým Interistou musíš být. A musíš jím být po svém. Ty jím jsi...já jím být můžu, ale úplně jiným způsobem...

Reagovat
lnterista

Reagovat
Pipo123

strašne pekne si to napísal do bodky súhlas

Reagovat
smazaný uživatel

s něčím souhlasím ,s něčím méně. Každopádně je pravdou, že recept na bytí dobrým fanouškem neexistuje, stejně velkej může být podpalovač vlajek, jako inteligent s dýmkou, nebo mladík kšiltovkou. Prostě je to individuální. Že soupeře respektuješ? Ano, to je jasný, jakýsi respekt tam být musí a i já ten základní respekt chovám ke každému soupeři. Jistě, přes některé věci nejede vlak, a to, že jeden klub druhý tak dlouho ponižoval svými podvody a zlodějnami, já jen tak překousnout nedokážu, zvláště, když se nejdná o opakované chování. Proto třeba k Juventusu či AC nechovám nyní zdaleka takový respekt, jaký jsem k nim mohl chovat dříve. Ta základní slušnost a úcta k umění soupeře zde ale samozřejmě je, bez ní by to ani nešlo, to by se všichni pozabíjeli. Myslím si však, že když Interista potká Juventina je logické, že zde panuje aprioirní nevraživost, ba nenávist, páč je to s těmi kluby spjaty už přes 100 let, a to holt nevymažeš, ani kdyby ses chtěl chovat jakkoli slušně. I ten největší slušňák to uvnitř musí cítit. Jestli to dává najevo, či nikoli, to už je jeho věc...

Reagovat
lnterista

mam kamarady mezi AC a Juve a rekl bych ze velka pohoda mezi nami

Reagovat
smazaný uživatel

tohle je individuální. Taky nikde nepíšu, že to přátelství nemůže existovat. Jen píšu, že je logické, aby při prvním setkání zavládla apriorní odtažitost, zapřičiněná rivalitou těch dvou klubů. To, že po delší známosti si ti lidé sednou, je možné a vůbec to nevylučuju, ačkoli se mi to třeba zdá (a je to jen můj názor) podivné

Reagovat
Pinturicchio

To je právě to, že někteří vidí jen ten fotbal. Nikdy nepochopím tohle tahání sportovního rivalství do "normálního" života.

Reagovat
smazaný uživatel

já to přece vysvětlil...

Reagovat
Pinturicchio

A co kdyby na fotbal přišla řeč až mnohem později, Ty sis s tím člověkem v pohodě sedl a on Ti pak řekl, že je třeba juventini nebo milanista?

Reagovat
smazaný uživatel

jo, i tohle se může stát, já se s tím ještě ale nesetkal. No, to by byla fakt hodně zajímavá situace. Jak píšu, kdyby se dva lidé potkali a věděli o sobě, že jsou fandové konkurence, panovala by apriori rivalita, kterou by ale mohli překonat. Takto si myslím, že by to bylo hodně individuální, těžk oříct, jak by k tomu kdo přistoupil. Já nedokážu říct, jak bych se zachoval já, páč ta situace by nejdřív musela nastat. Kdyby mi ten člověk hodně seděl, je možný, že bych s ním vycházel i navzdory klubové příslušnosti...

Reagovat
Jajinek

My jsme prostě naprosto odlišní lidé, takže máme na věc jiné názory....ale prostě nemůžeš to opět tak zpaušalizovat, že každý Intrista a Juventino, by k sobě měli cítít nenávist. Chápu, že každého Juventina by měl Intrista brát jako rivala, a já to tak i mám. Alle pro nenávist ke člověku bych já musel mít osobní zkušenost, a vhledem k tomu, že ze 100 leté vzájmené historie jsem prožil jen asi 12, tak to jde dost těžko. Já můžu ztatit respekt k Moggimu, k fanouškům Juve, kteří si ze mě utahovali v době, kdy jsme byli věčně třetí atd...Nemá smysl to dále řešit, páč se asi na určitých bodech neshodneme...

Reagovat
smazaný uživatel

já taky nepíšu nenávist, ale apriorní nevraživost. Nenávist je něco úplně jinýho. To mohu já cítit ke klubu Juventus, ale ne ke konkrétní osobě, pakliže mi ta osoba k tomu nedá důvod. To, že nenávidím klub neznamená, že nenávidíám všechny její fanoušky. Jinak bych to asi taky nechal, fakt se těžko shodneme, já jsem v tomt oprostě více radikální, což není povinnost každého. Individuální záležitost. Těším sde, až to někdy probereme naživo ...

Reagovat
Jajinek

Reagovat
smazaný uživatel

Tebe je fakt pro Inter škoda...

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
smazaný uživatel

Peluso , to je snad smolař sezony. Jinak v tom Cagliari dobrý, vždycky drtil ten, kdo prohrával a po vyrovnání na 2-2 už neútočil nikdo .

Reagovat
Tsigi

Zajímá mě, jestli se Juve vůbec dostane do pohárů. Neapol má Atalantu a Dorii. Juve má Parmu a AC. Ještě to bude zajímavý

Reagovat
lnterista

Tim Cup hraji urcite ne?

Reagovat
smazaný uživatel

za sto bodů

Reagovat
Tsigi

já bych je tam nebral, to nemá cenu hrát proti takovýmu týmu

Reagovat
lnterista

zacinas se mi libit

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

ale ved zo 7 miesta sa tiez ide do EL kedze vitaz coppy uz ma ucast v eu.poharoch istu nie?

Reagovat
smazaný uživatel

Grande Catania

Reagovat
Alberto Aquilani

S tym vtrhnutim na ihrisko - Keby to spravili , určite trest pre Lázio , takých 15 bodov dole .

Reagovat
lnterista

jj taky bych to videl na sestup

Reagovat
smazaný uživatel

pochybuju

Reagovat
Alberto Aquilani

Čo to má ako už byť ? Tých tupcov s Curva Nord mi je fakt ľúto . Kam potom ten futbal speje , keď sa budú takto ovplyvňovať zápasy ? Ak si toto povie každý - "Vieščo tebe to pustíme , aby si sa dostal pred rivala" , tak sa tie zápasy vôbec nemusia hrať . Je to normálne ovplyvňovanie zápasu , a ak by sa takéto niečo stalo , Lázio by malo dostať adekvátny trest a ten minimálny je odobratie aspoň 15 bodov .

Reagovat
smazaný uživatel

Curva Nord byla vždycky jen taková sranda, krčící se ve stínu Curvy Sud

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

300. per Luis Suárez

Reagovat
Jajinek

Reagovat
smazaný uživatel

FORZA INTER!!!

Reagovat
Jajinek

ještě jedna věc, trošku jsem se zabavil a vymyslel jsem zajímavý příklad...je to spíše pro pobavení...

Máme situaci....

Poslední kolo, Inter střed tabulky, o nic mu nejde...zbývá odehrát jediný zápas mezi Interm a Juve na Meazze, zbytek odehraný.

Tabulku vede AC a Genoa se stejným bodovým ziskem. AC Milán má lepší vzájemné zápasy. O 3 body zpět je Juve.

Pokud by Inter s Juve uhrál nějaký bod, titul bere AC Milán...pokud by s Juve však prohrál, dostalo by se Juve na úroveň AC a Janova a vznikla by minitabulka vzájemných zápasů, které má nejlepší Genoa a brala by titul.

Komu by jsi v zápase Inter - juve fandil?

Já vím, neprosto nepravděpodobná situace, ale reálná....navíc těžko můžeš odpovědět, když to nezažiješ...jen mi to přišlo zajímavé....

Reagovat
lnterista

Janov titul...tady to je jasny

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Jajinek

ty bys tedy na Meazze fandil Juve?...

Reagovat
lnterista

kdybych byl na Meazze tak pro vyhru Interu

Reagovat
smazaný uživatel

ne přímo fandil, přál bych jim výhru, to je rozdíl. Že bych vstal a začal křičet "forza (a teď název toho klubu)", to nikdy!!

Reagovat
smazaný uživatel

Jasnej Janov

Reagovat
smazaný uživatel

Ty mi teda dáváš . Ne, jednoznačně Janov titul. I kdybych seděl přímo na Meazze. Sice by mi duše krvácela neskutečně, ale raději bych zkousnul jednu porážku, než titul pro Juve nebo AC. Není o čem přemýšlet...

Reagovat
Jajinek

vidíš...a v tomhle jsem úplně jiní...

Reagovat
smazaný uživatel

ty bys raději chtěl výhru Interu, aby měl titul AC? Nikdy!

Reagovat
Jajinek

mě by čest nikdy nedovolila abych fandil Juve proti Interu...i za cenu, že vyhraje titul AC bych se nezaprodal...za žádnou cenu na světě.

Reagovat
smazaný uživatel

to ale není žádné zaprodání (tohle už nepoužívej, mohl bych si to vzít hodně osobně...), to je ryzí pragmatismus. Za ty měsíce a léta tady mě a mé názory už znáš celkem dobře, proto víš, že bych jinak nic podobného nenapsal. Sám jsi ale navrhnul situaci natolik hraniční, že pro mě by bylo snazší zkousnout jinak nepřekonatelnou porážku v jedno mzápase na úkor celého titulu. To by měl udělat každý Interista. Nebo je pro tebe ligová prohra více než porážka v celém ročníku?

Reagovat
Jajinek

to každý vidíme jinak...já to vnímam jako tak, že na jedné misce vah mám Inter a Juve a na druhé AC a Genou...

jak říkám, tohle nevyřešíme...

Reagovat
smazaný uživatel

ale ty váhy stojí v té situaci na společném podstavci, jedno bez druhého nelze posuzovat.... Opakuju - než abych se díval, jak AC slaví titul, raději prohraju jeden zápas s Juventusem...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele