Serie A - preview 36. kola

01.05.2010, 09:12, aktualizováno 02.05.2010, 08:26
Previews
AS Řím v sobotu uspělo, nyní je na tahu Inter, který se ve večerní dohrávce představí na půdě Lazia. V boji o čtvrté místo hostí Sampdoria Livorno, Palermo cestuje do Sieny a Juventus hraje v Catanii. Atalanta musí doma porazit Bolognu, pokud chce i nadále myslet na záchranu...
Atalanta BC - Bologna FC  (neděle 15:00)
V sestupové hádance už stačí vyřešit pouze jediný otazník, zatímco osudy Livorna a Sieny jsou zpečetěny, Atalanta stále ještě žije. V dnešním utkání ale potřebuje bezpodmínečně porazit Boloňu, neboť právě Boloňa je další z ohrožených celků.

Pro Atalantu Bergamo bude zápas s Boloňou zápasem roku, protože jestli zvítězí, tak jejich ztráta na tohoto soupeře bude dvě kola před koncem dvoubodová. V opačném případě zavládne v Bergamu smutek. The Goddess si celou situaci kolem záchrany zkomplikovali porážkou 1:3 na půdě Interu Milán. Při vší smůle měli svěřenci trenéra Muttiho těžký los, sami posuďte, Atalanta se postupně utkala s Juventusem, Sienou, Římem, Fiorentinou a naposledy s již zmiňovaným Interem Milán.

V minulém kole naopak vyhrála Boloňa a vítězství přišlo v pravý čas. Rossoblu se až do této doby výsledkově trápili. Colombovi svěřenci porazili v domácím prostředí Parmu 2:1 a po remíze 1:1 ze hřiště Udine to byl další důležitý bodový zisk. Do konce sezony zbývají všudy všeho tři kola, ovšem nejdůležitější zápas je hned ten první proti Atalantě, pokud Boloňa zvítězí definitivně se zachrání.

Boloňa hrála s Atalantou už několikrát, a co se týče vzájemné bilance, tak jsou na tom o trošku lépe domácí. Letošní vzájemný duel skončil divokou remízou 2:2 a podobné brankové hody by diváci uvítali i na stadionu Azzurri. Vzhledem k důležitosti utkání se však příliš branek neočekává, hlavni roli by měla hrát taktika a propracovaná defenzíva.

U Atalanty Bergamo je nejistý start Barreta, Zanettiho a Talamontiho. Dvojice Manfredini a Bianco si odpykává karetní trest. Stejný problém má na druhé straně Lanna, zatímco nad Mingazziniho startem visí otazník. Pro Mudingayie už sezona předčasně skončila.
Atalanta BC - pravděpodobná sestava:
Consigli - Bellini, Capelli, Pellegrino, Peluso - Ferreira Pinto, Guarente, Padoin, Valdes - Amoruso, Tiribocchi
Bologna FC - pravděpodobná sestava:
Viviano - Raggi, Portanova, Moras, Britos - Buscè, Guana, Mutarelli - Pisanu, Zalayeta, Di Vaio
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.79 - 3.35 - 4.40
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AS Bari - Janov CFC  (neděle 15:00)
V tabulce dvanácté Bari přivítá na svém obávaném stadionu San Nicola janovské FC. Hosté už nejspíše na pohárové příčky nedosáhnout, přesto si budou chtít na půdě soupeře zachovat alespoň teoretickou šanci.

Jestliže je výše zmíněno "obávaný stadion San Nicola", tak to neplatí pro poslední dvě domácí střetnutí. Bari v nich totiž nestačilo na AS Řím a Neapol, a celkově už čtyři zápasy nebodovalo. Poslední porážka přišla v Turíně, Bari nestačilo na Juventus a především zásluhou Vincenza Iaquinty prohrálo 0:3. Nutno podotknout, že Stará dáma byla velkým favoritem. Domácí trenér Ventura musí své svěřence nějakým způsobem namotivovat, aby dohráli sezonu v klidu.

Něco podobného jako u Bari platí i u Janova. Hosté měli před sezonou jasný cíl, dostat se do evropských pohárů. To se ale svěřencům trenéra Gasperiniho nepodařilo, a tak se jeví sezona jako nepovedená. Nesplněný cíl však nebude znamenat odvolání trenéra, Gasperini ve své funkci zůstane i v příští sezoně. Janovští v minulém kole prohráli s Laziem 1:2, a to i přesto, že vedli rychlou brankou Palacia 1:0. A právě touto porážkou si Janovští definitivně zavřeli dveře do pohárů. Zápasy Bari s Janovem bývají hodně vyrovnané, svědčí o tom také statistika posledních výsledků. V Janově se letos hrálo 1:1 a remízou skončila i další dvě utkání předtím.

Do konce sezony už si nekopnou domácí Donda, Ranocchia a Langella, Allegrettiho start je nejistý. Ve složitější pozici jsou hosté, hrát nebudou Jankovič a nejspíše ani Suazo, Kharja, Rossi, Dainelli a Moretti. Vykartovaní jsou útočník Palacio a obránce Bocchetti.
AS Bari - pravděpodobná sestava:
Gillet - Belmonte, A. Masiello, Bonucci, S. Masiello - Alvarez, Donati, Almiron, Rivas - Barreto, Meggiorini
Janov CFC - pravděpodobná sestava:
Scarpi - Tomovic, Papasthatopoulos, Terigi - Mesto, Milanetto, Juric, Criscito - Sculli, Acquafresca, Palladino
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.75 - 2.70 - 2.85
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Calcio Catania - Juventus FC  (neděle 15:00)
Sicílie očekává svátek fotbalu, místní Catania totiž přivítá slavný Juventus Turín. Domácí stále nemají jistotu záchrany a proti Staré dámě by se jim bod hodil. Juventus ale nic jiného než výhru nebere, stále totiž existuje možnost, byť malá, proniknout do Ligy mistrů.

Trenér Siniša Mihajlovič byl hrubě nespokojen s posledním výsledkem svého celku. Catania totiž prohrála na půdě posledního Livorna 1:3 a stále tak nemá jistotu záchrany. Livornu nebyla výhra nakonec nic platná, neboť i přes ní sestupuje do nižší soutěže. Stejný osud může potkat i Catanii, té stačí k definitivní jistotě záchrany jednou vyhrát.

Juventus v minulém kole předvedl, že stále má velkou sílu. S Bari si před domácím publikem lehce poradil a po výhře 3:0 stále živí naději na zisk čtvrtého místa. Pravdou je, že Stará dáma má k Lize mistrů nejdále ze všech konkurentů. Hodně bude záležet na výsledcích Sampdorie a Palerma. Samozřejmě pokud se Zaccheroniho svěřencům nepovede do milionářské soutěže dostat, je přímo povinností startovat v Evropské lize.

Bianconeri zažívají jednu z nejhorších sezon v historii. Už bylo několikrát zmíněno, že Juve usilovalo před sezonou o mistrovský titul, nyní se zdá, že tato vize byla velkou utopií. Stará dáma má Catanii co oplácet, v letošní sezoně totiž Sicilané v Turíně vyhráli 2:1 a tenkrát to byl obrovský šok, Juventus totiž prohrál s posledním celkem soutěžě.

Catanii bude do konce sezony chybět Llama a Augustyn, proti Staré dámě se na trávníku neobjeví ani Plasmati, Martinez a vykartovaný Capuano. Marodka Juventusu se už konečně o něco zmenšila, a to tak, že stoprocentně bude chybět jenom Sebastian Giovinco. Další starty, zejména u Chimentiho, Grygery a Trezegueta jsou nejisté.
Calcio Catania - pravděpodobná sestava:
Andujar - Potenza, Silvestre, Terlizzi, Alvarez - Ledesma, Carboni, Ricchiuti - Izco, Maxi Lopez, Mascara
Juventus FC - pravděpodobná sestava:
Buffon - Caceres, Cannavaro, Chiellini, De Ceglie - Sissoko, Felipe Melo, Marchisio - Diego - Iaquinta, Del Piero
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.40 - 3.38 - 2.02
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
UC Sampdoria - AS Livorno  (neděle 15:00)
Na první pohled se může jevit utkání Sampdorie s Livornem jako jednoznačná záležitost pro domácí borce. Poslední a již stoprocentně sestupující Livorno nemá opravdu na stadionu Luigi Ferraris co ztratit a proto půjde do utkání se Sampdorií uvolněně. Blucerchiatti jsou favoritem a v tomto utkání zkrátka musí vyhrát, ve hře je Liga mistrů.

Skvělé výkony přibližují Sampdorii k vysněnému čtvrtému místu. Před sezonou se tamním fanouškům i hráčům o Lize mistrů ani nesnilo, nyní jsou velmi blízko. Stačí maličkost, a to sice vyhrát zbývající tři duely. Fotbalistům Blucerchiatti se mimořádně povedly poslední dvě kola, nejprve si Del Neriho svěřenci poradili s AC Milán a o týden později ukončili neporazitelnost římského AS, když vyhráli na nedobytném Olympijském stadionu. Výhrou 2:1 zároveň sesadili AS Řím z čela ligové tabulky. Hrdinou obou utkání, a zvláště toho posledního, se stal útočník Giampaolo Pazzini, ten se svými brankami znovu připomněl reprezentačnímu trenérovi Lippimu.

Sampdoria musí toto utkání zvládnout, neboť za týden jí čeká těžký úkol. Blucerchiatti cestují na Sicílii, na horkou půdu Palerma. A právě v tomto duelu se nejspíše bude rozhodovat o čtvrtém týmu tabulky, a tím pádem i o tom, kdo si zahraje předkolo prestižní Ligy mistrů.

Livorno si v minulém kole konečně připsalo tři body, jenže nakonec to bylo k ničemu. Jeho soupeři v boji o záchranu totiž vyhráli a Livorno už nemůže dohnat bodové manko. Amaranto tak opouští nejvyšší italskou soutěž a v příští sezoně si zahrají jen Serii B. Pro klub je to pochopitelně obrovské zklamání. Livorno už může jen promluvit do jednotlivých bitev, jednou z nich bude boj o čtvrté místo. Na půdě Sampdorie bude ale Livorno jednoznačným outsiderem.

Sampdoria bude mít k dispozici kompletní kádr, otázkou je pouze start Accardiho. Hosté jsou na tom, co se týče absencí, mnohem hůře. Hrát nebudou Miglionico, Diniz, Esposito, Rivas, Tavano, Filippini a Kněževič.
UC Sampdoria - pravděpodobná sestava:
Storari - Zauri, Gastaldello, Lucchini, Ziegler - Semioli, Palombo, Poli, Guberti - Pazzini, A. Cassano
AS Livorno - pravděpodobná sestava:
De Lucia - Perticone, Galante, Bernardini - Raimondi, Pulzetti, Moro, Vitale, Bellucci - Di Gennaro, Lucarelli
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.10 - 9.00 - 15.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Chievo Verona - SSC Neapol  (neděle 15:00)
Na sever Itálie do města Verony zavítá Neapol. Chievo už víceméně dohrává sezonu, poháry nezíská a do nižší soutěže nesestoupí. To samé se nedá říci o Neapoli, hosté totiž stále bojují o účast v Evropské lize.

Chievo v minulém kole překvapilo, když vyhrálo 2:0 na půdě silné Fiorentiny. Tímto vítězstvím si Di Carlovi hoši definitivně zajistili záchranu, navíc vítězstvím nad Violou navázali na stejný výsledek proti Livornu. Chievo je sice jedenácté a může v klidu dohrát sezonu, ovšem trenér Domenico Di Carlo by byl rád, kdyby jeho celek skončil v první polovině tabulky, tedy do desátého místa. Momentálně jsou Fly Donkeys na jedenácté pozici.

Hostující Neapol se již prakticky rozloučila s vidinou účasti v Lize mistrů. Celek z pod Vesuvu ztrácí na čtvrté místo sedm bodů a tři kola před koncem soutěže už je to výrazná ztráta. Nicméně Neapol může stále pomýšlet na Evropskou ligu, celkově účast v evropských pohárech by byla pro Napolitany velkým úspěchem. Svěřenci Waltera Mazzarriho v minulém kole jen remizovali s Cagliari 0:0 a to byla velká ztráta. Neapoli se proti Chievu daří, hosté vyhráli poslední dva duely, aniž by jedinkrát inkasovali, jenomže to se hrálo na stadionu San Paolo, nyní si to oba celky rozdají na stadionu Bentegodi.

Domácímu celku bude chybět vykartovaný Mandelli, to je ale nejspíše jediná výrazná ztráta, naopak do sestavy už by se mohli vrátit Bianchi, Yepes a Luciano, nicméně na start od úvodní minuty to nejspíše nebude. Neapolitánům bude chybět vykartovaný útočník Fabio Quagliarella a nejspíše i Ezequiel Lavezzi.
Chievo Verona - pravděpodobná sestava:
Sorrentino - Sardo, Morero, Mantovani, Jokič - Ariatti, Rigoni, Marcolini - Pinzi - Pellissier, Granoche
SSC Neapol - pravděpodobná sestava:
De Sanctis - Campagnaro, Cannavaro, Grava - Zuniga, Pazienza, Gargano, Aronica - Hamšík, Bogliacino - Denis
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 4.10 - 3.35 - 1.85
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
AC Siena - Città di Palermo  (neděle 15:00)
Domácí Siena je dalším celkem, který už se nezachrání, přesto bude chtít utkání s Palermem sehrát důstojně. Palermo cestuje do Sieny s jediným cílem - vyhrát. Jedině zisk tří bodů totiž může Palermo přiblížit vysněné Lize mistrů.

Minulé kolo se nakonec stalo Sieně osudným. Bianconeri podlehli v klíčovém záchranářském duelu Udinese 1:4 a příští sezonu je čeká Serie B. Sieně v tuto chvíli nezbývá nic jiného, než důstojně dohrát závěr sezony. Navzdory tomu, že je Siena ve spodních patrech ligy, tak sehrála s Palermem spoustu vyrovnaných duelů. Palermo dokonce naposledy vyhrálo na půdě Sieny v záři roku 2005, od té doby na stadionu Artemia Franchiho nevyhrálo.

Zatímco Siena už nemá v lize co získat ani ztratit, Palermo bojuje on historický úspěch, totiž o účast v předkole Ligy mistrů. Sicilané mají k tomuto snu zatím dále, neboť čtvrté místo drží s dvoubodovým náskokem Sampdoria Janov. Rosanero v minulém kole přejelo AC Milán, slavnějšímu soupeři nastřílelo tři branky a znovu ukázalo, že na domácí půdě je schopno porazit kohokoliv. I v zápase s AC Milán řádil Fabrizio Miccoli a znovu se přihlásil o reprezentační pozvánku. Palermo má do konce soutěže tři zápasy, během nich musí stáhnout náskok Sampdorie, prvním krokem bude zápas na půdě sestupující Sieny.

Sieně budou scházet Parravicini, Tziolis, Odibe a suspendovaný Vergassola. Kompletní nebudou ani hosté ze Sicílie, nejrůznější zdravotní potíže mají Mchedlidze, Bresciano a Simplicio.
AC Siena - pravděpodobná sestava:
Curci - Rosi, Cribari, Pratali, Del Grosso - Codrea, Ekdal - Reginaldo, Ghezzal, Maccarone - Calaio
Città di Palermo - pravděpodobná sestava:
Sirigu - Cassani, Kjaer, Bovo, Balzaretti - Migliaccio, Liverani, Nocerino - Pastore - Miccoli, Hernandez
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 6.75 - 4.50 - 1.40
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Cagliari Calcio - Udinese Calcio  (neděle 15:00)
Čtrnáctý celek soutěže Cagliari doma hostí Udinese a bude chtít konečně vyhrát. Hosté ale budou jednoznačně proti, k definitivní jistotě záchrany potřebují uspět. Aktuální forma hovoří spíše ve prospěch hostů.

Cagliari se v závěru sezony trápí a dlouhá série bez vítězství má za následek pád tabulkou. Vedení sardinského celku navíc odvolalo trenéra Allegriho a na jeho místo dosadilo Giorgia Meliseho. Jenže ani pod vedením tohoto trenéra se zatím klub nezvedl a po dvou remízách pokračuje v bídných výsledcích. Cagliari chce zlomit nelichotivou sérii právě doma proti Udinese.

Fotbalisté Udinese jsou už jen krůček od záchrany a poslední krok chtějí učinit na Sardínii. Cagliari není zrovna v oslnivé formě, kdežto hostům se momentálně daří. Marinovi hoši vyhráli tři z posledních čtyřech zápasů. Udinese se z herní krize vzpamatovalo na poslední chvíli a díky tomu nakonec nejspíše nesestoupí. Nicméně sezona bude pochopitelně hodnocena jako velice negativní a jedna z nejhorších v historii klubu vůbec.

Lopez, Pisano a Parola, tito tři s největší pravděpodobností nezasáhnou do zápasu. Určitě na trávník nevyběhnou Agazzi a Cossu. První jmenovaný je mimo do konce sezony, druhý si pro změnu odpykává karetní trest. Na druhé straně nebudou hrát Obodo, Coda, Sammarco a nejspíše ani Basta a D’Agostino.
Cagliari Calcio - pravděpodobná sestava:
Marchetti - Canini, Ariaudo, Astori, Agostini - Dessena, Conti, Biondini - Lazzari - Larrivey, Ragatzu
Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:
Handanovic - Ferronetti, Zapata, Lukovic, Pasquale - Isla, Inler, Asamoah - Sanchez, Di Natale, Pepe
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.80 - 2.10 - 4.00
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
SS Lazio - Inter Milán  (neděle 20:45)
Největším tahákem kola je bezpochyby večerní utkání mezi římským Laziem a Interem Milán. Celý Řím bude pochopitelně na nohou a zvláště pak příznivci konkurenčního AS, kteří nyní potřebují výpomoc Lazia. Inter je ale v laufu a po postupu do finále Ligy mistrů útočí na historický trebl.

Lazio Řím v posledních kolech vykazuje velmi dobrou formu a konečně předvádí to, co se od něj každoročně očekává. Římskému celku se sezona vůbec nepovedla a velmi vážně mu hrozil sestup do nižší soutěže. Hrozba sestupu do Serie B ještě není zcela zažehnána a i proto bude chtít Lazio proti Interu uspět. Trenér Edy Reja může být konečně s výkony svého celku spokojen, Biancocelesti naposledy zvítězili v Janově 2:1 a vykročili vstříc záchraně. Lazio má nyní náskok šesti bodů před osmnáctou Atalantou a k naprosté jistotě potřebuje získat čtyři body, za jistých okolností i méně.

Finále domácího poháru Coppa Italia, vedoucí postavení v tabulce Serie A, a konečně postup do vysněného finále Ligy mistrů. V takovéto pozici se momentálně nachází milánský Inter. Pro svěřence trenéra Josého Mourinha to může být historická sezona, ale také nemusí. Inter stále nemusí dosáhnout na žádnou z trofejí, byť to má dokonale rozehráno. Poté, co Inter zvládl přetěžkou odvetu proti Barceloně, se musí soustředit na dalšího těžkého soupeře. Pokud se Interu podaří zvítězit, pak bude jeho obhajoba Scudetta takřka hotovou věcí.

Interu se proti Laziu dlouhodobě daří, ovšem Nerazzurri mají na svého soka spadeno především za porážku ve finále italského Superpoháru z úvodu letošní sezony. Zatímco milánský celek tato porážka nakopla, Lazio se nechalo ukolébat a v domácí soutěži předvádělo jeden katastrofální výkon za druhým.

Stendardo, Meghni a Manfredini, u těchto hráčů je start nejistý kvůli různým zdravotním potížím, chybí i Bizzarri a Matuzalem. José Mourinho bude postrádat Santona, Tolda a nejspíše i Gorana Panděva, který nezasáhl ani do utkání s Barcelonou.
SS Lazio - pravděpodobná sestava:
Muslera - Biava, Dias, Radu - Lichtsteiner, Brocchi, Baronio, Mauri, Kolarov - Rocchi, Floccari
Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Julio Cesar - Maicon, Lucio, Samuel, Chivu - Zanetti, Cambiasso, Stankovic - Sneijder - Eto'o, Milito
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 7.75 - 4.70 - 1.35
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Parma FC - AS Řím  (sobota 18:00)
Šestatřicáté kolo italské nejvyšší soutěže odstartuje duel Parmy s AS Řím. Hosté z věčného města potřebují zvítězit a doufat v zaváhání vedoucího Interu Milán, jenom tak se totiž mohou vrátit do čela ligy. V případě výhry Parmy se mohou Giallorossi s titulem rozloučit.

Gialloblu už nemají do konce sezony co získat a prakticky ani co ztratit. V jednu chvíli se sice zdálo, že si to Parma rozdá s dalšími týmy o evropské poháry, jenže to se nakonec nestalo. Parma je totiž ve stejné pozici jako Fiorentina, tudíž se už nemůže dostat na pohárové pozice. Na rozdíl od Fiorentiny to ale v parmě žádná tragedie není. Už před sezonou nebyly poháry hlavním cílem, takže v klubu panuje víceméně spokojenost. To se ale nedá říci po posledních dvou kolech, Parma totiž dvakrát prohrála, nejprve doma s Janovem, a pak na horké půdě Boloni. V dalším kole přivítají svěřenci trenéra Guidolina aspiranta na Scudetto - AS Řím.

Vlci v minulém kole přišli o vedoucí pozici a mohla za to domácí porážka se Sampdorií. Po prvním poločase, který AS Řím vyhrál 1:0, to vypadalo na jasnou záležitost Říma, ovšem zahozené šance ho nakonec stálo bodový zisk. Dvě branky Pazziniho naprosto šokovali Olympijský stadionu a porážkou 2:1 skončila pětadvaceti zápasová série bez porážky, a navíc AS muselo vyklidit vedoucí pozici, kam se znovu dostal Inter Milán.

Tři kola před koncem už Ranieriho svěřenců nezbývá nic jiného, než všechno vyhrát a doufat ve ztrátu Nerazzurri. Ta by se mohla dostavit už v tomto kole, kdy Inter hraje s konkurenčním Laziem Řím, a právě na výkon městského rivala spoléhá AS, tedy lépe řečeno doufá ve výhru Lazia. V prvé řadě se ale musí Giallorossi soustředit na své zápasy, do konce sezony se totiž utkají s Parmou, Cagliari a Chievem. První na řadě je Parma.

Parmě bude do konce sezony scházet Zenoni a u Paloschiho s Morronem je start nejistý. Vykartovaní jsou Paci a Zaccardo. Hostující trenér Claudio Ranieri bude mít znovu k dispozici kompletní kádr.
Parma FC - pravděpodobná sestava:
Mirante - Valiani, Dellafiore, Lucarelli, Castellini - Jimenez, Galloppa, Antonelli - Biabiany, Lanzafame, Bojinov
AS Řím - pravděpodobná sestava:
Julio Sergio - Cassetti, Juan, Burdisso, Riise - Pizarro, De Rossi - Taddei, Menez, Vucinic - Totti
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 6.40 - 4.20 - 1.45
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
AC Milán - ACF Fiorentina  (sobota 20:45)
Na milánském San Siru se představí Fiorentina. Svěřenci trenéra Cesara Prandelliho už těžko dosáhnou na evropské poháry, přesto budou chtít v Miláně uspět. Více potřebují výhru domácí borci, kteří si špatnými výsledky zkomplikovali bronzovou příčku.

AC Milán ztratilo šanci na Scudetto a pokud bude pokračovat ve špatných výsledcích, ztratí i třetí místo zaručující přímý start v základních skupinách Ligy mistrů. Aktuální náskok před Sampdoriou je čtyřbodový a vzhledem ke zbývajícím třem kolům ještě není zdaleka nic jistého. Mnohem více než o momentální pozicí v tabulce se hovoří o osudu brazilského trenéra Leonarda. Silvio Berlusconi je s jeho prací nespokojen a po sezoně hodlá přivést nového trenéra, tento fakt pochopitelně vyvolal mnoho reakcí. Ať už to dopadne jakkoliv, Leonardo to měl těžké a s týmem se i v takovýchto podmínkách dostal na dostřel vedoucího Interu, jenže závěrečný boj o titul nezvládl, a to i díky výrazné absenci několika klíčových hráčů.

Rossoneri mají nyní za úkol uhájit třetí pozici a v klidu dohrát sezonu. Co nastane po ní, se teprve uvidí. Ve 36. kole přivítá domácí Milán Fiorentinu, které se letošní sezona příliš nepovedla. Milánu se proti Viole daří, v posledních čtyřech vzájemných zápasech po sobě vyhrál a dokonce osm utkání v řadě s Fialkami neprohrál. Favoritem bude i nyní.

Jak už bylo výše zmíněno, Fiorentina si s největší pravděpodobností příští sezonu nezahraje evropské poháry. Viola totiž z pěti utkání vyhrála jenom jediný, což v konečném součtu znamená prakticky nedostižitelnou ztrátu na šesté místo. Prandelliho hoši navíc vypadli i v semifinále italského poháru, takže jediným výraznějším úspěchem byl postup do osmifinále Ligy mistrů. V první vyřazovací fázi nestačila Viola na Bayern Mnichov, nutno podotknout, že s letošním finalistou vypadala víceméně smolně. Klub z Florencie čeká těžká cesta do Milána a proti slavnému celku se bude chtít vytáhnout, koneckonců proti Rossoneri už nemají co ztratit.

O absenci Milána už byla řeč, jen pro připomenutí, do konce sezony jsou mimo Beckham, Onyewu a Nesta. Zda-li nastoupí Pato, Favalli, Ambrosini, Kaladze nebo Abate je "ve hvězdách". Dobré je připomenout rovněž dlouhodobou absenci rumunského útočníka Mutua, dále se v Miláně nepředstaví Santana, a možná i Pasqual, Gamberini, Felipe a Comotto.
AC Milán - pravděpodobná sestava:
Dida - Zambrotta, Thiago Silva, Bonera, Antonini - Pirlo, Flamini - Seedorf - Huntelaar, Borriello, Ronaldinho
ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
Frey - De Silvestri, Kroldrup, Natali, Gobbi - Bolatti, Montolivo - Marchionni, Ljajic, Jovetic - Gilardino
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.55 - 3.85 - 5.60
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Inter Milán352110468:3173
2.AS Řím35218662:3971
3.AC Milán351810756:3864
4.UC Sampdoria35179945:4060
5.Città di Palermo351610954:4458
6.Juventus FC351661352:4954
7.SSC Neapol351314846:4153
8.Janov CFC351391356:5748
9.ACF Fiorentina351371547:4346
10.Parma FC3512101338:4646
11.Chievo Verona351281533:3444
12.AS Bari3511101441:4643
13.Cagliari Calcio351191552:5342
14.Udinese Calcio351191548:5142
15.Calcio Catania359131341:4340
16.SS Lazio359131334:3940
17.Bologna FC351091639:5239
18.Atalanta BC35971935:4834
19.AC Siena35791938:6330
20.AS Livorno35782025:5329

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (320)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele