Premier League - souhrn 18. kola: Wolves si vyšlápli na Chelsea

21.12.2023, 23:00, aktualizováno 24.12.2023, 16:02
Komentáře a souhrny
Mario Lemina (© AFP)

Wolves na Štědrý den zdolali Chelsea, na níž se bodově dotáhli. Arsenal neudržel vedení na půdě Liverpoolu, navzdory tomu se v čele tabulky osamostatnil o bod před Reds a Aston Villou, která pro změnu dělila body se Sheffieldem United. Tottenham zdolal Everton a posunul se na čtvrtou příčku. West Ham skolil Manchester United a připravil mu letošní osmou porážku na ligové scéně...

Wolverhampton Wanderers - Chelsea FC 2:1

24.12.2023 14:00

Góly: 51. Mario Lemina, 90+3. Matt Doherty - 90+6. Christopher Nkunku

Chelsea prohrála v 18. kole Premier League, teprve druhém utkání hraném na Štědrý den v historii soutěže, s Wolves 1:2. Příležitost přetavit vánoční duel v zisk tří bodů jako první zužitkoval v 51. minutě přesnou hlavičkou po rohovém kopu Mario Lemina a nasměroval svůj tým za vítězstvím. Na druhé straně dokázal pouze korigovat skóre Christopher Nkunku, jenž si po vleklém zranění připsal první start v anglické lize i premiérovou trefu. Domácí tak neokusili ligovou porážku na Molineaux Stadium už osm zápasů, naopak hosté na svého soupeře na tomto místě nevyzráli již počtvrté od roku 2019 a zároveň protáhli sérii venkovních proher v řadě na čtyři utkání.

Domácí příznivci doufali, že se dočkají odpolední vánoční nadílky v podobě zisku bodů proti Chelsea. Ta sice neoplývala nijak zářnou formou, avšak především nedávná výhra ve čtvrtfinále EFL Cupu ukázala vnitřní sílu mužstva, jež byla ve Wolverhamptonu potřeba. Londýňané totiž zvítězili na Molineux Stadium naposledy před více než čtyřmi lety. K prolomení této nelichotivé statistiky chtěl jistě přispět i Cole Palmer, který se na minulé ligové výhře The Blues podílel gólem a asistencí.

Chelsea se od začátku tlačila dopředu, brankáře Josého Sá však dlouho vážněji neohrozila. Nebezpečné akce hostů totiž Armando Broja ani Nicolas Jackson nedokázali zakončit alespoň střelou. První kritický moment musel Portugalec ve službách Wolves hasit až ve 33. minutě. Po chybě obránce na něj běželi hned tři osamocení hráči Blues, Sterling ale místo přihrávky spoluhráčům před prázdnou branku zvolil zakončení, se kterým si Sá skvělým vyběhnutím poradil.

Neproměněná tutovka jako by opařila hostující fotbalisty. Až do konce poločasu byli totiž pro změnu aktivnější Vlci. Jejich tlak vyvrcholil únikem za obranu Hee-Chan Hwanga, Korejcovo zakončení ale mířilo příliš vysoko.

Domácí si připsali i první šance druhého poločasu. Nejprve tečovaná střela Joaa Gomese proskákala těsně vedle tyče, následně hlavičku Totiho z malého vápna reflexivně vyrazil Djordje Petrović. V 51. minutě už ale srbský brankář kapituloval, přesnou hlavičkou na zadní tyč se po rohovém kopu prezentoval záložník Lemina.

V 64. minutě mohl vyrovnat střídající Nkunku, jehož tečovanou střelu odvracel až na brankové čáře stoper Toti. Chelsea s uzdravenou posilou na hřišti zvýšila tlak, obrana Wolves ale pracovala bezchybně a nepouštěla hosty k nebezpečnému zakončení.

Dlouhé 11minutové nastavení paradoxně pomohlo domácím, kteří se prosadili podruhé. Sražený centr usměrnil z úrovně penalty k pravé tyči Matt Doherty a rozhodl tak o výsledku vánočního duelu. O chvíli později sice dokázal svou premiérovou brankou v Premier League snížit Nkunku, porážku svého celku ale neodvrátil.

Wolves si tak zpříjemnili Štědrý den tříbodovým ziskem. Další zápas je čeká 27. prosince s Brentfordem, Chelsea se ve stejný den střetne s Crystal Palace.

Více informací k zápasu

Liverpool FC - Arsenal FC 1:1

23.12.2023 18:30

Góly: 29. Mohamed Salah - 4. Gabriel Magalhães

Arsenal remizoval ve šlágru 18. kola Premier League na stadionu Liverpoolu 1:1. Domácí celek odpověděl na brzký zásah Gabriela bleskovou akcí po tradiční ose, když Trent Alexander-Arnold fantasticky našel Mohameda Salaha. Obratu se však celek z Anfield Road nedočkal, a tak si hosté ziskem jednoho bodu vydobyli privilegium strávit Štědrý den na první příčce. V tento čas vedoucí celek tabulky přitom zvedl na konci sezony nad hlavu trofej 10krát z posledních 14 ročníků, avšak právě Kanonýrům se to při loňském tažení nepovedlo.

Když se Londýňané představili na Anfieldu v minulé sezoně, byli velmi blízko k tomu, aby ukončili své dlouholeté trápení na tomto stadionu. Fantastický vstup Gunners do zápasu ale Reds nakonec zachytili a v samém závěru srovnali, k čemuž pomohla frenetická atmosféra na tribunách. Právě po té volal kouč Jürgen Klopp i tentokrát, když si po jednoznačném postupu přes West Ham v EFL Cupu postěžoval na nedostatečnou podporu fanoušků.

Tentokrát příznivci z města Beatles působili při zpívání ikonické hymny nažhaveně, brzy je ale zmrazil už 11. gól Arsenalu ze standardní situace v ligové sezoně. Nejvýše si na centr Martina Ödegaarda naskočil stoper Gabriel. Dobrý nástup Londýňanů mohl znegovat Oleksandr Zinčenko, jenž trestuhodně opustil Salaha, Egypťanův volej však skončil na boční síti.

Sílící tlak Reds přinesl zasloužené vyrovnání ve 29. minutě. Alexander-Arnold předvedl úchvatný nákop přes celé hřiště, kde již čekal Salah a po vyhraném souboji se Zinčenkem propálil Davida Rayu. Schopnost rychlých kontrů ukázali rovněž hosté. Bukayo Saka se dostal až před Alissona, balon ale musel přenechat Gabrielovi Martinellimu a ten příliš otálel se zakončením.

Druhý zásah Liverpoolu mohl přijít z těch nejméně očekávaných kopaček. Střídající bek Joe Gomez ještě nikdy v seniorské kariéře nedal soutěžní gól, jeho obstřelu z 54. minuty však chyběly jen centimetry.

Mikel Arteta se snažil zvrátit obraz hry nasazením Leandra Trossarda, který ještě v dresu Brightonu nastřílel na Anfieldu hattrick. Domácí byli ale nadále nebezpečnějším celkem a svou převahu měli stvrdit v 73. minutě. Dva Kanonýři se po vlastním rohovém kopu komicky srazili a čtyři hráči v červeném utíkali vstříc jedinému soupeři, jenže Alexander-Arnold v nevídané tutovce trefil břevno.

Šlágr hraný jen několik hodin před Štědrým dnem tak vítěze nenašel. Liverpool se v příštím kole představí 26. prosince v Burnley, Arsenal o dva dny později přivítá West Ham.

Více informací k zápasu

Tottenham Hotspur - Everton FC 2:1

23.12.2023 16:00

Góly: 9. Richarlison, 18. Heung-min Son - 82. André Gomes

Tottenham v předvečer Štědrého dne porazil v 18. kole Premier League Everton 2:1. Ústředními postavami vítězství se stala ofenzivní trojice Richarlison, Heung-Min Son a Brennan Johnson, které to na hřišti zejména na začátku utkání ladilo přesně tak, jak nasvědčují jejich jména. První dva zmínění se střelecky prosadili už v úvodních 18 minutách, přičemž na obou brankách měl výrazný podíl právě bývalý útočník Nottinghamu Johnson. Ve zbytku zápasu působily nebezpečnějším dojmem Karamelky, ale ačkoliv se dočkaly zaslouženého snížení, první venkovní ztrátu bodů po více než dvou měsících se jim odvrátit nepodařilo.

Kouči Spurs Angemu Postecoglouovi dělala vrásky na čele nedisciplinovanost jeho svěřenců, kvůli níž se v táboře domácích opět kupily absence. Po surovém zákroku z předchozího duelu si vysloužil čtyřzápasový trest Yves Bissouma a kvůli žlutým kartám nebyl k dispozici ani Destiny Udogie. Personální krize soupeře chtěly využít Karamelky, které v lize čtyřikrát v řadě zvítězily, v úterním čtvrtfinále EFL Cupu ale doma nestačily v penaltovém rozstřelu na Fulham.

V úvodu hosty sporně vpustil do protiútoku arbitr Stuart Attwell, Dominic Calvert-Lewin ale vůbec nezakončil, což následně Spurs ztrestali. Rychlá kombinační akce na pravé straně uvolnila Johnsona, jenž přízemním centrem našel Richarlisona a ve formě hrající Brazilec střelou na přední tyč otevřel skóre. Takřka totožná sekvence se brzy opakovala znovu. Calvert-Lewin nejprve hlavou neproměnil dobrou příležitost a o chvíli později na druhé straně pálil Johnson, jehož vyraženou střelu dorazil do sítě Son.

Tottenham ale už na konci první půle začal nevídaně zmatkovat, v čemž pokračoval i po změně stran. Lacinou ztrátu Emersona Royala využil Calvert-Lewin, Jihoameričana však nakonec zachránil dodatečný verdikt o faulu na jeho osobu. Po krásném pasu vnějším nártem v podání Jacka Harrisona pak nebezpečně pálil James Garner, nicméně pokus důležitého člena zlaté anglické reprezentace z letního mistrovství Evropy fotbalistů do 21 let jen olízl vzdálenější tyč.

Ostražitost musel ukázat i dlouho nevyužitý Jordan Pickford a jeho výborný zákrok proti Dejanovi Kuluševskimu odstartoval závěrečný vzdor hostů. Po propadnutém centru z rohového kopu obstaral křižnou ranou zasloužené snížení André Gomes. Vyrovnání měl poté na kopačce bývalý hráč Spurs Arnaut Danjuma, jenže ani jednu ze svých tří příležitostí nevyužil. V poslední minutě nastavení mu k tomu scházelo několik centimetrů, jelikož trefil břevno.

Tottenham tak i přes pokračující personální krizi potřetí v řadě zvítězil a posunul se na čtvrtou příčku tabulky. První zápas po Vánocích čeká Kohouty 28. prosince na hřišti Brightonu, zatímco Everton o den dříve přivítá Manchester City.

Více informací k zápasu

Nottingham Forest - AFC Bournemouth 2:3

23.12.2023 16:00

Góly: 47. Anthony Elanga, 74. Chris Wood - 51. Dominic Solanke, 58. Dominic Solanke, 90+4. Dominic Solanke

Nottingham s novým manažerem Nunem Espíritem Santem podlehl v 18. kole Premier League Bournemouthu 2:3. Průběh utkání značně ovlivnila situace ze 23. minuty, kdy domácí stoper Willy Boly obdržel navzdory zdánlivě čistému vypíchnutí míče druhou žlutou kartu. Hráči Forestu se přesto dokázali na začátku druhého dějství prosadit jako první, početní nevýhoda se ovšem nakonec projevila a odpor soupeře zlomil hattrickem Dominic Solanke.

Dalo by se říct, že bývalý zaměstnavatel trenéra domácích Espírita Santa, londýnský Tottenham, přihrál svému někdejšímu neúspěšnému kouči jeho další angažmá na Ostrovech. Právě po porážce od Spurs totiž vedení Nottinghamu odvolalo Steva Coopera a nahradilo jej již zmíněným portugalským lodivodem. Jeho první úkol spočíval v zastavení rozkvětu Třešní, které ovládly čtyři z posledních pěti ligových klání, a především ve snaze vymanit své svěřence ze sestupového pásma.

V úvodu se parádním náběhem blýskl Chris Wood, jenž po dobré kličce ovšem zakončil pouze do míst, kde byl připraven Neto. Pozadu nechtěl zůstat ani odchovanec Chelsea Solanke, který z otočky ale těsně minul bránu Forestu. Příliš dlouho na hřišti nevydržel Boly, poněvadž ve 23. minutě obdržel velmi kontroverzní druhou žlutou kartu a zamířil do sprch.

Rozhodčí si neudobřil domácí fanoušky ani o chvíli později, kdy neodpískal ruku hostujícího Adama Smithe, která zaváněla minimálně přímým kopem. Cherries si dle očekávání do konce prvního dějství přichystali několik zajímavých šancí, avšak do kabin šli hráči za nerozhodného stavu.

Hned na začátku druhého dějství ale využil pomalé výstavby v podání Bornemouthu Wood, jenž našel mezeru mezi obránci a také Anthonyho Elangu, který poslal oslabenou Santovu družinu do vedení. To jí ovšem dlouho nevydrželo, jelikož Matta Turnera hlavičkou přeloboval vytáhlý Solanke.

Svěřenci Andoniho Iraoly dokonali obrat ještě před hodinou hry poté, co v souboji jeden na jednoho s brankářem ve skluzu zakončoval znovu Solanke. I přes značnou únavu se však Nottingham dočkal vyrovnání, když své centimetry při standardce prodal Wood. V nastaveném čase nicméně znovu udeřil Solanke, a zajistil tak Cherries cenné tři body.

Forest tedy v premiéře pod novým koučem nepookřáli a připsali si šestou porážku ze sedmi posledních duelů. Jejich příštím soupeřem bude 26. prosince Newcastle, zatímco Bournemouth v tentýž den přivítá Fulham.

Více informací k zápasu

Luton Town - Newcastle United 1:0

23.12.2023 16:00

Góly: 25. Andros Townsend

Utkání 18. kola Premier League zvládl překvapivě lépe nováček ligy z Lutonu, který si v prvním vzájemném duelu v nejvyšší anglické soutěži poradil s Newcastlem 1:0. Jedinou branku zápasu vsítil ve 25. minutě Andros Townsend, jenž si po říjnovém příchodu z Evertonu připsal premiérový gól. Rozhodující trefu věnoval kapitánovi Tomovi Lockyerovi, jenž se zotavoval ze srdečního kolapsu z minulého utkání. Hostům, jejichž početnou marodku doplnil nově zraněný Jamaal Lascelles, se tak vzdálily příčky zaručující Ligu mistrů již na sedm bodů.

Luton v nedávné době prožil těžké chvíle při těsných porážkách od Arsenalu a Manchesteru City, ani náznakem se to však nerovnalo tomu, co se stalo v utkání v Bournemouthu. Krátce po favoritově vyrovnání z 58. minuty se na trávník zhroutil Lockyer, jehož srdeční problémy bohužel nepostihly poprvé, a zápas byl předčasně ukončen. Již stabilizovaného kapitána toužili spoluhráči na dálku potěšit výkonem proti Newcastlu, který vyhrál venkovní ligový duel naposledy v druhé polovině září.

Radovat se celek z Lutonu mohl již ve čtvrté minutě, kdy se k ráně z první dostal Jacob Brown. Svým pohotovým pokusem však pouze orazítkoval tyč. Po sympatickém vstupu nováčka ligy převzali otěže zápasu pruhovaní. Krátce před uplynutím úvodní čtvrthodiny se Callum Wilson dostal v perspektivní pozici ve vápně k hlavičce, jeho zakončení jen o malý kousek minulo levou stranu branky.

Skóre zápasu nicméně otevřel jeho outsider. Po rohovém kopu Alfieho Doughtyho prodloužil Ross Barkley balon k nedostatečně bráněnému Townsendovi, který snadno doťukl míč do sítě. Publiku se dech znovu zatajil ve 33. minutě, parádní dalekonosná rána Barkleyho skončila na břevně. Vzápětí přišla další tutovka, Elijah Adebayo nadějně zakončeným únikem přinutil k perfektnímu zákroku Martina Dúbravku.

V úvodu druhého poločasu se opět rozezvučelo břevno, tentokrát měl zásah na svědomí skotský forvard Brown. Také Straky krátce po změně stran dokázaly zahrozit, Anthony Gordon ranou z první minul pravou tyč jen o několik centimetrů. Po hodině hry se hostujícímu týmu zvýšené úsilí zdánlivě vyplatilo, když pas za obranu dokázal k rozvlnění sítě využít Alexander Isak, po zásahu videorozhodčího byla nicméně trefa švédského útočníka odvolána pro ofsajd.

Těsný náskok si ligový zelenáč hlídal překvapivě zkušeně, ani urputná snaha Magpies o vyrovnání nepřinesla zásluhou výtečného výkonu domácí defenzivy prakticky žádné další nebezpečí pro první čisté konto The Hatters v soutěži.

Premiérové prvoligové střetnutí těchto soupeřů tak ovládl Luton. Ten se v příštím kole představí 26. prosince v Sheffieldu, Newcastle tentýž den přivítá Nottingham.

Více informací k zápasu

Fulham FC - Burnley FC 0:2

23.12.2023 16:00

Góly: 47. Wilson Odobert, 66. Sander Berge

Burnley zvítězilo v 18. kole Premier League na hřišti Fulhamu 2:0. V první půli hned několik veledůležitých zákroků vytáhl mladý brankář hostů James Trafford, jenž do pauzy udržel bezgólový stav. Poločasový proslov kouče The Clarets měl na jeho svěřence očividně velký vliv, když po necelých dvou minutách druhého dějství skóroval Wilson Odobert, na nějž navázal o 20 minut později Sander Berge. Nováčkovi soutěže tak při cestě ze dna tabulky možná přinesla kýžené štěstí Rebecca Welchová, která se stala první ženou, jež odpískala v roli hlavní rozhodčí zápas anglické nejvyšší soutěže.

Burnley se toužilo před Vánoci alespoň přiblížit 17. nesestupové pozici, na hřišti Fulhamu mu ovšem po zásluze příslušel titul outsidera. Nováček ligy totiž z osmi zápasů na stadionech soupeřů vybojoval jen pět bodů. Londýňané naopak patřili mezi nejobávanější domácí celky, když v posledních dvou případech vyprovodili West Ham i Nottingham pěti góly. V těchto duelech zazářil především Raúl Jiménez, který skóroval hned třikrát. Mexický kanonýr al kvůli červené kartě do zápasu zasáhnout nemohl, a tak ho na hrotu nahradil Brazilec Rodrigo Muňiz.

První zajímavou příležitost si vypracoval Harry Wilson, když si narazil míč o jednoho z protihráčů a střelou k pravé tyči pořádně protáhl mladíka Trafforda, jenž musel záhy zasahovat také proti zakončení Joaa Palhinhy. Anglický brankář měl plné ruce práce i po přímém kopu Andrease Pereiry, který nepříjemně tečoval jeden ze clonících hráčů. Ani v tomto případě však Trafford nemusel lovit míč ze sítě.

Gólman Burnley navíc ještě v závěru poločasu vystavil stopku Alexovi Iwobimu, jehož zblokovanou ránu reflexivním zákrokem vyrazil. V nastaveném čase mělo šanci na otevření skóre hned několik domácích hráčů, avšak vždy se našel někdo, kdo míči zabránil doputovat za brankovou čáru.

Druhá půle měla poměrně rychlý rozjezd, když talentovaný Švýcar Zeki Amdouni dělovkou z voleje těsně minul. Krátce nato však skóre otevřel Odobert, na jehož střelu z dálky mířenou do šibenice Bernd Leno nedosáhnul. Svou odměnu v podobě přesné trefy obdržel i parádně hrající štítový záložník Berge, který přízemní pokus zpoza vápna zamířil k levé tyči.

Obrovskou šanci na to, dostat Fulham zpět do hry, měl Antonee Robinson, nicméně slabší pravačkou z malé vzdálenosti jen napálil jednoho z beků Clarets. V závěru se ještě snažil zdramatizovat vývoj utkání Timothy Castagne, ale také belgický krajní obránce si vylámal zuby na fantastickém Traffordovi.

Fulham tak překvapivě prohrál a Burnley získalo tříbodový dárek. Další duel čeká Londýňany 26. prosince s Bournemouthem, The Clarets se ve stejný den střetnou s Liverpoolem.

Více informací k zápasu

West Ham United - Manchester United 2:0

23.12.2023 13:30

Góly: 72. Jarrod Bowen, 78. Mohammed Kudus

Hráči West Hamu zvítězili v 18. kole Premier League na vlastním hřišti nad Manchesterem United 2:0, a hosté tak poprvé od února 1992 neskórovali ve čtyřech soutěžních kláních v řadě. Jako první udeřil v 72. minutě čerstvě 27letý Jarrod Bowen, jehož do šance poslal Lucas Paquetá. Brazilský kouzelník pak dokonce přímo asistoval u dalšího gólu, a v posledních dvou domácích duelech tak měl podíl na všech pěti trefách Kladivářů.

V základní sestavě Londýňanů nechyběl ani jeden z českých reprezentantů. Tomáš Souček však ve svém oblíbeném období v roce, v průběhu nějž si v minulosti získal pozornost prohlášením o lásce k bramborovému salátu, pro bránu soupeře nebezpečím nebyl.

Poslední dva výjezdy West Hamu mimo London Stadium dopadly zcela tragicky. Jak od Fulhamu v ligové soutěži, tak od Liverpoolu v EFL Cupu inkasovali Kladiváři pět branek a David Moyes rozhodně měl o čem přemýšlet. Na domácí půdě ovšem padli z předešlých 10 duelů napříč soutěžemi pouze jednou a hned sedmkrát triumfovali, což s obavami poslouchali fanoušci Manchesteru United. Ten v průběhu prosince porazil jen Chelsea, avšak čerstvý bodový zisk z Anfieldu zněl nadějně, byť k němu vedla ryze defenzivní taktika.

V podobném duchu se Rudí ďáblové překvapivě prezentovali i v hlavním městě. Když už se odhodlali kupředu, musel být v pozoru Vladimír Coufal, nejaktivněji totiž působil Alejandro Garnacho. Defenzivní ostražitost ale českému bekovi nevzala chuť útočit, jelikož právě jeho centry dělaly potíže obraně, v níž debutoval 19letý Willy Kwambala. Úvodní vyloženou příležitost měl přesto na svědomí Garnacho, jehož vyslal do úniku druhý křídelník Antony, zakončení mladého Argentince však svou razancí připomínalo spíše přihrávku.

Kladiváři se své gólové šance dočkali v 56. minutě. Nepřekvapivě se do ní dostal Bowen, o poznání nečekanější již byl způsob jeho zakončení, jelikož testoval pozornost Andrého Onany hlavou. Souboj obou mužů se opakoval o asi čtvrt hodiny později a v tomto případě se již radoval anglický reprezentant. Famózním obloučkem ho za obranou našel Paquetá, Bowen si balon precizně zpracoval, a ačkoliv samotná střela krásu postrádala, našla si cestu za Onanova záda. Londýňané navíc brzy skórovali podruhé. Na středu hřiště zbytečně ztratil míč Kobbie Mainoo, Mohammed Kudus si ho bryskně narazil s Paquetou a dobrou pozici využil k chirurgicky přesnému zakončení ke vzdálenější tyči.

West Ham tak stejně jako v minulé sezoně Rudé ďábly na svém stadionu porazil. V příštím kole se představí 28. prosince na hřišti Arsenalu, Manchester United už o dva dny dříve přivítá Aston Villu.

Více informací k zápasu

Aston Villa - Sheffield United 1:1

22.12.2023 21:00

Góly: 90+7. Nicolò Zaniolo - 87. Cameron Archer

Aston Villa nevyužila v 18. kole Premier League sílu domácího prostředí, když pouze remizovala s posledním Sheffieldem 1:1. Villans sice po většinu zápasu proti urputně bránícímu soupeři jednoznačně dominovali, sami však v 87. minutě inkasovali po zásahu Camerona Archera. Na pozdní gól ovšem stihl v nastavení zareagovat vyrovnávací trefou Nicoló Zaniolo. Lvi tak přišli o možnost vyšplhat se na vedoucí pozici v tabulce a přerušili úctyhodnou sérii 15 zápasů domácích výher. Hosté se naopak dotáhli na rozdíl pěti bodů směrem k záchraně v soutěži.

Sheffield se po vítězství nad Brentfordem konečně nadechl, jenže následně se opět musel sklonit před Chelsea, na jejímž hřišti vydržel vzdorovat jen první poločas. Experti nedávali nováčkovi příliš mnoho šancí ani na stadionu Villans, kteří se mohli v případě výhry posunout na čelo tabulky. Hlavním klíčem k úspěchu svěřenců Unaie Emeryho měla být tradičně produktivita excelující ofenzivy, v jejímž čele zářil devítigólový Ollie Watkins.

Byli to právě Villans, kteří podle očekávání dominovali při hře s míčem. V 18. minutě se diváci dočkali první střely na bránu, kdy se Moussa Diaby dokázal probojovat s míčem až do šestnáctky a z nebezpečné pozice vypálil. Wes Foderingham byl ovšem pozorný a pokus odvrátil.

Následně se dostal ke slovu i klubový kanonýr Watkins, jenž se v oblasti okolo penaltového puntíku dostal ke zpětné přihrávce a vystřelil. V souboji s obráncem mu však scházel dostatek prostoru a mířil nad břevno.

V úvodní pětiminutovce druhého dějství se mohl v útoku představit i Sheffield. Yasser Larouci se hnal do nebezpečného protiútoku a Leon Bailey musel zatáhnout za záchrannou brzdu v podobě faulu za žlutou kartu. Stupňující se tlak Aston Villy vyvrcholil v 59. minutě, kdy se k míči dostal Watkins a přihrávkou skrz pokutové území vybídl ke skórování do poloprázdné sítě Baileyho.

Oslavující jásot z fanouškovských ochozů ovšem přerušila kontrola rozhodčího u videa a následně odvolaný gól kvůli faulu. Byli to tak hosté, kteří se radovali. Gustavo Hamer poslal v závěru utkání míč z ostrého úhlu před bránu, kde se nacházel Archer a zblízka poslal balon do sítě. Domácí ale neřekli své poslední slovo. Douglas Luiz totiž vyslal nadýchaný centr do vápna, kde se nacházel Zaniolo a parádní hlavičkou rozhodl o konečné remíze.

Aston Villa odmítla posun na první příčku a připsala si jen bod. V dalším utkání se představí 26. prosince na hřišti Manchesteru United, Sheffield tentýž den bude hostit Luton.

Více informací k zápasu

Crystal Palace - Brighton & Hove Albion 1:1

21.12.2023 21:00

Góly: 45+1. Jordan Ayew - 82. Danny Welbeck

Fotbalisté Crystal Palace, kteří už od začátku září čekají na výhru na vlastním stadionu, hráli v 18. kole Premier League s Brightonem nerozhodně 1:1. V nastaveném čase prvního dějství přiblížil svůj tým k ukončení nelichotivé série nechytatelně hlavičkující Jordan Ayew, který teprve jako šestý hráč Eagles dosáhl na metu 20 gólů v nejvyšší anglické soutěži. Po změně stran ale stejným způsobem vyrovnal Danny Welbeck, a již pátý vzájemný zápas těchto soupeřů v Selhurst Parku v řadě tak skončil totožným výsledkem.

Oba týmy se v předchozím kole střetly s papírově největšími předsezonními favority na titul a lépe z tohoto srovnání překvapivě vyšlo Crystal Palace. Orli se sice nevyhnuli šestému utkání v řadě bez vítězství, zároveň však na půdě Manchesteru City heroicky dohnali dvougólovou ztrátu a získali bod, na čemž se podílel proměněnou penaltou z 95. minuty Michael Olise. Brighton se představil na hřišti Arsenalu, Kanonýři ho ovšem jednoznačně přehráli a po zásluze svěřence Roberta De Zerbiho zdolali.

První nebezpečnou příležitost měl na začátku 19. minuty hostující Simon Adingra, jeho pokus z úhlu nicméně pohotově zneškodnil Dean Henderson. Postupem času se více do útočných akcí hrnuli hráči Crystal Palace, což vedlo po půlhodině hry k obrovské příležitosti Chrise Richardse. Střelu amerického záložníka z bezprostřední blízkosti ale obětavým skluzem zblokoval Jan Paul van Hecke. K dorážce se poté ještě probojoval Jean-Philippe Mateta, obrana Brightonu však i jeho projektil odvrátila. Nakonec se ovšem Orli přece jen v první půli gólu dočkali. Těsně před odchodem do šaten udělal velkou chybu v rozehrávce brankář Bart Verbruggen. Míč se následné dostal k Olisemu, jenž milimetrově přesným centrem našel ve vápně Ayewa, který přesnou hlavičkou otevřel skóre zápasu.

Racci vlétli do druhého dějství mnohem aktivněji a téměř nepouštěli domácí k balonu. Po hodině hry měl velkou příležitost na srovnání mladičký Jack Hinshelwood, z první ale branku soupeře z poměrně velké blízkosti přestřelil. Eagles i přesto, že drželi míč na svých kopačkách mnohem méně, dokázali hrozit z protiútoků. Jeden takový zakončoval v 78. minutě střídající Eberechi Eze, střelu gólových parametrů ovšem opět fantasticky zblokoval van Hecke. Albion nakonec územní převahu přetavil ve vyrovnání, o které se postaral v 82. minutě hlavičkou do pravé šibenice Welbeck. V úplném závěru mohl být anglický útočník hrdinou hostů, balon se mu však po špatném vyražení Hendersona odrazil od hlavy jen vedle pravé tyče.

Už čtvrté z posledních pěti vzájemných střetnutí tak skončilo remízou. Brighton v příštím kole přivítá 28. prosince Tottenham, Crystal Palace bude hrát o den dříve na hřišti Chelsea.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Arsenal FC
18
12
4
2
36 : 16
40
2
Liverpool FC
18
11
6
1
37 : 16
39
3
Aston Villa
18
12
3
3
38 : 22
39
4
Tottenham Hotspur
18
11
3
4
37 : 24
36
5
Manchester City
17
10
4
3
40 : 20
34
6
West Ham United
18
9
3
6
31 : 30
30
7
Newcastle United
18
9
2
7
36 : 22
29
8
Manchester United
18
9
1
8
18 : 23
28
9
Brighton & Hove Albion
18
7
6
5
34 : 31
27
10
Chelsea FC
18
6
4
8
29 : 28
22
11
Wolverhampton Wanderers
18
6
4
8
23 : 30
22
12
AFC Bournemouth
17
6
4
7
24 : 32
22
13
Fulham FC
18
6
3
9
26 : 31
21
14
Brentford FC
17
5
4
8
24 : 24
19
15
Crystal Palace
18
4
6
8
18 : 26
18
16
Everton FC
18
8
2
8
23 : 22
16
17
Nottingham Forest
18
3
5
10
19 : 33
14
18
Luton Town
17
3
3
11
18 : 32
12
19
Burnley FC
18
3
2
13
18 : 36
11
20
Sheffield United
18
2
3
13
13 : 44
9

Zbývající zápasy

23.12. 16:00
Manchester City - Brentford FC

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (554)

Přidat komentář
Mastný Chobot

Welé to tam brúsil ako za starých čias. To by som pred 4-5 rokmi asi nebol nepovedal, že bude ešte dnes mať taký prínos.

Reagovat
Nizzie

Dat guy Welbz

Reagovat
freeSanchinho

Reagovat
NickyZabaleta

Reagovat
Gunner14

Welbeck je borec, škoda jeho zraněních

Reagovat
LaVolpe

Aston Villa to měla dnes až moc dobře nalajnovaný, aby to pro ně dopadlo, stejně jako v neděli Liverpool.

Reagovat
VTID94

Var to posr*l , Taylor to posr*l a hlavne sme si to posr*li sami. Bod stačí

Reagovat
John Obi Mikel

Tak Taylor je asi nejhorší sudí v Anglii.

Reagovat
VTID94

Včera ta ruka bola vraj rameno takže jeden pokutový určite plus faul na Watkinsa sa dal kľudne pískať tiež. Ale to že je to kkt nám body nepridá. Vyhovárať sa naňho je v celku aj tak zbytočné. Mali sme to rozhodnúť sami

Reagovat
smazaný uživatel

Je pekné vidieť triezvy pohľad. Čím ďalej tým viac raritné.

Držím palce, nech vyjde “aspoň” LM, ak by ten favorizovaný trojlístok už toľko nechyboval. Good Christmas ebening.

Reagovat
VTID94

Reagovat
Spikous

Ja som inak nechápal trocha že keď to nešlo kombinačne tak sme nezačali skôr nakopovat lopty do šestnástky z čoho sme aj ten gól dali

Reagovat
jk

Jednou dá, jindy vezme no.

Reagovat
Front hell

Reagovat
VTID94

Reagovat
Unai

Not great, not terrible ebening

Reagovat
VTID94

Reagovat
I am Mancunian

Tak kedy ho už vyrazia? Na to sa nedá pozerat

Reagovat
iamek

Shaw, Kambwala a až na druhou chybu Mainoo fajn. Zbytek .

Reagovat
Strakosha

V čem přesně hrál Mainoo dobře? Má prsty v obou inkasovaných gólech

Reagovat
Salfovic

To je taková ta klasika, když se objeví v sestavě novej mladej odchovanec, tak ho fanoušci strašně přechvalujou a jeho chyby ignorujou. Ale nevadí mi to, je za tím logická v touha mít v klubu i vlastní hráče a nejen žoldáky.

Reagovat
SunFells
Reagovat
Gunner14

Reagovat
Mastný Chobot

Reagovat
Busby babes

Reagovat
Mimalu

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
J0EL

Reagovat
avicii

Reagovat
havrys99

Reagovat
Unai

Reagovat
LaVolpe

Reagovat
Edgewalker

Reagovat
Man__United

Po vápno jsme hráli dobře ale finální řešení situací je strašné a po tom co jsme dostali gól už bylo jasné že je po nás

Je to furt dokola v takových zápasech, stavění zálohy na Mctominayovi prostě nejde a nechápu co na něm ETH vidí

Reagovat
iamek

Reagovat
ACSMan

Ty 2 goly co dal na konci zápasu minule

Reagovat
Busby babes

do 70. minuty jakz takz, aspon smerem dozadu to slo. a pak to takhle poserem. pak uz jen krec. ETH... nevim no, neustale staveni Scotta, kterej do te hry neprinasi absolutne nic... at ho tam da na konci zapasu, jako hrace do vapna, proc ne, ale nemuze hrat v zakladu.

Stahne Hojlunda, kterej nemel absolutne zadnej servis a da tam Rashe... co se jako ma zmenit?

Aspon ze Kambala mel slusnej debut, nic nepokazil.

Reagovat
Busby babes

jinak musim obdivovat Lukace jak komentuje, vytvori si scenar v hlave a ten jede bez ohledu na to, co se na hristi deje. to je docela dobrej vykon.

Reagovat
iamek

Reagovat
iamek

Jeho góly nás budou stát ještě hodně nervu

Reagovat
Man__United

Peter Schmeichel: “There are too many players in that #mufc team that don’t deserve to play for Manchester United.”

Reagovat
Man__United

Teda

Reagovat
Grahf

to vie už každý

Reagovat
Chittak_LFC

no každý právě ne

Reagovat
Unai

ManUtd ETH scouting

Reagovat
Likan7

Dneska jen takhle?

Reagovat
Unai

Reagovat
SunFells

Fun fact: United have lost 13 games in all competitions this season -- their most defeats before Christmas since 1930-31. They have lost three of their last four matches and failed to score in any of them for the first time since 1992.

Reagovat
Man__United

V tom klubu musí prostě být hrozná atmosféra, nikdo neví co bude zítra, kdy už konečně oznámí ten příchod INEOSU, tohle všechno se těm hráčům a trenérům i když řeknou že ne, prostě musí dostávat do hlavy

Reagovat
Andy18

Tak Liverpool stále jediný team horní půlky tabulky, kde byl Manchaster United schopný uhrát body :-)

Reagovat
81Tomas

Bod

Reagovat
r.mrazik

proc hraje Mctom,kterej v tom zapase neudela totalne nic, to fakt nechapu

chudak Mainoo je tam na to pak totalne sam a bohuzel dneska ty dve chyby znamenali dva goly

nasi stoperi u druheho golu hezky kužele...

smerem dopredu krec a vlastne na noze to mel Garnacho v prvnim polocase, tak by to west ham musel aspon trochu utevrit...jinak teda hrajou hroznou sracku

Reagovat
mithro

McTom nema v zalohe co robit no, on je tak zolik na zakoncenie na poslednych par minut.

imho to uz nic ine ako odchod ETH neprichadza v uvahu, kazdy tyzden to iste a rovnaky vysledok. asi sa caka len kym sa dohodne INEOS

Reagovat
r.mrazik

uvidime...podle me novy trener nedava smysl...koho by tam jineho stavel?

proste musime pockat,az se uzdravi stoperi a casemiro...pak se da neco vymyslet

nebo je v zime prodat do arabie a posilit...

hlavne at se vymeni lidi ve vedeni,protoze to tam vede banda kretenu

Reagovat
mithro

mne sa paci ako tu vsetci operujete s tym, ze to ma davat zmysel

Reagovat
kbtk23

Reagovat
r.mrazik

je fakt,ze u nas smysl nedava nic uz mnoho let

Reagovat
Man__United

A co tomu pomůže když ETH přijde dřív než sportovní úsek který měl letět už když ETH přicházel

ETH si zaslouží ještě šanci pod novým vedením a novýma hráčema, prostě nevěřím že trenér který dostal Ajax do semifinále LM, vyhrál s ním několik domácích titulů je tak špatný, prostě ryba smrdí od hlavy, v Ajaxu měl fungující board a tady má bordel

Reagovat
Man__United

Půjde dřív*

Reagovat
mithro

nepomoze to nicomu ale bude to tak. ako vzdy.

Reagovat
Man__United

V tom případě už teď je mě líto dalšího trenéra

Reagovat
Maximm9

Kudus to udelal skvele u toho golu. Tam nebylo moc co zlepsit. Super mic mezi ne a potom si to hodil za hrace a strela na vzdalenou tyc, od nej skvele.

Reagovat
r.mrazik

udelal to super,ale evans musi byt u nej blit...extra mu to ulehcil

Reagovat
John Obi Mikel

West Ham

Reagovat
Nikikrew

Akoze to negativne skore ManUtd, wtf?

Reagovat
J0EL

Nic neocakavane s tou hrou

Reagovat
Nikikrew

Ale i tak, sialene

Reagovat
mithro

Moyes jednoduchsi zapas uz tuto sezonu mat nebude

Reagovat
Maximm9

Jeste budou hrat u vas

Reagovat
VTID94

United fans reálne a objektívne veríte že zmení niečo príchod Ineosu? Že tam bude nejaký dlhodobejší plán ako klub dostať hore?

Reagovat
Grahf

nikto nevie, ale veriť vždy treba

Reagovat
Man__United

Tak je to jediná naše šance jak se může změnit, dokud se budou točit manažeři a board bude zůstávat stále stejný tak se nikdy nic nezmění

Proč byl ETH v Ajaxu tak úspěšný? Protože měl nad sebou kompetentní lidi v podobě Ovemarse a van der Sara

Reagovat
Grahf

btw pozri sa, jak sa zmenila villa po zmene kouča, niekedy pomôže málo, aj keď united tento prípad nebude

Reagovat
Busby babes

ano

Reagovat
r.mrazik

doufame ze ano,protoze horsi to byt snad uz ani nemuze

srackoidni nesmyslny prichody hracu jako antony, casemiro, mount, ambrabat a dalsi za obrovsky prachy a nic z toho...misto poradneho scoutingu a kupovani hracu do systemu

Reagovat
iamek

Nic jiného než doufat nám nezbývá

Reagovat
smazaný uživatel

Ty vole už toho plešouna vyhoďte! Glazers neGlazers..

Reagovat
Man__United

A co se změní? Za rok se bude vyhazovat další trenér?

Já prostě nevěřím že trenér který dostal Ajax do semifinále LM, vyhrál s ním několik domácích titulů je tak špatný, prostě ryba smrdí od hlavy, v Ajaxu měl fungující board a tady má bordel

Reagovat
smazaný uživatel

Je to první kouč, co si mohl přivést svoje hráče, kromě Casemira. Takže argument, že vedení klubu stojí za hovno, protože mu nepřivedlo hráče, v tomto případě neobstojí. Nebo to jsou majitelé, kteří ordinují tuhle sracku? To že byl úspěšný v jiném klubu není důležité, to byl i Mourinho a jak to dopadlo. Když neumí od začátku sezóny zareagovat na tento shit, nemá tam co dělat.

Reagovat
Man__United

Podle včerejšího článku na Athleticu byli vyloženě jeho hráči jen Lisandro a Onana, koho ještě hodně chtěl byl De Jong

Potom chtěl Kanea, toho Korejce z Neapole a místo nich dostal sice talentovaného ale mladého Hojlunda a 35ti letého Evanse, že se musel spokojit a hráči na hostování jako Weghorst, Sabitzer nebo Ambrabat ani nemluvím

Reagovat
SunFells

Reagovat
Muffi

Tohle je neskutecny alibismus. Top hraci uz k vam davno nechodi a vzdy daji prednost City, Bayernu, Realu, Barce, PSG a asi i Chelsea s Arsenalem.

Koho opravdu top jste po konci Fergieho privedli? diMaria, Pogba a DDG? 3 hraci za 10 let. A to tu bylo reci o Griezzovi, Kane, Grealish a dalsi.

A treba zkuseni utocnici, rad si od tebe prectu, kolik jich v Evrope je.

Reagovat
Salfovic

ten Hag nedostal Kanea, Kima a de Jonga = chudáček, kterému nepřivedli hráče co chtěl. Směšný.

Reagovat
O.Giroud

Verím tomu, že Klopp by chcel Mbappého a miesto toho má Nuneza. Chudák Klopp, už mohol byť prvý s náskokom.

Reagovat
Muffi

Do zalohy se mluvilo rok o Bellinghamovi, nabidlo se za Caiceda, spekuloval se Bruno z Newcastlu a mame Gravenbercha s Endem.

Taky tam LFC nemam a to jim fandim.

Mufani jen blaboli, ostatne Kim v Bayernu nijak nezari a Frenkie porad nevypada na borce za 75 mega prestup+25 rocni plat.

Reagovat
O.Giroud

Hej pravda no, a tu sa plače, že Ten Hag chcel De Jonga a dostal Casemira

Reagovat
Man__United

Dobře nedostal stopera z Neapole, ale určitě měl na seznamu i alternativy, ale rozhodně to nebyl 35 letý Evans který se vedení hodil do krámu že nemusí utrácet peníze

Reagovat
Man__United

Věř že kdyby jsme Kanovi nabídli smlouvu a rozhodli se jít do války s Levym tak si vybere nás než Bayern

Reagovat
Muffi

Fajn, tak to dokaz.

A tim nemyslim spekulace a blaboly z bulvaru vymslene kvuli zvyseni ctenosti.

Cely pribeh Kane do United je jen vyplod chorych mozku zijicich 15 let zpet v dobe transferu Berbatova a Carricka.

Reagovat
Salfovic

Jasně, šel by do ManU, kde by měl momentálně šanci vyhrát leda hovno.

Reagovat
fenixLFC

zas z toho nerobte to ze dostal hracov ktorych nechcel a vsetci sa nanho vykaslali. to ze nevyjdu prve volby sa stane a ma byt pripravena nahrada. a sorry ale plakat ze nedotal prve volby ked chcel lisandra, de jonga a kanea je pomerne vtipne. potom kyvol ze namiesto de jonga bude mat casemira a kvoli casemirovi ste nemali na plat pre kanea.

Reagovat
Likan7

Antonyho nechtěl vůbec nikdo zřejmě, kurva co tam dělá?

Reagovat
r.mrazik

za rok budeme vyhazovat Pottera no

Reagovat
Csaplárova past

Co na to uživatel Unai?

Reagovat
Salfovic

Dneska to dost odflákl, pod preview.

Reagovat
Csaplárova past

Asi jsou United na vzestupu

Reagovat
Bakary3

Onana Maguire eth antony maino

Reagovat
Whitemedia

Zajímavé, že se vůbec nemluví o tom, jaký je zatím Hojlund flop. Přijít on k nám, tak po něm média jdou nonstop. Ale u United se holt zaměřují jen na kritiku Haga.

Reagovat
Man__United

Když nemá servis tak by tam byl i Kane k hovnu

Reagovat
Whitemedia

Tyhle výmluvy znám už od dob Torrese v Chelsea.

Reagovat
Likan7

Torres byl totální top striker...

Reagovat
Nikikrew

jasne vymluvy (i ked kritika je na mieste)

Reagovat
Csaplárova past

Nojo, jenže když Torres nebo Sheva nedávali góly, tak je dával někdo jiný a ten tým vyhrával. Jenže v současném Man UTD nefunguje nikdo a ještě navíc Hag vytváří toxické prostředí.

Kritika jde vždycky za manažerem a je taky potřeba říct, že v každém jiném klubu usilujícím o TOP 4 by prostě vyletěl. A zrovna u Chelsea se na kritiku manažera nikdy nedostalo, protože ho dávno předtím stihli vyhodit. Takový Di Matteo se nezavděčil ani vítězstvím v LM ...

Reagovat
Salfovic

Jo, ten měl loni úplně super servis a i tak foukl 30 gólů.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
misinho7

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Likan7

Je to mladej kluk, který nemá prakticky nic neodehráno...flop to bude po 3 letech, když tam nebude žádný progres. Ten tým tady nefunguje vůbec, ne jeho chybou. Není to ani v nejmenším ideální, ale v jakýmkoliv fungujícím týmu by dostával minuty a prostor postupně, aby si zvykal. Hag ho tam prostě háže ať se utopí.

Reagovat
Busby babes

Reagovat
r.mrazik

na flop je brzy,kdyz prisel do takovych hoven...a v LM se mu dost darilo

Reagovat
SunFells

jakože ta statistika je strašná, ale má na sobě větší břemeno než by mu dala drtivá většina klubů v PL.

Reagovat
iamek

Antony and Alejandro Garnacho played a combined 1 pass to Rasmus Højlund today.

Taky nechápu, ze dneska nedal aspoň dva góly :-/

Reagovat
Whitemedia

Protože píšu jen o dnešku no.

Reagovat
iamek

On ten servis má takhle každý zapas. Stejne jako když tak hraje Martial nebo na par minut Rash. On dostal nejméně nahrávek ze všech hrotaku v lize. Velkým rozdílem.

Reagovat
Busby babes

jenze ono to takhle je tak nejak skoro kazdej zapas. jako ano, uz rozhodne mel nejakej gol dat, ale proste ma xG asi 3,5

Reagovat
Freedo

To je sice hezký, ale útočník to může ovlivnit i pohybem a u Hojlunda mám často pocit, že mu chybí pár kroků, aby doklouzal na centr. Nevím, jestli je to pozdním startem na míč nebo špatnou volbou místa ve vápně, protože línej na krok není. Nechci ho přehnaně kritizovat, ale tahle statistika je vždy o dvou stranách. Věřím, že Kane byl i s tímhle složením týmu měl u nás min. 8 gólů. Od Hojlunda bych čekal aspoň ty 3-4 zatím a šance na to měl. Snad to zlomí.

Reagovat
vodka

je to obou stranach, akorat at hraje na hrotu kdokoliv, tak je to vzdycky stejne. nase kridla tahaji balon a kolem vapna radsi vrati na stred, nebo dozadu, ale necentruji, pripadne nedavaji do prostoru za obrannou linii, na ktere hraje Hojlund.

Reagovat
Likan7

Kane, nejlepší top top útočník, který často hraje hodně z hloubky, by měl 8 golů. A mladej kluk, nikdy nehrající PL, který je v dospělým fotbale rok a půl, z toho hrající na ostrovech 3,5 měsíce, by měl 4 góly? V takovým týmu, ty ses posral on se má učit, ideálně nastupovat z lavičky...není každý Rooney co dá hatrick Fenerbahce, notabene Hojlundovi to v LM šlo. A i ten Rooney tam měl mnohem funkčnější tým, plný zkušených hráčů, kteří ho vedli...a Ruuda vedle sebe...kdo má vést Hojlunda? Evans a Martial?

Reagovat
Freedo

Já po něm nechci zázraky, ale blbý 3 góly za 18 kol mají i útočníci z poslední trojky. A Hojlund na to šance měl, akorát to pokaždý napálil do brankáře či tyče. Servis se mu hodně zhoršil až poslední kola, kdy naše hra vyloženě skřípe, záloha je v prdeli. Předtím se hrálo dost na něj a nedal nic, proto mu podle mě už tolik spoluhráči nevěří a radši to nahrajou někomu jinýmu.

Jinak s jeho situací máš pravdu. Zaplatit tolik za 20 letého kluka a udělat z něj první volbu do útoku, to nebyl dobrý nápad. Talent sice mít může, v LM a kvaldě na Euro to ukázal, ale ten tlak je enormní. Je mi ale sympatický přístupem, pořád maká, fandím mu.

Reagovat
vodka

kdy predtim? nejake goly dat mohl/mel, ale ze se hralo na nej je blbost, kumulovane xg mel kolem 3

5, to je silene malo.

Reagovat
vodka

*mel kolem 3,5

Reagovat
Freedo

Má 9 big chances missed, což je definováno jako "A situation where a player should reasonably be expected to score, usually in a one-on-one scenario or from very close range when the ball has a clear path to goal and there is low to moderate pressure on the shooter."

Reagovat
Salfovic

Je big chance nějak vymezena xG ?

Reagovat
Freedo

Mělo by to být 0,3 a více xG. Takže v tomhle je imho xG zavádějící. Člověk by si myslel, že měl šance tak na 3-4 góly, ale ve skutečnosti je to třeba 9 pozic sám před brankářem.

Reagovat
vodka

no, ale ty pozice mel fakt slozite, na dlouhou nohu apod. skoro vsechno v plne rychlosti, kdy sel po blokovane prihravce/centru, odrazu apod., u par situace mel brankare hrozne blizko, jindy mel proste smulu. jak rikam, goly dat nejake mohl, ale fakt se na nej nehraje.

Reagovat
Talker

Na druhou stranu Kane by si vypracoval nějaké šance pro sebe sám, našel.si prostor pro další atd.

Reagovat
1joni

Nemá ani extra výběr místa .

Včera jsem ho sjel doma když Garnacho dával před bránu a on místo na přední tyč nabíhá za gólmana . To by měl skoro každý gólman a na přední by dával do prázdný.

Já už ho kritizují, má sílu a rychlost , ale často když to může použit tak do toho zrovna nejde na 100% a proto nedává góly .

Reagovat
Busby babes

jako ze 20 letej kluk, kterej vubec nedostava nejakej servis... a hned flop. ok.

Reagovat
O.Giroud

Tak u vás je kritika preto lebo borec spaluje aj nemožné, tu je ticho lebo borec nemá ani loptu.

Reagovat
Man__United

Mohli by jsme zítra dostat dárek v podobě oznámení vstupu SJR INEOSU

Reagovat
Salfovic

Ne, jen vyrazí ten Haga, na Vánoce

Reagovat
Man__United

A kdo ho vyhodí když aktuálně dočasný CEO k tomu nemá pravomoc, prostě se čeká na INEOS aby si tam udělal pořádek

Reagovat
Busby babes

jako nevyrazi ho, ale docasny CEO k tomu ma vsechny pravomoce, co potrebuje. Jinak samozrejme rozhoduji Glazeri, o CEO vubec nejde

Reagovat
Man__United

Ok, já někde četl že současný dočasný CEO má omezené pravomoce

Reagovat
kbtk23

Oni tu LM asi fakt hrat nechtějí

Reagovat
iamek

Antony and Alejandro Garnacho played a combined 1 pass to Rasmus Højlund today.

Neskutečný.

Reagovat
Swarley

Reagovat
iamek

Rashford - 2 goals

Garnacho - 1 goal

Martial - 1 goal

Antony - 0 goals

Hojlund - 0 goals

Pellistri - 0 goals

A Elanga teď dal pravé svůj čtvrtý gól v lize

Reagovat
Likan7

Chápeš že je 23.12. a nás nejlepší střelec je McTom s 5 góly? To je prostě neuvěřitelný...

Reagovat
smazaný uživatel

Není to překvapivé. Jste prostě opět v hajzlu. Logika.

Reagovat
Likan7

Ale v hajzlu dobře...ale tohle je fakt úplně mimo chápání...Sheffield, který je poslední, má alespoň Archera se 3 goly. My Rashe se 2

Reagovat
iamek

A přitom to je snad nejhorsi hráč

Reagovat
icemike

A chelsea flop Jackson mezitím 7 gólů...

Reagovat
SunFells

7 in 7 for Solanke (inc the abandoned Luton game) and already at 10 in PL this season.

Celkem sranda, že je kvůli tomu podivnému rozhodnutí odehrát zápas komplet znova stáhnutý o gól

Reagovat
SunFells

11

Reagovat
SunFells

Ty dvě hlavičky nádhera. Už na čele střelců s Haalandem a Bowenem.

Reagovat
Miguel19

Za ty -4 body ve fantě to stalo

Reagovat
iamek

Newcastle stejná krize jako my .

Reagovat
Registrujisejenproto

18:23 skore tragedi

Reagovat
John Obi Mikel

Barkley asistence

Reagovat
Man__United

Už média vyhazují Howea?

Reagovat
Salfovic

Tak články o tom, že tam nemá moc pevnou pozici, už proběhly.

Reagovat
Man__United

A to jim ještě po příchodu Ineosu sebereme Ashwortha

Reagovat
Golasso

Docela mě štve, že jsme s nimi nehráli o chvilku později .

Reagovat
Salfovic

Burnley vyhraje na Fulhamu

Reagovat
Kinky7

porad si myslim ze se zachrani

Reagovat
SunFells

Reagovat
SunFells

Popravdě si myslím, že za větší riziko sestupu může akorát Traffordova nezkušenost.

Reagovat
Kinky7

na druhou stranu jim u posledne vychytal 3 body

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mastný Chobot

Uf, skoda toho Evertonu...

Reagovat
Mates_Matesović

Ty zápasy během AFCONu budou asi velká chuťovka, bez Sarra je ta záloha úplně marná. Snad už bude zpátky aspoň Maddison.

Reagovat
Salfovic

Měl by být ?

Reagovat
Mates_Matesović

On i Van de Ven už mají nějak zlehka trénovat, takže snad jo

Reagovat
vodka

proč nehraje víc Lo Celso? dneska mi přišel hodně dobrý...

Reagovat
jk

Deki je na desítce lepší a v tom doublepivotu GLC hrát nemůže.

Reagovat
vodka

ale proti City a Ville tam nebyl úplně špatný...

Reagovat
jk

Proti City byl naprosto boží. Letos když naskočí tak obecně hraje dobře, ale furt si myslím, že na tu šestku je tam i ten Skipp výhodnější. I když teda kdyby hrál Ugodie a ne Emerson tak by možná GLC byl v základu.

Ale mě ta záloha s Giem přijde strašně laxní soubojově

Reagovat
fenixLFC

on hraval po zraneni maddisona ale potom sa zranil

Reagovat
Zaschrona

Takový výkon při negativním stavu skóre proti top týmu už dlouho nepamatuju. Škoda, minimálně bod jsme si zasloužili. Gomes nejlepší výkon za dlouhé roky, Danjuma taky překvapil. Jestli na tohle navážou, dost nám to v době zranění Doucoureho a Gany pomůže.

Richarlison

Reagovat
owny✨

Reagovat
iamek

Jak si vede Garner? Čtu docela chválu

Reagovat
Zaschrona

Výborný, jasný člen základu. Roste do kompletního záložníka, tímhle tempem brzo i materiál pro anglickou repre. Upřímně za ty prachy top kauf.

Reagovat
iamek

Podle očekávání

Reagovat
kissak

Člověk se těší na období vánoc, že si vychutná více zápasů EPL a hned po prvním zápasu svého oblíbeného týmu je akorát tak naštvanej. Ještě, že alespoň zítra ten řízek s bramborovým salátem opět nezklame.

Reagovat
r.mrazik
Reagovat
John Obi Mikel

Tohle měl těžké, tam byla daleko větší chyba před ním.

Reagovat
r.mrazik

To joo..Mainoo je chyba hrozná.

Ale to bránění je fakt amatérský. To ať se nikdo nezlobí...

Reagovat
Likan7

Manioo chyba, beru no...ale Evans tohle musí mít.. a on je od něj najednou 3 metry a kouká

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
772jozef

Nepamätám si slabšiu,,7,, v Liverpoole ako toho kolumbijskeho lempla

Reagovat
Likan7

Manioo chyba, beru no...ale Evans tohle musí mít.. a on je od něj najednou 3 metry a kouká

Reagovat
Likan7

Sem to nemělo být

Reagovat
mimi_united

Solanke na Euro

Reagovat
oli9

Bod asi pro oba zasloužený..

Škoda toho Trentkva břevna

Jinák nechápu proč se nepiskl penalta po té ruce Odegarda.. Ten mě sral celý zápas dál.. Každý souboj na zemi... šílené

Od nás nejlepší Konate skvělý akorát jeho chyba při gólu.. Dal zahrál dobře Virgil a Salah

Gakpo špatné

Reagovat
MystycMac

Liverpool tragédia, to je v podstate prehra ..

Reagovat
Registrujisejenproto

Za posledni dva zapasy 4 ztracene body

Tenhle Arsenal byl trapnej, nemeli nic, jeste je podrzely tyčky a sudí, penalta za me pro LFC mela urcite byt. I ti tragedi z United si ten bod zaslouzili vic jak Arsenal dnes, tragedi meli aspon dve dobre sance v tom zapase

Reagovat
Gunner14

Mňam mňam z toho jdou krásně cítit slzičky

Reagovat
Registrujisejenproto

Whatever, ja se odpojuju, vesele vanoce vsem

Reagovat
Gunner14

Taky přeju

Reagovat
MystycMac

V útoku behajú polena čo nevedia dávať góly tak čo plačeš...Gravenberch Endo Amrabat Mctominay Antony a pred nimi Bombardéri Hojlund z Nunezom to by bol tym snov...

Reagovat
Unai

Reagovat
lofin9

tu sa niekomu zajtra bude velmi tazko travit ten salat s kaprom

Reagovat
Bakary3

Trapnej United, kterýmu jste hádali sedmičku, trapnej Arsenal... A 2 body z toho...

To je asi teda už smůla, no, nemůže to být nic jinýho.

Penalta ano, bylo by to přesně 1:1, jako to bylo za asi 10 minut.

Reagovat
aragorn

To je pěkná konina s tím skóre. Přece nemůžeš nikdy vědět jak by zápas pokračoval.

Stejnou logikou si myslím, že být penalta písknutá vyhrajeme 4-1, protože by jste se sesypali.

Reagovat
Bakary3

Právě, že nemůžeš, ale on to psal, jako by to jednoznačně věděl. Přitom to nebylo něco jako za nerozhodnutého stavu 5 minut před koncem.

Reagovat
smazaný uživatel

Statistiky vyrovnané. Držení míče taky, střely úplně 13:13. Ale za mě Liverpool ztratil dva body.

Reagovat
Salfovic

Pochopitelně, když neproměnili ten brejk.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Golasso

Čekal jsem lepší výkon od nás, ale hřiště bylo strašný, remíza je lepší výsledek pro nás než pro Live a hlavní bylo neprohrát.

Kvalita hřiště ostudná, to bylo něco strašného. Anfield: https://www.youtube.com/watch?v=XzfiM11z5uQ&t=144s

Reagovat
Salfovic

A úplně nejlepší je pro City.

Reagovat
Golasso

To je jasný, no.

Reagovat
Pospovič

Reagovat
Trand

Bod dobrej, měli jsme v druhým poločase i trochu štěstí, penalta v prvním zřejmě být měla. Za nás skvělé výkony stoperů, Rice taky fajn, zbytek týmu spíš nic moc, hráči dělali strašně chyb, zejména Zinchenko, Ode tam měl taky dost laciných ztrát, Martinelli dopředu hrozný.

Reagovat
Trand

Jo a to hřiště bylo opravdu tragické, to byla fakt ostuda.

Reagovat
vladis271

Ved nas to ihrisko asi aj stalo 3 body.

Reagovat
Trand

No však neříkám, že to byla výhoda pro vás, jen je škoda, že se tak dobrý zápas hrál na tak špatném hřišti. A třeba ta vaše šance pět na jednoho nastala po Zinchenkově podklouznutí.

Reagovat
Acquanni

Myslíš to, jak to Trentovi lehce poskočilo? Víš jak ta akce začala, že? Podklouznutím

Btw. Jak šel Saka na Alissona, tak Martinelli chtěl přebrat míč a ten se mu zastavil, byl by před dvěma obránci v bráně. Hřiště bylo hrozný, suma sumárum bych neřekl, že někomu uškodilo víc. A obecně tam teda neustále klouzal někdo z Arsenalu a to každou chvíli

Reagovat
masly008

pokud myslíš to břevno, tak do toho brejku jste šli pro to že Zinch před 16 uklouz a ještě skoro sundal Odeho.

Reagovat
Gunner14

Škoda, mohli jsme dvakrát po sobě vyloupit Anfield a je z toho zase jenom bod, no nic teď je přejedeme na Emirates na začátku ledna v FA Cupu( to je ten trávník bez ledu )

Zinchenko, Martinelli a Odegaard tragédie

Saliba a Gabriel klasicky fajn výkony

Top of the league na Vánoce, šťastné svátky gooners

Reagovat
fenixLFC

rovnako ste mohli a mali odchadzat dvakrat s nulou a je z toho vzdy bod, to mozes brat na obe strany

Reagovat
Gunner14

To ano, minulý rok nás zachránil Ramsdale a letos tragické hřiště

Reagovat
VTID94

Tpc mohli sme byť prvý

Reagovat
Salfovic

re: měli jste být první.

Reagovat
VTID94

Reagovat
Mastný Chobot

Bod dobry, viac sme si za ten zmar vpredu nezasluzili. Arteta by mal nieco spravit s ofenzivou, lebo aby po polke sezony bol nas najlepsi ligovy strelec Eddie s 5 golmi, to je velka slabota. Martinelli si nezasluzi zaklad momentalne.

Zapas ako taky slaby, ale hlavne kvoli tomu travniku. Tolko posmyknuti za zapas som dlho nevidel. Neviem, ci to bola chyba liverpoolskeho staffu alebo pocasia, ale boli to tragicke podmienky. Liverpool to nakoniec moze mrziet viac, lebo na dobrom travniku by TAA dal gol. Stastie sme mali aj pri tej ruke Odeho, to mohol (a asi aj mal) pokojne piskat.

Reagovat
Mastný Chobot

A samozrejme, Gabriel so Salibom su nebeskymi darmi po vsetkych tych squllacioch, mustafioch, silvestroch atd.

Reagovat
Trand

Reagovat
PJ

koukni pls na mail

Reagovat
J0EL

najlepsie kombo v PL

Reagovat
Gunner14

Reagovat
VasAFC

Martinelli dal dnes vzpomenout na Gervinha. Ja z něho dneska vyloženě rostl. U nej snad každá akce skončila…

Reagovat
tweek

Taky by k tomu breaku před břevnem TAA na dobrém trávníku nejspíš nedošlo. Zinchenko s Odem se tam vykriplili právě k vůli špatnému terénu, z čehož ta šance vznikla.

Reagovat
Mastný Chobot

To je pravda

Reagovat
masly008

Tross byl ještě horší.

Taa by se do té šance nedostal kdyby po našem rohu Zinch neuklouzl a nezbrzdil díky tomu i Odeho.

Reagovat
J0EL

Nebol horsi ani nahodou.

Reagovat
masly008

No tak taky tam nic nepředvedl a ještě tam zazdil tu akci co se tam ukličkoval.Pokud nebyl horší tak nebyl ale ani lepší.

Reagovat
Kiss Me Polka!

a v čem byl lepší? debilni ztráty míčů tam měl taky, a naopak se ani nedokázal dostat do jakékoli šance..

Reagovat
doughty

Ja som asi pozeral iný zápas vidím že fanúšikovia Arsenalu bud nemajú pamäť alebo sú fans krátko. Taký silný Arsenal nepamätám od čias Fabregasa s van Persiem....Nie tak dávno sa hralo o 8-9.miesto. Teraz je líder PL, remizoval v Liverpoole a taká kritika z môjho pohľadu mal Arsenal oveľa lepšiu hru, Saliba, Odegaard, Saka je veľmi silná kostra, Rice hra tiež dobre. Za mňa fantastický zápas ale tak ja nie som ovplyvnený play stationom a ešte viem rozoznať skutočnosť od virtualneho sveta kde je všetko dokonalé

Reagovat
Mastný Chobot

Akú súvislosť má moje hodnotenie s tým, ako sme hrali s iným kádrom a trénerom pred 5 rokmi? Keď porovnám to, ako sme hrali minulý rok, alebo to, ako sme hrali proti Brightonu, tak včerajší výkon bol slabý. Ten tím má na viac - Saka, Odegaard aj Martinelli majú na viac a po včerajšku nemôžu byť so sebou spokojní. To, že sú lepší ako Ceballos, Willian a Iwobi, je predsa úplne irelevantné, ty playstation.

Reagovat
vladis271

Toto sa malo vyhrat. TAA by si mal za tu sancu nafackovat. Ci na Vianoce vediete ligu alebo ste o bod druhy je v podstate jedno. Problem je, ze zapas s MU a Arsenalom mali byt minimalne 4 body a su len 2. A v druhej polke sezony hrame oba zapasy vonku.

Poslednych 10 minut Arsenal nepustil loptu a v pohode to dohral. Po polcase vsak nastupil nekoncentrovany a tam sa to malo vyuzit.

Endo bol uzasny. Diaz zas na uterak. Takto sa do tej Barcelony nepodiva nikdy. Gomez tiez skvely, vymazal Saku.

Reagovat
Gunner14

Ten trávník je jinak normální, se stává sem tam u vás nebo co? To jsem v životě jako fanda Arsenalu u nás nezažil a hodně ojediněle venku

Reagovat
O.Giroud

Akože pošmyknutí si u nás spomínam dosť, myslím že sa to raz v diskusií niekde aj riešilo, ale bolo to tak, že tam boli asi 1-2 pády za zápas(na našej strane), ale dnes to bol extrém

Reagovat
Gunner14

mohl by někdo udělat kompilaci, by byla slušná prdel

Reagovat
xjert02

Staci ta jedna podstatna - Slippy G.

Reagovat
Gunner14

To mě napadlo, že mohli dát v půlce tý kompilace jako troll

Reagovat
Mastný Chobot

Nafackovat by mal travnikara za to, ako mu ta lopta v tej sanci nadskocila

Reagovat
vladis271

Reagovat
martin.b

pořád s tím trávníkem... jo byl na hovno, ale možná by chtělo znát kontext než to hned svádět na trávníkáře

Reagovat
Mastný Chobot

Ako aj pisem vyssie, neviem, kto je za to zodpovedny. Toto bolo len tak na odlahcenie a na margo toho, ze Trentova chyba to nebola.

Reagovat
martin.b

třetí zápas v 7 dnech je za to zodpovědný, je prosinec a v Liverpoolu celej týden chcalo.

Reagovat
Mastný Chobot

Pozeral som dnes 3 zapasy PL. Na 2 bol travnik uplne ok. Takze by som moznost, ze je to zlyhanie ludskeho faktoru nechcel vylucovat. Tak ci tak je to jedno uz.

Reagovat
martin.b

na Anfieldu se hrál třetí zápas dokonce v 6 a ne v 7 dnech (neděle, středa, sobota), jen na WHU a NFFC se hrálo dnes i před týdnem, pořád ale trávníky měly týden na regeneraci.

Reagovat
icemike

Nejlepší RB na světě by to dát mělo i tak

Reagovat
O.Giroud

vy ho nejak solídne nezvládate

Reagovat
fenixLFC

skoda, toto sa dalo vyhrat. nielen kvoli jasnej penalte ale najma ten najazd sa mal premenit. tieto body budu hodne chybat, doma nemozme stracat, obzvlast nie s top4. tak ako tak ale hodne zabavny zapas kde kvoli sposobu hry oboch timov excelovali najma obrancovia. od nas top vvd, gomez uplne schoval saku do kapsy a okrem zaspania pri gole aj konate. szoboszali je skvely pri pressingu, stale v pohybe a hrozne rychlo si ho clovek oblubi. ale potreboval by si tiez oddychnut aby spresnil prihravky dopredu. od nas najhorsi asi diaz, ten sa mi fakt nepaci stale viac a viac. na druhej strane skvely saliba a rice. to ze rice bude skvely sa dalo cakat a nevideli to len uplni idioti ale je fajn vidiet ze je to world class hrac. naopak uplne k nicomu zinchenko, martinelli a saka.

Reagovat
fenixLFC

a fakt som zvedavy co to bolo s travnikom, ci iba nevedia chodit alebo co sa tam dialo

Reagovat
Registrujisejenproto

Rice je skvela posila

Reagovat
Bakary3

Po tom shitstormu v preview si říkám, že by ses měl na preview vykaslat, vždy po zápase napočítat do třeba 10000 a pak psát jen pod souhrn

Reagovat
fenixLFC

tak realne blbost bola iba karta pre saku, to som videl az z druheho pohladu. penalta jasna a fakt som nechapal co tam niektori skusali obhajovat ze nemala byt. na fauloch sa s fans arsenalu obecne nezhodneme a to nemyslim len tu, ale aj osobne a nielen v tomto zapase, ale aj v inych vasich zapasoch no

Reagovat
stiflerovamama

Dobrý zápas, bohužiaľ dva dôležité zápasy v boji o titul sme s výhodou domáceho prostredia nedokázali zvládnuť za 3 body. Dnes dobrá reakcia na gól, boli sme energickí, tlačili. Žiaľ po striedaniach sme sa už nedokázali dostať do tempa, skôr nám uškodili a takmer nič sme si už nevytvorili. Bohužiaľ, ak chceme vyhrať také šance ako mal Trent musíme premieňať. Ďalej momentálne v útoku je nebezpečný len Salah, Diaz je absolútne bez formy a ako som bol z neho po jeho príchode unesený tak na neho začínam byť alergický, on je momentálne úplne zbytočný. Nunez s Gakpom sa tiež trápia a sorry ale Nunez má fakt IQ hojdacieho koníka, je tam na neho faul v dobrej vzdialenosti od brány v posledných sekundách nadstavenia a ten manták to zbrklo rozohrá dozadu na Trenta

Reagovat
stiflerovamama

A teda ešte pochvala pre Gomeza, naskočil trošku zmätočne ale potom výborný.

Reagovat
stiflerovamama

A teda Diaz ak bude pokračovať v tejto tragédií tak predať do Arábie za balík ako ponúkali a spätne to investovať do Gruzínca z Neapolu.

Reagovat
avicii

Súhlas, ak sa nezlepší budeme ho musieť nahradiť, potrebujeme tam gólové krídlo

Reagovat
avicii

Lespi bod pre Arsenal ako pre nás, za ten druhy polčas sme mali dat gol a vyhrať inak ale dobrý zápas, Gomez to zvládol na pána, Endo sa neskutočne rozohral a poslednú dobu top, naopak Szobo momentálne bez prínosu v útoku, dozadu maká.. a Gravenberch ako striedajuci hrac slabota.

Reagovat
martin.b

Škoda no, podobně jako loni na hovno start, ale na konci to spíš jsou ztracený body, Arsenal působil víc jistě na míči, tu kvalitu v záloze prostě maj parádní, na Rice je radost koukat, ale ve finále si toho nevytvořili, my hlavně bojovností a protiútoky byli nakonec blíž výhře a opět až neuvěřitelný spálení šance... ale aspoň je pozitivní, že tyhle zápasy letos neprohráváme s výjimkou jednoho fuckupu.

Reagovat
Zdeno8

Arsenal klasicky výkon o ničem, jako po většinu této sezóny. Prostě klika, že v x zápasech ty body uhaluzí ale výkony za mě od nich teda nic moc. Trent co nedal, šílenost....Je stejně šílený, že City měli šňůru 5 zápasů se ztrátou a přesto, když vyhrají dohrávku, tak budou jen 3 body od prvního místa. Za mě pokud Live přežije absence na AFPN, tak Live a City adepti na titul. Arsenal tam nevidím.

A my snad ukopeme ten klidný střed tabulky :- /

Reagovat
Salfovic

Jestli se po novém roce vrátí City KdB, tak to nakonec může být ještě větší nuda než loni.

Reagovat
Acquanni

Reagovat
xjert02

Reagovat
Greny

Každopádně bych chtěl vysvětlit podle jakého pravidla nebyla ta ruka Odegarda piskana protože pokud není ani toto ruka tak bych asi ve vápně povolil bránícím hrát rukou

Reagovat
Salfovic

Podle žádného, to prostě měla být penalta.

Reagovat
masly008

Asi pozor píšu ASI pro některé to brali tak že byla v přirozené pozici v důsledku postavení těla.

Prostě byl v předklonu a ruku si za záda nebo nad hlavu strkat nebudeš.

Ale kdyby ji písknil ta kby nikdo nic neřekl.

Naštěstí to bylo ještě za stavu kdy jsme vedli ( aspoň myslím) takže by to nebyl vítězný gol, který by stejně Salah nedal jako minule

Reagovat
j_mrazik

Zinchenko mi přišel dneska s Odegaardem a možná Martinellim nejhorší na place. Liverpool nás hodně drtil přes prostředek, když tam nejsou schopni 2 hráči ze 3 vyhrát balon. Klobouk dolů před Gomezem, který vymazal Saku, který by si taky potřeboval odpočinout. Jakmile se těm našim křídlům nemůže skrz beka na podběhnutí, tak je to špatný, hrozně čitelný a lehko bránitelný. Na druhou stranu chápu, že každá ztráta uprostřed znamená brejk Liverpoolu.

Jinak 2 Zinchenkovy chyby, nedůslednost a byl z toho gól + břevno soupeře.

Reagovat
Mastný Chobot

Zinchenko bol zly, ale tu sancu TAA by som mu za vinu nedaval. Proste sa smykol tak ako 30x za zapas niekto iny.

Reagovat
masly008

Je sranda jak každý píše že vymazal Saku a přitom tam byl Saka 1 na 1 tak 3x, zbytek se tam hned vracelo křídlo aby ho zdvojili.

Když si vezmu že Salah hrál vlastně pořád jen 1 na 1 tak udělal jenom jeden gola to ještě přes tragického Zinche.

Reagovat
Bandita_Harry

Reagovat
Setwo

Gomez, Konate a Endo top vykony škoda že sme nevyužili nejaký brejk.. bolo ich tam viacero ale častokrát zle vyriešené.. inak neporazili sme ani jeden tím z TOP SIX - to sa nám asi už dlho nestalo

Reagovat
avicii

Ou to sa nám nestáva..kazdopadne by to nevadilo keby sme nestratili zo slabšími

Reagovat
Salfovic

Má po nástupu minimálně Newcastlu cenu si hrát ještě na top 6 ?

Reagovat
O.Giroud

Arnold pekný Vianočný darček pre tých dvoch čo sa tam zrazili, škoda no ten náš útok je bieda až na Salaha, ktorý tiež za zápas x situácii vyrieši úplne zle.

Reagovat
vladis271

Ked odide na AFCON je to titule. Ako, kto bude hrat a davat body? Gakpo, Diaz?

Reagovat
vladis271

Gapko-Nunez-Diaz...ty vole

Reagovat
O.Giroud

jedine dúfať, že Jota chytí formu

Reagovat
avicii

Ten by už v januári mal hrať nie? Tuším už aj zacal trénovať

Reagovat
O.Giroud

snad hej hovorilo sa o začiatku Januára tak toho 13 či kedy začína AFCON už snáď určite

Reagovat
avicii

Reagovat
fenixLFC

jedine dufat ze vypadne egypt co najskor

Reagovat
martin.b

Jinak Arsenalu bude celá PL ty dva stopery dalších několik let hodně závidět, 22 a 26 let a už teď nejlepší duo

Reagovat
J0EL

take dominantne duo v PL uz davno nebolo

Reagovat
vodka

není to tak dávno, co se to tvrdilo o dvojici Dias - Laporte

Reagovat
forrest

8+ let tyhle posty nemusite resit.

Reagovat
FCSL

To byl teda sračka výkon od nás. Můžem poděkovat trojici Saliba, Gabriel a Rice že jsme nerupli. Zinchenko, Saka, Martinelli a Odegaard zoufalost. I když jsme hráli hovno, tak si nás paradoxně vodil jenom 1 hráč a my ho neumíme zastavit. Zinchenko ostudný bránění. Offenzivní trojka neustále chodila do 3 hráčů a pak skončila na zemi, každej souboj na zemi. Salah si dneska namazal Saku na chleba, byl o několik tříd lepší. Každopádně bylo duležitý neprohrát a to se povedlo, ale výkon teda fakt žalostnej

Reagovat
norton

sracka vykon dobre moj

Reagovat
FCSL

Pokud víc hráčů v sestavě zahraje špatně než dobře jako dneska, tak to pro mě tak bylo. Myslel jsem si, že jsme se zlepšili a odehrajem to mnohem líp, fakt se mi to vůbec nelíbilo dneska. Tekhle špatný výkony od všech offenzivních hráčů nepamatuju. Ale chápu, že se na Anfieldu nehraje dobře a kor nám s tou bilancí. Bod dobrej, tím spíš s tím výkonem

Reagovat
mistr129

Ale ono to bylo oboustranný, z hráčů dopředu něco pořádně předvedl jen Salah, očividně se na sebe oba týmy dobře připravily. Statistiky vyrovnaný, za nás mohl dát druhý gól Saka z úniku, za ně Arnold, plus tam byla na každý straně nebezpečená tečovaná rána.

Reagovat
j_mrazik

Tak když tě brání Zinchenko, tak si dopředu zahraješ dost. On není důraznej, jako byl na druhé straně Gomez. Ten byl super. A ještě se zápas povedl tomu Maďarovi. Přes něj neprošel nikdo a hodně pomáhal s Martinellim. Byla to hlavně jeho zásluha, že vypadal Martinelli marně celý zápas.

Reagovat
FCSL

Szoboszlai dal Martinellimu 3x tělo a ten 3x odlítnul mimo hriště, to bylo vtipný no

Reagovat
Freedo

Já myslel, že Zinchenko je super kvůli tomu, jak zahraje inverted full beka.

Reagovat
guestikor

Martinelli vypadá marně už několik týdnů....

Reagovat
Mastný Chobot

Vdaka Szoboszlaiovi

Reagovat
SunFells

https://pbs.twimg.com/media/GCDoFyoXgAAlIgc?format=png&name=small

Jediný patový stav, který Declan v sezóně zažil.

Reagovat
J0EL

A zvladol ho perfektne lebo zablokoval toho najnebezpecnejsieho

Reagovat
Golasso

Pěkný.

I když je to číčovina, tak první a druhá moje myšlenka byla něco jako: "A do háje ... Ajo, je tam Declan, to je v suchu." A pak znova panika.

Reagovat
Heisenberg

Poprvý od příchodu Floppa (možná kromě prvního zápasu) co nás Liverpool v lize doma po delší úsek nezatlačil až do vápna a nemydlil nás. Tak moc jsme se zlepšili a naopak oni se propadli.

Chce to dopředu víc kvality, lepší řešení situací. Martinelli dnes hrál správně, protože s babičkou Trossardem by se nemuseli bát dozadu, ale musí to přestat tak drbat. Možná by pomohlo zrcátko na kopačkách, ať ví, kdo je u něj. Saka měl dobrý momenty, ale taky zkazil nějaký hodně nadějný věci. Jesus víc brečel a válel se než hrál, ale pořád lepší než Nketiah. Havertz mi nepřišel dnes moc dobrý ani v soubojích.

Reagovat
oli9

Robertson, Jota, Mac chyběli... Byt tam Jota věřím, že by to bylo určitě lepší... Dneska prostě vaše záloha byla o trochu lepší jak ta naše.. Jinak si myslím, že o když jste drželi balón tak nějakou golovku jste si nevytvořili

Reagovat
Gunner14

Partey, Timber, Tomiyasu. Ti hrát, tak by na place nejnebezpečnější dnešní hráč Liverpoolu a to Zinchenko

Reagovat
Gunner14

Na place nebyl*

Reagovat
Salfovic

A Partey by hrál jako místo koho ?

Reagovat
Gunner14

Havertze, který by šel na hrot

Reagovat
guestikor

Rice Partey Odegaard

Reagovat
fenixLFC

jojo ten timber ktory odohral 40 minut ci kolko takze nevies ako bude vyzerat obecne v sezone. tomyiasu by zaklad nehral

Reagovat
Salfovic

Oproti jiným má Arsenal letos na zdraví hráčů dost kliku.

Reagovat
Mastný Chobot

obrovsku

Reagovat
guestikor

Tomiyasu by hrál stopro. Však Tomiyasu pak hrál i na úkor Whitea, natož místo Zinchenka

Reagovat
fenixLFC

kdy hral na ukor whitea/zinchenka? vlani v drvivej vacsine striedal a aj tuto sezonu hral v druhom kole a potom 4 zapasy od 11. kola. takze povedat ze by stopro hral je solidna prehanka

Reagovat
masly008

Teď prostě poslední zápasy byl v základu.Prostě by hrál.Jako můžeme se dohadovat jestli má pravdu fans poolu, nebo skoro všichni fans Arsenalu.

Reagovat
J0EL

V takychto zapasoch by hral na ukor Zinchenka na milion percent. Ved takto to presne Arteta zvykne stavat v takychto zapasoch ak mu to situacia dovoluje.

Reagovat
mistr129

Vždyť jeho posledních 6 zápasů (4x liga a 2x pohár) před zraněním byl vždy v základu, někdy na úkor Whita, někdy Zinčenka, řekl bych naopak že pro Artetu byl bek číslo 1. A obzvlášť proti Liverpoolu by místo Zinčenka hrál stoprocentně

Reagovat
Gunner14

Tomi byl hral urcite no, zvlast proti vam. Timber za tu chvilku co u nas hral patril s prehledem k nejlepsim a verim, ze tomu tak bude i po navratu.

Reagovat
fenixLFC

nie, vazne je blbost robit zavery na hraca co v novej lige odohral 40 minut. ano, moze byt dobry ale to teraz este nevies. a tomiyasu je horsi ako white

Reagovat
Gunner14

ze jsem ti vubec odpovidal, ty jses fakt znalec

Reagovat
Gunner14

Hned jdu volat Mikelovi, ze vubec nevi co dela a posadil Whitea na ukor Tomiho uplne zbytecne asi si sledoval uplne jine zapasy, nez vsichni ostatni

Reagovat
Salfovic

Tak on na začátku sezony posadil i polovinu nejlepší stoperské dvojky v galaxii.

Reagovat
masly008

Tam to bylo kvůli zaktice

Reagovat
masly008

* taktice

Reagovat
fenixLFC

tiez si si to mohol odpustit ked hodnotis hraca na zaklade 40 minut

Reagovat
Gunner14

Ano presne tak na zaklade 40 minut, opet mas zase pravdu ( nemas ) Arsenal totiz nehral zadny pratelaky letos pred sezonou a zadny Community Shield nevyhral proti City, proste jen nastoupil do Premier League protoze fenix vi mnohem vic o hracich Arsenalu nez jeho kouci a fanousci

Reagovat
fenixLFC

takze priatelaky a premenovany priatelak, dobre v praitelakoch vyzeral dobre aj jackson a miliarda dalsich hracov. fakt si radsej pockaj na to ked zacne hravat a netvrdim ze viem o hracoch arsenalu viac ako ich fans, len ich nehypujem po 40 ligovych minutach ako to robis ty

Reagovat
Gunner14

Užívej svátky Fenix

Reagovat
fenixLFC

fuj

Reagovat
Gunner14

Je mi to jasný. Velikonoce jsou základ a Vánoce jsem nezažil tolikrát, abych si mohl dovolit je hypovat

Reagovat
Mastný Chobot

Ty vies vsetko najlepsie, naco s tebou vobec debatovat. Len nam povedz, ako to je a hotovo.

Reagovat
fenixLFC

nie neviem vsetko najlepsie ani to netvrdim. len odmietam hypovat noveho hraca v lige na zaklade 40 minut

Reagovat
Mastný Chobot

Narazam na toho Tomiyasua. Pred svojim zranenim vytlacil Whitea zo zakladu a aj bez toho bol vzdy preferovanou volbou na miesto Zinchenka, ked sme v zapasoch tiekli. To by si vedel, keby si nas sledoval a nie hral mudreho v kazdej debate. Dnes by hral urcite zaklad, keby bol k dispozicii.

Reagovat
fenixLFC

sorry ale ked vacsinu minulej sezony a prevaznu acsinu tejto furt sedi/strieda tak ho nebudem brat ako hraca do zakladu. ano, vytlacil white zo zakladu na 4 zapasy, ale white je lepsi hrac co dokazuje cele posobenie u vas a naopak vytlacil predtym on tomiyasua. mohol by hrat dnes namiesto zinchenka ale pokojne mohol vyhoriet podobne ako vlani so city. moze to byt hrac do urciteho typu zapasu ale neberiem ho posledne dve sezony za hraca zakladu.

Reagovat
masly008

Převážnou část minulé i této byl zraněný.

A to že minulou sezonu seděl má znamenat že i letos je náhradník?

Reagovat
mistr129

Reagovat
SunFells

Pěkné přiznání

Reagovat
J0EL

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
Nikikrew

ty sa uz radsej odhlas

Reagovat
masly008

Jde vidět že máš přehled Tomi hraje poslední měsíc v základu pořád, než se zranil.

Reagovat
fenixLFC

ano, hral za dve sezony zaklad dva mesiace. takze je to hrac zakladu

Reagovat
J0EL

Reagovat
masly008

tvl co má společného minulá sezona s touto?

Minulou sezonu hrál White super, teď super nehraje.

Počkat minulou sezonu hrál základ Xhaka a teď ne

Reagovat
Bakary3

No, teď tu dostáváš zaslouženě

Takže ti 10 lidí, kteří o tom mají větší přehled, tvrdí něco, ale ty tvrdíš přesnej opak, víš to líp.

Ale prostě neřekneš ok, tak asi ne.

Nepřijde ti tohle divný?

Reagovat
jk

10 fans woolwiche co o tom maj přehled tu už tvrdilo i to, že bude Ramsdale jednička. Na tyhle bych fakt nespoléhal

Reagovat
Front hell

A od toho tu máme tebe a Fenixe, kteří se o Woolwich zajímají více než o vlastní týmy

Reagovat
jk

Na některé odpovědi nemusíš být žádný expert na konkrétní tým. Stačí nebýt deluded trouba

Reagovat
Front hell

Jj. Třeba jak nám tady nedávno fénix psal že Gabriel má v každém zápase chybu vedoucí ke gólu nebo červenou kartu. hlavně nebýt deluded trouba

Reagovat
Bakary3

Zaprvé si to nemyslím.

Zadruhé, nezatahuj sem zas nějaký nesouvisející sračky... Tohle mě nebaví...

Reagovat
Mastný Chobot

Nebolo to náhodou tak, že každý tvrdil, že máme dvoch vyrovnaných brankárov a nech chytá ten lepší a len ty si tvrdil, že jasná jednička bude od začiatku Raya? Lebo presne tak to bolo. A ešte ti pripomeniem, že od začiatku sezóny bol jednotka Ramsdale, keby si tam mal pripravenú nejakú jkovinku

Reagovat
J0EL

ale ako ze sa ti chce mu to tookoloa vysvetlovat

Reagovat
Miguel19

jk

15.08.2023

19:15

Pokud Ramsdale záhadným spůsobem nevystřelí a Raya by nebude mít problémy se usadit, tak do dvou měsíců je Raya jednička. On je ve všem lepší gólman než Ramsdale.

Reagovat
Mastný Chobot

Ok, do dvoch mesiacov, beriem spat. Prva cast ale plati. Naozaj si nevybavujem, ze by niekto bohorovne pisal, ze Ramsdale bude jednotka, ako to tu tento odbornik na Arsenal prezentuje.

Reagovat
jk

Na tohle téma už sme se tu kdysi bavili. Už jsi o tom lhal jednou, a děláš to znova. U tebe to není omyl ale jednoduše kalkul.

Reagovat
Mastný Chobot

tak ako ty klames o tych 10 deluded fanusikoch ci inak?

Reagovat
jk

Hele, přeju ti veselé Vánoce a do Nového roku ať tě ta křeč přejde.

Reagovat
Mastný Chobot

Ty si velky frajer. Nad vecou, hlavne ked nemas co napisat. Pekne sviatky tebe, aj rodine, samozrejme. Do noveho roku skus byt menej zaslepeny, ked uz si tu prajeme.

Reagovat
jk

❤️

Reagovat
Salfovic

Vzhledem k tomu, jak jste ho loni přechvalovali, bych se divil kdyby to z vás nepsala většina.

Reagovat
Front hell

No chváleny byl předloni. Minulou sezonu už chváleny moc nebyl a docela se tady psalo že potřebuje pořádnou konkurenci.

Reagovat
jk
Reagovat
mistr129

Touhle logikou je pro změnu hráč základu Partey a Jorginho

Reagovat
castelL

Flopp žerie stále fanúšikov pseudo tímov útočiacich na titul evidentne a pravidelne

Reagovat
Golasso

Havertz by v takových zápasech měl chodit na hrot a Jesus by měl jít na křídlo místo Martinelliho nebo alternovat se Sakou, aby byli oba čerství.

Reagovat
Unai

Remiza live-arsenal je good ebening

Reagovat
VTID94

Reagovat
Salfovic

Odegaard nejvyšší známka, ten whoscored je prostě k smíchu

Reagovat
masly008

Jako ze všech, nebo jen z útočných hráčů?

Reagovat
Salfovic

Úplně ze všech.

Reagovat
masly008

Reagovat
oli9

každý souboj na zemi, úplně každý

Reagovat
Golasso

On je v tomhle často strašnej no . Akorát Zinchenka odstavil slušně.

Reagovat
oli9

Přitom je to škoda, on to myšlení má.. Ale fakt mi přijde že každý kontakt jde dolů.. Když si ho vezmu tak má postavu jako Rosa a toho jsem na zemi viděl fakt jen kymdyz byl faul

Reagovat
Edgewalker

Zvláštní jak nám průměrné výkony stačí na průběžné první místo. Počkejte až budeme ve formě, vy holomkové Zkrátka si všichni užijte Vánoce a ať se daří

Reagovat
fenixLFC

my mozme tvrdit to iste, ze je zaujímavé ze priemerne vykony nam stacia na to aby sme na prve miesto stracali bod

Reagovat
vladis271

Sme vam to takticky prenechali Liverpoll na Vianoce na cele ligy je ako Csaplarova pasca.

Reagovat
Salfovic

Co má teprve říkat Arsenal.

Reagovat
castelL

skôr bude tragikomédia keď tento reborn Arsenal nedokáže ten titul urobiť, za chvíľu príde Liverpool 2.0 a budete znova radi ak nedostanete 4ku na Anfielde..

Reagovat
Golasso

To jsou perly tady v diskuzích. Liverpool 2.0, prime United … na co se mám těšit dál? Chelsea 3000? Tottenham Pro Max?

Reagovat
castelL

aký prime united? ten nepríde najbližších 10 rokov, možno keď nasypú viac ako City, oh... aj nasypali a nič sa nedeje, narozdiel od týchto pumpa klubov máme trenéra, ktorý dokáže zázraky

Reagovat
Bandita_Harry

Hlavne kľud

Reagovat
mojmira

Class 2024

Reagovat
Gunner14

Reagovat
Edgewalker

Reagovat
pa3ce

Reagovat
Pospovič

měli jste jen štěstí, City zas kopec smůly. Vás předběhne i Tottenham

Reagovat
lofin9

Takto sa zliat den pred Stedrym vecerom je celkom umenie, tebe uz musia zlate svine pred ocami prebiehat po stadach

Reagovat
forrest

Uzivej jeste tech par mesicu. Prime United je za rohem.

Reagovat
LaVolpe

Jak byl Arteta úplně paf.

Reagovat
martin.b

tak vzhlíží k němu no

Reagovat
Salfovic

Kane tedy není žádný troškař.

Čtyři měsíce po přestupu do Bayernu opustil Harry Kane luxusní mnichovský hotel a na Vánoce se přestěhoval do pronajatého domu. V hotelu Vier Jahreszeiten Kempinski platil za své apartmá podle britských médií 10.000 liber.

To snad měl v ceně i pokojskou pro vyleštění oháňky.

Reagovat
Salfovic

10.000 liber za noc.

Reagovat
Pospovič

to se mi nějak nezdá, to si pronajal celý hotel ne?

Teď jsem se díval a nejdražší pokoj tam stojí 415 euro na noc

Reagovat
r.mrazik

to je kravina ne?

pokud ma treba 250 tisic liber tydne, tak proc by daval tretinu za blby hotel?

Reagovat
Nikikrew

niekde som cital, ze to plne hradil klub

Reagovat
r.mrazik

i tak by to bylo extra hodne

Reagovat
jk

To bude mít asi víc než 250kpw ne?

Reagovat
r.mrazik

myslel jsem v cistym

ale popravde vubec netusim,kolik tam bere

Reagovat
jk

Já taky ne, ale tak 250 měl u nás. Jsem si myslel, že mu nasypali nějaký nesmysl.

Reagovat
r.mrazik

aha, google rika 450 tacu euro tydne...ale to je asi s dani ne?

Reagovat
jk

Ntuším. Já jsem ho vlastně s odchodem ze Tottenhamu přestal sledovat Ale jako určitě si myslím, že mu museli nasypali dost, protože i Levy mu chtěl dát bambilion, takže cokoli přes 400kpw je podle mě reálný.

Reagovat
r.mrazik

asi to tak bude

Reagovat
Manik...

To je nesmysl ne? Bulvár.. Kolik bere?? 200 týdne čistého? To by dával téměř půlku výplaty..

Reagovat
Busby babes

fakt ne za noc.

Reagovat
martin.b

Four Seasons mají v top evropských lokalitách daily rate okolo 1000 EUR, 10k za noc, ještě v Mnichově, zní jako slušná pičovina Pro srovnání dva z top placených hráčů Spurs platí v Londýně ca.7k/week za pronájem baráku o podl.ploše 1000 sqm, to je max desetina jejich čisté týdenní mzdy bez bonusů.

Reagovat
forrest

Never vsemu, co se napise na internetu

Reagovat
lofin9

Keby to bolo napisane aspon po anglicky tak by sa tomu dalo verit

Reagovat
Salfovic

To byla jen reakce na místní expresku

Reagovat
Nikikrew

Ku pomeru cistych sanci, budme radi za ten bod. Inac sme zapas slusne kontrolovali a pri agresivnom pressingu sme vedeli kombinacne z neho vyjst viackrat bez problemov. Martinelli musi ist na lavicku, je bez formy a nevidim dovod preco by Trossard nemal konecne byt v zaklade pri najblizsom zapase.

Tie posmesky fans Liverpoolu na Gomesa nech si strcia do klobuka. Saka cez neho azda ani raz nepresiel a nevytvoril ziadnu sancu, o strele ani nehovorim. Zinchecnko je proste bidak na branenie,, hrozny zapas z jeho strany. Vdaka bohu za nasich stoperov a Riceho, hraci ktori ten tim drzia na prvom mieste, opat pure class z ich strany. Naopak ofenziva opat hroziva, 2 polcas ziadna cista sanca, protiutoky sme riesili zle a budme radi za ten 1 gol.

Sezona je stale dlha, ale aspon je to napinave

Reagovat
masly008

Byl už Gomes na hřišti jak šel Saka sám na golmana? Jen se ptám.

Tross poslední měsíc hraje větší tužku než Martinelli, takže to bude důvod proč není v základu.

Reagovat
Nikikrew

Trossard bol viac nebezpecny ako Martinelli, navyse to nebolo len o tomto zapase. Hej, Trossard tiez nie je v idealnej forme ale tazko ju naberie ked hrava po 20 min...

Bol, ale nebola by to jeho vina, navyse mi ta situacia zdala hranicna

Reagovat
guestikor

On by měl dostat šanci hlavně Nelson.

Přijde jen mně, že White pomáhá Sakovi do ofenzivy výrazně méně, než minulou sezónu? To i Tomiyasu byl před zraněním aktivnější a hned to prospělo i Sakovi

Reagovat
Nikikrew

Ale dnes to bolo skor takticky, White neoverlapoval tak casto pretoze Liverpool ma tie protiutoky nebezpecne

Reagovat
mistr129

Hlavně mě kolikrát drásají situace, kdy má White před sebou i kolem sebe dvacet metrů prostoru, ale místo aby to potáhl a dal třeba na Jesuse nebo Odeho, tak to prostě posune na Saku, který má za zády hráče. Absolutně nulový moment překvapení

Reagovat
O.Giroud

Ty si tiež jak ten fenix, vidíš Gomeza 60 min a konečne zahrá slušne a ideš tu hovoriť niečo fanúšikom LFC ešte by som pochopil keby sa na neho nadáva dnes

Reagovat
Nikikrew

ved ja som to myslel len na tento zapas.....

Reagovat
O.Giroud

Jaj, ale tak tento zápas nikto na neho nenadáva či?

Reagovat
Nikikrew

to bola reakcia ked prichadzal na ihrisko

Reagovat
O.Giroud

zvláštne, posledné zápasy nerobil sračky aké zvykne a nebol problém pri jeho striedaní

Reagovat
castelL

no respektíve, keď som videl, že ide na ihrisko, čakal som penaltu.. ale prekvapil až príliš

Reagovat
oli9

Tsimikas zlomená klíční kost...

Tohle se mi stalo 5l et zpět při zápase...

Uvidime ho na podzim

Reagovat
Busby babes

zalezi jak blbe to ma zlomene, ale jinak je to tak na mesic a pul ne?

Reagovat
oli9

Jasně že záleží, ale ono se to hojí dobře vcelku ale ta Rekonvalescence je dlouhá. Ta kost se léčí že je fixovana u těla a vlastně se jí učíš zvedat, posilovat a hodně to omezuje například v běhu...

Ale může to met jinak no, já tam měl i dráty jelikož byla rozstristena

Reagovat
John Obi Mikel

Chudák. To musí být hodně bolestivé.

Reagovat
forrest

Bez urazky, je rozdil se vracet ze zraneni pod TOP doktory v Liverpoolu nez u nas… bude fit driv

Reagovat
oli9

Jasně že je, také bude záležet jak hezky se mu to zlomilo. Ale ono než hojení je delší rekonvalescence.. Ono to totiž hodně omezuje v běhu a učíš se znovu zvedat například ruku.. I když se to nezdá

Reagovat
Mastný Chobot
Reagovat
Bakary3

Jako ale... Tohle je na stopku, ne?

Van dijk docela blbec

Reagovat
Mastný Chobot

V doraste za takuto otazku moj spoluhrac dostal redku pritom vtedy to bolo jasne

Reagovat
Bakary3

při tom, jak se v PL snaží hráče za jakýkoliv projekt disrespektu trestat od vd dost debilni, no

Reagovat
aragorn

Od té doby co předvedl Arteta se už nic netrestá

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
r.mrazik

to jo,ale rozhodci idiot,ze mu nedal minimalne zlutou kartu

Reagovat
oli9

Já když to viděl tak jsem si říkal..

Kurva co mu to řekl...

Jsi opilý?

Nebo

Kouris čuráky?

Reagovat
Bandita_Harry

Škoda stratených 4 bodov

Reagovat
oli9

2 určitě

Reagovat
Bandita_Harry

Dva body sú málo, 4 by som pred tými zápasmi aj bral, ale po tom priebehu sme to mali povyhravat, niežeby som bol nenazrany, ale ochvilku nám odíde Salah a Endo najlepšie performujuci hráči v strede a v útoku a ktomu sa nám aj rozširuje maródka

Reagovat
oli9

Tak hlavně s United se mělo vyhrát... Včera dát Trent gól a výhra tak tady se lámal chleba o titul...

Reagovat
vladis271

Pomohlo by to. Ale zas mame bod z Etihadu. Nesmie sa prehrat na Emirates. A titul vyhra nakoniec ten kto udrzi formu a lepsie ozbija slabsich. B6 zapasy titul nikdy nevyhravali aj ked media sa snazia to vzdy hypovat ako title deciders.

Reagovat
Man__United

Based on the information in that @lauriewhitwell article alone, if i was a shareholder of Manchester United, I'd be absolutely livid and demand answers regarding the absolutely scandalous mismanagement of finances at the club over the years. It's genuinely jaw dropping incompetence bordering on the criminal. The lack of oversight, accountability and the complete dereliction of duty from executives is a total disgrace. The club is rancid to the core, filled with ventripotent miscreants who never should be allowed near a football club again. Never let them hide behind a manager again

Reagovat
vladis271

Blbe je na tom to, ze nasa zaloha mi pride fakt kusok od vyriesenia a je skoro pripravena na boj o titul. Ale nas utok vobec a dokonca je v regrese. Endo sa rozohral do uzasnej formy, aj Jones.

Pol roka dozadu by som povedal, ze je to uplne naopak. Salah to sam nemozem tahat.

Reagovat
fenixLFC

V utoku je po zraneni svojim tienom diaz, Jota je lepsi na stred nez do kombinacie z kridla a nunez/gakpo su mimo. Najma nam ale chyba akakolvek sirka proti superom co to zavru takze utok sa nedostane do hry.

A aj ked mozme mat skoro vyriesenu zalohu, tak budeme zas musiet riesit stoperov. VvD bude mat tiez uz 33 a potom je tam IP konate a gomez. A dalsiu transformacnu sezonu si nebudeme moct dovolit, najma ked po nej by zostaval kloppovi asi rok zmluvy (ked vobec)

Reagovat
martin.b

Pořád máme 3.nej útok v lize, 3 goly za nejlepším City, takže to rozhodně není tak špatný.. jsme teď navíc nebezpeční i ze zálohy, která bývala produktivitou úplně nulová. Podívej na Arsenal, jejich top útočná trojice dala letos v lize dohromady 10 golů. naše 19.

Reagovat
aragorn

Na útok teď přišla krize ale forma se vrátí. Na začátku sezony to bylo naopak. Obrana nic moc a útok střílel gól za gólem.

Reagovat
oli9

útok máme jeden z nejlepších i ty hráče co můžou naskočit..

Jen to sakra Salah táhne až moc..

Taky se trochu bojím toho až odejde.. Ale jako nedovedl jsem si to představit až nebudou hrát Salah, Boby, Mane...

A jde to

Reagovat
aragorn

Salah jede na AFCON tuším potřetí co je u nás. Vždy jsme se toho obávali a pokud mě paměť neklame ty zápasy jsme zvládni a snad úplně všechny vyhráli. Paradoxně jsme začali ztrácet vždy jak se vrátil v tom únoru.

Letos vidím problém v tom, že útok momentálně nemá formu a fakt to může znamenat ztráty. Nadruhou stranu do 20 ledna je daleko a může se to otočit.

Reagovat
oli9

Mně naopak přijde naše záloha nejslabší za poslední roky...

Endo se snaží, zahraje vcelku dobře ale prostě na LFC a boj o titul to není..

Szabo vypadá nejlíp

Jones, Eliot, Gravenberch jsou mladí ti půjdou nahoru o to se nebojím..

Mac nepredvadi takové výkony jako v Brightonu

Thiaga jsem už odepsal..

Reagovat
aragorn

Loni byla záloha určitě horší...

Podle mě je záloha ok, jen je pořád někdo zraněnej a málokdy se stalo, že by jsme mohli hrát optimální složení.

Reagovat
SunFells

https://twitter.com/T0tallyArsenal/status/1738700280038883750

To je úplně vtipné, jak u poloviny zapamatovatelných momentů v tom zápase někdo jezdil, fakt šílené

Reagovat
masly008

A tohle pisknul jako faul

Reagovat
martin.b

Lol, jakože uklouznutí = nemůže za to, tudíž nemůže být faul ?

Reagovat
masly008

Já to bral tak že ho prostě odstavil tělem.

Reagovat
emanuel habasko

Takže Tsimikas se před Saku snaží nacpat a je jako v nějaké výhodě? Byl tam pozdě, faul Saky fakt nevidím. Kdyby to Sakovi neuklouzlo, tak ho asi ani tolik nesestřelí.

BTW: Klopp taky mohl uhnout prdelí. Se ani nehnul dokud se mu Tsimikas nesklouzl pod dyk… možná je na to zvyklej…

Reagovat
Referee©

Tenhle údiv až po 4 opakovaných záběrech ve slow motion. Jdi na stadion a tam zákroky rozebírej. Někdy mi přijde, že fakt žijete v jiném světě

Reagovat
masly008

Mi to nepřišel faul ani hned v zápase. Když si vezmu jak ten rozhodčí pískal.

Reagovat
oli9

A je z toho zlomená klíční kost

Reagovat
Higi

Včera ze zápasu LIV - ARS určitě bod beru, je to přecejenom Anfield a zhruba do 60-65. minuty byl Liverpool o něco lepší za mě a kdyby dal gól, nemohli bychom se divit... potom cca od té 65. do 85. minuty se nám dařilo víc držet míč, uklidnit trošku hru a dobře vycházet z pressingu Liverpoolu a dostávat se tak do zajímavých útočných akcí, kdy ale ve finální třetině jsme toho extra moc nevymysleli, ikdyž něco málo tam bylo podlemně, nějaké pološance ke skórování. Liverpool zahodil obří tutovku, nevím ani jaká to byla minuta už, takže ti měli ke 2:1 rozhodně blíž a v kontextu toho všeho říkám, že 1:1 určitě beru. Díval jsem se na to s kamáradem fanouškem Liverpoolu a ten na konci zápasu souhlasil, že remíza zasloužená, ale to už je úhel pohledu, který může mít po zápase každý jiný .

K hráčům Arsenalu: do takového zápasu by podlemně Zinchenko vůbec nenastoupil od začátku kdyby byl zdravý Tomiyasu. Bránění má prostě slabší a celkově dnes teda udělal i dost chyb, které mohli vést ke gólu, protože tak nabíjel soupeři různé útoky a celkem zbytečně. Dále bych asi řekl, že nejsem moc fanouškem Whitea, musím uznat, že je to určitě kvalitní obránce a rozhodně podává od začátku štace v Arsenalu dost stabilní výkony, ale jak říkám, každý má nějaký názor a já bych si tam teda dokázal představit asi trošku někoho jiného ještě na to místo. Takže za mě budu rád, když přijde minimálně jeden krajní obránce ještě v budoucnu a tento post posílíme.

Na konec akorát napíšu, že se párkrát objevilo, že Arteta chce ještě posílit právě hrot, střed zálohy (CM, DM) a právě full backa, s čímž nejde nesouhlasit a přesně tohle jsou posty, kde bych posily ještě uvítal ke zdokonalení kádru.

Reagovat
krisa

Saliba frajer na hřišti i v rozhovoru. Žádný alibismus že neviděl nebo tak, prostě že to penalta byla

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Je to borec

Reagovat
Nikikrew

Reagovat
Front hell

Reagovat
LaVolpe

Reagovat
aragorn

tleskám

Reagovat
mistr129

Reagovat
Mastný Chobot

snad nikdy neodide

Reagovat
Maximm9

Ja to videl ted poprve a tohle je nepochopitelne, ze se to nepisklo

Reagovat
martin.b

Co Arteta v interview, zaznělo embarrassing a disgrace ?

Reagovat
Jardin

Desgracia*

Reagovat
aragorn

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
bbbauch

Reagovat
Front hell

Nestačilo dát jen palec,než tady zase zbytečně vytahovat tu naši placku

Reagovat
martin.b

Jasně že stačilo, ale i já mám občas náladu rýpnout si a tady se to dost nabízelo no

Reagovat
Front hell

Jako jasné. Tak na artetu těch nabídek je spousta,díky jeho chování. Tady podle mě stačilo jen uznat že se po dlouhé době našla zase kopačka s koulema

Reagovat
martin.b

To bezesporu, Saliba je velkej hráč zjevně i sympaťák

Reagovat
Front hell

Zatím to tak vypadá

Reagovat
mistr129

super nápad je vyhlásit a nechat si dat trest no, co se člověk nedočte

Reagovat
bbbauch

Reagovat
Bowie

Po zapase je kazdy hrdina

Reagovat
krisa

opravdu? každý? Kdy naposledy někdo v Angli řekl, že proti jeho týmu měla být penalta ?

Reagovat
Edgewalker

Reagovat
Hachim Mastour

Chudák Poch. Snáď ho nevyhodia

Reagovat
Miguel19

Fakt totálně k pláči, co s tím Amíci za takovou dobu dokázali udělat. Vyhodili miliardu a ten tým je regulérně jenom k pláči.

Kdo tam přivedl ty hovna jako Disasi, Badiashile, Madueke, Jackson atd. by měl jít okamžitě do prdele.

Pocheho už se nijak nezastávám. Ano, máme spousta zranění a je to k posrání, že se ti jeden hráč vrátí a 2 zraní, ale nikdo mi nevymluví, že ten tým má předvádět takovou sračku. Však to jsou zápasy, které se mají vyhrávat, i kdybychom měli 13 schopným hráčů.

Disasi stojí za hovno celou sezonu - hraje furt. Colwill na LB stojí za hovno celou sezonu - hraje ho tam furt. Ani jednou tam nezkusí Maatsena od začátku. Dnešní nasazení obou tragédů do útoku byla pro mě asi poslední kapka.

V tom týmu nevidím nic, čím by se to mohlo zlomit, vůbec už mu nevěřím.

Reagovat
Miguel19

Už jenom to, že idiot Jackson má 8!!! žlutých karet (a ani jedna za nějaký faul), o něčem svědčí. Řeší to v tom týmu někdo nebo to mají všichni u piči? Však to není možný přece.

Dneska opět 2 hráči mimo díky žlutým a ani jedna za faul. Tak ať jim kurva napálí mastný pokuty nebo nevím.

Prostě fraška od vedení, trenérů i hráčů.

Reagovat
lajka30

Pochettino může za to že Sterling nepřihraje před prázdnou bránu?

Reagovat
Miguel19

Ano, o tom je celý ten příspěvek

Reagovat
Svatej

Ámen, souhlas se vším a tak nějak to podtrhuje i muj postoj k věci.

Poche není totální průser, ale i s přihlédnutím k okolnostem to on sám vede špatně.

Ten tým by potřeboval kombo Mourinho/Conte, aby dostali párkrát seriózně přes držku.

Ty titulovy tymy Chelsea hrály tak, jako kdyby prohra byla opravdovej konec světa. Tihle to berou líp než ja, když dostanu na prdel na PSku, kde mám možnost za 4 minuty zapnout další hru. Tam není ani gram nasrani, ani gram zápalu a zbesilych náběhů z posledních sil

Kdo a jak ten tym prirpavuje psychicky na zápas?

Reagovat
Svatej

Tim nerikam, ze sem ty dva chci, jen spíš vyjadřuju myšlenku, ze jsou to priposrany chcanky, co potrebujou, aby s nima někdo zacal nakladat jak s dospělýma

Reagovat
Miguel19

Chápu no. Já neříkám, že máme hrát o titul nebo o LM, to jsem ani nějak nečekal.

Ale fakt si nemyslím, že ten tým má být na 10. místě s 22 body a dost příšernou obranou. A to jde z velké části i za trenérem.

Reagovat
$dolar$

Ale vždyť jsi sám napsal, že je to hovno vedle hovna. A já souhlasím. Z toho dnešního základu by neměl hrát v základu ani jeden hráč. Možná Silva, ale věk nezastavis.

Reagovat
Miguel19

Já už to vypnul a koukám, že Nkunku gól. To je asi jediné pozitivum.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
vitasrp

Jak může Pochettino za to, že ti hráči nejsou schopni kopnout balóny do branky? Fakt si projdi statistiky většiny našich proher, to je jak přes kopírák.

Víc šancí, víc střel, nikdo ale není schopen dát góla a je z toho prohra.

Jakože prostě ten přístup - majitelé mu natahali tunu mladých hráčů, i když chtěl hráče se zkušenostma, kvůli tomu je tým šíleně nekonzistentní, do toho 10+ zraněných a může za to trenér - to úplně nechápu, no.

Reagovat
Miguel19

Samozřejmě že je Sterling idiot, za to nemůže.

Ale může za to, že neustále hraje průměrného a kiksujícího Disasiho. Ano, Silva a Badiashile udělali taky chyby, nicméně on je předvádí každý zápas.

Může za to, že hraje na LB Colwilla, který je tam tragický, přitom tam může hrát Maatsena - to, že to pro něj asi není LB je jeho boj.

To, že v dost zápasech nechal napadat golmana soupeře Enza je opět jeho fail.

Dost jeho střídání v zápase je také WTF.

Nevyčítám mu, že ty sračky v útoku stojí za hovno a nejsou schopni dát gól - to dávám za vinu těm diletantům, co tvoří tým.

Reagovat
vitasrp

A teda dnešní nasazení obou tragédů do útoku je poslední kapka. Přitom díky nim jsme aspoň mohli hrát i dlouhý míče a proti defenzivnímu týmu měli docela dost šancí, nebylo to teda jenom sterilní obléhání o hovně. Akorát to bohužel ti dva vždy poserou, lepší hráče ale nemá.

Čili když se to postaví nudně a je to sterilní - špatně. Když se to změní a herně to vypadá líp - tak je to poslední kapka? Asi ti úplně nerozumím.

Reagovat
Mates_Matesović

Šťastný a veselý všem

Reagovat
John Obi Mikel

Já se nebudu rozčilovat. Takže k zápasu nic psát nebudu.

Milí fandové Blues, veselé Vánoce a hodně štěstí a trpělivosti do nového roku.

Reagovat
masina_LFC

Vianočný zápas bol skvelý

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Mastný Chobot

Chelsea alebo MU by mali hrat vzdy na Stedry den

Reagovat
Maximm9

Reagovat
J0EL

Reagovat
avicii

Reagovat
PP

i na Silvestra.

Reagovat
vladis271

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
AjaxFans

Reagovat
LaVolpe

Reagovat
O.Giroud

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
Salfovic

Jestli ten Hag i Pochettino dokončí sezonu, tak to bude slušnej bizár

Reagovat
iamek

Sir Jim Ratcliffe has purchased an equal % of A and B shares, which was important in pacifying minority shareholders. The deal structure is 25% of A shares (8%) and 25% of B shares (17%), with an initial $300m invested on top.

Dneska/zitra ma být oznámení

Reagovat
r.mrazik

sterling je sileny vemeno...

Reagovat
$dolar$

Existuje někde člověk, kterej má rád Sterlinga?

Reagovat
O.Giroud

stačí pozrieť článok k jeho prestupu do Chelsea, tam to ešte brali ako dobrú posilu a teraz sa čudujú, že nedáva šance.

Reagovat
Manik...

Reagovat
jenage

Southgate.

Reagovat
Whitemedia

Nkonku víc branek v PL než flop Hojlund. A tím končí pozitiva v Chelsea.

Reagovat
mithro

MU PLC agreement for Sir Jim Ratcliffe of INEOS to acquire up to a 25% Shareholding.

· Acquisition of 25% of Class B shares held by Glazers.

· Offer to acquire up to 25% of all Class A shares

· Further investment of $300 million in Club

· INEOS responsible for football side

tak snad to pomoze.

Reagovat
mithro

“Whilst the commercial success of the club has ensured there have always been available funds to win trophies at the highest level, this potential has not been fully unlocked in recent times”

kulantne receno.

Reagovat
Busby babes

Reagovat
iamek

Avram Glazer & Joel Glazer: 'We are delighted to have agreed this deal with Sir Jim Ratcliffe and INEOS. As part of the strategic review we announced in November 2022, we committed to look at a variety of alternatives to help enhance Manchester United, with a focus on delivering success for our men’s, women’s and Academy teams”

Ať táhnou do hajzlu smejdi

Reagovat
VTID94

Arsenal have contacted Ivan Toney's representatives as they consider making a firm offer to Brentford for the 27-year-old forward.

(Source: @RudyGaletti)

Reagovat
guestikor

Kéž by! Se vsadím, ze si ho necháme vyfouknout Chelsea Jesus je fajn i z křídla, tak by mohl hrát z kraje, kdyz je Martinelli tuhle sezónu mimo a Trossard v základu taky nic moc, no. A Nelsonovi pro změnu nedá pořádně ani šanci

Reagovat
Busby babes

bral bych ho k nam.

Reagovat
mithro

The company buying shares is Trawlers Ltd, a nod to Eric Cantona, Sir Jim Ratcliffe's favourite player.

Trawlers is wholly owned by Ratcliffe in the Isle of Man.

ok, u mna ma male bezvyznamne plus

Reagovat
Mastný Chobot

Lebo harmonizuje dane cez danove raje?

Reagovat
iamek

Jean Claude Blanc (right) and Sir Dave Brailsford (left) have JOINED #mufc's board of directors.

Vi někdo víc o téhle dvojici?

Reagovat
mithro

mr. marginal gains z cyklistiky. toho druheho vobec.

Reagovat
r.mrazik

Blanc je z PSG a Juve...

Reagovat
iamek

V jaké éře byl v Juve?

Reagovat
r.mrazik

ve videu rikaji,ze je to spis clovek na finance a ne sportovni vec...

Reagovat
MoonKnight

Člověka na finance z Juventusu prostě chceš

Reagovat
r.mrazik

tak pomohl jim postavit stadion, coz neni vubec spatna vec

Reagovat
Man__United

Podle Wikipedie

Before becoming Chairman of the Board of Juventus in October 2009, Blanc was brought in as a board member during the club's worst period in history, when it was relegated to Serie B, due to the Calciopoli scandal. Blanc focused immediately on rebuilding the team and the technical staff. He also renegotiated all major business contracts and improved the financial health of the club. The team made a great and immediate comeback in season 2006/2007 to Serie A, reaching an unexpected third place in the 2007-2008 season, and then second place in the 2008-2009 season, while operating the club's finances at break even.

Blanc's masterpiece in the last five years has been also to radically modify the new stadium project, as well as close the financing for the construction of the new Juventus arena. This arena, along with a 35,000 square meters mall, is the first to be built in Italy since 1990, and is the only one privately owned by an Italian football club. Blanc has stated many times that the stadium is the future for Juventus, a major revenue-booster and the new soul of the team.[2]

On May 19, 2010, Blanc left his role as Chairman of the Board of Juventus to Andrea Agnelli, son of former Chairman Umberto Agnelli. Blanc retained his role as General Manager and CEO. Agnelli's response to Blanc's confirmed responsibilities was, "He will take care of the operations management of the club at 360 degrees and focus mainly on the development of revenues, managed our international relations with UEFA and FIFA as well as follow up on the stadium project strategic for the future of the club."

On May 11, 2011, in line with his working contract and in agreement with the owners of the club, Blanc released his executive powers to the Board of Juventus, and resigned as CEO. Instead, he became a member of the Board of Directors. However, Blanc tendered his resignation and left the Board of Directors post on October 15, 2011

Reagovat
iamek

Nevypadá špatně, ale přece jen je to nějaká doba

Reagovat
Busby babes

prisel v dobe, kdy je vyhodili z ligu kvuli tomu skandalu a mel je ridit 10 let,

He was tasked with three main things to help the Bianconeri regain their former glory:

A) Rebuild team and technical staff

B) Improve the financial health of the club

C) Supervise the new stadium project

ale pak jsem videl, ze ten posledni rok, nez odesel se mel vic motat ve sportovnim useku a byl to celkme provar a prevzal to po nem pak Agnelli, pokud jsem to dobre pochopil.

Reagovat
r.mrazik
Reagovat
iamek

Dave Brailsford is bald

Další tři ne

Reagovat
r.mrazik

jinak tenhle typek ma zajimava videa

https://www.youtube.com/watch?v=ba20N_ecBSE&ab_channel=UnitedPeoplesTV

tady mesic stare ohledne mozne struktury

kazdopadne dokud nebude zname jmeno sportovniho reditele,tak...

Reagovat
iamek

The INEOS board members will be as follows:

PLC Board: John Reece, Rob Nevin

UK Board: Dave Brailsford, Jean-Claude Blanc.

Reagovat
Man__United

Blanc bývalý CEO PSG a Juve, toho druhého moc neznám ale v Ineosu je dlouho

Reagovat
Busby babes

https://twitter.com/the_art_of_7/status/1714918196719837313

tady mas takove oslavne vlakno o Blancovi. ale zas 10 z Juve se posmival... tak nevim no.

Reagovat
Busby babes

Brailsford vybudoval britsky cyklisticky tym pro domaci OH, kde vyhrali hodne medaili a pak ridil od 2010 Sky/INEOS.

In this role he oversaw Bradley Wiggins', Chris Froome's and Geraint Thomas' victories in the 2012, 2013, 2015, 2016, 2017 and 2018 Tours de France.

Reagovat
Man__United

Sir Dave Brailsford to start his assessment of @manutd asap and then any decision re Ten Hag's job, football director, rest of football structure and etc will be taken, is this humble hack's understanding...

Reagovat
Csaplárova past

Chelsea a United plní expresky svými rekordy

Nejnovější rekordy:

Chelsea 19 porážka v tomto roce - rekord celé ligy

United 4x po sobě bez gólu

Nechci být špatným prorokem, ale United čeká Aston Villa

Reagovat
Salfovic

U Chelsea je ještě dobrej dovětek.

Pokud srovnáme ostatních top pět evropských lig, pouze tři další celky zapsaly za uplynulých 12 měsíců více neúspěchů.

Reagovat
O.Giroud

Almeria, Ceske Budejovice a?

Reagovat
Mönchengladbach

Šášuolo?

Reagovat
Csaplárova past

S novým dnem nový článek o Chelsea

... v letošní sezóně zahazuje spoustu šancí. V rámci anglické nejvyšší soutěže zahodila dohromady už 36 velkých gólových příležitostí z 57 vytvořených, tedy vůbec nejvíce z celého ligového uskupení.

Reagovat
r.mrazik
Reagovat
J0EL

Reagovat
VTID94

Reagovat
blade115

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
jk

Ou

Reagovat
Unai

Reagovat
martin.b

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele