Serie A - preview 19. kola

09.01.2010, 08:44, aktualizováno 10.01.2010, 10:00
Previews
Velký šlágr je na programu v neděli večer - Juventus doma hostí AC Milán. Neapol se proti Sampdorii pokusí prodloužit svou sérii neporazitelnosti. Janov hodlá v duelu s Catanií odčinit prohru od AC Milán, Lazio cestuje do Udinese, Fiorentina hostí Bari...
Bologna FC - Cagliari Calcio  (neděle 15:00)
Až sedmnáctá a tedy sestupem ohrožená Bologna přivítá sardinský celek Cagliari. Ostrované jsou povzbuzeni závěrečným vyrovnáním proti římskému AS a v tomto utkání budou mírnějšími favority.

Ve velkém ohrožení se ocitá domácí Bologna. Klub je na poslední záchranné příčce a do konce sezony bude mít co dělat. Domácím se v minulém kole nepovedl zápas na Catanii, kde jedinou brankou Spolliho prohráli 0:1. Šlo tak už o druhou porážku v řadě. Bologna nyní bude mít možnost vylepšit si svoje postavení v tabulce proti Cagliari, ovšem vzájemná bilance hovoří pro hosty.

Cagliari opět dokázalo, že se vyplatí bojovat až do samotného konce. Už téměř ztracený zápas s AS Řím dokázalo v nastaveném čase dovést do nerozhodného stavu, a tím pádem získat důležitý bod. Cagliari přeci jenom trošku zbrzdilo svojí formu, ovšem i nadále znamená pro soupeře velkou hrozbu. Sardinskému celku se daří především střelecky, proti Neapoli tři vstřelené branky a teď další dvě. Svěřencům trenéra Allegriho aktuálně patří jedenácté místo, ovšem se dvěma zápasy k dobru.

V základní sestavě Bologni, či na lavičce náhradníků, budou scházet Mutarelli, Appiah, Mingazzini, Zenoni a Valiani, poslední dva zmiňovaní si odpykávají karetní trest. To samé platí i pro Caniniho hájícího barvy Cagliari, trenér Allegri se musí obejít i bez Lupatelliho, Pisana a Brkljacy.
Bologna FC - pravděpodobná sestava:
Viviano - Raggi, Moras, Portanova, Lanna - Mingazzini, Guana, Mudingayi - Adailton - Zalayeta, Di Vaio
Cagliari Calcio - pravděpodobná sestava:
Marchetti - Marzoratti, Lopez. Astori, Agostini - Biondini, Conti, Lazzari - Cossu - Matri, Larrivey
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.40 - 3.10 - 2.90
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
ACF Fiorentina - AS Bari  (neděle 15:00)
K zajímavému souboji se schyluje ve Florencii, kde se utkají dva tabulkoví sousedé - Fiorentina s Bari. Oba celky mají po 27 bodech a jsou sedmí, respektive osmí. Nicméně ještě mají zápas k dobru.

Bari zažívá po návratu ze Serie B úžasnou sezonu a je jedním z nejpříjemnějších překvapení sezony. Galletti v posledním zápase porazili Udinese 2:0 a ve Florencii tak budou útočit na poháry. "Máme hodně zajímavou pozici," sdělil novinářům kouč Giampiero Ventura. "Naším cílem je stále vyhnout se sestupu. Zatím je těžké říct, kam až tento tým může dojít," řekl dále Ventura, který má s týmem na sestupová místa dvanáctibodový náskok.

"Pravdu o naší síle dostanu po zápase s Fiorentinou, tam se ukáže, jak na tom skutečně jsme," dodal Ventura, jenž svůj úspěch postavil na domácím prostředí. V něm Bari vyhrálo šest ze sedmi zápasů, zatímco venku jen jednou.

Proti Fiorentině tak bude menším outsiderem, obzvlášť když Viola ve středu vypráskala Sienu 5:1. Kouč Cesare Prandelli mohl být s výkonem potěšen, do listiny střelců se navíc zapsali čtyři rozdílní střelci. Vypadá to, že se bude moci Viola opět soustředit na boj o Ligu mistrů.

"Boj o čtvrté místo bude hodně dlouhý. Letos je na tuhle příčku skutečně velké množství adeptů, my jsme jen jedni z nich," sdělil novinářům Prandelli.

Fiorentina bude postrádat Stevana Jovetiče, stejně jako Alessandra Gamberiniho, Cristiana Zanettiho nebo Marca Marchionniho. Karetní trest si odpyká Gianluca Comotto. Souleymane Diamoutene zas bude chybět Bari, protože si plní povinnosti s reprezentací Mali na Africkém poháru národů. Listina zraněných pak čítá Daniele De Vezzeho, Ferdinanda Sforziniho a Salvatora Masiella.
ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
Frey - De Silvestri, Dainelli, Felipe, Gobbi - Montolivo, Donadel - Santana, Mutu, Jorgensen - Gilardino
AS Bari - pravděpodobná sestava:
Gillet - Masiello, Ranocchia, Bonucci, Parisi - Alvarez, Donati, Almiron, Rivas - Meggiorini, Barreto
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.65 - 3.45 - 5.30
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Janov CFC - Calcio Catania  (neděle 15:00)
Když bychom se podívali na tabulku, nedělní duel mezi Janovem a Catanií bychom si asi nechali ujít, ale zdání klame, alespoň tedy u postavení domácích. Ti jsou sice momentálně třináctí, ale mají zápas k dobru. A jelikož je liga hodně napěchovaná, tři body je mohou katapultovat hodně vysoko.

Naopak postavení Catanie odpovídá všem odehraným kolům, po 18 zápasech 15 bodů a ztráta jediného bodu na nesestupové pozice.

Janov si bude chtít proti Catanii spravit chuť a po třech zápasech opět vyhrát, navíc odčinit pětibrankový příděl ze San Sira. Nicméně jednoduché to rozhodně nebude, vždyť Catania vyhrála poslední dva zápasy, a to hrála i s Juventusem.

Po prohraném duelu s AC Milán (5:2) komentoval situaci Gian Piero Gasperini, kouč Janova, slovy: "Nejsme uchazeči o Ligu mistrů. Naším hlavním úkolem je získat co nejvíce bodů, pak uvidíme, kam se dostaneme."

Největším problémem Grifonů je v obraně, která nemá zrovna nejlepší vizitku. Po té ze Sieny je janovská obrana nejhorší v lize, v 17 zápasech inkasovala 32krát. Na špatnou situaci se snaží reagovat prezident klubu Enrico Preziosi novou posilou a již byl spojován s Rafaelem Marquezem, který ale mezitím prodloužil v Barceloně smlouvu, a naposledy se stoperem Alexem z Chelsea. Nicméně nic konkrétního zatím není.

Na lavičce hostů bude sedět Siniša Mihajlovič, jenž Catanii dovedl k senzačním dvou vítězstvím proti Juventusu a Bologně a pokud ani v neděli neprohraje, může s týmem opustit sestupové pásmo. Catania se po Srbově příchodu očekávaně ztmelila a vyztužila a zatím to nese ovoce. Zatímco obrana vypadá pevně, v útoku to vázne a na zakončení je třeba zapracovat.
Janov CFC - pravděpodobná sestava:
Amelia - Papasthatopoulos, Biava, Bocchetti, Criscito - Mesto, Milanetto, Jurič - Palacio, Sculli, Suazo
Calcio Catania - pravděpodobná sestava:
Andujar - Alvarez, Silvestre, Bellusci, Capuano - Izco, Carboni, Biagianti - Mascara, Martinez, Llama
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.65 - 3.40 - 5.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AS Livorno - Parma FC  (neděle 15:00)
Šestnácté Livorno se pokusí před zraky domácích diváku o důležitý bodový zisk, který by mu pomohl v boji o záchranu, jenže to nebude mít vůbec snadné. Na stadion Armanda Picchiho totiž zavítá šestá Parma, která po nezdaru s Juventusem touží po bodech.

Trenér Livorna Cosmi nevstoupil do nového roku zrovna dobře, jeho tým podlehl v Římě Laziu 1:4, když naprosto vyhořel v průběhu druhého poločasu. Livorno na Olympijském stadionu vedlo 1:0, jenomže ve druhém poločase si nechalo nasázet čtyři branky a bylo po zápase. Samotná porážka sice není nikterak velkou katastrofou, ovšem Livorno v Římě na bod mělo. Aktuálně šestnáctý celek soutěže má před sestupovými vodami náskok tří bodů a tento odstup si hodlá minimálně udržet i v tomto kole, kdy hostí letošní překvapení - Parmu.

Parmě se minulý rok naprosto vyvedl a jen málokdo čekal, že se kdysi slavný celek bude v polovině soutěže prát o evropské poháry. Vstup do roku 2010 už byl pro svěřence trenéra Guidolina horší, jeho tým doma nestačil na Juventus a ztráta tří bodů znamenala sestup u jednu příčku níž, tedy na šestou pozici. Trenér Guidolin ale v porážce nespatřuje nic vyloženě špatného, Parma přeci jenom hrála s jedním z nejlepších celků Serie A vůbec a historicky neúspěšnějším týmem Apeninského poloostrova.

Domácí tým nastoupí proti Livornu bez Mora, Miglionica, Pulzettiho, Galanteho a vykartovaných Marchiniho a Perticoneho. Kompletní nebudou ani hosté z Parmy, zranění jsou Mariga, Manzoni a Morrone.
AS Livorno - pravděpodobná sestava:
De Lucia - Diniz, Rivas, Knezevic - Raimondi, Filippini, Mozart, Candreva, Pieri - Tavano, Danilevicius
Parma FC - pravděpodobná sestava:
Mirante - Zaccardo, Panucci, Lucarelli - Zenoni, Dzemaili, Lunardini, Galloppa, Castellini - Paloschi, Bojinov
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.65 - 2.95 - 2.72
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
SSC Neapol - UC Sampdoria  (neděle 15:00)
Fotbalisté Neapole se mohou opět vrátit na čtvrté místo, kam se po včerejším zápase dostal AS Řím. Naples hrají doma se Sampdorií a jejich aktuální forma je předurčuje k tomu, být v tomto utkání favoritem. Domácím samozřejmě kromě bodového zisku půjde také o udržení dlouhé série neporazitelnosti.

Trenér Mazzarri zůstává na lavičce Neapole stále neporažen a jeho celek se po skvělých výkonech dostal do bojů o Ligu mistrů. Naples si naposledy lehce poradili s Atalantou 2:0 a díky zaváhání římského AS na půdě Cagliari se posunuli na čtvrtou příčku zaručující předkolo milionářské Ligy mistrů. Serie A je teprve se své polovině, ale pokud si Neapol udrží výkonnost, kterou teď má, může se těšit na evropské poháry. Koneckonců to by si přál i Aurelio De Laurentiis, šéf klubu, který by tak nejspíše udržel své největší hvězdy v Neapoli. Po zápase v Bergamu se Neapol představí doma proti Sampdorii, v úvodu sezony měla velkou formu Sampdoria a Neapol se výsledkově trápila, teď je všechno obráceně.

Sampdoria se skutečně výsledkově propadla a nezměnil to ani příchod nového roku. Blucerchiati totiž hned v prvním kole tohoto roku doma pouze remizovali s Palermem a připsali si tak další bodovou ztrátu. Svěřencům trenéra Del Neriho patří desátá příčka, ovšem s tím, že Doria má už jednoho kolo odehrané, na rozdíl třeba od jedenáctého Cagliari.

Neapol se bude muset doma obejít bez Continiho a Santacroceho. Na druhé straně absentuje pouze Cacciatore. Neapol a Sampdoria, to jsou dva velmi vyrovnané celky, tedy alespoň co se vzájemné bilance týče. Od roku 2007 vyhráli Naples všechna svá domácí utkání 2:0, stejným výsledkem vyhrála zase Sampdoria v Janově a poslední měření sil skončilo na půdě Sampdorie remízou 2:2.
SSC Neapol - pravděpodobná sestava:
De Sanctis - Campagnaro, Cannavaro, Grava - Maggio, Gargano, Pazienza, Aronica - Hamšík - Quagliarella, Lavezzi
UC Sampdoria - pravděpodobná sestava:
Castellazzi - Zauri, Gastaldello, Rossi, Ziegler - Semioli, Palombo, Poli, Mannini - Pazzini, Cassano
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.80 - 3.30 - 4.45
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Città di Palermo - Atalanta BC  (neděle 15:00)
Předposlední celek soutěže, Atalantu Bergamo, čeká nepříjemná cesta na Sicílii. Hostitelem nebude nikdo jiný než Palermo, kterému se pod vedením trenéra Delia Rossiho začalo dařit. Hosté si ale jedou na jih alespoň pro bod, který by jim vylepšil jejich aktuální postavení.

Palermo navázalo na vydařený konec prosince remízou ze hřiště janovské Sampdorie a počtvrté za sebou neprohrálo. Sicilský celek převzal koncem minulého roku trenér Delio Rossi a výsledky jeho práce se začínají dostavovat, po senzační výhře na San Siru proti AC Milán si Sicilané poradili se Sienou a teď naposledy získali bod v Janově. Na první pohled se může zdát, že zápas s Atalantou bude pro hráče Palerma jednoznačnou záležitostí, ovšem stačí se podívat na zápas tohoto kola mezi Interem a Sienou a jakékoliv spekulace o jednoznačnosti zápasu jdou stranou.

Atalanta by se samozřejmě co nejrychleji chtěla zvednout z té bídy, ve které se momentálně nachází. Klubu z Bergama vážně hrozí sestup a trenér Antoni Conte se rozhodl ze své funkce odstoupit. Velkou roli v tom hráli fanoušci, kteří protestovali po porážce 0:2 od Neapole. Atalanta z posledních osmi zápasů vyhrála jeden jediný a to je pro záchranu velmi málo. Současná ztráta na pozice, které zaručují start i v příštím ročníku Serie A je tří bodová.

Palermo musí pro zápas s Atalantou oželet Mchedlidzeho, Bresciana a především útočníka Miccoliho, jenž si odpykává karetní trest. Na druhé straně jsou karetními hříšníky Padoin a Bianco, tudíž je na stadionu Renza Barbery neuvidíme. Dále jsou zranění Barreto, Manfredini a Bellini.
Città di Palermo - pravděpodobná sestava:
Sirigu - Cassani, Kjaer, Bovo, Balzaretti - Migliaccio, Liverani, Nocerino - Simplicio - Cavani, Budan
Atalanta BC - pravděpodobná sestava:
Coppola - Garics, Talamonti, Capelli, Peluso - Ferreira Pinto, De Ascentis, Guarente, Ceravolo - Doni - Tiribocchi
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.65 - 3.50 - 5.25
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Udinese Calcio - SS Lazio  (neděle 15:00)
Udinese s Laziem sice vstupovalo do sezony s poněkud odlišnými cíli, ale nyní mají jeden společný - co nejrychleji se vyhrabat ze spodku tabulky. Vždyť to by snad ani nešlo, aby se dva takové týmy pohyboval jen těsně nad sestupem.

Zebrette si procházejí skutečně obtížným obdobím, poslední porážka v Bari byla už pátou z posledních šesti zápasů, a proto jsou nyní pouhé tři body nad prvním sestupovým místem.

"Musíme být odhodlaní změnit náš osud," hlásí gólman Samir Handanovič. "Několik hráčů máme po hostováních a právě možná oni by nám mohli pomoct," dodává prezident Giampaolo Pozzo, což naznačuje, že by se v lednu mohly dít v kádru Udinese velké věci.

Kouč De Biasi bude moci konečně počítat s ostrostřelcem Antoniem Di Natalem, jehož gólostroj, který v úvodu sezony pálil jednu branku za druhou, se trochu zadrhl. De Biasi pravděpodobně nasadí oblíbenou formaci 4-4-2. Na krajích zálohy by se měli objevit Pepe s Islou a po boku Di Nataleho v útoku Floro Flores.

Ani Biancocelesti letos nehrají v optimální formě a pohodě, nicméně ve středu porazili Livorno a doufají v lepší zítřky. Dvě brankami se zaskvěl Sergio Floccari, nová posila z Janova, který pomohl otočit zápas z nepříznivého stavu 0:1. "Floccariho jsme potřebovali, hodně nám pomůže," poznamenal kouč Davide Ballardini, od něhož se čeká, že by mohl vyzkoušet rozestavení 3-4-3. To by znamenalo tříčlenný útok v podobě Zarate, Rocchi, Floccari. "Faktem je, že Zarate s Rocchim spolu hrát normálně nemůžou, ale pokud je mezi nimi Cruz nebo Floccari, tak to jde," zdůvodnil Ballardini.
Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:
Handanovič - Zapata, Coda, Basta, Lukovič - Isla, Sammarco, Inler, Pepe - Floro Flores, Di Natale
SS Lazio - pravděpodobná sestava:
Muslera - Siviglia, Stendardo, Radu - Lichtsteiner, Brocchi, Baronio, Kolarov - Rocchi, Zarate, Floccari
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.20 - 3.10 - 3.25
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Juventus FC - AC Milán  (neděle 20:45)
To nejlepší si italská liga nechala na večer. V Turíně se proti Juventusu představí AC Milán a jednoznačně půjde o šlágr celého kola. Milánský celek drží druhou pozici, ale Juventus je v těsném závěsu třetí. Zároveň také půjde o souboj dvou nejúspěšnějších klubů v historii italské ligy. Z tohoto duelu bude těžit Inter Milán, jenž své utkání v rámci 19. kola úspěšně zvládl.

Juventus byl před sezonou pasován za jednoho z největších favoritů na zisk titulu a samozřejmě nejinak tomu bylo i u AC Milán, ovšem Stará dáma si před sezonou přeci jenom získala pověst, že to bude právě ona, která přeruší dlouholetou nadvládu Interu. Skvělé nákupy (Cannavaro, Melo, Diego) a ambiciózní trenér Ciro Ferrara měli slavný celek dovést ke Scudettu. Samozřejmě sezona stále běží, ovšem Juventusu se v ní nedaří podle představ. Ano, Bianconeri vstoupili do nového roku důležitým vítězstvím na hřišti Parmy, ale brzké vyřazení z Ligy mistrů a před tímto kolem devítibodová ztráta je velké zklamání. Juventus tedy naposledy vyhrál, porazil Parmu 2:1, když rozhodující, vlastní trefu, zaznamenal Paolo Castellini.

Také Milán zakončil starý rok špatně, ovšem s Juventusem se to rozhodně nedá srovnávat. Rossoneri totiž podlehli na domácí půdě Palermu a jejich městský rival Inter jim znovu odskočil. Nicméně první zápas v novém roce se svěřencům trenéra Leonarda vyvedl, Milánští na San Siru přejeli FC Janov 5:2. Je sice pravdou, že Milán kopal celkem tři penalty, ovšem i tak nepůsobila obrana Janova pevným dojmem. AC Milán tak nadále drží krok s Interem, jeho ztráta je sice osmibodová, ovšem s tím, že Rossoneri mají zápas k dobru.

Zápasy Juventusu a Milána mají pochopitelně velkou tradici a jejich vzájemná bilance je vyrovnaná. V posledních letech má přeci jenom trošičku navrch Stará dáma, která s Milánem neprohrála pět let.

Trenér Ciro Ferrara má problémy s marodkou, zranění jsou Iaquinta, Camoranesi, Buffon, Trezeguet a Giovinco. Záložník Sissoko je na africkém šampionátu a obránce Caceres je pro změnu suspendovaný. AC Milán je na tom podobně, hrát nebudou Pato, Oddo, Zambrotta, Onyewu, Seedorf a Adiyah.
Juventus FC - pravděpodobná sestava:
Manninger - Grygera, Cannavaro, Chiellini, Grosso - Salihamidzic, Felipe Melo, Poulsen, Marchisio - Diego, Amauri
AC Milán - pravděpodobná sestava:
Dida - Abate, Nesta, Thiago Silva, Antonini - Gattuso, Ambrosini - Pirlo - Beckham, Borriello, Ronaldinho
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.40 - 3.17 - 2.85
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
AS Řím - Chievo Verona  (sobota 18:00)
Napravit remízové zaváhání z Cagliari bude cílem římského AS. Giallorosi na Olympijském stadionu přivítají Chievo Verona a za jistých okolností se mohou vrátit na čtvrtou příčku, která zaručuje start v předkole Ligy mistrů.

Pro Řím to byl rozhodně šok, ještě v 90. minutě vedli Vlci nad nepříjemným Cagliari 2:0 a vše směřovalo k zisku velmi cenných tří bodů, jenomže sardinskému celku se ještě podařilo snížit a v dalších minutách nastavení dokonce vyrovnat. Konečná remíza 2:2 nakonec znamenala ztrátu čtvrtého místa, kam se posunula ve velmi dobré formě hrající Neapol.

AS Řím se v tomto utkání musel obejít bez kapitána Francesca Tottiho a nová posila, rovněž mistr světa z Německa, Luca Toni se na hřiště podíval až deset minut před koncem. Svěřenci trenéra Claudia Ranieriho však udrželi dlouho zápasovou neporazitelnost a i v dalším zápase budou favoritem. Na Olympijském stadionu se představí Chievo a pro AS Řím to znamená, že cokoliv jiného než zisk tří bodů bude neúspěchem.

Chievo cestou do hlavního města Itálie dovrší velmi těžký los, předtím totiž veronský celek nestačil na Neapol a Inter Milán. Severoitalský se přitom před Vánocemi prezentoval velmi dobrou formou, vyhrál tři ligové utkání po sobě, jenomže pak si připsal i tři porážky. V zápase s Interem Milán se Chievu příliš nedařilo, Nerazzurri na těžkém terénu dominovali, a nakonec zaslouženě vyhráli. Další prohra odsunula Chievo na dvanácté místo, ovšem situace ve středu tabulky je nadále velmi vyrovnaná.

Claudio Ranieri se i pro tento zápas musí obejít bez Francesca Tottiho, spolu sním bude Římu chybět Tonetto, Mexes a Okaka. Také Chievo bude postrádat svého klíčového muže - útočníka Sergia Pellissiera. Absentovat budou také Moro, Scadina a Sardo, který si odpykává karetní trest. AS Řím je co se týče vzájemných zápasů úspěšnějším celkem, ovšem v poslední době bývají měření těchto soupeřů vzácně vyrovnaná, z deseti zápasů se zrodila šestkrát remíza.
AS Řím - pravděpodobná sestava:
Julio Sergio - Cassetti, Burdisso, Juan, Riise - De Rossi, Pizarro - Taddei, Perrotta, Vucinic - Toni
Chievo Verona - pravděpodobná sestava:
Sorrentino - Frey, Mandelli, Yepes, Mantovani - Luciano, Rigoni, Marcolini - Pinzi - Abbruscato, Bogdani
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.50 - 3.75 - 6.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Inter Milán - AC Siena  (sobota 20:45)
Vedoucí Inter Milán čeká na první pohled snadný soupeř - Siena. Bianconeri jsou totiž v tabulce poslední a v konfrontaci se suverénem se jí příliš šancí nedávají. Inter je ale opatrný, hrát proti outsiderovi může být někdy hodně nepříjemné, stačí vzpomenout na nedávný zápas Juventusu s Catanií.

Náskok Interu Milán se po posledním kole nezměnil, před druhým AC Milán je stále osmibodový, i když Rossoneri mají jeden zápas k dobru. Svěřenci trenéra Josého Mourinha si v posledním kole poradili s Chievem, když i na nepříliš kvalitním trávníku vstřelili jedinou branku zápasu. Tři body jsou tak na San Siru a Inter může spřádat plány na další, na jeho půdě se totiž představí doposud nejslabší tým ligy - Siena. Na první pohled se zdá o jednoznačnou záležitost, ovšem Mourinho si je dobře vědom síly svého protivníka, Siena totiž nemá na San Siru co ztratit, může pouze získat.

Siena se znovu propadla na poslední místo po prohraném zápase s Palermem. Porážka na Sicílii ovšem nebyla tak bolavá, jako ta domácí s Fiorentinou. Viola svému protivníkovy nadělila na nový rok pět branek a zcela zaslouženě odjížděla se třemi body. Prohra 5:1 byla v letošní sezoně největším debaklem Sieny, ta na pozice zaručující záchranu v Serii A ztrácí už čtyři body.

Inter se zrovna střeleckou kanonádou na hřišti Chieva neprezentoval ale k vítězství mu nakonec jedna branka stačila. Nerazzurri vůbec v poslední dobou střílejí málo branek a na malou produktivitu mohou doplatit, zvláště, když je Kamerunec Eto’o na africkém šampionátu a střelec vítězné branky proti Chievu, Mario Balotelli, na seznamu karetních hříšníků. Mourinhovy bude ještě chybět Cambiasso, Muntari, Khrin, Chivu a Materazzi. V černomodrém dresu už neuvidíme Patrika Vieiru, jenž se upsal anglickému Manchesteru City, zápas s Chievem byl tedy jeho posledním.

José Mourinho má tedy dost starostí, jeho protějšek na lavičce Sieny Malesani však také nebude mít k dispozici kompletní kádr. Chybí opora Ghezzal, jenž je podobně jako Eto’o na Poháru národů v Angole, a mimo jsou i Rossettini a Parravicini.
Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Julio Cesar - Maicon, Lucio, Samuel, Cordoba - Zanetti, Stankovic, Thiago Motta, Sneijder - Pandev, Milito
AC Siena - pravděpodobná sestava:
Curci - Rosi, Cribari, Brandao, Del Grosso - Vergassola, Codrea, Ekdal - Reginaldo, Maccarone, Jajalo
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.20 - 6.25 - 11.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Inter Milán18133237:1442
2.AC Milán17104328:1934
3.Juventus FC18103532:2233
4.SSC Neapol1886428:2430
5.AS Řím1885529:2429
6.Parma FC1884623:2428
7.ACF Fiorentina1783623:1627
8.AS Bari1776421:1527
9.Città di Palermo1876523:2127
10.UC Sampdoria1875622:2626
11.Cagliari Calcio1773727:2324
12.Chievo Verona1873820:2024
13.Janov CFC1773730:3224
14.SS Lazio1847714:1719
15.Udinese Calcio1753919:2318
16.AS Livorno18531011:2318
17.Bologna FC1744917:2516
18.Calcio Catania1836917:2615
19.Atalanta BC17341015:2713
20.AC Siena18331218:3312

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (189)

Přidat komentář
smazaný uživatel

FORZA DORIA

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
mickey mouse

tak dneska obě 1

Reagovat
smazaný uživatel

Forza Bianconeri

Reagovat
smazaný uživatel

Juventus 5-1 Samp

Cagliari 2-0 Samp

Genoa 3-0 Samp

Milan 3-0 Samp

Livorno 3-1 Samp

Napoli 6-2 Samp

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda, že jsi tady včera nebyl, psal jsem to pro tebe.

Reagovat
smazaný uživatel

První s posledním...už se těším.

Reagovat
smazaný uživatel

FORZA INTER!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak, opožděná gratualce k narozeninám, které v týdnu mělo hned několik velkých Interistů - především 55. let Il Capitana Graziana Biniho, pak i Marco Branca (současně technický ředitel). Dnes je zase výročí od prvního startu Carla Tagnina (člena La Grande Interu)...

Reagovat
Yanek

Reagovat
smazaný uživatel

teď jsem ještě dokonce našel, že přesně před 72 lety dal Peppe Meazza 5 gólů Bari v debaklu 9-2

Reagovat
smazaný uživatel

OT:jeden z expertov na prestupovy trh tvrdi,že Ledesma a Kolarov budu na 90% v Interi

skoda no že nepride vacsia kvalita,ale tak v zime sa posily zhanaju hodne tazko

Reagovat
smazaný uživatel

Kolarova bude dobrej,dokaze hrat i v zaloze ale ten Ledesma???Takovejch strednich zalozniku mame na co??pride mi ze dva sou na stejny urovni Motta,Muntari!!Ratsi bych dal sanci Krhinovi,Stevanovicovi atd!!

Reagovat
Alberto Aquilani

Neblázni , Ledesma je lepší jak Motta .

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

no to mas asi pravdu

Reagovat
jtbs

Inter Milán - AC Siena 0-2

Reagovat
jtbs

or 1-2

Reagovat
smazaný uživatel

tak ak tento zápas dopadne 0:2 tak potom Juventus:AC Miláno 0:5

Reagovat
jtbs

Juventus vyhra

Reagovat
smazaný uživatel

tak podla bookmakerov mate vacsiu sancu na vitazstvo

Reagovat
jtbs

serem na bookmakerov, tych nesledujem. Podla vykonov by mali vacsiu sancu Milanisti, ale my vieme vyhravat proti silnym v Italii proste

Reagovat
smazaný uživatel

Podle současného rozpoložení týmů, bych spíše favorizoval Milán, protože z nich mám po jejich zápase s Janovem celkem bobky. To co tam Massimo s Ronaldinhem uprostřed pole předváděli a jak tam lítal Becks, bude sakra těžkej zápas.

Reagovat
Shevchenko

Klidně.

Reagovat
smazaný uživatel

Aspoň už víme, co se ti dneska v noci zdálo Je to hezká představa, ale spíš ze žánru sci-fi.

Reagovat
jtbs

goly Ekdal a Paolucii

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to by se mi líbilo

Reagovat
jtbs

Reagovat
smazaný uživatel

Ta předpokládaná sestava se mi nelíbí, proti Sieně se mi to zdá moc defenzivní, Zanetti na levého beka, Quaresma na pravé křídlo a trojčlená záloha, jak to psal MSgoo. Očekávám jedině 3 body.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Sem zvedavej na Toniho

Reagovat
smazaný uživatel

Zítra se ukáže naše pravá síla. Pokud zopakujeme výkon proti Janovu, tak se nebojím o výsledek, sám však předpokládám velmi tuhou bitvu, ve které není favoritem ani jeden tým. Snad se Massimo ukáže jako pravý kapitán a dovede svoji družinu do země zaslíbené

Reagovat
Shevchenko

Tak na Juve definitivně bez Pata, snad aspoň stihne ten Inter.

Dida, Roma, Storari, Antonini, Bonera, Favalli, Jankulovski, Kaladze, Nesta, Thiago Silva, Abate, Ambrosini, Beckham, Flamini, Gattuso, Pirlo, Borriello, Di Gennaro, Huntelaar, Inzaghi, Ronaldinho.

Reagovat
panca

bez pata je misto pro dalsiho zaloznika - mohl by hrat radej flamini nez gattuso

Reagovat
Shevchenko

Tak zřejmě bude na pravém útočníkovi hrát zase Beckham.

Reagovat
panca

jojo vypada to tak

Reagovat
GEGE

AS pěkný začátek.

Reagovat
smazaný uživatel

Doni off,mozno este to Chievo da na remizu

Reagovat
GEGE

Tak tohle Doni moc nepořešil...

Reagovat
GEGE

AS skvělý začátek pak je ale trochu přibrzdila ta červená...Chievo se dostalo do hry ale moc šancí si nevytvořilo.Naopak Roma měla potom několik tutovek,které nedali.Toni hraje celkem dobře dostal se do několika šancí a na hrotu se rve sám s přesilou celkem slušně.De Rossi s Juanem ale zatím nejlepší hráči

Reagovat
Alberto Aquilani

Ja len toľko , že Juan zachyboval pri tej situácii ako dostal Doni červenú , a to bola jeho dosť veľká chyba . Dnes pre mňa lepší Burdisso , ale táto stopérska dvojica je dobrá .

Reagovat
GEGE

Přišlo mi že,Burdisso toho ani moc na práci neměl většinou to všechno vyřešil Juan.

Reagovat
Alberto Aquilani

Juan v 2.polocase bezchybný , Burdisso toho fakt az tak vela nemal , ale nerobi chyby a co ma zahasit zahasi a do zapasov dava maximum . Rozhodne by som mu dal prednosť pred Mexésom , ked sa uzdravý .

Reagovat
smazaný uživatel

po sezone dufam prestupuje do ASka nastalo,jj?

Reagovat
lnterista

po sezone bude taky free ne?

Reagovat
smazaný uživatel

s Interom ma zmluvu do konca sezony 2010/2011

Reagovat
lnterista

fakt? ja myslel ze letos konecna

Reagovat
smazaný uživatel

este ak sa vrati po tejto sezone z AS tak by mal este v Interi straviť sezonu,ale myslim si,že si ho nechaju

Reagovat
lnterista

aby ne kdyz je to jejich nejvetsi hvezda

Reagovat
smazaný uživatel

pencla

Reagovat
smazaný uživatel

hmm

Reagovat
GEGE

Aby to pak AS nemrzelo...

Reagovat
smazaný uživatel

Toni si tych faulov hodne vela vypyta

Reagovat
smazaný uživatel

Já nechápu, prč na toho Taddeie tak nadáváte vždycky, mě se líbí.

Reagovat
GEGE

Jj dneska hraje hodně dobře.

Reagovat
Alberto Aquilani

dneska mu to celkom išlo , inak je marný , nemá rýchlosť , ale dnes bol niaky super rýchli na jeho pomery .

Reagovat
smazaný uživatel

ne, rychý nebyl, mě se líbíla jeho chytrost

Reagovat
lnterista

tak Baptisto prodej se....

Reagovat
smazaný uživatel

Asi pude do Interu podle poslednich zprav.

Reagovat
smazaný uživatel

Toni mal ostat do konca

Reagovat
GEGE

Toni to tam dneska na hrotu celkem odpracoval asi už chyběly síly...

Reagovat
smazaný uživatel

tych par minut co do konca zostavili to by snad zvladol

Reagovat
smazaný uživatel

Vandertome ty máš více štěstí než rozumu - mám bigMacca na lávce

Reagovat
smazaný uživatel

vata :)

Reagovat
smazaný uživatel

Já vaše sestavy pro toto kolo vubec nevím, jsem u slečny,a stranku si nepamatuju, takže večer doma to projedu. Já mam ale nic noc sestavu, hodbě nejistou, nvm, esi nastoupí někteří ...

Reagovat
smazaný uživatel

mno nebylo by to špatné, kdyby ti někdo nenastoupil. .já z tohoto kola totiž nemám dobrej pocit, navíc jsem prokoučoval vele výkon Macca a Vergassolly

Reagovat
smazaný uživatel

Cavani gol, a hrali asi všeci.

Reagovat
smazaný uživatel

U mě je zase poslední dobou Max útočník číslo 1.

Reagovat
Tsigi

vyměním ho s tebou za Rocchiho

oba jsou holohlavý rozdíl bys ani nepoznal

Reagovat
smazaný uživatel

Max má větší rozpjetí uší.... jinak dívám se na volný trh a jsou tam ještě dobří útočníci

Reagovat
smazaný uživatel

Já na něj sázel v prní části sezóny a spíše zklamání to bylo, neměl extra nízké známky, ale nebyl gólovej (a když jo, tak v tom zápase zahodil pencli a bylo to)..no a pak se mi rozehrál Matri, Dinho a v poslední době i Quagliarela..ale příští kolo můj oblíbenec bigMac chybět v zs nebude, řekl si o to

Reagovat
M11

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
GEGE

Těším se moc na dnešek.Jsme ve formě a Juve je v krizi.Je třeba toho využít.0:2(Ambro,Borriello)

FORZA MILAN!

Reagovat
10

tohle řikali nerazzurri před zápasem s Juve taky

Reagovat
smazaný uživatel

jn , ale cítím, že dnes to nedáte, ačkoli si přeju vaše 3 body

Reagovat
10

já myslím, že to dáme...ale nic to dlouhodobě neřeší

Reagovat
smazaný uživatel

hmm, moc šancí vám nedávám...

Reagovat
10

hm, to už si říkal....

Reagovat
smazaný uživatel

hmm, nj. Opakování matka moudrosti

Reagovat
Tsigi

podlě těhle předpokládaných sestav se nejvíc těším na souboje Dinha a Zdendy to by mohla být docela sranda

snad bude sedět Giovinco, protože proti Abatemu by to bylo to samý jen na opačný straně

proti Juve to AC nejde, ale třeba se to dneska zlomí můj tip 1:2 Chiellini, Dinho(pen) Beckham

Reagovat
10

Giovinco je na měsíc mimo hru...

Reagovat
Tsigi

tak to je uklidňující, hlavně , že jsem minulej tejden vypisoval hráče chybějící Juve a zas jsem si nevzpomněl

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak, přesně před 101 lety se odehrálo první oficiální Derby della Madonnina (Milán vyhrál 3-2) a onen zápas byl prvním utkáním, jež za nás odehrál náš první kapitán Virgilio Fossati - vynikající záložník, který bohužel v pouhých 29 zahynul v bojích I. sv. v. ....

Reagovat
Pinturicchio

Typické, dva nejvážnější pronásledovatelé hrajou spolu a Inter svůj zápas rozhodne v 90 min. Damn you!

Jinak zápas těžký, ale nezbývá než věřit a fandit. Forza Juve!

Reagovat
smazaný uživatel

to je jedno kto vyhra inter už sa jednoznačne odrazil za 18. scudettom

Reagovat
smazaný uživatel

Po polovině ligy máme o 2 body více, než loni

Reagovat
blaugrana

Dneska to vidím na jasnú záležitosť AC.

Reagovat
smazaný uživatel

kde se pls budete koukat na ac milan-juventus? jaka televize

Reagovat
smazaný uživatel

"stanice"

Reagovat
smazaný uživatel

sport1

Reagovat
smazaný uživatel

dikes :-)

Reagovat
Tsigi

Siena má prý zájem o Corradiho (to už by Trewinna zabilo) a Bianchiho

Reagovat
10

Reagovat
smazaný uživatel

To je fakt divný zájem, včera bylo jasně vidět, kdo má u nich hrát na hrotu. Navíc Bianchi by asi nebyl zrovna levnej a po zkušenostech s Amorusem...

Reagovat
Tsigi

tak zdroj tuttomercato, takže to sem píšu spíš jen tak ze zajímavosti

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Tsigi

Dnes má Rino 31 narozeniny, takže by bylo hezké, kdyby je oslavil výhrou a solidním výkonem(1/2 výkonu Ambrosiniho bude stačit )

Reagovat
jtbs

ty vole to ubehlo, uz 31

Reagovat
Tsigi

uběhlo to ještě rychlejc, protože mu je dneska 32 a já se přepsal

Reagovat
jtbs

tymto tempom bude v case zapasu uz o palicke

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
M11

vsechno nejlepsi Rino.. krome dnesni vyhry

Reagovat
lnterista

tak snad Juve neprohraje

Reagovat
M11

Reagovat
Tsigi

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

nevete ci sa da nekde na nete pozerat Serie C1?

Reagovat
smazaný uživatel

Bauer vede 3 km před koncem o 14 vteřin!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Už o 43 vteřin .

Reagovat
M11

Reagovat
lnterista

jj koukal jsem...frajer

Reagovat
smazaný uživatel

tak to nakonec vyhral o neuveritelnych 76 sekund,Bauer ma zivotni formu a doufejme ze si ji udrzi i na Olympiade!!3x bravo pro Luáše

Reagovat
smazaný uživatel

Neapol - Sampdoria. V 50. minutě se dostává, místo Castellazziho, do branky Vinc Fiorillo, jsem zvědavý co klučina předvede Doufám, že se Sampdoria konečně probudí.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty ho prostě miluješ. Málem hned zavinil penaltu .

Reagovat
smazaný uživatel

Určitě .. Nj, stane se viď

Reagovat
lnterista

Pome Neapol

Reagovat
Shevchenko

Kdo dal gól za Janov? na livescore je Suazo a na gazzettě je Mesto. Víc vwřím gazzettě, ale tady tohle je otázka 6 bodů.

Reagovat
smazaný uživatel

100% Mesto, asistence Criscito.

Reagovat
Shevchenko

Paráda.

Reagovat
terry

Reagovat
smazaný uživatel

Hey Domenico

Reagovat
smazaný uživatel

Almiron redka,proti Interu chyba

Reagovat
smazaný uživatel

I ta první žlutá by znamenala stop.

Reagovat
terry

Koukáte někdo na Janov? Jak hrajou? Dostal jsem se domů až teď.

Reagovat
smazaný uživatel

Neapol ide pekne hore,aj im to prajem,ale po sezone by sme od nich mohli ziskať Hamsika

Reagovat
GEGE

Gila v ofsajdu nebyl tohle měl být gol

Reagovat
smazaný uživatel

Doni opět žk za protesty. A abych nezapomněl, v minulým kole taky .

Reagovat
M11

drak

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
GEGE

Montolivo Castillo

Reagovat
M11

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

ta Sampdoria ide poriadne dole vodou,Cassano cely tym proste sam neutiahne

Reagovat
terry

Ševo, tohle bude souboj na ostří nože. Bojím se Milána. Máme oba snad zatím dva střelce, ty navíc jisté asistence, u těch mých si nejsem jistej.

Reagovat
terry

Aspoň, že hraju doma, to mě trochu ukliďnuje.

Reagovat
Shevchenko

Ty máš tři střelce, Dainelli ti totiž sedí. A já taky: Sculli, Mesto, Flocca.

Reagovat
terry

Jee, vidíš, to jsem si vůbec nevšiml. Ten Samuel na lávce by měl mrzel no. Každopádně ty tam máš ještě nejmíň dvě asistence, ale to snad nebude tak zásadní.

Reagovat
Shevchenko

Sculli gól a Mesto asistence.

Reagovat
smazaný uživatel

Hamsik hra dneska zase na jednotku s hviezdickou

Reagovat
smazaný uživatel

Ako Hamšík?

Reagovat
smazaný uživatel

vid vyssie,parada

Reagovat
smazaný uživatel

trošku viac opísať? ...

Reagovat
smazaný uživatel

kazda prihravka,ktoru vysle ma svoje oci,diriguje hru v strede pola,už len tomu chyba nejaky gol alebo golova nahravka

Reagovat
GEGE

Castillo nejdřív po vystřídání rozhodne a pak se nechá vyloučit

Reagovat
M11

ale nevim co si myslel.. takovy zakrok

Reagovat
GEGE

Jn taková kosa ze zadu

Reagovat
terry

Reagovat
FuckT

hmm...ked bude Neapol takto pokracovat tak moze ist aj o Ligu majstrov jak povedal Hamsik...dneska hrali perfect a aj zapas pred tym co som pozeral ...a hraju aj pekny futbal...keby sa nezranil Lavezzi dnes tak by to mohlo byt aj lepsie ...skoda akurat dneska mal extremnu formu zapas mu isiel ...

Reagovat
10

už aby začalo pravý Derby d'Italia

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
jtbs

presne tak

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

*hodně ubohá provolace. Nudíš se?

Reagovat
jtbs

proc provokace , to je znamy fakt

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Tsigi

to říkal i Galliani, tak logicky první a druhý nejúspěšnější italský klub....

Reagovat
smazaný uživatel

co taky čekat od Gallianiho . Nebudu znovu opakovat, díky čemu je AC (zatím) druhým nejúspěšnějším klubem (z hlediska získaných trofejí) - někteří to zde očivdině nesnesou a mě se nechce rozpoutávat spor...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Tsigi

hlavně díky tomu, že toho vyhrálo víc

Reagovat
smazaný uživatel

tak jo, říkám, že se mi nechce se o tom hádat

Reagovat
Tsigi

ono se nemáš moc o čem hádat i s tvým posunutým vnímáním pravdy jsou prostě někrterý věci nevyvratitelný

Reagovat
10

nepodceňuj ho

Reagovat
smazaný uživatel

šetři se na večer

Reagovat
10

nebuď drzej mladej

Reagovat
smazaný uživatel

neotravuj dědouši

Reagovat
10

dej mi vědět, až zase pojedeš na nějakej výjezd z Prahy, abych tě přišel pozdravit

Reagovat
smazaný uživatel

23.1. jsem tam - jedeme na Derby s Milánem

Reagovat
smazaný uživatel

busom idete ci letecky?

Reagovat
smazaný uživatel

busem

Reagovat
smazaný uživatel

letecky by vas to nevyslo lacnejsie plus samozrejme rychlejsie?

Reagovat
smazaný uživatel

to nevím, vyřizuje to viceprezident fanklubu - má to perfektně zorganizované

Reagovat
smazaný uživatel

aha,tak teda prajem pekny futbalovy zazitok,kolkati idete?

Reagovat
smazaný uživatel

myslím, že nás je 33, anejsem si ale jistej, minule na AS jelo 27. Jinak, více infa i o jiných zájezdech je na fcintermilano.com

Reagovat
smazaný uživatel

jj,ale teraz nefunguje,nevieš co je so strankou?už ani vcera vecer nesla

Reagovat
smazaný uživatel

jn, koukám taky mi to teď nejde, nevím ,co je

Reagovat
smazaný uživatel

víš na co narážím, tak přestaň

Reagovat
M11

Reagovat
smazaný uživatel

tak je to tady...

JUVENTUS: Manninger; Grygera, Cannavaro, Chiellini, Grosso; Salihamidzic, Felipe Melo, Poulsen, Marchisio; Diego; Amauri.

MILAN: Dida; Abate, Nesta, Thiago Silva, Antonini; Gattuso, Pirlo, Ambrosini; Beckham, Borriello, Ronaldinho.

-jsem zvedavej,jak dnes Ivan oslavi narozeniny a bojim se nasich kraju..amauriho ani na tak,jak diega..hola hola 3 body volaj..AC MILAN,PER SEMPRE

Reagovat
lnterista

tak to je jasna 2

Reagovat
jtbs

zacinam mat strach

Reagovat
10

Reagovat
smazaný uživatel

tak to nakonec po vysece taktickem vykonu dopadlo dobre,az moc krute pro juve,rekl bych

Reagovat
smazaný uživatel

nemate nekdo link?

Reagovat
smazaný uživatel

bet365

Reagovat
10

ten komentátor je Slepičkův syn?

Reagovat
smazaný uživatel

goooooooooooooooooooool.....

Reagovat
smazaný uživatel

plz link nekdo

Reagovat
smazaný uživatel

rojadirecta.com

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele