Premier League - souhrn 37. kola: Manchester City mistrem, Newcastle do Ligy mistrů

20.05.2023, 15:31, aktualizováno 22.05.2023, 22:57
Komentáře a souhrny
Miguel Almirón v souboji s Yourim Tielemansem (© AFP)

Arsenal definitivně přihrál titul Man City, když nedokázal uloupit žádné body v Nottinghamu. Citizens navíc zapsali tři body nad Chelsea. Liverpool sice v závěru zvládl alespoň srovnat krok s Aston Villou, při těsné výhře Manchesteru United na Bournemouthu mu to však v boji o čtvrté místo příliš platné není. V top čtyřce mimochodem zůstane Newcastle, který si tak zahraje Ligu mistrů po plichtě s Leicesterem...

Newcastle United - Leicester City 0:0

22.05.2023 21:00

Góly: -

Newcastle remizoval ve 37. kole Premier League s Leicesterem 0:0. Domácí měli po celý zápas velkou převahu, třikrát nastřelili tyč, ale branku nakonec nevsítili. Magpies se po dvaceti letech kvalifikovali do Ligy mistrů, naopak Foxes jsou před posledním kolem velmi blízko sestupu.

Od úvodních minut měl Newcastle navrch a soupeře přehrával rychlou a přesnou kombinací. V 8. minutě si první žlutou kartu utkání vykoledoval Guimarães, který velmi nešetrně zajel do protihráče. V 17. minutě střílel z hranice vápna Wilson, avšak jeho nadějný pokus srazil jeden z obránců Leicesteru. O pět minut později Anderson pálil z podobného místa k pravé tyči, Iverson ovšem předvedl skvělý zákrok a hostující tým podržel.

Na další šance si diváci museli počkat až do závěru prvního poločasu. Ve 41. minutě se k dorážce zblízka dostal Wilson a v ideální pozici napálil pouze levou tyčku. O minutu později to byl znovu anglický útočník, jenž tentokrát zakončil hlavou, balónu v cestě do brány nicméně zabránil jeden z bránících hráčů. Ve 43. minutě se na bráně Leicesteru znovu rozezněla branková konstrukce, tu totiž nastřelil Almirón.

V 59. minutě obdržel přesnou přihrávku do velkého vápna Isak, moc se nerozpakoval a balón pohotově napálil k pravé tyči, v bráně se ovšem opět vyznamenal Iversen a střelu fantasticky vyrazil. Newcastle byl i po přestávce výrazně lepším mužstvem a Leicesteru vůbec nepůjčoval míč. V 72. minutě se znovu potvrdilo, že se domácím smůla lepí na paty, vždyť Guimarães hlavičkou orazítkoval tyč, což už bylo potřetí v zápase. O několik minut později opět skvěle zasáhl Iversen, který si tentokrát poradil se zakončením Longstaffa.

Newcastle tedy remizoval ve 37. kole s Leicesterem bez branek. Magpies jsou stále na třetím místě a nyní už mají jistotu Ligy mistrů, zatímco Leicester okupuje osmnácté místo a před posledním kolem je velmi blízko sestupu.

Více informací k zápasu

Manchester City - Chelsea FC 1:0

21.05.2023 17:00

Góly: 12. Julián Álvarez

Manchester City porazil v utkání 37. kola Premier League Chelsea 1:0. Domácí nastupovali již s jistotou titulu, a tak si zahrála i řada náhradníků. Duel rozhodl v prvním poločasu Julián Álvarez, Citizens poté převzali pohár.

Zprvu to mohlo vypadat na větší demolici Chelsea, jelikož se City ujali vedení už ve dvanácté minutě. Domácím pomohla k zaslouženému vedení chyba hostů v rozehrávce. Fofana špatnou přihrávkou umožnil Palmerovi najít křižnou přihrávkou Juliána Álvareze, ten tváří v tvář Kepovy nezaváhal a uklidil míč ke vzdálenější tyči. A za tři minuty mohlo být pro Blues ještě hůře, Citizens málem udeřili znovu. Lewis našel opět Álvareze, jeho střela byla zblokována, volný míč se dostal k Mahrezovi, ale ani on neprostřelil hradbu těl před sebou.

Ve 36. minutě měli hosté velkou smůlu. Hall centrem přesně našel hlavu Conora Gallaghera, který míč nasměroval do tyče a následně ještě musel zasáhnout brankář Ortega. Citizens podobnou situaci soupeři vrátili po necelé hodině hry, když rozehrávali po faulu na Phillipse přímý kop. Balon se snesl právě na hlavu faulovaného Kalvina Phillipse, který však trefil jen brankovou konstrukci. V 66. minutě to zase byla Chelsea, kdo zahrozil. Domácí totiž nezachytili průnikovou přihrávku na Raheema Sterlinga, který sice dokázal překonat Ortegu, ale toho na brankové čáře zastoupil John Stones.

V 72. minutě si Mahrez zpracoval balon do pohybu a po jeho přihrávce měl Álvarez už snadnou úlohu. Situaci však předcházela hra rukou alžírského reprezentanta, a tak branka neplatila. Nic dalšího ani jeden z týmů nevymyslel a ihned po závěrečném hvizdu vběhli domácí fanoušci na plochu slavit mistrovskou trofej se svými oblíbenci. Manchester ještě čekají dvě venkovní klání v Brightonu a na Brentfordu, poté finále FA Cupu s Manchesterem United a finále Ligy mistrů s Interem Milán. Chelsea má program o dost chudší, v týdnu hraje dohrávku s Manchesterem United a na závěr další silný soupeř Newcastle.

Více informací k zápasu

Brighton & Hove Albion - Southampton FC 3:1

21.05.2023 15:00

Góly: 29. Evan Ferguson, 40. Evan Ferguson, 69. Pascal Groß - 58. Mohamed Elyounoussi

Brighton porazil ve 37. kole Premier League Southampton 3-1. Seagulls odčinili vysokou porážku z minulého kola Newcastlu a vítězstvím se katapultovali do příštího ročníku Evropské ligy.

Ve 14. minutě se Caicedo rozhodl zkusit štěstí ze střední vzdálenosti, jeho razantní střela však mířila doprostřed brány a McCarthy ji bez obtíží zlikvidoval. V 15. minutě tvrdě zfauloval protihráče Bednarek a rozhodčí to po zásluze ocenil žlutou kartou. Ve 22. minutě Mitoma využil dobrého postavení v pokutovém území a v obrovské šanci nastřelil tyč. Brighton měl od začátku zápasu herní převahu a tu naplno využil ve 29. minutě. Mac Allister našel krásnou přihrávkou Fergusona a ten střelou doprostřed brány překonal gólmana soupeře.

Ve 35. minutě sestřelil jednoho z domácích hráčů Alcaraz a sudí jeho zákrok rovněž potrestal žlutou kartou. Ve 40. minutě domácí sehráli krásnou kombinaci, na jejímž konci stál Ferguson a přesným zakončením k levé tyči upravil skóre na 2-0.

V druhém poločase začal lépe Southampton, v 58. minutě si na přesný centr z rohového kopu naskočil Elyounoussi a hlavou poslal balón nechytatelně k pravé tyči. O sedm minut hosté dokonce vyrovnali, ale do hry následně vstoupil VAR a branku Walcotta neuznal kvůli ofsajdovému postavení. V 69. minutě udeřil opět Brighton, k dorážce se na hranici velkého vápna dostal Gross a střelou k pravé tyči upravil skóre na 3-1. Zbytek zápasu se spíše dohrával, domácí si v poklidu hlídali dvougólový náskok a Southampton už do ničeho nepustili.

Brighton vyhrál ve 37. kole nad Southamptonem 3-1 a poprvé v historii klubu si zajistil účast v pohárové Evropě.

Více informací k zápasu

West Ham United - Leeds United 3:1

21.05.2023 14:30

Góly: 31. Declan Rice, 72. Jarrod Bowen, 90+4. Manuel Lanzini - 17. Rodrigo

West Ham vyhrál ve 37. kole nad Leedsem 3-1. Hosté nevyhráli již osm utkání a před posledním zápasem sezóny jsou na sestupovém osmnáctém místě.

V 8. minutě se do první vážnější šance dostali hosté, Harrison zkusil štěstí z první, ale jeho střela mířila pouze doprostřed brány a Fabiański ji bez problému pokryl. V 17. minutě dlouhé autové vhazování propadlo až k Rodrigovi a ten v ideální pozici otevřel skóre zápasu. West Ham se okamžitě snažil vyrovnat, ve 27. minutě dorážel z bezprostřední blízkosti Rice, jeho pokus však na poslední chvíli odvrátil jeden z obránců. O dvě minuty později Součkova střela jen těsně minula pravou tyč hostující branky. Ve 32. minutě už se domácí dočkali. Bowenův krásný centr zužitkoval Rice a pohotovou střelou pod horní tyč vyrovnal na 1-1.

O dvě minuty později musel hostující trenér sáhnout k první změně, zraněný Bamford už v utkání nemohl pokračovat a místo něj přišel Gnonto. Ve 40. minutě pálil v pokutovém území Emerson, s jeho přízemní střelou si ale Robles věděl rady a předvedl jistý zákrok.

Do druhého poločas udělal David Moyes jednu změnu v poli. V zápase skončil Zouma a na jeho místo nastoupil Kehrer. Po přestávce začal aktivněji West Ham. V 59. minutě spálil obrovskou tutovku Bowen, který v ideální pozici nastřelil pouze brankáře. V 61. minutě si na centr z rohového kopu naskočil Souček a následnou hlavičku poslal jen těsně vedle. O několik minut později sestřelil protihráče Paquetá a od rozhodčího ihned viděl žlutou kartu. V 72. minutě Ings vysunul pohlednou přihrávkou Bowena a ten prudkou střelou k pravé tyči poslal West Ham do vedení.

V 87. minutě se hosté propracovali přesnou kombinací až do pokutového území soupeře, k balónu se poté dostal Rodrigo a vystřelil, Fabiański ale předvedl fantastický zákrok a pokus zneškodnil. V 94. minutě se ve vyložené šanci objevil Lanzini a přesným zakončením definitivně stvrdil vítězství domácího týmu. V úplném závěru ještě spálil velkou příležitost Paquetá, jehož střelu z voleje Robles vyrazil. Leeds nevyhrál už osm zápasů v řadě a opět se přiblížil sestupu. V posledním kole West Ham zavítá na půdu Leicesteru, zatímco Leeds čeká domácí utkání proti Tottenhamu.

Více informací k zápasu

Nottingham Forest - Arsenal FC 1:0

20.05.2023 18:30

Góly: 19. Taiwo Awoniyi

Nottingham Forest porazil v utkání 37. kola Premier League Arsenal 1:0, a ukončil tak naděje svého soupeře na zisk ligového titulu. Naopak domácí slaví záchranu. O osudu utkání rozhodl jediným gólem Taiwo Awoniyi.

V sedmnácté minutě se Bukayovi Sakovi podařilo odcentrovat a v šestnáctce našel Gabriela Jesuse, jehož hlavička však mířila těsně vedle. O to více hosty mrzela tahle neproměněná možnost o dvě minuty později, jelikož se domácí celek ujal vedení. Gunners přišli na útočné polovině o balon a Nottingham se vydal do rychlého protiútoku. Gibbs-White hru vyvezl prostředkem hřiště a následně v lepší pozici našel Taiwa Awoniyiho, jehož rána překonala Aarona Ramsdalea.

O pár minut později zkusil na druhé straně Saka rozehrát rohový kop až na hranici pokutového území, kde byl úplně volný Leandro Trossard. Jeho rána mu však úplně nesedla a prolétla těsně vedle tyče.

Po přestávce nebyli domácí daleko od navýšení svého náskoku. Centr Gibbse-Whitea vrátil do ohně Felipe a poté nastaly ve vápně Arsenalu velké zmatky. Nakonec se ke střele dostal právě brazilský stoper, jehož pokus vyrazil Ramsdale na roh.

Po hodině hry vyslal Ben White do šance Bukaya Saku, který svou dělovkou nadělal starosti Keyloru Navasovi. Po následném rohovém kopu pálil odražený balon Jorginho a jeho pokus proletěl jen těsně vedle horního růžku. Gibbs-White o pár minut využil chyby Arsenalu a ze strany se řítil sám na gólmana. Jeho zakončení však skončilo jen v boční síti.

Gunners v závěrečných minutách svého soka zamknuli na jeho polovině, ale nedokázali si vybojovat žádnou vážnější šanci. Centry hostů výborně sbíral Keylor Navas, který se mimochodem v závěru zranil, a musel jej tedy nahradit Wayne Hennessey.

Více informací k zápasu

AFC Bournemouth - Manchester United 0:1

20.05.2023 16:00

Góly: 9. Casemiro

Bournemouth prohrál ve 37. kole s Man Utd 0-1. O jedinou branku zápasu se postaral již v 8. minutě brazilský středopolař Casemiro. Rudí ďáblové jsou tak po další výhře a zaváhání Liverpoolu velmi blízko Lize mistrů.

United vstoupili do zápasu aktivně a odměnou jim byl brzký gól. V 9. minutě přesný pas zužitkoval Casemiro a efektivním způsobem dopravil balón do brány. Ve 21. minutě nebezpečně střílel z hranice vápna Eriksen, ale jeho prudká rána skončila kousek nad. O několik minut později měl vyrovnání na kopačce Solanke, pěkný pokus k pravé tyči však skvěle zlikvidoval de Gea. Ve 35. minutě se vyznamenal důležitým obranným zákrokem Shaw, jenž na poslední chvíli zblokoval Christieho střelu směřující k levé tyči.

Ve 41. minutě vystřelil ze střední vzdálenosti Casemiro, jeho razantní střela ale mířila jen doprostřed a Neto si s ní bez problému poradil. V nastavení prvního poločase ještě zahrozil Solanke, svou hlavičku ovšem poslal vedle.

V 56. minutě oba trenéři udělali jednu změnu v poli. Na domácí straně skončil Brooks a místo něj přišel Moore. Erik ten Hag stáhl nevýrazného Martiala a na jeho místo poslal Weghorsta. Nizozemský útočník se do první šance dostal v 63. minutě, kdy jeho dorážku zblízka fantasticky zneškodnil Neto. V 70. minutě zajel do protihráče Cook a sudí vytáhl první žlutou kartu v zápase. V 76. minutě spálil největší šanci druhého poločasu Fernandes, jehož dorážku z bezprostřední blízkosti parádním zákrokem zlikvidoval Neto.

Bournemouth už se na závěrečný tlak nezmohl, a tak ve 37. kole prohrál s Man Utd 0-1.

Více informací k zápasu

Fulham FC - Crystal Palace 2:2

20.05.2023 16:00

Góly: 45+5. Aleksandar Mitrović (pen.), 61. Aleksandar Mitrović - 34. Odsonne Édouard, 83. Joel Ward

Fulham remizoval v utkání 37. kola Premier League s Crystal Palace 2:2. Za Cottagers se dvakrát prosadil Aleksandar Mitrović, přičemž jednou z penalty. Za Eagles skórovali Odsonne Édouard a Joel Ward.

Po půlhodině hry vznikl závar v šestnácte domácích, když z levé strany centroval Ayew. Issa Diop si málem míč srazil do vlastní branky, ale Bernd Leno ho skvěle vyboxoval pravou rukou. Ve 35. minutě už se hosté z gólu radovali. Joel Ward po rohovém kopu domácích šikovně vyvezl míč a našel Ezeho, jenž průnikovou přihrávkou uvolnil Odsonne Édouarda. Ten po zpracování vyslal tvrdou ránu k tyči, na kterou byl Leno krátký.

Už to vypadalo, že se půde do šaten za stavu 0:1, když si Harry Wilson ve čtvrté nastavené výborně zpracoval míč do protipohybu Tyricka Mitchella, který nešetrným chováním seslal soupeře k zemi. Hlavní sudí odpískal pro Fulham pokutový kop, který si vzal na starost Aleksandar Mitrović. Ten balon napálil pod břevno, a tak Johnstone neměl šanci, i když vystihl směr.

Hned z kraje druhého poločasu měl Mitrović šanci na další gól, ale po krásné přihrávce od Reeda ve slibné pozici selhal. Nemuselo jej to ale mrzet, protože v 61. minutě už skóre otočil na stranu Cottagers. Willian jej totiž našel nadýchaným centrem schovaného za Diopem a Mitrović se svou hlavičkou nemýlil.

Williana nakonec muselo pořádně mrzet, že jeho krásnou ránu na zadní tyč Johnstone dokázal vyrazit, protože Eagles v 81. minutě srovnali. Po centru Oliseho se totiž balon v šestnáctce několikrát odrazil, až se dokázal zorientovat kapitán Joel Ward, který míč nadvakrát dostal do sítě.

Více informací k zápasu

Liverpool FC - Aston Villa 1:1

20.05.2023 16:00

Góly: 90. Roberto Firmino - 27. Jacob Ramsey

Liverpool v duelu 37. kola Premier League remizoval s Aston Villou 1:1. Hosty poslal v prvním poločase do vedení Jacob Ramsey, domácí však v úplném závěru zužitkovali svůj tlak a díky trefě Roberta Firmina srovnali.

V jednadvacáté minutě poslal v domácím pokutovém území Konaté k zemi Watkinse a Villans dostali výhodu pokutového kopu. Toho se ujal sám faulovaný a tentokrát se potvrdilo nepsané pravidlo, že ten, na nějž je faul spáchán, by kopat neměl. Watkins totiž ranou po zemi vůbec netrefil bránu a jen skryl obličej v dlaních. Z pět minut už ho to však mrzet nemuselo, jelikož se Villans dostali do vedení ze hry. Douglas Luiz poslal do pokutového území parádní oblouček, který propadl na malé vápno a rozběhnutý Jacob Ramsey tvrdou ránou rozvlnil síť.

Aston Villa byla v prvním poločase na hřišti lepším celkem. Ve 40. minutě rozehrála zajímavým signálem přímý kop, do zakončení se dostal Ramsey, ale Allison bez potíží zasáhl. Liverpoolu se v 55. minutě podařilo vyrovnat. Po obrovském záváru v pokutovém území zakončoval v obrovské šanci Konaté, ale Martínez jeho ránu vyrazil. K odraženému míči se ale dostal Cody Gakpo, který vyrovnal. Jenže jen na chvíli, gólu předcházel ofsajd, který objevil VAR, a tak se stav neměnil.

Utkání už směřovalo k tomu, že si Villans odvezou do Brimnghamu všechny tři body, když Liverpool dokázal vyrovnat v 90.minutě. Šlo o vyvrcholení tlaku, když Salah odcentroval do pokutového území a Roberto Firmino skóroval symbolicky při svém posledním utkání v dresu Liverpoolu na domácí Anfield Road. Reds tak stále mají naději, že poskočí na čtvrté místo a zahrají si i v příští sezoně Ligu mistrů. K tomu však potřebují vyhrát i v posledním kole a navíc doufat, že Manchester United nezvládne ani jeden ze dvou zápasů, které jej ještě čekají. Villans poskočili na sedmé místo před Tottenham, jenž doma padl s Brentfordem.

Více informací k zápasu

Wolverhampton Wanderers - Everton FC 1:1

20.05.2023 16:00

Góly: 34. Hee-chan Hwang - 90+10. Yerry Mina

Wolverhampton Wanderers remizoval v duelu 37. kola Premier League s Evertonem 1:1. Domácí poslal do vedení Hwang Hi-čchan, za hosty v úplném závěru srovnal Yerry Mina.

Wolves se do zápasu vrhli po hlavě a už ve druhé minutě si vypracovali šanci. Semedo se dostal do prostoru pro centr, nicméně poslal míč po zemi do malého vápna, kde čekal Sarabia. Ten ale balón promáchl a Pickford mohl zůstat v klidu. Ve 34. minutě už svou snahu zužitkovali v gól. Do skvělé pozice se dostal Adama Traoré a poté vypálil na Pickforda. Ten ovšem jeho ránu vyrazil pouze k Hwangovi, který měl před sebou jen prázdnou bránu, a tudíž velmi snadný úkol.

Ve druhém poločase se diváci příliš nebavili. Domácí si drželi svůj jednobrankový náskok, Everton do ničeho nepouštěli, nicméně sami se také do ničeho nehnali. Jenže to se nakonec stalo osudným právě pro domácí, jelikož Toffees v 99. minutě vybojovali alespoň bod. Chyby Bentleyho využil Keane, jenž přihrávkou za obranu našel Yerryho Minu, a ten zblízka dokázal gólmana Wolverhamptonu prostřelit.

Dost možná tím Evertonu velmi pomohl k záchraně, liverpoolský celek samozřejmě v boji o záchranu potřebuje každý bod. Wolves naopak už o nic nejde, a tak je ztráta vítězství nijak zásadně trápit nemusí. Soupeři každopádně remíza určitě udělala větší radost.

Více informací k zápasu

Tottenham Hotspur - Brentford FC 1:3

20.05.2023 13:30

Góly: 8. Harry Kane - 50. Bryan Mbeumo, 62. Bryan Mbeumo, 88. Yoane Wissa

Tottenham prohrál ve 37. kole Premier League 1-3. Domácí sice předvedli velmi dobrý výkon v prvním poločase a v 8. minutě šli do vedení po brance Kanea, v druhém poločase však Brentford dokázal utkání otočit třemi góly a navázal tak na vítězství proti West Hamu. Výborný individuální výkon podal kamerunský útočník Mbeumo, který si připsal dva góly a asistenci.

Úvodní minuty zápasu se nesly ve vysokém tempu. Již ve 2. minutě Kulusevski vyzkoušel pozornost brankáře soupeře, s jeho střelou doprostřed brány však Raya neměl žádný problém. Vzápětí si na druhé straně našel odražený balón Mbeumo, ale z výhodné pozice poslal dorážku vysoko nad. V 5. minutě pálil zhruba na hranici penalty Kane, nicméně Raya se nenechal nachytat ani tentokrát a pokus pokryl. V 8. minutě už se anglický útočník dočkal, přímý volný kop kousek za vápnem zahrál na výbornou a razantní střelou do pravé šibenice otevřel skóre utkání.

Domácí byli v první půlhodině jasně lepším týmem a soupeře přehrávali rychlou a přesnou kombinací. Ve 24. minutě spálil velkou šanci Emerson Royal, jehož hlavičku směřující do brány odvrátil skvělým obranným zákrokem jeden z hráčů Brentfordu. Spurs se v závěru prvního poločasu dostali ještě do tří velmi dobrých příležitostí, ale Danjuma, Son a následně Kulusevski své šance neproměnili, a tak se šlo do kabin pouze za stavu 1-0.

Po přestávce nečekaně udeřili hosté. V 51. minutě Mbeumo obdržel míč na hranici pokutového území, vůbec se nerozpakoval a střelou k levé tyči vyrovnal na 1-1. O deset minut později to byl znovu kamerunský útočník, jenž se po přesné přihrávce Hickeyho zjevil před gólmanem a pokusem k levé tyči zvýšil na 2-1 pro Brentford. Ryan Mason reagoval na jednogólovou ztrátu dvojitým střídáním. V zápase skončili Emerson Royal s Kulusevskim a místo nich přišli Richarlison a Porro. Změny však domácímu týmu nepomohly a v 88. minutě definitivně pohřbil šanci na dobrý výsledek hostující Wissa, který střelou k levé tyči upravil skóre na 3-1. Asistenci si připsal Mbeumo, čímž korunoval výborný individuální výkon.

Tottenham ve 37. kole prohrál 1-3 a z boje o Evropskou ligu je prakticky venku. V posledním kole Spurs zavítají na půdu Leedsu, zatímco Brentford se představí doma proti Man City.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Manchester City
36
28
4
4
93 : 31
88
2
Arsenal FC
37
25
6
6
83 : 43
81
3
Newcastle United
37
19
13
5
67 : 32
70
4
Manchester United
36
21
6
9
52 : 41
69
5
Liverpool FC
37
19
9
9
71 : 43
66
6
Brighton & Hove Albion
36
18
7
11
70 : 50
61
7
Aston Villa
37
17
7
13
49 : 45
58
8
Tottenham Hotspur
37
17
6
14
66 : 62
57
9
Brentford FC
37
14
14
9
57 : 46
56
10
Fulham FC
37
15
7
15
54 : 51
52
11
Crystal Palace
37
11
11
15
39 : 48
44
12
Chelsea FC
36
11
10
15
36 : 42
43
13
Wolverhampton Wanderers
37
11
8
18
31 : 53
41
14
West Ham United
37
11
7
19
41 : 53
40
15
AFC Bournemouth
37
11
6
20
37 : 70
39
16
Nottingham Forest
37
9
10
18
37 : 67
37
17
Everton FC
37
7
12
18
33 : 57
33
18
Leicester City
37
8
7
22
49 : 67
31
19
Leeds United
37
7
10
20
47 : 74
31
20
Southampton FC
37
6
6
25
32 : 69
24

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (393)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele