Ruská Premier Liga - souhrn 26. kola

29.10.2010, 18:39, aktualizováno 31.10.2010, 18:36
Komentáře a souhrny
Zenit si doma poradil s Alanijí a udělal další krok k zisku titulu. Rubin v pátek vyhrál v Samaře, Sibir Novosibirsk je stále blíže druhé lize, v sobotu nestačil na Dinamo Moskva. V nastavení se výhry dočkal moskevský Spartak, kterému důležité body zajistila penalta McGeadyho. Lokomotiv vyhrál v Machačkale díky gólu v 89. minutě, CSKA remizoval na Saturnu.

FK Saturn - CSKA Moskva 1:1

31.10.2010 16:30

Góly: 46. Aleksej Ivanov - 39. Tomáš Necid

Fotbalisté CSKA Moskva v lize potřetí v řadě jen remizovali, v nedělním utkání hraném v Ramenskoje se rozešli smírně s domácím Saturnem 1:1.

Do vedení dostal Armějce český legionář Tomáš Necid. Mimozemšťané odpověděli krátce po změně stran brankou Ivanova. Armáda se stále trápí v koncovce. Dnes hrála většinu druhého poločasu v početní převaze, měla výhodu pokutového kopu a vypracovala si hned několik stoprocentních příležitostí, ale napříč tomu si veze jen bod.

V základní sestavě CSKA se místo zraněného Doumbii objevil Tomáš Necid. Hosté z Moskvy začali agresivně a převzali iniciativu. Hned na začátku Kinského v brance Saturnu pořádně prověřil Ignaševič, legenda Saturnu obstála. Krásnou střelou vnějším nártem se blýskl Tomáš Necid, jen těsně minul vzdálenější roh Saturnu. Domácí ohrozili branku CSKA v prvním poločase jen jednou, nebezpečná střela Nachuševa mířila do boční sítě.

Ve 39. minutě se po závaru v pokutovém území Saturnu odrazil míč ke dvojici Oliseh a Necid, oba do míče svorně kopli a Kinský byl překonán - 1:0. Branka byla připsána českému reprezentačnímu útočníkovi. Hned poté se mohl Necid vyznamenat podruhé, ale centr Gonzaleze se od něj odrazil do Kinského.

Saturn udeřil ihned po změně stran. K Ivanovovi, číhajícímu na zadní tyči, se dostal lehký podkopnutý míč Němova a Akinfejev byl v brance CSKA bez šance - 1:1. V 53. minutě dal o sobě opět výrazně vědět aktivní Tomáš Necid, útočník CSKA byl faulován Nachuševem a sudí Lajuškin neváhal s pokutovým kopem a vyloučením Nachuševa. Jenže penaltové prokletí CSKA pokračuje. Po Vágnerovi a Dzagojevovi neuspěl ani třetí penaltový exekutor - Mark Gonzalez minul branku.

CSKA mělo úvodní převahu, ale ani Saturn se v deseti slavnějšího soka nezalekl a nehrál vyložený beton. Šokovat favorita se naopak málem povedlo útočníkovi Marko Topičovi, brankář Armějců Akinfejev ale tentokrát své mužstvo podržel. Ještě předtímTopič hlavou skóroval, byl mu však pískán ofsajd.

V závěru favorit přikoval Saturn ke svoji brance, při chuti byl Tomáš Necid, ale hlavičku poslal nad branku a pak levačkou pálil těsně vedle pravé tyče Kinského. Vyznamenat se mohl i Vágner Love, své nůžky ale poslal rovněž mimo. O dramatické chvíle nebyla nouze ani v nastaveném čase. Zpočátku vychytal Vasilije Berezuckého Antonín Kinský a následnou dorážku poslal Vágner Love těsně vedle vzdálenější tyče Saturnu. A když Kinský fantastickým zákrokem zlikvidoval hlavičku Nababkina po rohovém kopu Hondy, vybojoval srdnatý Saturn remízu 1:1. CSKA má v posledních zápasech velkou smůlu v zakončení a připravuje se tím o důležité body.

Jen slova chvály měl pro svůj tým po utkání lodivod Saturnu Andrej Gordějev. "Nemohli jsme hrát jinak, museli jsme neutralizovat silné stránky CSKA. Soupeř nás předčil v rychlosti, mohu jen pogratulovat svým hochům, hráli na 200 procent."

Více informací k zápasu

Anži Machačkala - Lokomotiv Moskva 0:1

31.10.2010 14:15

Góly: 89. Dmitrij Syčev

Lokomotiv stáe žije svůj sen o pohárové Evropě. Nezaváhal totiž v Machačkale a vyhrál 0:1, branku vsítil kanonýr Syčov. Anži se stále neprobralo a bude mít ve zbylých zápasech co dělat ...

Aktivněji začali hosté. V 6. minutě utekl po pravé straně Šiškin a nacentroval před branku, kde hlavičkoval Syčov, jeho dobře umístěná hlavička neskončila v síti jen díky výborné robinsonádě Abajeva. O tři minuty později pálil na druhé straně Tsorajev, ale jeho střela cíl nenašla.

V 23. minutě se před vápnem uvolnil nejlepší střelec železničářů, Alijev a vypálil, jeho dobrá střela již letěla do branky, ale balon trefil pouze hlavu jednoho z obránců, který se motal kolem. Poté se hra trochu uklidnila, bylo znát, že nikdo nechce udělat chybu a hrálo se poměrně ostře. Rozhodčí Vilkov udělil první kartu Bašovi, v 34. minutě. Po pár minutách ho následoval Kebe. Ke konci první půle se řítil jeden na jednoho Syčov, ale proti Abajevovi neuspěl. Na úplném konci poločasu se proti pravidlům provinil Baša a po druhé žluté kartě šel do sprch. Po pár okamžicích ho následovali hráči. Skončil první poločas. 0:0.

Druhý poločas načli opět aktivnější hosté. Alijevův přímý kop ale cestu do branky nenašel. A tak se otěží chopili domácí. V 50. minutě se po závaru dostal k balonu Holenda, ale jeho pohotová placírka našla jiný cíl než branku. Jeho vlastní obličej. Navíc stál v ofsajdu, ale tato situace naznačila, že obrana Loko není tak pevná. Domácí se poté chopili otěží zápasu. Tsorajev posílal spoustu míčů do vápna, ale zhuštěný prostor před Guilhermem nedovolil útočníkům Anži sebemenší náznak velké šance.

Ale v 78. minutě mohlo být vše jinak. Agalarov posílal malou domů Abajevovi, ale ten z bůhví jakého důvodu míč netrefil a ten se došoural až k tyčce branky. Kdyby se sunul o 20 cm více vpravo, tak to byl gól. Domácím týmem to neotřáslo. V 85. minutě kopal Tsorajev přímý kop, který ve vápně nikdo netečoval a míč prolétl jen těsně vedle tyčky branky hostí. O tři minuty později bylo rozhodnuto. Akci Lokomotivu načal Alijev, před vápnem si vyměnil míč s Vagnerem, ve vápně si obhodil soupeře a přihrál Syčovovi, který z první vypálil na branku a míč se zastavil až o síť. 0:1!

V nastavení měl ještě velikou šanci Tsorajev, když k němu ve vápně propadl míč a on měl před sebou pouze brankáře, ale jeho nárt ohrozil fanoušky v poslední řadě stadionu. To byla také poslední šance zápasu, který skončil v prospěch Lokomotivu v poměru 0:1.

Více informací k zápasu

Zenit Petrohrad - Alanija Vladikavkaz 3:0

31.10.2010 12:00

Góly: 16. Danko Lazović, 42. Aleksandr Keržakov, 52. Aleksandr Keržakov

Alexandr Keržakov neušetřil svého mladšího bratra Michaela a nasázel mu do sítě dvě branky. Hlavně jeho přičiněním porazil Zenit Petrohrad Alaniji Vladikavkaz 3:0 a upevnil si první místo v tabulce.

Zápas Zenitu s Vladikavkazem byl speciální pro bratry Keržakovovy. Na domácí straně se v brance objevil mladičký Michail Keržakov, v dresu hostů vyběhl na hrotu ostřílený ruský reprezentant Alexandr Keržakov. Porážka se Spartakem očividně velmi nahněvala lídra, do utkání s Alanijí hráči domácích vlétli agresivně. A gól na sebe nenechal dlouho čekat. Střely Bystrova a Dannyho sice brankář Keržakov zvládl, ale na přímý kop Lazoviče z 16. minuty byl krátký. V 36. minutě byl Zenit blízko vedení 2:0, ale Zyrjanov zblízka nedokázal překonat gólmana Alanije a Alexandr Keržakov dvakrát střílel do obránců červenožlutých.

Krátce před poločasovou přestávkou došlo k duelu bratrů Keržakovových, z kterého vyšel vítězně útočník Zenitu Alexandr. Starší z bratrů se zachoval jako správný kanonýr, když zakončení Lazoviče směřující do sítě stihl dorazit do svatyně Alanije pár centimetrů před brankovou čarou. Zenit šel do druhého poločasu s vedením 2:0 v zádech.

Alanija po změně stran nepřestala bojovat, blízko kontaktního gólu byl Nizamutdinov, ale na poslední chvíli jej obral o míč Lombaerts.V 52. minutě vedl Petrohrad 3:0, trefil se opět Alexandr Keržakov. Důvtipnou přihrávkou Dannyho poslal útočník Zenitu mezi nohy svého bratra a oslavil svou druhou branku v utkání. Do konce utkání se Michail Keržakov v brance týmu ze Severní Osetie blýskl několika zákroky a nedovolil soupeři, aby jej překonal počtvrté. Dvakrát vychytal i svého staršího bratra Alexandra a nedovolil mu tak oslavit hattrick.

Více informací k zápasu

Těrek Groznyj - Spartak Nalčik 1:1

31.10.2010 12:00

Góly: 13. Andrej Vasjanovič (vl.) - 87. Vladimir Ďaďun

Branka Vladimira Ďaďuna po sérii neproměněných šancí zachránila Spartaku Nalčik remízu 1:1 na hřišti Těreku Groznyj.

Větší motivaci měl před utkáním Spartak Nalčik, který bojuje o účast v Evropské lize. Domácí Těrek je daleko pohárovým i sestupovým příčkám. V Grozném doprovázel utkání vydatný déšť, který umělý trávník na stadionu Sultana Bilimchanova dělal kluzkým a nevyzpytatelným. Ve 13. minutě Těrek slavil vedení 1:0, trestný kop Brazilce Mauricia si srazil do branky nešťastník Vasjanovič. Gólman Nalčanů Kolinko se za míčem třepotajícím v síti jen rezignovaně ohlédl.

Obecně platí, že první poločas se odehrál v bojovém duchu, kombinačních a konstruktivních prvků k vidění moc nebylo. Jednoduchým fotbalem se prezentoval především Těrek, ten při každé příležitosti hledal na hrotu osamoceného Šamila Asildarova. Jednou to málem vedlo k další brance, Asildarov jen těsně přestřelil svatyni kavkazského Spartaku.

Ve druhém poločase byl fotbal svižnější, smysluplnější i zábavnější. Nalčané převzali iniciativu, Těrek hrál na protiútoky. Hosté měli na kopačce i několik vyložených šancí a hostující trenér Jurij Krasnožan po jejich neúspěšném provedení jen zvedal ruce - jak nemůžou z takových pozic skórovat?

Sám před brankou se objevil hostující Brazilec Leandro, ale na Džanajeva nevyzrál. Po několika minutách zklamal i nejlepší střelec Spartaku Ďaďun zachytil přihrávku Koncedalova, ale z vyložené pozice branku minul. Džanajev se pak vyznamenal proti tvrdé střele Gogui směřující pod břevno. Po čase zahrozili i domácí, Kolinko vytěsnil hlavičku Asildarova.

Nakonec se Nalčik spravedlivého vyrovnání dočkal. V 87. minutě útočník Vladimir Ďaďun využil přihrávky střídajícího Siradzeho a technickou střelou na zadní tyč vyrovnal na 1:1. Závěrečné minuty nabídly úchvatnou podívanou, oba týmy chtěly vyhrát a hnaly se do útoku. Po střílené přihrávce Jesúse z pravé strany chyběly Ďaďunovi k vítěznému gólu jen centimetry. Těrek v odpovědi zahrozil Asildarovem, který využil chybného vyběhnutí Kolinka a jen těsně míč minul břevno. Nakonec další branka nepadla a poprvé v historii těchto dvou týmu skončil zápas remízou.

"Utkání bylo dvojsečné. Ale ve druhém poločase jsme hráli špatně, zejména dvojice středních obránců. Pravděpodobně je výsledek 1:1 spravedlivým výsledkem. Něco se nám povedlo, něco ne. Naše zápasy s Nalčikem jsou vždycky otevřené," prohlásil kouč Těreku Anatolij Bajdačnyj. Jeho protějšek, trenér Nalčiku Jurij Krasnožan uvedl: "Chtěli jsme vyhrát, zejména ve druhém poločase jsme měli šance. Ale i Těrek nás v závěru ušetřil, když zakončoval Asildarov. Celkově se mi hra nelíbila."

Více informací k zápasu

Tom Tomsk - Amkar Perm 1:0

31.10.2010 09:45

Góly: 53. Aleksandr Charitonov

Tom Tomsk uhájil domácí tvrz a porazil Amkar Perm 1:0. Permjaci si ještě více zkomplikovali boj o záchranu v Premier Lize. Jedinou branku utkání vsítil Alexandr Charitonov.

V posledních čtyřech letech Perm v Tomsku vždy vyhrál a prodloužení série se mu nesmírně hodilo i v nedělním ranním utkání, protože se topí v sestupových vodách. V bojích o záchranu ale neměli nic jisté ani Tomiči, takže si nemohli dovolit utkání vypustit. Oba týmy začaly velmi svižně, ve vysoké rychlosti, ale finální přihrávky byly pro obě strany noční můrou. Většinu centrů do pokutového území posbírali obránci.

Až ve druhé polovině prvního poločasu se začalo něco dít. Ve 27. minutě se po rohovém kopu odrazil míč k záložníkovi Kovalčukovi, a ten pořádně vystrašil hráče Permu, z hranice šestnáctky pálil jen těsně vedle. O pár minut později Dzjuba v pokutovém území Amkaru udržel míč zády k brance, přiťukl Charitonovovi, ale brankář mužstva z Uralu Usminskij se stal hrdinou okamžiku. Další příležitost měl opět Tomsk, po rohovém kopu vystřihl nůžky ruský Američan Starikov, ale Perm zachránil na brankové čáře bdělý Topču.

Od 39. minuty hrál Perm v početním oslabení. Volkov hrubě fauloval Kudrjašova a po druhé žluté kartě jej sudí Kolobajev poslal pod sprchy.

Druhý poločas začal nebezpečnou střelou hostujícího Pejeva, gólman Parejko míč vyrazil před sebe, ale před dotírajícím Rističem míč odkop na rohový kop zadák Jokič. V 53. minutě se udál klíčový moment na druhé straně hřiště, střelu Klimova srazil jeden z obránců Permu nešťastně před Charitonova, který klidně překonal Usminského - 1:0.

Po inkasovaném gólu se úkol Amkaru odvézt si alespoň bod výrazně ztížil. Jedna věc je hrát na nulu v deseti a druhá věc je v deseti dohánět brankové manko. Perm se sice pokoušel překonat obranu Tomsku, ale bezvýsledně. Naopak Tomsk měl otevřená vrátka a nebýt nepřesností a špatnému zakončení, mohl si Perm odvést debakl.

"Hrubost, které se dopustil náš hráč, nás přinutila změnit hru. Nyní nemáme jinou možnost než vyhrát příští zápas," řekl po utkání trenér Permu Rašid Rachimov.

Více informací k zápasu

Spartak Moskva - FK Rostov 2:1

30.10.2010 17:30

Góly: 41. Welliton, 90. Aiden McGeady (pen.) - 24. Anri Chaguš

Spartak dokázal navázat na výhru nad Zenitem a v 26. kole Premier Ligy udolal Rostov. K vítězství Moskvanům pomohla jako minule penalta v posledních minutách utkání. Tentokrát rozhodl irský legionář McGeady.

Domácí jsou ve formě a tomu také odpovídal začátek zápasu. Již v sedmé minutě mohl otevřít skóre Welliton. McGeady utekl po pravém křídle a poslal míč přímo před branku, kde se nacházel brazilský kanonýr domácích. Jenže toho v rozhodujícím okamžiku čistě skolil obránce hostí. Welliton se rozčiloval marně. O 8 minut později pomohla Rostovanům dokonce tyčka. Welliton si ve vápně poradil s Okoronkwem a z úhlu pálil po zemi na branku. Avšak vyběhnuvšího Amelčenka spasila tyčka. A další šance Spartaku. Kombarov převzal míč na hranici vápna, neotálel a hned pálil na branku. Amelčenko byl připraven.

To vše se událo v 18. minutě. Spartak měl naprostou převahu a zdálo se, že každou chvíli musí gólman hostí kapitulovat. Rostov se v prvních minutách nezmohl na nic. Ale v 25. minutě bylo vše úplně jinak. Zahřmělo a uhodilo na druhé straně. Rostované zahrávali rohový kop, Gackan odvrátil balon mimo vápno, čímž vlastně přihrál svému spoluhráči Chagušovi, který se prokličkoval do vápna a přízemní střelou na zadní tyč nedal Dikaňovi šanci - 0:1.

Ale tento šok na Spartakovcích nezanechal ani stopu a jestli ano, tak to byla tak malá stopa, že by jí nevypátral ani Sherlock Holmes. Karpinovi svěřenci se do hostů zakousli ještě více a po pár šancích (zejména McGeady vynikal aktivitou) se konečně prosadil Welliton. Konkrétně se to událo v 39. minutě. aktivní McGeady poslal z pravého křídla lahůdkový pas, na který si výborně naskočil brazilský kanonýr a Amelčenko neměl šanci - 1:1.

A jelikož se toho již více neudálo, tak se šlo do kabin za stavu 1:1. Diváci mohli být spokojeni tak z půlky. Jejich miláčci sice hráli výborně, ale stav byl nerozhodný.

Druhá půle byla hodně opatrná. I hosté se začali více osmělovat a domácí se tlačili do šancí většinou po křídlech. Rostované si dokonce vypracovali i šanci, ale Achmetovičova hlavička byla slabá. Dikáň neměl problém. V 69. minutě vystřelil Kombarov, ale branku netrefil. Celý druhý poločas byl nezáživný, až v 91. minutě se do vápna řítil střídající Kozlov a Okoronkwovi nezbylo nic jiného než faulovat. K pokutovému kopu se postavil McGeady a střílel doleva, Amelčenko sice vystihl směr, ale na prudkou ránu k tyči byl krátký - 2:1. To byla také poslední akce zápasu, jelikož hosté se na nic již nezmohli. Spartak tak zaslouženě vyhrál a vypadá to, že se v první čtyřce v pohodě udrží.

Více informací k zápasu

Dinamo Moskva - Sibir Novosibirsk 4:1

30.10.2010 15:00

Góly: 64. Kevin Kurányi, 67. Leandro Fernández, 86. Aleksandr Samedov, 90. Igor Semšov - 61. Bartlomiej Grzelak

Dinamu Moskva se proti Sibiri dlouho nedařilo, nastartovala ho až inkasovaná branka po změně stran, na kterou bělomodří odpověděli čtyřmi zásahy.

První poločas utkání zůstal daleko za očekáváním. Hostující Novosibirsk se před brankou Dinama neprosazoval s výjimkou střely útočníka Grzelaka. Nováčkovi nepomohlo ani nasazení druhého útočníka Antipenka v 37. minutě. Jediným hráčem Sibiru, který snesl přísnější měřítko, byl český brankář Petr Vašek. Letní posila ze Slovácka si poradila s dalekonosným pokusem Dujmoviče a následně i střelou Kuranyiho mířící pod břevno. Na začátku zápasu zase Vaška zachránil jeden z obránců, který vykopával míč z brankové čáry.

Přestože Dinamo bylo v prvním poločase aktivnější, nebyl to zdaleka výkon podle představ. Až na jmenované momenty se hráči Dinama dostávali k ohrožení branky Vaška zřídka.

Zlom v utkání nastal zraněním brankáře Petra Vaška při jednom ze zákroků na konci první půle, po změně stran se v brance objevil jeho náhradník Alexandr Solosin. "Ztráta Vaška ukázala, že je pro nás více než půl týmu. Po špatném dopadu si poranil koleno. Jak vážné je zranění, ukáže vyšetření," hlesl po utkání trenér Sibiru Igor Kriušenko.

Druhý poločas byl živější, chyb sice bylo habaděj, ale alespoň se nehrál uspávající fotbal. Šok pro Chimki Arenu nastal v 61. minutě, Polák Grzelak se prosadil přes Fernandeze a Dujmoviče a prostřelil gólmana Šunina. Jestli ale letos Dinamo v něčem vyniká, tak je to schopnost vstřelit branku ihned po obdržení. A to se povedlo i dnes. V 64. minutě našel Samedov Kuranyiho a kanonýr Dinama hlavou překonala Solosina. Obrat dokonalo Dinamo v 67. minutě, na krátko rozehraný roh hlavou uklidil do sítě Fernandez.

Od té doby už Dinamo zápas zcela ovládlo, Igor Semšov měl šance na hattrick, ale omezil se pouze na jednu branku, kterou uzavřel skóre zápasu na 4:1. Ještě předtím, v 86. minutě, překonal nejistého Solosina záložník Alexandr Samedov. Po katastrofálním prvním poločase Dinamo nejen porazilo, ale dokonce rozstřílelo svého protivníka. Fanoušci se však ptají: Proč takhle nelze hrát každé kolo od prvních minut?

"První poločas se nám nepovedl, takže jsem měl trochu strach, zvlášť, když Sibir otevřela skóre. Naštěstí jsme rychle vyrovnali a potom se i dostali do vedení. Pak už jsme hráli dobře. Sibir je organizované mužstvo, které dobře brání. Nedávno remizovala 0:0 se Spartakem. Zlepšili se, nejsou stejným týmem jako na začátku sezony," řekl po utkání trenér Dinama Miodrag Božovič.

Více informací k zápasu

Křídla Sovětů Samara - Rubin Kazaň 0:2

29.10.2010 16:45

Góly: 46. Sjarhej Karnilenka, 59. Sjarhej Karnilenka

Dvě branky Běloruse Sergeje Kornilenka zajistily Rubinu Kazaň vítězství na hřišti Křídel Sovětů Samara.

Fotbalisté Křídel Sovětů se silnějšího soka nezalekli a při každé příležitosti se pokoušeli útočit. Rubin se ale na rozdíl od domácích dostával do zakončení. Po rohovém kopu nadvakrát střílel Bocchetti, ale vždy jen do obětavého obránce Samary. Hrdinou prvního poločasu se stal brankář Křídel Sovětů Lobos, na Chilanovi si vylámali zuby Martins, Noboa i Bocchetti. Samaře se dařily protiútoky, jen velmi zřídka ale vedly k nějaké šanci. Vyznamenat se mohl útočník Savin, ale střílel jen do boční sítě.

V přestávce trenér Kazaně Kurban Berdyjev stáhl nevýrazného Martinse a zesílil křídelní hru Rjazancevem. Tato změna byla pro zápas klíčová, nový muž na trávníku Rjazancev byl na začátku obou branek hostů. Na začátku druhého poločasu nejprve přihrál Izraelci Natchovi, ten kolmicí, která měla oči, vysunul Kornilenka a Bělorus si v zakončení počínal jako zkušený mazák. V 56. minutě oslavil Kornilenko druhou branku, z pravé strany mu asistoval žolík Rjazancev.

Otočit proti defenzivně perfektnímu Rubinu dvoubrankové manko je téměř nemožné. Samara se do závěrečného hvizdu sice několikrát dostala k ohrožení branky Ryžikova, ale bez gólového efektu. Rubin zápas dovedl do vítězného konce a drží druhé místo před CSKA Moskva. Na vedoucí Petrohrad navíc ztrácí už jen tři body, Pitěrci ale mají dva zápasy k dobru.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Zenit Petrohrad25186148:1460
2.Rubin Kazaň26159232:1154
3.CSKA Moskva25156440:1651
4.Spartak Moskva26137640:2846
5.Lokomotiv Moskva26126831:2742
6.Spartak Nalčik26117835:3040
7.Dinamo Moskva26910734:2637
8.FK Rostov261031324:3333
9.Těrek Groznyj26881025:2632
10.Tom Tomsk26861230:4030
11.FK Saturn26781122:3229
12.Křídla Sovětů Samara26681224:3626
13.Anži Machačkala26661421:3524
14.Alanija Vladikavkaz26661421:3824
15.Amkar Perm26641617:3222
16.Sibir Novosibirsk26461630:5018

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (174)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Obafemi je hotový .

Reagovat
smazaný uživatel

proč?

Reagovat
smazaný uživatel

Běhá od ničeho k ničemu....Úplně jiný hráč než jakého ho znám z Newcastlu nebo Interu....Připomíná mi raněnou gazelu....

Reagovat
smazaný uživatel

škoda no, už ve wolfsburgu byl marnej

Reagovat
smazaný uživatel

Ve Wolfsburgu se mi líbil proti ruským týmům, jinak jsem ho neviděl. Třeba právě proti Kazani udělal zápas.

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlasim s tebou, v Interu bombardak, v Anglii to taky slo, ale ted cim je starsi tim je snad horsi a horsi.

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

takže v Rusku se mu vůbec nedaří?

Reagovat
Hafna

Samara se musí zachránit :)

Reagovat
smazaný uživatel

A spadnout MUSÍ Perm . A Anži

Reagovat
Hafna

hlavně Perm

Reagovat
smazaný uživatel

proč Amkar?? tradiční klub , at jdou Dagestánci..nebo Alanija, moc kavkazu tam je..

Reagovat
smazaný uživatel

Amkar je tradiční klub ? Vždyť vznikl v roce 1995 a na jejich fotbal se nedá dívat, není tam žádná kvalita, nic. Alanija je naopak mančaft s bohatou historií, který má parádní podporu na stadionu a příští rok budou lepší, vždyť letos šli do Premier Ligy na poslední chvíli, takže ten kádr skládali za minutu dvanáct.

Reagovat
smazaný uživatel

no ja vim 1995, ale já si nejak na ne zvykl.. Alanija me nepresvedcuje ty výkony.. stadion maji paradni,snad pomalu nejlepší mimo Moslvu

Reagovat
božský John

alanija a anži ať táhnou do řiti. Amkar je fajny klub a nesmí sestoupit !

Reagovat
smazaný uživatel

Co ty jsi úchyl na ten Amkar ?

Reagovat
božský John

Vidim spanhel a anti Perm,tak jsem nemoh jinak

Reagovat
smazaný uživatel

JÁ FANDÍM v lize Tomsku a Pitěru

Reagovat
božský John

Já Lokotce, sympatický mi je Pítěr a Perm

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

ty sleduješ Švýcarskou ligu že?? Sion - Luzern chcu dat oba gol co myslíš?

Reagovat
božský John

Nevim jak to je s kurzama,ale já bych dal ostrou 2..ještě se podívám,tohle dávám z hlavy

Reagovat
božský John

Jo, tak tu sázku dej, koukal jsem, kdo bude cyhbět a z hráčů,co hrajou nějak stabilnějc,tak chybí Sionu akorát Dingsdag,což je obránce, jinak v útočný fázi jsou oba celky kompletní a poslední kola dávaj oba týmy góly. Takže ta sázka má smysl

Ale já bych dal ještě výhru Luzernu...zatim jsou výborný,táhne je hlavně H.Yakin,jestli znáš,bývalej representant, jinak je až tak neznám

Reagovat
kubys

Takže okomentuji výhru až teď - velice důležité tři body, první poločas byl naprosto bídný, Martins je vepředu naprosto neschopný, kromě střely z otočky neudělal nic. Každopádně mě občas (opravdu nečekaně) vyděsili Bocchetti s Navasem. Po nastoupení Rjazanceva a přesunu Kornilenka na hrot se hra diametrálně změnila a po gólu už to byla de facto formalita. Jinak včera se mi dost líbil Natcho, měl pár skvělých pasů a zdá se mi, že se zlepšuje zápas od zápasu, určitě skvělá akvizice, přitom stál něco kolem 0,5mega €.

Рубин название!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Natcho je šikovný plejer s velkou budoucností .

Reagovat
smazaný uživatel

Novej fanousek Rubinu?

Reagovat
kubys

Jak nový? Já se tady jako fanoušek Rubinu profiluju celkem dlouho ::talking: : A jen by mě zajímalo, jestli jim tu přeje ještě někdo jiný.

Reagovat
smazaný uživatel

Trenér Sibiru: "Ztráta Vaška ukázala, že je pro nás pravděpodobně více než půl týmu." Po svém příchodu do Ruska je výborný, kdyby ho Sibir dotáhla už v zimě, měla by o takových 6 - 8 bodů více. Na jaro Novosibirsk dost často srážely chyby brankářů...

Škoda, že se dnes zranil . Snad to není vážné....

Reagovat
smazaný uživatel

Peta Vasek

Reagovat
smazaný uživatel

Taky ho mám rád . V Baníku chytal výborně a je to sympaťák.

Reagovat
smazaný uživatel

prave proto, nam tehdy vychytal treti misto a jen kvuli tomu, ze se pohadal s Buckem, tak sel pryc

Reagovat
smazaný uživatel

Nojo. On si hlavně i otvíral hubu na vedení, nenechal si líbit, že nechodily peníze. Jsem rád, že si v Rusku udělal za těch pár zápasů co odchytal dobré jméno, podle mě po něm někdo z tamních klubů sáhne.

Reagovat
smazaný uživatel

tak tak. Souhlas

Reagovat
smazaný uživatel

Trochu z jinýho soudku: Právě dnes postoupilo Moskevské Torpedo vítězstvím nad FK Gubkin do První Divize pro příští sezonu, velká gratulace Klub s bohatou historií nesmí být zapomenut. Snad budou co nejdřív zas v RPL. (narozdíl od umělého FK Moskva)

Reagovat
smazaný uživatel

A hlavne do Premier ligy postoupi muzstvo z Niznyho Novgorodu, tam se hrozne rad podivam

Reagovat
smazaný uživatel

co tam je zajimaveho? To radeji Soci, tam je hezky

Reagovat
smazaný uživatel

Tak v Soci je krasne, ty bych urcite taky do ligy chtel - letni vyjezd by to byl nadhernej. Oni si to zaridej pristi rok ten postup, neboj ...za par let je budem mit i v Evrope)))

Niznyj Novgorod je hezky mesto, je tam spousta pamatek, soutok dvou velkejch rek a je to takovy typicky rusky a hodne malebny mesto. Navic je to pomerne kratkej a dostupnej vyjezd do velkyho mesta (ma pres milion obyvatel) a vzhledem k tomu, ze se tu liga dlouho nehrala (jestli vubec?) tak je to taky zpestreni.

Reagovat
smazaný uživatel

HLAVNĚ, že postoupí Kubaň. Pokud udrží trenéra, posílí stávající kádr, budou velkým oživením ruské ligy a konečně nespadnou. Už teď mají kádr, který by se mohl mezi elitou vyhnout záchraně.

Reagovat
smazaný uživatel

Torpedo, doufam, ze se nekdy dostane do ligy, tim budu fandit

Reagovat
smazaný uživatel

Gratulace.

Reagovat
smazaný uživatel

Na zápase s Gubkinem bylo dnes 7000 fanoušků na tribunách, SEDM TISÍC! Vždyť i některé zápasy RPL maj problém mít takovou návštěvu

Reagovat
smazaný uživatel

To je možné, ale zas se hrál důležitý zápas o postup, takže určitě přišlo mnoho zvědavců. Zajimalo by mě, kolik letos na Torpedo chodilo průměrně lidí. Co vím, tak sestupovou sezonu 2006 chodilo na Torpedo velmi málo lidí. http://www.eurofotbal.cz/kluby/rusko/torpedo-moskva/zapasy/premier-liga-2006/?cID=77&sID=12

Podle mě je to spíše klub minulosti....

Reagovat
fantomas

Aiden.

Reagovat
smazaný uživatel

Groznyj má na výhru kurs 1.17 na výhru na Nalčikem

Reagovat
smazaný uživatel

když vyhrajou na tak maj zajištěnou záchranu,tak proto

Reagovat
Losinho

Stejně je ten kurz šíleně nízkej...

Reagovat
Shevchenko

Těrek i tak má náskok 9 bodů na sestupové místo, zato Nalčik pořád hraje o Evropskou ligu.

Reagovat
smazaný uživatel

Taky si myslim, ze analčik ma tu motivaci o neco vetsi.

Reagovat
smazaný uživatel

Asi nějaká špína...

Reagovat
smazaný uživatel

Koukam na to a neprijde mi, Nalcik mi prijde i lepsi na hristi, zatim ma Těrek docela stesti.

Reagovat
smazaný uživatel

...a uz jim stesti doslo

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
smazaný uživatel

Ale fantastickej zapas hlavne v zaveru... ani jeden nechce prohrat a hori to na obou stranach, s remizou asi nebude spokojenej nakonec nikdo

Reagovat
smazaný uživatel

Kerža je po prestavce neskutecnej)))))

Reagovat
smazaný uživatel

Alespoň k něčemu byl příchod Bucharova .

Reagovat
smazaný uživatel

OT: ohledne pristiho zapasu EL mezi Zenitem a Hajdukem ve Splitu hotely hromadne rusi rezervace fanousku z Ruska a obzvlast po udalostech v Piteru doporucujou vsem ubytovat se mimo mesto a v centru se vubec nepohybovat. Pri poslednim zapase s Anderlechtem muselo bejt nekolik hotelu evakuovano kvuli utokum domaci Torcidy.

...ze to bude nejlepsi vyjezd co kdy zaziju mi bylo jasny, ale asi nas bude cekat hodne velky veselo)))) nemuzu se dockat

Reagovat
smazaný uživatel

zítra si jdu k notáři si udělat závěť. Ale ted važně, šáku budeš mít schovanou, maximálně budu mít šálu já a to proto, že nikdo netuší, kdo co Baník je. Šálu si měj potom, kde chceš ale tam ne, ve městě krom kotle, když se tam dostanem

Reagovat
smazaný uživatel

Dekuju za rady mami, na eurovyjezd fakt nejedu poprvy)))))

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
$dolar$

Reagovat
Losinho

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

já taky ne ale vím, jaký si kamikaze a utíkat po městě se mi nechce zrovna dvakrát

Reagovat
smazaný uživatel

Ja se budu chovat slusne a s respektem

Reagovat
smazaný uživatel

díky bohu za ty dary

Reagovat
kubys

Náhodou, kluci v Chorvatsku ví, co je Baník.

Reagovat
smazaný uživatel

tím lépe

Reagovat
$dolar$

Srabe

Reagovat
smazaný uživatel

Vzhledem k povesti domaciho prostredi Torcidy ve Splitu, udalostem v Petrohrade a vztahu chorvatu k pravoslavny Rusko-Srbsky druzbe je to spis pud sebezachovy

Reagovat
$dolar$

Prece kdyz jste tak obrovsky fanousci, tak nebudete schovavat znaky sveho klubu, ne? Vzdyt jde jen o fotbal

Reagovat
smazaný uživatel

Ve Splitu ale jen o fotbal opravdu nejde ....jak na Balkane vypada a dopada nacionalismus a narodni (a v tomhle pripade i mestska a klubova) hrdost vsichni vime.

Reagovat
smazaný uživatel

oni to nepochopí bo je to tu samej Mirek Dušín a třeba Srbové jsou pro ně skoro jak nacisti

Reagovat
smazaný uživatel

btw, už mám konečně ty stroboskopy na výjezd

Reagovat
Losinho

Wow...R.I.P trevore

Reagovat
smazaný uživatel

děkuji

Reagovat
smazaný uživatel

zrovna ty se vyjadřuj, ty, kterej jede na výjezd maximálně na Letnou

Reagovat
smazaný uživatel

Jak to že je nalčik tak vysoko ?

Reagovat
smazaný uživatel

Protoze hraje dobre.

Reagovat
smazaný uživatel

ja to moc nesleduju ale když hráli proti tomsku byl to dost otřes ale tu evropu jim přeju

Reagovat
smazaný uživatel

Nevim, ale kdyz sem je parkrat videl, tak hrali slusnej fotbal. Maj rychly technicky a sikovny fotbalisty, letos nekolik vybornejch individualit jako Dzudovic, Leandro, Gogua nebo Djadjun. Jsou nahore podle me zaslouzene.

Reagovat
smazaný uživatel

ANKETA: Dá dnes Vágner Love gól svému oblíbenci Tondovi Kinskému ?

ANO

NE

Reagovat
Losinho

Reagovat
smazaný uživatel

rovnou dva goly?

Reagovat
Losinho

Reagovat
$dolar$

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kubys

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Lokomotiv vyhral a gol dál veterán Syčev.... jinak jak je to , když např: Analčik skončí 6..to už není pohárová pozice,ale kdyř např. ve finale bude dvojice, která bude tvořit 2 tými mezi Zenit, CSKA, Spartak ? tak by měli Nalčik automaticky postoupit..do EL ?!

Reagovat
smazaný uživatel

omlouvám se.. Syčev je ještě má 28-29 si ho pletu furt...

Reagovat
Shevchenko

Jasně že jo.

Reagovat
smazaný uživatel

Necid v základní sestavě proti Saturnu a teď nevtipkuju .

Reagovat
smazaný uživatel

Doumbia je zranenej.

Reagovat
smazaný uživatel

0-0 FT easy

Reagovat
Losinho

Trevor se pose*e

Reagovat
smazaný uživatel

stejne prd da

Reagovat
smazaný uživatel

dal

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Losinho

Reagovat
kubys

Reagovat
smazaný uživatel

sop://broker.sopcast.com:3912/79509

Odkaz na přímý přenos Saturn - CSKA.

Reagovat
smazaný uživatel

100. pro Vágnera Lovea.

Reagovat
smazaný uživatel

Necid zaskoroval

Reagovat
smazaný uživatel

postavme Necidovi sochu, dal gola jednomu z nejhorsich tymu RPL !!

Reagovat
smazaný uživatel

takovej ušmudlanej fík. Kdo ví jestli to dával vůbec on.... kopli do toho oba současně.

Reagovat
smazaný uživatel

Necid nasimuloval penaltu a týpan dostal redku + penalta

Reagovat
smazaný uživatel

a Gonzales netrefil branu

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě byl ofsajd .

Reagovat
smazaný uživatel

nebyl ofsajd

Reagovat
smazaný uživatel

To jsem si pak taky všiml, když tam za pár minut ukázali zpomalený záběr .

Reagovat
Losinho

Měli ho nechat kopat...

Reagovat
smazaný uživatel

simulanta? ten by mel dostat dozivotni zakaz hrat fotbal

Reagovat
smazaný uživatel

Uklidni se....

Reagovat
Losinho

Když myslíš...ale on by jí dal.

Reagovat
smazaný uživatel

Neschopnost CSKA dát gól z penalty je fascinující .

Reagovat
smazaný uživatel

Kinský....klobouk dolu!!

Reagovat
smazaný uživatel

jj, neskutecny co vychytal dneska))

Reagovat
smazaný uživatel

Neskutecny co dneska dokazalo cska zahodit)))) ....no nic, titul poputuje do Petrohradu. Gazprom to dokazal

...achjo, rad bych se z toho titulu radoval a mel z toho nejaky emoce jako pri zlatym Ramenskoje pred trema rokama

Reagovat
smazaný uživatel

aspoň malá radost tam je,že nepojede do Moskvy ani do Kazaně,ale do Pítěru :)) ale neni to ono..jak říkáš...Gazprom to dokázal :-/

Reagovat
smazaný uživatel

Armějci, do háje, takhle to přece nejde

Reagovat
smazaný uživatel

Klobouk dolů před Saturnem . Jsou to pro mě vítězové, ani v deseti se CSKA nezalekli a snažili se hrát dopředu.

Necid hrál velmi dobře, ale hrdinou je Tonda Kinský .

Reagovat
smazaný uživatel

Necka

Reagovat
smazaný uživatel

CSKA potřetí v řadě nedalo penaltu .

Reagovat
kubys

Plán pro závěr sezony - CSKA porazí Zenit, Rubin porazí Zenit, Zenit ještě s někým ztratí a bude se rozhodovat v posledním kole.

Reagovat
smazaný uživatel

kdo neni zcuchany, ten neni.....

Reagovat
smazaný uživatel

leda v novosibrsku kterej bude ted muset vyhrat všechno jinak sestupuje

Reagovat
kubys

Wow...

Reagovat
smazaný uživatel

tak sem dneska bohužel stihl až posledních cca 20min. Sat.-CSKA , ale co nedali Cska a co vychytal Kinsky no a hlavně střely Cska 29(9) nestačil sem se divit

Reagovat
smazaný uživatel

bůh ví proč Honda nebyl v základu

Reagovat
kubys

Třeba proto, že se rozhodl Slucký postavit Alana?

Reagovat
smazaný uživatel

Alana? co to sakra je? nosič kufrů Hondy?

Reagovat
kubys

Dzagojev nic?

Reagovat
smazaný uživatel

ale to už je jiná. ale i tak proti Honodvi je to amatér

Reagovat
kubys

Reagovat
Losinho

Naopak.

Reagovat
smazaný uživatel

Honda je světová extratřída.

Reagovat
smazaný uživatel

Dzagojev je jen protěžované děcko z bohaté rodiny.

Reagovat
smazaný uživatel

Dzagojev pochází ze skromné rodiny ze Severní Osetie....To jen tak mimochodem .

Reagovat
smazaný uživatel

jen sem to zkusil

Reagovat
Tigerinho

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
Radar

Jsi hloupý.

Reagovat
smazaný uživatel

Kde jses ty nicko

Reagovat
smazaný uživatel

to je zlý

Reagovat
smazaný uživatel

Typka prestalo bavit delat kraviny a prudit u Gambrinus ligy, presunul se sem a vy mu to vsichni zerete... ach jo

Reagovat
Losinho

Kdepak, program Typek byl evidentně aktualizován a nyní stíhá více sekcí najednou. Holt pokrok nezastavíš.

Reagovat
kubys

Pomalu už to jsou všechny sekce.

Reagovat
Losinho

Teď jenom nevim jestli je to špatně nebo dobře...

Reagovat
Losinho

Reagovat
smazaný uživatel

Mě toho Sibiru neskutečně líto já nevím, oni si to nezaslouží...hrají pěkný fotbal,líp jak polovina celků...Kowalewski to neskutečně posral...jako golman zklamal a Vašek chytá skvěle..přeju jim navrat za 2roky. doufám že nekteří taky..

Reagovat
smazaný uživatel

Sibir jsou nekopové. Zas trochu mírněte tu glorifikaci .

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda Sibiru, ale jako dinamovec jsem rád, pořád žije naděje na poháry. Ale hrajou pořád hrozně a bez systému, ať už je tam Kobelev nebo BOMŽovič. Snad Amkar zabere a poletí Machačkala.

Vysvětlete mi prosím někdo, proč je teď taková tlačenka Soči. Zapnu TV a tam reklamy na žemčužinu a hesla typu "Budoucnost je za námi"...

Reagovat
smazaný uživatel

protože oni mistní klub tlačí kvuli olympiádě..a taky že tam je peněz a podminky, ti rikám příští rok si zařídí první ligu a do par roků budou v Evropských pohárech takže budoucnost tohoto klubu teprv uvidíme.

Reagovat
smazaný uživatel

myslím posledních 6 zápasů jejich vysilají na NTV+

Reagovat
smazaný uživatel

Jojo, reklamy na Zemcuzinu na NTV sou fakt vtipny))) ....jeste vtipnejsi je snad to, ze V MOSKVE!! jsou po ulicich i jejich reaklamni billboardy

Reagovat
smazaný uživatel

Keržo: to jako fakt až tak???

Reagovat
smazaný uživatel

jj, je to fakt sileny

Reagovat
smazaný uživatel

Taky chcu Amkar se udržet,ale myslím, že asi na 95 % je to hotový, jako divej oni maji dobrý tým..klidne i na střed, ale prostě musí nejak rozehrát kadr, par nejakých nových tam je..ale nechápu proč to tak dlouho trvá jim a taky jejich disciplína dnes opet červena karta - Volkov absolutně zbytečně...a minule na Pitěru-no comment

Muj nazor na Amkar je takový, že by jim to prospělo jeden rok v pervyj division ale myslím si , že by se vratili hned

Reagovat
smazaný uživatel

jinak luskám tabulky 3 lig a zrejme k Torpedu postoupí Vladimir a Novorosijsk + Orenburg , Krasnojarsk

Reagovat
smazaný uživatel

Vladimir a Novorossijsk sou fajn, konecne fotbalovy mesta

...ale Krasnojarsk to teda potes koste.

Reagovat
smazaný uživatel

ja chtel Metalurg KuZbas Novokuzněck--krásný stadion, a driv bezne hráli 2 ligu

Reagovat
smazaný uživatel

jak koukám tak Spartak bude mít ještě co dělat aby udržel pohárový místa.má hodně těžkej los + důležitý zápasy v LM

Reagovat
smazaný uživatel

stejně kurwaa co to ma být, aby se ligové zápasy hráli v hale , např OMSK nebo v Norsku Stabaek, když sem to viděl,sem myslel , že bude po mě

Reagovat
božský John

Třeba Gazprom něco takovýho postaví

Reagovat
smazaný uživatel

at postaví,ale at se zápasy hraji u nas normálně

Reagovat
smazaný uživatel

venku

Reagovat
smazaný uživatel

Irtyš hraje v ty priserny hale jenom v zime, ono v Omsku by to jinak pomalu ani neslo

Reagovat
Losinho

Neví někdo jak dlouho by měl chybět Doumbia?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele