30. kolo
08.04.2023 16:00 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Oslavující Alexander Isak (© AFP)

Newcastle otočil utkání s Brentfordem dvěma góly v druhém poločase

Newcastle zvítězil ve 30. kole Premier League na půdě Brentfordu 2:1. Magpies nezačali utkání dobře a v nastaveném čase prvního poločasu prohrávali po proměněné penaltě Toneyho. Po přestávce ale dokázali utkání otočit a po trefách Joelintona a Isaka mohli slavit pátou ligovou výhru za sebou.

V 9. minutě se k odraženému míči dostal Toney a pohotovým zakončením otevřel skóre utkání, oslavy domácích hráčů ale přerušil VAR, který odhalil, že brance přecházel ofsajd, a tak gól nemohl být uznán. O pět minut později si domácí vypracovali další nebezpečnou příležitost, Jansson ovšem hlavičku z bezprostřední blízkosti poslal nad. Ve 28. minutě fauloval protihráče v pokutovém území hostující Botman a rozhodčí pískl penaltu pro Brentford. K té se postavil Toney, ovšem jeho střelu k pravé tyči Pope vystihl a obrovskou šanci ke skórování zneškodnil.

Ve 43. minutě se znovu provinil jeden z hostujících hráčů faulem v pokutovém území. Sudí nejdříve situaci konzultoval s videem, aby následně rozhodl o druhé penaltě pro Brentford. K balónu se opět postavil Toney a tentokrát zamířil přesně k pravé tyči.

V 54. minutě bylo vyrovnáno. Joelinton se po pohledné individuální akci dostal až do velkého vápna a střelou doprostřed brány překonal Rayu. V 61. minutě obdržel přesnou přihrávku do běhu Isak a nekompromisní bombou do pravé šibenice poslal Newcastle do vedení. Hosté po přestávce výborně kombinovali a soupeře snadno přehrávali. V 66, minutě se Magpies prosadili potřetí, ale do hry zasáhlo opět video a gól neuznalo kvůli ruce jednoho z hostujících hráčů. V 80. minutě si naskočil na pěkný centr Toney a hlavou usměrnil balón k pravé tyči, v bráně byl však připravený Pope a skvělým zákrokem nepřipustil změnu skóre.

Newcastle už těsný náskok udržel až do konce zápasu a připsal si již páté ligové vítězství za sebou.

Autor: Jan Keňo / onlajny.com, highlightsfootball.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele