37. kolo
20.05.2023 18:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Taiwo Awoniyi střílí jedinou branku utkání (© AFP)

Je rozhodnuto, Arsenal je i letos bez titulu

Nottingham Forest porazil v utkání 37. kola Premier League Arsenal 1:0, a ukončil tak naděje svého soupeře na zisk ligového titulu. Naopak domácí slaví záchranu. O osudu utkání rozhodl jediným gólem Taiwo Awoniyi.

V sedmnácté minutě se Bukayovi Sakovi podařilo odcentrovat a v šestnáctce našel Gabriela Jesuse, jehož hlavička však mířila těsně vedle. O to více hosty mrzela tahle neproměněná možnost o dvě minuty později, jelikož se domácí celek ujal vedení. Gunners přišli na útočné polovině o balon a Nottingham se vydal do rychlého protiútoku. Gibbs-White hru vyvezl prostředkem hřiště a následně v lepší pozici našel Taiwa Awoniyiho, jehož rána překonala Aarona Ramsdalea.

O pár minut později zkusil na druhé straně Saka rozehrát rohový kop až na hranici pokutového území, kde byl úplně volný Leandro Trossard. Jeho rána mu však úplně nesedla a prolétla těsně vedle tyče.

Po přestávce nebyli domácí daleko od navýšení svého náskoku. Centr Gibbse-Whitea vrátil do ohně Felipe a poté nastaly ve vápně Arsenalu velké zmatky. Nakonec se ke střele dostal právě brazilský stoper, jehož pokus vyrazil Ramsdale na roh.

Po hodině hry vyslal Ben White do šance Bukaya Saku, který svou dělovkou nadělal starosti Keyloru Navasovi. Po následném rohovém kopu pálil odražený balon Jorginho a jeho pokus proletěl jen těsně vedle horního růžku. Gibbs-White o pár minut využil chyby Arsenalu a ze strany se řítil sám na gólmana. Jeho zakončení však skončilo jen v boční síti.

Gunners v závěrečných minutách svého soka zamknuli na jeho polovině, ale nedokázali si vybojovat žádnou vážnější šanci. Centry hostů výborně sbíral Keylor Navas, který se mimochodem v závěru zranil, a musel jej tedy nahradit Wayne Hennessey.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele