26. kolo
31.10.2010 12:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Těrek Groznyj - Spartak Nalčik 1:1

Branka Vladimira Ďaďuna po sérii neproměněných šancí zachránila Spartaku Nalčik remízu 1:1 na hřišti Těreku Groznyj.

Větší motivaci měl před utkáním Spartak Nalčik, který bojuje o účast v Evropské lize. Domácí Těrek je daleko pohárovým i sestupovým příčkám. V Grozném doprovázel utkání vydatný déšť, který umělý trávník na stadionu Sultana Bilimchanova dělal kluzkým a nevyzpytatelným. Ve 13. minutě Těrek slavil vedení 1:0, trestný kop Brazilce Mauricia si srazil do branky nešťastník Vasjanovič. Gólman Nalčanů Kolinko se za míčem třepotajícím v síti jen rezignovaně ohlédl.

Obecně platí, že první poločas se odehrál v bojovém duchu, kombinačních a konstruktivních prvků k vidění moc nebylo. Jednoduchým fotbalem se prezentoval především Těrek, ten při každé příležitosti hledal na hrotu osamoceného Šamila Asildarova. Jednou to málem vedlo k další brance, Asildarov jen těsně přestřelil svatyni kavkazského Spartaku.

Ve druhém poločase byl fotbal svižnější, smysluplnější i zábavnější. Nalčané převzali iniciativu, Těrek hrál na protiútoky. Hosté měli na kopačce i několik vyložených šancí a hostující trenér Jurij Krasnožan po jejich neúspěšném provedení jen zvedal ruce - jak nemůžou z takových pozic skórovat?

Sám před brankou se objevil hostující Brazilec Leandro, ale na Džanajeva nevyzrál. Po několika minutách zklamal i nejlepší střelec Spartaku Ďaďun zachytil přihrávku Koncedalova, ale z vyložené pozice branku minul. Džanajev se pak vyznamenal proti tvrdé střele Gogui směřující pod břevno. Po čase zahrozili i domácí, Kolinko vytěsnil hlavičku Asildarova.

Nakonec se Nalčik spravedlivého vyrovnání dočkal. V 87. minutě útočník Vladimir Ďaďun využil přihrávky střídajícího Siradzeho a technickou střelou na zadní tyč vyrovnal na 1:1. Závěrečné minuty nabídly úchvatnou podívanou, oba týmy chtěly vyhrát a hnaly se do útoku. Po střílené přihrávce Jesúse z pravé strany chyběly Ďaďunovi k vítěznému gólu jen centimetry. Těrek v odpovědi zahrozil Asildarovem, který využil chybného vyběhnutí Kolinka a jen těsně míč minul břevno. Nakonec další branka nepadla a poprvé v historii těchto dvou týmu skončil zápas remízou.

"Utkání bylo dvojsečné. Ale ve druhém poločase jsme hráli špatně, zejména dvojice středních obránců. Pravděpodobně je výsledek 1:1 spravedlivým výsledkem. Něco se nám povedlo, něco ne. Naše zápasy s Nalčikem jsou vždycky otevřené," prohlásil kouč Těreku Anatolij Bajdačnyj. Jeho protějšek, trenér Nalčiku Jurij Krasnožan uvedl: "Chtěli jsme vyhrát, zejména ve druhém poločase jsme měli šance. Ale i Těrek nás v závěru ušetřil, když zakončoval Asildarov. Celkově se mi hra nelíbila."

Autor: David Kubáň / championat.ru

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele