26. kolo
31.10.2010 09:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Tom Tomsk - Amkar Perm 1:0

Tom Tomsk uhájil domácí tvrz a porazil Amkar Perm 1:0. Permjaci si ještě více zkomplikovali boj o záchranu v Premier Lize. Jedinou branku utkání vsítil Alexandr Charitonov.

V posledních čtyřech letech Perm v Tomsku vždy vyhrál a prodloužení série se mu nesmírně hodilo i v nedělním ranním utkání, protože se topí v sestupových vodách. V bojích o záchranu ale neměli nic jisté ani Tomiči, takže si nemohli dovolit utkání vypustit. Oba týmy začaly velmi svižně, ve vysoké rychlosti, ale finální přihrávky byly pro obě strany noční můrou. Většinu centrů do pokutového území posbírali obránci.

Až ve druhé polovině prvního poločasu se začalo něco dít. Ve 27. minutě se po rohovém kopu odrazil míč k záložníkovi Kovalčukovi, a ten pořádně vystrašil hráče Permu, z hranice šestnáctky pálil jen těsně vedle. O pár minut později Dzjuba v pokutovém území Amkaru udržel míč zády k brance, přiťukl Charitonovovi, ale brankář mužstva z Uralu Usminskij se stal hrdinou okamžiku. Další příležitost měl opět Tomsk, po rohovém kopu vystřihl nůžky ruský Američan Starikov, ale Perm zachránil na brankové čáře bdělý Topču.

Od 39. minuty hrál Perm v početním oslabení. Volkov hrubě fauloval Kudrjašova a po druhé žluté kartě jej sudí Kolobajev poslal pod sprchy.

Druhý poločas začal nebezpečnou střelou hostujícího Pejeva, gólman Parejko míč vyrazil před sebe, ale před dotírajícím Rističem míč odkop na rohový kop zadák Jokič. V 53. minutě se udál klíčový moment na druhé straně hřiště, střelu Klimova srazil jeden z obránců Permu nešťastně před Charitonova, který klidně překonal Usminského - 1:0.

Po inkasovaném gólu se úkol Amkaru odvézt si alespoň bod výrazně ztížil. Jedna věc je hrát na nulu v deseti a druhá věc je v deseti dohánět brankové manko. Perm se sice pokoušel překonat obranu Tomsku, ale bezvýsledně. Naopak Tomsk měl otevřená vrátka a nebýt nepřesností a špatnému zakončení, mohl si Perm odvést debakl.

"Hrubost, které se dopustil náš hráč, nás přinutila změnit hru. Nyní nemáme jinou možnost než vyhrát příští zápas," řekl po utkání trenér Permu Rašid Rachimov.

Autor: David Kubáň / championat.ru

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele