Ruská Premier liga - souhrn 9. kola

14.05.2011, 14:17, aktualizováno 15.05.2011, 20:24
Komentáře a souhrny
Lokomotiv rozstřílel Těrek a posunul se na první místo tabulky. Machačkala doma remizovala s Kubaní a oba týmy se dělí o druhou příčku společně se Zenitem, ten se rozešel smírně s Rubinem. CSKA i díky Necidovi porazilo Rostov. Remízami skončily i duely v Krasnodaru, Nalčiku a Permu...

CSKA Moskva - FK Rostov 2:1

15.05.2011 18:30

Góly: 29. Tomáš Necid, 44. Pavel Mamajev - 47. Kornel Saláta

Fotbalisté CSKA vynaložili velké úsilí uprostřed týdne do pohárové bitvy proti Spartaku, přesto si nechali rezervy na víkendový zápas proti Rostovu a po tuhém boji zvítězili 2:1.

Na lavičce Rostovu se už neobjevil trenér Oleg Protasov. Toho má podle médií nahradit Černohorec Miodrag Božović, který byl nedávno odvolán z Dinama Moskva. V nedělním utkání se Božović opět vrátil na stadion Arena Chimki, tentokrát ale zatím pouze v roli diváka. CSKA se snažilo dobývat pevnou obranu Rostova, dlouho bez efektu. Dařilo se Tomáši Necidovi, který vedl většinu útoků CSKA. Po jeho přihrávce střílel z šestnáctky Dzagojev, ale odskok míče nebyl ideální, a tak z šance nic nebylo.

Ve 29. minutě dostal Necid CSKA do vedení. Necid si sám před brankářem počínal jako zkušený mazák a technickou střelou rozvlnil síť. Hosté reklamovali, že gólu předcházel faul Berezuckého. Bezvýsledně. Domácí se navíc v závěru prvního poločasu dostali do dvoubrankového vedení, když využili chyby obrany Rostova a po přihrávce Dzagojeva z levé strany udeřil Mamajev.

Hned po změně stran Rostov snížil na 2:1. Po rohovém kopu Sálata přeskočil Vasilije Berezuckého a Akinfejev byl bez šance. Armějci znervózněli a úpěnlivě si těsný náskok hlídali, jediná chyba by mohla Moskvany stát další zaváhání. Rozuzlení mohl přinést Adamov, ale brankář Akinfejev byl pánem situace. V závěru zápasu mohli domácí navýšit vedení, ale mladý Kočenkov podržel Rostov. Vychytal i čerstvého Brazilce Vágnera Lovea, který se po matných výkonech musí smířit s rolí náhradníka.

Více informací k zápasu

Křídla Sovětů Samara - Spartak Moskva 0:1

15.05.2011 16:15

Góly: 71. Pavel Jakovlev

Spartak Moskva vyhrál brankou Pavla Jakovleva v Samaře 1:0 a posunul se v tabulce mezi osm nejlepších týmů v Premier Lize.

Spartak nemá v posledních letech proti Křídlům Sovětů moc dobrou bilanci, každopádně do zápasu na stadionu Metalurg vstoupil aktivně a prvních 25 minut se odehrálo prakticky jen na polovině Samary. Aktivní byli především Ibson, Ari a Jakovlev. Po jejich akcích měl Spartak několik šancí, ty však buď zlikvidoval Mboli nebo zakončovatele Spartaku zradila nepřesnost. V průběhu prvního poločasu se Samara trošku osmělila, ale nic smysluplného si před brankou Zabolotného vytvořit nedokázala. Savin se na hrotu snažil rozhýbat obranu Spartaku, ale neměl podporu z hloubi pole.

V závěru poločasu začali zlobit fanoušci Spartaku a sudí Sergej Lapočkin musel utkání na deset minut přerušit. Po této pauze se už oba týmy viděly v kabině, a tak na hřišti nic zajímavého nepředvedly.

Do druhého poločasu nastoupil v dresu Spartaku místo zraněného Ibsona, čerstvý Dzjuba a hned se blýskl nebezpečnou střelou, kterou lapil Mboli. Čas ubíhal a skóre zůstalo nezměněné. Obrana Křídel se mohla zbláznit z nájezdů Spartakovců, ale svůj tým držel nad vodou fantastický Mboli. Když se zdálo, že Samara znovu vyrovnává hru, Spartak v 72. minutě konečně udeřil. Dzjuba vyhrál klíčový souboj v šestnáctce Samary, poslal míč na nohu Jakovleva a bývalý hráč Křídel Sovětů poslal míč do odkryté svatyně.

V posledních 20 minutách se fotbalisté Křídel snažili něco s nepříznivým vývojem udělat, předvedli pár dobrých akcí, ale gólmana Zabolotného neprověřili. Spartak vyhrál svým letošním oblíbeným skóre 1:0 a posunul se do první poloviny tabulky.

Více informací k zápasu

Zenit Petrohrad - Rubin Kazaň 2:2

15.05.2011 14:00

Góly: 8. Danny, 70. Aleksandr Keržakov - 19. Gökdeniz Karadeniz, 31. Aleksej Medvěděv

Mistři Ruska posledních čtyř sezon Zenit a Rubin odehráli pěkný zápas a po remíze 2:2 se podělili o bod.

Oba týmy se ani nestačily rozkoukat na hřišti a na světelné tabuli svítil stav 1:0 pro domácí Zenit. Danny po rohovém kopu hlavou překonal Arlauskise. Zápas pokračoval, Zenit se ukazoval v lepším světle než Rubin. Domácí měli převahu ve středu hřiště, kde měli jednoho hráče navíc. Nicméně paradoxně ve středu hřiště se zrodil vyrovnávající gól Kazaně. Hráči Rubinu díky kolektivní práci připravili o míč Dannyho, míč se následně dostal ke Karadenizovi, ten obehrál Malafejeva a poslal míč do sítě.

Ve 31. minutě se Rubin dostal do vedení. Medvěděv si vyskočil na centr Kuzmina a hlavičkou zavěsil míč za záda Malafejeva. Zkušeného útočníka sice strážilo stoperské duo Lombaerts a Alves, ale marně. Hned poté Ansaldi obehrál Aňukova a střelou na vzdálenější tyč pořádně protáhl Malafejeva. Zenit odpověděl hlavičkou Bucharova, která minula tři tyče. Pak měl šanci znovu Rubin, střelu Rjazanceva z deseti metrů zastavil Aňukov rukou, ale píšťalka sudího Baskakova zůstala němá. Trenér Luciano Spalletti byl natolik rozezlen výkonem svých svěřenců, že ještě před poločasem stáhl Ionova s Husztim a nahradil je Keržakovem a Fajzulinem.

Tyto střídání přinesly do druhého poločasu změnu, ale ne podle představ trenéra Spallettiho. Zenit byl lepší v obraně, ale v útoku si dvacet minut nemohl nic vypracovat. To samé Rubin, který byl při vedení 2:1 v defenzívě opatrnější. Rubin mohl udeřit ze standardních situací, ale nezdařilo se. Nedáš - dostaneš. V 70. minutě Zenit vyrovnal na 2:2, střídající Keržakov využil hrubice obránce Navase, zpracoval si míč na hruď, počkal si, až mu míč spadne na zem a nekompromisně zavěsil.

Do konce utkání se oba týmy vyvarovaly chyb a další branka nepadla. Tým z Kazaně v posledních utkáních inkasuje mnoho branek, na druhou stranu prokazuje i vyšší střeleckou potenci. Svěřenci trenéra Berdyjeva přestávají být bezchybným obranným strojem a předvádí atraktivnější fotbal. Přesně tak, jak to kouč Berdyjev před sezonou zamýšlel.

Více informací k zápasu

Amkar Perm - Dinamo Moskva 0:0

15.05.2011 11:30

Góly: -

Amkar doma udržel na uzdě útok Dinama a uhrál slušnou remízu 0:0. Po výhře na Spartaku se jedná o další cenný skalp pro Perm.

Utkání nebylo bohaté na branky a na šance jakbysmet. K první zajímavější situaci se dostal ve 23. minutě Kurányi, ale jeho pokus hlavou minul jen těsně Narubinu svatyni. I poté se hrálo mezi šestnáctkami, Dinamo se snažilo tvořit, ale pokaždé narazilo na skálopevnou obranu Uralanů. Ti se nikam nehnali, věděli, že i bod bude zlatý. I přesto se ke konci první půle mohli dostat do vedení. V 45. minutě se po odraženém míči z přímého kopu dostal k balonu Sekretov a pálil k tyči, ale Šunin jeho pokus chytil. Dále se nic zajímavého nestalo, a tak se šlo do kabin za vyrovnaného stavu.

Ve druhé půli se diváci přeci jen branky dočkali, dokonce branky domácího týmu, ale Michajlov se neradoval, neboť jeho střela k tyči byla z ofsajdu, navíc mohl být rád, že neviděl žlutou kartu. V minutě 59. mohli dát útočníci Dinama hned tři góly. Kurányi dostal míč zprava a sám vypálil, Narubin ho vychytal, míč se odrazil k Misimovičovi, ten vypálil do poloprzádné brány, Narubin se odněkud vynořil a míč vyrazil ke Smolovi, který měl před sebou prázdnou bránu, ale dostál svému jménu a bránu přestřelil. Narubin-Dinamo 3:0. Na druhé straně pálil aktivní Michajlov z dvanácti metrů, ale bránu netrefil. Poté se hra uklidnila a nic víc se krom dvou šancí Kokorina neudálo. Jenže ani ruský hráč nenašel na Narubina recept, a tak zápas skončil smírem.

Více informací k zápasu

Lokomotiv Moskva - Těrek Groznyj 4:0

14.05.2011 18:45

Góly: 28. Roman Šiškin, 43. Roman Šiškin, 67. Denis Glušakov, 79. Alan Gatagov

Lokomotiv zničil Těrek a stal se lídrem Premier Ligy. Nehledě na to, že čečenský klub předvedl nejofenzivnější fotbal pod Ruudem Gullitem, svou šanci, včetně penalty, nevyužil.

Během prvních dvaceti minut mohli hosté skórovat třikrát. Lokomotiv držel nad vodou vynikající Guilherme. Brazilec hned ze začátku vychytal Vlasova, pak vytěsnil dalekonosnou střelu Georgijeva. Nakonec v jednadvacáté minutě brazilský gólman zázračně odrazil Asildarovu střelu z otočky a dokonce stihl i dorážku Ferreiry.

Lokomotivu se hra příliš nedařila, paradoxně však domácí vstřelili vedoucí gól. Syčev poslal míč do bližšího rohu, Džanajev balón vyrazil, jenže na dorážku Šiškina už neměl nárok. Hra se otevřela, a tak Lokomotiv měl prostor na protiútoky. V 37. minutě po pasu Maicona Syčev sám utekl k bráně Džanajeva, jenže brankaře čečenského klubu překonat nedokázal. V následném protiútoku měl vyrovnat Asildarov, avšak nevyrovnal. Netrefil totiž prázdnou bránu.

Do přestávky Lokomotiv stihl vstřelit i druhou branku. Šiškin si na pomyslnou pažbu udělal další zářez. Ucijev přímo naproti bráně fauloval Syčeva, Loskov přenechal právo rozehrát standardní situaci svému kolegovi a dobře udělal. Během jednoho poločasu tak Šiškin vstřelil tolik gólů, kolik v posledních 102 zápasech Premier Ligy.

Do druhého poločasu hosté vyběhli s druhým útočníkem Mgunim, který brzy vtrhl do šestnáctky, ovšem skórovat se mu nepovedlo. V následujícím útoku svým skluzem ukončil Burlak průchod Afričana a sudí Bezborodov se šel poradit s asistentem. Nakonec ukázal na penaltový puntík. Jenže evidentně to byl Guilhermeho zápas. Gólman totiž vychytal pokutový kop, který zahrával Asildarov.

Chvíli na to Asildarov nevyužil svou další šanci, když z deseti metrů poslal na Guilhermeho slabou střelu. Lokomotiv v otevřeném zápase dokázal vstřelit další gól. Glušakov z třiadvaceti metrů poslal míč do vzdálenějšího rohu. Čtvrtý a poslední gól pak dal Gatagov.

Více informací k zápasu

Anži Machačkala - Kubaň Krasnodar 0:0

14.05.2011 16:30

Góly: -

Anži s Kubani zakončily svůj zápas devátého kola bezgólovou remízou. Oba týmy odehrály poměrně nudný zápas, ve kterém prakticky nebylo nebezpečných situací a na hřišti spíš panoval zmatek.

Za Anži se na soupisce poprvé v sezóně objevil uzdravený Kébé, kterému nakonec Gadžijev dovolil zahrát si několik minut. Hned ve druhé minutě mohla Kubaň otevřít skóre. Kulik však z dvanáctí metrů minul. Odpovědí byl průchod Lachijalova a následný pokus Tardelliho ze sedmi metrů. Jenže míč letěl vysoko nad.

Začátek zápasu tak sliboval zajímavou podívanou. Ovšem postupně se hra úplně přemístila do středu hřiště, kde se oba týmy snažily hrát příliš efektně. Efektivnost však oběma mužstvům scházela. Jen ve 30. minutě se podařilo Traorému přetlačit Angbwu a vystřelit do vzdálenějšího rohu mimo dosah Revišviliho. Domácí zachránila tyč. Pět minut na to střílel do bližního rohu Holenda, ovšem Budakov dokázal vytěsnit balón na roh.

Druhá půle postrádala jakoukoliv atraktivitu. Jediné, co by mohlo stát za řeč, byla nepřesná střela Roberta Carlose. Patnáct minut před koncem došlo ke střídáním. Poslední šanci na nějaký gól měl na kopačkách Kulik, avšak jeho střelu z pěti metrů zablokoval Gadžibekov. A tak zápas skončil nudnou remízou 0:0.

Více informací k zápasu

FK Krasnodar - Tom Tomsk 2:2

14.05.2011 14:15

Góly: 14. Jevgenij Šipicin, 31. Igor Picuşceac - 56. Pavel Golyšev, 72. Pavel Golyšev (pen.)

Tomiči ukázali "srdíčko" a dokázali smazat svougólový náskok FK a zápas skončil 2:2. Tom i nadále pokračuje v dobrých výkonech, v Krasnodaru musí být také spokojeni, neboť bodovali poprvé po čtyřech zápasech.

První větší vzruch před bránou hostí a hned gól. Drinčič kopal z velké dálky přímý kop a jeho centrovaný míč nepochopitelně prolétl celým vápnem ( i když jej mohlo odkopnout dohromady tak 10 hráčů) až na zadní tyč, kde stál níkým nehlídaný Šipicin a nedal Pesjakovovi šanci.

O čtvrt hodiny později měl Picusceac na kopačce další gól, ale pozorný Pesjakov střelu kryl. Napodruhé byl Picusceac už úspěšnější, mezi akcemi uběhla pouhá minuta. Drinčič kopal tentokráte rohový kop, který Pesjakov podběhl a Picusceac se ocitl s balonem u nohy tři metry před prázdnou branou, z toho nemohlo být nic jiného než změna skóre z 1:0 na 2:0! Tomiči vůbec nestíhali. FK hrálo výborně a první poločas v pohodě dotáhlo do vítězného konce.

Začátek druhého poločasu patřil jasně Tomsku a už v desáté minutě druhé půle Tom snížila. Baljakin kopal rohový kop, jeden z jeho spoluháčů poslal z první střelu na bránu. Míč se spíše vlekl než že by letěl, toho využil golyšev, který ho už napálil do brány a skóre se měnilo na 2:1.

O pět minut později se zdálo býti jisté, že Krasnodar zápas vyhraje. Renat Sabitov, klíčový záložník Tomsku byl totiž vyloučen. Stáhl totiž Movsisjana, který by jinak běžel sám na bránu. I tak se hostům podařilo přeci jen srovnat. V 72. minutě se vápnem probíjel Kannunikov, jehož fauloval střelec první branky Šipicin. K penaltě se postavil Golyšev. Vystřelil doleva z pohledu Gorodova, který směr vystihl, ale rpudkou ránu nechytil.

Poté se zápas více méně jen dohrával a nic podstatného se již nepřihodilo, a tak se nakonec oba kluby rozešly smírně 2:2.

Více informací k zápasu

Spartak Nalčik - Volga Nižnij Novgorod 1:1

14.05.2011 12:00

Góly: 59. Bogdan Milić - 90. Mate Vacadze

Nalčik doma nedokázal udržet těsné vedení nad Volgou a zápas nakonec skončil remízou 1:1. Volga tak zastavila sérii čtyř prohraných zápasů v řadě, nalčický Spartak se i nadále krčí na posledním místě tabulky.

Začátek zápasu nebyl nic moc, na obou týmech bylo vidět, že nejosu v dobrém rozpoložení. První zajímavá akce se udála kolem dvacáté minuty, kdy Bagajev po rohu pálil nad. Hosté se do své první šance dostali o chvíli později v 23. minutě, kdy Tursunov pěkným míčem našel před bránou volného Chazova, který ale v ideální posici trefil pouze Pomazana, brankáře Nalčiku.

Od této chvíle byl na hřišti de facto jen jeden tým a to Nižnyj Novrogod. Postupně stříleli útočníci Marcvaladze s Chazovem, ale Pomazan, v tomto zápase výborný, všechny míče pochytal. Na konci poločasu mu pomohlo i štěstí, když po přímeém kopu netrefil Adžindžal poloprázdnou bránu a míč letěl nad. První poločas tak skončil bezbrankovou remísou, za kterou byli rádi spíše domácí fotbalisté.

Domácí, kteří byli v kabině určitě řádně "vyfénování", začali druhou půli mnohem aktivněji, než první. Výsledkem tlaku byla akce z 51. minuty, kdy pálil Leandro k tyči, ale jeho střela nenašla cíl. A protože fotbal nemá logiku, tak se Spartak dostal dovedení. Po centru do půlky hřiště se před vápnem dostal k míči Leandro, který ještě stačil odcentrovat do malého vápna na volného Mijiče, jenž si trošku lopotně zpracoval míč, ale i tak ho zvládl uklidit do prázdné brány.

Poté se hra vytrácela. Týmy ji kouskovaly častými střídáními, hodně se žlutilo, ale fanoušci se museli nudit. Z letargie je vytrhl až hostující střídající útočník Vacadze, který srovnal na 1:1. Stalo se tak po centru Adžindžala, ve vápně vybojoval míč Marcvaladze, posunul na Salukvadzeho a aby to nebylo všechno, ten poslal cross skrz celé vápno na volného Vacadzeho, který v pádu uklidil míč do prázdné brány. To byla také poslední akce zápasu. Ten skončil zaslouženou remízou.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Lokomotiv Moskva952216:817
2.Zenit Petrohrad944114:916
3.Kubaň Krasnodar951310:716
4.Anži Machačkala94418:616
5.CSKA Moskva843113:615
6.Rubin Kazaň934211:913
7.Dinamo Moskva934213:1313
8.Spartak Moskva94147:1113
9.FK Krasnodar92528:911
10.Volga Nižnij Novgorod931510:810
11.Tom Tomsk92438:1110
12.Amkar Perm92347:119
13.FK Rostov92259:128
14.Těrek Groznyj92254:108
15.Spartak Nalčik91447:117
16.Křídla Sovětů Samara81435:97

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (12)

Přidat komentář
Shevchenko

Loko

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Jak hrá Durica?

Reagovat
smazaný uživatel

Milič i Holenda gol....tady je něco špatně

Reagovat
smazaný uživatel

kde ti dal gól Holenda?

Reagovat
smazaný uživatel

Ajo jsem si to spletl s minulým kolem ale i tak

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Lokomotivaaa

Reagovat
smazaný uživatel

Necid konečně

Reagovat
Losinho

Reagovat
niflheim

Reagovat
smazaný uživatel

Necka

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele