Premier League - preview 18. kola: Vyzrají Wolves na Chelsea?

21.12.2023, 08:44, aktualizováno 24.12.2023, 09:12
Previews
Molineux Stadium (© AFP)

Teprve podruhé v historii nastoupí v anglické lize týmy na hřiště 24. prosince, když na Molineux Stadium zavítá londýnská Chelsea. Domácí Wolverhampton je v tabulce až 14. a z posledních pěti zápasů vyhrál jediný, na vlastní půdě se mu ovšem poměrně daří. Už šestkrát v řadě tam totiž neprohrál. Blues jsou na druhé straně devátí, ale venku prohráli poslední tři zápasy.

Wolverhampton Wanderers - Chelsea FC

neděle 14:00

Wolverhampton Wanderers přivítá na Štědrý den v 18. kole Premier League Chelsea. Oba soupeře dělí v tabulce pouhé tři body, domácí Wolves jsou třináctí, Blues patří desátá pozice.

Wolves v posledních dvou ligových kláních získali jen jeden bod, to když remizovali 1:1 s Nottinghamem. Zařídil jej Matheus Cunha. V předešlém zápase Premier League pak Wolverhampton prohrál 0:3 na půdě West Hamu. Poslední vítězství si tak připsal zkraje prosince, tehdy porazil 1:0 Burnley. Momentálně jsou Wolves od sestupu na rozdíl deseti bodů, což se zdá jako dostatečný polštář, nesmí ale usnout na vavřínech, aby se ještě do těchto nepříjemných starostí nedostali.

Nynější duel bude teprve druhým v historii a prvním od roku 1995, který se v Premier League odehraje 24. prosince. Naději nyní domácím fanouškům dodává fakt, že Wolves jsou v posledních šesti domácích ligových utkáních neporaženi, přičemž třikrát dokázali vyhrát. Pokud Wolverhampton proti Chelsea skóruje, naváže na počin z let 1969 až 1970. Tehdy se trefil na domácí půdě šestnáctkrát v řadě. Na marodce Wanderers jsou momentálně pouze Jonny a Joseph Hodge.

Chelsea v týdnu oslavila fenomenální obrat ve čtvrtfinále Ligového poháru, ve kterém dlouho prohrávala s Newcastlem po brance Calluma Wilsona. V 92. minutě však dokázal vyrovnat Mychajlo Mudryk a penaltový rozstřel nakonec Blues ovládli 4:2. I minulé ligové klání Chelsea zvládla, uměla porazit Sheffield United 2:0 po brankách Colea Palmera a Nicolase Jacksona. Po sérii dvou proher s Manchesterem United 1:2 a Evertonem 0:2 se tak svěřenci Mauricia Pochettina vrátili na pozitivní vlnu.

Na Nicolase Jacksona se Chelsea musí spoléhat, je to její letošní nejlepší ligový střelec se sedmi góly na kontě. Ještě o branku více každopádně vstřelil Hee-Chan Hwang z Wolves. Marodka Blues je však o dost plnější než na straně soupeře. Poraněné stehno trápí trojici Trevoh Chalobah, Ben Chilwell a Reece James. S kolenem mají zase trable Carney Chukwuemeka, Wesley Fofana a Robert Sánchez. Kotník zase léčí Romeo Lavia a Marc Cucurella.

Poslední vzájemný střet Wolves s Chelsea se odehrál letos zkraje dubna, domácí Wolves na Molineux Stadium vyhráli těsně 1:0, když svou trefou rozhodl po půlhodině hry Matheus Nunes. Chelsea mimochodem pouze jednou vystřelila na bránu.

Wolverhampton - pravděpodobná sestava:
Sá - Dawson, Kilman, Toti - Semedo, Lemina, Gomes, Ait Nouri - Sarabia - Cunha, Hwang.

Chelsea FC - pravděpodobná sestava:
Petrovic - Gusto, Silva, Badiashile, Colwill - Caicedo, Gallagher - Palmer, Sterling, Mudryk - Jackson.

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.59 - 3.72 - 2.08

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

West Ham United - Manchester United

sobota 13:30

Souboj sousedů v tabulce nabídne sobotní zápas mezi West Hamem a Man Utd. Hammers v posledním kole vyhráli nad Wolverhamptonem jednoznačně 3:0, zatímco Red Devils si se štěstím odvezli bod z Anfieldu.

V posledním kole si Hammers doma poradili s Wolverhamptonem poměrem 3:0. Kladivářům vyšel zejména první poločas, v kterém se dvakrát krátce po sobě prosadil ghanský záložník Kudus. V 74. minutě pojistil týmu tři body Bowen, jenž oslavil už svou desátou ligovou trefu a stále je v letošní sezóně nejlepším střelcem mužstva. V 18. kole West Ham nečeká nic lehkého, protože na jeho půdu přijede sedmý Man Utd. Londýnský klub však v minulém ročníku ukázal, že na Rudé ďábly umí zahrát a v posledním vzájemném duelu je doma porazil těsně 1:0.

West Ham ještě ve středu absolvoval náročný zápas proti Liverpoolu v rámci čtvrtfinále EFL Cupu a utkání se mu vůbec nepovedlo. Reds měli po celý duel drtivou převahu, a nakonec si došli pro vysoké vítězství 5:1. Svěřenci Davida Moyese byli v ofenzivě hodně bezzubí, což stvrdili jedinou střelou na branku soupeře během 90 minut. Naopak favorit proměňoval jednu šanci za druhou a konečné skóre mohlo být ještě daleko vyšší.

Malým pozitivem před blížícím se soubojem s Man Utd je téměř vyprázdněná marodka. K dispozici nebude pouze jamajský útočník Antonio.

Rudí ďáblové napravili ostudné vyřazení z Ligy mistrů a v derby s Liverpoolem vyválčili cenný bod. Nutno dodat, že svěřenci Erika ten Haga měli velké štěstí a směrem dopředu nepředvedli prakticky nic. Poměr střel 34:6 ve prospěch domácího týmu vypovídá o mnohém a Red Devils několikrát famózně podržel brankář Onana. Olej do ohně přilil i pozápasový rozhovor s Virgilem van Dijkem, který v něm prohlásil, že derby chtěl vyhrát pouze jeden tým. Samozřejmě reakce z druhé strany přišly záhy a například bývalý hráč United Roy Keane označil výstup nizozemského stopera za čistou aroganci. Zároveň mu nezapomněl připomenout, že Liverpool vyhrál Premier League za posledních třicet let pouze jednou (děkujeme Royi).

Hosté se budou snažit předvést své kvality proti West Hamu, jenž v posledních pěti vzájemných ligových zápasech porazili hned čtyřikrát. United rovněž měli oproti svému sobotnímu soupeři delší odpočinek, jelikož z EFL Cupu už vypadli. Hammers navíc Manchesteru dýchají na záda a nyní na něj ztrácí jediný bod.

Rudí ďáblové se musí obejít bez několika klíčových hráčů. Z různých důvodů jsou mimo Dalot, Casemiro, Diallo, Eriksen, Maguire, Malacia, Martínez, Mount a Sancho. Nejisté jsou také starty Lindelöfa a Martiala. Utkání bude řídit sudí Simon Hooper.

West Ham United - pravděpodobná sestava:
Areola - Coufal, Zouma, Aguerd, Emerson - Souček, Álvarez, Ward-Prowse - Kudus, Bowen, Paquetá

Manchester United - pravděpodobná sestava:
Onana - Wan-Bissaka, Lindelöf, Varane, Shaw - McTominay, Mainoo - Garnacho, Fernandes, Rashford - Højlund

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.11 - 3.92 - 3.35

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Tottenham Hotspur - Everton FC

sobota 16:00

Den před Štědrým večerem je na programu zápas 18. kola anglické Premier League mezi domácím Tottenhamem Hotspur a Evertonem. Obě mužstva v posledních týdnech nacházejí ztracenou formu a v sobotním utkání budou chtít prodloužit své vítězné série, favoritem bude celek z Londýna.

Tottenhamu se po katastrofálních výsledcích v listopadu, kdy svěřenci Angeho Postecoglua prohráli všechny 3 ligové zápasy, podařilo vrátit na vítěznou vlnu. Ta začala před dvěma týdny v zápase proti zraněními zmítanému Newcastlu, kdy o vysoké výhře 4:1 rozhodlo zejména útočné duo Hueng-Min Son a Richarlison. Brazilský útočník se trefil poprvé od zářijového utkání s Sheffieldem a v minulém utkání se střelecky prosadil znovu, tentokráte do sítě Nottinghamu Forest. V utkání se prosadil i Dejan Kulusevski a utkání skončilo výhrou Spurs 2:0. Výsledek zápasu nadobro zlomilo vaz trenérovi Steveovi Cooperovi, který byl před pár dny odvolán.

Jeho protějšek Postecoglu se sice radoval z vítězství, stále ho ale trápí vysoká absence svých hráčů. Dlouhodobě mimo hru je například stoper van de Ven, záložníci Bentancur, Maddison a Perišić a v minulém utkání se navíc vykartoval i levý obránce Destiny Udogie.

Spokojeni naopak mohou být fanoušci Evertonu. Jejich oblíbenci se nejen dokázali, po odečtení 10 bodů za porušení finanční Fair Play, vymanit ze sestupových příček, ale pod trenérem Dychem se zlepšila i předvedená hra. Toffees drží sérii 4 ligových vítězství v řadě, ve kterých navíc neobdrželi jedinou branku, brankář Pickford tak v Premier League neinkasoval už přes 430 minut.

Evertonu patří po 17 zápasech v anglické nejvyšší soutěži 16. příčka, a nebýt desetibodového odečtu, tak jsou na tom stejně jako devátý Brighton a jen s tříbodovou ztrátou na evropské poháry. V současnosti se ale musí spokojit s náskokem 7 bodů na sestupovou osmnáctou příčku.

Trenér Dyche je spokojený i se stavem svého kádru, v sobotu nebude k dispozici jen Dele Alli.

Tottenham Hotspur - pravděpodobná sestava:
Vicario; Porro, Romero, Davies, Royal; Hojbjerg, Sarr; Johnson, Kulusevski, Son; Richarlison

Everton FC - pravděpodobná sestava:
Pickford; Patterson, Keane, Tarkowski, Branthwaite; Harrison, Onana, Garner, Gueye, McNeil; Beto

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.70 - 4.34 - 4.77

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Nottingham Forest - AFC Bournemouth

sobota 16:00

Špatné výsledky Nottinghamu odnesl manažer Steve Cooper, kterého v týdnu nahradil portugalský trenér Nuno Espírito Santo. Ten bude usilovat o premiérové vítězství proti Bournemouthu, jenž naposled zmrazil Old Trafford třemi góly.

Nottingham se nachází v krizi a v minulém kole to potvrdil v domácím zápase s Tottenhamem, v kterém prohrál 0:2. Domácí opět doplatili na špatnou produktivitu a když už branku vstřelili, tak ji zrušil VAR. Forest prohrál páté utkání z posledních šesti a klesl na sedmnácté místo. Vedení klubu z toho vyvodilo důsledky a v průběhu týdne odvolalo manažera Stevea Coopera. Na jeho místo byl posléze jmenován portugalský stratég Nuno Espírito Santo. Ten se v 18. kole poprvé představí před domácími fanoušky a jeho prvním soupeřem bude Bournemouth.

Na domácí straně určitě nenastoupí Awoniyi.

Bournemouth nedohrál v posledním kole zápas s Lutonem. Za remízového stavu 1:1 bylo utkání v 65. minutě přerušeno, jelikož se k zemi zhroutil hostující kapitán Lockyer. U devětadvacetiletého hráče nastala srdeční zástava, ale díky rychlému zákroku zdravotnického týmu se ho naštěstí podařilo oživit. Následně už byl i při vědomí a poté zamířil do nemocnice, kde nyní postupuje další testy. I přes nedohraný duel drží Cherries sérii pěti zápasů po sobě bez prohry. V minulé sezóně navíc na hřišti Nottinghamu uspěli a odvezli si výhru 3:2.

Hosté nevyužijí služeb Aaronse, Adamse, Frederickse, Kellyho, Marcondese a Traoreho.

Nottingham Forest - pravděpodobná sestava:
Turner - Boly, Murillo, Niakhaté - Williams, Sangaré, Mangala, Danilo, Toffolo - Wood, Gibbs-White

AFC Bournemouth - pravděpodobná sestava:
Neto - Smith, Zabarnyi, Senesi, Kerkez - Christie, Cook - Tavernier, Billing, Semenyo - Solanke

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.92 - 3.49 - 2.52

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Luton Town - Newcastle United

sobota 16:00

V sobotu odpoledne se střetne v rámci 18. kola anglické Premier League nováček z Lutonu na Kenilworth Road se silným Newcastlem United. Domácí fotbalisté nastoupí bez dlouholeté opory a kapitána Toma Lockyera, který utrpěl během posledního zápasu zástavu srdce.

Děsivé scény z minulého týdne oběhly celý svět, kapitán Lutonu se bezvládně zhroutil k zemi a po kolapsu nejevil známky života. Na hřiště okamžitě přispěchali záchranáři, kteří Lockyera ošetřili. Nejdůležitější informací je, že velšský reprezentant je již při vědomí a reaguje. Utkání mezi Lutonem a Bournemouthem se z pochopitelných důvodů nedohrálo a bude se opakovat od úvodního hvizdu v náhradním termínu.

Lutonu tak v neúplné ligové tabulce patří sestupová osmnáctá pozice, na záchranu ztrácejí pět bodů, mají ale jeden zápas k dobru. Trenérovi Robu Edwardsovi bude kromě kapitána Lockyera chybět také anglická dvojice Burke, Potts.

V tabulce jsou na tom o poznání lépe hosté z Newcastlu. Ti po sedmnácti kolech mají na svém kontě 29 bodů a nacházejí se na šesté příčce. Vzhledem k vypadnutí z pohárové Evropy, v základní skupině Ligy mistrů totiž skončili na nepostupovém čtvrtém místě a do jarních bojů se tak nepodívají, se už mohou soustředit výhradně na domácí ligovou soutěž.

S pohledem na marodku Magpies se může vypadnutí z evropských pohárů jevit jako dobrá zpráva. Trenérovi Eddiemu Howeovi stále chybí hned desítka hráčů, v sobotu nenastoupí například brankářská jednička Pope, mimo hru je i klíčové trio záložníků Joelinton, Willlock, Tonali a dlouhodobě zraněný je i Harvey Barnes. Nejistá je také situace okolo útočníka Isaka, kterého trápí třísla.

Luton Town - pravděpodobná sestava:
Kaminski; Doughty, Bell, Mengi, Osho, Kabore; Barkley, Lokonga; Brown, Adebayo, Townsend

Newcastle United - pravděpodobná sestava:
Dúbravka; Burn, Schär, Lascelles, Livramento; Joelinton, Guimaraes, Longstaff; Gordon, Wilson, Almiron

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.58 - 4.15 - 1.63

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Fulham FC - Burnley FC

sobota 16:00

Oba týmy se budou snažit odčinit porážky z posledního kola. Fulham nestačil na Newcastle, zatímco Burnley doma prohrálo s Evertonem.

Fulham v minulém kole prohrál na hřišti Newcastlu 0:3. Utkání ovlivnilo brzké vyloučení Jimeneze, který za tvrdý faul musel do sprch už ve 22. minutě. Magpies přesilovky využili a bez problému si dokráčeli pro pohodlné vítězství. Cottagers se však z ligové prohry rychle otřepali a ve středu vyřadili na penalty Everton z EFL Cupu. Svěřenci Marca Silvy si tak posílili sebevědomí před 18. kolem Premier League, kde je čeká předposlední Burnley. Domácí fotbalisté podávají na Craven Cottage nadprůměrné výkony a z osmi utkání zde zatím vyhráli pět.

Fulhamu budou chybět Jimenez (červená karta) a Traore.

Burnley se nadále drží na chvostu tabulky a s osmi body je předposlední. Tým doplácí především na špatné výkony doma, kde prohrál z devíti duelů hned osm. Na Turf Moor naposled Clarets podlehli Evertonu 0:2. Svěřencům Vincenta Kompanyho nevyšlo prvních 25 minut, v kterých Toffees rozhodli dvěma góly o své výhře. Burnley si tak připsalo třináctou porážku v letošním ročníku a jen díky skóre je na devatenácté pozici před Sheffieldem.

Do duelu s Fulhamem zcela jistě nezasáhne Koleosho. Nejisté jsou i starty Corka a Ramseyho.

Fulham FC - pravděpodobná sestava:
Leno - Tete, Bassey, Adarabioyo, Robinson - Cairney, Palhinha - Willian, Pereira, Wilson - Muniz

Burnley FC - pravděpodobná sestava:
Trafford - Vitinho, O'Shea, Beyer, Taylor - Larsen, Berge, Brownhill, Odobert - Amdouni, Foster

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.70 - 3.89 - 5.35

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Liverpool FC - Arsenal FC

sobota 18:30

Den před Štědrým večerem se fanoušci fotbalu mohou těšit na řádný šlágr. Do Liverpoolu totiž přijede v 18. kole Premier League Arsenal, jenž se tu utká v přímém souboji a první místo.

Liverpool v minulém kole remizoval na domácí půdě s Manchesterem United 0:0 a díky tomu před sebe Arsenal pustil o bod na první pozici. Reds nevyužili velké převahy, kterou si proti Red Devils vypracovali, například ve statistice střel na branku Kloppův výběr kraloval v poměru 8:1. Překonat Andrého Onanu se ale nikomu nepodařilo. V úplně poslední zápase se Liverpool střetl rámci Ligového poháru s West Hamem, kterému nadělil příděl 5:1. Trefili se Dominik Szoboszlai, Curtis Jones, Cody Gakpo, Mohamed Salah a na závěr opěr Jones.

Reds se právě spolu s Gunners mohou pyšnit nejlepší defenzivou soutěže, oba celky inkasovaly pouze patnáctkrát. Bezbranková remíza s Man Utd však ukončila dlouhou sérii 26 zápasů, během které dokázal Liverpool pokaždé alespoň jedenkrát skórovat. Před duelem s celkem z Manchesteru však Kloppovi svěřenci třikrát vyhráli. Sice to nebyla klání se soupeři bojujících o podobné příčky, i tak se ale Reds nadřeli. Porazili totiž 4:3 Fulham, 2:0 Sheffield United a nakonec 2:1 Crystal Palace.

Liverpoolu se nevyhýbají ani zranění. Poranění kyčle trápí Thiaga, rameno zase Andrewa Robertsona. Zraněné lýtko má Stefan Bajčetić, koleno trápí Alexis Mac Allistera a Joela Matipa. Svalové potíže má Diogo Jota. Zlepšit náladu však mohl fakt, že Reds v Evropské lize vyhráli svou skupinu a postoupili přímo do osmifinále. Soupeře se dozví až podle vítězů předkola play-off.

Arsenal v posledním klání Premier League porazil na domácí půdě 2:0 Brighton, když se trefili Gabriel Jesus a Kai Havertz. Gunners si tak vynahradili předchozí porážku 0:1 s Aston Villou, díky které o první místo na týden přišli. V Lize mistrů Arsenal v posledním utkání skupiny remizoval 1:1 s PSV, to však nic neměnilo na tom, že postoupil z prvního místa a v osmifinále této soutěže se utká s portugalským Portem. V tomto střetu budou jistě svěřenci manažera Mikela Artety velkými favority na postup mezi nejlepší osmičku.

Před porážkou s Villans však Arsenal držel sérii čtyř výher v řadě, během které porazil 3:1 Burnley, 1:0 Brentford a 2:1 Wolves. Ani v případě Gunners není marodka prázdná, momentálně jsou na ni Jorginho, Thomas Partey, Jurrien Timber, Takehiro Tomiyase či Fabio Vieira. Nejistý je také stav Mohameda Elnenyho. Arsenal nemá ve svých žádného střelce, jenž by tým táhl jako v případě Liverpool jedenácti brankami Mohamed Salah. V případě londýnského týmu je nejlepší kanonýr s pěti zásahy Bukayo Saka.

V nynějším vzájemné duelu se dá očekávat, že o góly nebude nouze, jelikož oba týmy skórovaly ve všech 22 posledních vzájemných konfrontacích na Anfieldu kromě čtyř. Poslední vzájemný zápas se odehrál letos v dubnu rovněž na Anfield Road a skončil remízou 2:2. Gunners při tom vedli po půl hodině hry o dvě branky, když se trefili Gabriel Martinelli a Gabriel Jesus. Reds však využili domácího prostředí a zásluhou Mohameda Salaha a Roberta Firmina, jenž srovnával až v 87. minutě. A to ještě Salah neproměnil penaltu.

Liverpool FC - pravděpodobná sestava:
Allison - Alexnder-Arnold, Konaté, van Dijk, Tsimikas - Szoboszlai, Endo, Jones - Salah, Gakpo, Díaz.

Arsenal FC - pravděpodobná sestava:
Raya - White, Saliba, Gabriel, Zinchenko - Ödegaard, Rice, Havertz - Saka, Jesus, Martinelli.

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.51 - 3.75 - 2.76

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Aston Villa - Sheffield United

pátek 21:00

Fotbalisté Aston Villy prožívají euforii a svou šest kol trvající neporazitelnost chtějí prodloužit proti Sheffieldu, jenž v duelu s Chelsea utržil už třináctou ligovou prohru a v současné chvíli okupuje poslední místo.

Villans v 17. kole málem přišli o svou neporazitelnost. Na půdě Brentfordu prohrávali od 45. minuty a dlouho se proti nevyzpytatelnému soupeři nemohli prosadit. Potom ovšem přišla 71. minuta, v které obdržel za tvrdý zákrok červenou kartu domácí Mee. Svěřenci Unaie Emeryho oslabení Bees využili a po brankách Morena a Watkinse oslavili další vítězství, čímž prodloužili sérii bez prohry na šest utkání. Aktuálně třetí tým Premier League má i v dalším kole velkou šanci bodovat, jelikož přivítá poslední Sheffield.

Domácímu týmu určitě nepomůžou Buendia, Kamara, Mings a Traore.

Hosté v minulém kole dle předpokladů podlehli Chelsea 0:2. Sheffield si připsal už třináctou porážku v sezóně a s osmi body se nachází na poslední pozici. Tým trápí velké problémy v defenzivě a 43 inkasovaných branek mluví za vše. K tomu lze přičíst i velmi neproduktivní útok, který zatím vstřelil pouze 12 gólů v 17 zápasech! Manažer Chris Wilder má tak před sebou spoustu práce, pokud chce mužstvo zachránit v nejvyšší anglické lize.

Na hostující straně nebudou k dispozici Basham, Brewster, Davies, Egan, Jebbison a Norrington-Davies.

Aston Villa - pravděpodobná sestava:
Martínez - Konsa, Carlos, Torres, Digne - Bailey, McGinn, Luiz, Ramsey - Diaby, Watkins

Sheffield United - pravděpodobná sestava:
Foderingham - Bogle, Ahmedhodzic, Trusty, Lowe - Souza - McAtee, Osula, Hamer, Archer - McBurnie

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.21 - 7.31 - 13.60

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Crystal Palace - Brighton & Hove Albion

čtvrtek 21:00

Ve čtvrtek odpoledne započne duel Crystal Palace s Brightonem program 18. kola anglické Premier League. Domácí Eagles se v posledních týdnech trápí a propadají se tabulkou, zářnou formu nemají ale ani Seagulls.

Svěřenci Roye Hodgsona na domácím stadionu naposledy naplno bodovali na začátku září, kdy v Selhurst Parku porazili Wolverhampton jasně 2:0. Poslední čtyři zápasy na svém hřišti Eagles dokonce prohráli, tři body si odtud odvezli kromě favoritů z Liverpoolu a Tottenhamu také tápající Everton s Bournemouthem.

Jejich současná forma se odráží také v ligové tabulce. Po 17 odehraných kolech jim náleží 15. příčka, jen o bod méně má například Everton, kterému bylo odečteno 10 bodů za porušení finanční Fair Play.

Náročnou sezónu zažívají také svěřenci Roberta De Zebriho. Ti totiž musí ligové povinnosti skloubit s působením v pohárové Evropě. V základní skupině Evropské ligy si sice minulý týden zajistili konečnou první příčku po výhře nad Marseille, v anglické nejvyšší soutěži to ale není úplně ono. Po poslední prohře na půdě dominantního Arsenalu Seagulls klesli až na devátou příčku, když je předstihl londýnský West Ham.

Co se týče čtvrtečního duelu, tak je papírovým favoritem celek z jižního pobřeží. De Zerbimu ale chybí řada klíčových hráčů, a tak by nebylo velkým překvapením, kdyby domácí fotbalisté získali na své půdě alespoň bod.

Crystal Palace - pravděpodobná sestava:
Henderson; Clyne, Andersen, Guehi, Mitchell; Riedewald, Richards; Olise, Eze, Ayew; Mateta

Brighton - pravděpodobná sestava:
Steele; Hinshelwood, Dunk, Van Hecke, Igor; Gross, Baleba; Adingra, Pedro, Mitoma; Ferguson

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.34 - 3.31 - 2.35

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Arsenal FC
17
12
3
2
35 : 15
39
2
Liverpool FC
17
11
5
1
36 : 15
38
3
Aston Villa
17
12
2
3
37 : 21
38
4
Manchester City
17
10
4
3
40 : 20
34
5
Tottenham Hotspur
17
10
3
4
35 : 23
33
6
Newcastle United
17
9
2
6
36 : 21
29
7
Manchester United
17
9
1
7
18 : 21
28
8
West Ham United
17
8
3
6
29 : 30
27
9
Brighton & Hove Albion
17
7
5
5
33 : 30
26
10
Chelsea FC
17
6
4
7
28 : 26
22
11
Fulham FC
17
6
3
8
26 : 29
21
12
Brentford FC
17
5
4
8
24 : 24
19
13
Wolverhampton Wanderers
17
5
4
8
21 : 29
19
14
AFC Bournemouth
16
5
4
7
21 : 30
19
15
Crystal Palace
17
4
5
8
17 : 25
17
16
Everton FC
17
8
2
7
22 : 20
16
17
Nottingham Forest
17
3
5
9
17 : 30
14
18
Luton Town
16
2
3
11
17 : 32
9
19
Burnley FC
17
2
2
13
16 : 36
8
20
Sheffield United
17
2
2
13
12 : 43
8

Zbývající zápasy

23.12. 16:00
Manchester City - Brentford FC (zápas odložen)

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (1319)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele