základní část, 9. kolo
14.05.2011 18:45 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Lokomotiv Moskva - Těrek Groznyj 4:0

Lokomotiv zničil Těrek a stal se lídrem Premier Ligy. Nehledě na to, že čečenský klub předvedl nejofenzivnější fotbal pod Ruudem Gullitem, svou šanci, včetně penalty, nevyužil.

Během prvních dvaceti minut mohli hosté skórovat třikrát. Lokomotiv držel nad vodou vynikající Guilherme. Brazilec hned ze začátku vychytal Vlasova, pak vytěsnil dalekonosnou střelu Georgijeva. Nakonec v jednadvacáté minutě brazilský gólman zázračně odrazil Asildarovu střelu z otočky a dokonce stihl i dorážku Ferreiry.

Lokomotivu se hra příliš nedařila, paradoxně však domácí vstřelili vedoucí gól. Syčev poslal míč do bližšího rohu, Džanajev balón vyrazil, jenže na dorážku Šiškina už neměl nárok. Hra se otevřela, a tak Lokomotiv měl prostor na protiútoky. V 37. minutě po pasu Maicona Syčev sám utekl k bráně Džanajeva, jenže brankaře čečenského klubu překonat nedokázal. V následném protiútoku měl vyrovnat Asildarov, avšak nevyrovnal. Netrefil totiž prázdnou bránu.

Do přestávky Lokomotiv stihl vstřelit i druhou branku. Šiškin si na pomyslnou pažbu udělal další zářez. Ucijev přímo naproti bráně fauloval Syčeva, Loskov přenechal právo rozehrát standardní situaci svému kolegovi a dobře udělal. Během jednoho poločasu tak Šiškin vstřelil tolik gólů, kolik v posledních 102 zápasech Premier Ligy.

Do druhého poločasu hosté vyběhli s druhým útočníkem Mgunim, který brzy vtrhl do šestnáctky, ovšem skórovat se mu nepovedlo. V následujícím útoku svým skluzem ukončil Burlak průchod Afričana a sudí Bezborodov se šel poradit s asistentem. Nakonec ukázal na penaltový puntík. Jenže evidentně to byl Guilhermeho zápas. Gólman totiž vychytal pokutový kop, který zahrával Asildarov.

Chvíli na to Asildarov nevyužil svou další šanci, když z deseti metrů poslal na Guilhermeho slabou střelu. Lokomotiv v otevřeném zápase dokázal vstřelit další gól. Glušakov z třiadvaceti metrů poslal míč do vzdálenějšího rohu. Čtvrtý a poslední gól pak dal Gatagov.

Autor: Alexandr Mironov / gazeta.ru

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele