30. kolo
09.04.2023 15:00 CET
1 : 5
(1:1)
Stadión:
Elland Road, Leeds

Reportáž

Jordan Ayew (© AFP)

Crystal Palace smázl Leeds pěti góly

Crystal Palace vyhrál ve 30. kole Premier League na Elland Road vysoko 5-1. Hosté sice prohrávali, když se ve 21. minutě prosadil Bamford, ale ještě do konce prvního poločasu dokázali srovnat. Po přestávce nasázeli domácímu týmu během pětadvaceti minut čtyři góly, a nakonec si odvezli vysoké vítězství, které je posunulo na 12. místo.

Leeds začal utkání velmi aktivně a již ve 3. minutě spálil velkou šanci Sinisterra, který z dorážky v malém vápně mířil těsně vedle pravé tyče. O tři minuty později spoluhráče napodobil Aaronson, jehož střelu z první skvěle zlikvidoval Johnstone. Ve 21. minutě se už Leeds dočkal, Aaronson poslal nadýchaný centr z rohové kopu, na přesný balón si naskočil Bamford a hlavičkou se trefil k levé tyči. Za okamžik mohli hosté ze stejné situace vyrovnat, Schlupp však ke své smůle trefil pravou tyč.

Oba týmy hrály ve vysokém tempu a diváci se rozhodně nenudili. Další šanci měl ve 28. minutě domácí Harrison, jeho střelu z přímého kopu mířící k levé tyči ale bravurně zlikvidoval skvěle chytající Johnstone. Ve 40. minutě se anglický brankář znovu vyznamenal, když zasáhl proti hlavičce Struijka. Ve 44. minutě zajel do protihráče Firpo a rozhodčí jeho zákrok okamžitě potrestal žlutou kartou. Crystal Palace udeřil v nastaveném čase prvního poločasu. Guehi po standardní situaci využil Schluppovo sklepnutí hlavou a přesným zakončením vyrovnal na 1-1.

Do druhého poločasu vstoupili lépe hosté, nejdříve v 53. minutě Olise našel krásným centrem Ayewa, který razantní hlavičkou k levé tyči zvýšil na 2-1. Neuplynuly ani tři minuty a skóre se měnilo znovu. Olise přihrál do dobré pozice Ezemu a ten zblízka překonal gólmana soupeře potřetí. Na nepříznivý vývoj utkání reagoval Javier Gracia hned trojitým střídáním. V zápase skončili Sinisterra, Aaronson a Firpo a místo nich přišli Rodrigo, Gnonto a Kristensen. Na další průběh zápasu to ovšem nemělo žádný vliv. V 70. minutě stál na konci rychlého protiútoku Edouard, jenž z bezprostřední blízkosti vstřelil čtvrtý gól Crystal Palace. Třetí asistenci v utkání si připsal Olise.

V 74. minutě si Edouard přivodil zranění a na jeho místo naskočil Hughes. O tři minuty později zlikvidoval rodící se šanci Warda včasným vyběhnutím Meslier. V 78. minutě už to bylo o čtyři branky. Domácí obrana nejprve zblokovala střelu Hughese, odražený balón si našel volný Ayew a střelou k levé tyči zvýšil už na 5-1. V 87. minutě se mohl zapsat do statistik gólem Olise, ale ve vyložené šanci napálil míč nad břevno.

Crystal Palace ve 30. kole zvítězil na půdě Leedsu 5-1 a posunul se na dvanácté místo.

Autor: Jan Keňo / onlajny.com, highlightsfootball.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele