26. kolo
30.10.2010 15:00 CET
4 : 1
(0:0)

Reportáž

Dinamo Moskva - Sibir Novosibirsk 4:1

Dinamu Moskva se proti Sibiri dlouho nedařilo, nastartovala ho až inkasovaná branka po změně stran, na kterou bělomodří odpověděli čtyřmi zásahy.

První poločas utkání zůstal daleko za očekáváním. Hostující Novosibirsk se před brankou Dinama neprosazoval s výjimkou střely útočníka Grzelaka. Nováčkovi nepomohlo ani nasazení druhého útočníka Antipenka v 37. minutě. Jediným hráčem Sibiru, který snesl přísnější měřítko, byl český brankář Petr Vašek. Letní posila ze Slovácka si poradila s dalekonosným pokusem Dujmoviče a následně i střelou Kuranyiho mířící pod břevno. Na začátku zápasu zase Vaška zachránil jeden z obránců, který vykopával míč z brankové čáry.

Přestože Dinamo bylo v prvním poločase aktivnější, nebyl to zdaleka výkon podle představ. Až na jmenované momenty se hráči Dinama dostávali k ohrožení branky Vaška zřídka.

Zlom v utkání nastal zraněním brankáře Petra Vaška při jednom ze zákroků na konci první půle, po změně stran se v brance objevil jeho náhradník Alexandr Solosin. "Ztráta Vaška ukázala, že je pro nás více než půl týmu. Po špatném dopadu si poranil koleno. Jak vážné je zranění, ukáže vyšetření," hlesl po utkání trenér Sibiru Igor Kriušenko.

Druhý poločas byl živější, chyb sice bylo habaděj, ale alespoň se nehrál uspávající fotbal. Šok pro Chimki Arenu nastal v 61. minutě, Polák Grzelak se prosadil přes Fernandeze a Dujmoviče a prostřelil gólmana Šunina. Jestli ale letos Dinamo v něčem vyniká, tak je to schopnost vstřelit branku ihned po obdržení. A to se povedlo i dnes. V 64. minutě našel Samedov Kuranyiho a kanonýr Dinama hlavou překonala Solosina. Obrat dokonalo Dinamo v 67. minutě, na krátko rozehraný roh hlavou uklidil do sítě Fernandez.

Od té doby už Dinamo zápas zcela ovládlo, Igor Semšov měl šance na hattrick, ale omezil se pouze na jednu branku, kterou uzavřel skóre zápasu na 4:1. Ještě předtím, v 86. minutě, překonal nejistého Solosina záložník Alexandr Samedov. Po katastrofálním prvním poločase Dinamo nejen porazilo, ale dokonce rozstřílelo svého protivníka. Fanoušci se však ptají: Proč takhle nelze hrát každé kolo od prvních minut?

"První poločas se nám nepovedl, takže jsem měl trochu strach, zvlášť, když Sibir otevřela skóre. Naštěstí jsme rychle vyrovnali a potom se i dostali do vedení. Pak už jsme hráli dobře. Sibir je organizované mužstvo, které dobře brání. Nedávno remizovala 0:0 se Spartakem. Zlepšili se, nejsou stejným týmem jako na začátku sezony," řekl po utkání trenér Dinama Miodrag Božovič.

Autor: David Kubáň / championat.ru

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele