37. kolo
21.05.2023 17:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Julián Álvarez (© AFP)

City odpálili oslavy titulu vítězstvím nad Chelsea

Manchester City porazil v utkání 37. kola Premier League Chelsea 1:0. Domácí nastupovali již s jistotou titulu, a tak si zahrála i řada náhradníků. Duel rozhodl v prvním poločasu Julián Álvarez, Citizens poté převzali pohár.

Zprvu to mohlo vypadat na větší demolici Chelsea, jelikož se City ujali vedení už ve dvanácté minutě. Domácím pomohla k zaslouženému vedení chyba hostů v rozehrávce. Fofana špatnou přihrávkou umožnil Palmerovi najít křižnou přihrávkou Juliána Álvareze, ten tváří v tvář Kepovy nezaváhal a uklidil míč ke vzdálenější tyči. A za tři minuty mohlo být pro Blues ještě hůře, Citizens málem udeřili znovu. Lewis našel opět Álvareze, jeho střela byla zblokována, volný míč se dostal k Mahrezovi, ale ani on neprostřelil hradbu těl před sebou.

Ve 36. minutě měli hosté velkou smůlu. Hall centrem přesně našel hlavu Conora Gallaghera, který míč nasměroval do tyče a následně ještě musel zasáhnout brankář Ortega. Citizens podobnou situaci soupeři vrátili po necelé hodině hry, když rozehrávali po faulu na Phillipse přímý kop. Balon se snesl právě na hlavu faulovaného Kalvina Phillipse, který však trefil jen brankovou konstrukci. V 66. minutě to zase byla Chelsea, kdo zahrozil. Domácí totiž nezachytili průnikovou přihrávku na Raheema Sterlinga, který sice dokázal překonat Ortegu, ale toho na brankové čáře zastoupil John Stones.

V 72. minutě si Mahrez zpracoval balon do pohybu a po jeho přihrávce měl Álvarez už snadnou úlohu. Situaci však předcházela hra rukou alžírského reprezentanta, a tak branka neplatila. Nic dalšího ani jeden z týmů nevymyslel a ihned po závěrečném hvizdu vběhli domácí fanoušci na plochu slavit mistrovskou trofej se svými oblíbenci. Manchester ještě čekají dvě venkovní klání v Brightonu a na Brentfordu, poté finále FA Cupu s Manchesterem United a finále Ligy mistrů s Interem Milán. Chelsea má program o dost chudší, v týdnu hraje dohrávku s Manchesterem United a na závěr další silný soupeř Newcastle.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
MCFC_8

Uzavrime to! 2:0

Reagovat
diastan

1,2 proti Chelsea ..to jsme se dockali

Reagovat
pesky passer-by

Kiežby ho aj prekonala.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele