Serie A - preview 15. kola

05.12.2009, 09:31, aktualizováno 06.12.2009, 08:26
Previews
Patnácté kolo Serie A mělo na programu tři velmi atraktivní zápasy - dva se hrály v sobotu, tím třetím je nedělní římské derby. Fiorentina přivítá Atalantu a bude se chtít odrazit zpět k pohárovým příčkám, Janov bude i přes horší postavení favoritem v duelu s Parmou. Neapol hostí Bari, v Sieně se střetnou dva zatím nejhorší týmy...
Bologna FC - Udinese Calcio  (neděle 15:00)
Udinese naposledy po třech zápasech konečně vyhrálo a tři body by si chtělo připsat i v Bologně. Velkou zásluhu na výhře nad Livornem měl Antonio Di Natale, který se trefil po sedmi zápasech a je znovu v čele tabulky střelců.

V současné chvíli je Udinese dvanácté, na pohárové příčky ztrácí pět bodů. "Ukázali jsme, že máme kvalitní tým. Jsem schopni se po špatných výsledcích zvednout a předvést dobrý výkon, což nám dodává sebevědomí," prohlasil Di Natale, jehož tým má však stále co pilovat, pokud chce bojovat o pohárovou Evropu. Zapracovat by se mělo především na zápasech venku, protože tam jsou Bianconeri doslova tristní. Zatímco na Stadio Friuli získali 16 bodů z 18 možných, venku letos ještě nevyhráli a v tabulce venku jsou poslední.

Největším problémem Udinese je malá střelecká potence na hřištích soupeřů, zatím Friuliani vstřelili pouhé tři góly. "Je důležité, abychom se venku zlepšili," uvědomuje si záložník Maurizio Isla. "Zápasů venku se nebojíme, do Bologně jedeme pro tři body. Máme stejný tým jako loni, kdy jsme hráli dobrý fotbal. Nyní chceme hrát na stejném levelu doma i venku."

Bologna bude v neděli značně oslabena, špatná zpráva totiž přiletěla od doktorů, kteří vyřkli ortel nad zraněním Mingazziniho. Klíčový záložník domácích bude s poraněným tříslem marodit přibližně měsíc. A aby toho nebylo málo, nastoupit nemůže ani Stephen Appiah, který do Bologně přišel minulý měsíc jako volný hráč. Na hřiště se ale zatím nedostal a nyní bude chybět také přibližně měsíc. Kouč Franco Colomba bude moci využít alespoň služeb Lavecchii, Mutarelliho a Valianiho. Rossoblu ale bude i přesto chtít získat nějaké body, protože po poslední remíze s Laziem jsou na 16. místě a na sestupové pozice mají jen jednobodový náskok.
Bologna FC - pravděpodobná sestava:
Viviano - Zenoni, Portanova, Moras, Lanna - Casarini, Guana, Mudingayi - Adailton - Di Vaio, Zalayeta
Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:
Handanovič - Zapata, Coda, Felipe - Basta, Inler, D'Agostino, Asamoah, Lukovič - Floro Flores, Di Natale
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.55 - 3.10 - 2.72
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
ACF Fiorentina - Atalanta BC  (neděle 15:00)
Fiorentina je sice až desátá, jenže vítězství by jí klidně mohlo katapultovat na pohárové příčky, protože rozdíl mezi čtvrtým a desátým místem je minimální. V neděli bude soupeřem Violy Atalanta, jejíž úspěch se ve Florencii neočekává.

Fialky za sebou mají dva prohrané zápasy s Parmou a Interem a potřebují zabrat, aby se vrátily zpět do bojů o poháry. Proti Atalantě mají skvělou příležitost, navíc jsou v dobrém rozpoložení poté, co si po výhře nad Lyonem zajistili postup do další fáze Ligy mistrů.

Naposledy sice prohráli s Interem, ale o body přišli až v samotném závěru, kdy Diego Milito proměnil pokutový kop. Záložník Marco Donadel si nyní uvědomuje, že zápas s Atalantou je skvělou příležitostí, jak se dostat zpět do vítězných kolejí. "Proti Atalantě se můžeme dostat zpět do vítězných kolejí a získat další body. Sezona je sice ještě dlouhá, ale teď nastal čas, abychom si zase připsali nějaké body."

Atalanta je v lize až sedmnáctá, má 12 bodů a pouze výrazně lepší skóre jí dělí od sestupových příček. Přitom venku dokázali Nerazzurri vyhrát už dva zápasy. V minulém zápase vedli nad AS Řím, ale nakonec odešli poraženi. Ani do Florencie nepřijíždí mužstvo trenéra Antonia Conteho bez ambic. "Fiorentina si již sice zajistila postup do další fáze Ligy mistrů, ale v lize zatím neukázala, že dokáže podávat vyrovnané výkony," upozornil Conte, který pro TMW prohlásil, že Bergamo letos rozhodně nesestoupí. "Atalanta se zachrání, jsem si tím stoprocentně jist. Udělám pro to nemožné."

Nakonec se ještě podíváme na nedělní absentéry. Domácím bude znovu chybět útočník Adrian Mutu, kterého již poněkolikáté vyřadí zranění. K dispozici ještě nebudou ani Alessandro Gamberini a Marco Marchionni a trest si musí odpykat Cristiano Zanetti. Atalantě chybí zranění Barreto a Radovanovič, Bellini je vykartován.
ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
Frey - Comotto, Natali, Kroldrup, Pasqual - Montolivo, Donadel - De Silvestri, Santana, Vargas - Gilardino
Atalanta BC - pravděpodobná sestava:
Consigli - Garics, Talamonti, Manfredini, Peluso - Padoin, De Ascentis, Guarente, Ceravolo - Tiribocchi, Acquafresca
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.55 - 3.50 - 6.55
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Janov CFC - Parma FC  (neděle 15:00)
Na hodně zajímavou podívanou nás láká duel na Stadio Ferraris. Janov totiž přivítá Parmu, a ač by to před sezonou málokdo řekl, půjde o souboj pátého se šestým.

Především umístění nováčka z Parmy je obrovským překvapením, páté místo po 14 kolech si Gialloblu nepředstavovali ani v těch nejdivočejších snech. Tuto skutečnost potvrdil i Daniele Galloppa v rozhovoru pro klubový web, kde byl dotázán, zda čekal, že se Parma bude pohybovat tak vysoko. "Ne, ani kdybychom měli předsezónní přípravu jako Inter Milán. Vždycky si ale věříme, všechno jsme podřídili tomu, abychom byli úspěšní."

V posledním kole Parma remizovala s Neapolí, kdy až pět minut před koncem ze značky pokutového kopu vyrovnal Amoruso. Nicméně pro Gialloblu to bylo teprve podruhé, co nedokázali doma vyhrát, což je úžasná bilance. Nutno však podotknout, že stejnou bilanci má i Janov, který bude v neděli doma.

Grifové za sebou navíc mají vítězné derby se Sampdorií, výsledek 3:0 ukazuje jejich sílu. Následně sice pouze remizovali v Evropské lize s pražskou Slavií, ale stále mají šanci na postup. Galloppa tak očekává těžké utkání. "Jsou silní především po fyzické stránce, derby se Sampdorií je toho důkazem."

Pikantní příchuť bude mít zápas pro veterána Christiana Pannuciho, který svojí kariéru začal před 20 lety právě v Janově. Bývalý obránce AS Řím přiznal, že to pro něj bude speciální duel, ale nebude ho brát na lehkou váhu. "Janov je jeden z týmů, který bude navždy v mém srdci. Bude tu moje rodina a přátelé, jako bych se vracel domů. Bude to zvláštní neděle."

Grifové se bude muset obejít bez vykartovaných obránců Giuseppe Biavy a Sokratise Papastathopoulose, Parma má absentujících ještě více. Zranění ze hry vyřadí Stefana Russa, Andrea Pisana, Alessia Manzoniho a McDonalda Marigu. Jistý není ani start Valeriho Božinova.
Janov CFC - pravděpodobná sestava:
Amelia - Fatič, Moretti, Bocchetti - Modesto, Zapater, Milanetto, Criscito - Palacio, Sculli, Palladino
Parma FC - pravděpodobná sestava:
Mirante - Zaccardo, Dellafiore, Panucci, Lucarelli, Castellini - Morrone, Dzemaili, Galloppa - Lanzafame, Amoruso
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.90 - 3.25 - 4.00
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
AS Livorno - Chievo Verona  (neděle 15:00)
Dalším soubojem týmů ze druhé poloviny tabulky bude zápas Livorna s Chievem. Domácí se nacházejí na poslední sestupové pozici a s tím samozřejmě hodlají něco dělat. Veronský celek zase po několika matných výkonech zabral a výhru 1:0 nad Palermem bude chtít potvrdit.

Livorno nedokázalo navázat na dobrý výkon proti janovskému FC a na půdě Udinese prohrálo 0:2. Amaranto je tak stále na sestupové pozici, ovšem se stejným počtem bodů jako sedmnáctá Atalanta Bergamo a jen o bod víc mají Bologna a Lazio. Svěřenci trenéra Cosmiho teď mají před sebou důležité domácí utkání s Chievem. To by mělo Livorno zvládnout, pokud pomýšlejí na setrvání v nejvyšší soutěži.

Chievo má za sebou úspěšné představení s Palermem. Výhra 1:0 přišla v pravý čas, neboť tři utkání předtím se nepodařilo veronskému celku zvítězit a už to vypadalo, že elán z úvodu sezony je definitivně pryč. Teď bude důležité na toto vítězství bodově navázat a pokusit se proniknout do první poloviny tabulky.

Co se týče absence hráčů, tak v té jsou si oba celky rovny. Na jedné straně chybí Tavano a Galante, na straně druhé zase Moro a Frey. Poslední měření sil se datuje na duben 2007, Chievo tehdy doma zdolalo svého soupeře 2:1, zápas hraný v Livornu ovládlo též Chievo (2:0). Kádry obou celků se od té doby hodně změnily, a tak se dá očekávat úplně jiné utkání než před třemi lety.
AS Livorno - pravděpodobná sestava:
De Lucia - Perticone, Rivas, Kněževič - Filippini, Moro, Mozart, Bergvold - Pulzetti, Candreva - Lucarelli
Chievo Verona - pravděpodobná sestava:
Sorrentino - Sardo, Mandelli, Yepes, Mantovani - Luciano, Rigoni, Marcolini - Pinzi - Pellissier, Abbruscato
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.40 - 3.05 - 2.95
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
SSC Neapol - AS Bari  (neděle 15:00)
Tři remízy v řadě je šňůra, kterou budou chtít fotbalisté Neapole jistě přetrhnout, nejlépe samozřejmě vítězstvím. Do cesty se jim postaví v pohodě hrající Bari, které je dokonce o tři příčky před neapolským celkem.

Trenér Mazzarri s týmem neprohrál plných sedm utkání, ovšem poslední dobou už to není ta Neapol, která po jeho převzetí "okrádala" giganty typu Juventusu nebo AC Milán o body. Zmiňované tři remízy jsou spíše ztrátou než ziskem a aktuální postavení v tabulce neodpovídá cílům, které si v Neapoli před sezonou vytyčili. Neapol byla v posledním utkání s Parmou blízko vítězství, ještě pět minut před koncem vedla 1:0, jenomže na konečných 1:1 stanovil z penalty Amoruso.

Bari naposledy zdolalo poslední Sienu 2:1 a nadále pokračuje v poklidných výkonech, které vynášejí letošního nováčka do první poloviny tabulky. O osmém místě se jim v této fázi soutěže před sezonou ani nezdálo. Bari je pochopitelně na tomto umístění zcela po právu a zaslouženě, ovšem do konce ligy stále zbývá dost kol a stát se může cokoliv. Krásným příkladem je v minulé sezoně Premiere League Hull City, který v první polovině ligy zcela překvapil, ovšem ve druhé polovině se zachraňoval do posledního kola.

Neapoli bude chybět klíčový útočník Argentinec Lavezzi, dva zápasy pak budou svému chybět kvůli karetním trestům Rinaudo a Contini. Bari od počátku sezony laboruje s celkem rozsáhlou marodkou, na které je i nyní dost jmen. Zranění jsou Donda, Paro, Sforzini, Masiello, Kutuzov a Belmonte. Oba celky na sebe naposledy narazily v sezoně 2006/2007, tehdy ještě v Serii B. Utkání skončilo na stadionu San Paolo remízou 1:1.
SSC Neapol - pravděpodobná sestava:
De Sanctis - Campagnaro, Cannavaro, Aronica - Maggio, Gargano, Pazienza, Zuniga - Hamšík, Lavezzi - Quagliarella
AS Bari - pravděpodobná sestava:
Gillet - Masiello, Ranocchia, Bonucci, Parisi - Alvarez, Donati, Almiron, Koman - Meggiorini, Barreto
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.75 - 3.30 - 4.80
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Città di Palermo - Cagliari Calcio  (neděle 15:00)
Ve velmi dobré formě hrající Cagliari pocestuje k ostrovnímu souboji na Sicílii, kde se střetne s domácím Palermem. Fanoušci Rosanero zrovna neprožívají zlaté časy, jejich miláčci totiž nevyhráli už pět duelů v řadě. Tuto bilanci budou chtít na stadionu Renza Barbery prolomit.

Palermo po remíze 1:1 s rivalem Catanií odvolalo trenéra Waltera Zengu a u kormidla týmu stanul někdejší kouč Lazia Delio Rossi. Jenomže tomu se premiéra na lavičce sicilského celku nepovedla úplně podle představ. Palermo prohrálo s Chievem 0:1 a v tabulce je až na čtrnáctém místě. Delio Rossi teď bude mít za úkol konečně s týmem vyhrát a co nejrychleji se dostat do první poloviny tabulky, tedy tam, kam Palermo nepochybně patří. Doma to budou mít fotbalisté Rosanero těžké, neboť přivítají rozjeté Cagliari.

Zatímco domácí nemají dobrou formu, tak hosté jí mají skvělou. Z posledních šesti utkání vyhráli svěřenci trenéra Allegriho pět zápasů, a pouze jeden jediné prohráli - na San Siru s AC Milán. Nicméně Cagliari hrálo s milánským velkoklubem velmi vyrovnanou partii, o čem svědčí i konečné skóre 4:3. Z přestřelky, která měla lepší konec pro Milán, se sardinský celek rychle vzpamatoval a hned v následujícím kole porazil jiného favorita na titul - Juventus. Cagliari svého slavnějšího soupeře přejelo a v tabulce se posunulo na průběžné sedmé místo za FC Janov.

Domácím bude chybět klíčové duo Liverani - Miccoli, oba dva si odpykávají karetní trest. Trenér Delio Rossi navíc nemůže využít služeb Marka Bresciana, který je zraněný. Hosté budou na stadionu Renza Barbery víceméně kompletní, hrát nebudou pouze Marzoratti a brankářská jednička Marchetti, místo něj se do branky postaví Lupatelli.
Città di Palermo - pravděpodobná sestava:
Sirigu - Cassani, Kjaer, Bovo, Balzaretti - Migliaccio, Nocerino, Simplicio - Pastore - Cavani, Budan
Cagliari Calcio - pravděpodobná sestava:
Lupatelli - Pisano, Lopez, Astori, Agostini - Biondini, Conti, Lazzari - Cossu - Matri, Nené
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.10 - 3.10 - 3.50
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
AC Siena - Calcio Catania  (neděle 15:00)
15. kolo italské ligy nabídne kromě šlágrů Juventusu s Interem a AS Řím s Laziem také opačný zápas ze samotného dna ligové tabulky. Poslední Siena totiž bude hostit předposlední Catanii a půjde o dost. Pokud Siena prohraje, bude ztrácet na záchranu minimálně šest bodů, naopak triumf by znamenal bodové dotažení právě na Catanii.

Sieně se ne a ne podařit zvítězit. Nepovedlo se to ani při premiéře trenéra Malesaniho, který převzal tým po porážce s Atalantou, která měla za následek odvolání dosavadního trenéra Baroniho. Siena totiž pod Malesaniho vedením prohrála na půdě Bari 1:2 a jen prohloubila svojí aktuální krizi. Toskánský celek má před sebou těžkou práci, pokud se chce v lize zachránit, měl by co nejdříve zvítězit, neboť bodová ztráta na příčky znamenající záchranu se prohlubuje.

Dobře na tom není ani Catania, která je předposlední. Sicilský klub naposledy tak trochu nešťastně prohrál s AC Milán 0:2, když se až v nastaveném čase prosadil nizozemský střelec Klaas-Jan Huntelaar. Pro Elefanti to byl již šestý zápas bez vítězství, předtím dvakrát remizoval s Neapolí a Palermem. Stejně jako Malesaniho čeká i Atzoriho velmi těžká práce, Catanie totiž ztrácí ne nesestupové pozice tři body.

Rossettini, Parravicini jsou zranění a trenér Malesani nemůže počítat ani s Ficagnou a Rosim. Také hosté nebudou kompletní, jejich marodka čítá tato jména: Barrientos, Sciacca, Delvecchio, Marchese a Pesce. Loni se na stadionu Artemia Franchiho zrodila remíza 1:1, ovšem pokud by i nyní skončilo utkání plichtou, byl by to pro oba celky neúspěch.
AC Siena - pravděpodobná sestava:
Curci - Rossi, Terzi, Brandao, Del Grosso - Vergassola, Genevier, Jarolím - Fini, Maccarone, Ghezzal
Calcio Catania - pravděpodobná sestava:
Andujar - Alvarez, Silvestre, Spolli, Capuano - Biagianti, Carboni, Llama - Martinez, Mascara - Morimoto
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.20 - 3.05 - 3.35
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
AS Řím - SS Lazio  (neděle 20:45)
Jen jeden zápas nebude zcela ve stínu Derby d’Italia mezi Juventusem a Interem, velkou prestiž má tradičně římské derby mezi AS a Laziem, jenž spolu na Olympijském stadionu svedou další z řady bitev. Giallorossi se výsledkově zvedli a momentálně oplývají solidní formou, totéž se nedá říci o Laziu, které čeká na výhru dlouhých třináct kol.

Celý Řím by si bezesporu přál, aby mělo toto tradiční derby "nádech Scudetta". Jenomže oba celky z italské metropole se už druhou sezonu trápí a jsou zcela ve stínu milánských velkoklubů Interu a AC, a to i na mezinárodní scéně, vždyť AS Řím ani Lazio letos nehrají Ligu mistrů. Zatímco Derby d’Italia je střetnutím prvního se třetím, tak římské derby přezdívané Derby della Capitale je soubojem devátého AS Řím a patnáctého Lazia.

AS Řím naposledy vyhrálo na půdě Atalanty Bergamo 2:1 a zaznamenalo tak třetí výhru z posledních čtyřech zápasů. Giallorosi se zvedli především díky uzdravení kapitána a klubové ikony Francesca Tottiho, jenž v zápase s Bari zaznamenal hattrick. Cílem trenéra Claudia Ranieriho je bezesporu příčka zaručující Ligu mistrů, jeho svěřenci by rádi triumfovali v Evropské lize, tam i navzdory výhře nad Basilejí nemají jistý postup. Vlci v utkání se švýcarským soupeřem prohrávali 0:1, ale utkání nakonec dokázali díky penaltě Tottiho a brance Vučiniče úspěšně otočit.

Lazio postihla obrovská herní a výsledková krize. Trenér Davide Ballardini je pod velkým tlakem a v zápase s městským konkurentem bude mít "nůž na krku". Nejenže je Lazio v lize patnácté s náskokem jednoho bodu před sestupem, ale po středeční porážce od Salcburku v rámci Evropské ligy pro ně zápas s Levski bude posledním letošním v evropských pohárech. Těžké to bude také v italské lize, o které už byla řeč, Ballardiniho hoši si naposledy připsali pouze bod za už druhou domácí remízu 0:0 v řadě s Bolognou.

Giallorossi budou postrádat pouze Tonetta, kdežto Laziu schází trojice Perpetuini, Cruz a Radu. Poslední měření sil skončilo divokou výhrou Lazia v poměru 4:2. Diváci by se na Olympijském stadionu rozhodně nezlobili, kdyby viděli podobně ofenzivní utkání i nyní.
AS Řím - pravděpodobná sestava:
Julio Sergio - Burdisso, Mexes, Juan, Riise - De Rossi, Pizarro - Perrotta, Menez, Vučinič - Totti
SS Lazio - pravděpodobná sestava:
Muslera - Diakite, Stendardo, Siviglia - Lichtsteiner, Brocchi, Baronio, Kolarov - Matuzalem - Zarate, Rocchi
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.80 - 3.30 - 4.45
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AC Milán - UC Sampdoria  (sobota 18:00)
AC Milán bude chtít využít derby d‘ Italia a podle výsledku buď stáhnout ztrátu na vedoucí Inter, nebo odskočit třetímu Juventusu. Na San Siru jej nečeká lehká práce, přijede janovská Sampdoria, která po prohraném derby s Janovem touží po napravení reputace.

Milánský celek otevře společně se Sampdorií patnácté kolo, ve kterém patří mezi hlavními taháky souboj Juventusu s Interem Milán a římské derby mezi AS a Laziem. Ovšem také zápas Milána se Sampdorií bude mít zajímavý náboj, vždyť jde o souboj druhého se čtvrtým.

Rossoneri během týdne čeká náročný program, nejprve domácí zápas se Sampdorií, poté klíčová cesta do Curychu v rámci Ligy mistrů a o víkendu opět domácí liga. Trenér Leonardo si je dobře vědom, že především zápas s Curychem bude nejdůležitější, Milánští by se totiž neradi viděli v Evropské lize. Švýcarskému celku mají navíc co oplácet, jelikož první zápas hraný na stadionu Giuseppe Meazzy skončil šokujícím vítězstvím hostů.

Jenomže aktuální Milán je úplně jiný než ten, který prohrál s Curychem 1:0. Rossoneri se od této potupné porážky zvedli a od té doby neprohráli. V lize jejich vítězná série znamenala posunutí na druhou příčku za městského konkurenta. AC Milán naposledy zdolal Catanii, ale vítězství se na Sicílii nerodilo snadno, milánští rozhodli o zisku tří bodů až v nastaveném čase, když se dvěma trefami probudil nizozemský střelec Klaas Jan Huuntelar.

Sampdorii se elán z úvody sezony poněkud vytratil a další porážka, nutno podotknout že velmi těžká, znamenala propad na čtvrté místo. Samozřejmě pokud by janovský celek tuto pozici uhájil až do konce, hovořilo by se o velmi úspěšném ligovém ročníku. Nicméně Blucerchiati ještě nedávno vévodili tabulce, potažmo byli v těsném závěsu za Interem, ale z posledních pěti zápasů vyhráli svěřenci trenéra Del Neriho pouze jediný - s Chievem 2:1.

Sampdoria se zvedá z těžkého direktu, který jí přisoudil městský konkurent FC Janov. Soupeř pražské Slavia z Evropské ligy vyhrál 3:0 a na Sampdorii ztrácí jediný bod.

Trenér Leonardo bude postrádat defenzivní esa Odda s Jankulovskim. Delší dobu je mimo i americký stoper Onyewu a Gattuso. Svému týmu rovněž nepomůže vykartovaný Fillipo Inzaghi. Ani hosté nebudou kompletní, na San Siru se neobjeví Semioli a suspendovaní Cacciatore, Rossi a Palombo.
AC Milán - pravděpodobná sestava:
Dida - Abate, Nesta, Thiago Silva, Zambrotta - Pirlo, Ambrosini - Seedorf - Pato, Borriello, Ronaldinho
UC Sampdoria - pravděpodobná sestava:
Castellazzi - Stankevicius, Gastaldello, Accardi, Ziegler - Padalino, Tissone, Poli, Mannini - Pazzini, Cassano
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.50 - 3.75 - 6.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Juventus FC - Inter Milán  (sobota 20:45)
Jeden z největších zápasů hraných na Apeninském poloostrově - Juventus Turín proti Interu Milán, utkání zvané "derby d’Italia". Tento šlágr je pochopitelně nejsledovanějším utkáním kola. Juventus se poslední dobou trápí, ovšem proti suverénnímu lídru bude chtít vyhrát, na to samé pomýšlejí i hráči Nerazzurri.

Juventus má za sebou nepovedený týden. Svěřenci trenéra Cira Ferrary prohráli klíčový duel Ligy mistrů s Bordeaux 2:0 a zkomplikovali si tak postup ze skupiny. O ten budou muset bojovat s dalším gigantem Bayernem Mnichov, který je jen o bod za nimi. V domácí lize se rovněž Staré dámě nedařilo, prohra 2:0 s Cagliari znamenala propad o jeden stupínek níž, tedy na třetí místo za AC Milán.

Inter Milán si vede v italské lize suverénně, ovšem v Lize mistrů už to svěřencům trenéra Josého Mourinha tolik nejde. Zatímco v Serii A jde vše bez problémů a milánský celek vede s náskokem sedmi bodů před městským konkurentem AC, v milionářské soutěži se bude bojovat o postup do posledního kola. Rozhodla o tom poslední porážka na Nou Campu s Barcelonou 2:0. Inter je tradičně na mezinárodní scéně horším týmem, ale letos by chtěl dokráčet co nejdál a udělat díru v Evropě. Zápasy mezi Juventusem a Interem mají tradiční náboj, a patří mezi nejvypjatější zápasy roky, navíc vytváří horlivost mezi oběma kluby. Trenér Mourinho však zůstávám v klidu a žádné emoce nedává najevo.

"Nevidím žádný důvod, proč nemohl být zápas ničím jiným, než zápasem fotbalovým. Nejsem Ital a nenarodil jsem se s touto rivalitou proti Juventusu. Samozřejmě to bude důležité utkání, ovšem pro mě samotného je to zápas, který nám může dát tři body, stejně jako s Fiorentinou nebo Sampdorií Janov," nechal se slyšet hlavní trenér José Mourinho.

Utkání vzbudilo už několik dní před velké emoce, především ze strany Juventusu, jehož fanoušci neustále tvrdě vystupují proti italskému útočníkovi černé pleti Mariu Balotellimu. Ofenzivní eso Interu Milán je jedním z hráčů černé pleti, kteří reprezentují italský národní tým a to se fanouškům Juve vůbec nelíbí. Samotní příznivci turínského klubu dokonce skandovali rasistická hesla proti Balotellimu i v zápase s Bordeaux a organizace UEFA hodlá proti dalšímu podobnému výstupu tvrdě zakročit.

Stará dáma může na Inter vyrukovat s zcela kompletním kádrem, chybět jí bude totiž pouze osamocený Iaquinta. Hosté jsou na tom mnohem hůře, José Mourinho nemůže počítat s tvůrcem hry Sneijderem, ani kreativním záložníkem Quaresmou, a obráncem Santonem. Naposledy skončilo toto prestižní derby remízou 1:1, když se o branky podělili Mario Balotelli a Zdeněk Grygera, oba začnou spíše na lavičce náhradníků.
Juventus FC - pravděpodobná sestava:
Buffon - Caceres, Cannavaro, Chiellini, Grosso - Sissoko, Felipe Melo, Marchisio - Diego - Amauri, Del Piero
Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Julio Cesar - J. Zanetti, Lucio, Samuel, Chivu - Muntari, Cambiasso, Thiago Motta - Stankovic - Eto'o, Milito
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.60 - 3.10 - 2.65
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Inter Milán14112133:1135
2.AC Milán1484220:1528
3.Juventus FC1483326:1527
4.UC Sampdoria1473420:1924
5.Parma FC1473418:1724
6.Janov CFC1472526:2423
7.Cagliari Calcio1471621:1622
8.AS Bari1456314:1121
9.AS Řím1463524:2221
10.ACF Fiorentina1463515:1321
11.SSC Neapol1455418:1920
12.Udinese Calcio1453617:1718
13.Chievo Verona1453616:1618
14.Città di Palermo1445517:1917
15.SS Lazio142759:1413
16.Bologna FC1434714:2113
17.Atalanta BC1433814:2212
18.AS Livorno143386:1612
19.Calcio Catania1416712:219
20.AC Siena14131012:246

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (329)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele