Rozhovory

Rubiales udělal spoustu přešlapů, shodují se novináři Zítková a Štěrba

Mistrovství světa žen skončilo už dvacátého srpna, pořád se o něm ale mluví. Respektive, víc než o výsledcích už takřka celý svět řeší kauzu šéfa španělského fotbalu Luise Rubialese. Ten v eforii po vyhraném finále políbil na ústa fotbalistku Jennifer Hermosovou.

Dva kluby v EL by byl velký úspěch, říká sportovní novinář Hovorka

FORTUNA:LIGA po dvouleté přestávce, kdy se musela spokojit se čtveřicí zástupců, vyšle příští rok do Evropy pět týmů. Teď jsou ale ve hře vstupenky do pohárů pro sezonu 2025/26.

Šmíd: PSG buduje klub, který bude vyváženější. Projekt Messi se dá považovat za úspěšný

Ligue 1 se v posledních letech točí především kolem PSG a kolem hráčů jako Neymar, Messi nebo Kylian Mbappé. Bohatý klub z Paříže sice dlouhodobě dominuje v domácí soutěži, ale úspěch v pohárové Evropě mu stále uniká. Jak moc rozdělují Pařížané fotbalové fanoušky ve Francii? Jak dopadne přestupová sága kolem Kyliana Mbappého? Má někdo z týmů Ligue 1 letos na to, aby PSG sesadil z trůnu? A proč nehraje ve Francii víc českých hráčů? To všechno jsme probrali s francouzským zpravodajem České televize Janem Šmídem.

Proti Slavii nic nemám, ale palce držím Spartě, říká Lukáš Železník

Bývalý útočník Lukáš Železník (33) odehrál v české lize 105 zápasů a v dresech Zlína, Slavie, Mladé Boleslavi a Opavy nastřílel celkem 16 gólů. Se Slavií dokonce získal titul, přestože se celý život paradoxně považuje za fanouška Sparty. Před pár lety se rozhodl ukončit kariéru a dnes prodává auta. Po světě fotbalu se mu prý nestýská, české fotbalové prostředí v něm nezanechalo nejlepší vzpomínky. I o tom je nový podcast Livesport Daily.

Problém match fixingu je u nás velký a byl dosud opomíjen, říká Jančík

Vymyšlenou penaltu z utkání Admiry Praha proti béčku Českých Budějovic viděl v tomto týdnu asi každý český fotbalový fanoušek. Pozadí zápasu bude řešit policie, ale klíčová otázka je - šlo o ojedinělý případ nebo jsou podobné věci v nižších patrech českého fotbalu k vidění častěji?

Jak velkou motivací je pro sportovce slavné příjmení, vysvětluje Štěpán Šebrle

Ve chvíli, kdy probíhá atletický světový šampionát v Budapešti, se opět hodně skloňuje příjmení Šebrle. Kromě bývalého světového rekordmana a olympijského vítěze v desetiboji Romana, se sportovní fanoušci pomalu ale jistě učí i jméno jeho syna Štěpána (20), který je aktuálně nejlepším střelcem fotbalové Dukly. V dresu vedoucího týmu F:NL se v tomto ročníku trefil už čtyřikrát a zažívá nejpovedenější období kariéry. Právě talentovanému fotbalistovi patří dnešní díl Livesport Daily.

Rada: Hráček, které jsou opravdu profesionálkami, máme v Česku jednotky

O víkendu skončilo globálně ostře sledované fotbalové mistrovství světa žen. Šampionát v Austrálii a na Novém Zélandu navštívily takřka dva miliony fanoušků a logicky šlo o nejsledovanější turnaj v historii ženského fotbalu, který vydělal přes 12 a půl miliardy korun. V čem jsou vítězky ze Španělska tak výjimečné? Jakým směrem se světový fotbal ubírá? V jakém stavu je profesionalizace hráček v Česku? A jaká je vůbec realita tuzemské nejvyšší soutěže? To všechno jsme probrali s bývalým českým reprezentantem a aktuálně koučem národního týmu Karlem Radou.

Kanonier Polievka exkluzívne: Bystričania mi prestup priali, Slovan som už hodil za hlavu

Uplynulé týždne boli pre Róberta Polievku mimoriadne náročné. Kapitán Banskej Bystrice sa stal z dôvodu prestupovej ságy do Slovana Bratislava azda najsledovanejším futbalistom na Slovensku. Momentálne sa však koncentruje na výkony v drese Dukly.

Skaut Jan Říčka popisuje, jaká je práce pro TOP kluby světa

V českém fotbale nenajdete moc lidí, kteří by měli v životopise uvedené takové kluby jako Chelsea, Hamburk nebo Manchester City. Šedesátiletý uznávaný fotbalový skaut Jan Říčka je možná jediný, kdo se těmito adresami může pochlubit.

Čech v Saúdské Arábii: Hvězdy pravou tvář země nepoznají. Ronaldův gól slavili i poražení

Před čtyřmi lety sbalil kufry a nabral směr, kam se většina Čechů zrovna dvakrát nehrne. Příští destinace - Džidda, Saúdská Arábie. Dnes je fyzioterapeut Pavel Mašát již na druhé štaci v Dammámu a s úžasem sleduje, jak v silně islámské zemi vypukla fotbalová horečka. "Fotbal je tu téma číslo jedna. Každý den mi pacienti hlásí, kdo už podepsal a kdo ještě z Evropy přijde," říká v rozhovoru pro Livesport Zprávy.

V oblasti kondičního tréninku Česko zaspalo dobu, říká trenér Kodras

Dominik Kodras aktuálně patří mezi nejpopulárnější kondiční trenéry mezi českými vrcholovými sportovci. O své tělo s jeho pomocí pečují fotbalisté, hokejisté i zápasníci MMA. Tři roky také působil jako kondiční trenér hokejové reprezentace.

Horejš: V menším klubu si většinu videí připravujete sám, ale zpětná vazba je strašně důležitá

Trenér David Horejš má za sebou dvě ligová angažmá. V Českých Budějovicích vydržel sedm let, v Jablonci byl ale letos v květnu odvolán po telefonu majitelem Miroslavem Peltou po pouhé jedné sezoně. Jak se ambiciózní kouč připravuje na novou fotbalovou štaci?

Většina českých akademií neumí podchytit talenty, říká Antonín Barák st.

Přes dvacet let učil na sportovní škole v Příbrami a trénoval v tamním klubu. Rukama mu prošla celá řada hráčů, kteří si později zahráli v nejlepších evropských klubech. Sám hrát profi fotbal nechtěl, Antonín Barák st. ho vyměnil za dobrodružství a muziku a později za studium. Oklikou se k němu ale znovu vrátil a věnuje se výchově fotbalové mládeže. Jak fungují tuzemské fotbalové akademie? Dokážou konkurovat těm zahraničním? A umíme v Česku pracovat s talenty?

Gólmana jako Buffon už neuvidíme, míní Zdeněk Zlámal

Italský fotbal přišel na začátku srpna o jednu z největších postav jeho historie. Po neuvěřitelných osmadvaceti letech ukončil kariéru desetinásobný šampion italské ligy a mistr světa z roku 2006 Gianluigi Buffon (45).

Finanční fair play klubům pomohla snížit dluhy, upozorňuje expert Aliapulios

Každé přestupové období se ve fotbale roztočí spirála peněz za transfery fotbalových hvězd. Letos se zdá, že částky hledají nový strop. Mason Mount, Declan Rice a brzy i Moisés Caicedo mění dresy za částky, které jsme si dřív neuměli ani představit.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele