18. kolo
23.12.2023 16:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Wilson Odobert (© AFP)

Burnley pod dozorem první dámy v Premier League pookřálo. Fulham na kanonády nenavázal

Burnley zvítězilo v 18. kole Premier League na hřišti Fulhamu 2:0. V první půli hned několik veledůležitých zákroků vytáhl mladý brankář hostů James Trafford, jenž do pauzy udržel bezgólový stav. Poločasový proslov kouče The Clarets měl na jeho svěřence očividně velký vliv, když po necelých dvou minutách druhého dějství skóroval Wilson Odobert, na nějž navázal o 20 minut později Sander Berge. Nováčkovi soutěže tak při cestě ze dna tabulky možná přinesla kýžené štěstí Rebecca Welchová, která se stala první ženou, jež odpískala v roli hlavní rozhodčí zápas anglické nejvyšší soutěže.

Burnley se toužilo před Vánoci alespoň přiblížit 17. nesestupové pozici, na hřišti Fulhamu mu ovšem po zásluze příslušel titul outsidera. Nováček ligy totiž z osmi zápasů na stadionech soupeřů vybojoval jen pět bodů. Londýňané naopak patřili mezi nejobávanější domácí celky, když v posledních dvou případech vyprovodili West Ham i Nottingham pěti góly. V těchto duelech zazářil především Raúl Jiménez, který skóroval hned třikrát. Mexický kanonýr al kvůli červené kartě do zápasu zasáhnout nemohl, a tak ho na hrotu nahradil Brazilec Rodrigo Muňiz.

První zajímavou příležitost si vypracoval Harry Wilson, když si narazil míč o jednoho z protihráčů a střelou k pravé tyči pořádně protáhl mladíka Trafforda, jenž musel záhy zasahovat také proti zakončení Joaa Palhinhy. Anglický brankář měl plné ruce práce i po přímém kopu Andrease Pereiry, který nepříjemně tečoval jeden ze clonících hráčů. Ani v tomto případě však Trafford nemusel lovit míč ze sítě.

Gólman Burnley navíc ještě v závěru poločasu vystavil stopku Alexovi Iwobimu, jehož zblokovanou ránu reflexivním zákrokem vyrazil. V nastaveném čase mělo šanci na otevření skóre hned několik domácích hráčů, avšak vždy se našel někdo, kdo míči zabránil doputovat za brankovou čáru.

Druhá půle měla poměrně rychlý rozjezd, když talentovaný Švýcar Zeki Amdouni dělovkou z voleje těsně minul. Krátce nato však skóre otevřel Odobert, na jehož střelu z dálky mířenou do šibenice Bernd Leno nedosáhnul. Svou odměnu v podobě přesné trefy obdržel i parádně hrající štítový záložník Berge, který přízemní pokus zpoza vápna zamířil k levé tyči.

Obrovskou šanci na to, dostat Fulham zpět do hry, měl Antonee Robinson, nicméně slabší pravačkou z malé vzdálenosti jen napálil jednoho z beků Clarets. V závěru se ještě snažil zdramatizovat vývoj utkání Timothy Castagne, ale také belgický krajní obránce si vylámal zuby na fantastickém Traffordovi.

Fulham tak překvapivě prohrál a Burnley získalo tříbodový dárek. Další duel čeká Londýňany 26. prosince s Bournemouthem, The Clarets se ve stejný den střetnou s Liverpoolem.

Autor: Livesport.cz / Vojtěch Kryštof

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele