Ruská Premier Liga - preview 26. kola

29.10.2010, 12:45, aktualizováno 31.10.2010, 08:55
Previews
Zenit v týdnu prohrál na hřišti Spartaku, nyní se chce vrátit na vítěznou vlnu v duelu s Alanijí. CSKA Moskva se představí na hřišti Saturnu, Lokomotiv se v Machačkale pokusí zaznamenat pátou výhru v řadě. Těrek hraje s Nalčikem, nedělní program odstartuje souboj Tomsku s Permem...
Tom Tomsk - Amkar Perm  (neděle 09:45)
Tomsk nevyhrál již 6 zápasů v řadě a pokusí se napravit si reputaci. Amkar nevyhrál již 4 zápasy v řadě a musí si napravit reputaci. Tomsku jde o pojištění záchrany a Perm prostě musí vyhrát, pokud se chce udržet v kontaktu s dalšími sestupem ohroženými týmy.

Začněme u domácích. Ti se topí ve velké krizi. Pokud by v tomto utkání padli, tak by se jim Perm přiblížil opravdu již na dostřel, konkrétně by mezi nimi byl rozdíl dvou bodů. Na tuto tíživou situaci zareagovalo vedení, a tak bude vstup na stadion Trud volný, přesněji zdarma. Co se týče týmu, tak ten má problémy s produktivitou. Nad vodou domácí drží pouze Artem Dzjuba, který se v této sezóně trefil již devětkrát, ale nikdo jiný není schopný střílet branky. A aby toho nebylo málo, tak nebudou moci nastoupit opory obrannéh řady, Gultajev kvůli kartám a Smirnov kvůli zranění.

Ani Amkar na tom není zrovna růžově. Nehraje špatně, ale schází mu body. Je paradoxem, že když Amkar hrál ošklivý fotbal, tak byl v pohárech, ale když hraje pěkný fotbal, tak se bodově nedaří. Mizérie vyvrcholila v minulém kole, když Amkar vedl celý zápas nad Lokomotivem, ale v posledních patnácti minutách Železničáři otočili. To nenechalo chladné fanoušky, kteří poslali vedení otevřený dopis, ve kterém si stěžovali na vše možné, hlavně na rozhodčí, kteří klub údajně v zápasech nedávných poškodili. Zdá se, že Uralané našli náhradu za stárnoucího Kuševa, Makedonce Rističe, který nastupuje po boku Volkova. V tomto zápase bude Amkaru scházet Čerenčikov, který se v utkání s Lokomotivem Moskva vykartoval.

Zápas začne v 9:45 CET a řídit ho bude pan Kolobajev z Moskvy.
Tom Tomsk - pravděpodobná sestava:
Parejko - Chataženkov, Jokič, Petkovič, Kudrjašov - Klimov, Mičkov, Kim, Starikov, Skobljakov - Dzjuba
Amkar Perm - pravděpodobná sestava:
Usminskyj - Sirakov, Popov, Belorukov, Fedoriv - Peev, Novakovič, Koloměncev, Grišin - Volkov, Ristič
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.15 - 3.20 - 3.30
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Zenit Petrohrad - Alanija Vladikavkaz  (neděle 12:00)
Zenit si v týdnu připsal první porážku, a to na půdě Spartaku Moskva a hráči si to jistě budou chtít u fanoušků vyžehlit a potácející se Alania je k tomu ideální oběť. Avšak hráči Vladikavkazu hrají o vše...

O Zenitu se v těchto dnech hovoří hlavně ve spojitosti s Igorem Děnisovem, který vyvolal konflikt mezi hráči Zenitu a Spartaku, když slovně napadal trenéra hostí Karpina. Tento incident bude mít pravděpodobně dalekosáhlé následky a není vyloučen ani delší trest. Mimo centrum dění je obránce Tomáš Hubočan, který se zranil v tomtéž zápase. Má poraněné vazy, mimo bude minimálně deset dnů a více se dozvíme poté, až mu bude sundána sádra. Jinak jsou hráči Petrohradu v dobré pohodě, zejména záložník Danny hraje ve velké formě. Domácí dávají v poslední době spoustu branek a daří se jim na všech frontách. Obrana Vladikavkazu bude mít spoustu práce, zejména s výše zmíněným Dannym a s kanonýrem Keržakovem.

Co se týče Alanie, tak ta je v přímém boji o bytí a nebytí v Premier lize. Vladikavkaz nevyhrál již 5 zápasů v řadě a na horké půdě Petrohradu musí bezpodmínečně bodovat. V tomto úsilí jim bude chybět záložník Florescu, který je zraněný. Otazník visí také nad brankářem Chomičem, který pocestuje s týmem, ale není jisté, jestli se postaví mezi tři tyče. Musí se také probrat útočníci. Nejlepší střelec Alanie, Marenič, dal pouhé 4 branky a to je žalostně málo.

Podaří se útočníkům Alanije najít recept na obranu Zenitu? Nebo naopak, napraví si útočné řady Zenitu náladu po smolném zápase v Moskvě? To se dovíme v 12:00 CET, kdy tento zápas vypukne a řídit jej bude pan Jesikov z Moskvy.
Zenit Petrohrad - pravděpodobná sestava:
Ževnov - Aňukov, Lombaerts, Alves, Lukovič - Bystrov, Semak, Zyrjanov, Danny, Lazovič - Keržakov
Alanija Vladikavkaz - pravděpodobná sestava:
Keržakov - Gnanou, Bulgaru, Ivanov, da Costa - Bikmajev, Mašukov, Gogičajev, Gabulov, Marenič - Stojanov
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.20 - 5.50 - 15.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Těrek Groznyj - Spartak Nalčik  (neděle 12:00)
Těrek dvakrát za sebou prohrál a v tomto zápase se pokusí zničit šance Nalčiku na pohárovou Evropu. Spartaku dochází ke konci soutěže dech.

Ambiciózní tým z Grozného se určitě neprobojuje do pohárů. Čečenci si tak musí počkat do další sezony, ale to neznamená, že by závěr ligy vypustili. Přípravu na tento zápas započali již v úterý, kdy dřeli v tělocvičně a běhali po parcích. Tuto zátěž "nepřežil" Bracamonte, který v tomto zápase nebude připraven hrát, důvodem je drobné zranění a karty. Zastoupit ho tak musí Asildarov. Domácím jinak již de facto o nic nejde. Na poháry to mají daleko a na sestupové pozice taky tak, takže se dá očekávat, že nebudou svázáni taktikou a zápas si užijí.

Nalčik začíná ztrácet kontakt s moskevským Spartakem, který chytil ke konci ligy úžasnou formu. Kdežto Nalčik ztrácí ke konci ligy dech a s pohárovou Evropou to vypadá již bledě. Hosté budou i v tomto zápase spoléhat na útočníka Ďaďuna, který vstřelil již 9 branek. Se střílením gólů nemívají Spartakovci problémy. Problémem jsou spíše zranění. Schází Šanicin a Filatov. Druhý zmíněný chybí do konce sezony. To je velká rána pro defenzivu hostí.

Zápas začne v 12:00 CET a bude ho řídit pan Trubin z Moskvy.
Těrek Groznyj - pravděpodobná sestava:
Džanajev - Ucijev, Omeljančuk, Ferreira, Jatčenko - Georgijev, Essame, Maurício, Gvazava, Lachijalov - Asildarov
Spartak Nalčik - pravděpodobná sestava:
Kolinko - Vasjanovič, Džudovič, Vasin, Jovanovič - Leandro, Koncedalov, Geterijev, Siradze, Gogua - Ďaďun
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.38 - 4.50 - 7.50
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Anži Machačkala - Lokomotiv Moskva  (neděle 14:15)
Lokomotiv má ještě šanci na pohárovou Evropu a pokusí se natáhnout šňůru čtyř vyhraných zápasů za sebou na půdě Machačkaly. Ta hraje o holé bytí, či nebytí.

Anži v minulém kole přetrhlo pětizápasovou sérii prohraných zápasů, když dokázalo vyválčit cenný bod ze zápasu s pravděpodobným mistrem z Petrohradu. V zápase bohatém na góly se trefil i český útočník Jan Holenda a zápas skončil nakonec 3:3. To je ovšem jediná radost dagestánského týmu. V tomto zápase bude chybět mladičký obránce Gadžibekov kvůli kartám, to je velká ztráta, poněvadž i tak je obrana domácích děravá jako ementál. Anži musí v tomto zápase bodovat a v tom by měli hlavně pomoci Corajev s Holendou, kterří jsou na první a druhé příčce mezi střelci svého týmu.

Lokomotiv je v opačné situaci, jak se sezona zádla býti příšernou, tak konec se Železničářům daří na jedničku. Moskveský tým v minulém kole ukázal svou sílu a to, co by se nepovedlo v létě, to minulý týden Seminovi svěřenci dokázali. Otočili totiž duel s Permem ve svůj prospěch a nakonec vyhráli 2:1.

V týdnu proběhla ruským tiskem zpráva, že fans Lokomotivu chtějí bojkotovat výjezd do Dagestánu kvůli domácím fanouškům, ale Semin všechny kolem ujistil, že vztahy jsou dobré a s funkcionáři Anži se mají moc rádi a žádné konfilkty mezi Anži a Loko nejsou. No uvidíme. Moskva bude v tomto zápase postrádat vykartovaného Rodolfa a zraněné trio Maicon, Traore a Charles, přičemž Charles je do konce sezony mimo.

Zápas začne v 14:15 CET a bude ho řídit pan Vilkov z Nižného Novgorodu.
Anži Machačkala - pravděpodobná sestava:
Abajev - Agalarov, Klava, Chizanejšvili, Tagirbekov - Tsorajev, Ivanov, Bakajev, Josan - Holenda, Strelkov
Lokomotiv Moskva - pravděpodobná sestava:
Guilherme - Šiškin, Baša, Ďurica, Janabajev - Glušakov, Tarasov, Loskov, Alijev, Torbinskyj - Syčov
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.90 - 3.10 - 2.40
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
FK Saturn - CSKA Moskva  (neděle 16:30)
180 minut čekají fotbalisté CSKA Moskva na vstřelenou branku v ruské lize, rozjede se gólostroj Armějců v Ramenskoje na hřišti Saturnu?

Saturn v minulém kole porazil Těrek Groznyj 1:0 a udržuje si šestibodový odstup od sestupových pozic. Mimozemšťany ale netrápí jen sestupové starosti, ale především existenční. Klub z Ramenskoje má velké ekonomické problémy. "Dluhy jsou. Ale dohodli jsme se s hráči, aby toto téma neotvírali v tisku. Nejprve musíme dokončit sezonu důstojně," řekl kouč Saturnu Andrej Gordějev. Většině kádru končí smlouvy, už před sezonou opory jako Kinský, Jevsejev nebo Kiričenko přistoupili na snížení mzdy. "Co se stane se Saturnem v roce 2011, jaký bude rozpočet, vůbec nevím. Pokud by vše záviselo na mně, některým hráčům bych po skončení sezony naopak plat zvýšil," dodal Gordějev.

Hvězdnou ofenzívu CSKA postihla v posledních dvou kolech střelecká impotence, Armějci remizovali s Rubinem Kazaň i Dinamem Moskva 0:0. "Že jsme neinkasovali už několik zápasů, je dobře. Ale poslední dva zápasy jsme měli vyhrát, šancí jsme na to měli dost. Ale nakonec jsme ztratili čtyři důležité body," hořekoval Japonec Keisuke Honda.

Postrachem svatyně Saturnu a tím pádem kapitána Antonína Kinského bude útočník CSKA Vágner Love. Brazilec překonal Kinského celkově šestkrát. V neděli odehraje dvousté utkání za CSKA. "Poslední dva zápasy jsme remizovali, ale doufám, že začneme vyhrávat znovu. Velmi často jsem skóroval proti Saturnu, věřím, že i tentokrát se mi to povede. Jsem nesmírně šťastný, že odehraju dvousté utkání za CSKA. Nedávno jsem se stal prvním cizincem, který vstřelil více než 100 branek za ruský klub."

Armádní celek bude postrádat obránce Alexeje Berezuckého. Reprezentant Ruska si poranil vnitřní stranu stehna a podle odhadu lékařů bude mimo hru dva až tři týdny.
FK Saturn - pravděpodobná sestava:
Kinský - Parfenov, Zelao, Igonin, Nachušev - Ivanov, Němov, Vorobjev, Sapeta, Karjaka - Kiričenko.
CSKA Moskva - pravděpodobná sestava:
Akinfejev - Nababkin, V.Berezuckij, Ignaševič, Ščennikov - Honda, Šemberas, Mamajev, Gonzalez - Doumbia, Vágner Love.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 6.00 - 3.60 - 1.57
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Dinamo Moskva - Sibir Novosibirsk  (sobota 15:00)
Dinamo se pokusí přerušit minisérii zápasů, které skončily 0:0. Moskevskému celku se v tomto kole postaví do cesty poslední Sibir Novosibirsk, kterému jde v každém ze zbývajících zápasů o vše...

Hráči Novosibirsku se nechtějí smířit s tím, že po roce zase poputují do druhé ligy, v posledních čtyřech zápasech neprohráli a dokázali tak obrat o body týmy jako Spartak Moskva nebo Rubin Kazaň. To je malá jiskřička naděje pro sibiřský tým, neboť na 14. Vladikavkaz ztrácí 6 bodů a do konce ligy zbývá pět kol. Hosté se budou muset obejít bez opory zálohy, Makedonce Šimulikoskiho, který kvůli kartám nemůže nastoupit, dále jsou mimo hru zranění Zinovjev, Vasilijev a Filipenko. Zálohu tedy pravděpodobně povede český záložník Čížek, který by se měl starat o balony do vápna pro útočníky.

Dinamo se v této sezoně trápí. Tým, který pomýšlel na poháry, je prakticky bez šance a sám Kevin Kurányi nic nezmůže. Domácí také již čtyři zápasy neprohráli, ale v posledních dvou zápasech nedokázali vstřelit branku, takže se dá očekávat mocná ofenziva Moskvanů. K bodům by mělo dopomoci hlavně útočné duo Voronin-Kurányi, které by mělo zaměstnávat vcelku průchodnou obranu hostí. Domácím budou scházet vykartovaní Ropotan a Epureanu, což jsou hráči do zadních řad.

Zápas začne v 15:00 CET a bude ho řídit pan Suchina z Malachovky.
Dinamo Moskva - pravděpodobná sestava:
Šunin - Wilkshire, Fernández, Granat, Lomič - Samedov, Dujmovič, Rebko, Semšov, Voronin - Kurányi
Sibir Novosibirsk - pravděpodobná sestava:
Vašek - Oyewole, Vychodil, Joseph - Reinette, Aravin- Astafjev, Canas, Narubin, Čížek, Galiulin - Antipenko
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.53 - 3.75 - 6.25
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Spartak Moskva - FK Rostov  (sobota 17:30)
Generálkou na milionářskou Ligu mistrů proti Chelsea je pro Spartak Moskva sobotní ligové utkání s Rostovem. Spartakovci si díky povedeným výsledkům upevnili čtvrté místo v Premier Lize, hůře je na tom Rostov. Hosté byli ještě pár týdnů zpátky žhavým adeptem na pohárové umístění, ale vinou špatných výsledků se propadli až na osmé místo. Nastartují se znovu proti Spartaku?

Spartak před duelem s Rostovem trápí absence především v obraně. Makejev i Suchý stojí kvůli žlutým kartám, po úspěšné operaci kolena je do konce sezony zraněný Paršivljuk. K dispozici má trenér Karpin pouze tři zadáky - Stranzla, Pareju a Ivanova. Pravděpodobně se přesune do středu obrany záložník Šešukov a na kraji bude Stranzl. Další daní za cenné středeční ligové vítězství nad Zenitem Petrohrad je třítýdenní absence Brazilce Ariho.

Ze svalového zranění se zotavuje tvůrce hry a kapitán Spartaku Alex Meschini. "Jestli nastoupí Alex s Rostovem? Zatím nevíme," řekl kouč Karpin v rozhovoru pro deník Sport-Express. Je malá naděje, že poprvé v dresu Spartaku debutuje letní posila z Dinama Kirill Kombarov, toho trápí vleklé zdravotní problémy.

Rostov jde poslední týdny od porážky k porážce. V lize naposledy Rostovčané naplno bodovali 12. září s Machačkalou a to je na tým, který chce do evropských pohárů, málo. Zlé jazyky tvrdí, že se na výkonnosti Rostova podepsal skandál s údajně smluveným utkáním v Permu a také to, že kvůli ekonomickým problémům klubu čekali hráči několik měsíců na výplatu.

Kmenový hráč Spartaku aktuálně působící na hostování v Rostovu Alexandr Pavlenko po dohodě obou klubů nenastoupí. Před utkáním se nechal slyšet: "Když se nám Spartak podařilo letos porazit, proč bychom to v Lužnikach nedokázali podruhé?" V minulém kole distancovaný kapitán Čerkes se naopak do sestavy vrací. Dlouhodobě mimo hru je zraněný Severokorejec Hong Young - Jo.
Spartak Moskva - pravděpodobná sestava:
Dikan - Ivanov, Pareja, Stranzl, D.Kombarov - McGeady, Šešukov, Ibson, Sabitov, Ananidze - Welliton.
FK Rostov - pravděpodobná sestava:
Amelčenko - Čerkes, Okoronkwo, Ghionea, Andjelković - Kalačev, Kulčij, Gatcan, Jankov, Lebeděnko - Adamov.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.35 - 4.50 - 8.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Křídla Sovětů Samara - Rubin Kazaň  (pátek 16:45)
Sestupem ohrožené Křídla Sovětů Samara hostí na stadionu Metallurg v páteční předehrávce 26. kola ruské ligy Rubin Kazaň.

Křídla Sovětů se díky posledním skvělým ligovým výsledkům vymanily z bezprostředního sestupového ohrožení a jsou dvanácté. "V utkání s Rubinem budeme hrát svůj fotbal s důrazem na útok. Sibiru se povedlo dát Kazani dvě branky. Tak proč bychom to nedokázali my?" řekl hlavní trenér Samary Alexandr Tarchanov.

V útoku Samary září především mladík Pavel Jakovlev, ten přišel v létě na hostování ze Spartaku Moskva a stal se velkou posilou. V osmi ligových utkáních nasázel čtyři branky. "Vůbec si nepřipadám, že hraji v týmu, který bojuje o záchranu. Nechodíme jako zombie, v týmu není absolutně žádné napjetí. My prostě hrajeme fotbal, jak nejlépe umíme. A myslím, že se nám to daří," prohlásil Jakovlev.

Páteční soupeř Samary Rubin Kazaň není v oslnivé formě. Na vině je především nesehranost letních posil a náročný program, který mají hráči v nohách. Fotbalisté Kazaně si neoddechnou ani v následujících týdnech, jak domácí soutěž, tak Liga mistrů totiž finišují.

Je téměř stoprocentně jisté, že letos mistrovský hattrick mužstvo z Tatarstánu nezkompletuje. Hlavním cílem týmu trenéra Kurbana Berdyjeva je druhé místo zaručující postup do hlavní fáze milionářské Ligy mistrů. O stříbrnou pozici svádí Kazaň souboj s CSKA Moskva. Oba rivalové na sebe narazili v minulém kole, ač měli Armějci po celý zápas více ze hry, branka nepadla.

Jarní vzájemné utkání mezi Rubinem a Křídly Sovětů vyhrála domácí Kazaň vysoko 3:0. O branky se postarali Kasajev, Bystrov a Rjazancev.
Křídla S. - pravděpodobná sestava:
Lobos - Callagov, Taranov, Djordjević, Leilton - Samsonov, Sosnin, Ivanov, Kuzněcov, Jakovlev - Savin.
Rubin Kazaň - pravděpodobná sestava:
Ryžikov - Kalešin, Bocchetti, Navas, Ansaldi - Rjazancev, Noboa, Natcho, Kasajev, Gökdeniz - Medvěděv.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 5.75 - 3.70 - 1.57
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Zenit Petrohrad24176145:1457
2.Rubin Kazaň25149230:1151
3.CSKA Moskva24155439:1550
4.Spartak Moskva25127638:2743
5.Spartak Nalčik25116834:2939
6.Lokomotiv Moskva25116830:2739
7.Dinamo Moskva25810730:2534
8.FK Rostov251031223:3133
9.Těrek Groznyj25871024:2531
10.FK Saturn25771121:3128
11.Tom Tomsk25761229:4027
12.Křídla Sovětů Samara25681124:3426
13.Anži Machačkala25661321:3424
14.Alanija Vladikavkaz25661321:3524
15.Amkar Perm25641517:3122
16.Sibir Novosibirsk25461529:4618

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (13)

Přidat komentář
kubys

0:1 (Navas)

Reagovat
božský John

Kazaň vyhraje ...tak 1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Já naopak věřím Samaře, že minimálně remizuje. Jsou ve formě, Rubin má navíc před sebou existenční zápas v Lize mistrů proti Panathinaikosu.

Reagovat
božský John

To ano,ale i tak kdyby nenasadili úplnej top,tak i hráči ze širšího kádru jsou na vysoký úrovni. Samara podle mě dneska trochu poleví ...nevim proč,ale prostě mam takovej pocit

Reagovat
smazaný uživatel

Uvidíme, každopádně Rubin moc slabou sestavu do zápasu nevyšle, tři body potřebuje jako sůl, hraje o druhé místo.

Reagovat
kubys

Jestli dá Rubin 3 góly, tak budu šťastný.

Reagovat
smazaný uživatel

Jakovlev a Sosnin, na tuhle dvojku jsem zvědav .

Reagovat
smazaný uživatel

Vidím to opět na takový beton od Rubinu.. 0-0 0-1 1-1 jedno z toho.. Ale přál bych Samaře nějakej ten bodík..

Reagovat
kubys

Beton? To si nemyslím, Rubin nebetonuje prakticky nikdy, jen má dokonalou organizaci obrany v propojení se zálohou, největší problém v poslední době je ale přechod do útoku a efektivita využívání šancí, pokud toto se podaří doladit, tak to bude smrtelná kombinace.

Reagovat
smazaný uživatel

jako zas tak doslova sem to nemyslel..ale hlavně ty venkovní výsledky a ta hra nekdy..když dají první gol..tak i tak vypadá..chybí tam ta nesehranost..

Reagovat
kubys

Samara je strašně sympatický tým a přeju jim záchranu, ale v tomto případě vždy Rubin!

Reagovat
smazaný uživatel

bojují o 2 flek..

Reagovat
kubys

To tam měl Noboa napnout. Lobos

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele