26. kolo
31.10.2010 12:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Zenit Petrohrad - Alanija Vladikavkaz 3:0

Alexandr Keržakov neušetřil svého mladšího bratra Michaela a nasázel mu do sítě dvě branky. Hlavně jeho přičiněním porazil Zenit Petrohrad Alaniji Vladikavkaz 3:0 a upevnil si první místo v tabulce.

Zápas Zenitu s Vladikavkazem byl speciální pro bratry Keržakovovy. Na domácí straně se v brance objevil mladičký Michail Keržakov, v dresu hostů vyběhl na hrotu ostřílený ruský reprezentant Alexandr Keržakov. Porážka se Spartakem očividně velmi nahněvala lídra, do utkání s Alanijí hráči domácích vlétli agresivně. A gól na sebe nenechal dlouho čekat. Střely Bystrova a Dannyho sice brankář Keržakov zvládl, ale na přímý kop Lazoviče z 16. minuty byl krátký. V 36. minutě byl Zenit blízko vedení 2:0, ale Zyrjanov zblízka nedokázal překonat gólmana Alanije a Alexandr Keržakov dvakrát střílel do obránců červenožlutých.

Krátce před poločasovou přestávkou došlo k duelu bratrů Keržakovových, z kterého vyšel vítězně útočník Zenitu Alexandr. Starší z bratrů se zachoval jako správný kanonýr, když zakončení Lazoviče směřující do sítě stihl dorazit do svatyně Alanije pár centimetrů před brankovou čarou. Zenit šel do druhého poločasu s vedením 2:0 v zádech.

Alanija po změně stran nepřestala bojovat, blízko kontaktního gólu byl Nizamutdinov, ale na poslední chvíli jej obral o míč Lombaerts.V 52. minutě vedl Petrohrad 3:0, trefil se opět Alexandr Keržakov. Důvtipnou přihrávkou Dannyho poslal útočník Zenitu mezi nohy svého bratra a oslavil svou druhou branku v utkání. Do konce utkání se Michail Keržakov v brance týmu ze Severní Osetie blýskl několika zákroky a nedovolil soupeři, aby jej překonal počtvrté. Dvakrát vychytal i svého staršího bratra Alexandra a nedovolil mu tak oslavit hattrick.

Autor: David Kubáň / championat.ru

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele