Premier League - preview 32. kola

08.04.2017, 08:40, aktualizováno 10.04.2017, 08:50
Previews
Pondělní dohrávka anglické nejvyšší soutěže nás zavede do Londýna, kde Crystal Palace přivítá Arsenal. Zatímco domácí bojují o záchranu, Gunners touží po návratu na pohárové příčky...
Crystal Palace - Arsenal FC  (pondělí 21:00)
Pondělní dohrávku dvaatřicátého kola Premier League obstará malé londýnské derby mezi Crystal Palace a Arsenalem. Zatímco domácí Eagles bojují o udržení v nejvyšší soutěži, Arsenal je stále ve hře o kvalifikaci do Ligy mistrů. V tomto ohledu Kanonýrům víkendová klání spíše zavařila, neboť všichni nejbližší konkurenci v podobě Liverpoolu, Manchesteru United i Manchesteru City ve svých zápasech zvítězili, nemluvě o úhlavním rivalovi z Tottenhamu, který suverénně drží druhou příčku a jako jediný ještě drží naději na stažení vedoucí Chelsea.

Manažerský souboj Sama Allardyce s Arsenem Wengerem má ostatně také svou historii, neboť oba kouči se již několikrát u postranní čáry nepohodli, a to především kvůli hernímu stylu Allardyceových týmů, které s Arsenalem nikdy nezacházely v rukavičkách. Nyní však anglický trenér přiznal, že v poslední době kvůli změnám pravidel a přístupu rozhodčích k zákrokům obecně sáhl k odlišnému přístupu. "Už ani netrénujeme ‚tackling‘, protože v dnešní době je příliš obtížné uniknout trestu, i když se vám obranný zákrok povede. Místo toho hráče instruujeme, aby zachytávali míče a spíše zůstávali na nohou, než aby jezdili po zadku jako za starých časů."

"Musíme se v této oblasti trochu krotit, neboť dostat žlutou kartu je v současném fotbale velmi snadné, a když se to opakuje, přijdete o své hráče na další zápasy," pokračoval Allardyce. "Několikrát se stalo, že si na nás (Wenger) stěžoval kvůli fyzické hře, ale dneska už jde vyvíjet takový tlak na soupeře jen těžko kvůli současným pravidlům a ochraně hráčů, kterou si zaslouží."

Crystal Palace se po sérii čtyř vítězství za sebou vrátil tvrdě na zem prohrou 1:3 se Southamptonem a stále se v tabulce nachází jen tři body nad sestupovým pásmem. Ve zbytku sezony navíc Eagles čeká dost možná nejtěžší los ze všech konkurentů v boji o záchranu, neboť je čekají zápasy hned s pěti týmy z první šestky. Do toho se navíc Allardyceovi strhla zdravotní krize v podobě devíti indisponovaných hráčů, mj. Cabaye, Dann, Souare, Tomkins, Campbell, Wickham a otazník visí také nad startem Patricka van Aanholta.

Momentální situace v Arsenalu je dost možná nejkritičtější za posledních dvacet let a manažer Arsene Wenger na předzápasové tiskové konferenci stále nepotvrdil, zda po sezoně v klubu skončí, anebo prodlouží stávající kontrakt, který mu v létě vyprší. "Už jsem se na toto téma vyjadřoval dříve a nemám k tomu co dodat. Nemohu vám říci nic jiného, než co jste ode mě už mnohokrát slyšeli. Chápu, že toto téma vyvolává zájem, ale pro mě je nejdůležitější to, co se děje na hřišti."

Momentální šestá příčka a sedmibodový odstup od čtvrtého místa, zaručujícího kvalifikaci do Ligy mistrů, poněkud zmírňuje fakt, že Arsenal má v tuto chvíli odehráno méně zápasů než jeho konkurenti, a pokud v těchto dohrávkách nezaváhá, má umístění v první čtyřce ve vlastních rukou. Černou sérii porážek o víkendu utnulo pohodlné vítězství 3:0 nad West Hamem a stejně jako tehdy se i v pondělí objeví v brance Gunners brankářská trojka Emiliano Martínez, neboť Petr Čech i David Ospina zůstávají stále mimo hru. Po krátké absenci se naopak vrací Francis Coquelin, byť není jisté, zda jej Wenger hned postaví na úkor sehraného dua Xhaka-Elneny.
Crystal Palace - pravděpodobná sestava:
Hennessey - Ward, Kelly, Sakho, Schlupp - McArthur, Milivojević, Puncheon - Zaha, Benteke, Townsend
Arsenal FC - pravděpodobná sestava:
Martínez - Bellerín, Mustafi, Gabriel, Monreal - Xhaka, Elneny - Walcott, Özil, Alexis - Welbeck
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.55 - 3.90 - 1.77
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Sunderland AFC - Manchester United  (neděle 14:30)
Vysoce favorizovaný Manchester United zavítá na půdu beznadějně posledního Sunderlandu a pochopitelně bude chtít vyhrát. Jenže právě v těchto zápasech jsou Rudí ďáblové velice nespolehliví a případná další ztráta (a tou je i remíza) jim opět může zkomplikovat návrat do Ligy mistrů. Pro Sunderland je souboj s Manchesterem výzvou a zároveň jednou z posledních možností, jak se ještě zachránit.

Sunderland je letos v lize marný, na druhou stranu s Rudými ďábly nemá zas tak špatnou bilanci. Například loni domácí zvítězili na svém stadionu 2:1 a před třemi roky dokonce vyhráli na Old Trafford 1:0. Tak trochu to charakterizuje "postfergusonovský" Manchester, protože zajdeme-li v historii ještě dál, už na žádné vítězství Sunderlandu nenarazíme...

Černé kočky jsou pevně přišpendleny ke dnu ligové tabulky a zatím nic nenasvědčuje změně. Poslední ligová kola si navíc vedou velmi tragicky, šest zápasů bez vítězství, z toho rovnou pět porážek, a možná to nejdůležitější - ani jeden vstřelený gól! Ani jeden. A vyrukovat s takovouto produktivitou na Manchester United? To příliš valné naděje nedává.

Ale jak už jsme si zvykli, porazit papírově slabší tým činí Manchesteru potíže. Na jednom z nejslavnějších anglických celků už se letos bodově "napakovaly" Stoke, Burnley, West Ham, Hull, Bournemouth nebo West Bromwich. A jsou to právě tyto body, které pak v konečném účtování United chybějí a které mohou hrát zásadní roli v otázce, zda se příští rok bude hrát na Old Trafford Liga mistrů. Mimochodem Manchester ztratil body i v minulém kole, když opět jenom remizoval 1:1, tentokrát s Evertonem.

McNair, Watmore, Kirchhoff, Piennar i "manchesterský" Januzaj, to je výčet jmen, která budou Sunderlandu scházet. Mourinhův tým je na tom prakticky stejně, se zraněním laborují Smalling, Jones, Mata, Rooney a Young.
Sunderland AFC - pravděpodobná sestava:
Pickford - Jones, Koné, Denayer, Oviedo - Ndong, Gibson, Cattermole - Borini, Anichebe, Defoe
Manchester United - pravděpodobná sestava:
Gea - Valencia, Bailly, Rojo, Blind - Pogba, Herrera - Lingard, Mikhitaryan, Martial - Ibrahimovič
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 8.40 - 5.05 - 1.38
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Everton FC - Leicester City  (neděle 17:00)
Everton soupeří o evropské poháry, Leicester se drží v klidném středu tabulky. V podstatě se dá říci, že tři body zkrátka potřebují daleko více domácí. V minulosti se jim ale na svého protivníka ne úplně dobře dařilo, všudy všeho ho porazili jen jednou v uplynulých sedmi případech, bylo tomu ovšem v rámci Premier League právě letos na podzim.

Oba celky se o pár dní později utkaly v rámci FA Cupu a úspěšnější byli tentokráte obhájci ligového titulu. Vyrovnaná bitva se ostatně očekává i nyní, neboť Lišky prožívají jedno z nejúspěšnějších období sezóny a vyhráli už šestkrát v řadě. Léčba novým manažerem Craigem Shakespeare evidentně zabrala.

Hosty čeká už příští týden čtvrtfinále Ligy mistrů na půdě Atlética, takže by se především před tímto důležitým duelem chtěli dobře navnadit. "Vůbec se ale o tom zápase ještě nebavíme. Teď nás čeká Everton," upozorňoval Shakespeare. "Bude to těžký zápas. Everton je doma silný a organizovaný. A často hrozí před brankou."

Toffees před vlastními fanoušky už třikrát v řadě neinkasovali, jejich útočná potence je přitom na Goodison Parku úchvatná, neboť během posledních šesti zápasů nastříleli dohromady 22 branek! "Jestli v následujících dvou domácích utkáních vyhrajeme, budeme se prát o pátou nebo šestou pozici," říkal manažer Ronald Koeman.

Ten se bude muset vypořádat se suspendací Ashleyho Williamse, naopak se po problémech s lýtkem může do hry vrátit Morgan Schneiderlin. Nicméně James McCarthy a Aaron Lennon jsou pořád nedostupní. "Nevidím rozdíl oproti Leicesteru pod Ranierim a tím nynějším. Pořád má stejné hráče. Očekáváme vážně tvrdý boj," dodával Koeman.

Leicester postrádá kapitána Wese Morgana a Nampalyse Mendyho, kteří jsou zranění, v jeho sestavě uvidíme i s ohledem na Ligu mistrů zřejmě hodně změn. Celkově se hostům venku letos vůbec, vůbec nedaří. Prohráli hned desetkrát z celkových čtrnácti utkání, uspět naplno dokázali pouze na West Hamu, a celkově si z cizích hřišť odvezli jen šest bodů.
Everton FC - pravděpodobná sestava:
Robles - Holgate, Pennington, Jagielka, Baines - Gueye, Barry (Schneiderlin) - Barkley, Davies, Calvert-Lewin - Lukaku
Leicester City - pravděpodobná sestava:
Schmeichel - Simpson, Benaloune, Huth, Fuchs - Mahrez, Drinkwater, Ndidi, Albrighton - Okazaki - Vardy
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.77 - 3.80 - 4.70
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tottenham Hotspur - Watford FC  (sobota 13:30)
Druhý Tottenham, ztrácející sedm bodů na Chelsea, přivítá na White Hart Lane Watford, jemuž se třiceti sedmi body patří místo v klidném středu tabulky. Po zranění kotníku by mohli na trávníku teoreticky Spurs přivítat svou největší hvězdu, střelce anglické reprezentace Harryho Kanea, zda ho diváci uvidí na hřišti od úplně první minuty, však jisté není.

"Uvidíme zítra, zda začne v základu nebo pouze na lavičce, ale jsou to pro nás dobré zprávy, že už je připravený," uvedl k návratu populárního forvarda kouč Tottenhamu Mauricio Pochettino.

"Je to pro nás hodně důležitý hráč a i on je nadšený, že už může být k dispozici. Normálně po měsíci mimo hru potřebujete nějaký čas na to se zase dostat do tempa soutěže, ale on je výjimečný hráč."

Favoritem utkání jsou pochopitelně Kohouti. Nejen díky jednoznačnému rozdílu v postavení v tabulce, ale také proto, že domácí utkání proti Watfordu Spurs prohráli naposledy v roce 1985. v Premier League se oba celky potkaly zatím sedmkrát, z těchto zápasů Tottenham v současnosti drží čtyřzápasovou šňůru bez porážky.

Zatímco Spurs se těší na návrat Harryho Kanea, největší ofenzivní hrozbou hostujícího celku je bezpochyby Troy Deeney. Osmadvacetiletý anglický forvard, jenž je ve službách Watfordu už od roku 2010, nastřílel v posledních osmi ligových utkáních rovných šest branek.

Je otázkou, kdo bude Deeneymu čelit v brance Tottenhamu. Start Huga Llorise není jistý, neboť první gólman Kohoutů je nemocný, dvojku Michela Vorma pak trápí zranění kolene. Dočkáme se tedy debutu Paua Lopeze?
Tottenham Hotspur - pravděpodobná sestava:
Lloris - Dier, Alderweireld, Vertonghen - Walker, Wanyama, Dembelé, Davies - Eriksen, Alli - Son
Watford FC - pravděpodobná sestava:
Gomes - Janmaat, Mariappa, Cathcart, Holebas - Cleverley, Doucouré, Capoue - Amrabat, Deeney, Niang
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.21 - 6.90 - 14.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Manchester City - Hull City  (sobota 16:00)
S Marcem Silvou by Hull bojoval o pohárovou Evropu. Tohle odvážné tvrzení je sice čirou utopií, bilance získaných bodů po jeho příchodu na ostrovy tomu však odpovídá. Jen tři týmy získaly od té doby víc bodů než Hull (takže by to byla dokonce Liga mistrů). Pod Tigers jsou od zhruba půlky ledna dokonce i fotbalisté Manchesteru City, kteří v dobré formě hrajícího nováčka vyzvou na Etihad Stadium.

Portugalský manažer dostal svůj tým z bryndy, během jedenácti zápasů hned pětkrát vyhrál, zatímco porážek si připsal o jednu méně. Jaký to kontrast od Mikea Phelana, jenž v době své "největší slávy" získal ze čtrnácti utkání upocených pět bodíků. Nyní se naopak fanoušci těší ze tří domácích výher v řadě proti Swansea, West Hamu a posledně Middlesbrough.

I podle slov Marca Silvy však Hull musí co nejdříve přenést domácí formu i do venkovních zápasů, vždyť z posledních 13 uhráli jeden jediný bod! Když ne třeba hned pro utkání s Man City, tak hned za týden hrají Tigers důležitý duel na půdě Stoke City - a pokud by z tohoto dvojzápasu nevytěžili ani bod, patrně se znovu dostanou do pořádné šlamastyky.

Mezitím Pep Guardiola po porážce na hřišti Chelsea definitivně odhlásil svůj celek z boje o titul a soustředí se na jediný cíl - umístění v Top 4. Pozici k tomu má poměrně slušnou, na pátý Arsenal i šestý Manchester United shlíží s čtyřbodovým náskokem - jenže oba celky mají zápas k dobru, což nás přivádí do zapeklité a zajímavé bitvy, kterou jistě doplní i Liverpool.

Citizens doplatili na těžký los, se kterým se nedokázali popasovat. Už domácí remíza se Stoke byla předzvěstí nepříznivých časů, zisk dvou bodů z utkání s Liverpoolem, na Arsenalu a Chelsea, to je zkrátka pro Pepa Guardiolu málo. Španělský manažer ostatně nevyhrál už čtyři zápasy v řadě, kromě toho na Stamford Bridge prohrál už šestý zápas v sezóně, což se mu v kariéře ještě nestalo.

Dnes má velkou šanci konečně zvítězit, už jen proto, že Hull uspěl na hřišti Manchesteru City jen jednou v historii - před 87 lety v FA Cupu. V zápase mu navíc bude chybět klíčový stoper Harry Maguire, stejně jako Omar Elabdellaoui a Tom Huddlestone. Citizens postrádají známé trio Bacary Sagna, Gabriel Jesus, Ilkay Gündogan, zatímco nad Kompanym a Delphem visí po ojedinělých startech proti Chelsea otazník.
Manchester City - pravděpodobná sestava:
Caballeto - Navas, Stones, Kolarov, Clichy - Fernandinho - Sterling, De Bruyne, Silva, Sané - Agüero
Hull City - pravděpodobná sestava:
Jakupović - Elmohamady, Ranocchia, Davies, Robertson - Marković, Clucas, N'Diaye, Grosicki - Hernández, Niasse
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.18 - 7.70 - 15.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Middlesbrough FC - Burnley FC  (sobota 16:00)
Buď v sobotu, nebo nikdy. Tak nějak by se dalo charakterizovat důležitost sobotního klání pro domácí Middlesbrough. S Burnley jednoduše musí získat tři body, jinak se celku ze severu Anglie začne záchrana ztrácet v nedohlednu.

Hlavním problémem domácích je jednoznačně ofenziva. S Hullem to bylo poprvé, co se jejich ofenzivní vozba prosadila více než jednou - žel bohu si zrovna slabší den vybraly zadní řady, kvůli čemu na KC Stadium nevydolovali Tigers ani jediný bod.

To Burnley v týdnu utnulo nepříznivou sérii 7 ligových duelů bez výhry, když na svém stánku přemohlo Stoke City. Učinilo tak podstatný krok vstříc záchraně, když na první sestupovou příčku má momentálně náskok sedmi bodů.

Middlesbrough rozhodně nenahrává fakt, že svého sobotního soupeře neporazilo v posledních třech soutěžních duelech. Na stranu druhou je Burnley na hřištích soupeřů tím nejhorším celkem, když doposud uhrálo pouhé tři bodíky za tři remízy.

Co se absencí týče, domácí budou doufat, že se včas uzdraví Gaston Ramirez, který zmeškal středeční duel kvůli potížím s kotníkem. Mimo hru pak ještě zůstává trojice Fabio, Calum Chambers a George Friend. Burnley možná bude chybět Steven Defour, který si z minulého utkání odnesl drobný šrám. Do hry pak nezasáhne Gudmundsson, který se stále nezotavil ze svého zranění.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.50 - 3.07 - 3.20
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Stoke City - Liverpool FC  (sobota 16:00)
Bohatým bral, a chudým dával. To se říkalo o bájné postavě mnoha legend i audiovizuálních příběhů, Robinu Hoodovi a stejnou pověst má teď fotbalový Liverpool. Hoši z Anfieldu mají sice nejlepší bilanci ze všech ve vzájemných zápasů velké "top six", ale co z toho, když pak nechávají body v zápasech s daleko slabšími celky.

Tenhle pro příznivce Reds nelichotivá se ukázal i v posledním utkání, v němž Liverpool v týdnu hostil ve středu tabulky se pohybující Bournemouth. Svěřenci Jürgena Kloppa svého soupeře jednoznačně přehráli, avšak z mnoha šancí vsítili pouze dva góly. Hostující celek si na druhé straně za celých devadesát minut vypracoval pouze dvě střely na bránu - ale jak pokus Afobeho, tak Kinga skončily gólem a Bournemouth si z utkání, ve kterém víceméně bylo na hřišti jen jedno mužstvo, vezl cennou remízu - a Liverpool mohl zpytovat svědomí nad dvěma ztracenými body.

Do utkání na bet365 Stadium, jak se podle současného sponzora jmenuje slavné Britannia Stadium, na němž hraje své domácí zápasy celek Stoke, tak jdou Reds ze třetího místa v tabulce, s pouhým dvoubodovým náskokem na čtvrtý Manchester City. V souboji s nepopulárním soupeřem jim nejspíše nepomůže brazilský kouzelník Philippe Coutinho, jenž je nemocný a vynechal tréninky ve čtvrtek i v pátek.

Naopak těšit může příznivce Reds návrat Joela Matipa. Bývalý hráč Schalke byl v týdnu kvůli problémům se zády pouze na lavičce, nyní by se měl vrátit do základní jedenáctky.
Stoke City - pravděpodobná sestava:
Grant - Muniesa, Shawcross, Martins Indi - Diouf, Adam, Cameron, Pieters - Allen, Arnautovič - Berahino
Liverpool FC - pravděpodobná sestava:
Mignolet - Clyne, Matip, Lovren, Milner - Can, Lucas, Wijnaldum - Firmino, Origi, Coutinho
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.50 - 3.23 - 2.23
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
West Bromwich Albion - Southampton FC  (sobota 16:00)
Souboj dvou sousedů z první poloviny tabulky uvidí The Hawthorns, svatostánek West Bromwich Albion. Domácí fotbalisté se v něm utkání se Southamptonem a ačkoliv jsou oba celky sousedé, zeje mezi nimi sedmibodová propast, přičemž lépe jsou na tom The Baggies.

WBA se až do minulého kola mohlo pyšnit solidní formou, zvítězilo nad Arsenalem a remizovalo na půdě Manchesteru United. Proti méně slavnému Watfordu ale neuspělo a po porážce 0:2 zůstalo na osmém místě. The Baggies si v tomto tak trochu hrají svojí ligu, protože z osmého místa na poháry poměrně jasně ztrácejí a naopak před devátým místem je dělí náskok sedmi bodů. Je tedy jasné, že ani po tomto kole k žádnému tabulkovému posunu u domácích nedojde.

Naopak tím, kdo se může výrazně propadnout je Southampton. V případě porážky až na čtrnácté místo a to je oproti stávajícímu devátému místu velký rozdíl. The Saints si v posledních týdnech nevedou vůbec špatně, dvě utkání jim sice odložili, ale jinak deset získaných bodů za pět kol není vůbec špatná bilance. V minulém kole si Southampton bez problému poradil s Crystal Palace 3:1.

Na The Hawthorns se utkají týmy, které spolu mají vzácně vyrovnanou bilanci. WBA dokázal v prvním zápase na půdě Saints zvítězit 2:1, ale loňskou sezonu například ani jednou nevyhrál a dokonce nevstřelil ani gól.

West Bromwich bude mít oproti Southamptonu jednu nesmírnou výhodu. Jeho kádr je totiž kompletní. Totéž se ale rozhodně nedá říci o hostech. Na marodce zůstávají Targett, Austin, McCarthy a van Dijk. Potrestaný je Romeu a u Gabbiadiniho, Boufala, Bertranda a Davise je start nejistý.
West Bromwich Albion - pravděpodobná sestava:
Foster - Dawson, McAuley, Evans, Nyom - Fletcher, Livermore - Phillips, Morrison, Chadli - Rondón
Southampton FC - pravděpodobná sestava:
Forster - Soares, Stephens, Yoshida, McQueen - Clasie, Hojbjerg - Ward-Prowse, Tadič, Redmond - Long
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.00 - 3.20 - 2.53
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
West Ham United - Swansea City  (sobota 16:00)
Jak West Ham, tak Swansea jsou namočeni do záchranářských starostí. Domácí jsou na tom každopádně určitě o něco lépe, protože od sestupového pásma je dělí pět bodů. Jenže právě nyní přivítají osmnáctý celek, který by se mu v případě vítězství dostal na dostřel. Hosté stejně jako jejich soupeř poměrně dlouho vzhlíží k dalšímu tříbodovému výsledku.

Opravdu těžko hodnotit, kdo je aktuálně v lepší formě. Spíše bychom se měli bavit o tom, kdo má lepší výsledky z poměrně bídných několika uplynulých kol. A v tomhle ohledu vede velšský klub, který z možných dvanácti bodů získal aspoň jeden. Kladiváři totiž od půlky února získali pouhé dva z jedenadvaceti, které byly ve hře.

Pakliže Swansea prakticky po celou dobu balancuje na hranici sestupu, u West Hamu je tak rapidní pokles spíše překvapivou záležitostí. Vždyť se ještě před pár týdny ocital v klidném středu tabulky. "Musíme pokračovat pořád v naší práci. Už to smrdělo předtím, ale fakt jsem si nemyslel, že prohrajeme pětkrát v řadě," hlesl domácí stratég Slaven Bilič.

Jeho tým vlastně od začátku března doplácí hlavně na nevyrovnané výkony v defenzívě. Inkasoval za toto období na jeden zápas vždy alespoň dva góly. "To už není o tom, co můžeme. My prostě v sobotu musíme," hlásal Bilič. "Naším úkolem je udržet si fanoušky, aby stáli za námi. I oni budou nervózní. Ale máme vše ve svých rukou."

The Swans po neúspěchu s Tottenhamem ve vloženém kole poprvé od dvacátého kola zabředli zpátky na červené příčky. Celkově si připsali už svou devatenáctou porážku. Hůře je na tom v tomhle ohledu už jen poslední Sunderland. "West Ham měl v poslední době problémy. Takže si můžeme věřit," říkal hostující lodivod Paul Clement.

Domácí doufají, že k zápasu budou plně připraveni útočníci Michail Antonio a Andrew Carroll, na marodce se každopádně stále nacházejí Aaron Cresswell, Winston Reid, Angelo Ogbonna a Pedro Obiang. "Budeme teď hrát proti týmu, který je jen kousek za námi. Hodně si věříme," sliboval dobrý výkon Bilič.

Clement nehlásí žádná nová zranění, možná však bude muset přeskupit řady kvůli Kylovi Naughtonovi, jehož by na pravém kraji obrany případně nahradil Leroy Fer. Nejistý je start také u brankářské jedničky Lukasze Fabiaňského. "Potřebujeme získat dobrý výsledek, hlavně v následujících dvou kolech, protože se sezóna krátí," dodával hostující manažer.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.15 - 3.30 - 3.60
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
AFC Bournemouth - Chelsea FC  (sobota 18:30)
Magické číslo je 18! Přesně tolik bodů totiž svěřencům Antonia Conteho chybí k tomu, aby měli jistotu mistrovského titulu. Další tři body budou moci ukrojit na půdě Bournemouthu, který středeční remízou na půdě Liverpoolu ukázal, že se o žádného otloukánka silnějších rozhodně nejedná.

Po překvapivé domácí prohře s Crystal Palace před sebou měli Blues nelehký úkol, jelikož si nemohli dovolit zaváhat proti Manchesteru City. Po nervózním utkání a s porcí slušného štěstí nakonec tři body zůstaly na Stamford Bridge, díky čemu je náskok na druhý Tottenham stále sedmibodový. Vedoucí celek však v dubnu ještě čekají těžké výjezdy na Old Trafford a do Goodison Parku, kvůli čemu by zaváhání na půdě Bournemouthu představovalo nepříjemnou komplikaci.

To Bournemouth uprostřed týdne šokoval zaplněný Anfield Road, když domácímu Liverpoolu na poslední chvíli uzmul dva cenné bodíky. Co se dlouhodobější formy týče, zdá se, že jsou svěřenci Eddieho Howea z nejhoršího venku. Přes leden a únor táhli dlouhou šňůru utkání bez vítězství, nicméně posledních 5 ligových zápasů jsou naopak neporažení, když z nich vytěžili tři remízy a dvě výhry. Pro vedoucí celek tabulky tak v sobotu rozhodně nepůjde o lehký zápas.

Jasným favoritem však hosté rozhodně zůstávají, však nad svým soupeřem vyhráli 6 z celkově 8 vzájemných měření sil. Cherries doma naposledy nad Blues zvítězili v roce 1988, což už je pořádně zaprášená historie.

Chelsea by měla zpátky do svých řad přivítat Victora Mosese, který po reprezentační pauze prozatím absentoval se zraněným palcem na noze. Jinak by měl mít Antonio Conte k dispozici kompletní kádr, na tiskové konferenci žádné jiné trable neohlásil.

Bournemouth bude možná postrádat Dana Goslinga, o jehož startu se rozhodne až před utkáním. Stejně tak je nejistá účast Juniora Stanislase, zatímco mimo je zcela určitě Tyrone Mings, který si stále odpykává svůj pětizápasový trest.
AFC Bournemouth - pravděpodobná sestava:
Boruc - Smith, Francis, Cook, Daniels - Fraser, Arter, Wilshere, Pugh - King, Afobe
Chelsea FC - pravděpodobná sestava:
Courtois - Azpilicueta, Luiz, Cahill - Moses, Kanté, Matič, Alonso - Pedro, Costa, Hazard
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 6.10 - 4.35 - 1.55
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Chelsea FC30233462:2472
2.Tottenham Hotspur30198360:2265
3.Liverpool FC31179566:3960
4.Manchester City30177657:3458
5.Arsenal FC29166761:3654
6.Manchester United291412343:2454
7.Everton FC31149853:3451
8.West Bromwich Albion311281139:4044
9.Southampton FC291071236:3737
10.Watford FC301071336:4837
11.Leicester City301061437:4736
12.Stoke City31991333:4536
13.AFC Bournemouth31981444:5635
14.Burnley FC311051632:4435
15.West Ham United31961641:5733
16.Crystal Palace30941739:5031
17.Hull City31861732:6130
18.Swansea City31841937:6628
19.Middlesbrough FC304111522:3723
20.Sunderland AFC30552024:5320

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (1663)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele