37. kolo
22.05.2023 21:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Miguel Almirón v souboji s Yourim Tielemansem (© AFP)

Newcastle obrovskou převahu nevyužil a s Leicesterem pouze remizoval

Newcastle remizoval ve 37. kole Premier League s Leicesterem 0:0. Domácí měli po celý zápas velkou převahu, třikrát nastřelili tyč, ale branku nakonec nevsítili. Magpies se po dvaceti letech kvalifikovali do Ligy mistrů, naopak Foxes jsou před posledním kolem velmi blízko sestupu.

Od úvodních minut měl Newcastle navrch a soupeře přehrával rychlou a přesnou kombinací. V 8. minutě si první žlutou kartu utkání vykoledoval Guimarães, který velmi nešetrně zajel do protihráče. V 17. minutě střílel z hranice vápna Wilson, avšak jeho nadějný pokus srazil jeden z obránců Leicesteru. O pět minut později Anderson pálil z podobného místa k pravé tyči, Iverson ovšem předvedl skvělý zákrok a hostující tým podržel.

Na další šance si diváci museli počkat až do závěru prvního poločasu. Ve 41. minutě se k dorážce zblízka dostal Wilson a v ideální pozici napálil pouze levou tyčku. O minutu později to byl znovu anglický útočník, jenž tentokrát zakončil hlavou, balónu v cestě do brány nicméně zabránil jeden z bránících hráčů. Ve 43. minutě se na bráně Leicesteru znovu rozezněla branková konstrukce, tu totiž nastřelil Almirón.

V 59. minutě obdržel přesnou přihrávku do velkého vápna Isak, moc se nerozpakoval a balón pohotově napálil k pravé tyči, v bráně se ovšem opět vyznamenal Iversen a střelu fantasticky vyrazil. Newcastle byl i po přestávce výrazně lepším mužstvem a Leicesteru vůbec nepůjčoval míč. V 72. minutě se znovu potvrdilo, že se domácím smůla lepí na paty, vždyť Guimarães hlavičkou orazítkoval tyč, což už bylo potřetí v zápase. O několik minut později opět skvěle zasáhl Iversen, který si tentokrát poradil se zakončením Longstaffa.

Newcastle tedy remizoval ve 37. kole s Leicesterem bez branek. Magpies jsou stále na třetím místě a nyní už mají jistotu Ligy mistrů, zatímco Leicester okupuje osmnácté místo a před posledním kolem je velmi blízko sestupu.

Autor: Jan Keňo / onlajny.com, highlightsfootball.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele