30. kolo
09.04.2023 17:30 CET
2 : 2
(1:2)
Stadión:
Anfield, Liverpool

Reportáž

Mohamed Salah (© AFP)

Arsenal ztratil na hřišti znovuzrozeného Liverpoolu

Šlágr 30. kola anglické Premier League mezi Liverpoolem a Arsenalem skončil remízou. Favorité z hlavního města šli do vedení v osmé minutě, kdy se prosadil Martinelli, a o dvacet minut později zvýšil na rozdíl dvou branek Jesus. Ještě do konce první půle se podařilo domácím snížit zásluhou Salaha. Ten na začátku poločasu druhého neproměnil penaltu, v samém závěru utkání však srovnal jeho spoluhráč Firmino.

Zápas mezi vedoucím Arsenal, který měl před výkopem nedělního utkání na čele ligy pětibodový náskok, a trápícím se Liverpoolem začal přesně podle předzápasových predikcí. Hosté byli od úvodního hvizdu na míči dominantnější a už v osmé minutě přišla odměna v podobě úvodní branky. Bukayo Saka totiž využil podklouznutí Robertsona a chtěl si narazit míč s Ødegaardem, dráhu přihrávky však vystihl liverpoolský obránce Van Dijk. Tomu se ale míč zamotal mezi nohama, čehož využil Brazilec Martinelli, jenž přesnou střelou k tyči nedal Alissonovi šanci.

Aktivita hostů po vstřelené brance ještě nabrala na obrátkách. Prudkou střelu Zinčenka vyrazil brazilský gólman na roh a o pár minut později v obrovské příležitosti minul Gabriel Jesus. Ve 20. minutě dali poprvé o sobě vědět také ofenziva Liverpoolu. Fabinho našel přesným pasem za obranou soupeře nehlídaného Robertsona, který však šancí pohrdl a poslal míč z nadějné pozice mimo tři tyče.

A skotský obránce svého zaváhání litoval o pět minut později ještě o něco víc. Z levého křídla totiž odcentroval Martinelli do vápna, kde hledal hlavu Jesuse. Ten předskočil právě Robertsona a ze vzdálenosti dvou metrů bez problému překonal Alissona - 0:2.

Atraktivní první poločas však ještě nekončil, otěže utkání totiž převzali domácí. V 34. minutě ještě egyptský křídelník Salah pálil nepřesně, o pár chvil později se už radoval ze snížení, když stál na konci povedené kombinace útočníků The Reds.

Druhý poločas začal tak jak skončil ten první, tedy tlakem Liverpoolu. V 52. minutě fauloval Holding ve vlastním vápně Dioga Jotu a Paul Tierney ukázal na penaltový puntík. K pokutovému kopu se postavil Salah, ale už podruhé v sezóně netrefil branku. Egyptský útočník mohl své zaváhání odčinit o pár minut později, jeho krásnou točenou střelu však fantastickým zákrokem zlikvidoval Aaron Ramsdale.

Ten podržel svůj tým ještě několikrát, když si poradil s dalšími pokusy Núñeze či Dioga Joty. V 87. minutě však přeci jen podruhé v utkání kapituloval. Trent Alexander-Arnold přešel přes Zinčenka a poslal do vápna nadýchaný centr, kterým našel přesně hlavu Roberta Firmina. Ten už neměl těžkou práci a doklepl míč do odkryté branky.

V nastavení měl Liverpool ještě několik příležitostí ke skórování, stav utkání se však už nezměnil. Arsenal ztratil důležité body v boji o titul, naopak Liverpool si k překvapení mnohých připsal do tabulky drahocenný bod.

Autor: Jakub Müller

Komentáře (2)

Přidat komentář
DidusIneptus

Arsenalu dávám palec dolů! Nad slabym Liverpoolem nejsou schopný vyhrát! Titul tím pádem NEBUDE!

Reagovat
pesky passer-by

Nezmysel. Arsenal momentum nestraca. Pool je stale tazka vaha aj napeiek tomu, ze jeho vykon ke ako na hojdacke. Stale je to team, co ti dokaze nasolit aj 7 golov.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele