26. kolo
31.10.2010 16:30 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

FK Saturn - CSKA Moskva 1:1

Fotbalisté CSKA Moskva v lize potřetí v řadě jen remizovali, v nedělním utkání hraném v Ramenskoje se rozešli smírně s domácím Saturnem 1:1.

Do vedení dostal Armějce český legionář Tomáš Necid. Mimozemšťané odpověděli krátce po změně stran brankou Ivanova. Armáda se stále trápí v koncovce. Dnes hrála většinu druhého poločasu v početní převaze, měla výhodu pokutového kopu a vypracovala si hned několik stoprocentních příležitostí, ale napříč tomu si veze jen bod.

V základní sestavě CSKA se místo zraněného Doumbii objevil Tomáš Necid. Hosté z Moskvy začali agresivně a převzali iniciativu. Hned na začátku Kinského v brance Saturnu pořádně prověřil Ignaševič, legenda Saturnu obstála. Krásnou střelou vnějším nártem se blýskl Tomáš Necid, jen těsně minul vzdálenější roh Saturnu. Domácí ohrozili branku CSKA v prvním poločase jen jednou, nebezpečná střela Nachuševa mířila do boční sítě.

Ve 39. minutě se po závaru v pokutovém území Saturnu odrazil míč ke dvojici Oliseh a Necid, oba do míče svorně kopli a Kinský byl překonán - 1:0. Branka byla připsána českému reprezentačnímu útočníkovi. Hned poté se mohl Necid vyznamenat podruhé, ale centr Gonzaleze se od něj odrazil do Kinského.

Saturn udeřil ihned po změně stran. K Ivanovovi, číhajícímu na zadní tyči, se dostal lehký podkopnutý míč Němova a Akinfejev byl v brance CSKA bez šance - 1:1. V 53. minutě dal o sobě opět výrazně vědět aktivní Tomáš Necid, útočník CSKA byl faulován Nachuševem a sudí Lajuškin neváhal s pokutovým kopem a vyloučením Nachuševa. Jenže penaltové prokletí CSKA pokračuje. Po Vágnerovi a Dzagojevovi neuspěl ani třetí penaltový exekutor - Mark Gonzalez minul branku.

CSKA mělo úvodní převahu, ale ani Saturn se v deseti slavnějšího soka nezalekl a nehrál vyložený beton. Šokovat favorita se naopak málem povedlo útočníkovi Marko Topičovi, brankář Armějců Akinfejev ale tentokrát své mužstvo podržel. Ještě předtímTopič hlavou skóroval, byl mu však pískán ofsajd.

V závěru favorit přikoval Saturn ke svoji brance, při chuti byl Tomáš Necid, ale hlavičku poslal nad branku a pak levačkou pálil těsně vedle pravé tyče Kinského. Vyznamenat se mohl i Vágner Love, své nůžky ale poslal rovněž mimo. O dramatické chvíle nebyla nouze ani v nastaveném čase. Zpočátku vychytal Vasilije Berezuckého Antonín Kinský a následnou dorážku poslal Vágner Love těsně vedle vzdálenější tyče Saturnu. A když Kinský fantastickým zákrokem zlikvidoval hlavičku Nababkina po rohovém kopu Hondy, vybojoval srdnatý Saturn remízu 1:1. CSKA má v posledních zápasech velkou smůlu v zakončení a připravuje se tím o důležité body.

Jen slova chvály měl pro svůj tým po utkání lodivod Saturnu Andrej Gordějev. "Nemohli jsme hrát jinak, museli jsme neutralizovat silné stránky CSKA. Soupeř nás předčil v rychlosti, mohu jen pogratulovat svým hochům, hráli na 200 procent."

Autor: David Kubáň / championat.ru

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Necid hodně pěkně, snad bude dostávat víc šancí

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele