Premier League - preview 37. kola: V pondělí bude o co hrát

20.05.2023, 08:53, aktualizováno 22.05.2023, 08:55
Previews
Youri Tielemans (© AFP)

Leicester je v kritické situaci a v dohrávce předposledního kola potřebuje nutně bodovat, snadné to ovšem mít nebude. Lišky jedou do Newcastlu, který potvrzuje Ligu mistrů.

Newcastle United - Leicester City

pondělí 21:00

Newcastle United vyzve v utkání předposledního kola Premier League Leicester City. Zatím co domácí jsou třetí a mají na dosah postup do Ligy mistrů, hostům patří až předposlední pozice a visí na hraně sestupu. Favorit je jasný, zápas ukáže.

Newcastle po příchodu bohatého saúdskoarabského majitele zlepšoval výkony a v letošní sezoně už patří mezi špičku anglické ligy. Před sebou má pouze odskočené duo Manchester City a Arsenal, nyní si to společně s Manchesterem United a Liverpoolem rozdá o dvě místa zajišťující účast v Lize mistrů v příštím ročníku. Jeden z nich si zahraje "pouze" Evropskou ligu. Nejhůře je na tom momentálně kolos z Anfield Road, jenž na soky ztrácí tři body a má odehráno o utkání navíc.

V minulém kole Newcastle dokázal doma hravě přejet 4:1 letos velmi silný Brighton. O góly se postarali Dan Burn, Callum Wilson a Bruno Guimarães, vlastní si dal Deniz Undav. Mrzí ale určitě předchozí remíza 2:2 s Leedsem bojujícím o záchranu. Magpies střelecky táhne celkově pátý nejlepší kanonýr Callum Wilson, který má aktuálně na kontě osmnáct přesných zásahů. Díky ztrátě Reds stačí navíc Newcastlu s Leicesterem uhrát jen bod a může slavit postup do Ligy mistrů. První letošní vzájemný ligový duel skončil vítězstvím Magpies 3:0, a ti tak mají poprvé od ročníku 1994/95 šanci porazit Foxes v obou zápasech v jedné sezoně.

S Leicesterem to začíná vypadat bledě. Momentálně je až devatenáctý a na záchranu ztrácí tři body. Na Newcastlu to však budou mít Foxes hodně těžké, a tak se musí spolehnout na poslední domácí klání s West Hamem, kterému už o nic nepůjde. V posledním duelu s týmem z vršku tabulky Liverpoolem prohrál Leicester jednoznačně 0:3, před tím nestačil 3:5 na Fulham. Foxes si musí vzpomenout na začátek ledna 2021, kdy v St James' Parku vyhráli 2:1. Jenže v tomto ročníku skončil Leicester pátý, zatím co Newcastle až dvanáctý, nyní jsou karty rozdané zcela jinak.

Ačkoliv se Foxes pohybují téměř na dně ligové tabulky, v pořadí střelců mají hned dva zástupce v nejlepší patnáctce. Dvanáct branek má totiž na kontě Harvey Barnes, o dvě méně James Maddison. Ten však přidal ještě dalších devět asistencí, a tak vládne týmovým statistikám.

Newcastle United - pravděpodobná sestava:
Pope - Trippier, Schär, Botman, Burn - Anderson, Guimaraes, Joelinton - Almirón, Wilson, Isak.

Leicester City - pravděpodobná sestava:
Iversen - Pereira, Faes, Evans, Castagne - Soumaré, Ndidi - Maddison, Tielemans, Barnes - Vardy.

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.37 - 5.51 - 8.32

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

West Ham United - Leeds United

neděle 14:30

West Ham United hostí v utkání 37. kola Premier League Leeds United. Domácím v tabulce patří patnácté místo, ale záchranu již mají téměř jistou. Naopak hosté jsou osmnáctí a se svou pozicí musejí něco udělat, jinak spadnou.

West Ham po loňské báječné sezoně spadl nohama zpátky na zem, ale nakonec se vyhne tomu nejhoršímu, a to pádu do druhé ligy. Navíc se kladiváři dostali do finále Konferenční ligy, kde změří síly s italskou Fiorentinou. V semifinále totiž dokázali v součtu 3:1 porazit nizozemský Alkmaar. Vítězství trofeje by Hammers zajistil i účast v evropských pohárech pro příští ročník. V domácí soutěži ale West Ham naposledy prohrál, když nestačil v poměru 0:2 na Brentford. Předtím však díky trefě Saida Benrahmy porazil na domácí půdě Manchester United 1:0.

Vzhledem ke své pozici už tak pravděpodobně bude West Ham soustředit své síly směrem k finále, které si mimochodem zahraje v pražském Edenu. Proti Leedsu by to však mohlo vyjít, protože doma Hammers s tímto soupeřem neprohráli už pět klání v řadě. Naposledy s ním na jeho stadionu hráli nerozhodně 2:2, když se za Leeds trefili Wilfried Gnonto a Rodrigo, za West Ham dali branku Lucas Paquetá a Gianlaca Scamacca.

Leeds je v boji o záchranu namočený až po uši a potřeboval by pod sebe v tabulce dostat nejbližší tým nad sebou, a to Everton. Na ten ztrácí dva body. Zezadu však ještě může zaútočit Leicester, jenž ještě bude také chtít zabojovat o přežití.

Leeds už na ligové vítězství čeká sedm utkání, přičemž hned pět z nich prohrál a naposledy porazil na začátku dubna 2:1 Nottingham Forest. Whites navíc nevyhráli žádný z posledních osmi zápasů proti West Hamu, což jim na psychice také zrovna moc nepřidá. Hostům se v poslední době ani nedaří při výjezdech skórovat, vždyť v posledních čtyřech venkovních utkáních v Premier League skóroval Leeds přesně jednou.

West Ham United - pravděpodobná sestava:
Fabianski - Coufal, Aguerd, Ogbonna, Emerson - Lanzini, Rice, Downes - Fornals, Ings, Cornet.

Leeds United - pravděpodobná sestava:
Robles - Ayling, Kristensen, Cooper, Wöber - McKennie, Koch, Forshaw - Rodrigo, Bamford, Harrison.

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.67 - 3.62 - 2.66

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Brighton & Hove Albion - Southampton FC

neděle 15:00

Brighton má nakročeno do Evropské ligy a tři body bude chtít potvrdit proti poslednímu Southamptonu, který už má jistotu sestupu do Championship.

Seagulls na skvělý výkon z Emirates Stadium nenavázali a v minulém kole podlehli Newcastlu vysoko 1:4. Svěřenci Roberta De Zerbiho sice po přestávce dokázali snížit na rozdíl jediné branky, ale Magpies se povedl závěr zápasu, ve kterém se krátce po sobě trefili Wilson a Guimarães. I přesto jsou domácí na průběžném šestém místě a míří do příštího ročníku Evropské ligy. V neděli se navíc představí před domácími fanoušky proti poslednímu Southamptonu, jenž v prvním vzájemném klání porazili na jeho stadionu 3:1.

Do duelu určitě nezasáhnou Lallana, Lamptey, March, Sanchez, Sarmiento a Webster. S lehkým svalovým zraněným rovněž stále laboruje Veltman.

Southampton v posledním případě doma nestačil na Fulham, po dalším špatném výkonu utržil porážku 0:2. Pro klub to znamenalo definitivní konec nadějí na udržení se, a po jedenácti letech se tak loučí s Premier League. Hosté naposledy vyhráli 4. března nad Leicesterem, od té doby osmkrát prohráli a třikrát remizovali. Žalostná sezóna Saints tak byla po zásluze korunována sestupem do Championship.

Na straně Southamptonu nebudou k dispozici Bella-Kotchap, Larios, Livramento, Perraud a Salisu. Otazník visí i nad startem Adamse.

Brighton - pravděpodobná sestava:
Steele - Caicedo, Dunk, Colwill, Estupiñán - Groß, Gilmour - Enciso, Mac Allister, Mitoma - Ferguson

Southampton FC - pravděpodobná sestava:
Bazunu - Walker-Peters, Bednarek, Lyanco, Maitland-Niles - Ward-Prowse, Lavia - Armstrong, Alcaraz, Sulemana - Onuachu

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.19 - 7.40 - 14.60

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Manchester City - Chelsea FC

neděle 17:00

Manchester City, již jistý vítěz ligového titulu, vyzve v utkání 37. kola Premier League Chelsea. Díky prohře Arsenalu v Nottinghamu už mají Citizens jistotu, že je z první příčky nikdo nesesadí. Naopak Chelsea zažívá trýznivý ročník, pravděpodobně se neumístí ani v první polovině, nyní je dvanáctá.

Manchester tak získal první ze tří trofejí, o které aktuálně ještě hraje. Tou další je ta nejvíce vysněná, a to ušatá za vítězství v Lize mistrů. V té dokázali City v odvetě semifinále přejet na domácí půdě Real Madrid 4:0 díky dvěma trefám Bernarda Silvy a jedné Manuela Akanjiho a Juliána Álvareze. Ve finále milionářské soutěže tak Guardiolovi svěřenci 10. června vyzvou v Istanbulu italský Inter Milán, který přešel přes městského rivala AC. Pokud Citizens zvítězí, bude se jednat o jejich první trofej z této soutěže. A nesmíme zapomenout ani na finále FA Cupu, které si ve Wembley zahrají 3. června proti Manchesteru United.

V rámci Premier League to dlouho na trofej nevypadalo a Arsenal si na čele tabulky držel solidní rozestup. Ale na jaře jej nezastihla úplně ideální forma, což se o Citizens rozhodně říci nedá. Naposledy to pocítil Everton, jehož City porazili 3:0. Kromě Chelsea je v lize čeká ještě Brighton a Brentford, těmto třem celkům by potřeboval alespoň čtyři góly nasázet Erling Haaland, aby dosáhl na metu čtyřiceti branek za sezonu. I tak by se však jednalo o naprosto úžasný počin útočníka, který loni v létě přišel z Dortmundu. Manchester má na kontě celkem 92 vstřelených gólů, takže by se mohl pokusit zaútočit na stovkovou metu. Poslední ligovou ztrátu City zaznamenali v polovině února, kdy remizovali 1:1 s Nottinghamem, od té doby mají na kontě báječnou sérii jedenácti výher.

Chelsea zažívá sezonu hrůzy a nepomohl ani vyhazov trenéra Thomase Tuchela, který následně podepsal v Bayernu Mnichov, a Grahama Pottera. Svěřenci staronového šéfa lavičky a legendy klubu Franka Lamparda bodují spíš sporadicky, ačkoliv po sérii čtyř proher nyní přišla výhra 3:1 v Bournemouthu a remíza 2:2 s Nottinghamem. Vzhledem k ligové formě navíc vypadnutí z Ligy mistrů znamenalo pauzu od evropských pohárů, a to minimálně v příští sezoně. Majitel Blues Todd Boehly by se měl zamyslet, jak týmu dodat nový impulz a případně jaká nová jména podepsat.

O již zmiňovaném nedávném vítězství 3:1 nad Bournemouthem gólově rozhodli Conor Gallagher, Benoit Badiashile a Joao Felix. Následnou remízu 2:2 s Nottinghamem zařídil dvěma trefami Raheem Sterling. Střílení branek však letos jinak Blues poměrně trápí, celkem jich ve 35 zápasech dali 36. Pro porovnání, City jich ve stejném počtu duelů dali 92. Není tak divu, že nejlepší letošní ligový střelec Chelsea Kai Havertz má na kontě pouze sedm přesných tref, Raheem Sterling o jednu méně. I díky ofenzivní mizérii tak Blues pravděpodobně poprvé od roku 1996 skončí v dolní polovině tabulky. Navíc žádné z jejich posledních čtrnácti ligových střetnutí proti týmům, které začínají den v tabulce nad nimi, neskončilo vítězstvím.

Poslední vzájemné klání Manchesteru City s Chelsea se odehrálo na Etihad Stadium v rámci FA Cupu a skončilo jasnou výhrou domácích 4:0. V Premier League spolu naposledy hrály jen tři dny před tím a Citizens na Stamford Bridge vyhráli díky Riyadu Mahrezovi 1:0.

Manchester City - pravděpodobná sestava:
Ederson - Walkers, Dias, Akanji - Stones, Rodri - Álvarez, Gündogan - Mahrez, Haaland, Grealish.

Chelsea FC - pravděpodobná sestava:
Kepa - Fofana, Silva, Chalobah - Loftus-Cheek, Gallagher, Fernández, Hall - Madueke, Sterling - Felix.

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.59 - 4.09 - 6.32

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Tottenham Hotspur - Brentford FC

sobota 13:30

Spurs z posledních šesti ligových zápasů získali pouze čtyři body a šanci na zlepšení svých výkonů budou mít v domácím zápase proti Brentfordu, s kterým ale v prvním vzájemném duelu remizovali 2-2.

Tottenham se trápí a v současné chvíli se nachází až na sedmé pozici, která zajišťuje kvalifikaci o Evropskou konferenční ligu. To je pro klub z Londýna samozřejmě málo a příští sezóna tak nevypadá vůbec dobře. Řadu důvodů k odchodu by mohl být i anglický útočník Harry Kane, jenž zřejmě konečně pochopil, že se v Tottenhamu žádné větší trofeje nedočká.

V posledním utkání Kohouti nestačili na Aston Villu a na jejím hřišti prohráli 1-2. Spurs sice dokázali v 97. minutě vyrovnat, ale branka nakonec nemohla být uznána z důvodu ofsajdového postavení. Příležitost na reparát čeká na svěřence Ryana Masona v sobotu na domácím hřišti, kde přivítají Brentford. První vzájemný zápas skončil v prosinci nerozhodně 2-2.

Na domácí straně do zápasu nezasáhnou Bentancur, Lloris, Sessegnon, Dier a Tanganga.

Brentford nadále překvapuje a v minulém utkání doma porazil West Ham 2-0. Bees předváděli dominantní výkon od úvodních minut a rozhodli již v prvním poločase, kdy se krátce po sobě trefili Mbeumo a Wissa. Svěřenci Thomase Franka jsou na devátém místě a na svého sobotního soupeře ztrácí jenom čtyři body. Velkou komplikací je, že se hosté musí delší dobu obejít bez svého nejlepšího střelce Ivana Toneyho. Anglický útočník dostal osmiměsíční trest za sázení a k dispozici bude až na konci ledna 2024.

Dále v sobotu spoluhráčům nepomůžou Jansson, Lewis-Potter, Norgaard a Strakosha.

Tottenham Hotspur - pravděpodobná sestava:
Forster - Royal, Romero, Lenglet - Porro, Bissouma, Højbjerg, Davies - Son, Kulusevski - Kane

Brentford FC - pravděpodobná sestava:
Raya - Hickey, Pinnock, Mee, Henry - Damsgaard, Janelt, Jensen - Mbeumo, Wissa, Schade

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.99 - 3.84 - 3.78

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

AFC Bournemouth - Manchester United

sobota 16:00

Rudé ďábly stále stíhá v boji o Ligu mistrů Liverpool a rozhodně nejsou v pozici, kdy by si mohli dovolit zaváhání. O další vítězství se svěřenci Erika ten Haga budou snažit na hřišti Bournemouthu, jenž už dohrává sezónu s jistotou záchrany a z posledních dvou ligových zápasů nezískal ani bod.

Bournemouth splnil hlavní cíl sezóny a v nejvyšší anglické lize ho uvidíme i v příštím ročníku. Cherries v minulém kole nestačili na Crystal Palace a z jeho stadionu si odvezli porážku 0-2. Svěřenci Garyho O’Neila podali hodně odevzdaný výkon a ani jedna střela na bránu je toho důkazem. V předposledním kole navíc tým přivítá těžkého soupeře v podobě Man Utd, s kterým v prvním vzájemném zápase prohrál jednoznačně 0-3. Domácí mohou hrát bez jakéhokoli tlaku, ale pokud by se měl opakovat výkon z duelu proti Eagles, tak si Bournemouth říká o nepovedený konec sezóny. Největší slabinou Cherries je obrana, 69 inkasovaných gólů řadí mužstvo mezi úplné nejhorší týmy Premier League, jen osmnáctý Leeds obdržel více branek. Je ovšem pravda, že více jak polovinu gólů dostal Bournemouth na hřištích soupeřů.

Spoluhráčům v sobotu nepomůžou Fredericks, Semenyo, Stanislas. Tavernier a Traore.

Man Utd je na čtvrté pozici s náskokem jednoho bodu na pátý Liverpool. Rudí ďáblové mají navíc na svého odvěkého rivala zápas k dobru a v posledních třech ligových utkáních se představí dvakrát doma. Nizozemský manažer Erik ten Hag se před zápasem nechal slyšet, že všichni v klubu jsou si dobře vědomi situaci a nic jiného, než postup do Ligy mistrů nepřipadá v úvahu. V posledním střetnutí Manchester doma vyhrál nad Wolverhamptonem 2-0. Red Devils měli utkání od začátku pevně ve svých rukách a ve 32. minutě je poslal do vedení Martial. I přes obrovskou převahu uklidňující druhý gól nepřicházel, a tak se o něj musel postarat až v 94. minutě střídající Garnacho.

Na hostující straně stále nejsou k dispozici Martínez, Sabitzer a van de Beek.

AFC Bournemouth - pravděpodobná sestava:
Neto - Smith, Mepham, Senesi, Viña - Lerma, Rothwell - Christie, Billing, Ouattara - Solanke

Manchester United - pravděpodobná sestava:
de Gea - Wan Bissaka, Varane, Lindelöf, Shaw - Casemiro, Eriksen - Antony, Fernandes, Rashford - Martial

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 7.70 - 5.43 - 1.39

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Fulham FC - Crystal Palace

sobota 16:00

V předposledním kole na sebe narazí Fulham a Crystal Palace. Hosté mají domácímu týmu co oplácet, jelikož v prvním vzájemném zápase prohráli na Craven Cottage 0-3.

Fulham v závěru soutěže chytl formu a poslední dvě ligová utkání vyhrál. V minulém kole se Cottagers představili na hřišti posledního Southamptonu a po výborném výkonu zvítězili 2-0. Po osmizápasovém trestu se navíc vrátil srbský kanonýr Mitrović a hned skóroval.

Do sobotního klání zcela jistě nenastoupí Kurzawa, Pereira a Ream. S lehkým zraněním se stále potýká James.

Crystal Palace odčinil smolnou prohru s Tottenhamem a v posledním zápase doma bez problému porazil Bournemouth 2-0. O obě branky se postaral anglický záložník Eze, který je s 10 trefami zároveň nejlepším střelcem týmu. První vzájemný zápas Eagles vůbec nezvládli a na domácí půdě prohráli 0-3.

I Roy Hodgson nemůže počítat s několika hráči. Zranění stále nedoléčili Ferguson, Milivojevič, Tomkins a Zaha. Otazník visí i nad startem Schluppa.

Fulham FC - pravděpodobná sestava:
Leno - Tete, Adarabioyo, Diop, Robinson - Reed, Palhinha - Wilson, Cairney, Willian - Vinícius

Crystal Palace - pravděpodobná sestava:
Johnstone - Ward, Andersen, Guéhi, Mitchell - Eze, Doucouré, Hughes - Olise, Edouard, Ayew

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.42 - 3.18 - 3.34

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Liverpool FC - Aston Villa

sobota 16:00
Liverpool hostí v rámci utkání 37. kola Premier League Aston Villu. Domácí jsou momentálně pátí a budou tak bojovat, aby poskočili před Manchester United a postoupili do Ligy mistrů. Hosté jsou o skóre osmí a pokusí se ještě o evropské poháry. Liverpool potřebuje zachránit neúspěšnou sezonu. V Lize mistrů vypadl už v osmifinále s Realem Madrid, neuspěl ani v jednom ze dvou domácích pohárů. I v Premier League to prvotně vypadalo na propadák, ale Reds se vzpamatovali a nyní ještě útočí na top čtyřku. Nemůžou se však spolehnout sami na sebe, na čtvrté Rudé ďábly ztrácejí bod a navíc jejich sok z Manchesteru má ještě dohrávku s Chelsea k dobru. Sérii ligových výher Kloppovi svěřenci natáhli už na slušných sedm klání, bez porážky jsou ještě dva zápasy navíc. Naposledy si ve venkovní dohrávce poradili se sestupem ohroženým Leicesterem 3:0, když se dvakrát prosadil Curtis Jones, nová naděje Liverpoolu, a jednu branku přidal Trent Alexander-Arnold. I přes předchozí dvě těsné výhry 1:0 s Brentfordem a Fulhamem se dá říci, že se mistr ze sezony 2019/20 se vrátil do výsledkové pohody, a to i díky letošním devatenácti gólům Mohameda Salaha. Na svůj první a nejlepší ročník v červeném dresu však ještě třináct tref ztrácí. Aston Villa by ráda nakoukla do příštího ročníku evropských pohárů a nemá daleko k tomu, aby z nich vyšachovala londýnského soupeře Tottenham. Kromě Konferenční ligy není daleko ani ta o stupínek výše - Evropská. Na šestý Brighton totiž Villans ztrácí jen bod. Základní skupiny si přitom borci z Villa Parku zahráli naposledy v sezoně 2008/09, a to v Poháru UEFA, kde skončili třetí ve skupině s Hamburgem, Ajaxem, Žilinou a Slavií. Následně však vypadli po prohře 1:3 s CSKA Moskva. V Premier League se Aston Villa naposledy utkala právě se Spurs, které doma porazila 2:1. Naději na Evropu vystřelili Jacob Ramsey a Douglas Luiz. Předtím však celek z Birminghamu dvakrát padl těsně 0:1, venku nestačil na Wolves a Manchester United. Poslední vzájemný duel s Liverpoolem se odehrál ve Villa Parku na tzv. Boxing day na konci prosince, hostující Reds utkání zvládli lépe a vyhráli 3:1. Tři body zajistili Mohamed Salah, Virgil van Dijk a Stefan Bajcetis, prohru mírnil Ollie Watkins.

Liverpool FC - pravděpodobná sestava:
Alisson - Konaté, van Dijk, Robertson - Alexander-Arnold, Fabinho - Henderson, Jones - Salah, Gakpo, Díaz.

Aston Villa - pravděpodobná sestava:
Martínez - Young, Ngoyo, Mings, Moreno - McGinn, Kamara, Luiz, Ramsey - Bailey, Watkins.

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.48 - 4.88 - 6.66

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Wolverhampton Wanderers - Everton FC

sobota 16:00

Domácí mohou do sobotního zápasu nastoupit v naprostém klidu, protože jejich účast v příští sezóně je jistá. Opačná situace je na straně hostů, Everton okupuje sedmnáctou příčku a od sestupu jej dělí pouze jeden bod.

Wolverhampton sice v posledním zápase podlehl Man Utd, ale ani to mu nezabránilo v setrvání v nejvyšší anglické lize. Vlci mohou zbytek sezóny dohrát bez jakéhokoli tlaku a ve 37. kole se naposled představí před svými fanoušky. Wolverhampton na Molineux Stadium podává v letošním ročníku poměrně dobré výkony a z 18 utkání zde vybojoval 29 bodů, což ho v tabulce domácích týmů řadí na desáté místo. Domácí by rádi navázali na výkon z prvního vzájemného utkání, které skončilo jejich výhrou 2-1. Svěřenci Julena Lopeteguie naposled s Evertonem prohráli v květnu 2021 a od té doby soupeře dokázali třikrát porazit.

Do zápasu určitě nezasáhnou dlouhodobě zranění Chiquinho a Kalajdžič. Po zranění stále není fit ani Traore.

Everton se stále strachuje o záchranu v Premier League a v současné chvíli je na sedmnáctém místě se ziskem 32 bodů a jednobodovým náskokem na osmnáctý Leeds. Svěřenci Seana Dycheho tak musí bojoval až do posledního kola a do sobotního střetnutí půjdou s vidinou zisku tří bodů. Everton v minulém kole narazil na nejtěžšího možného protivníka a v domácím zápase proti Man City neměl vůbec šanci. Citizens dvakrát udeřili na konci prvního poločasu a po přestávce definitivně potvrdil vítězství Gündogan.

Ani hostující tým nebude kompletní. Na marodce jsou Coady, Coleman, Godfrey, Townsend a Vinagre. Poranění stehna rovněž trápí dvojici Davies, Mykolenko.

Wolverhampton - pravděpodobná sestava:
Sá - Semedo, Collins, Kilman, Toti - Nunes, Neves, Lemina, Neto - Hee-Chan, Cunha

Everton FC - pravděpodobná sestava:
Pickford - Patterson, Mina, Tarkowski, Mykolenko - Gueye, Garner - Iwobi, Doucouré, McNeil - Calvert-Lewin

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.17 - 3.55 - 2.33

Tip EuroFotbal.cz: 10

Více informací k zápasu

Nottingham Forest - Arsenal FC

sobota 18:30

Nottingham Forest přivítá v zápase 37. kola Premier League Arsenal. Gunners hrají o udržení teoretické naděje na titul, o kterou by ztrátou přišli. Domácí nemají ještě jistotu záchrany, aktuálně jsou šestnáctí, a tak bude o co hrát.

Nottingham je momentálně na šestnácté příčce a na osmnáctý Leeds má náskok jen tři body. A to i díky tomu, že v posledních dvou zápasech získal cenné čtyři body, když remizoval 2:2 na Chelsea a doma porazil v divoké přestřelce 4:3 poslední Southampton. Nováček letošního ročníku, jenž loni postoupil z Championship z play-off, tak má slušnou naději, že si nejvyšší soutěž zahraje i v příští sezoně. Šestnáct gólů z celkového počtu 36 mají na kontě nejlepší střelci týmu, osmibrankoví Brannan Johnson a Taiwo Awoniyi.

Případný úspěch by také znamenal, že Forest dokončí sérii tří domácích vítězství v řadě v nejvyšší soutěži, což se jim nepodařilo ani v jedné sezoně od zimy 1995/96. Arsenal však není úplně ideální soupeř na dokonání takové šňůry, obzvlášť, když svěřenci trenéra Coopera od února neudrželi čisté konto. Vzhledem k tomu, že dorazí druhý nejlepší útok soutěže, nejsou vyhlídky úplně přívětivé.

Arsenal zažívá nejpovedenější ročník za poslední léta, tedy alespoň po herní stránce. Co se týče trofejí, to až taková sláva nebude, jelikož to s největší pravděpodobností bude nula. Z Evropské ligy totiž Gunners vypadli s lisabonským Sportingem a v lize je o titul připraví suverénní Manchester City. Definitivní tečkou za reálnými šancemi na první titul od roku 2004 byla pravděpodobně bolestivá domácí porážka 0:3 s Brightonem v minulém kole.

Fanoušci Arsenalu tak musí brát jako pozitivum alespoň to, že se s jejich milovaným klubem po letech počítalo v boji o titul a navíc se podívá do Ligy mistrů, která bude na Emirates Stadium poprvé od sezony 2016/17. O korunku nejlepšího klubového střelce si to v závěrečných dvou kolech rozdají Martin Ødegaard a Gabriel Martinelli, oba mají na kontě patnáct gólů. Se třinácti trefami jim na paty šlape Bukayo Saka.

Poslední vzájemné klání Nottinghamu Forest s Arsenalem se hrálo loni na konci října v rámci čtrnáctého kola a domácí Gunners vyhráli jasně 5:0. Na kanonádě se podíleli Gabriel Martinelli, Thomas Partey, Martin Ødegaard a dvougólový Reiss Nelson.

Nottingham Forest - pravděpodobná sestava:
Navas - Aurier, Felipe, Niakhaté, Lodi - Yates, Mangala, Danilo - Johnson, Awoniyi, Gibbs-White.

Arsenal FC - pravděpodobná sestava:
Ramsdale - White, Kiwior, Gabriel, Tierney - Ødegaard, Jorginho, Xhaka - Saka, Jesus, Trossard.

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.33 - 4.25 - 1.65

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Manchester City
35
27
4
4
92 : 31
85
2
Arsenal FC
36
25
6
5
83 : 42
81
3
Newcastle United
36
19
12
5
67 : 32
69
4
Manchester United
35
20
6
9
51 : 41
66
5
Liverpool FC
36
19
8
9
70 : 42
65
6
Brighton & Hove Albion
35
17
7
11
67 : 49
58
7
Tottenham Hotspur
36
17
6
13
65 : 59
57
8
Aston Villa
36
17
6
13
48 : 44
57
9
Brentford FC
36
13
14
9
54 : 45
53
10
Fulham FC
36
15
6
15
52 : 49
51
11
Chelsea FC
35
11
10
14
36 : 41
43
12
Crystal Palace
36
11
10
15
37 : 46
43
13
Wolverhampton Wanderers
36
11
7
18
30 : 52
40
14
AFC Bournemouth
36
11
6
19
37 : 69
39
15
West Ham United
36
10
7
19
38 : 52
37
16
Nottingham Forest
36
8
10
18
36 : 67
34
17
Everton FC
36
7
11
18
32 : 56
32
18
Leeds United
36
7
10
19
46 : 71
31
19
Leicester City
36
8
6
22
49 : 67
30
20
Southampton FC
36
6
6
24
31 : 66
24

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (405)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele