Ruská Premier Liga - preview 9. kola

13.05.2011, 23:15, aktualizováno 15.05.2011, 08:38
Previews
Šlágrem nedělního programu je utkání Zenitu s Kazaní, střet posledních ruských mistrů. Petrohradský tým půjde v případě výhry do čela tabulky, hosté mírně ztrácejí. CSKA Moskva hostí Rostov, Amkar přivítá moskevské Dinamo a Samara změří síly se Spartakem Moskva.
Amkar Perm - Dinamo Moskva  (neděle 11:30)
Nedělní část devátého kola ruské nejvyšší soutěže odstartuje zápas Amkaru s Dinamem.

Bílo-modří v Nalčiku dokázali venku poprvé zvítězit a tentokrát se budou snažit o stejný úspěch i v Permu. Moskevský klub se nyní pokouší domoci snížení doby diskvalifikace svého záložníka Igora Semšova. Ten totiž dostal petizápasový distanc za to, že se po vyloučení v zápase s Anži vrátil na hřiště a pustil do konfrontace s hlavním sudím Igorem Jegorovem, který jej chvíli předtím poslal do šatny. V případě úspěchu bude Semšov moct nastoupit v desátém kole proti Křídlům. Na Urale však dinamovci budou záložníka postrádat.

Otazník visí nad brankářskou jedničkou Dinama. V poslední době často inkasujícího Antona Šunina totiž může nahradit čerstvě uzdravený Vladimir Gabulov. Kvůli velkému počtu karet vynechá zápas i australský obránce Wilkshire. Po karetním trestu se vrací Fernandéz. K zápasu pak určitě nenastoupí zraněný Epureanu.

Domácí tým, který nemá na svém hřišti zrovna oslnivou formu, dokázal minulé kolo venku porazit moskevský Spartak. V posledních pěti domácích zápasech s Dinamem porazil moskevský klub pouze dvakrát. Amkaru budou chybět zranění Ristić a Topču, další ztráty pak permský klub nehlásí.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.00 - 3.10 - 2.35
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Zenit Petrohrad - Rubin Kazaň  (neděle 14:00)
Šlágr nedělní části devátého kola ruské Premier Ligy se odehraje v Petrohradu. Uřadující mistr přivítá kazaňský Rubin.

Zenitu Petrohrad v tomto zápase bude citelně scházet nejlepší střelec probíhající sezóny Danko Lazović a to kvůli velkému počtu žlutých karet. Útočník ve dvou ze tři posledních zápasech vstřelil tři góly. Celkově má na kontě šest zásahů. Naproti tomu dřívější kanonýr Alexandr Keržakov vstřelil pouhé dva góly.

Zatím není jasné, zda zápas s Rubinem odehraje záložník Roman Širokov. Zatím má individuální program, ovšem je připraven naskočit do druhého po sobě jdoucího důležitého zápasu. Zdravý by měl být i Vjačeslav Malafejev, jenž kvůli zranění přenechal své místo v zápase s Lokomotivem Juriji Ževnovovi.

Rubin prozatím nemá jasno, kdo nastoupí na postu brankaře. Mnozí totiž mají v paměti kiks Giedriuse Arlauskise v zápase s Krasnodarem, který vedl ke gólu. Ovšem i Sergej Ryžikov po zápase v Samaře, kde Rubin nedokázal zvítězit, pomalu začíná ztrácet důvěru Kurbana Berdyjeva. Hlavní trenér Kazaně taktéž hledá optimální obsazení v obraně. V posledních dvou zápasech totiž kompletně protočil obránce. Těší jej snad pouze to, že se uzdravil Alan Kasajev, a tak se u Berdyjeva rýsují aspoň nějaké varianty v útoku. Proti Krasnodaru nenastoupil Ďaďun kvůli zranění. Avšak k zápasu proti Zenitu by měl být fit.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.75 - 3.25 - 4.90
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Křídla Sovětů Samara - Spartak Moskva  (neděle 16:15)
V 18:15 moskevského času odstartuje v Samaře zápas, ve kterém domácí Křídla vyzvou hosty z moskevského Spartaku.

Červenobílí po nepříjemné pohárové prohře s CSKA nejsou v nejlepší psychické pohodě. Ovšem utkají se s celkem, který body potřebuje jako sůl. Valerij Karpin, jenž zůstane hlavním trenérem Spartaku až do léta, se zaobírá hledáním kandidátů na post středního obránce. Případný hráč by měl dělat partnera Marku Suchému.

Možnosti jsou dvě a obě dvě mluví stejným jazykem. První je Španěl Sergio Rodríguez a druhá je právě uzdravený Argentinec Pareja, který odehrál poslední zápas s CSKA. Varianty mohou být různé, ovšem jedno je jasné - Spartak v tuto chvíli nedisponuje právě nejpevnější obranou.

Do sestavy by se měl vrátit Alexandr Šešukov, který kvůli diskvalifikaci vynechal pohárový zápas s CSKA. Do základní sestavy by se měl vejít i Alex. Brazilec, který nejspíš brzy opustí moskevský tým, nastoupil od začátku v zápase proti CSKA, v lize pak naposledy hrál 17. dubna proti Anži.

Posledních pět zápasů s Křídly u nich doma Spartak prohrál pouze jednou. Na druhou stranu Samařané z posledních deseti zápasů skončili bez bodu pouze dvakrát.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.20 - 3.10 - 2.25
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
CSKA Moskva - FK Rostov  (neděle 18:30)
Deváté kolo ruské nejvyšší soutěže završí zápas, který odstartuje o půl desáté večer v moskevských Chimkách. Domácí CSKA přivítá hosty z Rostova.

Po městském pohárovém derby se vznáší otazník nad tím, zda za CSKA nastoupí obránce Georgij Ščennikov a útočník Seydou Doumbia. Oba se totiž zranili a do konce týdne se budou připravovat podle individuálního programu.

Rostov půjde do zápasu bez hlavního trenéra Olega Protasova. Ten po prohře s Alaniji v semifinále ruského poháru podal demisi. Rostovský klub pak vydal tiskové prohlášení, že rezignace byla prostudována administraci Rostovské oblasti a vedením klubu a v pátek byla rezignace přijata. Po rozhovoru s generálním ředitelem klubu Olegem Lopatinem Protasov potvrdil své úmysly.

Rostov se už ve druhém po sobě jdoucím zápase bude muset obejít bez diskvalifikovaného hráče. Ještě v zápase s Anži byl vyloučen obránce Andrej Prošin. V bezgólovém zápase se Spartakem Nalčik pak uviděl červenou kartu záložník Čavdar Jankov.

CSKA nemá s donským klubem zrovna lichotivou bilanci. Naposledy sice armějci dokázali Rostovčany porazit, v třech předchozích zápasech však vždy jako vítěz vyšel Rostov. Na druhou stranu hosté letos ještě ve venkovním ligovém zápase nezvítězili.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.35 - 4.50 - 8.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Spartak Nalčik - Volga Nižnij Novgorod  (sobota 12:00)
Poslední Spartak Nalčik přivítá v dopoledním utkání 9. kola Premier Ligy Volgu Nižnij Novgorod. Hosté se topí ve výsledkové mizérii, prohráli čtyři ligové duely v řadě. Co se děje s nováčkem, který ještě v úvodu válcoval jedno mužstvo za druhým?

Trenér kavkazského Spartaku Ještrekov zatím nedokázal sehrát své mužstvo tak, jak se to dařívalo jeho předchůdci Jurij Krasnožanovi. Nezkušený tým, který působí nekompaktním dojmem tak zákonitě uzavírá tabulku Premier Ligy. Spartak sahal po vítězství minulý týden v Rostovu, ale ani proti deseti mužích se fotbalisté z Kabardino-Balkarije nedokázali prosadit, a tak skončil zápas bezbrankovou remízou.

Výkonností regres Volgy je do očí bijící. V úvodních čtyřech kolech uhrál nováček devět bodů a ochutnal i pozici lídra. O to krutější bylo vystřízlivění, v následujících čtyřech kolech Volga neuhrála ani bod! Navíc byli svěřenci trenéra Tetradzeho nařknuti, že poslední ligové utkání proti Anži (1:2) svému soupeři po domluvě pustili. "Všechno jsou to nesmysly a fámy. Chybělo nám šest hráčů základní sestavy, některým hráčům chyběla zápasová praxe. Můžu svým svěřencům jen poděkovat. V prvních 45 minutách jsme soupeře přehrávali, po přestávce si hráči mysleli, že to bude stejně snadné. Je to jen v psychice," ohradil se kouč Volgy Omari Tetradze.

Marodka se Volze trošku vyprázdnila, blýská se na lepší časy? Mimo hru jsou stále Chodžava, Plešan a Ahmetović. Naopak do tréninků se zapojili Crosas a Marcvaladze, oba jsou připraveni nastoupit do utkání proti Nalčiku.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.00 - 3.20 - 3.75
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
FK Krasnodar - Tom Tomsk  (sobota 14:15)
Sobotní program 9. kola Premier Ligy utkání FK Krasnodar - Tom Tomsk. Osmý Krasnodar dělí od jedenáctého Tomi pouhý bod.

FK Krasnodar potkal podobný osud jako Volgu Nižnij Novgorod. Jižané v úvodních kolech těžili nad plán a slunili se na předních místech tabulky. Situace se ale následně obrátila o 180 stupňů. Nutno aledodat, že Krasnodarci měli v posledních čtyřech kolech těžký los, nastoupili proti předním ruským klubům Spartaku, Lokomotivu, Zenitu a Rubinu. Proti gigantům se rvali statečně, ale chybělo jim potřebné štěstíčko a více zkušeností.

Do sestavy Krasnodaru se vrací uzdravený Vorobjov. Po úspěšné operaci lícové kosti je obránce Alexandr Amisulašvili. Nyní se Gruzínec vrátí zpátky do Německa, kde mu specialisté vytvoří speciální masku, se kterou může hrát bez risku obnovení zranění. Kvůli čtyřem žlutým kartám stojí Tubič.

Pohodová atmosféra panuje v táboru Tomi. Po neslaném nemastném úvodu ligy se Sibiřané rozjeli k výtečným výkonům a díky série 2-3-0 se posunuli na jedenácté místo. Mohlo být lépe, kdyby v minulém kole proti Křídlům Sovětů (1:1) proměnil Baženov alespoň jednu ze svých dvou stoprocentní šancí. "Úkoly, které má v útoku ale jinak plní dobře, chyběly mu jen góly," zastal se zimní posily ze Spartaku trenér Valerij Nepomnjaščij.

Tomsk trápí četná marodka, kterou nově doplnili Kim Nam-Ill a Gultjajev. Doplnili tak lazaret ve složení Smirnov, Klimov a Charitonov.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.15 - 3.10 - 3.40
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Anži Machačkala - Kubaň Krasnodar  (sobota 16:30)
V jednom ze šlágrů kola přivítá třetí Anži druhý Krasnodar. Bude určitě o co stát.

Anži se veze na vítězné vlně, vyhrálo již dva zápasy v řadě a celkově neprohrálo už od 2. kola, kdy padlo na půdě Zenitu. Machačkala hraje poslední dobou fantastický fotbal, na kterém má zásluhu hlavně útočná fáze týmu, který hraje na dva hroty Holendu a Tardelliho, zezadu podporované hlavně kapitánem Carlosem a záložníkem Lachijalovem, kteří jim servírují balony jako na zlatém podnose. Dagestáncům nikdo kvůli kartám chybět nebude.

Kubaň je na tom ještě lépe. Krasnodarský klub je dokonce na druhé místě a stíhá první Petrohrad, který je před Kubaněm pouze o skóre. Žlutozelení vyhráli v minulém kole nad Těrekem v poměru dva ku jedné, i díky střídajícímu Davydovovi, který se dostal na hřiště až v závěru utkání a mohl by se dostat do základní sestavy vedle Traoreho, tím pádem by Kubaň překopal svůj obranný a účinný systém ze 4-5-1 na 4-4-2. Kubani nikdo nebude chybět.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.00 - 3.00 - 4.00
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Lokomotiv Moskva - Těrek Groznyj  (sobota 18:45)
Ve velké pohodě hrající Lokomotiv Moskva přivítá v 9. kole Premier Ligy Těrek Groznyj, který s průběhem soutěže zdaleka nemůže být spokojen.

Lokomotiv začíná nacházet tvář, kterému vtiskl nový trenér Jurij Krasnožan. Železničáři se v prvních kolech rozehrávali, ale nyní připomínají nezastavitelnou mašinu a drží čtyř zápasovou sérii bez porážky. Tým z Čerkizova porazil Volgu, Krasnodar a Kubaň, navíc uhrál minulý týden cennou remízu 1:1 na stadionu Petrovskij proti domácímu Zenitu.

Perné dny prožívá na lavičce Těreku Nizozemec Ruud Gullit. Trenér ambiciózního kavkazského mužstva zatím nemá výsledky a hra jeho mužstva skřípe. Po sérii špatných výsledků tak Těrek zaujímá až třináctou pozici. Gullit má k tomu všemu ještě osobní problémy, jeho syn byl v Itálii zadržen za obchod s drogami. "Odmítám informaci, že Gullit bude v případě porážky s Lokomotivem propuštěn. Nikdo z klubu se o tom nezmínil. Vedení to bude řešit, až bude třeba," řekl viceprezident Těreku Chajdar Alchanov.

Čečenský klub si tak alespoň zlepšil náladu otevřením nového supermoderního stadionu pro 30 tisíc diváků. Exhibiční utkání na něm sehrály bývalé hvězdy světového fotbalu včetně Diega Maradony. Kavkazský výběr v utkání zvítězil 5:2. "Na novém stadionu Achmata Chadži Kadyrova musí být jediný vítěz - Těrek Groznyj!" prohlásil kouč Gullit.

Lokomotivu chybí zranění A. Ivanov, Tarasov a Fall. Hosté mají jedinou absenci, v obraně bude chybět potrestaný dirigent Omeljančuk.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.55 - 3.70 - 6.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Zenit Petrohrad843112:715
2.Kubaň Krasnodar850310:715
3.Anži Machačkala84318:615
4.Lokomotiv Moskva842212:814
5.CSKA Moskva733111:512
6.Rubin Kazaň83329:712
7.Dinamo Moskva833213:1312
8.FK Krasnodar82426:710
9.Spartak Moskva83146:1110
10.Volga Nižnij Novgorod83059:79
11.Tom Tomsk82336:99
12.FK Rostov82248:108
13.Těrek Groznyj82244:68
14.Amkar Perm82247:118
15.Křídla Sovětů Samara71425:87
16.Spartak Nalčik81346:106

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Kubaň Krasnodar tradiční Ruský klub, jsem rád, že jsou tak vysoko.

Reagovat
smazaný uživatel

a kdy se mneni format liggy ?????

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele