30. kolo
08.04.2023 16:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Heung-min Son (© AFP)

Tottenham zvládl důležitý zápas s Brightonem a upevnil si pátou příčku

Vyrovnaný zápas mezi Tottenhamem a Brightonem nakonec šťastněji dopadl pro londýnský celek. Utkání však bohužel do určité míry ovlivnil i výkon sudího Atwella, který učinil několik nesprávných rozhodnutí. Na to se však historie neptá, Tottenham totiž zvítězil góly svého útočného dua, kdy se prosadil Heung-min Son a Harry Kane, za Brighton se prosadil pouze Lewis Dunk.

Utkání, ve kterém se střetli dva italští trenéři, se rozběhlo ve velkém tempu. Po několika šancích na obou stranách se navíc v 11. minutě poprvé měnilo skóre. Chorvatský univerzál Perišić přihrál míč Sonovi, který se s míčem dvakrát nepáral a zpoza vápna vypálil naprosto přesně do vzdálenější šibenice, brankář Steele byl na jeho pokus krátký.

Ve zbytku prvního poločasu však převzal otěže hostující celek. Gól Mitomy nebyl pro ofensivní ruku uznán a ani nebezpečné pokusy Welbecka či Caiceda brankou ještě neskončily, skvělé reakce totiž ukázal zkušený brankář Lloris a následně jej podržela branková konstrukce. V 34. minutě však dokázali Racci přeci jen srovnat. March rozehrál rohový kop z pravé strany, na zadní tyči přesně našel kapitána Lewise Dunka, který předskočil Romera a prudkou hlavičkou rozvlnil síť - 1:1.

V 55. minutě šel Brighton dokonce do vedení. Střelu Welbecka dokázal krásně tečovat Mac Allister, překvapil tak brankáře Llorise, který už na změnu trajektorie nedokázal zareagovat. Branka však byla po kontrole VAR pro ruku argentinského útočníka odvolána.

Deset minut před koncem navíc přišla pro Brighton další nepříjemná rána. Chyby v rozehrávce hostů totiž dokázal využít Højbjerg, dánský záložník přesnou přihrávkou pod sebe našel Harryho Kanea a reprezentační útočník se nemýlil a přesně mířenou střelou dal na konečných 2:1.

Autor: Jakub Müller

Komentáře (1)

Přidat komentář
bazal67

Důležitý zápas z nebezpečným Brightonem tři body dobrý.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele