Premier League - souhrn 30. kola: Citizens stíhají Arsenal

08.04.2023, 15:25, aktualizováno 09.04.2023, 19:30
Komentáře a souhrny
Mohamed Salah (© AFP)

Man City rozstřílel Soton a posunul se šest bodů za vedoucí Arsenal, jenž remizoval na Anfoeld Road s Liverpoolem. Manchester United naplnil roli favorita proti Evertonu a posunul se na třetí místo před Newcastle United, jenž záhy odpověděl triumfem nad Brentfordem. Tottenham zvládl důležitý souboj s Brightonem. Další výhru slaví Aston Villa, tentokrát zdolala Nottingham...

Liverpool FC - Arsenal FC 2:2

09.04.2023 17:30

Góly: 42. Mohamed Salah, 87. Roberto Firmino - 8. Gabriel Martinelli, 28. Gabriel Jesus

Šlágr 30. kola anglické Premier League mezi Liverpoolem a Arsenalem skončil remízou. Favorité z hlavního města šli do vedení v osmé minutě, kdy se prosadil Martinelli, a o dvacet minut později zvýšil na rozdíl dvou branek Jesus. Ještě do konce první půle se podařilo domácím snížit zásluhou Salaha. Ten na začátku poločasu druhého neproměnil penaltu, v samém závěru utkání však srovnal jeho spoluhráč Firmino.

Zápas mezi vedoucím Arsenal, který měl před výkopem nedělního utkání na čele ligy pětibodový náskok, a trápícím se Liverpoolem začal přesně podle předzápasových predikcí. Hosté byli od úvodního hvizdu na míči dominantnější a už v osmé minutě přišla odměna v podobě úvodní branky. Bukayo Saka totiž využil podklouznutí Robertsona a chtěl si narazit míč s Ødegaardem, dráhu přihrávky však vystihl liverpoolský obránce Van Dijk. Tomu se ale míč zamotal mezi nohama, čehož využil Brazilec Martinelli, jenž přesnou střelou k tyči nedal Alissonovi šanci.

Aktivita hostů po vstřelené brance ještě nabrala na obrátkách. Prudkou střelu Zinčenka vyrazil brazilský gólman na roh a o pár minut později v obrovské příležitosti minul Gabriel Jesus. Ve 20. minutě dali poprvé o sobě vědět také ofenziva Liverpoolu. Fabinho našel přesným pasem za obranou soupeře nehlídaného Robertsona, který však šancí pohrdl a poslal míč z nadějné pozice mimo tři tyče.

A skotský obránce svého zaváhání litoval o pět minut později ještě o něco víc. Z levého křídla totiž odcentroval Martinelli do vápna, kde hledal hlavu Jesuse. Ten předskočil právě Robertsona a ze vzdálenosti dvou metrů bez problému překonal Alissona - 0:2.

Atraktivní první poločas však ještě nekončil, otěže utkání totiž převzali domácí. V 34. minutě ještě egyptský křídelník Salah pálil nepřesně, o pár chvil později se už radoval ze snížení, když stál na konci povedené kombinace útočníků The Reds.

Druhý poločas začal tak jak skončil ten první, tedy tlakem Liverpoolu. V 52. minutě fauloval Holding ve vlastním vápně Dioga Jotu a Paul Tierney ukázal na penaltový puntík. K pokutovému kopu se postavil Salah, ale už podruhé v sezóně netrefil branku. Egyptský útočník mohl své zaváhání odčinit o pár minut později, jeho krásnou točenou střelu však fantastickým zákrokem zlikvidoval Aaron Ramsdale.

Ten podržel svůj tým ještě několikrát, když si poradil s dalšími pokusy Núñeze či Dioga Joty. V 87. minutě však přeci jen podruhé v utkání kapituloval. Trent Alexander-Arnold přešel přes Zinčenka a poslal do vápna nadýchaný centr, kterým našel přesně hlavu Roberta Firmina. Ten už neměl těžkou práci a doklepl míč do odkryté branky.

V nastavení měl Liverpool ještě několik příležitostí ke skórování, stav utkání se však už nezměnil. Arsenal ztratil důležité body v boji o titul, naopak Liverpool si k překvapení mnohých připsal do tabulky drahocenný bod.

Více informací k zápasu

Leeds United - Crystal Palace 1:5

09.04.2023 15:00

Góly: 21. Patrick Bamford - 45+1. Marc Guéhi, 53. Jordan Ayew, 56. Eberechi Eze, 70. Odsonne Édouard, 77. Jordan Ayew

Crystal Palace vyhrál ve 30. kole Premier League na Elland Road vysoko 5-1. Hosté sice prohrávali, když se ve 21. minutě prosadil Bamford, ale ještě do konce prvního poločasu dokázali srovnat. Po přestávce nasázeli domácímu týmu během pětadvaceti minut čtyři góly, a nakonec si odvezli vysoké vítězství, které je posunulo na 12. místo.

Leeds začal utkání velmi aktivně a již ve 3. minutě spálil velkou šanci Sinisterra, který z dorážky v malém vápně mířil těsně vedle pravé tyče. O tři minuty později spoluhráče napodobil Aaronson, jehož střelu z první skvěle zlikvidoval Johnstone. Ve 21. minutě se už Leeds dočkal, Aaronson poslal nadýchaný centr z rohové kopu, na přesný balón si naskočil Bamford a hlavičkou se trefil k levé tyči. Za okamžik mohli hosté ze stejné situace vyrovnat, Schlupp však ke své smůle trefil pravou tyč.

Oba týmy hrály ve vysokém tempu a diváci se rozhodně nenudili. Další šanci měl ve 28. minutě domácí Harrison, jeho střelu z přímého kopu mířící k levé tyči ale bravurně zlikvidoval skvěle chytající Johnstone. Ve 40. minutě se anglický brankář znovu vyznamenal, když zasáhl proti hlavičce Struijka. Ve 44. minutě zajel do protihráče Firpo a rozhodčí jeho zákrok okamžitě potrestal žlutou kartou. Crystal Palace udeřil v nastaveném čase prvního poločasu. Guehi po standardní situaci využil Schluppovo sklepnutí hlavou a přesným zakončením vyrovnal na 1-1.

Do druhého poločasu vstoupili lépe hosté, nejdříve v 53. minutě Olise našel krásným centrem Ayewa, který razantní hlavičkou k levé tyči zvýšil na 2-1. Neuplynuly ani tři minuty a skóre se měnilo znovu. Olise přihrál do dobré pozice Ezemu a ten zblízka překonal gólmana soupeře potřetí. Na nepříznivý vývoj utkání reagoval Javier Gracia hned trojitým střídáním. V zápase skončili Sinisterra, Aaronson a Firpo a místo nich přišli Rodrigo, Gnonto a Kristensen. Na další průběh zápasu to ovšem nemělo žádný vliv. V 70. minutě stál na konci rychlého protiútoku Edouard, jenž z bezprostřední blízkosti vstřelil čtvrtý gól Crystal Palace. Třetí asistenci v utkání si připsal Olise.

V 74. minutě si Edouard přivodil zranění a na jeho místo naskočil Hughes. O tři minuty později zlikvidoval rodící se šanci Warda včasným vyběhnutím Meslier. V 78. minutě už to bylo o čtyři branky. Domácí obrana nejprve zblokovala střelu Hughese, odražený balón si našel volný Ayew a střelou k levé tyči zvýšil už na 5-1. V 87. minutě se mohl zapsat do statistik gólem Olise, ale ve vyložené šanci napálil míč nad břevno.

Crystal Palace ve 30. kole zvítězil na půdě Leedsu 5-1 a posunul se na dvanácté místo.

Více informací k zápasu

Southampton FC - Manchester City 1:4

08.04.2023 18:30

Góly: 72. Sékou Mara - 45. Erling Haaland, 58. Jack Grealish, 68. Erling Haaland, 75. Julián Álvarez (pen.)

Southampton podle očekávání nestačil v zápase 30. kola Premier League na Manchester City, favorit vyhrál jasně 4:1. Dvakrát se trefil Erling Haaland, jenž se celkově dostal na metu 30, z penalty skóroval Julián Álvarez a trefil se i Jack Grealish. Za domácí pouze snížil Sékou Mara.

Už v páté minutě hosté pořádně provětrali domácí obranu. Jack Grealish si naběhl na Gündoganovu přihrávku do běhu a placírkou mířil na zadní tyč, Bazunu ovšem skočil po míči včas. O nějakých deset minut poté se do rychlého protiútoku dostali i domácí, když se Sulemana snažil vyzrát na Akého. Hostující stoper jej však poctivě stínoval, poté pomohl gólman Ederson, jenž před kopnutý balon rukavicí vypíchl mimo dosah Sulemany. Po půlhodině hry pak De Bruyne přihrál Grealishovi, jenž po své střele reklamoval ruku domácího Warda-Prowse v šestnáctce. K té skutečně došlo, nicméně byla u těla, a tak se hrálo k nelibosti hostů dál.

Neodpískaná penalta ale nemusela Citizens nijak extra mrzet, protože se ještě před přestávkou dokázali prosadit. Kevin De Bruyne svůj první pas jen odevzdal domácím, ti si však s balonem moc nepohráli a zase jej odevzdali. Belgického playmakera tak na levé straně našel Grealish znovu, De Bruyne vyslal pas na malé vápno, kde se objevila norská věž se jmenovkou Erling Haaland, a jeho hlavička byla nechytatelná. Pro Kevina De Bruyneho šlo o stou asistenci v Premier League. Stal se teprve pátým hráčem v historii, jenž se na tuto metu dostal, navíc k tomu potřeboval nejméně odehraných utkání (237).

Po přestávce si Gündogan narazil s Grealishem a poté technickou střelou pálil k zadní tyči. Minul o pár centimetrů. V 58. minutě už to ale bylo o dva góly. Po kombinaci pětice hráčů si Jack Grealish zaběhl z ofsajdové hrany za obranu na De Bruyneho finální přihrávku, střelu loňské dvoumiliardové posily ještě Bazunu vyškrábl, každopádně na dorážku pod břevno již vleže nestačil. O pár minut poté De Bruyne další geniální přihrávkou vysunul Bernarda Silvu, toho však famózně vychytal gólman Bazunu.

Běžela 68. minuta a Citizens přidali třetí branku. Akci založil Kevin De Bruyne, jenž vyslal po levé straně Jacka Grealishe. Ten si to poté namířil směr pokutové území a dloubnutím našel Erlinga Haalanda, jenž svůj třicátý gól v sezoně vstřelil stylově nůžkami. O čtyři minuty později udělali radost svým fanouškům i Saints. Moussa Djenepo prošel parádně přes několik bránících soupeřů a poté našel uvnitř šestnáctky Sékoua Maru, který nekompromisně vypálil k tyči.

Úsměv na tváří domácích fandů zase rychle zmizel, jelikož pronikajícího De Bruyneho srazil Kyle Walker-Peters, a City se tak ujali penalty. Konkrétně Julián Álvarez, který vystřídal Haalanda. Argentinec posléze balon poslal mazácky doprostřed. Manchester pak měl ještě jednu šanci na završení "bůra", De Bruyneho pobídku však ani napodruhé nevyužil Silva, který mířil pouze do nohy Bazunua.

Více informací k zápasu

Aston Villa - Nottingham Forest 2:0

08.04.2023 16:00

Góly: 48. Bertrand Traoré, 90+5. Ollie Watkins

Aston Villa zvítězila ve 30. kole Premier League nad Nottinghamem 2:0. Domácí šli do vedení ve 48. minutě, kdy se prosadil Traoré. V úplném závěru pojistil tři body Watkins, který vstřelil už svůj dvanáctý ligový gól. Villans vyhráli čtvrtý zápas v řadě a v tabulce jsou na sedmém místě, Nottingham je osmnáctý.

V úvodní dvacetiminutovce se na hřišti spíše bojovalo, oba týmy hrály ze zajištěné obrany a jejich útočné náznaky většinou končily na velkém vápně soupeře. Ve 13. minutě si zpracoval míč na hranici pokutového území Young, ale jeho následná střela skončila vysoko nad. Ve 28. minutě musel Unai Emery nečekaně sáhnout ke střídání, v zápase z důvodu zranění dohrál Bailey a na jeho místo nastoupil Traoré. O čtyři minuty se stejná situace opakovala na druhé straně, zraněného Kouyatého nahradil Freuler.

Na začátku druhého poločase se prosadila Aston Villa. Ve 49. minutě se střídající Traoré nejlépe zorientoval v pokutovém území a odražený míč umístil k levé tyči. V 54. minutě střílel z hranice velkého vápna hostující Danilo, Martínez však pokus doprostřed brány bez potíží pokryl. V 67. minutě slibnou šanci zahodil Buendía, který v ideální pozici mířil těsně vedle levé tyče. V 95. minutě definitivně stvrdil vítězství Aston Villy Watkins, který překonal brankáře střelou k levé tyči a upevnil si pozici nejlepšího střelce týmu.

Více informací k zápasu

Brentford FC - Newcastle United 1:2

08.04.2023 16:00

Góly: 45+1. Ivan Toney (pen.) - 54. Joelinton, 61. Alexander Isak

Newcastle zvítězil ve 30. kole Premier League na půdě Brentfordu 2:1. Magpies nezačali utkání dobře a v nastaveném čase prvního poločasu prohrávali po proměněné penaltě Toneyho. Po přestávce ale dokázali utkání otočit a po trefách Joelintona a Isaka mohli slavit pátou ligovou výhru za sebou.

V 9. minutě se k odraženému míči dostal Toney a pohotovým zakončením otevřel skóre utkání, oslavy domácích hráčů ale přerušil VAR, který odhalil, že brance přecházel ofsajd, a tak gól nemohl být uznán. O pět minut později si domácí vypracovali další nebezpečnou příležitost, Jansson ovšem hlavičku z bezprostřední blízkosti poslal nad. Ve 28. minutě fauloval protihráče v pokutovém území hostující Botman a rozhodčí pískl penaltu pro Brentford. K té se postavil Toney, ovšem jeho střelu k pravé tyči Pope vystihl a obrovskou šanci ke skórování zneškodnil.

Ve 43. minutě se znovu provinil jeden z hostujících hráčů faulem v pokutovém území. Sudí nejdříve situaci konzultoval s videem, aby následně rozhodl o druhé penaltě pro Brentford. K balónu se opět postavil Toney a tentokrát zamířil přesně k pravé tyči.

V 54. minutě bylo vyrovnáno. Joelinton se po pohledné individuální akci dostal až do velkého vápna a střelou doprostřed brány překonal Rayu. V 61. minutě obdržel přesnou přihrávku do běhu Isak a nekompromisní bombou do pravé šibenice poslal Newcastle do vedení. Hosté po přestávce výborně kombinovali a soupeře snadno přehrávali. V 66, minutě se Magpies prosadili potřetí, ale do hry zasáhlo opět video a gól neuznalo kvůli ruce jednoho z hostujících hráčů. V 80. minutě si naskočil na pěkný centr Toney a hlavou usměrnil balón k pravé tyči, v bráně byl však připravený Pope a skvělým zákrokem nepřipustil změnu skóre.

Newcastle už těsný náskok udržel až do konce zápasu a připsal si již páté ligové vítězství za sebou.

Více informací k zápasu

Fulham FC - West Ham United 0:1

08.04.2023 16:00

Góly: 23. Harrison Reed (vl.)

Fulham prohrál v utkání 30. kola Premier League s West Hamem United 0:1. A to dost smolně, o osudu celého klání rozhodl vlastní gól Harrisona Reeda.

Hned první zajímavější moment zápasu skončil ve 23. minutě gólem. Coufal si na pravé straně poradil s Robinsonem a jeho střílený centr se odrazil k Bowenovi. Ten následně udělal kličku směrem k brankové čáře a následný zpětný pas si do vlastní sítě nešťastně srazil Harrison Reed. Ve 39. minutě pak mohl ve prospěch domácích skórovat Antonee Robinson, jeho bomba zpoza vápna však vyrovnání nezařídila, proletěla totiž těsně nad břevnem.

Po necelé hodině hry se iniciativy ujali Hammers a Bowen prostrčením do šestnáctky vyzval k zakončení ve stoprocentní šanci Ingse. Ten se z rohu malého čtverce pokoušel dloubnout balon přes Lena, německý gólman ale včas vyběhl a dokázal střelu vyrazit. V 77. minutě nabídl příležitost tristní rozehrávkou hostům Tete, jenže Benraham poté pálil jen vedle pravé tyčky.

Cottagers si v závěru vypracovali tlak a také šance na vyrovnání. Nejprve Vinícius vyslal Pereiru, jenž se pokusil obejít vyběhnutého Fabiaňského, jenže polský gólman mu stihnul míč vypíchnout. Zanedlouho centroval Wilson na hlavu Adarabioya, opět ale zasáhl gólman kladivářů. V nastaveném čase ještě mohl West Ham svou výhru pojistit, když po obrovské chybě Reama mířili sami na brankáře Cornet s Benrahmou. První jmenovaný však místo přihrávky vypálil, což se ukázalo jako veliká chyba. O body to však Moyesovy svěřence nepřipravilo.

Více informací k zápasu

Leicester City - AFC Bournemouth 0:1

08.04.2023 16:00

Góly: 40. Philip Billing

Leicester City doma nestačil v utkání 30. kola Premier League na Bournemouth a prohrál 0:1. O jediný gól se před přestávkou postaral Philip Billing.

Cherries zahrozili už v páté minutě. Solanke byl po přihrávce Lermy povalen Kristiansenem. K realizaci přímého kopu se postavil Philip Billing a z dvaceti metrů lízl ze svého pohledu levou tyč. Domácí si v průběhu první půle nepřipravili nic, čím by bránu Bournemouthu ohrozili, naopak Cherries ve 40. minutě trestali. Leicester si totiž příliš nevěděl s rozehrávkou. Po několika nahrávkách mezi obránci se pak k balonu dostal James Maddison, jenž udělal na své poměry nevídanou chybu. Svou zpětnou přihrávku totiž nasměroval přesně mezi domácí stopery a vyslal do úniku Philipa Billinga, který dokázal vybíhajícího Iversena prostřelit.

Leicester se však zřejmě nepoučil a po přestávce opět chyboval. Hosté hodně aktivně presovali, míč získal Billing a patičkou ho předal Solankemu, kterého Iversen na bližší tyči skvěle vychytal levou nohou.

A za minutu znovu, ztráta Foxes na vlastní polovině! Tavernier z rychlé protiakce vytěžil roh. Po něm centroval Rothwell, a byly z toho další zmatky v domácí obraně. Iversen měl plné ruce práce s hlavičkou Mephama a s dorážkami Christieho. Domácí si vypracovali snad jedinou šanci, kdy mohli se skóre něco udělat. Soumaré vyvezl balon k šestnácte, našel Barnese a ten poté dával pod sebe na volného Iheanacha. Ten se sice ke střele dostal, ale mířil jen na Neta.

Více informací k zápasu

Tottenham Hotspur - Brighton & Hove Albion 2:1

08.04.2023 16:00

Góly: 10. Heung-min Son, 79. Harry Kane - 34. Lewis Dunk

Vyrovnaný zápas mezi Tottenhamem a Brightonem nakonec šťastněji dopadl pro londýnský celek. Utkání však bohužel do určité míry ovlivnil i výkon sudího Atwella, který učinil několik nesprávných rozhodnutí. Na to se však historie neptá, Tottenham totiž zvítězil góly svého útočného dua, kdy se prosadil Heung-min Son a Harry Kane, za Brighton se prosadil pouze Lewis Dunk.

Utkání, ve kterém se střetli dva italští trenéři, se rozběhlo ve velkém tempu. Po několika šancích na obou stranách se navíc v 11. minutě poprvé měnilo skóre. Chorvatský univerzál Perišić přihrál míč Sonovi, který se s míčem dvakrát nepáral a zpoza vápna vypálil naprosto přesně do vzdálenější šibenice, brankář Steele byl na jeho pokus krátký.

Ve zbytku prvního poločasu však převzal otěže hostující celek. Gól Mitomy nebyl pro ofensivní ruku uznán a ani nebezpečné pokusy Welbecka či Caiceda brankou ještě neskončily, skvělé reakce totiž ukázal zkušený brankář Lloris a následně jej podržela branková konstrukce. V 34. minutě však dokázali Racci přeci jen srovnat. March rozehrál rohový kop z pravé strany, na zadní tyči přesně našel kapitána Lewise Dunka, který předskočil Romera a prudkou hlavičkou rozvlnil síť - 1:1.

V 55. minutě šel Brighton dokonce do vedení. Střelu Welbecka dokázal krásně tečovat Mac Allister, překvapil tak brankáře Llorise, který už na změnu trajektorie nedokázal zareagovat. Branka však byla po kontrole VAR pro ruku argentinského útočníka odvolána.

Deset minut před koncem navíc přišla pro Brighton další nepříjemná rána. Chyby v rozehrávce hostů totiž dokázal využít Højbjerg, dánský záložník přesnou přihrávkou pod sebe našel Harryho Kanea a reprezentační útočník se nemýlil a přesně mířenou střelou dal na konečných 2:1.

Více informací k zápasu

Wolverhampton Wanderers - Chelsea FC 1:0

08.04.2023 16:00

Góly: 31. Matheus Nunes

Premiéra staronového manažera Lamparda na lavičce Chelsea neskončila potřebným vítězstvím. Své druhé angažmá v klubu z hlavního města totiž začal prohrou 0:1 s trápícím se Wolverhamptonem. Utkání rozhodla jediná branka Matheuse Nunese.

První půlhodina hry nepřinesla nestrannému divákovi příliš zajímavého. První branková příležitost totiž byla k vidění až ve 28. minutě, kdy se dostal k odraženému míči po rohovém kopu domácí Mario Lemina a prudkou střelou z první provětral rukavice španělského gólmana Kepu.

Ten o pár minut později poprvé kapituloval. Po krásné kombinaci "Vlků" v útočné třetině hřiště nešťastně za svá záda prodloužil míč jeden z obránců Chelsea, a to přímo na kopačku Matheuse Nunese. Ten se do míče opřel svojí silnou pravou nohou a přesně mířenou střelou ke vzdálenější tyči otevřel skóre.

V závěru první půle byla k vidění další hrubka obránců Blues, té však nedokázal využít Diego Costa. Španělský útočník vyhořel na brankáři Kepovi, a nadále tak čeká na svoji první branku v dresu Wolverhamptonu.

Svěřence Julena Lopeteguiho to však mrzet nemuselo. I bez svého kapitána Rúbena Nevese totiž dokázali bez větších problémů kontrolovat hru a ofensiva Blues byla naprosto bezzubá. O největší nebezpečí v soupeřově šestnáctce se mohl pokusit v samém závěru utkání křídelník Pulisic, ten však v rozhodující moment v soupeřově upadl a neúspěšně se dožadoval pokutového kopu.

Mizérie Chelsea tak nadále pokračuje, po nekvalitním výkonu odjíždí z Molineux s prázdnou a po 30 odehraných zápasech je s 39 body jedenáctá. Wolverhampton naopak získal důležité tři body do boje o záchranu v nejvyšší soutěži a vyšvihl se na průběžnou dvanáctou příčku.

Více informací k zápasu

Manchester United - Everton FC 2:0

08.04.2023 13:30

Góly: 36. Scott McTominay, 71. Anthony Martial

Man Utd vyhrál ve 30. kole Premier League 2-0 nad Evertonem. Domácí tým v utkání naprosto dominoval a do vedení jej poslal McTominay, který se prosadil po krásné kombinaci ve 36. minutě. Po přestávce přidal druhý gól Martial a Rudí ďáblové si tak dokráčeli pro druhé ligové vítězství za sebou.

V 5. minutě domácí rozehráli nakrátko rohový kop, Fernandes nacentroval míč do vápna, kde se k následné dorážce dostal McTominay, ale svůj prudký pokus poslal vysoko nad bránu. V 8. minutě spálil obrovskou šanci Rashford, po krásné přihrávce postupoval sám na brankáře, následnou střelu však namířil jen doprostřed brány a Pickford si s ní poradil. Ve 12. minutě našel Fernandes přesným balónem z rohového kopu Antonyho, jenž pohotovým zakončením bez přípravy orazítkoval levou tyč.

V 19. minutě se nechala obrana United snadno vyšachovat, hostující Simms ovšem velkou příležitost ke skórování nevyužil a zamířil těsně vedle levé tyče. Na druhé straně se ve 22. minutě ocitl v samostatném úniku Antony, nicméně ani on nevyzrál na Pickforda a svou střelu nasměroval pouze doprostřed brány. Ve 28. minutě zastavil další nebezpečný útok Manchesteru znovu hostující gólman, který brzo vyběhl a překazil Rashfordovo zakončení. Ve 36. minutě se Rudí ďáblové konečně dočkali, Sancho našel krásnou přihrávkou McTominaye a ten prudkou střelou z malého vápna otevřel skóre utkání. V nastaveném čase mohl přidat druhou branku Antony, ale Pickford již poněkolikáté brazilského křídelníka vychytal.

Úvod druhého poločasu už nebyl v takovém tempu a hráči obou týmů spíše vyčkávali a čekali na chybu soupeře. Do první vyložené šance se v druhém poločase dostali domácí, Fernandes zakončoval hlavičkou zblízka, ale jeho prudký pokus reflexivně vyrazil skvělý Pickford. V 71. minutě United vstřelili druhý gól, Keanovu chybu potrestal Rashford, který ještě přihrál lépe postavenému Martialovi a ten už jen doklepl míč do prázdné branky. V 85. minutě střílel z hranice vápna aktivní Fernandes, střela ovšem mířila jenom doprostřed, a tak si s ní anglický brankář bez problému poradil.

Man Utd si dokráčel pro další tři body a na Old Trafford zvítězil 2-0.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Arsenal FC
30
23
4
3
72 : 29
73
2
Manchester City
29
21
4
4
75 : 27
67
3
Newcastle United
29
15
11
3
48 : 21
56
4
Manchester United
29
17
5
7
44 : 37
56
5
Tottenham Hotspur
30
16
5
9
55 : 42
53
6
Aston Villa
30
14
5
11
41 : 40
47
7
Brighton & Hove Albion
28
13
7
8
52 : 36
46
8
Liverpool FC
29
12
8
9
50 : 35
44
9
Brentford FC
30
10
13
7
47 : 40
43
10
Fulham FC
29
11
6
12
39 : 40
39
11
Chelsea FC
30
10
9
11
29 : 31
39
12
Crystal Palace
30
8
9
13
29 : 40
33
13
Wolverhampton Wanderers
30
8
7
15
24 : 42
31
14
West Ham United
29
8
6
15
27 : 39
30
15
AFC Bournemouth
30
8
6
16
28 : 57
30
16
Leeds United
30
7
8
15
39 : 54
29
17
Everton FC
30
6
9
15
23 : 43
27
18
Nottingham Forest
30
6
9
15
24 : 54
27
19
Leicester City
30
7
4
19
40 : 52
25
20
Southampton FC
30
6
5
19
24 : 51
23

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (434)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele