Rozhovory

Černému by podle Kollera měla Bundesliga pomoci, více očekává od Hložka

Přes třináct tisíc odehraných minut, během nich 152 zápasů, 61 branek a 31 přesných finálních přihrávek. Jan Koller zná velmi dobře prostředí německé nejvyšší soutěže a o to větší radost mu dělá rostoucí počet českých legionářů v 1. Bundeslize.

Berlusconi změnil fotbal, bude se na něj vzpomínat i za 50 let

12. června zemřel Silvio Berlusconi (†86), italský politik, podnikatel a dlouholetý majitel AC Milán. Pod jeho vedením slavil milánský velkoklub úspěchy na evropské i domácí scéně na přelomu 80. a 90. let. Právě Berlusconi také krátce po svém nástupu do funkce jmenoval hlavním trenérem do té doby neznámého Arriga Sacchiho, který následně podle mnohých změnil moderní fotbal. Berlusconiho fotbalové dědictví je tématem nové epizody Livesport Daily.

Chci být důležitou postavou reprezentace, říká Václav Černý

Když v patnácti odešel do akademie slavného Ajaxu Amsterdam a brzy se začal prosazovat i v jeho A-týmu, zdálo se jisté, že Václav Černý (25) před sebou má skvělou kariéru. Jenže přišla dvě těžká zranění kolene, dlouhé pauzy od fotbalu i odchod z mužstva. V dresu Twente se ale v minulé sezoně rozehrál ke skvělým výkonům, které mu vynesly až přestup do bundesligového Wolfsburgu...

Jak se po osobním vyhoření vrátit do formy, popisuje Ondřej Kolář

Po turbulentním období se Ondřej Kolář (28) v uplynulém ročníku vrátil na post brankářské jedničky Slavie a po dvouleté pauze je se spoluhráči připraven vrátit titul do Edenu. Co prožíval těsně před klíčovou penaltou Ladislava Krejčího na Letné? Jak důležitá pro něj byla dlouhá série bez prohry v derby? Co pomohlo k návratu slávistického srdce do kabiny? A jaký je jeho aktuální vztah a postoj k národnímu týmu? To všechno jsme s ním probrali na dálku z herního soustředění v Rakousku.

Každý rok se MS lékařů zvětšuje, říká nejlepší střelec Ladislav Šindelář

Jako lékař pomohl Spartě k návratu na český klubový trůn, nyní bojuje o medaili i s kopačkami na nohou. Ve Vídni se koná oblíbená česká disciplína, a to mistrovství světa lékařů, historicky nejlepším střelcem týmu je Ladislav Šindelář.

Ronaldo dává saúdskoarabské lize punc důvěryhodnosti, říká novinář Häring

Karim Benzema, N'Golo Kante, Rúben Neves nebo čerstvě Marcelo Brozović - to všechno jsou hráči, kteří během tohoto léta odešli hrát fotbal do Saúdské Arábie. Právě na projekt prince bin Salmána, který se snaží do své ligy lákat velká jména a vylepšit tak svou celosvětovou image, jsme se zaměřili v dnešním díle podcastu Livesport Daily. Hostem Lukáše Pečeně byl fotbalový expert ze stanice Canal+ Karel Häring.

Rozkol ve fotbalovém klubu. Roudnické děti neví, kde budou hrát

Nová epizoda Livesport Daily je specifická -⁠ delší stopáží i tématem, kterým se zabývá. Je to sonda do hlubších pater českého fotbalu, kde je možné všechno. Sice se věnuje rozkolu v Roudnici nad Labem, ale dobře demonstruje všemožné zákruty, do kterých se mohou dostávat amatérské týmy v Česku. A spousta problémů, jak v podcastu uslyšíte, je způsobena hlavně špatnou komunikací.

Kušej: V tuhle chvíli mě ale zajímá jen postup ze skupiny

Jednadvacítka v neděli překvapivě porazila Německo a zadělala na postup ze základní skupiny evropského šampionátu. Důležitou roli sehrál Vasil Kušej, na něhož bude pozornost upřena i dnes, Lvíčata budou hrát s Izraelem a k postupu ze skupiny jim bude stačit i remíza.

Český fotbal má před sebou hodně práce, říká slavný Fabrizio Romano

Málokterý sportovní novinář je celosvětově tak známý jako Fabrizio Romano (30). Původně milánský reportér před lety začal budovat síť kontaktů mezi agenty i šéfy klubů a postupně se vypracoval v hlavní přestupového insidera světového fotbalu.

Del Piero zavítal do Prahy a vzpomínal, jak na dovolené porážel Nedvěda v golfu

Italská legenda Alessandro Del Piero zavítal do Prahy, kde coby ambasador podpořil pětidenní letní kemp pro děti ze sociálně znevýhodněného prostředí. Osmačtyřicetiletý bývalý útočník a mistr světa z roku 2006 v rozhovoru s novináři ocenil český fotbal, který vždy velmi uznával.

Z novináře do křesla sportovního ředitele? Zdeněk Folprecht a Jakub Otava hodnotí rozhodnutí Dynama

Prvoligové kluby pomalu začínají s přípravou na novou sezonu a pozornost na sebe už dokázaly strhnout České Budějovice. Dynamo bude mít nového sportovního ředitele a do funkce jmenuje Jana Podroužka, novináře deníku Sport.

Rutina a klubová atmosféra mi začínají chybět, přiznává trenér Chytrý

Česko zítra čeká utkání na Faerských ostrovech a povinnosti navíc tak znovu má i Jiří Chytrý, jeden z asistentů hlavního kouče Jaroslava Šilhavého. 51letý kouč nám prozradil, jak funguje jeho spolupráce s hlavním kormidelníkem, nebo jak vypadala příprava na ostrovního soupeře.

Musí uhlídat ofenzivní pětici Manchesteru City, hledá Pulpit recept na úspěch Interu

V Istanbulu zítra večer vyvrcholí letošní ročník Ligy mistrů a po třinácti letech si o ušatou trofej zahraje Inter Milán. Favoritem sobotního finále bude Manchester City, italský klub ale šanci rozhodně má a o jeho zbraních ví i trenér Martin Pulpit (56).

Hranáč bere ME jako vrchol kariéry, za několik týdnů se chce poprat o místo v Plzni

V neděli pro Robina Hranáče skončila ligová sezona, když pomohl Pardubicím k záchraně v české nejvyšší soutěži, nyní se musí rychle přeorientovat na mezinárodní scénu. Mladý obránce se zúčastní evropského šampionátu do 21 let, po dovolené pak nastoupí přípravu v Plzni.

Útočníci u nás zkrátka nejsou tak kvalitní a dozrávají později, myslí si Milan Škoda

České nejvyšší soutěži vládnou zkušení střelci, věkový průměr pěti nejlepších za uplynulý rok přesahuje hranici třiceti let. Jaký je recept na to, dostat se mezi nejlepší ligové útočníky? Na to a další otázky tentokrát odpovídá Milan Škoda (37).

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele