Rozhovory

Rutina a klubová atmosféra mi začínají chybět, přiznává trenér Chytrý

Česko zítra čeká utkání na Faerských ostrovech a povinnosti navíc tak znovu má i Jiří Chytrý, jeden z asistentů hlavního kouče Jaroslava Šilhavého. 51letý kouč nám prozradil, jak funguje jeho spolupráce s hlavním kormidelníkem, nebo jak vypadala příprava na ostrovního soupeře.

Musí uhlídat ofenzivní pětici Manchesteru City, hledá Pulpit recept na úspěch Interu

V Istanbulu zítra večer vyvrcholí letošní ročník Ligy mistrů a po třinácti letech si o ušatou trofej zahraje Inter Milán. Favoritem sobotního finále bude Manchester City, italský klub ale šanci rozhodně má a o jeho zbraních ví i trenér Martin Pulpit (56).

Hranáč bere ME jako vrchol kariéry, za několik týdnů se chce poprat o místo v Plzni

V neděli pro Robina Hranáče skončila ligová sezona, když pomohl Pardubicím k záchraně v české nejvyšší soutěži, nyní se musí rychle přeorientovat na mezinárodní scénu. Mladý obránce se zúčastní evropského šampionátu do 21 let, po dovolené pak nastoupí přípravu v Plzni.

Útočníci u nás zkrátka nejsou tak kvalitní a dozrávají později, myslí si Milan Škoda

České nejvyšší soutěži vládnou zkušení střelci, věkový průměr pěti nejlepších za uplynulý rok přesahuje hranici třiceti let. Jaký je recept na to, dostat se mezi nejlepší ligové útočníky? Na to a další otázky tentokrát odpovídá Milan Škoda (37).

Mourinhova série skončí, tuší Vaclík. Za kamarády ze Sevilly byl před zápasem na Old Trafford

Ve středu večer se Sevilla utká ve finále Evropské ligy s AS Řím. Španělský tým je rekordmanem v počtu trofejí z této soutěže, celkem ji vyhrál už šestkrát, z toho čtyřikrát od roku 2014. Proč právě spojení Sevilly a Evropské ligy tak skvěle funguje, i to bylo tématem podcastu Livesport Daily s brankářem Tomášem Vaclíkem. Ten před třemi lety se Sevillou Evropskou ligu vyhrál.

Frýdkovi se honí hlavou myšlenky na reprezentaci, rád by zůstal v Lucernu

Sejde z očí, sejde z mysli? Martin Frýdek ml. (31) nepatří v českém fotbale po odchodu z pražské Sparty mezi nejčastěji skloňovaná jména. Ve švýcarském Lucernu, s nímž bojuje o účast v pohárové Evropě, však kroutí už třetí sezonu a předvádí výborné výkony, které by nemusely uniknout ani reprezentačnímu trenérovi Jaroslavu Šilhavému (61).

Sparta by měla zůstat u tří stoperů, říká Brabec. Ogbu jako zeď, ale o Kuchtovi to není

Klíčový okamžik tohoto ročníku FINÁLE FORTUNA:LIGY je tu. Třetí jarní derby mezi Spartou a Slavií může výrazně napovědět o tom, jak se bude zbytek sezony vyvíjet. Přiblíží se rudí k titulu, nebo se sešívaní vrátí do čela tabulky?

Kalas před startem playoff věří Sunderlandu. Mají všechny předpoklady na PL, míní

Český obránce Tomáš Kalas ve svém pravidelném blogu pro Livesport Zprávy hodnotí průběh anglické Premier League a přibližuje dění ostrovního fotbalu. Tentokrát přišla řeč i na Manchester City a blížící se playoff o postup do nejvyšší soutěže.

Rány v Eredivisie nepřijímá, ale rozdává. Rockyho mám rád, prozradil Černý

Nejde o to, jak inkasuješ, tady jde o to, kolik ran uneseš, a přesto se znovu zvedneš. Ten, kdo viděl kultovní film o boxerovi Rockym v podání Sylvestra Stallona, tuhle hlášku moc dobře zná. Český reprezentant Václav Černý po hlavní postavě pojmenoval i psa. V rozhovoru pro Livesport Zprávy se ale rozhovořil rovněž o své roli v nároďáku. Čekal jí přece trochu jinou.

Ambros: Hložek potřeboval čas, očividně zapadl dobře

Český fotbal nedisponuje velkým počtem hráčů v elitních zahraničních ligách, ve druhé polovině února se ale jejich počet rozrostl o jednu stále zatím neznámou tvář. V dresu Wolfsburgu debutoval teprve osmnáctiletý mládežnický reprezentant Lukáš Ambros, jaký je jeho život, co řeší se spoluhráči v kabině?

Vyhrát hlavičkový souboj s Ibrahimovićem skoro nešlo, vzpomíná Ujfaluši

Tomáš Ujfaluši dlouhé roky patřil do základní sestavy české reprezentace, na klubové úrovni hrával za Hamburk, Fiorentinu, Atlético Madrid nebo Galatasaray. Během kariéry sváděl souboji s Lionelem Messim, Cristianem Ronaldem nebo Zlatanem Ibrahimovićem, jak na ně vzpomíná a co dělá dnes?

Neuvěřitelné, obrovská ostuda, říká Kalas o debaklu Manchesteru United

Anglickou ligu zřejmě čeká další dramatický boj o mistrovský titul, hlavním tématem uplynulých dní v Premier League je ovšem ostudný debakl Manchesteru United v Liverpoolu (0:7). Utkání sledoval i český reprezentant a obránce druholigového Bristolu City Tomáš Kalas.

Panenkovy vzpomínky: Nejen bělehradská penalta, ale i Rus Zinčenko v Rapidu a gól třicetiletí

Antonína Panenku proslavila hlavně bělehradská penalta, která rozhodla o titulu mistrů Evropy pro Československo. Jenže příběh vršovického fotbalového básníka je daleko hlubší. Na přelomu 70. a 80. let minulého století o něj stály evropské kluby ale v době železné opony mohl přestoupit až ve svých 32 letech. V rozhovoru pro Livesport vypráví, proč místo španělské ligy zvolil Rapid Vídeň a vzpomíná i na ruského fotbalistu Zinčenka.

01.03.2023 Rozhovory 40 komentářů
Zaujalo nás

Bundesliga je fofr, přiznává Ambros, nejmladší Čech v soutěži

Český fotbal nedisponuje velkým počtem hráčů v elitních zahraničních ligách, o předminulém víkendu se ale jejich počet rozrostl o jednu stále zatím neznámou tvář. V dresu Wolfsburgu debutoval teprve osmnáctiletý mládežnický reprezentant Lukáš Ambros, jaký je jeho život, co řeší se spoluhráči v kabině?

Hancko s Feyenoordem vede Eredivisie. Priske mi hodně pomohl, děkuje z Rotterdamu

Když Dávid Hancko v létě přestupoval ze Sparty do Feyenoordu, možná ani sám nečekal, že se tak rychle usadí v základní sestavě. A především že s novými spoluhráči bude moci reálně narušovat letitou dominanci Ajaxu v Eredivisie. V rozhovoru pro Livesport mluvil i o nizozemských fanoušcích nebo o tom, jak na dálku sleduje Spartu.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele