Představujeme města Eura 2012 - Charkov

05.06.2012, 23:46
Profily, historie
Zaujalo nás
V tomto městě, především na Metalist stadionu, bude doma Nizozemsko, které zde odehraje všechna utkání skupiny. Jeho soupeři mají svou váhu: Německo, Dánsko, Portugalsko.

Historie

Archeologické nálezy pocházejí z doby 2 000 let před naším letopočtem, tedy z doby bronzové. Existuje evidence dalších kultur, zejména v období mezi druhým a šestým stoletím našeho letopočtu.

Město bylo založeno v roce 1656 ukrajinskými kozáky pod vedením jistého Ivana Charikova, obdoby Robina Hooda. Pevnost zde postavená měla sloužit k ochraně jižních hranic Ruské říše, ale již ve století následujícím ztratilo město svůj vojenský význam. V roce 1756 se Charkov stal hlavním městem ruské části Ukrajiny. Roku 1806 vznikla první Univerzita. Koncem XIX. století, spolu se zavedením železničního spojení, začalo město, a s ním také celá oblast, nabývat na významu. Charkov se stal důležitým obchodním a průmyslovým centrem.

Po vítězství VŘSR a vzniku SSSR byl Charkov prohlášen za hlavní město Ukrajinské sovětské socialistické republiky. Toto období trvalo od 1917 do 1934. Obrovský hladomor, trest Stalina pro lid Ukrajiny, donutil desetitisíce lidí opustit vesnice a nastalo stěhování do měst. Mnozí hledali útočiště právě v Charkově.

II. světová válka přinesla utrpení, strádání... Charkov byl jedním z nejvíce zkoušených a postižených míst na válečné mapě Evropy. V říjnu 1941 město dobyla vojska nacistického Německa a jeho spojenců. Bitva trvala čtyři dny, Rudá armáda vzdorovala do té doby, než se podařilo rozebrat zařízení fabrik na výrobu vojenské techniky, zejména obrněných vozů. Stroje pak byly znovu instalovány na východě země a jejich výroba pokračovala do konce války. Po jejím skončení továrna znovu zahájila činnost v Charkově. V květnu 1942 město osvobodila Stalinova vojska, jednalo se o 2. bitvu o Charkov. Několikatýdenní ofenziva v únoru a březnu 1943 vrátila Charkov pod německé velení, ale 23. srpna téhož roku bylo město definitivně osvobozeno od okupantů.

Válečný konflikt zničil 70% města, desítky tisíc obyvatel zahynuly. Jen na dokreslení situace: v dubnu a květnu 1940, tedy více než rok před německou invazí, bylo na přímý příkaz Stalina zavražděno 3 820 Poláků z koncentračního tábora ve Starobělsku. Exekuce se prováděly v budově NKVD, oběti pak naházeny do jam v lese Pjatichatky... V prosinci 1941 začalo vraždění Ukrajinců židovského původu. Popravy trvaly ještě v lednu následujícího roku. Německá okupační vojska zavraždila na 38 tisíc lidí, mrtvá těla skončila v jednom z největších nalezených hromadných hrobů...

Po skončení války Charkov ztratil pozici největšího ukrajinského města, tím se stal Kyjev. Dnes má téměř 1,5 milionu obyvatel, stále mírně převažuje ruština nad jazykem ukrajinským.

Pokrovský chrám © kharkov.ua
Blagověščenský kostel © Qypchak

Stojí za návštěvu

Nejnavštěvovanější památkou je Pokrovský chrám z konce 17. století. Je postaven ve stylu ukrajinského, kozáckého baroka, To se vyznačuje velkou zdobností ale jednoduchostí formy, v níž jsou stavby vybudovány.

Náměstí svobody je třetím největším v Evropě a devátým na světě, má rozlohu téměř 12 hektarů. Pořádají se zde desítky akcí, expozice, trhy, koncerty, staví se zde celá města z písku, v zimě zase ledové paláce. Na ještě větší ploše se nachází Charkovský park kultury a oddechu. Jeho rozloha je 20 kilometrů čtverečných.

Procházka stromořadím nás zavede ke komplexu místní Charkovské státní Univerzity, uvidíme první mrakodrap postavený za sovětské éry, Gazprom nebo také Deržprom, který byl ve své době, 1928, nejvyšší budovou Evropy. Dosáhl výšky 63 metrů, s televizní anténou, od 1955, pak 108 metrů.

Za řekou je Blagověščenský kostel, jedna z významných stavitelských památek města, vybudovaný ve stylu ruské chrámové architektury. Ve městě sídlí několik muzeí, Repinova galerie, filharmonie, celá řada Vysokých škol.

Osobnosti

Sergij Bortkiewicz, 1877-1952, skladatel, pianista, který se v životě dočkal domácího vězení za I. světové války, pronásledování a zničení většiny svých děl za vlády sovětů.
Ilja Mečnikov, 1845-1916, mikrobiolog, nositel Nobelovy ceny za psychologii a medicínu (1908).
Lev Landau, 1908-1968, fyzik, nositel Nobelovy ceny ve svém oboru (1962).
Adolphe Jean-Marie Mouron, 1901-1968, výtvarník a grafik, známý pod uměleckým jménem Cassandre, autor loga známé značky Yves Saint-Laurent.
Boris Michajlov, 1938-?, fotograf, fotografické akty vlastní manželky byly v roce 1968 prohlášeny za pornografii.
Klavdyya Shulzhenko, 1906-1984, operní pěvkyně, vystupovala v Leningradu v době blokády v letech 1941-1944.

Náměstí Svobody

No konečně, fotbal!

Metalist Charkov, jediný zástupce města v nejvyšší soutěži, má v posledních letech předplacené třetí místo v lize. Obsadil jej v posledních šesti ročnících! Pravidelně se tak účastní Evropské ligy, před třemi lety došel do osmifinále, letos až mezi nejlepších osm.

Klub byl založen v roce 1925, ale první zápas se podle dobových záznamů hrál již 6. května 1910. Výsledek se nedochoval, jen se ví, že první tým dal tomu druhému 4 branky.

Charkovští často měnili jméno, od KhPZ to šlo k Dzeržinec, Avangard, Metalist až k k dnešnímu FC Metalist. V roce 1924 se hrál první neoficiální turnaj na území SSSR, zúčastnilo se ho na 80 týmů různých měst země a ve finále Charkov porazil Leningrad 2:1. Liga SSSR se hrála od roku 1936, ale Metalist se ji zúčastnil až v roce 1960. Největšího úspěchu dosáhl v roce 1988, kdy vyhrál pohár, o pět let dříve byl poraženým finalistou, právě tak jako roku 1992 v první sezóně obnoveného ukrajinského poháru.

Druhý největší klub ve městě, FK Charkov, hrával první ligu v letech 2005-2009, pak však po dvou sestupech za sebou a po zfalšování dokumentů přišel o licenci a zanikl.

Mezi osobnosti fotbalu v Charkově patří brankář Nikolai Uhraitskyj, který v padesátých a šedesátých letech hrál za Metalist a Lokomotiv, dále Vladimir Linke a Nikolai Koroljov, nejlepší střelec klubu s 86 góly na svém kontě. Nejslavnějším fotbalovým rodákem je ten, který nikdy v Charkově nehrál. Je jím Volodimir Bezsonov, hráč SSSR, Dynama Kyjev a Macabi Haifa v letech 1976-1991.

Metalist stadium

Na zápasy Euro 2012 byla kapacita stanovena na 35 tisíc návštěvníků, rekordní počet diváků byl na tribunách při zápase s Tavrijí Simferopol 23. září 1980, 42 tisíc. Ale to bylo ještě před rekonstrukcí. Původní stadion byl postaven v roce 1926 na ploše hřbitova Svatého Ducha a jmenoval se Traktor. Slavnostní otevření přebudovaného stadionu se odehrálo v prosinci 2009. Šest tělocvičen, lékařské centrum, hotel, konferenční sál, rehabilitace, to vše tvoří tuto chloubu Charkova.

Zápasy

9.6. 18:00 Nizozemsko - Dánsko, 13.6. 20:45 Nizozemsko - Německo, 17.9. 20:45 Portugalsko - Nizozemsko. A to bude vše, vyřazovací boje už se Charkovu vyhnou.



Soutěž

Také u příležitosti představování měst pořádajících Euro 2012 budete mít možnost hrát a tipovat o ceny. Prvních pět si rozdělí suvenýry s motivy české reprezentace a trička EuroFotbalu.

Označte odpovědi na otázky a také svůj tip na zadaný zápas. Své odpovědi můžete měnit až do začátku tipovaného zápasu. O pořadí bude samozřejmě rozhodovat celkový počet nasbíraných bodů, při rovnosti pak budeme losovat.

Dnešní otázky:


Předposledním zastavením bude Lvov.

Autor: Vilém Hodr

Komentáře (1581)

Přidat komentář
stas87

to namestie docela na hovno keby tam neboli tie stromy tak ok ale takto clovek nic neuvidi

Reagovat
smazaný uživatel

Nahodou me se to libi, uplne neco jinyho nez vsude jinde

Reagovat
stas87

tak aj mne ale bez tych stromov

Reagovat
smazaný uživatel

než v Havířově ne

Reagovat
kubys

No, nevím, jestli bych náměstí republiky považoval za náměstí. A na TGM raděj nikdo moc nechodí.

Reagovat
kubys

*Náměstí Republiky

Reagovat
smazaný uživatel

bez komentáře.

Reagovat
stas87

ked vidim ten panelak nalavo tak si vybavim toto:

http://www.youtube.com/watch?v=m8nRX9v3Oz4

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Minister

najskaredsi stadion na ME

Reagovat
smazaný uživatel

Všecko

Reagovat
smazaný uživatel

hej jaká je správná odpověĎ na 4 otázku na googlu sem to nenašel

Reagovat
REPLIKATOR

Zkus Seznam

Reagovat
alegre

Počkej na příští středu, před půlnocí to tam určitě bude!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Čenda

Reagovat
JIMMY-PO

super články, človek sa veľa dozvie..klobúk dole, že sa ti chce a že si si našiel čas to písať

Reagovat
smazaný uživatel

Tomuhle městu taky historie zrovna nedala moc vydechnout.Nebýt nerostných surovin,pochybuju,že se ještě někdy vzchopí.

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Victor Bet vrací sázky pokud vyhraje Španělsko.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

zbíra nekdo samolepky UEFA EURO 2012 Polan/Ukraine?

Reagovat
smazaný uživatel

děti.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

mám toho mraky, můžeme se někde sejít a povyměnit jestli chceš

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
smazaný uživatel

V Charkově byla skvělá mise v Call of Duty.

Reagovat
centos

To město vypadá fajně!

Ale nedovedu si představit, jak probíhá rozebírání, přesun a skládání továrny tak, aby pak ještě fungovala

Reagovat
smazaný uživatel

Fajně? Ty voe tak to ses posral v kině ne?

Reagovat
j_mrazik

Je z Ostravska. To potom vypadá všechno fajně.

Reagovat
kubys

A krleš je asi odkud...

Reagovat
j_mrazik

Co já vim...

Reagovat
kubys

Napovím Ti, leží to blízko Ostravy.

Reagovat
j_mrazik

Tam je 6 půlek lidnatých panelákových měst tak zkusím třeba Havířov.

Reagovat
kubys

Havířov není úplně typické panelákové město! Ne, je z hezčího města - F-M.

Reagovat
smazaný uživatel

byl jsem tam 2 roky zpatky a takovy humus okolo stadionu + ta MHD co tam jezdila... stadion uz tehda byl v rekonstrukci, samotny stadas bude OK, ale okoli je hrozne, ale pocitam ze infrastrukturu zmenili

Reagovat
smazaný uživatel

doufám , že mi ten brankový rozdíl spočítala kalkulačka správně

Reagovat
smazaný uživatel

Náměstí Svobody na mě působí jako ráj narkomanů, "cukrářů" a (ne)zletilých kněžek lásky. Zvláště v tom parčíku musí být po setmění živo .

Reagovat
alegre

Reagovat
smazaný uživatel

není mi jasná otázka č. 3

Reagovat
Špilmachr

To bude asi chytak , Slávka se možna v te době jmenovala Dynamo jak s tim komunisti furt

Reagovat
Blasphemer

HIMARS poslal na chuj generálmajora Nabulina.

rest in piss

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
Trand

Tak já trochu vyvážím předchozí diskuzi a naopak se těším, až Náměstí Svobody navštívím, snad brzo.

Reagovat
frankiefcb

taky mám chuť.

Reagovat
Mastný Chobot

a ja sa teším na nové Call of Duty: Modern Warfare: Shadow of Bayraktar

Reagovat
roman_tycka

Reagovat
Trand

Jinak když už se tu řešily ty stadiony, tak včera Rusové zničli stadion v Bachmutu, nebyli tam žádní vojáci, nebyl to strategický cíl, nic. Prostě jen aby Ukrajině a ukrajincům nic nezbylo ani potom, co budou Rusové pryč z ukrajinskýho území.

https://twitter.com/ChristopherJM/status/1546554103769272323

Reagovat
kilobyte

Jasná tajný laboratoř na Tok'erský jed.

Reagovat
Trand

Jinak jestli někdo tvrdí, že příznivci Ukrajiny jsou naivní, tak nevím co pak ten proruskej názor z twitteru:

Don't worry ..the UK allowed Germany to bomb it's cities in the beginning of WW2 to create momentum with the population rallying 100% to support the government..allow the anger to build until it is unleashed on the enemy..it's part of military strategy..Putin will be victorious!

Reagovat
TopinB

Já jsem se teď dočetl pod Telegraphem, že jako odpověď na HIMARSy začnou Rusáci používát moderní techniku

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
kilobyte

Už převážejí iontová děla na k hranicím.

Reagovat
icefish

Sice ne děla, ale nápoje … a přivážejí je k hranicím, když se vracejí s lupem domů, ale jinak je to pravda!

Reagovat
Blasphemer

Včera jsem si říkal, jestli nejsem moc naivní, no. Kámoš v hospodě včera tvrdil, že Rusko vyhraje. A to není vůbec proruskej, naopak je nesnáší skoro ještě víc než já, a to už je co říct.

Tak jsme vedli debatu a on tvrdí, že i když už nemají nejspíš technologickou převahu, tak si myslí, že to nějak urvou tím obrovským množstvím zastaralého železa a brutalitou. Já tvrdil, že válku vyhrajou západní zbraně + taktika Ukrajinců.

Tak uvidíme. Já předpovídal, že jih by osvobodit mohli, o Donbasu už tak přesvědčený nejsem. On tvrdí, že dají max Cherson a dál je Rusák nepustí. Snad mám pravdu já.

Reagovat
roman_tycka

já jsem taky popravdě mírně skeptický, co bude, protože zatím stejně rusák postupuje na donbase, tam to bude asi vážně docela těžké a to území co zabrali je obrovské. Zase pokud se jim povede Cherson, povede se určitě i nějaké odříznutí od Krymu, a to by mohl být problém. No uvidíme, já si vážně netroufám odhadovat

Reagovat
Trand

Je pravda že i když pomalu, tak pořád trochu na Donbase postupují, na jihu zase mírně postupují Ukrajinci. Bude to těžké, navíc Ukrajinci mají taky vysoké ztráty, Ponomarenko psal včera 10,000 KIA, 30,000 zraněných a 7,200 MIA (většina z nich zajatých). Jako třeba ten Severodoněck drželi neskutečně, ale prezentovali ten ústup tak, že se přesunou zpět na lepší obranné linie do Lysyčansku, který pak poměrně rychle opustili, takže tohle si třeba myslím můžeme označit jako neúspěch. Ale jasně, i když si na to hrajeme, tak nikdo nejsme vojenský stratégové a nikdo z nás do toho pořádně nevidí. Jestli budou takhle dobře pořád fungovat HIMARSy a budou útočit na cíle na jižní frontě, tak by dobytí Chersonu vyjít mohlo. Na tom Donbase to bude jak říkáš složitější no, ale toho se týkají samozřejmě i další faktory jako ruská ekonomika, politická situace atd. Já si myslím, že ruský vojáci toho mají taky už dost, ale k jejich výhodě mají prostě pořád spoustu munice pro dělostřelectvo a je jich velký počet no. Četl jsem, že Rusko nedokáže za den vyrobit tolik munice pro dělostřelectvo kolik spotřebuje (50,000 denně), takže pokud budou HIMARSy pořád úspěšné, tak by je to brzy mohlo mrzet. Na druhou stranu ruské zásoby budou asi obrovské.

Reagovat
kilobyte

Zase poslali by Američani Himarsy na Ukrajinu, kdyby si mysleli, že Ukrajina nebude mít dobrou šanci? Přeci jenom tím riskují, že Rusové Himars získají a prozkoumají. Navíc tím ukázali jejich sílu a Rusové už se na ně budou připravovat. Takže tím ztratili moment překvapení.

Reagovat
Trand

Himars neoperuje v blízkosti fronty, šance že by je Rusové získali je skoro nulová, maximálně je můžou zničit. Ale to co píšeš dál je pravda no, Rusové mají nějaké obranné systémy které údajně měly na Himars fungovat a nefungují, takže se teď teoreticky můžou adaptovat a buďto odněkud koupit (pokud něco takového exsituje v zemích, které by to Rusku prodaly) nebo zkusit vyvinout něco nového.

Reagovat
kilobyte

Sice pracují dál od fronty, ale riziko tam je. Navíc je nemusí získat přímo fyzicky. Můžou se k nim třeba dostat přes nějaké agenty/zrádce.

Reagovat
roman_tycka

Myslim ze minimalne USA, UK a vychodni evropa veri silne ve vitezstvi, jinak by jim tam poslali par javelinu maximalne. Polaci posilaji dalsich 250 tanku treba, ale to jsou Polaci, ti nebyt v NATO tak uz tam 24.2. vlitli

Reagovat
roman_tycka

No obrovske asi no, ale buhvi jak funkcni, ty iskandery a dalsi uz moc nemaji a nemuzou vrhnout na Ukrajinu vse co maji, podle me to bude o tom, kdo driv cukne, jestli zapad nebo rusaci. A jak znam zapad…Rusakum je uplne jedno co se deje doma, kolik jich umre a podobne, proste swarms of trolls

Reagovat
Trand

Tak já myslel hlavně munici pro grady, smerch a další MLRS systémy, je jasný, že ta zásoba raket delšího dostřelu bude významně menší a není neomezená. Musíme být pozitivní jako Ukrajinci na frontě, si pamatuju jak se ptali vojáka asi 3. den války za jak dlouho vstoupí Rusové do Kyjeva a on neváhal a řekl že nikdy. Navíc by za chvíli měl dojít do Kremlu ten týpek, co vyrazil s tou minou v ruce v prvních dnech války.

Reagovat
kilobyte

Ten rozhodne válku.

Reagovat
kilobyte

Tak ten postup je dost pomalý a doprovází ho velké ztráty. Před Himarsy to vypadalo na opotřebovací válku, kdy Rusko bude bombardovat Ukrajinu a pomalu postupovat. S následným "zakopáním" na získaném území. Jenže teď Ukrajinci mají možnost ničit Rusům sklady a tím jim hodně ztížit logistiku. Navíc jedou postupnou mobilizaci. Což by jim v kombinaci se západními zbraněmi mohlo dát převahu. Rusové mají naopak problém s doplňováním jednotek. Jejich případná mobilizace bude o několik měsíců pozadu a nebo bez minimálního výcviku.

Reagovat
Blasphemer

snad

Reagovat
frankiefcb

Podobnou debatu jsem taky vedl s kamarádem. A ten se dost ve vojenství vyzná a bohužel si taky myslí, že Rusáci jedou nás mnogo a umlátí Ukrajince čapkami. NIcméně oba si přejem, aby se mýlil + mají Ukajinci u nás neskutečný obdiv, jak se heroiscky brání, jelikož ty ztráty jsou fakt enormní (stačí jenom trochu sledovat reportáže o doktorech a nemocnicích čistě v týlech)

Reagovat
roman_tycka

Zase ale jak mnogo jich je, Ukrajinci uz pomaluju mobilizuji, rusaci nabrali zak 17% lonskych konskriptu a budou mit nulovy vycvik. Nedelam si iluze ze ukrajinci budou nejake elitni jednotky, ale Britanii bych veril vic ze dokazi vycvicit vojaky nez nejakej ivan v novosibirsku

Reagovat
frankiefcb

Tak pokud je budeme vycvičovat v Evropě, tak si myslím, že to bude velké plus. P.S: I mě překvapilo, jak jsou ty Himarsy účinné, ono to ve výsledku fakt může překlopit otěže na Ukrjainskou stranu)

Reagovat
Blasphemer

Oni hlavně mají Rusáci tu výhodu, že při dobývání vůbec nemusí rozlišovat, co je a není civilní cíl a kolik civilů zabijou.

Ukrajinci si tohle nemůžou dovolit už jenom kvůli podpoře západu, která by při podobným chování rychle skončila. Byť věřím, že některý města se podařilo evakuovat úplně a zůstali tam víceméně jen kolaboranti, tak to prostě ani tak nemůžou rozstřílet na sračku.

Reagovat
frankiefcb

No to je další věc no. Že budou Rusové používat lidské štíty je naprosto zřejmé. Z tohoto pohledu to budou mít Ukrajinci těžké.

Reagovat
oli9

Tohle už je opotřebovávací válka... Víte někdo ,že v Jemenu trvá válku 7 let ? V Syrii 11 let ? nikdo to už neví, protože to čas zahltí....Ono to pojede dál, ale už nebude online..už bude jen článek za týden , měsíc...čtvrt rok...Do kdy tu bude Putler tak to bude takto, Necouvne... Myslel jsem si že by mohla být rychlá ale takto to vidím na 10 let a víc.. Pokud do toho nevstoupí třetí strana přímo

Reagovat
Blasphemer

To nemůžeš srovnávat. Intenzita těch dvou válek je úplně někde jinde. Na Ukrajině je to velká konvenční válka se vším všudy.

V Jemenu za těch několik let chcíplo několik stovek, max nižších tisíců lidí v přímým boji. Nechceš to srovnávat s válkou, kde se podle těch nejodvážnějších odhadů pozabíjelo skoro 100 tisíc za půl roku? A to mluvíme jen o vojenských ztrátách.

Reagovat
oli9

A Sýrie? Přes 600k mrtvých. Ta Intenzita taková nebude za půl roku nebo rok. Ale rád se budu mýlit a doufat, že v zimě už bude klid

Reagovat
frankiefcb

Jenže poslední roy ta intenzita bojů v Sýrii je nízká, ne-li žádná. Když se bojovalo proti Daeš, tak to bylo v hlavních titulkách furt anebo obléhání Kobani, Mosulu a dalších.

Reagovat
andrew96

Což se ale může stát i v případě Ukrajiny.

Reagovat
frankiefcb

Tak ono se to taky stalo že. V roce 2014 a 2015 se něco psalo. V roce 2019 si ani nevěděl, že se vzájemně na Ukrajině ostřelují. Nicméně teď je to stále krvavá a ve svém rozsahu největší válka ve 21. století a na Evropském kontinentu největší po 2. světové. A nemyslím si, že by v blízké době měly boje ochabnout. Rusko prostě půjde pro Donbas a Ukrjaina minimálně chce jih a Charkovskou oblast zpět.

Reagovat
andrew96

No uvidíme. Už teď sledujeme (byť logický) útlum postupu. Hovoří se spíš o problémech obou stran než o jejich výhodách. A hovoříme o horizontu měsíců, možná i let. Do konce roku mohou být boje intenzivní, později už nikoliv.

Reagovat
frankiefcb

No já si myslím, že ta válka je tak nastavena a nenávist natolik už zakořeněna, že tam Ukrajinci prostě půjdou tzv. all-in a nesmíří se ztrátou území a Putin zase nebude chtít ztratit. Nicméně obě strany mají velké ztráty a problémy - to nepochybně. Jenom si nemyslím, že v blízké době dojde k nějakému radikalnějšímu útlumu v intenzitě. (neberu momentální útlum, když se přeskupují pozice a připravují se útoky a protiútoky)

Reagovat
andrew96

Si říkám, jestli se s nenávistí a nesmiřitelností podobně neoperuje u řady, ne-li většiny konfliktů, aby pak nakonec zvítězil pragmatismus s ohledem na reálný stav (ztráty, technika, zálohy).

Reagovat
frankiefcb

No ve velkych modernich valkach moc pragmatismu nebylo. Vetsina velkych konvencnich valek skoncila kapitulaci jedne strany (diky Bohu, vetsinou kapitulaci agresora)

Reagovat
Trand

Jak píše Blasphemer, ten konflikt se velikostí nedá srovnávat. Koneckonců na Ukrajině se válčilo posledních 8 let a tak nějak nám to bylo všem jedno protože to nebylo v žádným velkým měřítku, alespoň poslední roky. Teď je to obrovská válka největší evropské armády s podporou NATO proti jedné z největších armád světa, která je prostě schopná za den vystřelit 50,000 ran z děl, houfnic a podobně. Někde jsem četl, že britská armáda by při tomhle tempu přišla o munici za pár dní. To je prostě nepřestavitelná škála konfliktu, kde proti sobě hlavně z velké části bojují profesionální armády, ne při vší úctě rbelové z vesnic Blízkého východu, kteří se učili střílet s kalašnikovem na zahradě a to je pomalu vrchol jejich techniky.

Reagovat
kilobyte

Na Ukrajině 8 let.

Reagovat
oli9

ta válka tam potrvá cca 15-20 let. Prohrají všichni..Rusák ze nedobije Ukrajinu nikdy celou, Ukrajinci a lidi co tam žijí zas budou žít v bídě a strachu...Západním světem to nějak přirozeně za 2,3 roky vyšumí

Reagovat
Blasphemer

15 až 20 let je podle mě úplnej nesmysl.

Reagovat
roman_tycka

Do pristiho roku je rusak vyhnan

Reagovat
ACSeRw!n

cet sem neco, ze se protiofenziva musi udelat ted v lete.. pak to kvuli pocasi bude silene komplikovany, az nemozny, tak uvidime..

Reagovat
roman_tycka

No cas utika, uvidime jak rikas, pral bych si to, ale jde to silene pomalu mi prijde

Reagovat
Tombull

Kéž by......

Reagovat
Trand

Ruské jednotky v akci (i když podle mě asi spíš branci z DNR/LNR):

https://www.reddit.com/r/CombatFootage/comments/vwga7g/russian_infantry_engaged_in_a_onesided_firefight/

Smart, spend all your ammunition so that the HIMARS hit at the ammo dump does nothing.

Reagovat
ACSeRw!n

co ten milion vytrenovanejch ukrajincu pripravenejch na protiuder to je naky prehnany cislo ne

Reagovat
frankiefcb

no spíše bych řekl, že to byl cíl mobilizace. Ale taky silně pochybuji, že mají milion vytrénovaných, vyzbrojených a bojeschopných vojáků. Nicméně ta mobilizace jede od prvního dne, ta nějak by se to projevit mělo.

Reagovat
oli9

https://twitter.com/nexta_tv/status/1547068827317555201?s=20&t=H3VgaT13C1zOjfkwbuveHw

V Luhansku to okupantům zase boucha. Rusaci tvrdí, že to sestřelili Točku

Reagovat
frankiefcb

Tak to vypadá, že Rusům začínám extrémně selhávat PVO

Reagovat
oli9

HIMARS nesudnaji

Reagovat
frankiefcb

No, ale tady jim prolitla pravdepodobne Tocka.

Reagovat
sokar

vyzerá to na šikovnú ukrajinskú taktiku, najprv strieľajú Točky a ešte nejaké staré sovietske strely aby zahltili PVO a pekne načasované za nimi pália Himarsy, ktoré už bez problémov preletia. Čiže sa môže stať, že cez PVO preletí aj nejaká Točka

Reagovat
Tombull
Reagovat
oli9

Jj na naše 80k za měsíc. Ovšem zaplaceno nedostala velká část orků kteří už na Ukrajině jsou tak tyhle buď počítají že tam zárvou, nebo se nevrátí tak brzo domu

Reagovat
ACSeRw!n

to sou ty elite forces, co narekrutovali z ruskych vezeni ?

Reagovat
roman_tycka

Jak dlouho se cvičí Ukrajinci? Myslím že v Británii jsou 3 týdny ne?

Reagovat
roman_tycka

ten kyselej ksicht

Reagovat
Trand

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
fabec1222

OT: Dáme diskuzi k MS v atletice?

Reagovat
oli9

To už snad přestupy NHL

Reagovat
Baronne

Reagovat
ACSeRw!n

driv sem to sledoval po fotbale nejvic.. ale uz asi tak deset let vubec

Reagovat
fabec1222

Taky sleduju jen OH a venkovní MS, ve sportovích se tam vůbec neorientuju Ona atletika je podle mého strašně AntiTV sport, který půjde v příštích letech v popularitě dost dolu

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
Trand

Taky, vždycky Diamantová liga a jelo to.

Reagovat
andrew96

TdF tu někde žije?

Reagovat
ACSeRw!n

byla snaha to zalozit, ale napsaly se tam asi tri prispevky a umrelo to.. jedine to zkusit rozjet znova

Reagovat
andrew96

Pošli link pls, třeba to ještě oživíme.

Reagovat
ACSeRw!n

ten uz nemam

Reagovat
Kily

https://www.eurofotbal.cz/clanky/kolo-toure-jedna-o-budoucnosti-vse-si-chce-peclive-promyslet-286703/#forum

těch patnáct minut života strávených hledáním, abych si až pak vzpomněl, že vodítkem bylo křestní jméno jednoho fotbalisty, mi zaplatíte

Reagovat
TopinB

Reagovat
KoryVCF

Reagovat
Neon

tak ono vodítkem je i příjmení

Reagovat
Svatej

Reagovat
Kily

ajo

Reagovat
vacin

Reagovat
Neon

Reagovat
Rothbard

*k atletkám možná

Reagovat
oli9

https://twitter.com/Fbeyeee/status/1547307291350892544?s=20&t=scy6FvD8KNiLuUWeKSw25w

Nováka Kachovka opět tam bkuchaly sklady s humanitární pomoci

Reagovat
oli9

Novaja... Dementi telefon

Reagovat
frankiefcb

Ty vole ty mrdky zaútočili raketama na Vinnytsju, která je na západě. Několik mrtvých civilistů a roste to. Kurvy

Reagovat
Trand

Nemají dno Ty fotky z místa jsou hrozné.

Reagovat
frankiefcb

Ta holčička

Reagovat
Tombull
Reagovat
oli9

Dno, bezmoc.. Ta nenávist vůči orkum je ve mě už šílená

Reagovat
icefish

Chápu, ale bacha na to… nenávist člověka ničí. Doplatil bys na to sám…

Reagovat
Tombull
Reagovat
Trand

Jako ten týpek co píše, že otevře šampaňský, nemám slov. Každopádně takový degeneráti by se našli určitě i u nás bohužel.

Reagovat
frankiefcb

Ještě, že neumím azbuku. Děsivé

Reagovat
Trand

Tady je můj amatérský překlad:

https://postimg.cc/wtDy32ts

Vpravo dole má být shořte.

Reagovat
Tombull
Reagovat
TopinB

Právě jsem se dočetl na FB, že NATO a Ukrajina můžou za Ruskou invazi, protože Ukrajina porušila smlouvy z druhé světové (nebylo psané jaké), protože NATO má v Human Rights Council islamistické země.... Chvíli jsem se hádal, ale začal jsem cítit, jak mi klesá IQ

Jako buď fakt královský troll, nebo IQ pokojové teploty

Reagovat
kilobyte

FB otevírat maximálně pro zasmání. Tam veřejně diskutují jen trollové a blbci.

Reagovat
TopinB

Já to sleduji právě kvůli zasmání, nebo když potřebuju zvednout krevní tlak Ale tohle mi fakt nedalo, chtěl jsem zjistit, jak na to ten týpek přišel

Reagovat
roman_tycka

Girkin ohledne Vynnitsii. I teroristi se te debilite divi

Vinnytsa 14 July strike – tough day, two girls died. Why strike there? Strelkov is wondering why are they striking such objects but not the decision making points, or bridges? Strelkov’s colleague believes it was simply in someone’s plan to strike that position, so it was done.

Reagovat
ACSeRw!n

a dneska utok na univerzity

Reagovat
roman_tycka

https://twitter.com/ukraine_map/status/1547688525234966529?s=21&t=aF9bvCixgGRxAE_7NQnX-Q

Svedsko nejspis daroval jeden Archer system, co jsem videl video, tak behem 3 minut vypali salvu a odjede a nikdo nemusi vystupovat z auta, prakticky nezachytitelne

Reagovat
roman_tycka

Je to docela dobrej stroj https://www.youtube.com/watch?v=d8x8ITwd4Vg

tak snad je to pravda

Reagovat
DMSErte

Pre info , keby Nemcom neobnovili plyn toho 21.7 cez Nord Stream tak ako vysoko by leteli ceny a inflácia hore ? To by bol další dôvod na “hate” Ukraine

Reagovat
roman_tycka

https://twitter.com/m_bjelos/status/1547979877743091713?s=21&t=OZ0bSXL2O4dbSD-_05WHkg

Srbsko pekne mocky ani se nedivim, ze vzdy drzeli s rusakama

Reagovat
Neon

https://twitter.com/iROZHLAScz/status/1548257947951587334?t=R_fphGfAutjPsA1fPbIOjw&s=19

no doufám, že tam ti idioti mají aspoň spolehlivé rakety a ne ty jejich homing missiles, co to po pár metrech otáčejí zpět na zem.

Reagovat
oli9

Co čekat od takového národa nebo podnaroda..

https://twitter.com/na_intel/status/1545092807962120192

Reagovat
Trand

Reagovat
oli9

Melitopolští okupanti vydali příkaz, na základě kterého chtějí deportovat Ukrajince, kteří podporuji svoji státní symboliku a nesdílí proruské pohledy.

Informoval o tom starosta Melitopolu v exilu Ivan Fedorov.

Reagovat
ACSeRw!n

Medvedevovi uz fakt regulerne jeblo

Reagovat
oli9

On je totální čurák. On bynejradši bombardoval a házel atomovky všude okolo Ruska. Totální fanatik. Nastesti jediné co může je nlet tou jeho hubou... Ale říkám, Putler je svine ale jsou tam ještě horší fanatici kteří nepřemýšlí vůbec

Reagovat
icefish

Jen hraje svoji roli, myslím... sice přehrává (protože už nemají čím jiným vyhrožovat), ale jen dělá figurku a plní úkol...

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
kilobyte

Reagovat
Swarley

Reagovat
Mimalu

Si tak říkám, jestli to není prostě jenom role kterou přijal. To co odpočátku předvádí akorát smrdí tím, že Putlerovi vytváří na venek štít, že za ním stojí ještě horší alternativy

Reagovat
fabec1222

Potažmo, že za nim stojí všichni, bez vyjímek, má absolutní podporu atd...Aby to náhodou nevypadlao, že by někdo mohl nesouhlasit

Reagovat
roman_tycka

https://twitter.com/sergijoleksandr/status/1548680666665177089?s=21&t=lz72FKknM7ZhL05Bqy-bJw

Ickerove se pry pripravuji na nejaky konflikt v cecne. No to jsem zvedav

Reagovat
oli9

Přesně tohle bych si přál a celkem jsem to i čekal nebo čekám, že se to začne sypat zevnitř.. Čečna, abchazie atd

Reagovat
Trand

https://twitter.com/valka_online/status/1548945671457316865

Jen tak dál Rusové si sestřelili vlastní Su-34

Reagovat
frankiefcb

Zase denacifikovali

Reagovat
kilobyte

Chtějí být nejlepší i v ničení ruské armády. Prostě světová velmoc.

Reagovat
roman_tycka

https://twitter.com/nexta_tv/status/1548998893408604161?s=21&t=zy6EEMa33XPic103VXMN8A

Umre ti syn, koupis si Ladu abys mu jezdil na hrob. Rusko

Reagovat
kilobyte

Jak by řekli flastenci: "To je ukázka toho, jak jsou na tom v Rusku lépe. U nás lidi nemají na benzín."

Reagovat
oli9

Flastenci a voliči SPD by svoje sourozence nebo děcka klidně vyměnili za 5 litrů benzínu a 6 petek Braniku

Reagovat
Trand

V DNR se musely někdy v prvních měsících války fotit manželky, jak přijímají cca 8000 kč za smrt svých mužů. Prostě propaganda za všechny prachy

Reagovat
kilobyte

To okoukali formát pořadu Rychlý prachy, akorát udělali pár změn pro vlastní region. Mohlo by se to jmenovat Ruský prachy.

Reagovat
icefish

Ta věta Galeeva: "Son is a quickly depreciating asset that better be cashed out sooner than later. "

šílená glosa

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
frankiefcb

to je vyloženě děsivé

Reagovat
oli9
Reagovat
roman_tycka

Strasny mrdky. Vsichni rusove si zaslouzi hnit v bahne na sibiri

Reagovat
Trand

Tady krátký vlákno k historii sestřelování civilních letadel ze strany Ruska.

https://twitter.com/sumlenny/status/1548565159584858112

Obzvlášť ten rok 1978 je opravdu výmluvný. Sestřelili letadlo, pilot zázrakem přistál na zamrzlém jezeře, zadrželi všechny cestující a požadovali po Korejcích kompenzaci.

Reagovat
ACSeRw!n

to je peklo v ty diskuzi pod Sachtarem.. hlavne ten urs nebo co to je, strasnej mental

Reagovat
Blasphemer

sto tisíc milionů korun měsíčně

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Trand

Hlavně tam nikdo nesdílejte odkaz na naší diskuzi, já bych to s nima nedal.

Reagovat
Kily

klid, odkaz by šel pryč rychleji než to vlákno

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
frankiefcb

JInak dotaz. Oliver dostal na jak dlouho ban?

Reagovat
Kily

deset let

Reagovat
Svatej

On se nesmazal sam? za co ho ofiko dostal?

Reagovat
Kily

za demenci

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
Cobra

Reagovat
Aldeano

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
herbage

Reagovat
Swarley

Reagovat
TopinB

Reagovat
KoryVCF

Reagovat
Čenda

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
lichna.

Reagovat
frankiefcb

tak to je solidní, a neudělal si jiný účet?

Reagovat
Kily

spíš ne, respektive jsem neviděl nic, co by se mu podobalo

Reagovat
oli9

On už je mezi svýma, kotlebovci, illuminati

Reagovat
oli9

Reagovat
Čenda

dekujeme, vážně.

Reagovat
Zaschrona

Já si pořád nejsem jistý, jestli to ti lidi myslí vážně nebo to jen je nějaká vyšší forma trollingu.

Reagovat
Neon

pěkně děkuju, jsem se zas nasral

Reagovat
kilobyte

Kily to vyřešil.

Reagovat
sokar

a sakra, chcel som si to prečítať

Reagovat
roman_tycka

Co tam bylo? Ja se pristihl ze na jiny ef nez tady ani nechodim

Reagovat
Trand

Urs psal, že Ukrajinci chodí dokonce i do hobbymarketů a nevypadají dostatečně ustaraně a ten druhej psal že sem přijde milion ukrajinců, že jeden nás stojí 100,000kč měsíčně a jestli si umíme představit kolik je sto tisíc milionů a že rusky mluvící Ukrajinci utíkají do Ruska a nějaký další perly. A pak takový ty klasiky že nepracují a objíždí celou Evropu pro příspěvky.

Reagovat
roman_tycka

Takze facebook dorazil na ef, dobry, diky za vycuc, jsem rad ze jsem to nevidel

Reagovat
kilobyte

Ten druhej byl taky urs, ne?

Reagovat
Trand

Možná, to bude vědět Kily.

Reagovat
Kily

Duff, to je dlouhodobý trotl, který se za používání vulgarit a urážek snaží psát nesmysly

Reagovat
Kily

prd, to byl panbagr, který se po registraci zapojil do deseti vláken, všude psal nesmysly a pak se v nich koupal, po banu si včera založil ještě dva další účty a napsal něco, co už nikdo neviděl:

banPan18.07.2022 18:36#

Názory se tu mažou proč se ptáš?... jako kdybych to v předešlým komentáři nepsal.

No nic vy kluci šikovný, až bude po všem, tak jste na sezamu

panBan18.07.2022 18:52#

víte, jsou věci kterým rozumím. Ale pro lidi, kteří se nechali koupit a podporují ty zvěrstva který se na Ukrajině dějou, pro ně slitování až přijde čas nebude. Viděl jsem co se tam děje. Viděl jsem raketu roztrhat malou dívku, viděl jsem to mučeni co tam probíhá, viděl jsem ty zvěrstva... viděl jsem ty NATO rakety padat na děti, viděl jsem ty zhýralý prasata s hakáčema po celým tělem co dělali ruskejm vojákům.

Až bude za pár měsíců / let po všem... následkům za to pro co jste se rozhodli se nevyhnete.

Další účet si pro tuhle potřebu nevytvořím. Vzkaz jste dostali

Reagovat
ACSeRw!n

ok, tak je to troll

Reagovat
Blasphemer

Člen Oliverovi tajné organizace?

Reagovat
Aldeano

Reagovat
Čenda

jedno z chapadel.

Reagovat
Svatej

Tpč....

Reagovat
Čenda

Co to kur..

Reagovat
fabec1222

Urs byl kokot vždycky...Taky tam vidíš tu paralelu v názorech na covid, a v názorech na Ukrajinu. Sociolog by stříkal radostí z ukázkového případu

Reagovat
TopinB

Reagovat
herbage

tady je to trollfreezone

Reagovat
Neon

https://liveuamap.com/en/2022/18-july-missile-hit-at-military-base-in-beryslav-kherson

Začínám si myslet, že se Ukrajinci pokusí osvobodit dřív tu přehradu než Cherson a Cherson pak třeba odříznout od jihu.

Reagovat
icefish

Možná by stačilo pustit vlnu

Reagovat
kilobyte

Lepší by bylo tam dát ty videa, jak se jim vracely rakety, nebo jak kradli slepice, apod.

Reagovat
icefish

Už to proběhlo včera, ale zaujala me citace TASSu: “Šojgu nařídil ruské armádě prioritně ničit ukrajinské zbraně dalekého dosahu” - to je docela efektivní a pružné rozhodování, když ti tohle musí nařídit ministr obran(ého utoku), měsíc potom, co jim je dodali a par dni potom, co s tím začali likvidovat municaky

Reagovat
kilobyte

Tak jestli nejde jen o to, aby vyvolali dojem, že doteď se o to nesnažili. Aby zakryli, že je nemají šanci zničit.

Reagovat
frankiefcb

Tak to vypadá, že velvyslanec Perebejnys bude mířit hodně vysoko. Měl by jít do týmu přímo prezidentské kancěláře Zelenského. P.S: docela to dává smysl, bo se pan velvyslanec hodně osvědčil a takové lidi momentálně chceš mít kolem sebe + když naše země předsedá EU.

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Aldeano

Reagovat
roman_tycka
Reagovat
frankiefcb

Kéž by, ale něvěřím tomu moc. Nicméně pokud do toho půjdou, tak to by v Rusku mohlo být solidní domino.

Reagovat
roman_tycka

Nemyslím si že v dohledné době něco bude no, ale určitě musí něco chystat a kdy je vhodnější doba než teď?

Reagovat
roman_tycka

Hungarian Deputy Foreign Minister Levente Magyar today during a visit to Lviv says that Budapest is ready to pass through its territory all the assistance provided by other countries to Ukraine, including military.

Co tak najednou?

Reagovat
Rothbard

EU peníze.

Reagovat
kilobyte

Asi zjistili, že z Ruska už toho moc nedostanou.

Reagovat
Rothbard

OT: Tenhle příspěvek je velmi OT, dlouho jsem přemýšlel kam jej zařadit, kde se zeptat z fór a diskuzí, které pravidelně navštěvuji, až jsem se rozhodl pro místní frontu. Nejedná se vůbec ale o geopolitický či vojenský příspěvek. Dlouhodobě je u nás nízká nezaměstnanost. Nezaměstnanost na úrovni 2-3 % prakticky znamená, že nezaměstnanost neexistuje (to je prostě přirozené číslo v tržní ekonomice) a ve svobodné společnosti (kde není povinnost být zaměstnán). Zároveň nabízených míst je dlouhodobě víc než nezaměstnaných. Na nedostatek personálu si stěžuje maloobchod (ze své zkušenosti vím, že je zde velká fluktuace personálu, fabriky, chybí doktoři, sestry, obecně je málo řemeslníků, vysoký průměrný věk je u strojvedoucích či autobusáků (a i těch leckde chybí, viz problémy v PCE kraji), a tak bych mohl pokračovat a každý z vás by našel jiný příklad a možná i výstižnější. Tak se ptám - kde všichni pracují? Je v nějakém oboru/odvětví/regionu dostatek zaměstnanců (ok, i OSVČ) a ve větším počtu nechybí? Nebo je naše ekonomika rozjetá na úroveň, na kterou by potřebovala třeba 500k lidí v produktivním věku? Mám státnice z národního hospodářství, blbec si myslím, že nejsem a i když nejsem v tomhle oboru pracovně aktivní, ale v osobním zájmu informace kolem ekonomiky čtu, tak odpověď prostě nenacházím. Zároveň nevěřím, že ročně vyjde mraky lidí z pseudooborů, zakládají si různé organizace živené i státem a tam jsou zaměstnáni. Diskutujme:

Reagovat
oli9

Ono je to dle mě tím, že máme prostě průmysl nastavený na strojírenství, automobilka, zbrojarstvi, zemědělství, navíc jsme hodně napojení na Německo které vždy slapalo a šlape... Prostě je tu tolik firem že chybí lidi. Navíc si vem že naše populace se drží porad na stejné úrovni kolem 10 mil lidi... Kdyb jsme byli jak v Africe tak tu máme za tu dobu 50 mil lidí a už bys měl průser... Já třeba ve svém okolí neznám nikoho kdo by byl nezaměstnaný

Reagovat
thewall

Mým oborem je podniková ekonomika a makroekonomie není moje hobby. Takže odpovím otázkami, která můžou navést směrem, kterým bys mohl jít.

Jak je spočítána míra nezaměstnanosti, kterou uvádíš? Kam spadají nezaměstnaní lidé vyřazení z evidence ÚP, lidé na sociálních dávkách, bezdomovci, nepřizpůsobiví, "nedotknutelní" apod.?

Je otázka "kde všichni pracují" na místě nebo jde spíše o to, jak vysoký počet lidí (nebo jak vysoký podíl populace) je financován jinými způsoby než příjmem z práce nebo podnikání? A z druhé strany: jak vysoký je podíl úředně nezaměstnaných nebo na jiných dávkách, kteří pracují na černo?

Reagovat
kilobyte

To jak se počítá nezaměstnanost je hodně důležité. Nejsem si jistý, ale myslím si, že se tam počítají i studenti (nevím jestli od 15 nebo 18 let) jako zaměstnaný.

Reagovat
sokar

medzi nezamestnaných sa asi počítajú iba ľudia, ktorý si prácu hľadajú prostredníctvom úradu práce (neviem či v čechách máte obdobu takého úradu). Dobrovolne nezamestnaný, vyradený apod. tam asi nebudú. Študenti tam nie sú určite.

Možno správnejšie by bolo ukazovať štatistiku zamestnanosti, ale to už nie je tak politicky zaujímavé... Nezamestnanosť môže klesať, a pritom zamestnanosť stagnuje (vyraďovanie nezamestnaných zo štatistík cez nespravodlivé vyhadzovanie z úradov práce, odchod do zahraničia atď)

Reagovat
kilobyte

Našel jsem tohle: "Za zaměstnané jsou považováni i učni, kteří dostávají mzdu, plat nebo odměnu podle stejného principu jako jiné osoby. Obdobně studenti, osoby v domácnosti a další respondenti zabývající se především mimoekonomickými aktivitami, kteří však v referenčním období byli navíc v zaměstnání, jsou také považováni za zaměstnané."

Reagovat
lampas

Jediné odvětví o kterém je mi známo z Úřadu práce, že z obsazeností nemají zaměstnavatelé problém, jsou řekněme "všeobecné administrativní pozice" na které stačí zaměstnavatelům jen maturita. Jinak všude možně od největších specialistů po uklízečky lidi chybí. Důvodů je z mého subjektivního pohledu několik:

1. Velice nízká flexibilita úvazků oproti zemím ze západu, takže matky na mateřské dovolené (případně matky samoživitelky), nebo aktivní důchodci mají velmi omezený prostor jak na trh práce vstoupit, pokud nechtějí (nemůžou) pracovat na HPP. DPP a DPČ je u nás nastaveno finančně na parametrech starých 15 let, to je šílené.

2. Dlouhá doba mateřské dovolené a dlouhá doba studia, tyto lidi na trhu práce zbytečně chybí.

3. Profit našich průmyslových podniků je založený na levné práci, nikoliv na práci s vyšší přidanou hodnotou. Jednoduše řečeno podniky potřebují velké množství lidí, protože se jedná o typ výroby, kterou není výhodné dělat roboticky (tedy to slavné označení našeho průmyslu jako "montovny" Evropy).

Řekl bych tedy, že problém je výhodnosti levné pracovní síly, jaká tu v současné době je. Vzhledem k výhodnosti, je poptávka. Myslím si, že tento problém se postupem let samovolně rozvolní, protože mzdová hladina u nás soustavně stoupá poměrně raketovým tempem a jednoho dne prostě provozovat v ČR podnik na výrobu dětských plen nebude výhodné, a přesune se výroba třeba na Ukrajinu.

Reagovat
naheCZ

Všichni v montovnách a pak se divíme, že nemáme řemeslníky. Bohužel pro lidi je jednodušší jít prostě někam do fabriky, než se snažit prosadit s nějakým řemeslem.

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
lampas

Reagovat
fabec1222

Tak když se chováš jako naprostej čůrák, tak se nesmíš divit, že si tě nikdo neobjednává. Valná většina řemeslníků typu instalatér, okenář atp, co jsme objednávali, tak byli naprostý kokoti

Reagovat
Blasphemer

To je právě tím, že jich je málo. Takže pak má hodně z nich pocit, jak jsou výjimeční, i když řemeslně stojí za hovno. I přesto totiž mají kšeftu jak nasráno, což by při nějaký zdravý konkurenci třeba vůbec neměli.

Reagovat
Cobra

Reagovat
Talker

Máš nabídku a poptávku. Momentálně je poptávka po lidech větší, než nabídka těch lidí.

Aby se to změnilo, tak by se buď musela buď snižit poptávka (kvůli ceně, krizi ze zahraničí, kdy firmy nechtějí nabírat atd) nebo zvýšit nabídka (vyšší počet lidí na trhu práce).

Podle mého je velký problém to, že tu jsou hromady montoven s nízkou přidanou hodnotou, takže to samotné vysaje z trhu stovky tisíc či dokonce miliony lidí.

Reagovat
Blasphemer

Ta poslední věta je určitě pravda. Navíc pak tihle lidé nejvíc brečí, že jsou u nás nízké platy a sami dělají práci, za kterou berou podle mého názoru ještě hodně.

Ale to vidím i u hromady svých známých - hlavně, že mám čistou hlavu, ve tři jsem doma a můžu na pivko. Podle mě většina lidí ani nechce dělat nějakou lepší práci, protože to už by na sobě museli nějakým způsobem makat, a to i mimo práci, a to prostě ne.

Reagovat
lampas

Tak zrovna v těch fabrikách nevím jak máš čistou hlavu, když musíš makat na směny. To by mě vymlelo a zadupalo do země tak za dva měsíce V tom mají ty lidi můj obdiv.

Reagovat
Blasphemer

Kamarád ve fabrice dělá a říká, že po směně může vypnout a nic neřešit. Druhej den přijde do práce a bude zas dělat to samý, další den to samý... z tohohle pohledu paráda.

Reagovat
fabec1222

Tak ty v tý fabrice můžeš mít docela dobrý peníze a hlavně ještě skvělé benefity. To je ten paradox toho, že sotva vychodíš základku, pak si stoupneš za pás, kde někde monotóně posouváš součástky, a máš víc peněz a lepší benefity, než někdo, kdo vystuduje VŠ a pak si jde sednout na městský úřad.

Reagovat
Blasphemer

Jo, tak ono je to na jednu stranu fajn, že tady takovej Lidl zvedá mzdy, aby i takovou práci ocenil. Na druhou stranu, když pak makáš hlavou, doděláš si i VŠ, neustále se musíš učit nový věci - software, jazyky, postupy atd., tak tě pak trochu nasere, že vedoucí prodejny Lidlu dostane nástupák 70k a služební bávo.

Já jsem četl, že Česko je v tomhle ohledu snad nejvíc rovnostářský v Evropě. Ty rozdíly v platech tady jsou nejmenší v Evropě, takže pak se vlastně není čemu divit, že chybí lidi hlavně na kvalifikovaný místa, když můžeš jít posouvat součástky, po práci vypnout a ve finále se nemít o tolik hůř než white collar zaměstnanec.

Reagovat
Trand

Ono třeba když jsem se nedávno díval, tak na úřadě vlády dostaneš na většinu nástupních pozic, kde se vyžaduje vš diplom 12. platovou třídu, což dělá momentálně 24 000 hrubého a k tomu osobní ohodnocení, který není nijak extra zásadní. To si pak člověk vydělá víc i když dělá recepčního na hotelu a nebo i skoro ve fabrice no.

Reagovat
Blasphemer

Na úřad ti schopný a ambiciózní člověk s VŠ nevleze.

Reagovat
lampas

No jo no, ale zase mám aspoň ve tři čistou hlavu, nemusím makat na směny a 24k hrubého jako skoroabsolvent nemám, a to ani nejsem ve 12. platové třídě Bohužel mimo Prahu není moc co na výběr, ale neříkám, že mě to tu neštve. Vzhledem k tomu, že tu nikdo není, tak mám na starost agendu za tři lidi a stejně mi stačí pracovat tak na 30 % abych to v pohodě zvládl.

Reagovat
Blasphemer

Jo, já vím jak se maká na úřadech. Taky tam pár lidí znám. Až na ty prachy je to pohoda.

Reagovat
oli9

nejlepší dneska město Chrudim

https://cs-cz.facebook.com/mu.chrudim/

dobře jim lidi dávají

Reagovat
kilobyte

Ať si klidně končí ve 12, ale buď ať začnou od 4 a nebo večerní směnu.

Reagovat
fabec1222

Stačilo mi cca půl roku ještě při studiu ve firmě vlastněné krajem, strašná sračka...Na téhle úrovni už to hlavně vůbec není úřednická práce, ale čirý lobismus a politika, úplně mě to otrávilo. I tak jsem ale z čiré naivity zaslal po dokončení VŠ několik životopisů na městké úřady (magistráty) a to je prostě šílený, co oni nabídnou pro člověku s VŠ vzděláním.

To těch 24 hrubýho by bylo ještě optimistické, mě nabízeli snad nějakých 21. Vzhledem k tomu, jakou máš pracovní dobu (v zimě světlo venku neuvidíš) tak to v podstatě není možné na dojíždění a musíš si sehnat bydlení v místě úřadu. No jo, jenže kde na něj vzít, když nemáš prachy že jo. Tak za to, co ti daj, zaplatíš nájem, a energie, no škoda, že ti nezbyde na jídlo, takže stejně chcípneš hlady. Benefit dostaneš stravenky na 100 Kč, takže dneska si musíš koupit dvě, abys měl jeden oběd, taky terno.

Klasicky po tobě chtějí, abys už všechno uměl v tý době, kdy k nim nastoupíš (Asi kdy se máš naučit s jejich software, když jsi čerstvý absolvent...)

Mě osobně se tam stala třeba taková věc, že jsem si na jednom magistrátu podal dvě přihlášky do výběrových řízení, na tom prvním mi řekli, že nemám dostatečnou kvalifikaci (bez praxe, bez znalosti software bla bla bla...) ale že prý mi na tom druhém výběrku bych měl šanci uspět. Došel jsem na to druhé, a tam mi řekli, že na tuhle práci jsem překvalifikovaný, a že mi nevěří, že bych tam vydržel déle jak pár měsíců, takže pro ně nejsem perspektivný, ale ať to zkusim na tom druhém výběrku, to že je pro mě ideální

Reagovat
Blasphemer

Ta moje teda dělá na úřadě, a má teda víc než 24k hrubého. Zas má teda o dost míň než já, ale vzhledem k tomu, co tam dělá, je to furt dobrý. Do práce na devátou, v 11 na tři hodiny na oběd a na kafíčka, a ve čtyři domů. Do toho mají furt nějaký porady a meetingy, kde nic nedělají.

Když byl lockdown, tak je poslali na home office, ale vzhledem k tomu, že se na úřadech jedou furt sotlní PC, tak nikdo z nich z toho domova nepracoval. A pěkně za to měli sto procent mzdy.

A o benefitech, co tam mají, si můžu nechat v soukromým sektoru nechat zdát.

Reagovat
Blasphemer

*stolní PC

Reagovat
lampas

Tak to já mám benefit jen 90 Kč stravenku Jako je to pohodička, ale popravdě už dost přemýšlím nad tím, co by se dalo dělat jinak no, protože přeci jen člověk dokud je mladý, neměl by někde stát na místě. To si může dovolit po padesátce.

Reagovat
Blasphemer

Ona má 140 Kč stravenky. a já mám od zaměstnavatele příspěvek 50 Kč na stravování.

Reagovat
lampas

Tak na nákup snídaně dobrý

Reagovat
Talker

To je otázka, já už dával absolventovi bakaláře nabídku na přes 100k měsíčně.

Reagovat
Blasphemer

Doktoři jsou podle mě naprosto finančně podhodnocení. Na druhou stranu systém veřejnýho zdravotnictví asi nic lepšího neumožňuje. Každej, kdo má ambice, tak zdrhne do Německa, to je jasný.

Strojvedoucí/autobusáci - to je práce, kde se hodně cestuje a jsi málo doma, a zároveň to neumí nikdo ocenit. Já měl jednou nabídku na práci, kde bych hodně cestoval a skoro nebyl doma (a nebylo to řízení žádnýho dopravního prostředku ) a když mi zaměstnavatel sdělil plat, tak jsem skoro spadl ze židle. Finančně absolutně směšné, s ohledem na to, že bych domů jezdil max. na víkendy, někdy ani to ne. Lidi si radši zvolí práci blízko bydliště, kde budou každej den doma, protože ten čas strávený mimo jim nikdo nezaplatí.

Reagovat
Rothbard

Jinak jestli tu byl zmíněn Lidl, tak jsem za něj rád. Je to konkurence a osobně jej beru za jedničku mezi řetězci co do podmínek pro zaměstnance (má i nejvyšší hodnocení na webech atmoskop atd).

Osobně mám trochu zvláštní názor a to ten, že v soukromých firmách by měli mít zaměstnanci +- minimální mzdu nebo prostě nějaký malý základ a větší procento jejich mzdy by mělo tvořit osobní hodnocení či prémie za oddělení/pobočku/firmu atd. Těžko se motivuje zaměstnanec k většímu výkonu, když to na výplatě nepozná a poznal by to tehdy, když by byl povýšen, což je imho víc práce a stresu. To prostě vidím na předchozím zaměstnavateli, kde žádné prémie nebyly a na současném, kde jsou a jsou poznat na výplatě.

Jako taky si člověk říká, jak se na to vykašle, jak by to mohlo být lepší jinde a za víc peněz a pak otevře nějaký portál s nabídkami práce a plno inzerátů na "obecné" či administrativní pozice s podmínkami od A do Z a méně než bych měl.

A na jobs.cz první inzeráty z Prahy na mě vyskočily právě "všeobecné administrativní pozice"

Jinak úředníci, mně přijde, že to je snad úřad od úřadu. Někteří tam sedí rádi, jsou spokojeni, přitom se nejedná třeba o blbce, co by se jinde neprosadili a jiní vidí, že mají plat tak akorát na nájem, energie a jídlo. Možná dáno i vedením úřadu, kolik peněz si vyjednají a je-li jich méně na úřadě, zbude více pro každého, ale to jen si tak fantazíruji.

Jinak k montovnám obecně. Vávra to podle mě dobře zhodnotil, že chceme mít mozkovny, ale abychom díky tomu neměli spíš nezaměstnanovny. Ono je krásné pracovat high-tech odvětvích, ale na to je zkrátka potřeba mít kvalifikovaný personál a když je jej už nyní nedostatek a zkrátka všichni to studovat nepůjdou/nedostudují to.

Jo, takový člověk na dráze, to musí tu práci vyloženě milovat. Hlásil jsem se v době Covidu na vlakvedoucího, ozvali se po půl roce (ČD ) a na pohovoru, který moc jako pohovor nevypadal ani, mě přímí nadřízení té pozice víceméně odrazovali Jako já chápu, že ne každý pracuje kousek do jisté vzdálenosti či času od domu, že někde jezdí i na služebky občas či často, ale mít směny vs. volný čas rozvrhnutý tak, jak to mají lidé pracující ve vlaku, děkuji, nechci.

A vedoucí prodejny v Lidlu možná má nástupák 70k, ale spíš než cizího člověka si vychovají někoho z nižších pozic a vím, kolik lidí skončilo u nás na pozici vedoucí prodejny, protože si mysleli, že budou sedět v kanclu a ono jaksi ne.

Tak nějak reakce na více z vás.

Reagovat
Talker

Co se týče toho poměru base:bonusy, tak je to komplikovaný.

Představ si, že v jedné firmě bereš 50k base a bonus 10%. Teď si představ, že přijde firma, která ti nabídne 30+30. Teoreticky je to více peněz. Jenže ono to dává smysl až ve chvíli, kdy to je třeba 30+50 (nebo 45+20), aby se ti ten risk vyloženě vyplatil. A i tam je otázka, protože to můžou být nenárokové bonusy.

Dávat vysoký base je konkurenční výhoda, pokud je boj o zaměstnance.

Co se týče úředníků, tak mám pár kamarádů tam a zkušenost - v 8 přišel do kanclu, dal si kafe, cígo v archivu, pak šel na snídani za pár korun v kantýně, další kafe cigáro, pak sedl v 10 k počítači, něco málo udělal, v poledne šel na oběd, v jednu se vrátil, do tří makal, pak šel zase pokecat a ve 4-5 šel domů. Celkově práce tak 3-4 hodiny a patřil k nejvýkonnějším (protože během té doby fakt něco udělal).

Takže pokud máš vlastní bydlení, tvůj protějšek vydělává slušně, tak je to přilepšení a člověk tam nic moc dělat nemusí.

Co se týče montoven, tak nikdo neříká zrušit je všechny. Spíš bych řekl, že by se měly dělat pobídky spíš než na montovny na výrobu s vyšší přidanou hodnotou. Ideálně podpora startupů a podobně. K tomu rekvalifikační kurzy na vysoké úrovni zdarma do oblastí, které jsou zajímavé - ať už to jsou třeba řemeslníci/stavaři a podobně, IT nebo jiné oblasti, pokud ten člověk splní nějaké základní minimum.

Pro IT to může být znalost angličtiny, střední počítačová gramotnost a pak tam udělat kurz třeba na IT Admina, IT support a podobně.

Reagovat
lampas

Já neříkám, že míst na "všeobecné administrativní pozice" je málo, ale jsou to místa, na který je prostě nával docela velký Dokonce i k nám na úřad se na místa v 9. platový třídě, kde stačí jen maturita, hlásí vždy poměrně velké množství lidí a je z čeho vybírat. Na místa s potřebou VŠ k nám lidi pošlou přihlášku spíš omylem. A když už někdo pošle, tak většinou... no řekněme, že mezi lidmi s VŠ vzděláním existují ještě mnohem neschopnější lidi, jak jsou úředníci.

Reagovat
Talker

Jak říkám, je to teplé místečko, kde toho moc dělat nemusíš, jen prostě přijdeš, uděláš nějaké minimum a máš jistotu, že tě nemůžou nikdy vyhodit, aniž by ti dali slušné peníze.

Reagovat
herbage
Reagovat
thewall

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
Svatej

Reagovat
Nebelung

Reagovat
Neon

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
Čenda

Reagovat
TopinB

Reagovat
oli9

https://twitter.com/ASLuhn/status/1549486005023133704?s=20&t=jnAcgHMsr7-GenZ2hLyV8A

A toto si z Putina dělá Turek v Číně tam bude kouřit čuráky

Reagovat
frankiefcb

Jak mu cuká ten koutek. P.S: Putin to svým návštěvám dělá taky.

Reagovat
roman_tycka

Nejlepší je, že tam ten Iransky prezdient řekl, že agrese v pořádku, jinak by zautočilo nato a Erdogan vedle. To je tež postavička

Reagovat
frankiefcb

No hlavně on se Irán s Tureckem moc v lásce nemá taky.

Reagovat
icefish

Takovej klub lhářů

Reagovat
roman_tycka

Česko nejspíš nakoupí F35, to se Putinovi taky povedlo, teď celé NATO zmodernizuje svoji armádu, Poláci jsou jako dítě v obchodě se sladkostma a ostatní nezahálí taky

Reagovat
Trand

New threats from Russian FM Lavrov: "The geographical objectives of Russia's 'special operation' have changed from just DNR and LNR to include Kherson and Zaporizhia." He also says Western deliveries of long-range weapons to Kyiv will expand the invasion beyond those areas. Lavrov's message sure sounds like Russia is preparing the annexation of Ukraine's southern Kherson and Zaporizhia regions, which US NSC also warned yesterday was likely.

Chce to ten Cherson dobýt dřív, než si tam zinscenujou svoje falešný referendum

Reagovat
Svatej

Oni se fskt uz ani nesnaží tvářit že dodržují původní motivaci.

Reagovat
Trand

@KyivIndependent

US to send 4 more HIMARS to Ukraine.

US Defense Secretary Lloyd Austin said that the next package of military aid to Ukraine will include four more HIMARS artillery rocket systems, Reuters reported.

Reagovat
ACSeRw!n

jen houst

Reagovat
sokar

tak toto russov nemusí srať, podľa ich štatistík majú ukrajinci -8 HIMARS, čiže amíci musia poslať ešte ďalšie 4 aby boli na nule

Reagovat
oli9
Reagovat
ACSeRw!n

hmmm smazeny okupant

Reagovat
thewall

To jsou neskuteční cirkusanti

"Apty Alaudinov(velitel čečenské policie) se nedávno vrátil ze služební cesty v Moskvě a konečně se nám podařilo vést plodný rozhovor u šálku večerního čaje a podrobně si popovídat o taktice našich jednotek, zvážit pro a proti a zamyslet se nad budoucími úkoly," píše Kadyrov. "Plány jsou velkolepé. Již připravujeme plán demilitarizace zemí NATO a první na řadě po dobytí Kyjeva je Polsko," dodává závěrem Kadyrov, zřejmě s tím, že tyto "plány" se asi chytají v Moskvě.

Reagovat
roman_tycka

Mezitim mu cecenci z batalionu sejka mansura vyhlasili jihad . Nikdy bych nerekl ze nekdy budu rad kdyz nekdo nekomu vyhlasi jihad

Reagovat
oli9

Reagovat
thewall

Budu rád, když někdo "srovná" Kadyrova a hlavně, že to bude obří problém pro Rusy. Ale jinak si o Čečně po Kadyrovovi nedělám žádné iluze. Tam to bude vždy průser.

Reagovat
Svatej

Jak ho v tom ten druhej tank nechal a poplasene odjel

Reagovat
sokar

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Svatej

https://www.reddit.com/r/UkrainianConflict/comments/w3rg9t/russian_solder_calls_relative_says_were_losing/?utm_medium=android_app&utm_source=share

To sileny bombardování měst si konečně vybírá daň. Hlavně jejich děl jsou tak zatížený, že míjejí cíle o kilometry.

Trochu problém je, že teď, když budou zase mířit na školky a nemocnice, můžou omylem opravdu zasáhnout nějakej vojenskej cíl...

Reagovat
TopinB

Hodně zajímavé vlákno

Reagovat
Trand

Nejsou to žádné nové záběry, údajně se jedná o explozi muničního skladu v Melitopolu po zásahu z HIMARSu 3.7. Ale ten první záběr zblízka

https://www.reddit.com/r/CombatFootage/comments/w3qc3s/reported_himars_strike_on_russian_warehouse/

Reagovat
frankiefcb

https://twitter.com/korda/status/1549694986265976834 no to je strašná sračka. Dále pokračuje a píše, že jsme mikrostát. Doprdele, kde se vůbec bere to, že jsme mikrostát. V Evropě patříme mezi státy se střední velikostí a v NATO taky.

Reagovat
sokar

ale v reakciách dostáva slušnú čočku... a pritom som čakal že mu budú dávať za pravdu, ale snáď každý ho za to zhejtoval

Reagovat
roman_tycka

Na twitteru je dost normálních lidí, sociální bublina docela. Pak tady máš košťata typu Majerová a lidi co s ní souhlasí. TI jsou většinou na fb

Reagovat
Trand

V EU jsme podle rozlohy 14. největší stát, což je přesně průměr a dle počtu obyvatel 9. nejlidnatější stát (i když mezi 9. a 13. místem je rozdíl pouze jeden milion).

Reagovat
frankiefcb

Hlavně opravdu nejsme mikrostát, spíše v hlavách mnoha lidí.

Reagovat
kilobyte

V HDP jsme dokonce 48. ze 194 na světě (rok 2020). A máme minimálně dvakrát větší HDP skoro než 140 zemí.

Reagovat
oli9

Stát jsme opravdu malý, ve světových poměrech ale v Evropě patříme snad k normálu

Reagovat
kilobyte

Možná jsme malý, ale určitě ne mikrostát.

Reagovat
TopinB

Pro mikromozky jsme mikrostát

Reagovat
Mimalu

Celé je to mimo, mikrostát, malé reaktory Člověk evidentně odstřižený od reality, netřeba mu dávat zvýšenou pozornost

Reagovat
oli9

Morální odpad..

Reagovat
ACSeRw!n

ria ria mongolia

Reagovat
kiwwi

Trojsky kon v Europe...odstrihnut ich od vsetkych EU penazi a ked ani to nepomoze, tak sa s nimi rozlucit

najhorsie aj tak je to, ze kopa ludi u nas Orbana a Szijjarta adoruje, lebo su to "odvazni lidri, ktori sa vzopreli dikatu Bruselu a ako jedini myslia na svojich ludi"

Reagovat
kilobyte

Můžou je z EU vyloučit?

Reagovat
fabec1222

Ale maj krásný ženský a super langoše

Reagovat
Trand

https://hungarytoday.hu/foreign-minister-szijjarto-order-friendship-russia-sergei-lavrov/?fbclid=IwAR09dUWriGxPj_kXYmDOMaTiqQGNDfbAzhjmuZb_1vA3vMM8k1ixsV_Qq_s

Tak on od nich ještě obdržel Řád přátelství, no to je krásný. Mohli by se spojit se Srbama a založit si s Ruskem nějakou vlastní unii, určitě by se jim žilo krásně bez zlýho západu.

Reagovat
Neon

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
kilobyte

Zase mít ruské spojence v Evropě bych nechtěl.

Reagovat
Blasphemer

To by si Maďaři museli nejdřív přestat nárokovat Vojvodinu.

Reagovat
frankiefcb

Jj Maďaři a Albánci to jsou takové klony Rusů v Evropě v tom jejich myšlení.

Reagovat
Blasphemer

Oni dodnes nezkousli Trianon. Podle průzkumů si 90% Maďarů myslí, že je to strašně poškodilo (což je asi pravda, ale dostat přes píču museli) a neměli by to uznávat. Jestli bude v Evropě někdy nějaká válka, kterou nezpůsobí Rusko nebo horký balkánský hlavy, tak to bude kvůli Maďarům. Teď to zní možná směšně, ale kdoví jak to bude s evropským uspořádáním za pár desítek let. V roce 2000 bychom asi taky nikdy neřekli, že Rusko někdy zaútočí na Ukrajinu,

Reagovat
Trand

Jako jasně, jsou to fotbaloví hooligans, ale kdo ví kolik z nich to cítí takhle (teď ze zápasu proti Slovanu tenhle týden):

https://pbs.twimg.com/media/FYIbVkQX0AEIbpM?format=jpg&name=900x900

Reagovat
Blasphemer

On je hlavně problém, že ty Maďary ze Slovenska, Rumunska, Srbska a Ukrajiny nikdo nevyhnal, jako jsme to my Češi udělali s Němci. Takže v těch regionech zůstali a dodnes jsou strašně hrdí Maďaři, kteří jinak než maďarsky nemluví, mají vlastní maďarské školy, Orbán jim rozdal občanství a pěkně jim tam přes firmy napojené na vládu vše dotuje. Pěkně pomalinku to pohraničí takhle podkopává a posiluje nacionalistické tendence. Třeba z Užhorodu ukradli za války veškeré místní archivy a odmítají je Ukrajině vrátit, a tak si tu historii vlastně můžou překroutit tak, jak budou chtít.

Za mě je tohle po Balkánu, kde to začíná zase pěkně doutnat v Bosně, budoucí největší evropský průser.

Reagovat
Blasphemer

A ještě bych přidal Řecko - Turecko možná. Nedávno jsem četl článek, kde autor předvídal, že tohle bude další evropská válka, ale nemůžu to teď za boha najít.

Reagovat
fabec1222

Ještě Katalancům by mohlo z toho vedra definitivně rupnout v kouli

Reagovat
frankiefcb

No to nevím ,co by se musela stát, aby vzali do ruky zbraň. Když si člověk vezme jaké bomby při prostestech schytávají od Guardia Civil (ti se rádi hlásí k odkazu Franka) a stejně neudělají nic. Oni jsou mirumilovní, snaží se to jít dmeokratickou cestou. Španělsko jim to logicky sabotuje, logicky (region co tahá Španělskou ekonomiku)

Reagovat
frankiefcb

Naprostý souhlas. Já mám v Maďarsku kamarády, ale když přijde na Trianon jako by jim přeplo. Strašně ukřivdění. Myslím včera jsem viděl tweet nějaké Slovenky, která byla v Maďarsku na univerzitě u nějaké děkana a ten borec mapu trianonu na zdi. Tak asi tak. P.S: A to si myslím, že Maďaři na Slovensku jsou docela v pohodě.

Reagovat
Blasphemer

Já mám zas známé na jižním Slovensku a ti by nesouhlasili, že jsou až tak v pohodě. Ono stačí, že tam u každého vjezdu do vesnice máš pod slovenským názvem ještě název v maďarštině. Představ si, že v Sudetech by si měl dnes polovinu nápisů německy a půlka obyvatel by si nebyla schopná česky ani vyřídit nic na úřadě. jako já jsem tolerantní člověk a asi by mi to osobně bylo jedno, ale dovedu si představit, že většinu místních by to sralo.

Reagovat
fabec1222

Tak to je tim, že tam žije v té obci určité procento národnostní menšiny. Pokud to procento přesáhne určitý počet, tak ze zákona musí být tyto oficiální názvy uváděny i v jejím jazyce

Reagovat
Blasphemer

Jo, to samozřejmě vím. Ale tam když jedeš autem, tak na takovou vesnici bez toho skoro nenarazíš. Vlastní zkušenost.

Reagovat
frankiefcb

ty si asi nikdy neprojížděl na Třinecku že?

Reagovat
Blasphemer

To fakt ne. Nejblíž autem jsem byl v Jeseníku. A pak v Ostravě, ale tam jsem dojel Pendolinem.

Reagovat
frankiefcb

Tak kdyby si dále pokračoval osobáčkem, tak něco zažiješ. Ono ne, že je to psané. Oni ti to v polštině i hlásí. Mnohdy si říkáš, jestli si už nepřekročil hranice.

Ostrava-Svinov, 3 min. 3/4 1,2 17 km

14:38 Ostrava-Mar.Hory D 1,2 20 km

14:41 14:42 Ostrava hl.n. v 1E 1,2 22 km

14:48 14:49 Bohumín 2,14 30 km

14:52 14:53 Dolní Lutyně 1 2,7,14,150 34 km

14:56 Dětmarovice 5,6,7,

15:01 15:02 Karviná hl.n.

15:11 15:12 Louky n.Olší

15:14 Chotěbuz (Kocobedz)

15:18 15:20 Český Těšín (Czeski Cieszyn)

15:23 Ropice zast. (Ropica przystanek)

15:25 Třinec-Konská (Trzyniec-Konska)

15:28 15:29 Třinec (Trzyniec)

15:31 15:32 Třinec centrum (Trzyniec centrum)

15:34 Vendryně (Wedrynia)

15:37 15:38 Bystřice (Bystrzyca)

15:40 15:41 Hrádek (Gródek)

15:43 15:44 Návsí (Nawsie)

15:47 15:48 Bocanovice (Boconowice)

15:53 Mosty u Jablunkova (Mosty kolo Jabl.)

Reagovat
Blasphemer

Jo, tak ale přeci jen máme s Poláky daleko lepší vztahy než mají Maďaři se Slováky. Nebo jsem teda neslyšel poslední roky žádného politického představitele, že by vyhrožoval tomu druhému, že vyjede s tanky na hlavní město nebo nějaký transparenty na fotbale.

btw zítra jedu zrovna do Polska

Reagovat
frankiefcb

Tak jako jo, ale musis brat, ze to vyhecuje jenom fotbal, popripade vyjadreni nejakeho ozraly ze Ziliny. Na Slovensku docela vidim i u politickych Madsru touhu o sblizovani obou narodu. Viz strana Most - Hid. Sice sla do kopru kvuli toho, ze delali blbecky v narodovecke vlade Fica a SNS.

Reagovat
fenixLFC

ehm, uvedomujes si ze tie tanky na budapest su 23 rokov dozadu? to je ako keby si hovoril ze sucasna koalicia s opoziciou si notuju pretoze pred par rokmi spolu uazvreli opozicnu zmluvu

Reagovat
Blasphemer

To už je tak dlouho? Mně se to zdá jako by to bylo 10 let.

Reagovat
fenixLFC

yup, ten pocit poznam

Reagovat
fenixLFC

Plus teda aby som doplnil,v politike vam narodnostna karta hrala dominantu ulohu nrdavno. Nie proti poliakom ale nemcom. Ved cim prvykrag ziskal zeman prezidentstvo...

Reagovat
Rothbard

Tím, že je člověk z lidu, moudrý důchodce z Vysočiny a ne nějaký spící páprda a navíc pravdoláskař. Antiněmecká rétorika fakt Zemanovi nepomohla.

Reagovat
Blasphemer

Jenže tohle téma bylo úplně uměle vytvořený během voleb, jinak to nikoho nezajímá. Druhý zvolení Zemana zase doprovázelo téma kouření v hospodách, o čemž bylo v té době nevratně rozhodnuto a nikoho to taky vlastně už nezajímalo. My asi máme talent u voleb. S prezidenta vytahovat úplné píčoviny, které jinak nikoho nezajímají. Úplně se bojím toho, co přijde teď.

Reagovat
fenixLFC

Jenže tohle téma bylo úplně uměle vytvořený během voleb, jinak to nikoho nezajímá

to je to o com vravim vidis ze ked je slota prec tak to na slovensku riesi malokto, v politike obzvlast. to ze to riesia madari je sice pravda ale na slovenskej strane sa to riesi asi rovnako latentnte ako v cesku nemci

Reagovat
frankiefcb

Já mám kámoše SLováka, který z jihu (kousek od Štúrova). Táta Čech, máti SLovenka, prarodiče Maďaři. On sám Maďarsky nemluví a ani s babičkou a dědou. A říkal, že měl plno kamarádů Slováků a na úřadě se domluví v pohodě. Asi to nebude až takové peklo, i když věřím, že se najdou lokality, kde ti budou těžce rozumět.

Reagovat
vladino10

Ja žijem nejakých 50km od hraníc, tj. pomerne často nakuknem aj do týchto južnejších oblasti. V obchode, na úradoch, všade sa slovensky dohovoris. Nejakým peklom by som to určite nenazyval...

Reagovat
DelPiero137

Nie je to take divoke ako po 92. Juzne slovensko osidlilo velmi vela Slovakov, % Madarskej mensiny v kazdom meste vyrazne kleslo. Mnozstvo Madarskych nacionalistov sa znizuje kazdou generaciou, ostavaju uz len ti zarity Madari ktory trvaju na Madarskom jazyku, skolach a preklananie sa k Orbanovi. Nevravim ze je ich malo, na pruser rozhodne dokazu zarobit ale za poslednych 30 rokov sa to vyrazne zmenilo. Je to strasne vela Madarsky hovoriacich lud, ktori maju blizko k Budapesti ale sa distancuju od akehokolvek velkeho Madarska, Tiranonu atd. Zaco som velmi rad.

Reagovat
sokar

za to môžme ďakovať projektu EU a Schengenu. Proste tí ľudia nevidia potrebu posúvať hranice, keďže prakticky žiadne neexistujú

Reagovat
vladino10

Je to crazy keď si vezmeme, že D1 sa začala stavať severom aby nám ju nevzali Maďari keď si vezmú nás juh

Reagovat
oli9

https://twitter.com/WarMonitor3/status/1550233123572527104?s=20&t=5DiG-tWpE_GswOq1DJO20Q

Rusaci to tam tak dlouho obklicovali až zůstali obkliceni sami.. 6 municaku tam zdeakodnenych. Bez zásob, bez podpory..

https://twitter.com/vesely_o/status/1550413437297213440?s=20&t=-EsWTk9bzCPzLDoRt8kf1Q

Navíc dole začínají být v prdeli jelikož jim Ukrajinci ničí mosty a nové pontove se jim nedaří stavět

https://twitter.com/fuckig_idiot/status/1550413229431656448?s=20&t=-EsWTk9bzCPzLDoRt8kf1Q je tam dole pak řeka...

No bude to tam pro orky sakra zajímavé

Reagovat
oli9

6 municaku jim tam bouchlo v té oblasti

Reagovat
Trand

Rusové mají pod kontrolou jediné dva mosty přes Dněpr v té oblasti, kterou okupují, z toho ten v Chersonu už Ukrajinci ostřelovali a ten druhý je přehrada v Nové Kachovce, kde jak víme jim HIMARS taky dostřelí. Mohli by je Ukrajinci teď pořádně zatlačit.

Reagovat
Zaschrona

K řece se zdá, že asi má Ukrajina slušné šance to dobít. Směrem dál to může být nemožné i za cenu obrovských ztrát.

Reagovat
frankiefcb

zase by to klidně pak mohli tlačit od Záporoží a odříznout tu oblast.

Reagovat
Talker

To by mohl být problém z pohledu, že by to museli odříznout až k moři a v tu chvíli by na východě měli území, odkud jim můžou Rusáci vlítnout do zad, případně tam vytvořit kapsu.

Nebo jsem úplně mimo?

Reagovat
Zaschrona

Máš pravdu - podle mě zatím nic nenasvědčuje tomu, že na něco podobného má Ukrajina sílu, je to ohromně riskantní a vojensky náročná akce.

Reagovat
frankiefcb

Tam jde o to, ze ta Chersonska oblast za rekou je jenom rovina a pole bez velkych mest. V pripade pruniku k Melitopolu a Berdansku by mohli solidne zatopit Rusum v oblati. Jeste kdyby jim kropili Himirsy posily z Krymu. P.S: je to jenm takova uvaha nad tim, ue se tam Rusove nemaji kde schovat.

Reagovat
roman_tycka

Zase trenuji nove a nove vojaky, podle me se o to pokusi a musi vedet zda to je hloupost ci nikoliv. Za celou valku moc fuckupu nemaji, max ten cherson a jih na zacatku.

Reagovat
roman_tycka

https://twitter.com/yarotrof/status/1550532913753726977?s=21&t=fxyzJKnwJI-SNHLF6_znlA

Ukrajinci 30 vojaku denne ztraty z nejaky h 100-200. Snad uz brzo obrat

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
oli9

díky Ameriko

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
oli9

Ruské rakety zasáhly ukrajinský černomořský přístav Oděsa. Útok přišel den poté, co Moskva a Kyjev podepsaly dohodu o vývozu obilí, jež se Oděsy týká.

Nejvymrdanejsi podnarod na světě, se kterrym nema cokoli cokoli řešit a uz vůbec ne věřit. Kolik ještě kdo potřebuje prešlapů...

Reagovat
roman_tycka

Nejvetsi kaspari jsou ale stejne ti co si mysli, ze s rusakama se da na necem domluvit

Reagovat
Trand

A pořád se takoví najdou, bohužel

Reagovat
kilobyte

Tak ti, co tvrdí, že se má s Ruskem jednat, jsou prostě na straně Ruska. A to jednání si představují tak, že se Rusku ve všem ustoupí.

Reagovat
TopinB

Reagovat
Trand
Reagovat
Čenda

Beztak se orkové snažili trefit něco na Donbase, s tou jejich výzbrojí aby se pomalu Slováci začali bát. Obzvlášť, pokud použijou ty jejich špecielní denacifikacni střely

Reagovat
TopinB

Reagovat
Čenda

(Ale vážně, dalo se to čekat, jsou to mrdky, jen v téhle válce to udelali asi po stopadesaty, ze řekli a a hned na to udělali b. Trochu babisuv syndrom)

Reagovat
Čenda

Takze velký kluci už si chtějí sestrelovat hračky ve vesmíru?

Reagovat
Freedo

Tak to už se děje delší dobu. Testy protisatelitních zbraní - Čína 2007, Rusko loni, USA před pár lety. Ale vše to byly kinetic physical zbraně. Což je velkej problém kvůli vznikajícímu vesmírnému smetí.

Pokud jde o lasery nebo další experimentální technologie jako mikrovlnné záření, tak ty vyvíjejí všechny mocnosti, ale pořád je to ve fázi vývoje a je tam mnoho úskalí.

Reagovat
ACSeRw!n

Podle agentury AFP dnes rovněž Orbán obhajoval svoji vizi „nemíšené maďarské rasy“. „Stěhujeme se, pracujeme jinde, mícháme se v rámci Evropy,“ řekl. „Ale nechceme být smíšenou rasou, multietnickým národem, který by se mísil s neevropany“, prohlásil.

Reagovat
oli9
Reagovat
Trand
Reagovat
oli9

Tohle je krása to ty zmrdy zaboli...

Reagovat
oli9

https://twitter.com/WarAgainstPutin/status/1551265265559605250?s=20&t=mqueYQdD92YvR1FtZQ-oqQ

Jinák další major.. Kolik těch generálů a majoru RuSSak má.. Tam se musí povysovat tak že už i kuchaři jsou důstojníci

Reagovat
Mastný Chobot

Mierne OT: po návšteve Belehradu a Nišu môžem bezpečne vyhlásiť, že Srbsko je čo sa týka ruskej propagandy úplne v prdeli. Polovica bilboardov v Belehrade je o "srbsko-ruskej jednote", všade Z-ká nasprejované, ruské vlajky kade-tade... Nečakal som, že by to bolo naopak, ale takéto niečo som nečakal tiež.

Reagovat
Čenda

Srbsko je fakt ztracený, velký rozdíl oproti Bělorusku, kde fakt věřím, že většina lidí je normálních, informovaných a dost vzdělaných, jen mají kretena v čele. Akorát jsem četl, že cca 23% lidí a 5% armády schvaluje válku na Ukrajině. V Srbsku budou ty čísla úplně jinde. Maďarsko to samý. A popravdě, ani nechci raději znát přesný čísla od nás.

Reagovat
Trand

The Demostat Research Centre said on Wednesday that about a third of Serbians want to join the European Union with 51 percent opposed and that 80% of the polled citizens are against Serbia imposing sanctions against Russia.

According to the Demostat poll, 34 percent of people in Serbia would vote “yes” at a referendum on joining the EU, 51 percent would vote “no” and 17 percent think some concessions should be made to advance towards membership, a presentation of the results was told.

The poll also showed that 58 percent do not think Serbia should align its policies with the EU compared to 33 percent who think it should. A large percentage (40%) think Serbia should side with one of the two global blocks while 37 percent said it should not side with anyone. Demostat’s Srecko Mihajlovic said that 81 percent of the polled want Serbia to maintain neutrality and 80 percent think it should not impose sanctions on Russia.

Demostat’s Zoran Panovic said that, according to the survey, Russian President Vladimir Putin enjoys the support of 45 percent of people in Serbia.

Článek z 30.6.2022

Reagovat
Čenda

Coz víceméně potvrzuje, co jsem říkal, že ty čísla jsou úplně jinde. Nemluvě o tom, ze třeba tech 37% saying not side with anyone jsou většinou latentní putinovci. A úplně něco jiného znamená srbska neutralita, a dejme tomu třeba(ted jsem chtěl napsat rakouská, ale.. ), ale dejme tomu třeba madarska "neutralita" ze začátku války. Ted uz Maďaři poměrně otevřeně zrazujou alianci, ve ktery jsou.

Ok, ze je cely ztracený jsem řekl zbytecne tvrdě, dokonce i v tom Rusku jsou lidi, který mají otevreny oci a nepřemýšlí prdelema. Ale směr národa je poměrně jasnej.

Reagovat
Čenda

K ty neutralite jesne přesněji..jsou státy, které se za neutralitu chtějí jen schovávat. Bělorusko je v podstatě taky neutrální, jen "poskytuje infrastukturu." Ale chápeš.

Reagovat
Trand

Jo, já ti to neposlal jako kritiku tvého názoru, jen mě to taky zajímalo, když jsem četl tvůj komentář, tak jsem si to vygoogloval a poslal pro info. Spíš to podporuje tvoje tvrzení (i když vyloženě podporu Ruska bych čekal možná ještě vyšší).

Reagovat
Čenda

Jop, jak říkáš, taky bych to čekal o něco vejš. Ale rozhodně dik, takhle čerstvej clanek jsem.necekal

Srbové proste o něco vic nez ostatní prožívají ten nacionalismus, taky si dost vytrpěli, křivdy zažili..a na jednu stranu se tomu, ze tak podporujou Rusko, taky nedivím, vždyť za nimi poměrně dlouhodobě stoji. A mají tu výhodu, že nejsou přímí sousedi, ze ano

Reagovat
Mastný Chobot

Tak Srbi nikdy nebudú podporovať NATO alebo kohokoľvek, koho podporuje NATO, čiže je jasné, že budú v 99% prípadov s Rusmi

Reagovat
Trand

Reagovat
nani92

Ruské roboty už útočia na civilistov

https://www.youtube.com/watch?v=L-77oMd0USw

Reagovat
sokar

komenty z fb ZOMRI:

- Chlapec sa mal prestat branit proti specialnej sachovej operacii a nechat si zobrat ten prst. Nech je uz konecne mier medzi robotom a chlapcom.

- presne tak. Ten prst aj tak historicky patril tomu roboautomatu a nechápem na čo mu tí dospelí pomáhali. Zbytočne tým predlžovali šachovú partiu

- Hlavne, chlapec už od roku 2014 trhal čipom nožičky, to si ale nikto nevšímal! Dôkazy sú na nette, nájdite si!!1!

- prečo mu dospelí išli na pomoc? Nemali sa do toho miešať. Iba stupňujú napätie vo svete

pekne výstižné

Reagovat
kilobyte

Reagovat
Neon

Reagovat
icefish

Nejhorší na tom je, že ti, kterým je to určené to buď 1) nepochopí, nebo 2) jim to bude jedno, protože jsou za to placení

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
oli9

https://twitter.com/Osinttechnical/status/1551323077329539073?s=20&t=3hmxQo1I2lVHPBlFxrwh9A

Ta opotřebovavací válka Rusku nesvědčí.. Oni mají techniku na to vystřelit z toho párkrát...

Reagovat
oli9
Reagovat
TopinB

Svatého (tuším) reddit thread, co tu házel včera, taky dost vysvětluje, hlavně (pun not intended) o tom, jak na tom můžou být rusáci v prdeli s hlavněma

Reagovat
icefish

Sry, kde a co? Neviděl jsem

Reagovat
Nebelung

To snad ani nemůžeš namontovat.

Reagovat
roman_tycka
Reagovat
Ed_Hazard

Myslíš to ako Courtois šoféruje a hovorí fuuuck?

Reagovat
roman_tycka

Presne to.

Reagovat
roman_tycka

Cherson Padaji mosty nejspis a rusaci tam jsou odriznuti

Reagovat
frankiefcb

no četl jsem a viděl video, že byl zasažen Himarsem. Tak snad už pro těžkou techniku nebude průjezdný.

Reagovat
Trand

Akorát tím teda Ukrajinci dávají podle mě najevo, že nepočítají s tím, že se dostanou dál než za Dněpr v oblasti Chersonu. Pak je tam kousek ještě jeden železniční most a pak jediný až v Nové Kachovce. Za Novou Kachovkou až v Záporoží.

Reagovat
roman_tycka

No, pres prehradu stale muzou a pokud budou mit nadvladu nad vzduchem, muzou taky udelat pontonovy, tezko rict. Ja si myslim ze s timhle musi pocitat. Nebo ze zaporozskeho smeru tlacit dolu. Urcite se nespokoji jenom s pulkou Chersonu

Reagovat
Trand

Tak určitě je důležitý vyhnat je všechny na druhý břeh Dněpru a pak se uvidí. Pořád je tam ta přehrada no, ale přijde mi dost riskantní všechno vrhnout na jeden most, zvlášť když na druhé straně jsou okupanti. Pokud by měli vzdušnou nadvládu, tak by to určitě šlo, ale kdo ví jak moc je to reálné. Ukrajinské stíhačky a vrtulníky pořád létají, ale netuším kolik jich zbývá. Na druhou stranu je svkělé, že ani Rusáci si pořád nemůžou lítat jak chtějí. Souhlasím že se nespokojí s půlkou Chersonu, ale přijde mi to, že je to operace výhledově na strašně dlouho.

Reagovat
roman_tycka

No to asi ano. To osvobození do konce roku je spíš přáním otcem myšlenky. Nicméně ukrajinci to teď vedou dost asymetricky, takže určitou taktiku na osvobození celého jihu mít musí.

Reagovat
Trand

Tady Ponomarenko popisuje, jak by protiofenzíva na Cherson měla vypadat:

https://kyivindependent.com/national/what-would-a-ukrainian-counter-offensive-in-kherson-look-like

Reagovat
sokar

najsamlepšie by bolo skoordinovať útok spolu s útokom zo smeru od Záporožia, tak aby sa nemali russáci čas preskupiť a pripraviť obranu. Lenže na to asi nemajú ukrajinci kapacity...

A obávam sa o tú priehradu, aby ju russáci pri ústupe neodpálili, nakoľko už je asi aj im samotným jasné, že mesto Cherson neudržia a ľavobrežnú časť oblasti nebudú chcieť prenechať

Reagovat
Trand

Podle toho co píše Ponomarenko, tak zřejmě Ukrajinci budou chtít obklíčit Cherson a počkat, než se Rusové vzdají. To samozřejmě může trvat extrémně dlouho, ale je to asi nejlepší pro to, aby z toho města něco zůstalo a neskončilo to jak Mariupol. A to je samozřejmě extrémně složité, protože by to vyžadovalo odříznutí od východu a zabrat pozice víceméně až k té Nové Kachovce, aby tam nebylo jak zásobovat vojáky.

Napsal bych, že Rusáci přehradu neodpálí, ale ztratil jsem o nich veškeré iluze, oni jsou schopní všeho.

Reagovat
frankiefcb

https://twitter.com/RALee85/status/1552198832036913152 Tak po tomhle se v tancích bude jezdit hodně blbě.

Reagovat
Trand

Já jsem někde četl, že sundat tiyhle mosty je vlastně strašně těžký, oni vydrží hrozně moc. Koneckonců to je potřetí, co na něj střílel HIMARS ne? Každopádně tohle už vypadá na velké škody, navíc okupanti už zakázali civilstům přes most jezdit.

Reagovat
frankiefcb

Myslím, že je to podruhé. A mi taky z logiky vyjde to, že pokud chceš sejmout takový most, tak musíš sestřelit především pilíře. (což chápu, ež se blbě sestřeluje). Na druhou stranu, i když tyhle díry nějakým způsobem operativně "opraví", tak statika mostu musí být nějakým způsobem zatížena a pořád je riziko tam jezdit s tunovými tanky. Neheldě na to Ukrajinci slibují, že to není poslední zásah tohoto mostu.

Reagovat
kilobyte

Já bych se nedivil, kdyby to neopravovali a prostě jezdili dokud to půjde.

Reagovat
TopinB

Reagovat
oli9

A nejlepší jak ti dva kolaboransti šašci tam dělají rozhovory pro ruské TV v neorustrelnych vestach jelikož bez nich už nevylezou a vozí je vojáci... To chceš jsi tak vítán.. Že cekas kdy tě sejme někdo z domácích

Reagovat
oli9
Reagovat
Trand

Rakety zachytil most, vše podle plánu

Reagovat
oli9

piča oni tam stavějí pontonový most 500 m od toho očekávám, že Ukrajinci je nechají a až bude hotový tak to tam rozstřílí i s Orkama

Reagovat
Rothbard

Líbí se mi, jak místní odborníci přemýšlí nad taktikou k protiofenzívě UA armády. Snad to tady čtou.

Reagovat
TopinB

https://twitter.com/christogrozev/status/1551535542180929536?s=20&t=67Vo02mI1uP5j-qsJUt9gg

Ukrajinští dobrovolníci vs FSB counter-intel

Kontrašpionáž level "jsem překvapenej, že v tom nehrál Leslie Nielsen"

Reagovat
icefish

Je to vtipný, hlavně ta pasáž s tím pasem... FSB "the dog ate my homework" level

Reagovat
TopinB

Reagovat
oli9

https://twitter.com/EuromaidanPress/status/1552104483571879936?s=20&t=yiaNAyZ2bVEjb7J6HBqcDA točka. Proti Himars to vypadá jako neuvěřitelně neohrabany obr.. Ale video dobré. Taky to napacha neplechu

Reagovat
frankiefcb

cca měsíc staré, ale i Tochky dobře zacílené nadělají pěknou neplechu.

Reagovat
frankiefcb

https://twitter.com/13Hellis_13/status/1552036861526384640 hajazli ,tak ať se pak nikdo nediví, ež když se vzdají tak jim vystřelí mozek.

Reagovat
Svatej

Prelozis mi to?

Reagovat
TopinB

PMC (žoldáci) Wagner (skupiny), who reported on the capture of the Uglegorsk TPP in the video, are dressed in Ukrainian pixel (Ukrajinské digital pattern maskáče, dle kontextu).

Ale je to jenom strojový překlad twitteru a domýšlení se

Reagovat
frankiefcb

bylo to potvrzeno u dalších videí, co jsem viděl. Mělo by se jednat o Ukrajinský vzor, takže prasárnička, díky které možná prolomilu tu obranu.

Reagovat
oli9

Za tohle se kurva střílí. To se pak nemůžou ty špíny opravdu divit..Ale co čekat od zmrdů kteří se na začátku války v Kyjevě jezdili záchrankou

Reagovat
Trand

Text tweetu, parafrázovaný:

Wagnerovci (ruští žoldáci), kteří na videu mluví o dobytí Vuhlehirské elektrárny, jsou oblečeni v ukrajinském pixelu (uniformě)

On tam pak říká, že je 26.7.2022, 10:00, a pokud mu rozumím správně, tak něco ve smyslu že elektrárna je pod kontrolou Wagnerovců a že všechny zdraví. Ale frankiemu jde zřejmě jde o ty uniformy.

Reagovat
frankiefcb

přesně.

Reagovat
oli9

Reagovat
Trand

V ruské Dumě vznikl návrh vytvořit "Jednotný registr zahraničních hotelů nepřátelských k Rusům", kde budou hotely, ve kterých ruští turisté čelí diskriminaci a rusofobii.

Reagovat
fenixLFC

brigadujem v hoteli a prave vcera nam tam dosli dvaja rusi ktori mali udajne zaplatenu rezervaciu cez nejaku ich tu najvacsiu stranku spojenu s vacsim serverom ale my sme nemali ani potvrdenie rezervacie ani platby, nic. tak sme ich nechceli ubytovat a nakoniec sa to riesilo asi tri hodiny. takze idealne nacasovanie

Reagovat
Trand

Polsko oznámilo masivní nákup zbraní od Jižní Korey: 980 tanků K2, 648 samohybných houfnic K9 a 48 víceúčelových bojových letadel FA-50. Část výzbroje vznikne licenčně v polských továrnách. Výzbroj doplní arzenál věnovaný Ukrajině.

https://twitter.com/JakubSzanto/status/1552285770391715842

ČR má kolem 110 tanků pro porovnání Poláci se toho fakt nebojí.

Reagovat
Nebelung

Pro porovnání nemá ČR žádný tank ale chápu, že jsi to myslel jen početně.

Reagovat
Trand

Reagovat
Mastný Chobot

To je mega nákup

Reagovat
Trand

Část fanoušků Fenerbahce dneska skandovalo na zápase s Dynamem Kyjev Putinovo jméno. Dynamo postoupilo.

https://twitter.com/ragipsoylu/status/1552379306290159617

Reagovat
oli9

Kurvy jedny snad je Slovácko sundá jsem zvědav kolik jich k nám přijede...

Reagovat
icefish

Ty ses ještě neprobudil, viď? Dynamo postoupilo

Reagovat
icefish

Ale ne, jsem trouba, já ještě spím, dobre jsem si naběhl Fener k nim spadl po prohře

Reagovat
oli9

Operační velení ukrajinské armády „Sever“ podle ruskojazyčné stanice BBC uvádí, že na Ukrajinu bylo vypáleno více než 20 raket z území Běloruska. Server RBK Ukrajina informuje o masivním raketovém útoku na severní oblasti Ukrajiny, včetně Černihivské oblasti.

Lukašenko je neuvěřitelná Putinova děvka

Reagovat
frankiefcb

Je to hrozná mrdka. Je mi hrozně líto Bělorusů. Na rozdíl od Rusů by si zaloužili žít svobodně, ale tam rdka je drží a likviduje.

Reagovat
Neon
Reagovat
thewall

"It has governed thus far by the demobilization of its population, not its mobilization."

Myslím, že to je velmi výstižné a zároveň zásadní pro další vývoj situace. Putinův režim dělal "obchod" s Rusy tak, že jim zajišťoval rostoucí a relativně ekonomicky slušnou životní úroveň výměnou za rezignaci v politice mimo vládní struktury. To se mu ale absolutně nehodí do současné situace, kdy by potřeboval občanskou společnost, která je oddaná jeho ideálům místo ideálu plného břicha.

Reagovat
Trand

https://pbs.twimg.com/media/FYwPiDbWYAMXaoC?format=jpg&name=large

Nechtěl bych být teď kolaborantem v Chersonu. To je snad každý den, co tam někoho zabijou.

Reagovat
Trand

https://twitter.com/Fbeyeee/status/1552642284210065412

Další město úplně mimo frontu. Dnes ráno i útoky v Kyjevské a Černihivské oblasti, protivzdušná obrana zachytila raketu v Buče atd.

Reagovat
oli9

Překvapuje to ještě někoho.. šílenost, střílí si tam jak chtějí a na co chtějí. A pořád se tu najde u nás nekdo kdo je prokremelska mrdka obhajujíci tuto okupaci

Reagovat
Trand

Včerejší ruská zvěrstva:

V DNR oznámili smrt 40 ukrajinských zajatců. Jako důvod uvádí, že lágr ostřelovali Ukrajinci z HIMARSů. Ti zajatci měli být obránci Azovstalu, řekl nám."ministra informací DNR" Bezsonov. "Nepochybuju o tom, že vraždu militantů hodí na Rusko. Nebo už hodili?" Taky říká, že to byli ti, co v zajetí dávali interview a svědčili o svých zločinech proti cilistům...normálně mají ke všemu hned videa a fotky, tady nic. Za to Bezsonov píše na telegramu jeden post za druhým, něco ho asi tlačí. Svědomí to ale nebude.

https://twitter.com/Fbeyeee/status/1552921572423475201

There is a video circulating which appears to be authentic: It shows a Ukrainian POW having his genitals cut off by a Russian forces soldier using what looks like a box cutting knife.

https://twitter.com/KremlinTrolls/status/1552717066112798723

Ostřelování Bachmutu, dva mrtví civilisti

https://twitter.com/Militarylandnet/status/1552668907151949824

Reagovat
naheCZ

Jo, ten druhej Tweet si fakt neotevřu...

Reagovat
Trand

Tam to video není přímo uvedený. Já jsem ho ani neviděl. V komentářích tam pak jsou odkazy na to video, ale já na to radši neklikal.

Reagovat
oli9

Ta ruská svoloč je opravdu dno a dno..nikdy se nezmění

Reagovat
Trand
Reagovat
Trand
Reagovat
ACSeRw!n

jak to dopadlo ¨?

Reagovat
Trand

Nevím, ale vzhledem k tomu, že na něj dvě minuty stříleli i když se vzdával, tak tipuju, že ho zastřelili.

Reagovat
Tombull

Na tohle koukat nebudu, jen doufám,že toho zmrda dostanou živýho.

https://twitter.com/DarPutinovi/status/1553009736894775296?cxt=HHwWgICwxZSIs40rAAAA

Reagovat
Svatej

O tomhle jsem nevěděl. Odpornost...

Reagovat
roman_tycka

Je zajimave ze k tem mrtvym vojakum z Azovstalu, kde zakryli muceni a zabijeni se vyjadrila ukrajinska strana, ze to byla akce wagnerovcu bez vedomi ruske federace.

Reagovat
roman_tycka
Reagovat
oli9

Bylo by to super ale dokud neuvidím fotky nebo video tak tomu nevěřím

Reagovat
roman_tycka

Reagovat
Swarley

Kdyz to tak vidim, tak na podzim tu jablon na zahrade nepokacim, ale denacifikuju

Reagovat
TopinB

Reagovat
Svatej

Dneska proste mrdnes slovo nacek pred prah kohokoliv, koho chces sejmout a to zjevně stačí. Pěkně jsme se vychovali, vyvijime se vážně skvělým směrem.

Reagovat
oli9

Já myslím,ze Srb byl s Rusem i domluvený, že jakmile padne Kyjev rozjede se tohle... Tohle je teď jen spíš zástěrka jak odvést pozornost od zverstev na Ukrajině

Reagovat
kilobyte

Já si spíš myslím, že předem domluvený nebyli. To spíše Rusům teče do bot, tak se to snaží nějak rozklížit.

Reagovat
oli9

https://twitter.com/mrsorokaa/status/1553723650792095746?s=20&t=ecTRZHniJJF_T96kSHbWkA

Tak ruská prasata už cíleně vraždí podnikatele v zemědělství...

https://mobile.twitter.com/LlopisMarta95/status/1553723838311137280

Takový další den ruského vraždění.. Není to o nic málo horší než když zemře na zastávce někdo jiný, ovšem tohle je cílené, naplánované prostě plánovaná vražda

Reagovat
Trand

Anatoly Chubais, who resigned as a top Kremlin adviser after Russia’s invasion of Ukraine, was hospitalized in a western European country in critical condition with the symptoms of a rare neurological disorder. He had grown numb in his hands and legs.

Údajně na Sardinii. Nojo, klasická ruská otrava.

Reagovat
TopinB

Být disident je prostě otravné

Reagovat
Trand

Jinak nevím jestli jste zaznamenali, ale Rusko vydalo video lákající lidi na dovolenou/přestěhování se do Ruska.

https://www.youtube.com/watch?v=idFwRmxjBmk

Nevím co je vtipnější, jestli no cancel culture v zemi kde zakazují noviny nebo chlubení se, že jejich ekonomika přežije všechny sankce.

Reagovat
icefish

Ty parodie na to jsou taky vtipný

Reagovat
kilobyte

"Beautiful women" a běží tam děti.

Doufám, že to někdo zanalyzuje a zjistí, že klasicky skoro žádný záběr není z Ruska.

Reagovat
Mimalu
Reagovat
Trand

Ruská klasika no Neskuteční zoufalci, jako níže s těma loděma

Reagovat
kiwwi

Ale tak ved oni uz propaguju Ukrajinu/cov ako sucast Velkeho Ruska, takze vsetko v cajku.

Reagovat
Mimalu

asi jediné video Ruské propagandy, u kterého bych jim upřímně přál, aby zafungovalo. Tomu, kdo tomu uvěří stejně není pomoci

Reagovat
frankiefcb

ty komentáře pod tím videem.

Reagovat
Mimalu

klasika no

Reagovat
Xavi

https://m.youtube.com/watch?v=9m6VYnmgyzg&t=1634s

Z toho Šopora se stal taky hroznej dement.

Reagovat
Trand

Když natáčel videa, jak se žije v USA, tak to bylo v pohodě, zajímavej content. Od tý doby, co začal bojovat proti "cenzuře" a začal do videí cpát svoje politický názory a hrát si na nějakého politologa, tak ho nemůžu poslouchat, vlastně jsem ho úplně přestal sledovat. Jako chápu, že je hodně pravicovej, to je samozřejmě legitimní postoj, ale když spolupracuješ s projekty jako VOX tv, tak je něco špatně.

Reagovat
Xavi

Prej válka na Ukrajině není válka, protože to není jak za druhé světové.

To sice řekl ten druhej ocas, ale i tak.

On si myslí, že když někdo dělal třeba vojáka nebo nějakou zajímavou práci, že všechno co řeknou, je pravda a vůbec o tom nepochybuje.

Reagovat
frankiefcb

Mně přijde, že ten život v Ameru tě musí nějak poznamenat, že věříš každé kanspiraci.

Reagovat
Xavi

Takový je i ten můj bývalý kamarád. Tomu bys řekl kdejakou blbost, která by byla proti vládě ať už naší, USA nebo Evropské unii a okamžitě se chytá.

Hlavně, že Šopor nebo ten můj bývalý kámoš si můžou psát a říkat co chtějí, dělat si podcasty. Ať si to zkusí v Rusku s prozapadni rétoriku. A taky by mě zajímalo, proč se tam teda neodstehuje.

Reagovat
Trand

Reagovat
frankiefcb

jo všímám si, že vlastně po BLM a prezidentských úplně změnil přístup. Do té doby mě bavilo sledovat jeho videa, jak do toho začal násilím cpát politiku, tak mě přestal bavit.

Reagovat
kilobyte

Rusové mají tak velkou ponorku, že tam mají bazén a saunu. To je jasná ukázka toho, kdo má lepší ponorky.

Reagovat
kilobyte

Navíc tam básní o Belgorodu, jak je to úžasná ponorka a co všechno dokáže. Ale to, že její sesterská ponorka se potopila i s celou posádkou, asi není zajímavé.

Reagovat
Mimalu

to natáčeli tak před rokem ne, jsem myslel že ty pohádky o bájné Ruské armádě už touhle dobou fakt frčet nebudou

Reagovat
Trand

U příležitosti včerejšího dne ruského námořnictva použili v Tumeni na plakát americkou letadlovou loď George H.W. Bush.

https://twitter.com/AlexKokcharov/status/1553734398712987648

V Baškortostánu se je rozhodli trumfnout a dali jako úvodní obrázek ke článku křižník Moskva.

https://twitter.com/AlexKokcharov/status/1553736313685286915

To bude asi mrzení

Reagovat
Swarley

Reagovat
kilobyte

OT: Máte někdo nějaké dobré info o Tchaj-Wanu (USA) vs Číně? Je možné, že by tam něco vypuklo?

Reagovat
Trand

šašek

Reagovat
TopinB

Už není relevantní, tak si řekl, že může zase držet s komoušema

Reagovat
Xavi
Reagovat
Aldeano

Reagovat
kilobyte

Jako USA by měli taky pěkný seznam, ale asi mírnější.

Ale tohle by si měli přečíst všichni ti "USA všude rozpoutává válku".

Reagovat
Xavi

Jn. přesně.

Reagovat
ACSeRw!n

krasny vycet

Reagovat
thewall

Nějaké info k UA ofenzivě na jihu a snaze získat zpět Cherson?

Obávám se, že pokud v řádu několika málo týdnů neuspějí, tak to může mít katastrofální dopad na pozici UA. Laicky mi přide, že co nezískají do 3 až 4 měsíců, o to přijdou trvale (okupovaná území budou začleněna do RF a jejich znovuzískání bude možné jen v souvislosti s případným rozpadem RF v budoucnu). Samotné získání Chersonu navíc nedává valný smysl bez následného osvobození celé Chersonské oblasti a Záporoží. To je na těch pár měsíců obrovské sousto.

Reagovat
thewall

Dík.

Snad nebudu litovat, že jsem se po 9 letech přihlásil na FB

Reagovat
Trand

Jestli máš twitter, tak jsou i tam a každý den podávají zprávy. Mají podle mě celkem přehled, nerhnou se za senzacema. Podle mě fakt celkem kvalitní zdroj.

Reagovat
TopinB

Reagovat
oli9

Jako on ten Cherson půjde pomalu. Ale Ukrajinska armáda jim teď pěkně ničí sklady, zásobování, logistiku, vlakové spojení... To jen laik by čekal že začne nějaká brutální protiofenziva.. Já bych řekl že rus tam zůstane odrizly celkem pokud vše půjde ok a blíží se zima a tím pádem konečná pro nějaký jejich postup naopak...

Reagovat
thewall

Zima bude asi znamenat, že to zamrzne i pozičně, což bych považoval za výhru Rusů.

Příští zima v Evropě bude o problémech s energiemi, inflaci, x-té covidové vlně a růstu aktivity pátých kolon sympatizantů Putina a odpůrců pomoci UA. Jestli nenastane v Rusku nějaký dominový efekt zhroucení ekonomické situace nebo interních poměrů v mocenských strukturách RF, tak to vidím dost bledě.

Cherson asi určí vítěze a poraženého. Přestože v případě Rusů půjde o Pyrrhovo vítezství, tak UA to moc nepomůže.

Jak jsem četl v jednom článku: "Rusko ukazuje na bojišti, že kvantita je stále druhem kvality."

Reagovat
kilobyte

Většinou je protahování horší pro útočníka. V Rusku bude taky dost problémů. Sice to nebude na nějaký převrat, ale budou to asi muset řešit. Dále je otázka, jak se Rusko vypořádá se ztrátou vojáků. Ukrajinci jedou mobilizaci, ale Rusové nic.

Reagovat
thewall

Pro UA je protahování války spíše větší problém než pro Rusko (nebo minimálně stejně velký). Je to dáno místem, kde probíhá válka - pouze území UA. Rusové jim cíleně ničí infrastrukturu a to má vliv na ekonomiku, vnitřní zdroje a základní životní potřeby obyvatel UA (potraviny, teplo, elektřina, zdravotní péče). Rusům doma nikdo nic nelikviduje (až na možné menší sabotáže). Mobilizace na UA nese z pohledu ekonomiky a zajištění chodu státu stejné problémy, které by nesla mobilizace v RF.

UA bude čím dál více závislá na externí podpoře a to je něco, co je mimo jejich kontrolu a může kdykoliv významně klesnout.

Neumím si představit obnovu UA a její rozvoj za podmínek zamrzlého konfliktu, kdy jim kamkoliv na jejich území může kdykoliv dopadnout ruská raketa, která jim zničí stávající nebo obnovenou infrastrukturu. A to nemluvě o permanentních ztrátách životů obyvatel UA.

UA potřebuje nástup dominového efektu kolapsu kdekoliv na ruské straně - fronta, ekonomická situace, mocenská struktura, podpora obyvatel, situace v problematických regionech, .... Případně by UA mohlo pomoci, když by RF musela čelit nasazení svých sil na dalších hranicích (Gruzie, Kazachstán, obecně Asie a Dálný východ).

Reagovat
Trand
Reagovat
frankiefcb

Kolik už mají vlastně těch Himarsů. Já se dopočítal k 16-18. Možná už více.

Reagovat
oli9

A Rusaci jich zničili 2x víc než USA dodali

Reagovat
kilobyte

Tak Rusové je přeci ničí ještě než je dodají. Přesně jak slibovali.

Reagovat
roman_tycka

Himarsů kolem 16, plus nějaké další americké MLRS na pásech a němci už konečně taky poslali MARS2

Reagovat
oli9

https://twitter.com/nexta_tv/status/1554834472612155392?s=20&t=tzUZYnrsDuF7poELkFPr0w

Tak jedna z jejich model DLR svině minus

Akorát ten její pohřeb v tom divadle, jestli je to práce orků nebo to tam jebli Ukrajinci

Reagovat
roman_tycka

Ruští propagandisté říkají, že ukrajinské síly znovu zasáhly věznici, kde byli ukrajinští zajatci. Tentokrát věznice č. 124 v Doněcké oblasti.

Na další informace je potřeba počkat, ale dost možná jsme se stali svědky další brutální popravy ukrajinských zajatců.

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
DMSErte

Tak tá Čína vyzerá byt už celkom reálna keď im tam už aj páli rakety

Reagovat
Trand

Tak s tím se bohužel musí počítat no. Ani nevím jak jinak by se měli bránit ve městech, aby neohrozili civilisty.

Reagovat
Hachim Mastour

Napríklad si nerobiť základne v nemocniciach, alebo opustených školách, ktoré sú blízko obydlí. Viac v článku

Reagovat
Trand

Ale ve městě jsou obydlí úplně všude. Navíc ruské bombardování nerozlišuje civilní a vojenské cíle, spíš preferuje ty civilní to vypadá.

Reagovat
Hachim Mastour

Pri tých nemocniciach je jedno kde sa nachádzajú, mal som tam dať bodku.

Reagovat
Trand

Přečti si i to vyjádření ukrajinské šéfky AI.

Reagovat
Hachim Mastour

(kedže nie sú vyludnene)

Reagovat
Mastný Chobot

"Amnesty International researchers witnessed Ukrainian forces using hospitals as de facto military bases in five locations. In two towns, dozens of soldiers were resting, milling about, and eating meals in hospitals. In another town, soldiers were firing from near the hospital."

Takže (bez väčších detailov) našli 5 prípadov v 40-miliónovej krajine pri celoplošnej invázii, kde front má niekoľko stoviek kilometrov a bojuje sa v xy mestách. To, že vojaci jedli v nemocnici, naozaj nemôžem brať vážne a to, že v jednom prípade strieľali "z blízkosti nemocnice" - well, to sa bohužiaľ pri xyz prípadoch takisto aspoň raz stane. Žiadne systematické patterny "robenia základní", ako píšeš, tam naozaj nemôže nikto vidieť - akurát tak dezolé scéna.

A ku školám: "Schools have been temporarily closed to students since the conflict began". Čo k tomu treba viac dodať? Neviem, kde si má v rámci mestských bojov UA armáda teda zriaďovať základne. Keď si tak vezmem do úvahy napríklad moje mesto, tak v ňom pravdepodobne ani neexistuje vhodná infraštruktúra, ktorá (i) by nebola v blízkosti nemocnice alebo školy a (ii) ktorá by nebola v obývanej časti.

Naozaj nerozumiem, čo chcela Amnesty týmto článkom docieliť. Je jasné, že obe strany vo vojne robia zlé veci, kvôli ktorým trpí v prvom rade civilné obyvateľstvo, však o tom je každá vojna, ale toto odvracia pozornosť od pôvodného a hlavného dôvodu, prečo tí ľudia trpia - kvôli ruskej rozpínavosti a agresii.

Reagovat
Trand

Taky mi to přijde zvláštní. Je asi celkem zřejmé, že ne vždy se všichni budou chovat podle pravidel a budou známý jednotlivý případy porušení i na ukrajinské straně. S těmi školami, tam nevím proč by měl být problém, že je vojáci využívají když jsou prázdné. Jsou to prostě velké prostory se zázemím, jídelnou, sprchama atd., v podstatě celkem ideální prostor pro vojáky. A když tam nejsou studenti, tak nevím čemu to vadí. Ok, jsou blízko budovy kde žijí civilisti, ale to jsou všude ve městě. A jak se mají pak vojáci asi bránit? Napadá mě, že by to mohla být vina spíš Rusů, kteří zaútočili na cizí zemi a donutili Ukrajinu se bránit, ale Amnesty to evidentně vidí jinak no.

Co se týče toho, že vojáci měli už předtím nějaké svoje základny - ano, měli a Rusové o nich pravděpodobně vědí, takže je logické, že se vojáci budou chtít přesunout jinam, protože když by zůstali na té své původní základně, tak je to jen otázka času, než je Rusové vymbombardují.

Navíc ta celá situace s ignorováním Ukrajinské Amnesty (tady v aj https://twitter.com/sumlenny/status/1555291642306895872/photo/1 ) je taky extrémně divná a nechápu co byl cíl té zprávy. Rusko je agresor a jakékoliv svádění viny na Ukrajinu je ubohost. Je možný a dost pravděpodobný, že došlo i na ukrajinské straně k nějakým pochybením, ale psát tady že Ukrajinci svým chováním ohrožují život civilistů.

Reagovat
Mastný Chobot

Hej, no, AI basically tvrdí, že za to, že Rusmi odpaľované ruské rakety zabíjajú bežných Ukrajincov, môže ukrajinská armáda, lebo si na svojom území robí základne. To je fascinujúco hlúpa logika naozaj.

Reagovat
Trand

Tady vyjádření šéfky AI:

Ukrainian and Russian social media mobs and trolls: they are all at it today attacking @amnesty investigations. This is called war propaganda, disinformation, misinformation. This wont dent our impartiality and wont change the facts.

https://twitter.com/AgnesCallamard/status/1555234095982149632

A ten report sdílela ruská ambasáda v UK:

https://pbs.twimg.com/media/FZVgoZCWQAIm5fu?format=png&name=small

Prostě když tě sdílí Rusáci, navíc ten stejný profil, co po Olenivce psal, že všichni z Azovu by měli být popraveni a pověšeni, tak asi děláš něco špatně. Ale jen ať kolem sebe kopou dál, ztratí veškerej zbytek důvěryhodnosti.

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
Trand

A tak mi řekni jak si to teda představuješ, to mají Ukrajinci opustit města a jít válčit někam na pole? A proč AI ignorovala ukrajinskou AI ve svým reportu? K čemu je reálně takováhle zpráva? O čem má jako informovat? Jak se mají Ukrajinci chovat, aby AI byla spokojená? Oni jsou prostě ve válce a Rusko na Ukrajinu zaútočilo, já nevím jestli si to lidi v AI uvědomují, moc to nevypadá.

Reagovat
Hachim Mastour

Smial som sa iba na tom falošnom argumente, že keď ťa zdieľa ruská ambasáda alebo Rusi, tak niečo robíš zle. Oni v tom článku x krát spomenuli, že Rusko je agresor, atď.

Reagovat
Trand

Ok, autoři toho článku nemůžou za to, kdo je sdílí a pak to překrucuje. Ale možná to něco vypovídá o obsahu a kvalitě té zprávy.

Reagovat
TopinB

Reagovat
TopinB

Ty vole, to je strašná píča

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
frankiefcb

Jako mě docela šokuje, jak jsou lidé naivní a jak si mnohdy představují vállku. Mnohdy mi přjde, že si myslí že proti sobě budou bojovat gentlemani někde na poli (fyzicky a psychicky naproto vyvážení). Ne doprdele je to zkurvená válka, kde jedna strana zaútočila a devastuje krajinu a životy všemi možnými prostředky. Tak je logické, že druhá strana se bude bránit taky všemi dostupnými prostředky. Takže je logické, že z obyvatelných opuštěných civilních budov (viz školy) si udělají stanoviště a kasárny. Je logické, že v nemocnicích, kde jakžtakž funguje stravování a jsou tam postele budou vojáci jíst a odpočívat. Je logické, že u těchto budov rozmístí obranu (protivzdušnou). Místo řešení těhle pičovin by se spíše AI mělo zaměřit na popravy a mučení zajatců (na obou stranách), na systémovému násilí proti místnímu obyvatelstvu (vraždění, rabování, znásilňování) a hlavně vytypování toho, kdy se jedna o zkrat jedince anebo kdy je to systémové na základě rozkazů z vrchu.

Reagovat
Neon

Reagovat
TopinB

Reagovat
TopinB

Ale to by potom AI k něčemu bylo a nemohlo si hrát na vyváženou neutrální organizaci protože "bOtH siDEs dO bAd tHiNgS"

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
Trand

A ten druhý řidič zpanikařil? Toho snad nikdo netrefil.

Reagovat
roman_tycka

Zpanikařil a zrychlil do zatáčky no , s terenním vozem asi jasný výsledek

Reagovat
kilobyte

To některá zvířata dělají. Když cítí ohrožení, tak si lehnou na záda a hrají mrtvé.

Reagovat
TopinB

Reagovat
TopinB

To ne, to jenom se zase přesouvá Admirál Kuzněcov a lehce chytnul

Reagovat
oli9

https://twitter.com/andrewofpolesia/status/1555481231051165699?s=20&t=oNTd_BJjohfXJexwq4MskA

Brilantní ruská válečná taktika. Na pes náklaďák munici a za 10 mwteu5 najedeš na minu

Reagovat
Trand

Reagovat
kilobyte

To mi přijde jako blbost i kdyby na tu minu nenajeli. Nasměrovat po poli náklaďák na nějaký cíl? I kdyby něco trefili, tak tam bude malá účinnost, ne?

Reagovat
frankiefcb

no jsou to kokoti

Reagovat
oli9

Reagovat
oli9

Nevím proč v tom hledáš logiku, také bych se nad tím jinak pozastavil ale je to Rus.. Ono kdyby je napadlo i že ten náklaďák rozjedou do kopce a pak z toho vyskočí tak bych se nedivil

Reagovat
TopinB

Hele, ale v Battlefieldu to funguje!

Reagovat
Shevchenko

To je přece demolition truck z Red Alert 2!

Reagovat
Shevchenko

A vevnitř seděl crazy Ivan.

Reagovat
TopinB

Jinak, pro různé videa a tak doporučuju na instáči @saintjavelin

Memečka maj dobrý, videa taky, prý něco i crowdfundujou, ale to nechcu riskovat, že něco pošlu páté koloně, tak radši přes velvyslanectví

Reagovat
Trand

A pro videa přímo z bojů doporučuju tohle:

https://www.reddit.com/r/CombatFootage

Je tam víceméně všechno důležitý co se odehraje a je to zachycený na kameru.

Reagovat
Mastný Chobot

Ja som si od nich kúpil mikinu minulý týždeň, tak dám vedieť, či prišla

Reagovat
Dayman

Je to legit, sam jsem tam nakupoval . Ted jen cekam az zacnou vyrabet primo na UA, pak zas neco nakoupim.

Reagovat
TopinB

Pak sem piš, mě tam taky pár věci lákalo, příbuzným prasknou cévky

Reagovat
frankiefcb

https://www.youtube.com/watch?v=Sf3okwsqe3o video Čecha bojujícího na Ukrajině. Heroyam slava!!!

Reagovat
Trand

Reagovat
Mastný Chobot

Uff bezpecne mozem konstatovat ze na toto by som nemal odvahu. Nekonecny respekt pre takych

Reagovat
roman_tycka
Reagovat
Trand

Nevhodné pro slabší povahy, ale podle mě je to důležité si to pořád připomínat a ukazovat, co dělají za zrůdnosti

https://twitter.com/olex_scherba/status/1555660774227726336

Reagovat
roman_tycka

Amnesty international: bOtH sIdEs aRe BaD

Reagovat
Trand

Russia manufactured 3,700 cars in May, 97% fewer than the same month last year, the country’s statistics agency Rosstat said late Wednesday.

Only two out of 20 car plants remain in Russia after major automakers halted production and stopped sales over the country’s invasion of Ukraine.

Sales of the country's most popular and affordable brand, Lada, sank by nearly 84% in May, the Association of European Businesses has said.

Sice to nějakou chvíli potrvá, ale ty sankce prostě nějakým způsobem fungují.

President Vladimir Putin this month ordered a new strategy to reduce the automotive industry’s reliance on foreign technology and ensure “global competitiveness.”

A nemůžu si pomoct, ale tohle mi zní jako nějaké projekty z let SSSR a sovětské reakce na západní svět a vynálezy

Reagovat
roman_tycka

Sancke funguji, bohuzel se vedelo, ze to je strednedoby az dlouhodoby horizont, stale mam strach, ze zapad nakonec vymekne. Nicmene pokus to takhle bude pokracovat, tak rusko bude na urovni somalska

Reagovat
oli9

https://twitter.com/bayraktar_1love/status/1556373340352290816?s=20&t=2dQmHQ6BZO0FWI0XqSjsjA

Antonovsky most opět zásah, + stavební technika u něj. Mimo provoz

Reagovat
roman_tycka

https://twitter.com/nesumuyte/status/1556229539122094080/photo/1

Pěkný burn. Na chuj i s celou amnesty international

Reagovat
Trand

Reagovat
TopinB

Reagovat
frankiefcb

hlavně k tomu amnesty. Je tam dosta zajímavých střípečků, o kterých se nemluví. Třeba jsme viděl vlákno italského novináře, který je na jižní frontě. Který si dopisoval s amnesty a vyjadřoval se, že jeho vyjádření byly naprosto vytrženy z kontextu. Pak psal, že by mnoho civilistů nakopal do prdele, protože vojáci se mnohdy o ně s tarají a riskují své životy atd. Dále tam byly další komentář novináře ze Slavjansku, že měl pocit z Amnesty, že přijeli jenom hledat nějaký problém za každou cenu.

Reagovat
TopinB

Tak musí být neutrální, brutalita rusáků je jednoznačná, tak musí najít i něco na ukrajince, protože neutralita.

To, že je to nelogické prosím neřešme, to je jasné každému, kdo nemá svou hlavu zaraženou ve vlastní prdeli, jak dáma nahoře

Reagovat
Trand

Tady týpek do ní jde taky docela tvrdě a to je renomovaný novinář.

https://twitter.com/NeilPHauer/status/1556003014598598658

https://twitter.com/NeilPHauer/status/1555727608121368577

S těmi civilisty je to problém no, pořád tam je část proruská a chce zůstat a jsou tam i lidi, kteří asi proruský nejsou, ale nemají kam jít a nebo jsou prostě tvrdohlaví a chtějí zůstat i kdyby tam měli zemřít.

Reagovat
frankiefcb

To je von. Jsem se spletl Kramatorsk se Slavjanskem

Reagovat
oli9

krása

Reagovat
TopinB
Reagovat
Trand

Není to ten stejnej, co ho trefil ten dron do hlavy? Každopádně pokud jsi kolaborant, tak bych radši nevycházel z domu, ta paranoia musí být nekutečná.

Reagovat
Mastný Chobot

Ten dron bol vraj pár rokov starý fake

Reagovat
Trand

Škoda, představa že ho trefí dron, on je v kómatu, pak ho převezou někam na Krym, on se probudí a otráví ho kuchař mi přišla lepší.

Reagovat
Mastný Chobot

Reagovat
TopinB

Reagovat
naheCZ

Reagovat
TopinB

tak on z domu nevyšel a stejně je z něj dobrý rusák

Reagovat
TopinB

Reagovat
Svatej

Reagovat
Neon

https://twitter.com/StratcomCentre/status/1556591524065976321?t=hhlOGHkTnRe55rxzubFFEg&s=19

nenajde někdo nějaký jiný zdroj na potvrzení? protože tomuhle odmítám uvěřit v rámci zachování zdravého rozumu

Reagovat
Mastný Chobot

Už som sa za posledných pár mesiacov naučil tieto správy brať s rezervou

Reagovat
Svatej

Reagovat
frankiefcb

no ty vole. No chci tomu nevěřit. A chci věřit, že to je pouze Ukrajinský tlak na to, aby tam byli vpuštěni pozorovatelé OSN.

Reagovat
Blasphemer

Jako regulérně si myslím, že tu elektrárnu budou používat jako štít do poslední chvíle a spoléhat na to, že tam budou krytí před Ukrajinským dělostřelectvem.

Ale že by to pak sami vyhodili do vzduchu nebo to napěchovali výbušninami, to je snad kokotina.

Reagovat
roman_tycka

Reagovat
Trand

Generálmajor Vasilij Vasilijev oznámil na telegramu svůj záměr zaminovat velín jaderné elektrárny v #Záporoží v případě, že bude ruská armáda z oblasti vyhnána.

https://twitter.com/valka_online/status/1556615896327720962

Reagovat
Blasphemer

Takže to je fakt real, jo?

Reagovat
Trand

No já myslím že to je jak píšeš ty, snaha využívat tu elektrárnu jako štít. Tady to je podle mě jen takový vyhrožování jako že jestli po nás budete střílet, tak můžete způsobit jadernou katastrofu. I když jak píše Zasch.. Problém je, že u Rusáků nikdy nevíš, oni nepřemýšlí jak my. Když byli teď během invaze v Černobylu, tak tam taky dělali pro normálního člověka nepředstavitelný věci, který je akorát ohrozili. Ale tohle vnímám prostě jako výhružku Ukrajincům než spíš snahu to nějak odpálit tam.

Reagovat
naheCZ

Dělali tam kokotiny a pak se dočteš, že i díky tomu, že spousta těch vojáku ani nevědělo, že tam ta jaderná elektrárna bouchla A fakt tomu u Rusů nemám problém věřit

Reagovat
Trand

No právě, nevím jak v Rusku o Černobylu informují, ale nedivil bych se, kdyby se o tom spousta z nich dozvěděla poprvé až během války. Tady aspoň trochu doufám, že když stojí u té fungující elektrárny a vědí že je jaderná, že by mohli mít nějaký pud sebezáchovy a nechovat se jak úplní retardi.

Reagovat
Zaschrona

Problém je, že Rusáci spojení zdravý rozum naprosto nechápou. Možné je od nich úplně vše, zvlášť od těch vychlastaných mužiků v armádě.

Reagovat
Blasphemer

Ruská armáda je zrovna místo, kde radši nevelí ti nejschopnější, protože to by pak bylo nebezpečí pro vládu (= Putina), Galeev měl o tom dobrý thread na Twitteru.

Takže asi jo. Šance, že tomu velí kokot schopný čehokoliv, je poněkud vyšší než jinde.

Reagovat
oli9

Až nebudou mít co žrát, tak za pračku a mikrovlnku odtahnou sami

Reagovat
kilobyte

https://www.sport.cz/clanek/hokej-ostatni-hokejova-legenda-si-dres-od-putina-ponecha-hasek-me-dost-prekvapil-rika-3533877

Když přebíral dres od Putina, tak mu politika ve sportu nevadila. To jsou blbé výmluvy, že politika do sportu nepatří.

Reagovat
Trand

Wtf

V Čeljabinsk jezdí s MHD poněkud svérázní řidiči. Cesta v ní stojí 28 rublů, ale madam měla jen deset. Když vystupovala, nastal čas pomsty řidiče. Skřípnul ji do dveří a uháněl. Nakonec se cestující složili a jízdné zaplatili. Trest trval jednu zastávku a byla "propuštěna".

https://twitter.com/Fbeyeee/status/1556575923029348352

Reagovat
roman_tycka

Ten narod je celej nemocnej, to fakt neni mozne

Reagovat
oli9

https://twitter.com/walterkraft6/status/1556589281237520386?s=20&t=KmNKbg5viVs8XiOmlHYi8g

Vlastenec a bývalý nácek z Orlíku Míša Kraft a jeho každodenní masirka po bolševicku.. Akorát teď si spletli raneneho orka s mrtvou krávou

Reagovat
Trand

"V roce 2021 odsouzen za pravdu, logické uvažování a nedostatek emocí ke dvěma měsícům vězení a ztrátě některých občanských práv."

Reagovat
TopinB

Debila z Pink Floydu jste viděli?

Reagovat
roman_tycka

Red pill kreten a to Pink Floyd mám hrozně rád. Je vidět, kdo z těch členů je normální.

Reagovat
TopinB

Say no to drugs, kids

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
oli9

On je známý jako komunista. Ty jeho argumenty, vlastně žádné. Místo odpovědi a a rgumentu začne urážet nebo vždy změní téma... připomíná voliče SPD a Tomia

Reagovat
TopinB

Tak vennův diagram komoušů (ať už otevřených nebo ne) a voličů pitomia je téměř perfektní kruh, že jo.

Reagovat
Trand

Koukám na jeho wiki page a jsou tam docela perly:

"Waters criticised Zionism and said Israel was indirectly responsible for the murder of George Floyd because the Israeli Defense Forces taught US police officers restriction techniques used in the murder."

A week before 2022 Russian invasion of Ukraine, Waters said to a RT interviewer that the talk of an attack is "bullshit" and propaganda demonizing Russia. In August 2022 in his show, president Joe Biden was branded as a war criminal. Waters said he was fueling the war in Ukraine and asked, why won't the U.S. encourage Ukraine “to negotiate, obviating the need for this horrific, horrendous war that’s killing” He was commended for this position by Dmitry Medvedev, Deputy Chairman of the Security Council stating that "There are still normal people in the West".

Reagovat
TopinB

Say no to drugs, kids. Udělá to z vás rusofilní komouše

Reagovat
Hachim Mastour

čo to má s komunizmom?

Reagovat
TopinB

Co má co s komunizmem?

Reagovat
roman_tycka

Arestovych remarks that the Russian "glorious battle for Ukraine" has been reduced to a battle for a cow farm on the outskirts of Pisky.

Reagovat
Trand

Žít v Pisky musí být taky dobrý zážitek. Nejdřív tam tu vesnici totálně zdemolovali při bitvě o Doněcké letiště 2014/2015, pak se to asi nějakým způsobem uklidnilo a teď tohle.

Reagovat
oli9

https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/usa-ukrajina-radary-strely-rakety-rusko-valka.A220809_095835_zahranicni_remy

konečně. Ta absence ve vzduchu prostě byla vidět, tak jako HIMARS neuvěřitelně pomohlo... Tak tohle je další pecka která rusa hodně hodně zaboli

Reagovat
TopinB

Reagovat
Svatej

Amíci jsou v tom konfliktu napristo neocenitelni. Dělají rozdíl jako prase

Reagovat
Trand

@JackDetsch

NEW: Russia has 70,000 to 80,000 military casualties since the full-scale invasion of Ukraine more than five months ago: Pentagon estimate

Reagovat
roman_tycka

To je asi i s LDPR a PMC ne?

Reagovat
Trand

Asi jo a do casaulties se počítají i zranění, ne jenom mrtví. Každopádně je to dost velké číslo. Pokud se používá ten vztah cca 1 mrtvý ke 3 zraněným, tak by to bylo nějakých 17-20K mrtvých, což bych upřímně čekal víc. Ale těch 80K mi zas přijde hodně.

Reagovat
roman_tycka

Já právě nevím, zda do toho těch 17-20k počítají jenom rusy, nebo i ty šašky z doněcku a luhansku. Já bych spíš věřil Ukrajincům a jejich počtům, ti Amíci to mají podle mě fakt docela podhonocený.

Reagovat
frankiefcb

Já odečítám vždycky jednu pětinu u Ukrajinců. Myslím si, že těch 20-25 % mají nadhodnoceno. Ale i tak to je drsné.

Reagovat
roman_tycka

Taky jsem cetl rozhovor s ukrajinskym generalem, ktery potvrdil, ze v prubehu kvetna/cervna kdy byl peak ruske ofenzivy, ukrajinci tratili denne vice vojaku nez rusove. Ze 90% ani nevidelo protivnika a bylo to diky artilerii.

Reagovat
frankiefcb

No taky jsem vidlě informace, že to bylo peklo. Rusové to prostě tlačili děly. Ale díky kvalitním rakotometům z Evropy se postupně utlumuje tlak ruského dělostřelectva.

Reagovat
thewall

Průměr dat UA a Pentagonu vychází na 100 tisíc vyřazených z boje.

UA budou mít tendeci uvádět vyšší čísla a Pentagon spíše mírnit odhady.

Polovina počátečního stavu invazních vojsk vyřazena z boje - to nezní špatně. Navíc ten zbytek nebude aktuálně v nejlepší kondici a posily budou něco mezi druhou ligou a krajským přeborem.

Za mne slušná čísla

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
Svatej

To uz by ztratili daleko vic ziskanyho uzemi ne? To je silene moc..

Reagovat
thewall

Měli brutální převahu v palebné síle a tím byli schopni držet území a dosahovat nějakých územních zisků. HIMARS a další vybavení, které má potenciál změnit situaci mají teprve chvíli.

Plus doplňovali něco Kadyrovci, Wagnerovci, Syřany atd. - to všechno jsou síly nad těch cca 200K, které měli u hranic před invazí.

Navíc stále čekám, že se na ruské straně projeví ta zběsilá dělostřelecká palba z posledních měsíců v opotřebení hlavní děl a další techniky, které bude narůstajícím velkým problémem.

Tolik mé laické počty a myšlenky. Čekám, že by se měla situace citelně měnit v následujících dnech a týdnech.

Reagovat
Mastný Chobot

https://twitter.com/MEPaper1090/status/1556986799179698177

Má ísť o vojenské letisko na Kryme plné Su-30SM, Su-24M, Su-24MP, Tu-134

Tak snáď im ich potriafali čo najviac

Reagovat
frankiefcb

Tak bouchá to tam hezky.

Reagovat
frankiefcb

Ah lavně to letiště kurvesky daleko od fronty. Takže se řeší jestli to bylo z Ukrajinských letadel, nebo HIMARS už s lepší municí popřípadě Tochka. Každopádně je to nějakých 200+ km vzdálené.

Reagovat
roman_tycka

To letiste je velke ne? To by tochka klidne byt mohla, uplne presne ro byt nemusi a zasahne tam urcite neco.

A pak je tu jeste tohle

https://twitter.com/whereisrussia/status/1556999129930293253?s=21&t=xidtW0nInzV0tx7rs53T0Q

Reagovat
Neon

tak že prý požár při špatně manipulaci s palivem

Reagovat
Mastný Chobot

Urcite no

Reagovat
thewall

Vzhledem k tomu, že to současně bouchlo na více místech, tak šlo asi o nějaký nácvik synchronizované manipulace

Reagovat
Neon

a žádná evakuace v okolí neprobíhá a pláže jsou stále plné davů rekreantů, které svět nevidel

Reagovat
Trand

Simonjan už jede, přesně jak píšeš :

“Ve skutečnosti se stalo tohle. Ve skladu bouchlo pár kusů munice. Nikdo nebyl zraněn. Technika je celá.

Nic nepřiletělo. Ukropropaganda se může strčit svých 300 km do prdele.

A my si můžeme oddechnout a jdeme na pláž”

https://pbs.twimg.com/media/FZuZNfIXgAIFt5X?format=jpg&name=medium

Reagovat
roman_tycka

Reagovat
sokar

tak pokrok je aj to, že vôbec niečo priznali. Očakával by som, že to hodia na Ukrajincov, a že sa to stalo niekde v hlbke ukrajinskeho uzemia

Reagovat
frankiefcb

A samozřejmě nikdo nebyl zraněn a žádné letadlo to nepoškodilo.

Reagovat
Trand

Asi jako na Moskvě

Reagovat
roman_tycka

Pinged a senior Ukrainian Ministry of Defense official just now about these stunning long-range strikes on a Russian air base in Crimea. His reply: "It's just warming up."

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
Neon

40/45 letadel na chuji pravděpodobně

Reagovat
roman_tycka

Reagovat
Mastný Chobot

sú z toho nejaké dôkazy? videl som minimálne jedno zničené, ale ak ich je 40 alebo čo i len polovica z toho, tak to je jackpot pre UA. To by bola najväčšia jednorazová strata pre RU od začiatku invázie, nie?

Reagovat
thewall

Kdyby bouchlo tolik letadel, tak bych čekal více menších explozí. Na těch videích jsou vidět "jen" dvě velké exploze.

Snad bude zítra jasněji. Každý kus, který dostali znamená spousty zachráněných životů.

Reagovat
Svatej

Musí být? Netuším jaka je procedura co se týká naplnění palivem, jestli jsou ty stroje v pohotovosti rovnou, nebo pred odletem teprve tankovany, nicméně v druhý variantě by tam exploze byt poradny nemusely ne? Jen úvaha z hajzlu.

Reagovat
thewall

Tak to tě asi nemá smysl posílat s tvou odpovědí do hajzlu ....

Ale vážně: moc jsem se nad tím nezamýšlel, jen mi přišlo, že by těch zřetelných explozí mělo být více. Ale je fakt, že klíčem bude stav naplněnosti palivových nádrží.

Jinak dnešní report UA hlásí mínus 9 rusských letadel.

Reagovat
kilobyte

Tak nemusí bouchnot. Stačí když je trefí nějaký úlomek z exploze a třeba jim poškodí křídlo. Opravy chvilku potrvají.

Reagovat
Trand

To musí být nějaká satira tohle, to není možný Svědek v Adidas teplákovce a manžel se ani neudrží na nohách.

https://twitter.com/uasupport999/status/1556735368908660739

Reagovat
roman_tycka

Ja zprvu myslel ze je nejak postizeny nebo neco, ale to je pravda, ze by byl davno zavreny nekde v celjabinsku v ustavu v kleci

Reagovat
kilobyte

Adidas je v Rusku nej oblečení. Tam je to víc než oblek.

Reagovat
DelPiero137

Reagovat
Rothbard

Na odlehčení super účet.

Reagovat
TopinB

Reagovat
roman_tycka
Reagovat
TopinB

To jako musí být prostě propaganda

Reagovat
roman_tycka

Ja si taky myslim, ze to je az moc pritazene za vlasy

Reagovat
Neon
Reagovat
thewall

Přijde odveta z russké strany. Čekal bych nějaký cíl v Kyjevě. Snad PVO obstojí.

Reagovat
kilobyte

Vždyť to byly jen nehody.

Reagovat
Trand

Reagovat
Neon

Reagovat
Svatej

Reagovat
ZB 07

Reagovat
roman_tycka

https://twitter.com/osinttechnical/status/1557077182110998528?s=21&t=6wFCdqUp9y9ySBkTTITSXQ

Uz mame videa z Krymu, kde se nic nestalo a nic nevybouchlo

Reagovat
Trand

Krása, snad těch stíhaček sejmuli co nejvíc. A Rusové jsou ve stádiu popírání, koukal jsem na nějaké proruské účty a prý Ukrajinci lžou a žádný ukrajinský útok to nebyl, maximálně nějaká lokální sabotáž. Meanwhile Steven Seagal natáčí na Ukrajině dokument o ukrajinských válečných zločinech, začal v Olenivce, kde "Američani zabili vojáky Azovu": https://twitter.com/Posledniskaut/status/1557058977166393344

Reagovat
roman_tycka

Ja se divim, ze seagal dokaze stat. A urcite veskere dukazy snedl.

Reagovat
Trand

Reagovat
oli9

Ja nesnášel filmy s tímto čurákem už od mala...

Reagovat
Blasphemer

Dovolená u moře skončila, kundy.

Reagovat
roman_tycka

Vy uz jedete domu jo? Zejtra tady je festival mrdani

Reagovat
frankiefcb

Jako z těch videí a fotek solidní panika a úprk z Krymu. Na Kerčském mostu zácpa. Jako nechtěl bych tam teď stát v zácpě.

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
thewall

Slabší povahy by v té zácpě mohly dostat průjem

Reagovat
roman_tycka

Nikdo zde nezcenil party harder, nevadí

Reagovat
roman_tycka
Reagovat
Ed_Hazard

Deleted

Reagovat
thewall

Vozový park několik set metrů od letiště Novofedirovka.

https://twitter.com/Wilkmans/status/1557118888273387522

Reagovat
roman_tycka

https://twitter.com/osinttechnical/status/1557181639612157952?s=21&t=q-OdQMp4t7e5ZPKRuAFLZw

https://twitter.com/osinttechnical/status/1557219513858490368?s=21&t=q-OdQMp4t7e5ZPKRuAFLZw

Ukrajinci maji vlastni balisticke rakety a spekuluje se ze to mohlo byt i to. Zatim oficialni vysvetleni je stale koureni

Reagovat
Trand

Možná, taky jsem četl, že by to mohly být Neptuny, které jsou původně určené na cíle na vodě, ale dají se použít i normálně ve vzduchu.

Reagovat
TopinB

To první mě krásně rozesmálo

Reagovat
Blasphemer

Ukrajina se nehlásí k odpovědnosti za výbuchy na ruské letecké základně, která leží na anektovaném Krymu.

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
Svatej

jejich vlastní zbraní, pojď

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Mastný Chobot

Ukrajinské vzdušné sily predpokladajú, že po výbuchoch na letisku Saki na okupovanom Kryme bol zničený sklad leteckých zbraní a okolo desať lietadiel. Povedal to hovorca Jury Ignat.

Saki je vojenské letisko na ukrajinskom Kryme, kde sa nachádzali lietadlá ruskej armády Su-30SM, Su-24, Il-76 a ďalších. Z tohto letiska lietali denne.

Nepriateľské letectvo nonstop hliadkuje vo vzdušnom priestore na území Ukrajiny.

Celkovo je na Kryme päť letísk, ktoré môže Rusko využiť na vzlietanie lietadiel a raketové útoky na Ukrajinu, a to okrem desiatok letísk v Bielorusku a v samotnom Rusku predstavuje veľkú hrozbu, dodal Ignat.

„Z výbuchu, ktorý sme videli na videu, je jasné, že bol zasiahnutý sklad leteckých zbraní. Pretože detonácia bola vážna. A ak by tam bolo zničených ďalších tucet lietadiel, bolo by to skutočné malé víťazstvo.“ (ukrajinska pravda)

Tých 40 lietadiel bol hoax asi, ale aj toto by bola paráda, ak sa to potvrdí

Reagovat
Trand

40 by bylo extrémně hodně, to mi fakt přijde nepravděpodobné, to by museli zasáhnout snad celý prostor letiště. Byly nějaké satelitní snímky z včerejšího rána, které ukazovaly, jak v jedné části jsou stíhačky blízko u sebe, tak pokud se trefili tam, tak by to asi těch 10 být mohlo. Ale stejně bych asi ještě vyčkal jestli se neobjeví nějaké další záběry. Každopádně jak píšeš i těch 10 by bylo super, Oryx zatím za celou válku potvrdil 40 zničených ruských letadel, takže by to byla 1/4 za jeden útok. Navíc Rusové se teď budou celkově víc bát i v místech daleko za frontovou linií.

Reagovat
frankiefcb

Na druhou stranu jsem viděl, co udělala tlaková vlna v tom blízkém městě. Takže nevěřím tomu, že by tam cokoli na letišti zůstalo bez poničení.

Reagovat
Trand

Záleží kde ty letadla měli umístěný no, když se dívám přes google mapy, tak některý ty letadla jsou reálně třeba 10 metrů od baráků kde bydlí lidi ( https://tinyurl.com/3cfavx4c ). Nevím jak to měli včera rozmístěné, ale některé ty stíhačky můžou být úplně na druhé straně letiště a pokud by se Ukrajinci trefili na jednu stranu, tak tak druhá může být podle mě úplně ok.

Reagovat
frankiefcb

To samozřejmě ano, ale mluvím i o tlakové vlně a že jim tam muničák na všechny strany dobře bouchal.

Reagovat
frankiefcb

https://1url.cz/hrHoR Výborný komentář k tématu AI od Klicperové.

Reagovat
roman_tycka

Da se s tim vsim souhlasit, mimochodem spoluzakldatel amnesty rezignoval po vice nez 60 letech. Tolik k cele organizaci

Reagovat
Trand

Ten report psala paní co má takovéhle názory:

https://twitter.com/IlvesToomas/status/1556986837083852800

Ale asi už bych to nechal být, jako organizace se pro spoustu lidí odkopali a dobře jim tak. Evidentně si za tou zprávu stojí, tak ať si pokračují dál no, jen je už spoustu lidí nebude brát vážně.

Reagovat
Trand

Jo, tady souhlasím asi víceméně se vším co psala a přitom tam ze všech Ukrajinců nedělá svatoušky, ale mám z toho článků úplně jiný pocit než z AI.

Reagovat
thewall

Tož běž! Běž! Běž! Val! Val! Už sa nevracaj!

https://twitter.com/Gerashchenko_en

Reagovat
roman_tycka

Ukrajinci na twitter se celkem shoduji, ze Geraschenko je docela trouba , zajimavy docela, nikdo ho moc pry nema rad

Reagovat
Trand

Reagovat
Svatej
Reagovat
Mastný Chobot

https://twitter.com/AliBunkallSKY/status/1557319325270278144

Neviem, nakoľko je tento chlap dôveryhodný, ale má modrú fajku, tak asi to je lepší zdroj než 20 memestránok Tvrdí, že minimálne 7 stíhačiek kompletne zničených a ďalšie poškodené. Paráááda

Reagovat
Mastný Chobot
Reagovat
Svatej

Reagovat
Trand

Ten Bernie je super

Reagovat
roman_tycka

Reagovat
naheCZ

Reagovat
TopinB

Reagovat
TopinB

Reagovat
TopinB
Reagovat
TopinB

Barevné schéma se mi kurevsky líbí, taková havajská košile, ale nerozumím tomu

Reagovat
Mastný Chobot

Ukrajinci zacali strategicky bombardovat Krym + vznikol meme ze na dalsiu letnu sezonu uz tam budu chodit na dovolenku Ukrajinci, tito dnes aj spustili predaj vstupeniek na beach party na Kryme na leto 2023. Takze asi tak nejak tomu rozumiem ja

Reagovat
Blasphemer
Reagovat
Trand

Reagovat
roman_tycka

Ja si uz listky koupil

Reagovat
Čenda

Reagovat
TopinB

Popiči Díky

Reagovat
roman_tycka

Ja si to asi koupim, vypada fakt dobre

Reagovat
TopinB

Já půjdu asi do toho tank topu, to je úplně Hotline Miami vibe

Reagovat
Mastný Chobot

Ked je o nich rec - dnes mi od nich prisla ta mikina. Potlac je dobre spravena ale kvalitu by som asi cakal vyssiu. Taky aliexpres vibe. Na festival dobra ale

Reagovat
roman_tycka

Aha, no ale aspon si vylepsis karmu

Reagovat
Blasphemer

Kolik je poštovné?

Reagovat
Mastný Chobot

8 eur bolo do SR

Reagovat
TopinB

Jak je to velikostne? Ja jsem vcelku standardni XL, ale havajske kosile z ameriky musim objednavat Mka

Reagovat
Mastný Chobot

Príde mi to o trocha menšie ako naše klasické, maximálne ale o pol čísla, nie ako ázijské, že to je o 2 čísla menšie

Reagovat
TopinB

Když jsem objednával přímo z Číny, tak jsem si objednal XXL a furt to bylo jak elasťáky Ale dobrý, díky

Reagovat
roman_tycka

A pral jsi to uz?

Reagovat
Mastný Chobot

hej, včera večer

Reagovat
roman_tycka

A? Da se to znovu pouzit?

Reagovat
Mastný Chobot

hej hej

Reagovat
roman_tycka

tak to crimea brought by lockheed martin je jasná volba

Reagovat
TopinB

Reagovat
Čenda

Kua to je perfektní triko, diky za tip presne jak říkáš, to barevny schéma je top topic.

Reagovat
TopinB

Reagovat
oli9

to je fakt dementní národ

Reagovat
TopinB

Já si furt vzpomenu na tu hlášku z videa ze začátku války:

"We are very lucky they're so fucking stupid"

Reagovat
Trand

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
kilobyte

Takže teď ten most bude plný civilistů nonstop.

Reagovat
Mastný Chobot
Reagovat
Trand

Jj, zrovna jsem to sem chtěl dát. Fakt paráda, větší škoda než jsem čekal

Reagovat
Trand
Reagovat
oli9

Vlastně se tam nic nestalo

Reagovat
roman_tycka

What airdefense doing?

Reagovat
TopinB

syčí, někdo na ni vzal špendlík

Reagovat
Trand

Jsme tady kritizovali Doubravu a vidíte co na Krymu zařídil

Reagovat
kilobyte

Tam jel značkovat cíle. Dal bych mu za to vyznamenání.

Reagovat
Rothbard

Celý Twitter se baví hláškou "What air defence doing?"

Reagovat
Mastný Chobot

To bude dobry merch

Reagovat
Mastný Chobot

Reagovat
TopinB

To je úžasný!

Reagovat
Čenda

zatím s Berniem nejlepší

Reagovat
vodka

silnice jsou u khersonu jen takový bonus, hlavní je nějak přerušit na delší dobu železnici...

Reagovat
Neon
Reagovat
Mastný Chobot

"The official explanation of regime's ministry of defense: nothing unusual happened, military equipment caught fire"

Sa mi páči, že to, že Rusom horia základne, už je pre nich štandardom

Ale teda, toto asi mohli byť jedine nejakí partizáni alebo covert-op ukrajinských špiónov. Na územie Bieloruska by si Ukrajinci nedovolili strieľať.

Reagovat
oli9

Jj oni to už berou jako takovou rutinu. Zachvilku to bude jako předpověď počasí. Dobrý den dnes hoří základny B, G, H, O jak vidíme na mapě a očekává se že za dobrého počasí budou hořet i K, V a Z

Reagovat
roman_tycka

https://twitter.com/defenceu/status/1557621932429819907?s=21&t=_8kbOVa8xS0XY3dM-F8_ew

Mam teorii ze socialni site statni spravy Ukrajiny si vybral Zelensky mezi svymi kamosi komiky a komedianty

Reagovat
Trand

Reagovat
TopinB

Reagovat
Neon

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
naheCZ

Reagovat
Cobra

Reagovat
roman_tycka
Reagovat
Trand

Reagovat
Rothbard

Co má být na té věži za nápis? Nepřečtu to na starém mobilu s blbým displejem.

Reagovat
TopinB

https://pbs.twimg.com/media/FZ3_PCqXoAAku0e?format=jpg&name=medium

Pomohlo? Jestli ne, tak to přepíšu, ale nechce se mi

Reagovat
Rothbard

Pomohlo. I tak se zeptám - těch 5k má být co za číslo? Jsem na dovolené a moc ni to nemyslí

Reagovat
TopinB

Je to hodně blížko oryxovemu číslu o zničené technice, ale jinak mě taky nic nenapadá

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Rothbard
Reagovat
Čenda

Ty dinosauři jsou skvělý

Reagovat
TopinB

Reagovat
Čenda

Proslov Morawieckeho, silne doporučuju. Kéž bychom měli tak uvedomely statniky.

https://neviditelnypes.lidovky.cz/politika/evropa-polsko-a-falesne-smerovani-eu.A220809_204312_p_politika_nef

Reagovat
Blasphemer

Byl jsem v Polsku dva týdny zpět a úplně jiný svět. Ukrajinský vlajky úplně všude, v každý Biedronce hlásili, ať lidi pomáhají Ukrajině, že mají nějakou sbírku. Ve Wroclawi trička Stop RuSSia a Fuck Putin na každým rohu.

Představ si ten křik našich kolaborantů, být to takhle u nás.

Reagovat
TopinB

Cywe, tuším si udělám výlet Krakow je super na den, máš nějaké další doporučení?

Reagovat
Blasphemer

Krakow jsem nebyl, ale v budoucnu určitě chci.

Bydleli jsme v Jeseníkách, takže jsme jezdili do Polska jen na vzdálenost, kam se dalo na otočku autem. Nejhezčí Wroclaw samozřejmě, pak Klodszko, Nysa, Otmuchow, Paczkow.

A někdy předloni jsme byli v Adršpachu, tam zas stojí na polské straně Park Narowodowy Gor Stolowych nebo Kudowa Zdroj.

Reagovat
TopinB

Díky, Krakow můžu doporučit, ale Krakow samotný fakt jenom na den. Pak jsou tam věci na okolí, které určitě stojí za to

Reagovat
Blasphemer

Wroclaw je ještě menší a určitě ti taky stačí den v pohodě.

Reagovat
roman_tycka

Gdansk

Reagovat
Čenda

Reagovat
Čenda

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Mastný Chobot

V Tbilisi to iste

Reagovat
TopinB

Přestalo se mluvit o tom, do jaké prdele nás novodobý Molotov-Ribbentrop pakt zase dostal

Reagovat
Čenda

tak. Francie ma a aspon prosazuje to jádro, ale Němec zase posral celou Evropu. Zlatej Boris ve VB, škoda ho, a zlatej, diamantovej Polák tvl. A Pobaltí samozřejmě.

Me úplně naskakuje husina, když si představím, jak by to vypadalo za nasi bývalý garnitury tvl.

Reagovat
Trand

No zlatej Boris ve VB, kterej se sice teď projevoval dobře během války ale zároveň to byl úplnej magor. Taky jako jeden z hlavních představitelů stojí za Brexitem. Ale zas jako během války se choval příkladně, za toho cením a to se mu musí nechat. Každopádně je to hroznej šašek. I když to co přijde teď po něm bude možná ještě horší.

Reagovat
Čenda

Ve všem souhlas, uz jsem to psal o pár týdnů dřív. Ochlasta, kokainista, magor, šašek..ale přesně, valecny premiér úplně top.

Reagovat
kilobyte

Dobrý. Ale když mluví o jednotě a že by na všem měla být v EU shoda všech členských států. Tak jsou to sice dobré mechanismy, jak zamezit nadvládě mocných, ale zase se tím zpomaluje jakákkoliv akceschopnost unie. Na což si pak stěžuje u Covidu a války.

Reagovat
thewall

Složitá věc. Zásadní by bylo, jak by se nastavila potřebná většina k přehlasování nesouhlasících. Pokud by to bylo tak, že bude potřeba "drtivé" většiny, tj. např. by šlo přehlasovat pouze jednu nebo nejvýše dvě země, tak by to možná šlo. Každopádně by většinový systém mohl otevřít Pandořinu skříňku. Je otázka, zda by se časem nepřešlo od oné drtivé většiny k dvoutřetinové a později prosté většině, což už by šlo víc a víc na ruku Německu a Francii.

Mám problém s jednomyslností stejně jako s většinovým rozhodováním. Nakonec to je vždy o lidech, kteří stojí v čele jednotlivých států a EU. Takoví Scholz a Orbán měl vytáčí doběla (kdyby je šlo přehlasovat, tak by se mi to líbilo ).

Reagovat
Čenda

amen.

Reagovat
Čenda

V zásadě souhlas, ale oboji proste nejde. Za mě je tedy problém v přílišný vlezlosti EU. Základní mechanismy ok, ale většinu věcí at si resi ty země porad samy, nejsme zasrana federace. Měli ponechat EHS a přísný podmínky pro novy členy, ne lézt do prdele Turkům a podobně.

Ale kdybych si měl vybrat, tak určitě jednotně. Ano, pak ti to mrdaji zmrdi typu Orbána, no ale, taky bych toho Orbána vůbec Nezval a vyloučit ho lze kdykoli, když se ostatní(vsichni) shodnou. Za mě fakt raději pomalejší a rozvaznejsi rozhodování, než ukvapený schvalování kdejakych nesmyslů.

Reagovat
kilobyte

Jde je vyloučit? To vyloučení musí být jednomyslné? Protože to může být docela problém, když si to nepohlídáš a objeví se ti v unii dva zmrdi.

Reagovat
sokar

ale ked to musí byť jednohlasne, tak potom potrebuješ aj ich samotných hlas, nakoľko ešte stále sú členmi s právom hlasovať...

Reagovat
Čenda

A to už je zas sila skupiny, ne? Proste když tě nikdo z party v tý partě nechce, tak mas smůlu, jdi si kopat sám.

Reagovat
Čenda

Jaj, to byl jen ideální příklad, nevím jak to unie má ale nedávno jsem k tomu něco četl a nějakým takým způsobem by to fachcit mělo. Ale i kdyby to ta bylo, tak je to těžce neproveditelný, v současný situaci.

Ale zase, pokud přijetí funguje nějakým způsobem, mělo by tak fungovat i odhlasovani, ne? Británie je jinej priklad, ta chtěla sama.

Reagovat
thewall

Jen houšť a větší kapky. Je potřeba víc Moskvanů, kteří se budou vracet pod kódem 200

https://twitter.com/valka_online/status/1558004583355629568

Reagovat
Čenda

hmm, to už vypadá zajímavě.

Reagovat
Trand

„Rusko je soběstačná země, která od nikoho nic nepotřebuje. Na rozdíl od Evropy má tato země příznivé podmínky pro život. A Rusko nepotřebuje zrádce,"

Reagovat
oli9

Co čekat od zkurveneho Srba.. Ti šašci budou navždy ublížení... Nějak tomu chujovi nedochází, že ti jeho russaci vraždí nevinné lidi. Možná by mu to trošku připomnělo to kdyby zas nějaká ta bomba dopadla do Srbska

Reagovat
Svatej

https://www.facebook.com/350679821643645/posts/pfbid02nHVrkDbVRoH7i6abgBdQBgZjKsfnaQkSpvipCrkCXsTAtJpZfnGaa9hzbWNHas23l/

Jak mám většinu lizacu Ruskych prdeli za slintající idioty, tak musim pripustit, ze forma, jakou je tohle napsaný, by donutila hodně odříznutých lidí změnit stranu. Nějak se nám vyvíjejí.

Reagovat
Trand

Já nevím no, to je taková směsice polopravd a v některých částech dokonce ten autor úplně lže. Psal to 29.7., ale to už na Ukrajině HIMARS byl (on píše "Kromě toho Ukrajincům nedodali ty skutečně moderní vychytávky, v podstatě jim dali stejné zbraně, jako už mají, jen v jiné ráži, aby to dělalo logistické problémy.") a naopak postup ruské armády se v poslední době až na minimální územní zisky úplně zastavil (on tvrdí "Když se podíváte na situaci na frontě, tak zřejmě končí ruské ohledy. Zřejmě skončil ruský záměr dělat ze sebe neschopného a předstírat, že stačí ještě rychle zmobilizovat, rychle dodat nějaké zbraně, rychle nahnat na frontu co nejvíc vojclů a bude možné zahájit ofenzívu. Zřejmě už jsou všichni přesně tam, kde je Rusové chtějí mít.") atd, je tam toho spousta.

Jako pokud se o to někdo nezajímá, tak ten příspěvek asi může dávat smysl. Ale zase pokud si člověk tvoří názor podle jednoho pochybnýho příspěvku na FB, tak mu asi není pomoci. Možná je to trochu sofistikovaněji napsané než ty ostatní příspěvky a svoje publikum si to asi nedaji, ale žádnej masterpiece to podle mě taky není teda.

Reagovat
Svatej

Pokud jde o data a pravdivost, tak je to celkem jasný, tam by se ledacos dalo zpochybnit, ale forma psaní je na úrovni (byť bez zdrojů, proč taky, stejně si je ti, kdo tomu chtějí věřit, neotvírají) a sám jsem na to narazil bohužel přes známýho, kterýho nepovažuju za úplnýho tupce.

Když napíšeš českej ekvivalent pro "West bad, Putin go go", tak tím nadchneš maximálně tu vrstvu obyvatelstva, která potřebuje návod i pro ohřátí mlíka, ale tohle má potenciál sebrat někoho i průměrně chytrýho, kdo je prostě línej ověřovat

Reagovat
thewall

Ten příspěvek je z 29.7. a čas velmi brzy ukáže jeho hodnotu (chybí mi smajlík trusu)

Ono už s odstupem těch cca dvou týdnů se hodně ukazuje .. ikdyž autor píše "V posledních dnech to vypadá jako na začátku v první půlce března. Najednou postupují fofrem, obkličují a uzavírají, ..." To jako vážně?

Jinak stačí mi úplně tyto autorovy obraty:

"Teď někde v centrále NATO a v Bílé chýši sedí ti, kteří tohle všechno spunktovali."

"... náš Volodymir Fialkovskij ..."

"Udělali z regionální mocnosti opět velmoc první kategorie." (Tady autor riskuje kremelský záhlavec: prý bylo Rusko před 24.2.2022 jen regionální velmoc!)

"... zrušili vliv Západníků."

Data za červenec v Rusku (bez záruky):

V červenci propadly příjmy rozpočtu s výjimkou výnosů z ropy a plynu o 29 procent na 990 miliard rublů (16,2 miliardy eur). Příjmy za ropu a plyn se propadly také – meziročně o 22 procent na 771 miliard rublů. Celkové snížení rozpočtových příjmů tak dosáhlo 26 procent. Stalo se tak navzdory 15procentní inflaci, která by hypoteticky měla rozpočtové příjmy navyšovat.

ederální rozpočet skončil v červenci v deficitu 892 miliard rublů. To je historicky nejvyšší hodnota, nepočítáme-li tradičně vysoké prosincové deficity (utrácení na poslední chvíli, známé i v Česku). Saldo rozpočtu za prvních sedm měsíců je stále ještě kladné, rozpočtový přebytek dosahuje výše 482 miliard rublů. Ale zřejmě již v srpnu se státní pokladna dostane do deficitu.

Jasným důkazem o hroutící se ruské ekonomice může být snížení příjmů z daně z přidané hodnoty mimo ropný a plynový sektor o 41 procent. Výběr dovozních cel klesl o 59 procent, příjmy ze spotřebních daní o 26 procent. V červenci došlo také k poklesu výnosu daně z příjmů právnických osob, konkrétně o 32 procent. Rostl naopak výběr daně z příjmu fyzických osob.

Reagovat
Svatej

Pěknej rozbor, měl bych tomu známýmu tyhle data přeposlat, ale asi bych ničeho nedocílil

Souhlas samozřejmě, v podstatě jsem "chválil" spíš formu a slovní zásobu, rozmanitost psaní, na můj vkus je pro někoho fandícímu Rusku příliš sotisfikovaná.

Reagovat
Rothbard

Ve zkratce: o čem píše?

Reagovat
Svatej

Rusko jasně vyhrává jak válku na frontě, tak válku ekonomickou a dokonce ji současná situace vydělává díky obsazeným územím z hlediska toho, co můžou prodávat do jejich kasy.

Pointa je, že to není napsaný s chybama, má to minimálně úroveň co se týká rozmanitosti psaní a zjevně to nepsal absolutní negramotnej kretén.

Reagovat
Talker

Asi jako kdybys dál komentáře z Facebooku proruskych trollů copywriterovi editovat do článku.

Reagovat
oli9

No nevím, mi to přijde jako neuvěřitelná sračka která vlastně Rusko posílila.. Nějak zapomíná že mince má dvě strany a on nám popisuje jen ty úspěchy Ruska... O Mariupolu tam napíše jak ho Rusaci bez problémů obsadili a to mluví za vše.....

Reagovat
Svatej

Jop, ani tolik nejde o to, že i v nejlepším případě jsou tam polopravdy nebo přímo lži, ale na člověka na ruský straně je ta forma psaní nějak podezřele dobrá, čekal bych spoustu gramatických chyb, stupidních otřepaných klišé a dalších hovadin.

Reagovat
ZJEV

Hele přečetl jsem si to a je to klasické hovno zabalené do zlata. Forma neforma má to však jednu zásadní chybu - je to moc dlouhý. Takže lidi, kterým je to adresované a co by tomu mohli uvěřit, to ani nedočtou.

Reagovat
Svatej

Zas zapomínáš, že většina lidí, kteří si tohle s láskou čtou, toho zas tolik nedělají a ten čas si na to udělají

Reagovat
TopinB

Na pracáku jsou fronty dlouhé

Reagovat
Trand

Tady delší článek k vyšetřování zabití zajatců z Azovu v Olenivce. Ještě jsem to celé nečetl, ale vypadá zajímavě a je hezky zpracovaný, tak kdyby měl někdo zájem:

https://edition.cnn.com/interactive/2022/08/europe/olenivka-donetsk-prison-attack/index.html

Reagovat
Blasphemer

https://twitter.com/crvenazvezdafk/status/1557683351724740608?t=p20CnSfkrVuHRI8D790zMA&s=19

A taky něco, co trochu souvisí s fotbalem. Srbové podkuřují Rusům statečně.

Reagovat
Blasphemer

V komentářích dobrý nápor Poláků.

https://twitter.com/bladyrasta/status/1558010188145328128

Tohl mě úplně rozsekalo.

Reagovat
roman_tycka

belgradzkie skurwensyny

Reagovat
Mastný Chobot

Presne týchto bilbordov je plný celý Belehrad

Reagovat
roman_tycka

https://twitter.com/andrewperpetua/status/1558523396073349120?s=21&t=-E_VscoJN0dcwwwF0BGWtg

Rip Igor snad je to pravda, ale lepsi by byl tribunal v Haagu

Reagovat
TopinB

https://www.facebook.com/265135661809/posts/pfbid02gBmUiFHg7iiCDg5JpcFjzRQy4Cnv31dBGhskkePfsCFVqBLUF8dmksoHxBzespntl/?d=n

The Kremlin is reportedly attempting to mobilize industry to support prolonged war efforts in Ukraine.

Click here to read the latest from ISW and CTP:

https://isw.pub/RusCampaignAugust12

Eastern Ukraine Update:

Russian troops withdrew following failed offensive operations east of Siversk in the direction of Verkhnokamyanske, Ivano-Darivka, Spirne, and Vyimka. Elsewhere, Russian forces will likely continue attempting to advance on Bakhmut.

Kharkiv Update:

Russian forces did not conduct any confirmed ground assaults on the Kharkiv City on August 12.

Southern Axis Update:

Ukrainian forces destroyed the last functioning bridge Russian forces used to transport military equipment near the Kakhovka Hydroelectric Power Plant.

Russian Mobilization and Force Generation Update:

Russian “volunteer” units are likely deploying piecemeal groups of soldiers to reinforce specific areas and are not deploying in their full organic structures.

Russian-Occupied Areas Update:

Ukrainian partisans are likely targeting occupation officials and collaborators who are preparing for the sham annexation referenda, including Oleg Shostak, a Zaporizhzhia official, and an unnamed Luhansk official.

Reagovat
TopinB

https://www.facebook.com/InstitutefortheStudyofWar/posts/pfbid0LjQj3WGPdpymYWydjXaxvDrQ5HTR5SmTZitbp9uNuujve54EY14DQFRkrtbeyQ1ul

Ukrainian forces are continuing efforts to disrupt Russian ground lines of communication (GLOCs) that support Russian forces on the right bank of the Dnipro River. Russian forces cannot support mechanized operations at scale without a reliable GLOC.

Click here to read the latest from ISW and CTP:

https://isw.pub/RusCampaignAugust13

Eastern Ukraine Update:

Russian forces conducted limited ground attacks northwest of Slovyansk, east of Siversk, and south and east of Bakhmut. Russia may be reprioritizing efforts in Donetsk in order to draw Ukrainian attention away from the south.

Kharkiv Update:

Russian forces conducted limited ground assaults along the Kharkiv City axis on August 13.

Southern Axis Update:

Russian and Ukrainian authorities again accused each other of shelling the Zaporizhzhia Nuclear Power Plant (NPP) in Enerhodar, Zaporizhia Oblast on August 13.

Russian Mobilization and Force Generation Update:

Russian reservists and members of “volunteer” units are reporting that Russian authorities have failed to deliver on promised benefits and pay.

Russian-Occupied Areas Update:

The prevalence of imported Russian labor in occupied regions of Ukraine suggests that Russian occupation authorities are struggling to persuade or forcibly coerce meaningful numbers of Ukrainian residents.

Reagovat
Svatej

Zrovna ti sem jdu dat nadhera

Reagovat
Mimalu

Reagovat
TopinB

Reagovat
Trand

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Čenda

Reagovat
roman_tycka

Haidai v rozhovoru rikal, ze Prigozin tam byl mozna, ale nemuzou potvrdit ani vyvratit, spis se klani k tomu ze ne. Nicmene spousta zastupcu a velitelu tam bylo, takze vyborne

Reagovat
sokar

on tam bol asi 2 dni pred tým, v tom čase vznikla aj tá foto, ale asi tam tak dlho neostal. Dokonca sa špekuluje, že často posielal za seba do blízkosti fronty iba svojich dvojníkov, čiže otázne či tam vôbec bol. Ale zásah to bol parádny, dúfam že sejmuli veľa členov vyššieho velenia

Reagovat
Trand

Snad příště I když ten už se asi jen tak někde neukáže.

Reagovat
frankiefcb
Reagovat
Svatej

Reagovat
Trand

Já nedávno četl, že se odhaduje, že až 60% všech ruských vojsk na Ukrajině je teď v Chersonské oblasti či poblíž.

Reagovat
Čenda

Hmmm

Reagovat
Neon

https://twitter.com/nexta_tv/status/1559076171735740419

se ještě začnou rubat mezi sebou

Reagovat
frankiefcb

Jao vůbec se jim nedivím.

Reagovat
roman_tycka

To bylo i v kvetnu, ze dnr nechtelo do lnr lopaty totalni vymlete. Presne takhle by dopadlo volici spd v cesku

Reagovat
Rothbard
Reagovat
vacin

Na Krymu zase vybuchl miničák

Tohle celý musí být reklamní kampaň na IQOS

Reagovat
Mastný Chobot
Reagovat
Neon

prej trafostanice podle Rusů

Reagovat
oli9

a ještě očekávám , že porucha při svařování

Reagovat
Neon
Reagovat
Čenda

CIGARS in action.

Reagovat
Čenda

dobrý peklo.

Reagovat
Čenda

zrovna jsem to sem sel dát.

Podle Podolyaka takhle vypadá demilitarizace v praxi

Reagovat
TopinB

Reagovat
Trand

Nejlepší tajná služba světa FSB zatkla dalšího nebezpečného teroristu, zase bude Krym o něco bezpečnější

https://twitter.com/Fbeyeee/status/1559437414262767622

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Trand

Sorry za dezinformaci, četl jsem Sevastopol a on je to Stavropol. Nejednalo se teda o Krym, ale o Severní Kavkaz, nicméně pointa zůstává stejná. Takových "teroristů" tady máme desítky, stačí zajet do Sherwoodu.

Reagovat
ACSeRw!n

to mas burt, jde o to, ze si udelaj takovyhle "akcni" propagandisticky video, ze zajmuli kdovi koho a pritom sebrali nakyho uplne random typka na ulici

Reagovat
Trand

Hlavně on se ani nebránil, neutíkal, nic.

Reagovat
roman_tycka

Tohle by přesně udělal Peter Griffin, kdyby byl vojakem.Když to neprošlo dvakrát, potřetí to určitě projde.

Reagovat
Nebelung

Zaminovat to mohli klidně až po zničení těch dvou, aby nešly odtáhnout a opravit.

Reagovat
roman_tycka

Reagovat
ACSeRw!n

ty pico to sou dneska zase bomby

Reagovat
roman_tycka

Dnes бавовна po celem krymu

Reagovat
oli9

https://twitter.com/Fbeyeee/status/1559504494379110401?s=20&t=CUtg8pAYFekNGajifnef6w

Rusaci jedou dál škoda, že je to tak vymrdany podnárod který věří i tomu, že je země placatá

Reagovat
TopinB

Reagovat
Blasphemer

A military forum "Army-2022" is being held in Russia with the support of leading Russian enterprises and banks. The general sponsor of the forum is Rosoboronexport. On the first day of the forum, the Russian army competed with Mongolia and Zimbabwe in horse races.

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Trand

Plus tohle

Šojgu na Moskevské konferenci o mezinárodní bezpečnosti vyjmenoval země, které mají s Ruskem přátelský vztah "Burundi, Guinea, Kamerun, Mali, Súdán, Čad, Etiopie, Jihoafrická republika".

Reagovat
kilobyte

Reagovat
Trand

https://twitter.com/Svratkin/status/1559493502643437568

In the evening of 16 March 2014, Mikhail Malyshev, the Crimean election Spokesman, reported that as of 20:00, 1,250,427 people or 81.36% voted in the Autonomous Republic of Crimea and 274,136 or 89.50% voted in Sevastopol for a total of 1,524,563 or 82.71% of the electorate. ITAR-TASS initially reported this as 1,724,563 voters in total, but corrected it later. The discrepancy led to some reports of a 123% turnout in Sevastopol.

Asi tolik k těm ruským fuckupům co sem dával oli, vůbec to nepřekvapuje. Dneska jsem si zrovna vzpomněl, jak tehdy v Mariupolu našli The Sims 3, když FSB zřejmě nařídilo lidem na místě, aby do toho bytu sehnali 3 sim karty.

Reagovat
roman_tycka

Reagovat
Trand

Vlákno o nedostatečných sankích vůči oligarchům a ruským politikům

https://twitter.com/navalny/status/1559528130041319429

Reagovat
TopinB

Tak to se psalo všude už na podzim i v novinách, že Rusáci shromažďují vojáky na hranicích, jenom když amíci řekli, že jdou Rusáci útočit, tak se tomu většina lidí (včetně mě) smála

Reagovat
kilobyte

Ale to že Biden jednal s Putinem se nevědělo, ne? Aspoň teď může být Pitomio v klidu, že jeho návrh jít nejdříve diplomatickou cestou byl vyslyšen. Sice o několik měsíců dříve než ho řekl, ale já bych mu to počítal. Akorát to trochu kazí argumenty páté kolony. Že zlé NATO nechce jednat.

Reagovat
TopinB

Možná je to ten Mandela efekt nebo jak se tomu říká, ale mě se zdá, že si k tomu minimálně volali

Reagovat
kilobyte

Tak to že nějaká komunikace byla je asi samozřejmost. Ale že Biden nabízel Putinovi ústupky se asi nevědělo.

Reagovat
TopinB

Reagovat
Nebelung

Hlavně pokud ten návrh padl a Putin na to neslyšel, tak je to už definitivní potvrzení toho, že jde opravdu čistě jen o nerostné suroviny na Ukrajině, které ohrožovaly evropskou závislost na Rusku.

Reagovat
vodka

že měli videohovory se vědělo.

Reagovat
roman_tycka

https://twitter.com/abnyn1/status/1559637088122945537?s=21&t=u3lcqygLHrZ0sgndFfb57w

Rusove demonstruji v moskve pred ambasadama usa a uk aby neposilali zbrane na ukrajinu ze zranuji a zabijeji ruske vojaky prej putinova valka scholzi

Reagovat
TopinB

Jen houšť, těch fotek je tam málo

Reagovat
Trand

Podle osazenstva to vypadá na novou generaci politiků z MGIMO, to mají asi povinně místo zkoušek.

Reagovat
kilobyte

Vypatlanci.

Reagovat
oli9

Reagovat
Ed_Hazard

Prijebané indivídua

Reagovat
oli9

Gazprom už vyhrožuje že v zimě zvedne ceny o 60% takto dorujeme válku takto... Po novém roce zvedne zas a pak zas a zas.. A my to slušně zaplatíme v EU

Reagovat
oli9

https://twitter.com/AdamBlazowski/status/1559559997180334080?s=20&t=bqzAPyBfhdfjDbB8svMkUA

Tady jak dotovali neziskovky a různé Ekoteroristy kteří na te krizi mají obří podíl, hlavně v Německu zejo

Reagovat
roman_tycka

Reagovat
TopinB

jenom tohle víc zdůrazňovat, ať je lidem jasné, jak nás Němci zase pojebali, po třetí za sto let

Reagovat
oli9

Právě tohle spousta lidí nechápe a nedá si to dohromady..

Reagovat
kilobyte

Pakt mezi Německem a Ruskem vždy dopadne špatně.

Reagovat
roman_tycka

https://twitter.com/nexta_tv/status/1559810999494103040?s=20&t=uGgcxpkrxOZTFWjQgvC0AQ

Ten Scholz je fakt mrdka, žádná normalizace vztahů je nepředstavitelná, dokud bude rusko ruskem

Reagovat
Trand

Tak jsem přečetl celej ten článek, ze kterýho vychází český média ohledně připravování invaze (dostupný zde https://www.washingtonpost.com/national-security/interactive/2022/ukraine-road-to-war/ ) a tady jsou podle mě nejzajímavější část, sorry za fakt dlouhej příspěvek, ale některý ty věci mi přijdou fakt zajímavý a potvrzují/vyvrací naše domněnky:

The U.S. intelligence community had penetrated multiple points of Russia’s political leadership, spying apparatus and military, from senior levels to the front lines, according to U.S. officials.

The United States had obtained “extraordinary detail” about the Kremlin’s secret plans for a war it continued to deny it intended, Director of National Intelligence Avril Haines later explained. They included not only the positioning of troops and weaponry and operational strategy, but also fine points such as Putin’s “unusual and sharp increases in funding for military contingency operations and for building up reserve forces even as other pressing needs, such as pandemic response, were under-resourced,” she said.

Kyiv might not fall as quickly as the Russians expected, the Americans concluded, but it would fall.

Zelensky heard the U.S. warnings, he later recalled, but said the Americans weren’t offering the kinds of weapons Ukraine needed to defend itself. “You can say a million times, ‘Listen, there may be an invasion.’ Okay, there may be an invasion — will you give us planes?” Zelensky said. “Will you give us air defenses? ‘Well, you’re not a member of NATO.’ Oh, okay, then what are we talking about?” The Americans offered little specific intelligence to support their warnings “until the last four or five days before the invasion began,” according to Dmytro Kuleba, Zelensky’s foreign minister.

Less than two weeks after the Glasgow meeting, when Kuleba and Andriy Yermak, Zelensky’s chief of staff, visited the State Department in Washington, a senior U.S. official greeted them with a cup of coffee and a smile. “Guys, dig the trenches!” the official began. “When we smiled back,” Kuleba recalled, the official said, “ ‘I’m serious. Start digging trenches. … You will be attacked. A large-scale attack, and you have to prepare for it.’ We asked for details; there were none.”

In mid-November, Haines used a previously scheduled trip to Brussels to brief a wider circle of allies: NATO’s North Atlantic Council, the principal decision-making body of the 30-member alliance. French and German officials couldn’t understand why Putin would try to invade and occupy a large country with just the 80,000 to 90,000 troops believed to be massed on the border. Satellite imagery also showed the troops moving back and forth from the frontier. Others posited that the Russians were performing an exercise, as the Kremlin itself insisted, or playing a shell game designed to conceal a purpose short of invasion. Only the British and the Baltic states were fully on board. At one point, an official from London stood up and gestured toward Haines. “She’s right,” the official said.

“American intelligence is not considered to be a naturally reliable source,” said François Heisbourg, a security expert and longtime adviser to French officials. “It was considered to be prone to political manipulation.”

The Europeans began to settle into camps that would change little for several months.

“I think there were basically three flavors,” a senior administration official said. To many in Western Europe, what the Russians were doing was “all coercive diplomacy, [Putin] was just building up to see what he could get. He’s not going to invade … it’s crazy.”

Many of NATO’s newer members in eastern and southeastern Europe thought Putin “may do something, but it would be limited in scope,” the official said, “ … another bite at the [Ukrainian] apple,” similar to what happened in 2014.

But Britain and the Baltic states, which were always nervous about Russian intentions, believed a full-scale invasion was coming.

Macron and Merkel had been dealing with Putin for years and found it hard to believe he was so irrational as to launch a calamitous war. In the weeks after Biden’s Geneva meeting, they had tried to arrange an E.U.-Russia summit, only to be shot down by skeptical members of the bloc who saw it as a dangerous concession to Russia’s aggressive posture. Months later, despite the new U.S. intelligence, the French and Germans insisted there was a chance for diplomacy. The Americans and the British had little hope that any diplomatic effort would pay off, but were prepared to keep the door open — if the Europeans gave something in return.

On Dec. 7, Putin and Biden spoke on a video call. Putin claimed that the eastward expansion of the Western alliance was a major factor in his decision to send troops to Ukraine’s border. Russia was simply protecting its own interests and territorial integrity, he argued. Biden responded that Ukraine was unlikely to join NATO any time soon, and that the United States and Russia could come to agreements on other concerns Russia had about the placement of U.S. weapons systems in Europe. In theory, there was room to compromise.

Kuleba and others in the government believed there would be a war, the Ukrainian foreign minister later said. But until the eve of the invasion, “I could not believe that we would face a war of such scale. The only country in the world that was persistently telling us” with such certainty “that there would be missile strikes was the United States of America. … Every other country was not sharing this analysis and [instead was] saying, yes, war is possible, but it will be rather a localized conflict in the east of Ukraine.”

Reagovat
Trand

In early January, Deputy Secretary of State Wendy Sherman led a diplomatic delegation to Geneva and met with Sergei Ryabkov, her Russian counterpart, whom she knew well. He reiterated Moscow’s position on Ukraine, formally offered in mid-December in two proposed treaties — that NATO must end its expansion plans and halt any activity in countries that had joined the alliance after 1997, which included Poland, Romania, Bulgaria and the Baltic states.

Rejecting the proposal to close NATO’s doors and reduce the status of existing members, the administration instead offered talks and trust-building measures in a number of security areas, including the deployment of troops and the placement of weapons on NATO’s eastern flank along the border with Russia. The offer was conditioned on de-escalation of the military threat to Ukraine. Ryabkov told Sherman that Russia was disappointed in the American attitude.

The White House had envisioned Sherman’s meeting with Ryabkov as “a chance to test whether the Russians were serious about the substance of the concerns … and if there was a way forward for any kind of diplomacy,” said Emily Horne, then the spokesperson for the National Security Council. “I think it became pretty clear, pretty quickly that [the Russians] were performing diplomacy, not actually undertaking diplomacy. They weren’t even doing it with much seriousness.”

As the United States pursued the diplomatic track, it also positioned forces to defend NATO, all of them visible to Moscow and to Europeans and demonstrating American willingness to put skin in the game. While Biden repeatedly said there would be no U.S. troops in Ukraine, the Pentagon increased pre-positioned weapons stocks in Poland and moved a helicopter battalion there from Greece. Paratroops from the 173rd Airborne were deployed to the Baltic states. More troops were sent from Italy to eastern Romania, and others went to Hungary and Bulgaria.

Over the next several months, the U.S. military presence in Europe increased from 74,000 to 100,000 troops. Four airborne fighter squadrons became 12, and the number of surface combatant ships in the region increased from five to 26. Combat air patrols and surveillance were flying 24/7 missions over the alliance’s eastern flank, with visibility deep inside Ukraine.

Ukrainian officials have expressed unending gratitude to the United States for what it has provided since the start of the war. “No other country in the world did more for Ukraine to get the necessary weapons than the United States since 24 February. No other country in the world,” Kuleba said recently. But from the beginning, he said, he and other Ukrainian officials have believed that the “non-provocation” strategy was the wrong one.

“Where did it take us to?” Kuleba said. “I think this war — with thousands killed and wounded, territories lost, part of the economy destroyed ... is the best answer to those who still advocate the non-provocation of Russia.”

And in early February, the Biden administration disclosed that Moscow was considering filming a fake Ukrainian attack against Russian territory or Russian-speaking people — the false flag that intelligence had detected. The propaganda film would be heavy on spectacle, officials said, with graphic scenes of explosions, accompanied by corpses posed as victims and mourners pretending to grieve for the dead.

“I had watched Putin falsely set the narrative too many times,” another U.S. official said. Now, “you could see him planning quite specifically in [eastern Ukraine] false flags. It was quite precise.”

On Jan. 12, Burns met in Kyiv with Zelensky and delivered a candid assessment. The intelligence picture had only become clearer that Russia intended to make a lightning strike on Kyiv and decapitate the central government. The United States had also discovered a key piece of battlefield planning: Russia would try to land its forces first at the airport in Hostomel, a suburb of the capital, where the runways could accommodate massive Russian transports carrying troops and weapons. The assault on Kyiv would begin there.

At one point in their conversation, Zelensky asked if he or his family were personally in danger. Burns said Zelensky needed to take his personal security seriously.

The risks to the president were growing. Intelligence at the time indicated that Russian assassination teams might already be in Kyiv, waiting to be activated. But Zelensky resisted calls to relocate his government and was adamant that he not panic the public. Down that path, he thought, lay defeat.

But Western intelligence wasn’t alone in thinking Zelensky should prepare for a full-scale invasion. Some of Ukraine’s own intelligence officials, while still skeptical that Putin would strike, were planning for the worst. Kyrylo Budanov, Ukraine’s military intelligence chief, said he moved the archives out of his headquarters three months in advance of the war and prepared reserves of fuel and ammunition.

Reagovat
Trand

The American warnings were repeated on Jan. 19 when Blinken made a brief visit to Kyiv for a face-to-face meeting with Zelensky and Kuleba. To the secretary’s dismay, Zelensky continued to argue that any public call for mobilization would bring panic, as well as capital flight that would push Ukraine’s already teetering economy over the edge... Zelensky told Blinken he was staying.

He had begun to suspect that some Western officials wanted him to flee so that Russia could install a puppet government that would come to a negotiated settlement with NATO powers. “The Western partners wanted to — I’m sure someone was really worried about what would happen to me and my family,” Zelensky said. “But someone probably wanted to just end things faster. I think the majority of people who called me — well, almost everyone — did not have faith that Ukraine can stand up to this and persevere.”

Jan. 21 was a cold, bleak day in Geneva, with gusty winds whipping the surface of the usually placid lake that shares the Swiss city’s name. Blinken again laid out U.S. positions. If Putin had legitimate security concerns, the United States and its allies were ready to talk about them. But once an invasion of Ukraine began, Western sanctions would be fast and merciless, isolating Russia and crippling its economy, and the alliance would provide Ukraine with massive military assistance. If one Russian soldier or missile touched one inch of NATO territory, the United States would defend its allies.

Blinken found Lavrov’s responses strident and unyielding. After an hour and a half of fruitless back-and-forth, it seemed there was little more to say. But as their aides began to file out of the ballroom, Blinken held back and asked the Russian minister to speak with him alone. The two men entered a small, adjacent conference room and shut the door as the U.S. and Russian teams stood uncomfortably together outside.

During Lavrov’s nearly 18 years as Russia’s foreign minister, a succession of American diplomats had found him blunt and doctrinaire, but occasionally frank and realistic about relations between their two countries. After again going over the Ukraine situation, Blinken stopped and asked, “Sergei, tell me what it is you’re really trying to do?” Was this all really about the security concerns Russia had raised again and again — about NATO’s “encroachment” toward Russia and a perceived military threat? Or was it about Putin’s almost theological belief that Ukraine was and always had been an integral part of Mother Russia? Without answering, Lavrov opened the door and walked away, his staff trailing behind. It was the last time top national security officials of Russia and the United States would meet in person before the invasion.

Biden spoke with Putin once more by telephone, on Feb. 12. A day earlier, British Defense Minister Ben Wallace had flown to Moscow to meet with his Russian counterpart, Sergei Shoigu. Wallace warned Shoigu that Russia would face fierce resistance if it invaded Ukraine. “I know the Ukrainians — I visited Ukraine five times — and they will fight.” “My mother’s Ukrainian,” Wallace said Shoigu replied, implying that he knew the people better. “It’s all part of our same country.” Wallace then raised the prospect of sanctions. Shoigu responded: “ ‘We can suffer like no one else.’ And I said, ‘I don’t want anyone to suffer.’ ” As the British officials were about to leave, Shoigu spoke directly to Wallace. “He looked me in the eye and said, ‘We have no plans to invade Ukraine’ ” Wallace recalled.

A week later, on Feb. 18, Biden called the leaders of several NATO allies and told them the latest U.S. analysis. Biden told reporters in the Roosevelt Room at the White House later that day, “As of this moment, I’m convinced he’s made the decision” to invade. “We have reason to believe that.” The French, however, continued to seek a way out of the crisis. On Feb. 20, Macron called Putin and asked him to agree to a meeting in Geneva with Biden. The conversation led the French president to believe that Putin was finally willing to seek a settlement.

“It’s a proposal that merits to be taken into account,” Putin said, according to a recording of the conversation aired months later in a France TV documentary, “A President, Europe and War.”

Macron pressed the Russian leader. “But can we say, today, at the end of this conversation, that we agree in principle? I would like a clear answer from you on that score. I understand your resistance to setting a date. But are you ready to move forward and say, today, ‘I would like a [face-to-face] meeting with the Americans, then expanded to the Europeans’? Or not?”

Putin didn’t commit and appeared to have more-pressing matters at hand. “To be perfectly frank with you, I wanted to go [play] ice hockey, because right now I’m at the gym. But before starting my workout, let me assure you, I will first call my advisers.” “Je vous remercie, Monsieur le President,” Putin concluded, thanking him in French. Macron is heard laughing in delight as he hangs up. The French president and his advisers thought they had a breakthrough. Macron’s diplomatic adviser, Emmanuel Bonne, even danced.

But the following day, in a televised address, Putin officially recognized two separatist Ukrainian provinces in Donbas, including territory controlled by Kyiv, as independent states. It was a stark sign that Putin — his French-language pleasantries aside — intended to dismember Ukraine.

Reagovat
Trand

As Britain and France made last-ditch efforts at diplomacy, world leaders gathered in Munich for an annual security conference. Zelensky attended, prompting concerns among some U.S. officials that his absence might give Russia the perfect moment to strike. Others wondered if the Ukrainian leader believed Russia would attack and had used the opportunity to leave the country before the bombs started falling.

Some European officials were still unconvinced that an attack was coming. One told a reporter, “We have no clear evidence ourselves that Putin has made up his mind, and we have not seen anything that would suggest otherwise.” “It felt otherworldly,” the British official said. In sideline conversations, U.S. and British officials were convinced of an imminent invasion, but “that just wasn’t the mood in the hall.”

There had been many reasons to be mystified. U.S. intelligence showed that the Kremlin’s war plans were not making their way down to the battlefield commanders who would have to carry them out. Officers didn’t know their orders. Troops were showing up at the border not understanding they were heading into war. Some U.S. government analysts were bewildered by the lack of communication within the Russian military. Things were so screwy, the analysts thought, Russia’s plans might actually fail. But that remained a distinctly minority view.

For Kuleba, the turning point came in the days after the Feb. 18-20 Munich conference, when he traveled again to Washington. “These were the days I received more-specific information,” he recalled. At a specific airport A in Russia, they told him, five transport planes were already on full alert, ready to take paratroops at any given moment and fly them in the direction of a specific airport B in Ukraine. “That was where you see the sequence of events and the logic of what is happening,” he said. Western intelligence officials, looking back at what turned out to be the shambolic Russian attack on Kyiv, acknowledge that they overestimated the effectiveness of the Russian military. “We assumed they would invade a country the way we would have invaded a country,” one British official said.

Reagovat
thewall

Skvělé a díky.

Reagovat
roman_tycka

Takze tl;dr zapad to vedel ale nechtel s tim nic delat, coz bylo ukrajincum pekne k hovnu.

Reagovat
Trand

Já to tady jak kokot četl hodinu a ty jsi to shrnul na jeden řádek

Reagovat
roman_tycka

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
naheCZ

Reagovat
Neon

Reagovat
TopinB

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
kilobyte

To bych netvrdil, že západ s tím nechtěl nic dělat. Ti, co tomu věřili, se tomu snažili zabránit. Ale moc možností neměli. Kdyby dali Ukrajině více informací, tak by Rusové za chvíli věděli, co USA ví. Když by poslali zbraně, tak by nevěděli jestli je Ukrajinci dokáží ubránit. Klidně by se mohlo stát, že by většina zbraní padla do rukou Rusů. Navíc by to byla další munice pro pátou kolonu, že válku vyvolalo NATO/USA. Kdyby se zapojili, tak už by byli pro velkou část lidí v pozici agresora a podpora veřejnosti by byla malá. Ještě by to smrdělo mega průser v podobě třetí světové.

Reagovat
sokar

dosť možno tie informácie zachránili Kyjev - premiestnenie stíhačiek z letísk, zabránenie výsadku na letisku v Hostomeli a pod. len na tom juhu sa to dosť posralo mosty na Krym mali odpáliť už preventívne aj pred inváziou, a je zjavné že tam bolo aj dosť kolaborantov, ktorý ignorovali rozkazy od vlády

Reagovat
Blasphemer

To Zelenskyj v nějakém rozhovoru říkal. Že na jihu to prostě posrali a bylo to hlavně kvůli prorostlé kolaboraci.

Reagovat
Trand

TLDR: Američani věděli o invazi od října, kdy o tom informovali i Bidena a Ukrajinské vládní představitele a měli informace ze všech možných úrovní z armády, politických představitelů i tajných organizací a to od generálů až po řadové vojáky. V listopadu říkali Američani Ukrajincům v DC, aby začali kopat příkopy a když se Ukrajinci smáli, tak jim říkali, že to není sranda a že by opravdu měli něco dělat. Ukrajinci chtěli konkrétní informace, které jim ale Američani dlouho nechtěli poskytnout. Zelenskij zároveň nechtěl panikařit - země by přišla o miliardy peněz a lidi by začali utíkat - Ukrajinu by neměl kdo bránit. Hlavně západní země byly ohledně invaze skeptické, Putin přece není magor, střední a východní Evropa už invazi věřila víc, ale očekávala jen menší válku na Donbasu, Baltské státy a UK věřily ve válku v tomhle rozsahu hned od začátku. USA zkoušely jednat s Ruskem, ale bylo jim jasné, že Rusové o diplomacii nestojí, ale některé evropské státy pořád tlačily na diplomatické řešení. Kuleba pochopil že válka skutečně bude 18. února ve Washingtonu DC. Američani už v lednu věděli o plánovaném útoku na Hostomel a o tom, že tam přiletí helikoptéry a letadla s výsadkáři. Amíci se snažili dodávat zbraně před válkou tak, aby nevyprovokovaly Rusko. Macron si volal s Putinem pár dní před invazí a když mu Putin řekl, že má na starosti jiné věci než válku, tak Macronův poradce začal tancovat. Některé evropské státy už i po uznání nezávislosti DNR a LNR tvrdily na konferenci v Mnichově, že stále nejsou přesvědčené že bude válka. Důstojníci u hranic neměli rozkazy, většina vojáků nevěděla, že se chystá válka.

Reagovat
Blasphemer

Tak tohle už se psalo před pár měsíci, ne? Nebo alespoň já to takhle už před nějakou dobou četl.

Amíci věděli, že to přijde, Ukrajinci se tomu skoro do poslední chvíle smáli a zbytek Evropy tomu nevěřil.

Reagovat
Trand

Tak spekulovalo se o tom, tady to máš přímo podpořené vyjádřeními konkrétních lidí a to přímo Zelenského, Kuleby, amerických nejvyšších představitelů atd. A jsou tam zajímavé detaily, které jsem v tomhle TLDR vynechal, třeba že Blinken si vzal Lavrova na jedná v Ženevě měsíc před zahájením války stranou a ptal se ho tam proč chce Putin rozputat válku a Lavrov nic nepopřel, beze slova odešel atd. Že Američani opravdu o invazi věděli už od října, i když to do světa neřekli stoprocentně, že invaze bude i přesto že to věděli. Že mají informace z nejvyšších ruských pozic z armády atd. Že Kuleba pár dní před válkou už věděl, že válka opravdu bude a je to víceméně nevyhnutelné. Že Američani věděli o útoku na Hostomel už v lednu a pár dní před začátkem války ukázali Kulebovi přesné plány z jakého ruského letiště ti vojáci do Hostomelu poletí. Že Rusové plánovali false flag operace jako odůvodnění invaze a že Američani se zveřejněním informací o těchto plánech snažili těm operacím zabránit, což se povedlo.

Reagovat
Blasphemer

Dobrá, určitě si to po práci přečtu celé.

Reagovat
Trand

Nic přelomového v tom textu asi úplně není, spíš se potvrdilo to co si lidi mysleli a jsou tam pak nějaké zajímavé detaily. Pokud jsem to pochopil správně, tak by někdy měl vyjít další díl, to už možná bude ještě zajímavější, tam by asi už byly informace přímo z průběhu války. Já ten původní text četl fakt hodinu no.

Reagovat
Trand
Reagovat
kilobyte

To je přímo ten po telefonátu? Jestli jo, tak se divím, že to dali ven.

Reagovat
Trand

Mělo by to být no. Pak v další scéně tam volá Macron a říká tam něco o tom hovoru a že se chystají na debriefing. Zajímalo by mě, jak bylo týpkovi o 4 dny později, když Rusové zaútočili. Každopádně u Macrona mám aspoň pocit, že se poučil a i když se hodně kritizovaly ty jeho hovory s Putinem, tak jinak se Francie chová celkem dobře. U Německa mám spíš pocit, že to dělají všechno pod nátlakem. Scholz mi někdy přijde docela rozumnej a den na to plácne úplnou blbost.

Reagovat
roman_tycka

Reagovat
Mastný Chobot

Super, dík za zdieľanie

“You can say a million times, ‘Listen, there may be an invasion.’ Okay, there may be an invasion — will you give us planes?” Zelensky said. “Will you give us air defenses? ‘Well, you’re not a member of NATO.’ Oh, okay, then what are we talking about?”

A toto je frajer

Reagovat
roman_tycka

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
roman_tycka

https://twitter.com/martinsvarovsky/status/1559830945187905536?s=21&t=u3lcqygLHrZ0sgndFfb57w

Delat partyzana jeste v mariupolu, neskutecny obdiv. Ale taky co jim zbyva.

Reagovat
Rothbard

OT: Je někde diskuze k ME v atletice? Ať vím, koho se vyplatí sledovat. A na koho se vyplatí koukat večer před spaním. Fabec by mohl vědět.

Reagovat
fabec1222

Skok o tyči - Eliza Mccartney

Oštěp - Marte Andrejczyk

Sedmiboj - Adrianna Sulek, annik kalin

Skok do výšky - Airine Palsyte, Levchenko

Dálka - Klishina

Trojskok - Kristina Makela

3000m - Emma Coburn

400m / 400m překážky - Femke Bol

10000m - Karisa Schweizer

100/200m - Geraldine Frey

Ale je to dělaný pro MS, takže tam jsou i mimoevropské. ME nesleduju

Reagovat
Rothbard

Naše Nikolets Jíchová

Reagovat
Rothbard

Přešlap a dsq štafety. Snad se z toho do příštích závodů vylíže.

Reagovat
fabec1222

Je to kundolízalka? Nebo jenom instagram lesba jako Bendová s Vokálovou?

Reagovat
fabec1222

To nic neznamená, to je jen fotka na nahonění like. Doufám, že si brzo založej OF

Reagovat
Rothbard

Takhle by se reprezentantky neměly prezentovat. Vrhá to stín na jejich jistě čisté duše.

Reagovat
kilobyte

Julija Levčenková

Reagovat
Trand

Územní změny za poslední měsíc:

https://pbs.twimg.com/media/FaJziXeX0AQU_56?format=jpg&name=large

Tenhle týpek kdyžtak podává dobré a věrohodné info https://twitter.com/DefMon3

Reagovat
Zaschrona

Dost se to stabilizovalo, ale ofenziva na jihu teda zatím moc nevypadá.

Reagovat
roman_tycka

Podle me se zadna ofenziva typu rusaku cekat ani neda. Se to probiralo uz dost, ze jd chcou proste unavit a odriznout. Asymetricke bojiste jak to delaji zapadni armady, a spis se to taky podle podoljaka nejak posune na zari. Kdovi, ale myslim ze nikdo nevi co maji za lubem ukrajinci a tak to m byt

Reagovat
nani92
Reagovat
Trand

Reagovat
kilobyte

Měli jste si na Slovensku nechat Babiše. Ten taky paří.

https://youtu.be/LBbH_Gno2HU

Reagovat
sokar

náš pán prezident je tiež tanečník (ten čo voľby vy-hral)

https://www.youtube.com/watch?v=VVxiPKWd8XE

a tiež si vie vypiť:

https://www.youtube.com/watch?v=4crh9bbn0Q0

Reagovat
roman_tycka

ma zly gusto. Kez by byla ceska, dal bych s ni techno

Reagovat
Neon

já spíš bych s ňou šel na ten metalfest https://twitter.com/VFinnishProbs/status/1545845786033930241

Reagovat
Čenda

Jop, na zítřek se asi něco chystá, nejdriv s tím přišli orkové, ze bude UA chtít zneužít návštěvy nejakyho NATO hodnostare, nevím jestli přímo Stoltenberga. A o pár hodin později přišla UA s tímhle, zejtra bude asi vybusnej pátek.

Reagovat
Rothbard
Reagovat
thewall

Hlavně těch +400 vojáků je vysoce nadprůměrné číslo. Zajímalo by mě jaké akce a která fronta se postaraly o ten skok.

Reagovat
Error

69 aut vypada jak zasah na dalnici

Reagovat
thewall

Spíš bych to viděl na nějaké autokino na Krymu a zetka posedávala na korbách ...

Reagovat
oli9

No tak jen co jsem sledoval tak přes týden to skákalo +200 denně jak trefovali municaky, Wagnerovce atd

Reagovat
thewall

Něco k délce fronty s pěknou tečkou v podobě poslední věty

https://twitter.com/DefenceU/status/1560294671066202112

Můj dovětek: Délka hranic ČR je 2.327 km, tj. jako by fronta pomyslně vedla kolem celé ČR a ještě by to bylo o "chlup" více.

Reagovat
kilobyte

A to je ta délka hranic ČR ještě dost "natažená" díky spoustě výběžkům.

Reagovat
thewall

JJ, lépe napsáno by bylo, že "by fronta pomyslně vedla přesně po hranici ČR".

Každopádně obří sousto pro UA armádu. V tomto kontextu mě sere Bělorusko - drží tam spoustu ukrajinských sil. Škoda, že to předloni Lukašenko ustál.

Reagovat
Trand

Tak teď se bojuje asi tak cca na 1000km ne? Kdyby tam aspoň nebylo to debilní Bělorusko ale nějaká normální země. Takhle tam pořád musí držet asi relativně dost vojáků, kdyby náhodou Rusové nebo Bělorusové něco plánovali.

Reagovat
thewall

Docela zajímavá je úvaha, jak by to vypadalo, pokud by v Bělorusku tehdy padnul Lukašenko.

Došlo by k invazi RF do Běloruska? A jak by to ovlivnilo Putinovy záměry a načasování invaze do UA?

Nebo by tam vypukla občanská válka se zapojením zelených mužíků?

Myslím si, že by Putin nenechal Bělorusy přejít na "druhou" stranu a UA by byla nařadě až po stabilizaci situace v Bělorusku (tam by to Putin měl snažší než v UA).

Reagovat
kilobyte

Denacifikovat dva státy by už byl pro Putina docela oříšek.

Reagovat
oli9

Tak jak to bouchalo na Krymu na Belbeku tak by tam mohly být značné ztráty.. Nj zase islamisté

https://twitter.com/WarMonitor3/status/1560360696046665731?s=20&t=VZClD6w0VAJvsUFq8S-13w

Reagovat
oli9

Cíle včerejších ukrajinských útoků: muniční sklad Timonovo a letiště Stary Oskol, Bělgorod; most Nová Kachovka u Chersonu (průjezd uzavřen); vojenské letiště Belbek u Sevastopolu; ruská základna u Luhanska. V Kerčském průlivu pracovala PVO

Reagovat
Mastný Chobot

https://www.youtube.com/watch?v=EBRMpsSeOhU&ab_channel=OKO.press

Ak máte voľno v práci na polhodinku, tak si dajte toto. Skvelí ukrajinskí týpci z domobrany ukazujú, jak žijú ruské hovadá na fronte

Reagovat
oli9

Jj to už všude litalo ráno. Krásné video nemají tam co dělat

Reagovat
Neon

Reagovat
Čenda

jako ok, ale zrovna USA dodala tolik, ze kdyby odteď nedodala ani slepej náboj, tak nikdo nemůže říct. Za mě je to trosku jinak, kdyby ostatní západní státy dodaly aspon zlomek toho, co USA, tak už je možná po válce. Samozřejmě vyjímám z tohoto Polsko, Británii, a Pobaltí. Ale zejména Německo je odpad.

Reagovat
roman_tycka

Ale tanky a letadla uz meli davno resit amici taky

Reagovat
TopinB

Souhlas, ale američtí generálové asi nebudou psát německé vládě. To mohli dělat naposledy ve 40. letech

Reagovat
Čenda

vsak jo, v zásadě s tím samozřejmě souhlasím, jen se mi tam nelíbí ten podtext, ze USA neposílá zbraně, vsak je militarizuje tak, ze Putinovi z toho umře i druhá ruka. A to se bavíme o oficiální podpoře, jsem si jistej, ze nejen USA, ale hlavně to Pobaltí dodává tajně mnohem víc. To už tu někdo dříve dobře psal podrobněji, možná dokonce ty.

Nejsem žádnej eurohujer ani Lízač americkejch kapitalistickejch prdelí a dokonce bych řekl, že Biden je nejhorší prezident za dlouhou dobu (včetně jeho poradcu), ale ta pomoc, semknuti západu (nemci ehm), Boris jestřáb Johnson, Poláci!!!, tihle všichni ve mě zažehávají jiskricku naděje na relativně rozumnej směr svetovyho uvědomění, vnímání reality, pamatovani si historie atd. (No, ten Boris tam v jedny vete s vnímáním reality, to jeho video s Pigemje legendární.. )

Reagovat
Svatej

Zvladnes mi popsta proč je Biden spatnej? Ja to vnimam zatim jen optikou Biden vs Trump, kde u Trumpa by doslo k opuštění NATO, což zrovna neschvaluju..

Reagovat
Čenda

Jakkoli Trumpa nesnáším, a to, ze k opuštění uz jen vyzýval je nechutný, tak procesně ani realne by k tomu nedošlo. Tam šlo především o vytvoření tlaku na zvýšení podílu ostatních států, proste prachy. A v tom měl zase pravdu. A obecně, i když vystupoval jako idiot a buran, tak konkrétní kroky neměl tak špatný, myslím hlavně blízký východ a Izrael. O tý komedii s Kimem dodnes nevím, co si myslet tvl, divná Kazmova reality show? Wtf?

No a svinstvo ohledně Kapitolu a voleb? Trump je proste picus, ale

..ale přes to všechno, Biden je opravdu loutka, i když ti neřeknu koho, proc a jak. Třeba deset, patnáct let zpátky by mohl být dobrej prezident, protože by nebyl senilni a totálně mimo. Domácí politiku USA sleduju jen zběžně, neziju tam, abyl tam bordel před ním, bude i po něm. Ale rozklad některých instituci, důvěra verejnosti, světový respekt, to s Bidenem v cele USA ztrácí, a to není dobrý ani pro nás. Potřebujeme silnou Ameriku, ne naopak.

Omlouvám se, jsou to dost obecný kecy, to není úplně, cos chtěl.

Reagovat
Čenda

S tím Trumpem jsem myslel hlavně zahraniční politiku, to nakonec vazne nebyla až taková tragédie.

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
fenixLFC

sorry ale vazne zamienas pricinu a nasledok. trump narusil AKUKOLVEK doveru medzi spojencami a oslabil vazby USA na vsetky ostatne staty. on bol (nielen) v zahranicnej politike uplny diletant. najlepsim prikladom je spojenectvo s juznou koreou, ktore bol ochotny znicit len kvoli obchdonej bilancii medzi krajinami, co je ukazatel ktory ani nie je relevantny. chcel som povodne pisat ze hladel iba na zaujmy USA ale nehladel, jeho kroky dalej oslabovali bezpecnost USA. v uvadzanom priklade s koreou by ukoncenie spoluprace a presadenie vlastneho viedli k strate kontroly nad KLDR a iranom a k dalsiemu ohrozeniu bezpecnosti. nie si zaroven prvy kto zmienuje izrael, ale pokial ma pamat neklame tak ti riesili vzajomne vztahy uz predtym a aj bez toho sa to zlepsovalo, pricom ten jeho "mierovy" plan bol mierom k neexistujucej vojne. takze uplne rovnaky priklad ako tvrdit u babisa ze dostal krajinu z ekonomickej krizy

a teraz prejdeme k Bidenovi. je fascinujuce, ze vies ze je lotuka, ale netusis koho, preco ani ako. jasn,e ma svoj vek a napriklad stiahnutie z afganistanu nevyslo, ale rozhodne nie je senilny ani totalne mimo. jeho problemom je ze je prezident vo vyslovene nepriatelskom prostredi, kde proti sebe ma nielen nenavistnych republikanov, ale aj vnutorne rozstiepenu vlastnu stranu. akekolvek vyjednavanie tak je neskutocne narocne, este tazsie ako mal obama v druhom voelbnom obdobi. napriek tomu sa mu podarilo presadit klucove zakony, s ktorymi prichadzal do bieleho domu, co sa trumpovi teda nedarilo vobec (co ani neprekvapuje ked nebol schopny prist so specifickym planom dlhsim ako jeden tweet). kazdodenna exekutivna politika ale prilis odlisna od vacsiny predchodcov nebude, kedze mnozstvo agentur a dalsich a dalsich kontorlnych organov hrozne spomaluje akykolvek postup. ale to nie je vysada bidena, ale dlhodoby ry (alebo problem) americkej politiky a politickeho systemu viacnasobnych checks and balances

a teraz to najdolezitejsie- rozklad niektorych institucii, dovera verejnosti, strata svetoveho respektu (vid vyssie anrusenie dovery v NATO, euroatlantickeho spojenectva, juhovychodnej azie atd) su to, co viac alebo menej sposobil Trump. doveru verejnosti zacali rozbijat republikani uz pocas prvej obamovej kampane, nastupu tea party a kulminovalo to trumpom. trumpveo, nie bidenove vyroky a politika nim ovladanej republikanskej strany nicia doveru v institucie, kedze stale siria teorie o spiknuti, ukradnutych volbach a podobne. Buden je v tomto ohlade klasicky politik ako vacsina pred nim, problem je ale na strane Trumpa, ktory nerozlisuje pravdu a loz. a problem je nielen to, ze drzi polovicu krajiny v hrsti, ako aj to kto sa dostava do cela, ako sa prirpavuje na dalsie volby skrz gerrymandering, obsadzovanie volebnych komisii, dosadzovanie veducich republikanov, odstranovanie umiernenych atd. takze nie, za rozklad institucii a stratu dovery verejnosti vazne nemoze Biden. Ked chces silnu ameriku, tak ju potrebujes bez Trumpa alebo ludi ako su on, bez ludi ktori uz teraz hlasaju ze by sa ukrajine malo prestat pomahat a zase by sa malo zamerat iba na seba.. co sa nestane, midterm rozbiju republikani a to len azcne shitstorm. ked chces silnu ameriku ktoru naozaj potrebujeme, tak sa budes viac ako modlit aby dalsie prezidentske volby nevyhral turmp ani ta jeho nova mlada verzia, ktora sa zacina ukazovat

Reagovat
Neon

Reagovat
kilobyte

Trump hlavně umí dobře prezentovat své výsledky. Něco jako Babiš u nás. Když budeš poslouchat jen je, tak nabydeš dojmu, že máme štěstí, že v téhle době to vedli zrovna oni. Protože z jejich vyprávění to vypadá, že zamezili nejméně třetí světové. Ale když se podíváš, co doopravdy udělali, tak to není tak růžové.

Reagovat
Čenda

Viz níže odkaz. Ale samozřejmě, kazdej normální člověk by byl raději, kdyby se Trump nikdy v politice neexistoval

Reagovat
kilobyte

Dost těch úspěchů je jen to, že pokračoval v politice, kterou zavedli před jeho příchodem. To bych moc jako úspěch nebral. A ten konec, že zvýšil rozpočet NASA poprvé od šedesátek, je výmysl. Ať už se to bere podle procent z rozpočtu a nebo v celkové částky se započítáním inflace.

Reagovat
Čenda

Ale to na tech úspěších nic neubírá, nebo ano?

To není vymysl, hodně evropských zemi skutečně zvýšilo rozpočet na obranu. Jina vec je, ze se nikdy nenajde důkaz přímý spojitosti s Trumpovým nátlakem, ze jo. Bud jak bud, tohle bylo třeba, to nemůže popírat nikdo.

Reagovat
kilobyte

Nejdůležitější a nejtěžší je to rozjet. Jinak v tom článků je podle mě dost lží/nepravd. Třeba ten rozpočet NASA (což nemá nic společného s obranou Evropy), jak už jsem zmiňoval. Pak to že Kanada a Čína má větší znečištění než USA. Jenže u Kanady to platí jen v přepočtu na obyvatele a u Číny to zas platí v celkové výši. Takže to je dost zavádějící. U Asie mi nepřišlo, že by tam něčemu pomohl. Spíše se odtamtud začal stahovat finančně.

Reagovat
Čenda

Tu NASA tam mas uz podruhé jako překlep nebo cože? Bavime se o NATO, ze jo?

Reagovat
kilobyte

V tom odkazu od tebe je zmíněn rozpočet NASA. Že ho Trůní zvýšil nejvíce od 60. let. Což není pravda. Na tom odstavci je navíc vidět, že to psal fanoušek Trumpa. A dost věcí je v tom článku přikresleno pro Trumpa.

Reagovat
Čenda

Myslis na tom jednom posledním? Tak ok, no. Ja Kovanice čtu třináct let, a fakt není. Ale když staci jeden malej poslední odstaveček..

Reagovat
Čenda

dík, vim, ze Ameriku sleduješ víc a doufal jsem, ze se přidáš. Ve spoustě věcí mas pravdu a díky za opraveni/doplnění, ale mas tam par dost velkých omylů.

Prvni odstavec. Ano, ja zmínil převážně to lepší v zahraniční politice co se týče konkrétních kroků. Naorosto souhlasím a sam jsem to psal, je to naprostej buran, zmrd, jeho politicky vystupování zrychlilo politickou kulturu směrem do hajzku o několik stupňů, bez debat. S jižní koreou taky souhlasím. Ale přesunutí ambasády do Jeruzaléma je velkej krok, udělal ho on. Tečka. To srovnání s babisem je wtf, ani vtipný, ani trefný, jen na sílu.

Druhý odstavec. Jestli Biden existuje v nepřátelským prostředí, což nerozporuju, v čem pak byl Trump? Jistě, zaslouženě, ještě bych mu přidal, ale i tak to byl absolutně bezprecedentní tlak na něj. To nemůžeš myslet proste vážně. A pro jistotu opakuju, sam si o to Trump opakovaně koledoval, zasloužil si to, protože je picus nevymáchanej, Biden ve srovnání s nim žije v bavlnce. A ta rozstepena strana, to je to, o čem píšu dal, no. Silnej prezident by to dokázal zklidnit, a teď nemyslím babisovsky nebo tomiovsky silnej, aby bylo jasno. Ale tu vnitřní politiku tolik najetou nemam, což jsem taky psal. A pravdu mas s tím tweetem ).

Třetí odstavec. Vcelku ok. Úplně sice nesouhlasim, ze by to zacal sam Trump, za to si ty instituce hlavně můžou samy svým fungováním(OSN, ze), potažmo pak více západních politiků, ale pravda a psal jsem výše, Trump toto zrychlil jak nikdo jinej. A pravda, ty jeho ohavnosti okolo voleb byly vazne hodně přes čáru, nebal bych se fakt říct ze dost blízko vzpoury/velezrady. A libi se mi ta poznámka, že Biden je politik klasického střihu, plně souhlasím a je to určitě dobře(předpokládám, zes to myslel v tom smyslu, ze nepodrývá klasicky hodnoty atd).

Připadá ti Amerika silnější než za Trumpa? Ja právě nevím, samozřejmě bych byl rad, kdyby byla. Zejména teda na mezinárodním poli, my ji potřebujeme silnou, srozumitelnou, v rámci možností predvidatelnou a v geopolitice obavanou. Coz..v tomhle Bidenovi v jistým smyslu ta válka pomohla, protože je jasný, co ma dělat, a chvalabohu to dělá, a skvele. Ale taková nejednoznačnost, vnitřní rozklíženost, nejistota co bude, to je ted (nejen) v USA silnější, než kdy driv. Muze za to hlavně Trump, ale bohužel Biden nema sílu, věk, ani správný lidi okolo sebe na to, aby to zvratil. Ja vazne začínám věřit tomu, ze tam za tři roky nebo kolik bude zpátky Donald, tvl

Závěrem, ještě jednou dik za příspěvek, ve spoustě věcí s tebou obecně souhlasím, a musím přehodnotit malinko svoje tvrzení výše. Biden asi není nejhorší prezident za poslední dobu, ale určitě je nejnevýraznější(což apriorinení negativum), a to bohužel v době, kdy je to nejméně potřeba, a mezinárodně nejméně uznavany/obávaný/nemůžu najít to špatný slovo. Coz se taky nehodí.

Reagovat
Čenda

A teda, ze by nebyl senilni ani mimo? Znam spoustu videí, který tvrdí opak, a pochopitelně nemládne, jinoch jeden

Reagovat
kilobyte

To samé se dá říct o Trumpovi. Ten vypadá na většině videích, že je mimo.

Reagovat
Čenda

Většinou na těch, co mluví

Reagovat
Neon

Dron 1:0 protiletecká obrana Sevastopolu (jestli se tak dá říkat těm samopalům, co jsou slyšet )

https://img-9gag-fun.9cache.com/photo/aOQXnQy_460svav1.mp4

Reagovat
Čenda

https://www.novinky.cz/koktejl/clanek/nenazyvejte-rusy-skrety-orkove-tak-hrozne-veci-nedelaji-rika-predstavitel-saurona

„Po mnoho století jsme nikdy neklesli k tak barbarským metodám boje. Naším cílem nejsou ženy a děti, kradení praček a kálení na koberce,“ vysvětlil na nahrávce herec.

Reagovat
Čenda

Ale teda, s tím kálením bych se docela hádal, vpadnout do Roklinky, určitě by se aspon Lurtz vysral Elrondovi do ložnice.. ale ok, pračku by nenašli asi ani v Kraji ve Dnu pytle.

Reagovat
fabec1222

Vtrhnout Lurtz do Roklinky, tak ho síla Elfů rozmetá podobně, jako Galadriel toho skřeta v Dol Gulduru

Reagovat
oli9

https://twitter.com/WarAgainstPutin/status/1561118107577438208?s=20&t=1e4dnBKLYfnm3UQB5nQJlA

Krásná a nečekaná zpráva po ránu. Jen bych se nedivil kdyby v tom měly prsty ruské tajné služby aby trošku prilily olej do ohně nenávisti

Reagovat
Mastný Chobot

to je sám Dugin? No, tak mu treba, jemu aj jeho dcére po tom, čo som videl jej výroky

Reagovat
oli9

přesně tak. Šílené to musí být sledovat takto vlastní dítě ale těmto zrudam to přeju. Navíc oni nepřemýšlí jako my, on to možná i zneužije v propagandu a nenavist ještě zesílí

Reagovat
Čenda

kokot nebo ne, musi bejt drsný sledovat něco takového. Údajně měli stejnej program s dcerou ten večer, proto byl poblíž. A třešnička, tím autem měli jet spolu.

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zahranicni-exploze-zabila-dceru-putinova-rasputina

Reagovat
kilobyte

Třeba si za její úmrtí bude moct taky koupit Ladu. Aby nemusel jezdit v západním šmejdu, který bouchne.

Reagovat
thewall

K atentátu na Darju Duginovou se přihlásila Národní republikánská armáda. Link níže obsahuje prohlášení NRA - cca 1:20 až 7:20 (je to v ruštině a tak dříve narození rozumí ).

https://www.youtube.com/watch?v=3GyHRMTA_bc

Ilja Ponomarjov má koule - myslím, že tímto se stává pro Putina žhavějším cílem než Zelenskyj.

Jsem moc zvědavý na další vývoj.

Reagovat
TopinB

Kdo/co je NRA?

Reagovat
thewall

Zkratka Národní republikánské armády Ruska. Partizánská organizace, která půjde po krku všem, co drží Putinův režim u moci. Hlavní cíl je osvobození Ruska.

Více ve videu.

Reagovat
TopinB

video mi nepomůže, já umím číst azbuku sice, ale rozumím tak hovno Ale děkuji za vysvětlení

Reagovat
thewall

Já se tedy rusky vůbec nedomluvím, ale to prohlášení je i pro mne hodně srozumitelné.

Současný režim berou jako tyranii a válku na Ukrajině berou jako zločin. Také chtějí, aby se všechny národy v rámci RF mohly samy rozhodovat o své budoucnosti.

Ve videu je výzva Rusům, aby se k NRA připojili a hrozby všem, kteří jsou součástí tyranského putinovského Ruska.

Osobně zatím nevím, co si o tom myslet a jsem hodně skeptický k síle té organizace. Každopádně bude jen dobře, pokud se zvýší vnitřní tlak na ruský režim a pokud budou mít jeho struktury důvod se bát o bezpečí a zdraví svých prdelí.

Reagovat
TopinB

Paráda, díky, já právě viděl ruštinu a ani se nesnažil

Ale pravdu díš, čím víc tlaků z různých směrů, tím líp

Reagovat
Trand

Já ho předtím neznal, Mitrofanov o něm píše tohle:

https://twitter.com/AlexandrMitrofa/status/1561460930495782913

A tohle je podle mě taky důležité vědět:

https://twitter.com/pavelvond/status/1561468892240912384

Reagovat
thewall

Vím, že je to komouš a nedělám si o něm žádné iluze. Vlastně o žádném Rusovi

Stejně tak o Chodorkovském něco říká i tento úryvek z interview (říká, že "Kavkaz. To je naše země. My jsme ho dobyli.")

https://twitter.com/VALMICHEL7/status/1561387819494416384

Taky Navalnyj byl vždy velký ruský nacionalista a třeba zábor Krymu bere jako danou věc. Považoval jeho zabrání za nezákonné, ale zároveň říká, že i kdyby se stal prezidentem, tak Krym by zůstal ruský (uvádím bez záruky a má jít o jeho postoje před invazí Ruska na UA).

Prostě výběr ruských elit ....

Reagovat
Trand

Jj, Chodorkovského jsem taky zahlídl včera. Šílenost ten výběr tam. Ale pokud se zlikvidují mezi sebou, tak proč ne. Boris Němcov mi přišel takový poslední normální tam, ale určitě by se našlo i něco na něj a radši to nechci vědět.

Reagovat
thewall

Boris Němcov - souhlas s poslední větou od A do Z

Před šesti lety jsem přečetl knihu "Rudý zákon" od Billa Browdera a došlo mi, že politik dle nějakých našich standardů tam nemá šanci mocensky "vyrůst".

Reagovat
Čenda

at uz to skutečně udělali oni nebo ne, to, ze se k tomu přihlásili, je kurva neocekavanej vývoj událostí. Ze s k tomu přihlásí někdo zevnitř ruska, je to nejlepší, co se mohlo stát.

Reagovat
kilobyte

Do týdne tady máme video z jejich zatýkání. Sice ti členové budou vypadat jako bezdomovci a nebudou se ani bránit, ale najdou se u nich nacistické symboly.

Reagovat
oli9

jj to je největší komedie jak ty ruské zasahovky zveřejní video kde vždycky zatknou nějakého bezdomovce pochcaneho, který ani netuší co je za den...

Reagovat
roman_tycka

A tři SIMS

Reagovat
Trand

Reagovat
oli9

je fajn, že tam něco takového funguje.. Ono lidi jsou možná pohoršeni nebo Rusaci ale stejně takto tam řádili cecenci i na cicilistech, ale co čekat od lidí kteří jsou zahnani do kouta.... A ztratí vše?

Reagovat
Čenda
Reagovat
TopinB

"Požadovaná stránka neexistuje"

Reagovat
Čenda

dík, tady funkční.

Reagovat
thewall

Tuším, že všechny Kechlibarovy články se objevují na NP, ale stejně mám uložený odkaz přímo na jeho web. Můj oblíbený autor

Reagovat
Čenda

Jop, taky myslím. Fantastickej autor, skvělej přehled, znalost historie, diky za odkaz, uz uloženo

Reagovat
TopinB

Super článek, díky tobě i Čendovi

Reagovat
thewall

Neskutečné čtení s odstupem 8 let. Ty slovní reakce Merkelové a Gaucka a když si to člověk srovná s tím, jak vypadala následně reálná politika, přístup k Rusku a zvyšování energetické závislosti na ruském plynu ....

https://ct24.ceskatelevize.cz/svet/1019514-putin-kdyz-se-mi-zachce-zaberu-kyjev-za-dva-tydny?&sznclid=e1024716afc24a5cac7f0944ddbcae98

Reagovat
Trand

"Po Barrosově informaci o telefonátu s ruským prezidentem prý například britský premiér David Cameron varoval, aby Západ ve vztahu k Rusku nezopakoval stejnou chybu jako s politikou appeasementu vůči nacistickému Německu v roce 1938."

Reagovat
thewall
Reagovat
Trand

https://www.reddit.com/r/CombatFootage/comments/wu28f2/the_town_of_pesky_in_donbass_being_hit_by_russian/

Tohle město bylo totálně zničený už při bitvě o Doněcké letiště 2014-2015. Pokud tam ještě něco zůstalo, tak teď už je to asi nadobro pryč. Hrozný.

Reagovat
Neon

ať si Poutain vyse*e voko a strčí si tam blumu, jak říkávala moje babička.

Reagovat
kilobyte

V podstatě kapitulace Ukrajiny. Jestli bylo to jednání jen o předložení těchto požadavků, tak muselo být Erdoganovi jasné, že to skončí rychle.

Reagovat
Trand

Odkud má ten týpek zdroje? Jinak k těm požadavkům, pokud to je pravda, tak se divím že Zelenskyj neřekl Erdoganovi, ať táhne.

Reagovat
TopinB

v komentářích píše, že nějaká Telegram skupina s "insider informacemi". Nekontroloval jsem to, než jsem to postnul

Ale Erdogan tam má takový výraz

Reagovat
ACSeRw!n

furt stejny hovna no

Reagovat
roman_tycka

On fakt žije někdy v únoru

Reagovat
Svatej

https://archive.ph/2022.08.21-201533/https://www.washingtonpost.com/world/2022/08/21/ukraine-russian-soldier-diary/

Pozitivnejsi čtení. Ruskej vojak popisuje prvni dny a následky. Utejl z RF a píše o tom na ekvivalentu FB.

Reagovat
roman_tycka

Around 9,000 Ukrainian defenders were killed during Russian large-scale war - Commander in chief Valery Zaluzhnyy

Tak to jsem asi čekal víc, i tak hrozivé číslo

Reagovat
thewall

Čekal bych podstatně více. Mariupol, několik měsíců drtivá dělostřelecká palba na Donbase, ...

Reagovat
roman_tycka

No asi az po valce se dozvime kolik opravdu. Taky mi to prijde podhodnocene

Reagovat
Trand

Taky jsem čekal o dost víc. Ale ono bude i dost zajatců, to může být podle mě klidně přes 10,000.

Reagovat
fenixLFC

to su ale len vojaci, civilistov bude ovela ovela viac

Reagovat
Xavi

Civilistů by mělo být 5500.

Reagovat
thewall

Jen v samotném Mariupolu to bude násobně více.

Míra přesnosti vyčíslení obětí války bude záviset na tom, jestli se podaří osvobodit okupovaná území. Pokud Rusové udrží jižní oblasti, tak zůstane jen obří číslo nezvěstných.

Reagovat
Xavi

Jsem to včera viděl někde napsané, ale teď jak se nad tím zamýšlím, tak je to asi blbost no. Bude to mnohem víc.

Reagovat
frankiefcb

Taky jsem to viděl a měla by to být ověřená úmrtí

Reagovat
fenixLFC

to bude blbost

Reagovat
fenixLFC

len v samotnej buči ich bolo prinajmenšom 300

Reagovat
TopinB

Ví někdo, co je zač Peter Staněk? Mě vyskočili nějaké články z parlamentních listů a zem a vek, nemám žaludek na to klikat

Reagovat
vodka

byvaly poradce mečiara a fica, totalni odpad. jsem kdysi nevedel, co je zac a dostal se taky k nejake jeho "prednasce", vypnul jsem to po 5 minutach. zacal placat o tom, jak ovlada parapsychologii, nebo kterou sracku...

Reagovat
sokar

expert, ktorý predpovedá pád západnej dominancie už asi 10 rokov (od kedy ho asi tak registrujem), pád dolára, katastrofu pre európsku ekonomiku, varuje pred prijatím dohody TTIP, a pod. katastrofické scenáre zabalené do chytrých rečí. Snaží sa u poslucháča navodiť dojem, že všetko je vopred naplánované a podáva to zaujímavou formou kde chytro mení dynamiku hlasu...

Len neviem prečo nebol taký múdri aj za čias vlády Vladimíra Mečiara, kde bol ekonomickým poradcom predsedu vlády a potom aj štátnym tajomníkom ministerstva financii...

Ked to tu teraz píšem, tak ma napadla aj myšlienka, že za privatizáciou veľkých štátnych podnikov Mečiarovým kamarátom môže byť myšlienkovo práve aj Stanek, ako veľký odporca zahraničného kapitálu...

Reagovat
TopinB

Díky, tohle říká hodně bohužel

Reagovat
Hachim Mastour

varovanie pred TTIP nikdy nie je na škodu

Reagovat
Trand

The FSB claims it has solved Daria Dugina's murder. Predictably, Russia is blaming Ukrainian secret services: the FSB says a Ukrainian woman named Natalya Vovk rented a flat in Dugina's building, trailed her, planted the car bomb, and escaped to Estonia.

A lot of odd details in this claim by the FSB:

– Natalya Vovk apparently carried out this professionalized car bombing with her 12-year-old daughter in tow

– She allegedly followed Dugina in a Mini Cooper with Kazakh, Ukrainian, and Donetsk People's Republic plates

– The FSB is claiming Ukraine targeted Dugina, a relatively obscure media figure, and not her much better known father

– they are claiming to have solved this one awfully fast, especially when you consider how many murders of Putin opponents are still cold cases

RT's Margarita Simonyan now says Russia should send "people to admire the spires in Tallinn" if Estonia won't extradite the suspect in Dugina's murder. I'm old enough to remember how proud she was of her interview with the Salisbury poisoning suspects...

In Dugin's first statement on his daughter's death, he essentially demands Russia respond by wiping Ukraine off the map. “Our hearts are not just thirsting for revenge or retribution. That’s too petty, it’s not the Russian way. We only need our Victory.”

Reagovat
TopinB

teď by mohli FSB zavřít spoustu těch cold cases, prostě to byli operace, které připravovali Ukrajinci, než by vstoupili do NATO

Reagovat
thewall
Reagovat
TopinB

než jsem se dostal k SIMS tak jsem tomu byl ochotný věřit

Reagovat
roman_tycka

Reagovat
kilobyte

Počkej a se SIMS už je to moc nereálné?

Reagovat
TopinB

nechce se mi věřit, že by byli tak blbí dvakrát

Reagovat
Trand

Mě by zajímalo, jak v tom útoku figurovala ta dvanáctiletá dcera. Přece by jí nezmínili jen tak, musela hrát nějakou roli.

Reagovat
Svatej

Reagovat
roman_tycka
Reagovat
roman_tycka

https://twitter.com/lilygrutcher/status/1561712639318925317?s=21&t=ERBVSTXmaoh45F24TsL73A

By me teda zajimalo zda srbove chteji nebo musi. Kazdopadne zajimavy a zeovna od nich jsem to necekal.

Reagovat
Trand

@valka_online

Ukrajinci údajně zasáhli Antonivský most přesně v okamžiku, kdy přes něj jela kolona vozidel s municí. Je otázkou, zda spíš nešlo o zásah opravárenskych vozidel, která dávsjí most do kupy. Objevují se informace, že došlo k propadnutí části mostovky, čímž by došlo k úplnému odepsání mostu.

Postovali to dvě hodiny zpátky a zatím žádné fotky kromě pár s velkým kouřem z mostu, takže bych to nebral jako 100% informaci.

Reagovat
roman_tycka

What airdefense doing?

Reagovat
TopinB

Reagovat
Svatej

Reagovat
Trand

Russia says over 1,000 children from Mariupol 'adopted' in its remote cities.

The local authorities in Russia’s Krasnodar said that over 1,000 Ukrainian children from the occupied city of Mariupol “have found new families” in Tyumen, Irkutsk, Kemerovo, and Altai Krai.

Over 300 children are allegedly “temporarily held in specialized institutions” of Krasnodar, awaiting adoption. In late July, Ukraine identified 5,600 children forcibly deported to Russia. The real numbers are higher, according to Deputy Interior Minister Kateryna Pavlichenko.

O tomhle se zas tak moc nemluví, protože nikdo nemá pořádné informace, ale to je taky neskutečný hnus. Buďto ty lidi z obsazených území přemisťují někam na Sibiř a nebo dokonce nutí lidi například z Mariupolu bojovat.

Reagovat
ACSeRw!n

jo tohle je ta nejvetsi prasarna co ser tam deje.. a ty cisla budou bohuzel asi i o dost vyssi

Reagovat
oli9

zkurveny podnarod.. Rodiče zabíjí a malé děti poslpu5 na převýchovu do Russka... To j k zbliti ten národ.. 21. století

Reagovat
roman_tycka

Uz mi prislo stjavelin triko, strasne smrdelo cinskou trznici . Ale po vyprani se doopravdy nesrazilo a zatim drzi, takze spokojenost

Reagovat
TopinB

Reagovat
Neon

ale tak jestli nechce ztratit kus Turecka kvůli Kurdistánu, tak asi musí jet tuhle linku o celistvosti

Reagovat
sokar

Ale zas priznal nepravoplatne okupovanie Severneho Cypru

Reagovat
roman_tycka

Russian Defense Minister Shoigu: The slowdown of the offensive in Ukraine is a conscious decision due to the desire to minimize casualties among civilians. The special operation is proceeding according to plan.

Jsem hned klidnější

Reagovat
frankiefcb

tak teď jsem si taky oddechl, ež by příprava na ústup.

Reagovat
kilobyte

Tak ústup by ztráty civilistů snížil dost výrazně.

Reagovat
kiwwi

Ruský minister obrany Šojgu tvrdí, že Rusko spomalilo tempo „špeciálnej vojenskej operácie“ na Ukrajine zámerne, aby minimalizovalo straty na civilistoch. Dodal, že všetko ide podľa plánu a čoskoro Rusko dosiahne všetky svoje ciele.

„Robí sa všetko pre to, aby sa predišlo obetiam medzi civilným obyvateľstvom. To, samozrejme, spomaľuje tempo ofenzívy, ale robíme to zámerne,“ citovala ho ruská agentúra. (čtk, tass)

Reagovat
Zaschrona

Ještě jsem nikdy neviděl, aby něco v Rusku nešlo podle plánu.

Reagovat
oli9

3 denní operace.

Reagovat
kiwwi

Ruskom dosadený šéf ukrajinského mesta Mychajlivka zomrel počas explózie nálože pod autom, tvrdí proruská administratíva, pričom obvinila Ukrajinu. Mesto sa nachádza v okupovanej Záporižžskej oblasti.

Člen proruskej administratívy oblasti Vladimir Rogov tvrdí, že starosta Mychajlivky Ivan Suško utrpel ťažké zranenia po tom, čo pod jeho vozidlom vybuchla bomba. Krátko na to zomrel v nemocnici.

Ide zatiaľ o posledný atentát zo série atentátov v okupovaných častiach Urkajiny, ktoré sú namierené proti úradníkom, ktorých dosadilo Rusko. V susednej Chersonskej oblasti 6. augusta v dome zastrelili zástupcu starostu mesta Nova Kachovka. (čtk, reuters)

Najrizikovejsie povolanie na svete - robit stetku pre Orkov

Reagovat
TopinB
Reagovat
Mastný Chobot

Dôležité je, aby nepoľavili. Raz im tí kolaboranti dojdú

Reagovat
thewall

Kolaboranti nikdy nikde nedojdou

Reagovat
kilobyte

Jakmile to pro ně bude nevýhodné, tak dojdou velmi rychle. A při téhle životnosti to je docela nevýhodné.

Reagovat
thewall

Těch kolaborantů jsou tam už teď tisíce (na top pozicích samosebou jen desítky až stovky - podle toho, co pojmeme jako vrcholovou pozici).

Jsou lidé, kteří pro kus žvance udělají cokoliv a také jsou lidé, kteří mají poněkud jiné vnímání rizik. Něco podobného je u plánovaných vražd - všichni si myslí, že je nechytí. A ještě bych nepodceňoval počet proruských Ukrajinců, kteří působení pro okupanty mají za záslužnou činnost.

Rád bych se pletl, ale všechny pozice Russové personálně obsadí kolaboranty znovu a znovu a znovu.....

Reagovat
TopinB

https://youtu.be/jLgaj6Mwa0E

Brickmania udelala video ke dni Ukrajinske nezavislosti a ja si jdu asi neco koupit a pak budu nadavat, ze mam malo mista ma regalech

Reagovat
frankiefcb

jsou to hovada

Reagovat
roman_tycka

určitě všichni mrtví měli kartičku azov

Reagovat
roman_tycka

The Ministry of Defense of the Russian Federation officially recognized the terrorist attack in Chaplyny in the Dnipropetrovsk region.

However, they said that they allegedly destroyed "200 Ukrainian servicemen".

Presne jak jsem rikal

Reagovat
ACSeRw!n

mrdky zkurveny fakt

Reagovat
Trand

Ano samozřejmě

Reagovat
homeles8

Jak byly ty děkovačky pár stránek zpátky, tak se přidám. Nepřispěl jsem sám bohužel nic, ale beru to tu jako hlavní zdroj informací o válce.

A ještě dodatek, mám pocit že jen vy tady na EF jste "normální" , všude čtu jen o Ukrajinských fašistech a zlý USA a děkování bratrům Rusům. Až je to pro mě děsivý.

Reagovat
TopinB

Neber to tak, to jsou jenom lidi zblblí pátou kolonou a trollí farmy.

"Hádat se s kremlobotem je jako zápasit s prasetem v bahně. Po chvíli si uvědomíš, že se mu to líbí"

Normální lidi prostě na to už neměli energii se furt s těmahle sračkama zabývat, tak bohužel jim přenechali FB, ale ten byl žumpa už předtím, vyjma pár stránek a skupin.

Normálních lidí je furt dost, jenom bohužel ti idioti jsou hlasitější, ale tak je to vždy

Reagovat
lampas

Reagovat
frankiefcb

Taky upřímně stále blbě snažím diskuze na FB. Problém je, že už ty kraviny slyším i venku v reálném světě. Například byl jsem v sobotu v Brně, jedu tramvají a tam ženská do další láduje ty kecy o tom, jak nám všechno uprchlíci berou a mladí nic neumí a jsou odkázáni na rodiče a proto si neuvědomují tíhu všeho atd. Byl to solidní výplach mozku no

Reagovat
homeles8

Já se s tím setkávám i v práci, i doma, všude. Hlavně teda na FB, a když kolikrát vidím ten počet těch lidí, tak je to opravdu děsivý pro mě.

Reagovat
oli9

To čteš kde? Na fejsbuku ne? Já občas proctu idnes a tam. I přijde 95% s USA a Ukrajinou.. A pár dementu takových těch trollu

Reagovat
homeles8

Jo, většinou na FB

Reagovat
roman_tycka

Putin hopes that his so-called "special operation" in Ukraine will be saved by a cold winter. The harsh winter climate has already helped Russia achieve military goals - for example, during the war with Napoleon or in the confrontation with Hitler, reports Reuters.

Now the bloody dictator is counting on expensive electricity and a lack of resources this winter to force the EU to pressure Ukraine to conclude a truce with the Russian Federation on terms favorable to the Kremlin.

This strategy was confirmed to Reuters by two anonymous Kremlin sources who also said it would be difficult for Russia to continue the war beyond the winter.

No tak jako jediné nebezpečí co tam vidím je, že EU vyměkne, jinak to je zase výmysl chorého mozku.

Reagovat
roman_tycka

ale vzhledem k tomu, že se nezávislost na rusku řeší hned od začátku pochybuji i o tom vyměknutí. Jediný trojský koně jsou Rakousko a Maďarsko, i ti Němci byť se na ně nadává, tak tu závislost snižují razantně, akorát sestoupit z Everestu je horší než z Řípu.

Reagovat
fabec1222

No pokud by to mělo delšího trvání, tak po jednotlivých prezidentských / parlamentních volbách může být těch trojských koňů stále více. Tady nejde o to, že by podporovali Rusko od zhora, ale ze spoda, a na tom se vyvezli Okamurové atp

Reagovat
icefish

Tohle je ale reálnej scénář. Přoč myslíš že zastavují dodávky a šponujou ceny už celé léto? Jejich jedinná šance...

Reagovat
roman_tycka

No vsak ano, ja moc nerozumim mechanizmum jak se proti tomu uplne branit, ale chci verit, ze v ty EU nejsou vsichni uplni diletanti

Reagovat
kilobyte

Jediná úspěšná ruská taktika je "krutá zima". Prostě vydržet bídu déle než nepřítel. Taky na to trénují celý život.

Můžeme vůbec ještě vyměknout? Tím bychom zahodili všechno, co jsme po ruské invazi udělali. Jasně pátá kolona by to uvítala, ale těch není tolik (i když jsou hodně slyšet) a většinu normálních lidí by to nasralo. Jestli uhneme, tak to bude pro nás porážka.

Reagovat
Blasphemer

Drahá elektřina tady zůstane, i kdyby válka skončila, což si asi mnoho lidí neuvědomuje. Damage is done. Mohlo by to zlevnit maximálně plyn, ale tam už se podnikly nevratné kroky k nezávislosti na Rusku, takže to by znamenalo akorát další vyhozené prachy.

Ale jako samozřejmě, dost možná se stane, že veřejné mínění v Evropě bude požadovat mír na Ukrajině, protože si lidi fakt budou myslet, že se pak sami budou mít líp. Ale i tak nebudou.

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
Čenda

Reagovat
ACSeRw!n

uplna blbost to asi nebude.. cet sem nakej clanekj, kde rozebirali, ze UA se musi pokusit o protiofenzivu nejposteji na podzim. jinak v zime zamrzne vsechno.. problem bude mit technika, logistika, lidi..

Reagovat
kilobyte

Tak ale stejné problémy budou mít i Rusové, ne?

Reagovat
ACSeRw!n

jako logicky si to clovek rika no, ale oni sou fakt totalni orkove po vsech strankach

Reagovat
kilobyte

Ale zase se zjistí, jak mají všechno v nepořádku a na zimu nejsou připravení. Přeci jenom to měla být třídenní opera.

Reagovat
Blasphemer

Bránit se (= staticky držet pozice na dobře připravených pozicích v jejich případě) je v takové situaci daleko jednodušší než útočit s velkým množstvím techniky.

Reagovat
kilobyte

Ale nejsou na domácím území a to hraje v držení pozic docela velkou roli. S logistikou budou mít stejné problémy.

Reagovat
Trand

V Itálii mají být myslím v září parlamentní volby a co jsem tak četl, tak největší preference má borka z ultrapravicové strany, co adoruje Mussoliniho. Tak aby nepřibylo o jednoho trojského koně navíc. Oni i v průzkumech vycházeli Italové mnohem skeptičtějí k Ukrajině než většina zemí EU.

Reagovat
Trand

Tam je to taky strašný bizár, podle mě jsou oba ještě horší než Boris. Pořád jedou ty svoje Brexit notičky, jak to bylo správný rozhodnutí a Sunak tvrdí, že projde osobně každej jeden zákon týkající se Brexitu a zkontroluje ho. A v podstatě pokud to chápu správně, tak dle nich je největší problém brexitu to, že nebyl dostatečně tvrdý. Kdyby ano, tak by všechno bylo skvělé. A na druhý straně u labouristů byl Corbyn, kterej jede momentálně čistě proruskou propagandu a tvrdí, že bychom neměli posílat zbraně. Nevím jak se to stalo, že se do nejvlivnějších funkcí v zemi jako UK dostali takovýhle magoři. Corbyn už aspoň zmizel, ale o tom jeho nástupci vůbec nic nevím.

Reagovat
Zaschrona

Však Truss i Sunak jsou jen obyčejní kvalitní kariéristi z Oxfordu, ti budou tvrdit s mírnými změnami skoro cokoliv, když to bude fungovat na voliče.

Základním problémem Británie není brexit, ale nedostatečné a dlouho odkládané reformy v mnoha oblastech. I proto tam u mladých má Corbyn takovou odezvu, když v zemi některé věci dost nepochopitelně fungují (respektive nefungují) třeba i hůř než u nás. Např. zdravotní systém, velká zpoždění v dopravě, zásadní nedostatek lidí v zemědělství, přítomnost zero-hour contract, atd.

Reagovat
kilobyte

To mi připomělo Simpsonovi ve filmu. "Provedeme operaci Letící orel... při které všichni zemřete."

Reagovat
roman_tycka

Reagovat
Zaschrona

A co má říct, zvlášť když se ptají tak blbě?

https://www.youtube.com/watch?v=mKQQu4dxq-c

Reagovat
Trand

Russian Ministry of Defense: there are no our weapons at the ZaporizhiaNPP

Russian state media TASS: "employees of the Zaporizhia nuclear power plant were arrested for informing the Ukrainian army of the location of Russian military equipment at this NPP"

https://pbs.twimg.com/media/Fa_R_NzXoAAiSgv?format=jpg&name=large

¯\_(ツ)_/¯

Reagovat
Trand

Včera na den Ukrajinské nezávislosti se podařilo "hacknout" několik desítek míst na okupovaných územích a v Rusku a začala hrát ukrajinská hymna a ukrajinské národní písničky, vide zde:

https://twitter.com/AnonOpsSE/status/1562442141820788737

Týpek na Krymu vypadal, že si to užívá

https://pbs.twimg.com/media/Fa8A0f0WQAAu0Kd?format=jpg&name=medium

Reagovat
kilobyte

Dobrý, ale chtělo by to pustit v každé kanceláři v Kremlu.

Reagovat
Blasphemer

Azeri media: Russia transfers to Azerbaijan control over corridor connecting Armenia with Nagorno-Karabakh.

According to Azeri news agency APA, Russian forces are disassembling checkpoints along the Lachin Corridor, a mountain road that links Armenia and Nagorno-Karabakh.

Osetie další pls.

Reagovat
Neon

Reagovat
Trand

Zajímavý. To asi Arméni nebudou úplně nadšení, že je v tom Rusové nechali.

Reagovat
frankiefcb

Arméni vsadili bohužel na špatného koně. Bohužel se jim v jejich situaci nedivím. Turci by je najeradši vyhladili, Azeři to samé. Gruzínci k nim mají odměřený vztah a svých problémů dost a Irán se směje. Tak jim zbylo Rusko no.

Reagovat
Blasphemer

Však na Karabachu Azerové normálně dělají etnické čistky, protože většina obyvatel jsou právě Arméni. Akorát se tady o tom moc nemluvilo.

Reagovat
frankiefcb

No právě, že dělají s posvěcením Turků.

Reagovat
Blasphemer

Hlavně jsou Arméni bez Rusů úplně v prdeli. Azerové je dva roky zpět úplně přejeli, hlavně díky podpoře Turků. Byla to první válka, kde se udělalo Bayraktarům docela velký promo, protože to byla zbraň, která Azerům tu válku rozhodla.

Jestli se Rusové fakt stáhli, tak to pro Armény není nic dobrýho.

Reagovat
Trand

Neměli jste je vyřadit, teď se naštvali.

Reagovat
fabec1222

Co to hlasování o nedůvěře u nás? Má to nějakou šanci, aby taková magořina teď prošla?

Reagovat
roman_tycka

Nesmysl, koalice drzi spolu ne, to nemuze projit

Reagovat
lampas

To by musel Babiš někde sebrat devět poslanců z koalice, což je nyní (a na 99 % do konce volebního období) absolutní nesmysl. Je to jen Babišovo divadlo, aby byl před komunálními volbami vidět.

Reagovat
kilobyte

Nemá, ale ANO slíbilo, že ho nevyvolá. Takže nemají jinou možnost.

Reagovat
Golasso

Snad ne, ale člověk nikdy neví. Ve STAN je to teď reálně kdovíjak a Piráti si teď primárně snaží zachránit vlastní prdel do budoucna, což naštěstí není v rozporu se zájmy vlády, ale nepřidává to úplně na pohodě při spoluvládnutí.

Pravděpodobně je to jen pokus o zviditelnění se před komunálními volbami, nahnání politických bodů celkově a samozřejmě tlak na vládu, která tím ztratí čas, síly a podporu dalších lidí.

Nejhorší je, že se Burešovi daří vyvlíknout se ze svojí části viny za tuto situaci a jeho podpora roste.

Reagovat
fabec1222

Mě příjde, že i média mu teď jdou klasicky na ruku. Všude teď vidim články o tom, jak rodina XY nezvládá platit, nemá na školné, jídlo pro děti...Takovéhle články jsou mínusové body pro Nerudovou / Generalisima.... a plusové pro Babiše, možná Středulu

Reagovat
Golasso

Přesně. Mně přijde, že média v ČR jsou si absolutně nevědoma role, kterou mají ve formování veřejného mínění nebo je jim to úplně jedno a snaží se na sebe jen strhnout co nejvíc pozornosti honbou za senzacemi a vyvoláváním emocí. To je jeden bulvární titulek vedle druhého i u těch serióznějších a články často nejsou o nic lepší.

Reagovat
Nebelung

dneska už nemají novináři žádný smysl pro zodpovědnost. Jen aby došla výplata. Víc je nezajímá.

Reagovat
kilobyte

Tak předčasné volby by všechny vládní strany odsraly. ANO jede kampaň už několik měsíců, takže mají brutální náskok. Volby v řádném termínu jsou až za 3 roky a do té doby se na většinu dnešních problémů zapomene. A horší preference než dnes mít pravděpodobně nebudou.

Reagovat
Golasso

To je pravda, ale vnitřní třenice a nálady v koalici nemusí nutně respektovat tuto logiku. Já to považuji taky za nepravděpodobné, že by hlasování teďka vládu položilo, ale v tom politickém cirkuse jménem ČR bych raději nikdy neříkal nikdy ...

Reagovat
fabec1222

No to záleží, jak se bude situace vyvíjet. Pokud prostě ty ceny furt poletí nahoru, tak ANO / Okamura / ČSSD a bůh ví co za tragédie poletí preference pořád nahoru. Ještě lepší by pro ně bylo asi mít volby těsně po zimě

Reagovat
frankiefcb

No ty energie jsou docela průšvih. Nicméně děsím se, že kdyby se dostal k moci Babiš, tak první co by bylo, tak by jel olizovat prdel Orbánovi ať mu trochu kápne ruského plynu. P.S: Osobně si myslím, ež by to bylo jeho řešení + možná by zastropoval ceny, ale to stejně bohužel bude muset udělat i tato vláda. Bo to není o svetrech, ale o krachujících podnicích, co na to prostě prachy nebudou mít.

Reagovat
Talker

Výhddou je pro koalici, že všechny koaliční strany šly do hajzlu preferencemi, takže zní nepravděpodobně, že by do toho hodila vidle nějaká strana jako celek.

Stejně tak se nedá předpokládat, že by do toho hodili vidle jednotlivci, protože je tam celkem slušná většina a Babiš by musel sehnat 10 lidí, což se mu podle mého nepovede - nepodříznou si pod sebou židli ve chvíli, kdy mají na 3 roky jisté křeslo.

To by musel proběhnout nějaký vnitrostranický boj o moc a na to to v tuhle chvíli podle mého nevypadá - V ODS není lídr, který by mohl zmobilizovat dost poslanců, STAN se sice potácí, ale nemají nikoho taky v tuhle chvíli a zbytek stran snad ani nemá dost poslanců na to.

Takže v tuhle chvíli si nemyslím, že by to prošlo. Spíš jak půjde čas, tak se může najít někdo, kdo získá moc a bude ochotný bodnout kudlu do zad současnému lídrovi. Ale to je otázka měsíců, ne týdnů.

Reagovat
frankiefcb

https://twitter.com/ChrisO_wiki/status/1562874138305634304 Další zajímavý vhled do duše ruského vojáka (konkrétně do duše "člověka", který zabil civilistu a raboval, ale zároveň se vzbouřil proti dalšímu působení ve válce)

Reagovat
Svatej

Jsem sem posilal

Reagovat
frankiefcb

Ty jo. Nevidím. Bo to má pokračování z dneška.

Reagovat
Svatej

Aaaha!

Reagovat
Trand

"While in the village, they took over a Ukrainian family's house. The owner says that he, his wife and his 95-year-old father-in-law were ordered to leave the house on 13 March."

Nutit 95letého člověka se vystěhovat z domu

Reagovat
Svatej

To nemuze bejt pravdivý

Reagovat
frankiefcb

fakt tomuhle už se nedá věřit, i když

Reagovat
roman_tycka

Pripominam 3 SIMS.

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
frankiefcb

jj na to jsem si vzpomněl.

Reagovat
kilobyte

To jsou hovada. Brát si manželku do první linie.

Reagovat
vacin

A pod tím

I don’t understand. He’s having sex with the animal? ??

Yes the sheep is having sex with an animal in Russian uniform

Reagovat
ACSeRw!n

wtf

Reagovat
Shevchenko

to nene

Reagovat
Trand

A málem to takhle bylo i u nás.

According to Hungarian media outlet Telex, the Hungarian Atomic Energy Authority has issued a permit to Russian state nuclear monopoly Rosatom for expanding the Paks nuclear power plant.

Užijte si to Maďaři, máte co jste chtěli.

Reagovat
Blasphemer

Pakš dělala i naše Škodovka.

Reagovat
oli9

https://twitter.com/jirik957/status/1563076724069265408?s=20&t=UsYdYbrbWKhLTIEAt1wm8A

Tady takové shrnutí ve zkratce jak to teď vypadá poslední týdny...

Reagovat
oli9

https://twitter.com/KremlinTrolls/status/1563110315474096128?s=20&t=ojzWRwTwLJZ_3yiuABXdgA

Dneska krásná trefa Himars.. 200 mrtvých orků a přes 200 zraněných dle zpráv a nedivil bych se kdyby to bylo daleko větší číslo

Reagovat
Error

Co tam je, pro neprihlasene?

Reagovat
oli9

Video z toho zničeného hotelu

Reagovat
TopinB

Reagovat
fabec1222

Takže na Slovensku už zase Fico defacto premiér? Nebo už to tam v té opozici šéfuje někdo jiný?

Reagovat
Ajven

Pellegrini = Fico, tam je to uplne jedno..

Som zvedavy ci sa im podari dovladnut ako mensinova vlada ale najblizsie volby vyzeraju opat katastrofalne

Reagovat
sokar

najviac ma jebe to, že keď už konečne sa podarí zbaviť bolševika z vlády, tak prídu ťažké časy a nespokojnosť ľudí ktorú zhadzujú na vládu a tým znovu otvoria náruč smeráckej mafii, ktorá si bude znovu vládnuť v dobrých časoch

Reagovat
fenixLFC

zas je ale treba povedat ze matovic je totalny traged s bandou katolibancov za zadkom a egom az nad mraky, heger nesamostatna babka, o remisovej skoda hovorit a sme mafia banda kupliarov. ta vlada je proste hrozna a najma Matovic krasne zameta cesticku Smeru a fasistom

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
sokar

tož pravda...

Reagovat
vacin

Z tohoto pohledu, čím dřív na Slovensku budou předčasný volby, tím líp, protože po celou dobu do voleb bude sílit Fico a fašisti. V současné době by se to dalo ještě "zachránit" koalicí Hlas, SAS a PS

Reagovat
sokar

obávam sa, že Fico nedovolí spraviť Pellemu koalíciu bez Smeru, on naňho určite niečo má, čím ho drží za gule

Reagovat
fenixLFC

zas si myslim ze to je obojstranne, pelle ma na fica tiez toho dost. keby to bolo jednostranne, nikdy by sa takto netrhol

Reagovat
vacin

Asi tak pokud by to bylo jednostranný, tak Fico ani nedovolí, aby se trhnul.

Pelle Fica do vlády nechce a bude jedna z posledních možností, ale Fico ví, že pokud bude ve vládě Pelle, tak bude mít relativně klid. A druhá věc je, že ve vládě bude muset být jeden ze ctverky Hlas, Smer, fasouni nebo Olajno a z toho jednoznačně nejlíp vychází Hlas.

Reagovat
vladino10

Reagovat
vladino10

Neskutočne to dojebali, ja mám pocit, že Fico je pilot lietadla, čo ti z batožinového priestoru ukradne počas letu peňaženku a cennosti. Naproti tomu Matovič je pilot lietadla, ktorý pilotovať nevie a radšej ako to priznať všetkých zabije. Jasne potom, že Fico ide hore, keď oproti týmto mantakom vyzerá ako zodpovedný profesionál. Posrala sa obrovská šanca niečo tu zmeniť... A to som zvedavý koho olajno dosadí na ministerstvá po SAS, už sa píše o katolibanskom vaseckovi...

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
DelPiero137

Na pohlad clovek nevie kto je viac nastrcena babka Fica, Matovic alebo Sulik. Neskutocne kam sme to dobacovali.

Reagovat
oli9

https://twitter.com/WarMonitor3/status/1563177438179651584?s=20&t=xbkQ90sMWAmi5TPAtiJt6g

Další dnešní krásný úspěch a krásná trefa. V komentech video orkove usazení na mostě

Reagovat
TopinB
Reagovat
TopinB

Reagovat
oli9

až na ty vlajky je to vše pravda a paráda

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Čenda

Reagovat
Trand
Reagovat
ACSeRw!n

humus fakt

Reagovat
roman_tycka

https://twitter.com/gerashchenko_en/status/1564149739427446785?s=21&t=IQOjXroz2RavggRALwQZoA

Jako pekny, ze nejqky rus procitl, ale co kdyz to je cast hybridni valky a jeho ukolem bylo ucpat zachody ve francii?

Reagovat
Svatej

Reagovat
ACSeRw!n

rip

Reagovat
roman_tycka
Reagovat
Svatej

Je reálný ze to fakt odsere?

Reagovat
roman_tycka

já vůbec nevím, někdo kdo to má více nasledované snad odpoví. já v tom pouze můžu doufat

Reagovat
Svatej

Reagovat
fenixLFC

netvrdim ze musi skoncit v base, ale ani FBI ani nikto by si nelajzol prehliadku u prezidenta doma keby nemaju fakt silne dokazy

Reagovat
Trand

Snad ho zavřou, jinak má podle mě reálně šanci vrátit se do úřadu Republikáni jsou hrozní magoři, že ho po tom všem pořád podporují.

Reagovat
Neon

Reagovat
frankiefcb

Tak údajně začala větší ukrajinská ofenzíva na jihu (prý probíhá ve více směrech a má mít už svůj první úspěch v prolomení obrané linie Rusů u osady Sukhyj Stavok cca 50km od Kachovky.)

Reagovat
Trand

Taky jsem zaznamenal nějaký zprávy ale nechtěl jsem to moc šířit dokud se to nepotvrdí z dobrých zdrojů. Údajně měli ruští vojáci 109. výsadkové divize opustit svoje pozice a Ukrajinci jdou po nich tankama, dělostřelectvem, letadlama atd. Snad se zadaří

Reagovat
frankiefcb

Jo i Girkin začal hysterčit, že Himars kromě skladů zaútočilo na pěchotu.

Reagovat
roman_tycka

Je to zatim jenom jeden zdroj ktery se kopiruje, byl bych opatrny. Ale pokud doopravdy zacala, tak jdou presne podle planu

Reagovat
frankiefcb

Tak "mělo" by to být potvrzené i od velení jihu. Každopádně něco se děje. Válečný twitter jako by explodoval.

Reagovat
roman_tycka

jo teď už jo,ale tak hodinu zpátky ještě nebylo potvrzeno nic

Reagovat
frankiefcb

Já právě četl, že to potvrdila Humeniuk, ale ještě s tím nevyšlo Reuters. Nicméně jen a´t je ženou a vyjde to. Moc si to přeji.

Reagovat
roman_tycka

Reagovat
roman_tycka

OK, to uplně nevypadá jako ukrajinská vlajka

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
Svatej

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
lichna.

Reagovat
Blasphemer
Reagovat
Čenda

kde na to kurva lidi chodíte

Reagovat
Trand

Man of culture

Reagovat
Svatej

pooojd

Reagovat
Blasphemer

"Ukrainian armed forces have started the offensive actions in several directions on the South front towards liberating the occupied territories," Natalia Humeniuk, spokesperson for UKR’s Operational Command South, told CNN.

potvrzeno

Reagovat
ACSeRw!n

zente je, bijte je !

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
oli9

ono to asi nebude velký postup ale snad odriznou co nejvíc orků od zásobování...

Reagovat
Trand

V Nové Kachovce údajně nařízena masivní evakuace.

Reagovat
frankiefcb

a kolují fotky evakujících se Rusáků, ale to je otázka jestli je to realita nebo fake. Každopádně něco se děje.

Reagovat
herbage

držím palce sláva Ukrajině

Reagovat
Blasphemer

https://twitter.com/IAPonomarenko/status/1564215627321167872

Ponomarenko (a nejen on) mírní nadšení, že se nejspíš nejedná o až tak velkou věc. Tak uvidíme.

Reagovat
frankiefcb

A je to dobře, že sami Ukrajinští novináři brzdí přehnané nadšení. Třeba tady Boháč dával toto https://twitter.com/Svratkin/status/1564221285953150979

Reagovat
Blasphemer

https://twitter.com/Svratkin/status/1564221285953150979

Ale zas Amíci tvrdí, že je to "shaping" na velkou ofenzivu, tj. předem vedené údery na důležitá místa, která jsou klíčová pro její úspěch a tím pádem je to stejně otázka nejbližší doby.

Reagovat
Blasphemer

Aha, a já dávám stejný link jako ty.

Reagovat
frankiefcb

jj. Tak kéžby to vyšlo.

Reagovat
Mastný Chobot

Su uz k dispo nejake videa/fotky? Lebo citam spravy ale empiricke dokazy som nevidel zatial

Reagovat
frankiefcb

https://twitter.com/ThomasVLinge/status/1564217234679119873 jenže z tohodle prdlajz zatím poznáš odkud to je, že.

Reagovat
Blasphemer
Reagovat
Trand

Zatím jen toto:

@michaelh992

Russian news agency RIA says residents of Nova Kakhovka have been ordered to vacate their workplaces and go to nearby shelters - though the full evacuation of the city has not been announced

+ tohle vlákno: https://twitter.com/michaelh992/status/1564213031357276162

A zároveň:

There is a report circulating on social media that claims that Sukhiy Stavok in Kherson has been captured and quotes the Ukrainian military chief of staff's telegram channel - this actually comes from a channel that's not the official Chief of Staff's channel

Pak dvě nepotvrzená videa:

https://twitter.com/Fbeyeee/status/1564211890426978306

https://twitter.com/PaulJawin/status/1564182512758394881

Ale kdo ví no, spoustukrát už se stalo, že se to začalo sdílet po celým twitteru a pak se přišlo na to, že to jsou záběry třeba z 2014/2015. Takže bych byl fakt obezřetný. Ale když i RIA Novosti potvrdily, že se mají lidi v Kachovce schovat do krytů, tak se určitě něco děje. Navíc to co tvrdí CNN co posílal frankie výše.

Reagovat
Mastný Chobot

Aspon nieco, v najblizsich dnoch toho bude oovela viac snad

Reagovat
frankiefcb

https://twitter.com/EuromaidanPress/status/1564228488885837826 a teď babo raď. Je to mindgames Ukrajinců nebo se vážně něco důležitého děje.

Reagovat
Mastný Chobot

Urcite sa nieco deje, ten medialny sum je prilis silny na to, aby to bol hoax. Dava zmysel, ze UA nechce davat info a pocka si na nejake uspechy. Verme, ze budu znacne

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
Golasso

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Čenda

Reagovat
oli9

tak už je zakázáno použivat všechny mosty v okolí Chersonu . Nejde eletřina na mnoha místech a lidi už se mají schovat se zásoby jídla a pití . Pokračují mohutné exploze a bombardování .

Reagovat
Blasphemer
Reagovat
Trand

Jo, to jsem viděl, dobrá šílenost.

Reagovat
roman_tycka
Reagovat
oli9

já si jen přeju at je odříznuto to nejvíce orků od zásobování. To se potom sesype

Reagovat
roman_tycka

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
oli9

Reagovat
Svatej

Reagovat
oli9

https://twitter.com/Osinttechnical/status/1564213650793046016?s=20&t=MlndIHN9Sl_-QW_GPHLgZw

https://twitter.com/danielapruna2/status/1564252335467073537?s=20&t=AQeBkXEP1Qle5Qw9lBNJYw

tady asi tyto 2 největší věci. tak je jasné že Ukrajinci prostě chtějí odříznout jejich zásobování od Krymu ...Vypadá to, že si připravují tu půdu na postupnou protiofenzivu

Reagovat
oli9

Namísto toho, aby se tam Ukrajinci vrhli jak na Rusáci na Kyjev hlava nehlava a trhli si epic fail, tak si Ukrajinci týdny chystali lepší prostředí. Odpálili VIP cíle (PVO, sklady, velitelství) a pak logistické uzly (mosty a znemožnili prakticky jakoukoliv dopravu po železnici) a jako bonus tam vlákali dalších 10k orků, tudíž 25.000 hladových krků + žroutů munice.

Přál abych aby jim to vyšlo a snad umí orkové aspoň trochu plavat

Reagovat
oli9

https://twitter.com/visegrad24/status/1564264569853382659?s=20&t=2pwdfyMYd-MAhmYgAjut3w

snad takových videí bude přibývat.. Jen at se tam ty krysy ted bojí a postupně budou vylézat a škemrat o milost

Reagovat
roman_tycka

3 roky stare video, pise se v komentarich

Reagovat
vladino10

No a, aj tak snáď bude takých videí pribúdať

Reagovat
roman_tycka

https://twitter.com/pstyle0ne1/status/1564265823589601280?s=21&t=bx7GO7upAsf9NnYOz7jvWA

Uf, urcite zase nejake video stare 10 let, ale tenhle ustup ve vlacku v zakopu je vazne masterpiece, at je to kdokoli

Reagovat
Rothbard
Reagovat
Neon

Asi poprvé od prvních dnů války, kdy skoro nechci jít spát, abych něco během noci nepropásl, akorát že teď v pozitivní náladě narozdíl od února. ukrajinci do toho šlapou (všechny mosty i pontony jdou na chuj, i přejezd přes přehradu je asi out): https://twitter.com/RALee85/status/1564351773816520706

Reagovat
Svatej

taky jsem ožil

Reagovat
oli9

V noci bylo v Belgorodu veselo dokonce tam dopadly rakety

https://twitter.com/visegrad24/status/1564357939317686273?s=20&t=gPUH8VKIcOkzK4Jyqv7tGw

Reagovat
Mastný Chobot

https://twitter.com/michaelh992/status/1564493721202302976

Vyzerá to, že spiace partizánske bunky v Chersone ožívajú a prebiehajú tam aj priame boje v meste. NO PASARÁN

Každopádne, z toho, ako tam tí ľudia s pokojom chodia pri zvukoch streľby, mi je až smutno. Človek si fakt zvykne na čokoľvek.

Reagovat
oli9

https://twitter.com/igorsushko/status/1564403624083476481?s=20&t=6w1NDho0k5o-NkM_jo5beA

Bijte ty ruské zmrdy.. Jinak těch zpráv asi moc nebude tyhle 2 dny peotozw5 oni chtějí 48 hodin mlčet o postupu a také prosili veřejnost... A dále prosí. Jinak jsou zprávy sem tam nějaké

Ale myslím si že to tam vypadá nějak takhle

https://twitter.com/WarMonitor3/status/1564358924169527297?s=20&t=DBCMLZYM0Wfc1iVTS8DX_g

Reagovat
Trand

https://twitter.com/tassagency_en/status/1564077911459733504

The staff of Ukraine’s Air Force have been practically eliminated by Russia’s Aerospace Forces and air defense systems, a military-diplomatic source said:

Po kolikáté už?

Reagovat
Svatej

Reagovat
Trand

Zítra bude schůzka ministrů zahraničí EU + Kuleby (a myslím že ještě Gruzie a Moldávie) v Praze. Na programu je dohodnout zákaz turistických víz pro Rusy, země východní a severní Evropy jsou spíše pro. Meanwhile Německo a Francie:

Instead, ministers are expected to simply reach a political deal, in principle, to slow the Russian visa process and make it more expensive. Ahead of the gathering, Germany and France attempted to set the tone, circulating a memo to EU capitals that argued a visa ban would only alienate the Russian people — and exposing fissures between some western leaders and a group of primarily eastern governments.

“While limiting contacts with regime representatives and authorities to areas of vital EU interest, we need to strategically fight for the ‘hearts and minds’ of the Russian population — at least the segments not yet completely estranged from ‘the West,’” Paris and Berlin wrote in the memo, seen by POLITICO.

A tady náhled do obyčejné ruské duše pohledem jednoho z nejlepších reportérů, který dělá pro BBC a je pořád v Moskvě:

Conversation with Russian lady (‘Anna’)

Anna: Russia's future is great.

Me: I'm not so sure.

Anna: Why?

Me: Take sanctions. One consequence - you’re making cars with no airbags.

Anna: We got by without air bags before.

Me: Don’t Russians deserve cars with airbags?

No response.

Reagovat
Čenda

Tvl takze Macrnovi se Schulzem de celou dobu o "hearts and minds" ruskejch občanů? Bych je nakopal do prdele oba dva tvl.

Jinak ta schůze by mohla byt zajímavá, Polsko se určitě bude hodně ozývat.

Nevis, jestli je tam pozvána GB? Vím, že jen ministři zahraničí EU, jen jestli náhodou ho tam nevmáčknou, určitě by se místo u stolu nekde v koute cestou na hajzly našlo.

Reagovat
Trand

Myslím že ne, jelikož je to akce EU a českého předsednictví, takže tam asi pro VB není úplně prostor po posledních letech

Reagovat
Čenda
Reagovat
Rothbard

OT: Fabec, bude diskuze k nové sezóně zimních sportů? Už se to blíží...

Reagovat
fabec1222

jj, první víkend v listopadu začínaj skoky na lyžích

Reagovat
Rothbard

Gorbačov zemřel.

Reagovat
fenixLFC

smrtka si zobrala nespravneho vodcu ruska

Reagovat
Blasphemer

To je hrozné, jak mu naši politici (a nejen oni), přejí upřímnou soustrast. Prý člověk, co dal východnímu bloku svobodu. Přitom na lidi, co tu svobodu chtěli, poslal do Pobaltí, na Kavkaz a do Kazachstánu tanky. Nakonec povolil, aby neskončil jako ten zmrd v Rumunsku.

Mrtvej komouš = dobrej komouš.

Reagovat
roman_tycka

klasicky zapad, jakmile nezažil na vlastní kůži komouše. Měli je tam mít taky, by určitě teď mluvili jinak

Reagovat
Blasphemer

Nejde on o západ, na Twitteru jsem viděl Fialu, Kalouska, Černochovou, Lipavského... mimo politiku třeba Kubala z ČT. Nechápu tohle nostalgické zkreslování historie jen proto, že zdechl. Lítost si fakt nezaslouží.

Reagovat
Trand

Tak za prvý to spousta lidí podle mě neví (i když asi ne ti tebou jmenovaní), že někam poslal tanky. A za druhý oni si to asi vyložili tak, že díky němu se rozpadl SSSR a on se rozhodl na revoluce v mnoha zemích nereagovat a i přes ty negativní stránky ho vnímají asi víc pozitivně než negativně. Nebráním ho vůbec, ale takhle nějak tomu rozumím. Za mě je to kontroverzní postava, udělal nějaké dobré věci a nějaké špatné. Litovat ho nebudu, jeho smrt mě nijak nezasáhla, ale pořád ho vidím asi pozitivněji než spoustu dalších sovětských vůdců. I když chápu že konkurence není moc vysoká no.

Reagovat
Blasphemer

Můžeme připočíst Černobyl a další věci.

Reagovat
Trand

Jo, já souhlasím, ten Černobyl je další věc, bylo jich daleko víc. Nijak si ho neidealizuju.

Reagovat
Blasphemer

Jo, já s tebou nejdu do nějaký konfrontace, jen přihazuju, co mě napadá.

Reagovat
roman_tycka

No tak to taky nechápu. Byl to sice jediný kdo SSSR mohl rozpustit místo dalších potlačování tankama, což je asi pravda, ale v pobaltí na to mají trochu jiný názor. Mně ho taky není líto, stejně jako každýho komouše

Reagovat
kilobyte

Komunisti jsou jako lustr. Když nevisí jsou k ničemu.

Reagovat
Mastný Chobot

Kurňa, na tom Kryme im to pekne horí. To všetko HIMARS?

Reagovat
Mastný Chobot

RIP uhorky

Reagovat
TopinB

uhorky? Tohle meme jsem viděl, ale nerozumím

Reagovat
Mastný Chobot

v 30. sekunde je tam detail na zaváraninové poháre s uhorkami

Reagovat
TopinB

Boha jeho, nevím jestli jsem slepej, blbej, nebo obojí

Reagovat
kiwwi

https://twitter.com/intermarium24/status/1564564852730888194

to je smutne, ako ich nikde nechcu

Kazasi dobre

Reagovat
Mastný Chobot

To mi pripomenulo, ako sme v júni v Gruzínsku kričali po jednom ruskom čurákovi s vlajkou na šiltovke "Sláva Ukrajine". Tiež škaredo pozeral, kokot bravčový.

Reagovat
roman_tycka

paráda, přispěl jsi svým dílem k vítězství.

Reagovat
Svatej

Reagovat
naheCZ

Reagovat
Svatej

https://www.businessinsider.com/ukraine-using-fake-wooden-rocket-launchers-russia-waste-missiles-report-2022-8?utm_source=reddit.com

Něco k tomu, proč Rusove hlásí tolik znicenych HIMARSu, pali rakety za miliony do drevenych replik

Reagovat
Neon
Reagovat
frankiefcb

https://twitter.com/GirkinGirkin/status/1564961473801199621/photo/1 měla by to být mapa požárů z dneška. Ty tři směry jsou hezky vidět, v tom jednom to vypadá na solidní průlom.

Reagovat
Trand

Tam u toho Archangelske se jim měl údajně podařit nějaký menší průlom a mohlo by to teoreticky vést k odříznutí několika ruských jednotek. v oblasti.

Reagovat
Čenda

Což presne so8hlasi s tím, co psali wagnerovci, ne?

Reagovat
roman_tycka
Reagovat
roman_tycka

Aha, ono zo nic moc neznamena, no tak nic

Reagovat
Čenda

Prej jen budou "obtížněji dostupný," neboli dražší. Snad Pobaltí a Polsko jeste zatlačí.

Reagovat
oli9

Ministr zahraničních věcí Ruské federace Sergej Lavrov naznačil Moldavanům, že je jejich země další na seznamu zemí, do nichž bude provedena invaze

ruský vřed musí být prostě zničen.. Tady žádná dohoda není možná....

Reagovat
roman_tycka

Absolutne odtrzeni od reality, rusko uz nema na zadnou invazi a furt by nekam utocili. Moldavie sice nema zadnou armadu, ale podle me by stacilo i to

Reagovat
Svatej

Tohle kurva vyhlásí a nikdo se uz ani nepozastavi?

Reagovat
kilobyte

Všichni asi znají ruskou diplomatickou školu.

https://youtu.be/RGVreEb5m5k?t=136

Reagovat
oli9

V Záporožské jaderné elektrárně musel být dnes v důsledku ruského minometného ostřelování odstaven jeden z reaktorů. Uvedla to ukrajinská energetická společnost Enerhoatom, která je provozovatelem tohoto Ruskem okupovaného zařízení. Kyjev i Moskva se dnes obvinily z provokací, jejichž cílem má být znemožnit na dnešek plánovanou inspekci Mezinárodní agentury pro atomovou energii (MAAE).

Tým Mezinárodní agentury pro atomovou energii (MAAE) se dnes ráno vydal do ruskými silami okupované Záporožské jaderné elektrárny. Podle šéfa MAAE Rafaela Grossiho bude inspekční mise do zařízení pokračovat i navzdory zvýšené vojenské aktivitě v oblasti. Podle Kyjeva od dnešních ranních hodin Rusové ostřelují město Enerhodar u okupované jaderné elektrárny

Čekal snad někdo něco jiného.. Očekávám že je tam stejně nepustí...

Jinák dnes ráno v TV reportáž z prvního školního dne a 40% ukrajinských dětí nemá kam do školy jít, buď bezpečnost nebo jsou zničeny... Ruský svět...

Reagovat
naheCZ

Ravil Maganov, předseda představenstva ropné společnosti, vypadl z okna Ústřední klinické nemocnice ležící na západě Moskvy.

A další padá z okna, v Rusku jsou ty okna nějak nebezpečná...

Reagovat
Blasphemer

Snad ho za sebou aspoň zavřel.

Reagovat
kilobyte

A tady se ukazuje genialita Zemana. Všechny ruské štětky se bojí chodit kolem oken, jenom on to přechcal vozíčkem. Nebo už jste viděli vypadnout z okna vozíčkáře?

Reagovat
thewall

Reagovat
oli9

A jako bonus se nechá zavřít do skleněné kostky

Reagovat
naheCZ

Reagovat
Shevchenko

Jo, ve filmu Pianista

Reagovat
roman_tycka
Reagovat
roman_tycka
Reagovat
thewall

Vždyť těm rusům ty ukrajinské pračky budou k ničemu. Ví vůbec, že nejdříve musí postavit vodovod?

https://twitter.com/Fbeyeee/status/1565227430582931456

Reagovat
Rothbard

Trochu OT: Když se "celý" svět vzájemně obviňuje a nálepkuje, kdo je a kdo není nácek, tak tomu korunu přidal Jakub Železný z ČT:

https://www.sport.cz/clanek/fotbal-ceska-1-liga-ikona-ct-poradne-prestrelila-zelezny-obvinil-vlkanovu-z-podpory-nacismu-fanousci-mu-nyni-spilaji-3590550

Reagovat
kilobyte

Reagovat
Mimalu

No nevím, titulek klasický clickbait, ani v tom tweetu nějakou snahu Vlkanovu onálepkovat nevidím, maximálně v tom vidím lacinou snahu Vlkanovu a ostatní poučit, ale těžko si z toho bude dělat někdo těžkou hlavu. To číslo reálně zneužité nácky bylo a je, většina Evropských klubů se mu z praktických důvodů logicky vyhne.

Reagovat
kilobyte

Už ho změnili. Moderátor Železný upozornil na nevhodné číslo Vlkanovy: Kéž by mu to v Německu vyjasnili

Reagovat
Blasphemer

Taky občas píšu vožralej na Twitter.

Reagovat
oli9
Reagovat
Trand

To asi počítají ty dřevěný no

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Mimalu

Reagovat
Trand

Reagovat
Neon

Reagovat
oli9

Reagovat
Ed_Hazard

Len doplnim, taxiky vraj boli privolane pred Hotel Ukrajina

Reagovat
Trand

Reagovat
TopinB

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
oli9

https://twitter.com/andrewofpolesia/status/1565403447737860099?s=20&t=6wkpUrY55r7k8AsK6ftQNg

Tak určitě. Jebe jim tam dobře. Ale jako obyčejný ruský národ který má info jen z TV musí být fakt hodně hloupý a ovlivněny tou propagandou. Tam už je to zakořeněné po generace

Reagovat
kilobyte

Reagovat
kiwwi

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
oli9

https://twitter.com/WarAgainstPutin/status/1565565419834187776?s=20&t=ajRSqwDRNTdfQ15AdR6UdQ

až do konce tam přijde třešnička na dortu tpc možné jen v Rusku

Reagovat
Čenda

Mne se vic libi to video pod tím, jak manik zvrhne z ty sanitky

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
frankiefcb

Jinak mé menší shrnutí informací k probíhající protiofenzivě, které jsem zaznamenal. Ukrajinské kanály a novináři opravdu ctí informační embargo. Takže větina infa opravdu přichází z ruských zdrojů (některé připouštěly zisky Ukrajinců za velkých ztrát), ale popravdě nic ověřitelného. Na druhou stranu včera tweetoval německý novinář Röpcke toto https://twitter.com/JulianRoepcke/status/1565367468335550469. Samozřejmě se tam do něho ukrajinští novináři pustili (i skeptik Ponomarenko), takže těžko říci. Dále jsem ještě zaznamenal "podivné reakce" českého vojáka (VZ) na tweetru. Zaznamenal jsem na něho otázku, jak to je na jihu je a on odpověděl něco ve stylu, že by to klidně řekl, ale že by mu to nikdo nevěřil, bo se to tak přece nepíše na telegramu.

Upřímně uznávám, že jsem dost nahlodaný tím, jak protiofenzíva úspěšná je. No každopádně zatím pravdu asi znají jenom vojáci a dost ji pevně drží. Tak snad se nepotvrdí pesimistické scénáře a naopak ty optimistické. Protože selhání této ofenzívy může dost nalomit Ukrajinskou morálku a i pozici prezidenta.

Reagovat
oli9

Jako snad si nikdo nemyslel, že to půjde bez ztrát nebo jak po másle. Je jasné, že se objeví i vraky a mrtvoly ukrajinských sil.

Putin včera zadal úkol že do 15. září chce ovládnout a dobít pozice hranic celé donecske oblasti. Takže teď bude veselo

Reagovat
frankiefcb

No že budou ztráty se čekalo. Průser nastane pokud budou velká ztráty a ofenzíva selže, to se pak blbě společnosti vysvětluje no. Myslím si, že tahle ofenzíva byla třeba a dost asi v ní ukáže schopnost Ukrjainského vedení. Ale začínám být trochu skeptik přiznávám. Tak snad to kluci zvládnou a vypráskají ty zmrdy aspoň z Chersonu za Dněpr. P.S: Jsem sice laik, ale i tak mi dochází že vypráskat Rusy za Dněpr je pro další průběh války stěžejní, tím že se uvolní jednotky, které mohou použit na Charkovské a Donbaské frontě.

Reagovat
Trand

To nemůžou v životě zvládnout, vždyť jim chybí snad 50% oblasti a za poslední měsíc jsou jejich územní zisky 460km čtverečních neboli 0,08% celé Ukrajiny. Navíc tam jsou větší města jako Slavjansk, Kramatorsk atd.

Reagovat
oli9

Ale je jen dobře že takové cíle Putler dává a. Zde tlak na armádu, to tam zas nazenku jak na Kyjev a bude z toho jejich průser

Reagovat
kilobyte

Jako ze 3 fotek hodnotit ofenzívu? Řekl bych, že skoro u každé ofenzívy by se dali najít desítky fotek, na kterých by to vypadalo pro ofenzívu špatně.

Útočí do připravených pozic, takže ten začátek bude podle mě pro ně krvavý a dlouhý. I proto asi udělali to informační embargo.

Reagovat
frankiefcb

Jako Ukrajinští novináři mu tam dávali solidní sodu.

Reagovat
TopinB
Reagovat
roman_tycka

Ropcke je trouba. To staci.

Reagovat
Mastný Chobot

https://twitter.com/ostravanda_/status/1565568911692763136

Tragédom z Tribunálu rodený Rus zbúral ich vzdušné zámky. To je neskutočné.

Reagovat
Trand

Podobný vibe jako když lidé ze západu vykládají lidem z východní Evropy, jak byl komunismus super Ale obdivuju ho, jak byl v klidu, já bych to s nimi nedal.

Reagovat
frankiefcb

taky má můj obdiv a jak se mu snaží podstrčit, že Čaputová je nějaká nezvolená diktátorka Nicméně trochu mě překvapilo a zároveň je to jediné, co na těch dezolátehc oceňuji je fakt, že ten za kamerou byl "docela" slušný.

Reagovat
Mastný Chobot

Reagovat
frankiefcb

To je frajer tento Rus za mě.

Reagovat
kilobyte

Nezboural. I kdyby byla v Rusku revoluce, Putina svrhli a udělali demokracii (což asi není možné), tak by ti dezoláti jen řekli, že za to může USA a určitě tím jen chtějí zakrýt fašisty, laboratoře a volby byly zfalšované, atd.

Spíše jim měl místo vysvětlování nabídnout výměnný pobyt. On je proti Rusku, tak utekl na Slovensko. Oni jsou pro Rusko, tak by mohli jít do prdele, teda Ruska.

Reagovat
DelPiero137

Reagovat
TopinB

Tam v té skupině (dav se tomu říkat nedá) člověk nenajde dvě mozkové buňky, ze kterých by se dal vykřesat originální nápad

Reagovat
fenixLFC

zas budme spravodlivi, originalnych napadov maju plnu prdel

Reagovat
TopinB

Nemaj, vždyť jsou všechny převzané od ruské propagandy

Reagovat
Svatej

Borec..

Reagovat
Tombull

Reagovat
kilobyte

Nechtěl bych tam něco vyšetřovat. Já bych se asi neudržel a začal se smát.

Reagovat
roman_tycka

Jo tak ona se v zemi otocila o 180 stupnu. Onijsou fakt v jinym vesmiru s tim lhanim

Reagovat
ACSeRw!n

ted ten Havlicek ?? prej na serveru novinky.cz je 97% diskutujicih pro pad vlady..

Reagovat
roman_tycka

Reagovat
roman_tycka

Nordstream off. Trochu pozde, evropa nejspis zimu prezije a pak nazdar. Mi prijde ze se rusaci teda akorat strelili do nohy.

Reagovat
Trand

Reagovat
Rothbard

Čekal jsem trapárnu, ale jestli je na Václaváku fakt 50-70k lidí.

Reagovat
ACSeRw!n

vypada to tam opticky slusne natriskane no..

Reagovat
fabec1222

Kolik lidí chodilo na ty Anti-Babiš demonstrace? Neříkalu mu tehdá současní členové vlády, že když proti němu demonstruje tolik lidí, tak by bylo vhodné odstoupit?

Reagovat
Blasphemer

daleko víc

Reagovat
Neon

Na Letné bylo přes čtvrt milionu. Ale ta dnešní remoska, čekal jsem o dost míň lidí.

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
oli9

Taky mě to překvapilo, ale tak tam fakt přijeli všichni flastenci.. Ale když vidím tu sposinu tam.. SPD, komunisty.... ale tak aspoň mají právo se vyjádřit. Za komancu nebo v Rusku by je zmlatili a odvezli... To si neuvědomují.. A ty hesla tam...

Pryč z EU, plyn přímo z Ruska,. Trump win a ty sračky to je děs...

Reagovat
fabec1222

Problém může být, jestli se z toho vláda posere, a začne se těmhle sockám podřižovat, podobně, jako to začala dělat Babišova vláda za covidu

Reagovat
vladino10

No neviem, napr na Slovensku pod každým jedným článkom k Ukrajine 99% komentárov za Rusko a podobne, takisto reakcie na článok (lajky, smejuce sa smajlíky) sú v drvivej väčšine protiukrajinske. Ale takýto protest sa teda u nás nepdoaril a tie počty dezolatov na protestoch boli smiešne. Ste ludnatejsia krajina, ale aj tak..

Reagovat
roman_tycka

Nema smysl to resit, proste dezolatum zaplatili autobusy, jinak by do prahy nikdo nejel a proste je to stale zlomek lidi. Na letne bylo 250tis lidi a nic to s nikym neudelalo, takze klid. S nimi nic neudelas a nehnes

Reagovat
Talker

Tak já bych byl v tomhle opatrný. Jasně, core budou dezoláti (včetně těch řečníků), ale pak tam bude spousta lidí, kteří se bojí zimy, bojí se toho, jak vyjdou s penězi. Jim je u prdele nějaká Ukrajina, oni chtějí levný energie, levné pivo, levné potraviny, aby si mohli žít své životy v klidu.

Jakmile jim na to šáhneš, tak to jde do hajzlu. A nemusíš jim na to šáhnout ty, může Rusko, ale ty to máš jako vláda vyřešit. Ony klidně můžou nastat nepokoje a může se to velmi nepěkně zvrhnout. Tam klidně může dojít k nepokojům a vyeskalovat to ještě výrazně výše.

Těch lidí, kteří budou mít problém s nárůstem nákladů statisíce či miliony. Půlka obyvatelstva má pod 30 tisíc čistého, takže ve chvíli, kdy se jim náklady výrazně zvýší, tak jedou na krev.

Reagovat
thewall

Taky bych nebyl v klidu. Těch včerejších 70k je mnohem více než 250k na Letné, protože jde mnohem více o lidi, kteří brzy nebudou mít co ztratit. Významné části společnosti půjde o udržení životní úrovně na jakž takž přijatelné úrovni. Řada těch lidí nemá příjmový polštář nebo úspory, které by jim umožnily ustát větší skok ve výdajích.

Na druhou stranu tam byl můj švagr, který bydlí za Prahou v domě za 15-20 mega a mající celkem šlapající malou firmu. Materiálně za vodou, zkušený, zcestovalý, jazykově vybavený starší chlap, který má "úchylku" pro SPD, Klause, Trikolóru a Putina.

Reagovat
Svatej

... Ale taky znam, dokonce i mlady lidi, co nejsou vubec dementní a volí SPD. Delal jsem co slo, ale to se proste nedá vyhrát, ani datama ani faktama..

Reagovat
Svatej

Tyvole....

Reagovat
fabec1222

Ono spousta těch lidí vydělává i víc jak těch 30 / měsíc. Jenže jejich problém je absolutní neschopnost s těmi penězi hospodařit a něco ušetřit. To jsou prostě klasický lidi z fabrik, který musej mít každý rok nové auto, nejdražší tarify na internet / mobil / TV...všemožné technické vychytávky, zkurvený elektrokoloběžky, segway bez řídítek.. a podobný hovna, a pak prostě za ten měsíc nic neušetří. Do toho se jim pak začnou hromadit různé dluhy, exekuce, a když jim pak někdo šáhne na peníze, tak je průser.

Druhá kategorie jsou pak pochopitelně úplné socky, jenže tam pak máš rozhovor se socko rodinou, a vidíš otec (32 let), matka (30 let), 4 děti a nejstaršímu je 13...Zpravidla nějakej pororozpadlej podědenej barák, matka nikdy nepracující, otec max dělník, nebo na dávkách. Tyhle lidi prostě, ty jsou úplně ztracený, ty by byli v prdeli za každé situace

Já třeba těch 30 za měsíc taky ani nedám, ale se stym životním stylem úplně v pohodě ušetřím každý měsíc několik tisíc

Reagovat
ACSeRw!n

no nevim.. sem si predstavil toho dezolata z fabriky na segwayi..

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
fabec1222

To neni segway, já ani nevim jak se tomu říká, a ani to nechci vědět Taková ta zkurvená jednokolka bez řídítek U nás potkávám docela dost lidí, co pracujou ve Škodovce, a po městě na tom jezděj jak hovada...Nemluvě o debilních dětech na elektrokoloběžkách, u kterejch je jen otázka času, než je přejede nějaké auto, nebo oni na té koloběžce smetou nějakého chodce.

Reagovat
lampas

Aneb jak se říká, ať máš dvacet čistýho, nebo sto čistýho, stejně ti tři dny před výplatou chybí pětikilo

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Blasphemer

Já ti nevím, tohle se říkalo i při těch demonstracích proti covidu. Jak jich je furt víc a víc, bude z toho průser atd.

Včera jich tam bylo samozřejmě nad všeobecný očekávání víc, než se asi čekalo, ale furt si myslim, že se nebude dít vůbec nic. Opravdu si nemyslim, že tahle sorta dezinformátorů a extrémistů z okrajovýho politickýho spektra by dokázala něco zorganizovat, ten včerejšek byl asi tak vrchol, na co se zmohli.

Reagovat
kilobyte

Museli by to aspoň párkrát zopakovat v podobném počtu, aby to mělo aspoň nějakou sílu. A ani potom si nedovedu představit, že by tím něco změnili. Maximálně se jim může povést spojit síly do volby prezidenta (což by ale udělali asi stejně) a teoreticky do sněmovny. Ale ty budou snad za dlouho.

Reagovat
oli9

https://twitter.com/_Roman_Maca/status/1566319200242749440?s=20&t=e4BPw2qt6zTWim0dRD2wsA jao nepopírám že tam bylo hodně chudáku co chtějí elektriku a plyn zadarmo.. Ovšem hodně ruských rublu to podpořilo

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Rothbard

Jako na jednu stranu mě utěšuje to, že tihle organizátoři nemají podle mě takovou sílu, schopnosti, politický charakter osobností, aby tyto protesty/demonstrace proměnily ve větší politický úspěch. Uvidíme za tři týdny, i když jsou to "jen" komunální volby.

Co dost možná vidím jako hrozbu do budoucna, jsou spíše vnitřní rozkoly nad rozdílností v programu u současné koalice a kritiku jednotlivých ministrů/premiéra. Přijde mi, že v poslední době Kuba (JČ hejtman, ODS) kritizuje Fialu - že vláda by měla regulovat ceny energií, že na demonstraci nebyli jen prorusky smýšlející lidé.

Jinak vážně vystřelily ceny potravin tak moc, jak se o tom píše? Stále se dá v akci sehnat vepřové maso do 100 Kč/kg, zelenina/ovoce tam ten nárůst je minimální - v akci banány za 20, broskve 35, květák za 25, brambory do 10, rajčata za 25. I ta neakční cena není nikterak vyšší než před válkou, před únorem. Je jasné, že u o/z do toho hodně mluví sezónnost produktu. Salámy v akci do 20/100g, šunky s 90 % masa kolem 25, jogurty jako floriany/jogobelly kolem 9/ks. Jasně, na druhou stranu tu je olej, mouky, cukr nebo trvanlivé mléko. Pivo třeba u nás v obchodě snad ani nepodražilo.

Jo, problémem jsou PHM, ale věřím, že i jejich ceny se postupně vzhledem k odeznívající motoristické sezóně sníží.

A třeba energie jako plyn a elektřina? Plno lidí má ještě zafixováno, tak ten nárůst nepoznají.

Já jako "největšího" viníka vidím v nízké finanční gramotnosti (a to i u lidí, kteří mají dobré, průměrné či nadprůměrné příjmy). Sleduji tuhle problematiku delší dobu a prostě tohle je obecný problém ve společnosti, kdy velké procento jednotlivců/domácností má úspory max třeba na měsíc až tři a trochu větší nečekaný výdaj (oprava auta, domácí spotřebič) s nimi zamává.

Reagovat
oli9

https://twitter.com/COUPSURE/status/1566083215139508226?s=20&t=WOcERt2RCyK-mVznf5_24Q

Tady pro představu kde to je...

https://twitter.com/AdelinaSfishta/status/1566098627377958914?s=20&t=WOcERt2RCyK-mVznf5_24Q

No četl jsem že za řekou mají 25 tisíc vojáků a spoléhají na zásoby co tam mají ale ty jim Ukrajinci každý den ničí... Tam to bude veselé za pár dnů týdnů

Reagovat
thewall

Ruská filmová škola

https://mobile.twitter.com/DubrovskiyNiko1/status/1566063030600978432?fbclid=IwAR1CO-RVSc0LMcHar7MCUi2yf8BaFhH1hj-ZoGvyolD9VvhfEIiWvVYd6xQ

Zlikvidované ukrajinské komando, které útočilo na jaderku...

Žádná krev, žádné obličeje (hlavně ten poslední mrtvý s nepřirozeně umístěným trsem suché trávy u tváře), nažehlené a čisté uniformy, polohy volené tak, aby chlapci v pohodě vydrželi bez pohybu než je natočí.

Neskuteční dementi, jestli si myslí, že natočili přesvědčivé video.

Reagovat
Blasphemer

Ono se najde dost dementu u nás i v Rusku, co tomu budou ochotni věřit, neboj se.

Reagovat
oli9

Přesně tak. Lidi co věří na to že USA ovládá počasí a při očkování je čipují... Jako je není moc těžké přesvědčit natož když vše spojené s USA je špatné

Reagovat
ACSeRw!n

prisny video

Reagovat
oli9
Reagovat
roman_tycka
Reagovat
roman_tycka
Reagovat
roman_tycka

A ukrajinci nejspis prekrocili reku seversky doneck uvidime na jak dlouho nicmene

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
TopinB

A drunk of Russians

Reagovat
Mastný Chobot

https://www.wsj.com/articles/ukraine-russia-voznesensk-town-battle-11647444734

Ďalší skvelý insight článok od WSJ k situácii na fronte

Reagovat
Neon

https://www.facebook.com/tomak.dvorak/posts/pfbid037pnUbvAgMAViv7Yw3iPsmUiN7vogU2RtjUvh47vgiGeRmeYYVkJMELKGMfJ7MwFrl

vybrané dvě zprávy pro zasmání a jedna pro další důvod pohrdat rusákama:

- Ukrajinci odhalili, jak na sociálních sítích získávají údaje o pozicích ruských vojáků. Vytváří falešné profily ruských krasavic, které potom píšou Rusům a vypráví jim o tom, že je rajcují vojáci. Rusové jim pak sami posílají fotky z bojiště, aby jim dokázali, že jsou „bojovníci“, čímž zároveň díky geotagu prozrazují svoji polohu.

- Podle svědectví z fronty Ukrajinci v minulých dnech „sestřelili“ ruský letoun bez toho, aby vystřelili. Namířili prý na letadlo MANPAD, načež ruskému pilotovi zřejmě v kokpitu zazněl varovný tón a raději se katapultoval.

Podle poradce legitimního starosty Mariupolu Petra Andrjuščenka Rusové rezignovali na vyzvednutí těl zpod trosek domů. Namísto toho je odváží na skládky společně se sutí.

Reagovat
Svatej

Reagovat
Trand

Stremousov oznámil, že referendum o připojení Chersonské oblasti k Rusku bude z bezpečnostních důvodů odloženo

https://twitter.com/Fbeyeee/status/1566722983581859842

A Ukrajinci mají nějaké úspěchy na jihu a i na Donbasu, u Siversku se jim mělo podařit dostat na jednom místě za Severní Doněc a obsadit Ozerne.

Reagovat
oli9

Ruské ministerstvo obrany se snaží nakoupit v Severní Koreji miliony raket a dělostřeleckých granátů pro pokračující válku proti Ukrajině, uvedla agentura AP s odvoláním na poznatky americké rozvědky.

Ať užten plyn vypnou definitivně.. Bude to bolet ale oni nebudou mít příjmy žádné... Než se nechat neustále vydírat a zvyšovat cenu o stovky procent porsd5 dokola. Každému stejně musí být jasné že v prosinci to vypnou tak i tak

Reagovat
Mastný Chobot

UK Defence Secretary Ben Wallace told the UK House of Commons today it is believed 25,000 Russian soldiers have now been killed in Ukraine. In total 80,000+ Russians have been killed, injured or captured in the war in Ukraine so far

A cca 1k dôstojníkov. To sú likvidačné čísla pre modernú armádu za polroka.

Reagovat
frankiefcb

Tak šíří se zvěsti, že tentokrát začala ofenzíva Ukrjainců i v Charkovské oblasti.

Reagovat
Neon

Dneska večer by o tom měl Zelensyj něco říct: https://twitter.com/Leshchenkos/status/1567155056532676609

Reagovat
Mastný Chobot

Vraj to má byť nejaké veľké prekvapko? No, počkajme si

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
kilobyte

No, nevím. Dělat ramena na NATO zrovna v době, kdy většina členů zjistila, že potřebují investovat do výzbroje, není moc chytré.

Jedině snad, že by chtěl Erdogan donutit člen NATO více zbrojit.

Reagovat
oli9

Turek je také v NATO

Reagovat
kilobyte

No a? Útokem na jiného člena by možná o členství přišli. Navíc při napadnutí člena NATO mu mají ostatní členové pomoci. Jako teoreticky by mohli dělat mrtvé brouky, ale to by mohlo být bráno slabošsky. Nikdo by pak NATO nebral pořádně vážně. To si v dnešní době nemůžou dovolit.

Reagovat
Mastný Chobot

Podľa mňa si každý takýto autoritársky honimír 2x rozmyslí, či niečo také chce rozpútať, keď vidí, čo sa deje na Ukrajine. Alebo sa mýlim a využije to na WWIII, no.

Reagovat
Neon

neskočila zas dneska turecká inflace o několik procent nahoru nebo tak něco?

Reagovat
Trand

%Tam už to podle mě nepočítají Oficiální by měla být kolem 80 %, ale podle expertů je reálná až několikanásobně vyšší.

Reagovat
Rothbard

OT: Jak docílím toho, aby URL odkaz nebyl tak dlouhý? Aby to končilo někde za hrozi-recku-valkou? Dík.

Reagovat
Neon

Otevřít to přímo ze stránek novinek a ne z vnějšího odkazu, nebo zkusit odmazat ten kus, kde to přestané dávat smysl a vyzkoušet, jestli i potom funguje, tady je potřeba smazat všechno od křížku dál.

Reagovat
kilobyte

Všechno po tom čísle, co začíná #, můžeš smazat. A nebo můžeš žádat do google "short url" a vybrat web na zkracování url, ale tam nebudeš mít text.

Reagovat
vladino10

Neriešil by som to, doma mu to s infláciou horí tak ako píšu chalani vyššie, musí vymyslieť niečo čím odpúta pozornosť. U nás by to bola maďarská karta/rómovia, v Turecku sú to Gréci. Ak by s takouto ekonomickou situáciou zacal vojnu, je samovrah.

Reagovat
Blasphemer

Jak jsem někde četl - byla by to nejkratší válka v historii, po čtyřech dnech by totiž oběma stranám došly peníze na ní.

Reagovat
TopinB

Ale stále by to nebyla nejkratší válka v historii

https://en.wikipedia.org/wiki/Anglo-Zanzibar_War

38-45 minut

Reagovat
kilobyte

Reagovat
oli9

https://twitter.com/Milan8662/status/1567127139731869697?s=20&t=K0-YcYeqnrQDpxt4XgXG0Q

Asi nejznámější dnešní video

V komentech i překlad toho co se tam říká

Reagovat
Mastný Chobot

to vyzerá na dobrých dedov... šak by stačilo aby ich tí Ukrajinci ubehali

Reagovat
Neon

Snad se to povrdí (protiofenziva u Charkova)

Proruské kanály na platformě telegram kromě toho plní zprávy, že ukrajinská armáda znovu dobyla vesnici Verbivka u Balakliji, kde se nachází rozsáhlý arzenál ruské armády. Další zdroje tvrdí, že Ukrajinci ovládli už i strategicky významnou Balakliju, která měla před válkou téměř 27.000 obyvatel.

Přes Balakliju se přesouvají ruská vojska směrem ke Slovjansku či Kramatorsku v Doněcké oblasti. Vede tudy také silnice k železniční stanici Kupjansk, přes níž se podle BBC přepravuje většina armádního nákladu z Ruska.

https://archiv.hn.cz/c1-67110580-rusko-ma-problem-se-dodavkami-dronu-nicenych-na-ukrajine-tvrdi-britska-rozvedka

Reagovat
oli9

Jj u Verbivky obsadili nějaký jejich sklad zbraní dokonce. + tam odstrelili most a Rusaci z tama prostě zdrhli..

Reagovat
oli9

Balaklija ( charkovska ftonta) je prý už skoro osvobozena, dneska uvidíme. Mela tam být dokonce obklicena ruská speciální jednotka SOBR.

To jsou oni https://nationalinterest.org/blog/reboot/meet-sobr-russias-killer-super-special-forces-unit-176619

Klasicky je tam nechali a ostatní zdrhli.. Uvidíme dnes ráno

Reagovat
Neon

vypadá to, že je fakt obklíčili, už se bojuje o dvě dědiny dál a na nasa FIRMS je nějaký velký požár na východním výjezdu z Balaklije a něco hoří i v Schevchenkově, který je na dostřel železnice, která zásobuje Izjum

https://liveuamap.com/en/2022/6-september-clashes-reported-in-savyntsi

Reagovat
TopinB

to by bylo super!

Reagovat
Rothbard

Šachtar

Reagovat
sokar

https://mobile.twitter.com/nevedimka123/status/1567228697492471820

Cele video z likvidacie ukrajinskeho vysadku v Energodare

to je banda debilov

Reagovat
frankiefcb

to musí být, ale fake. To přece nemohli Rusové dávat za důkaz.

Reagovat
Neon

Reagovat
oli9

Ty Putlerovi dnešní hovna jsem nemá ani smysl dávat a rozmazavat. Lež, lež lež..

Davam zajímavý článek...

https://twitter.com/ilblog/status/1567386980853456897?s=20&t=-nFmPmvaXdbBNp5cAW_1ng

Reagovat
Mastný Chobot

Rusko podľa šéfa Kremľa čelí ekonomickej, finančnej a technologickej agresii Západu, čo krajine spôsobuje isté ťažkosti v niektorých regiónoch a oblastiach priemyslu.

Každopádne, priznáva problémy v niektorých oblastiach priemyslu. Inými slovami, sú kompletne v piči

Reagovat
Blasphemer

Nakonec to bude jak psal Galeev. Dokud je v krámu v Moskvě žrádlo, tak na Ukrajině může chcípat milion ruských vesničanů denně, a Putin vydrží. Až si nebudeš moct v Moskvě koupit mobil, auto nebo si vybrat z pěti druhů jogurtů, tak je konec.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak aj ten koniec je len otázka času... Kiež by to prišlo už zajtra

Reagovat
Svatej

Reagovat
oli9

Su 25 dole

https://twitter.com/WarMonitor3/status/1567443300793155584?s=20&t=Z62dYWQi7csTX4knEf-x6w

https://twitter.com/VitaliyTereshc2/status/1567455028033781770?s=20&t=Z62dYWQi7csTX4knEf-x6w SOBR

Tak to fakt osvobozují

https://twitter.com/WarMonitor3/status/1567449059387899906?s=20&t=Z62dYWQi7csTX4knEf-x6w

Rusaci tam jsou obkliceni a ještě se prý bojuje ale bez šanci... Snad nějaké ty klauny že SOBRu dostanou živé.... Ti pro Putlera cenu mají

Reagovat
Mastný Chobot

to video vzdušného dog fightu je super to je prvý air to air kill, čo som videl v tejto vojne

Reagovat
Trand

Vypadá to tak, jinde ale zas lidi píšou že to jsou dvě ruská letadla a že to první bylo sestřeleno ze země MANPADem. Abych řekl pravdu, tak moc netuším.

Reagovat
thewall

Podstatný je výsledek = -1 ks

Reagovat
Trand

Reagovat
frankiefcb

Měl by to být MANDPAD. Kdyb to byl výsledek dog fight, tak se o tom dle mého bude psát jinak.

Reagovat
TopinB

jsou to ruské letadla, podle průběhu války možná stříleli po sobě.....

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
Blasphemer

Kurva začíná to vypadat fakt dobře.

Reagovat
oli9

Ukrajinské jednotky zasáhly ruskou základnu v Iziumu. Za poslední měsíc na jejich pozice dopadlo už dvacet raket, přičemž ruské PVO nedokázalo sestřelit ani jednu (což okupanti sami přiznávají, byť neoficiálně

Reagovat
Trand

Podle ruských zdrojů postupujou u Balakliji Ukrajinci dost rychle a jsou už před Shevchenkove. (mapa: https://pbs.twimg.com/media/FcC6t3WWYAMOEOS?format=jpg&name=large ). Rusové měli do Shevchenkove povolat rezervy, každopádně to vypadá docela na paniku v ruských řadách.

Reagovat
frankiefcb

No vypadá to přinejmenším zajímavě. Jestli to byl účel, aby se Rusové soustředili na CHerson anebo prostě Ukrjainci zjistili, že je místečko v obraně Rusů a tak to zkusili a zatím to vychází.

Reagovat
oli9

sami to nečekali. Je tam pěkný chaos. Prdel bude až přijdou k řece

Reagovat
Blasphemer

Solovjov řekl, že z dění na frontě začíná být nervózní. To už je těch dobrých zpráv nějak moc najednou.

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
thewall

Takto nevypadá vedení země a armády, která vítězí a vyhlíží světlé zítřky

https://twitter.com/carlbildt/status/1567091333986140161

(video asi ze cvičení Vostok 2022)

Reagovat
oli9

Jj tam se nebaví nikdo s nikým. No Rusko už je taková Korea s Kimem.. Putler je nejlepší hokejista, voják, generál, lovec, financni poradce. Obchodník... A je to jen dobře, jelikož každý se bojí a on rozhoduje takže ty kroky nejsou logické nebo dobré ale unahkené a jen jeho

Reagovat
thewall

Nejsem odborník na řeč těla a mimoverbální komunikaci, takže čiště laicky:

Gerasimov mi přijde jako úplně v háji. Působí na mne jako vystrašený člověk, který ví, že skončil, jen neví, jak ten jeho konec bude vypadat (od soft verze, kdy pouze opustí mocenské struktury až po hard verzi, kdy přijde o život). To je hlava armády velmoci?

Putin vypadá, že by Gerasimova nejraději osobně uškrtil. Absolutní odstup a pohrdání.

Šojdu vypadá jako strejda, který si cestou z knihovny omylem oblékl uniformu...

Tam není žádný soulad a nic vzájemně pozitivního. Což na mne působí vysoce pozitivně

Reagovat
Trand

https://twitter.com/mprahWeb/status/1567096137076641792

A tady jim Putin říká něco ve stylu "Nojo hoši, musíte zamakat nebo skončíte v gulagu" a oni se tomu smějou ze slušnosti a pak jim dojde, že si nedělá srandu

Reagovat
thewall

Nejlepší na tom je, že k tomu hoši plnou parou směřují

Reagovat
TopinB

Ten Šojgův smích jak zmrzl

Reagovat
Trand

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
kilobyte

Tím dalekohled kouká na své věrné podřízené na druhé straně stolu?

Reagovat
Trand

Erdogan: “I can clearly say that I do not find the attitude of the West [towards Russia] to be correct. Because there is a West that follows a policy based on provocation."

“The West shouldn’t take a country like Russia lightly. You are doing it wrong”

Reagovat
Blasphemer

Ten se k Rusákům taky staví každej den jinak, podle toho jak se vyspí asi, mi přijde.

Reagovat
thewall

Takže stejně jako vždy a jako ke všemu a každému (Rusko, EU, USA, ....)

Reagovat
kilobyte

Hraje to na všechny strany, aby z toho pak mohl v každém kroku těžit.

Reagovat
oli9

on je kokot. On není s nikým jen vždy využije co je nejlepší pro něj.. Ale kdyby radši držel hubu

Reagovat
Blasphemer

https://twitter.com/vorobyov/status/1567483459215441920

Shrnutí článku gen. Zálužného o pokračování války v roce 2023.

Reagovat
thewall

Zajímavé.

Vyřešení klíčového bodu Zalužného je řešením války i obnovy UA.

Ruské ostřelování území UA musí být buď zneškodněno obrannými systémy (běžné rakety a střely) nebo musí dojít ke stavu, kdy Rusové ztratí schopnost nebo motivaci vypouštět tyto střely (běžné rakety a střely plus hypersonické střely).

Reagovat
frankiefcb

Jinak těch videí z tanků, co vjíždějí do osobobozených vesnic v Charkovské oblasti je čím dál více. Ono se jim to tam opravdu extrémně zhroutilo a Rusové opravdu prchají a zanechávají za sebou techniku.

Reagovat
Neon

https://twitter.com/andrewofpolesia/status/1567496952522186759?t=p35V74qYbDrw19i27Ii-hA&s=19

asi je tam hodně velká panika, s takovou už ani Ukrajině nebude potřebovat v říjnu výbavu, kterou si budou kupovat na základě lend and lease z USA

Reagovat
oli9

hlavně až dojedou k řece u Chersonu tak tam bude odstavné parkoviště

Reagovat
Svatej

Krásný zprávy posledních dní

Reagovat
Trand

https://twitter.com/TarasBerezovets/status/1567508688830619651

Další vesnice nebo aspoň její část osvobozena Nova Husarivka, jižně od Balakliji.

Reagovat
oli9
Reagovat
Mastný Chobot

Dúfajme, že to od Rusov nie je podobná taktika ako od Ukrajincov na začiatku vojny. Nechať protivníka natiahnuť zásobovacie trasy a potom ho zo zaistených pozícií začať ničiť. Predsa len, Rusi tie územia už držali dosť dlho, aby tam dokázali vybudovať aspoň akú-takú obrannú infraštruktúru.

Reagovat
Trand

Girkin píše, že Rusové v Balakleji měli vojáky DNR/LNR a pak ty speciální jednotky SOBR (něco jako SWAT), kteří neuměli pořádně používat těžkou techniku a neumí komunikovat s dělostřelectvem. Já jsem většinou taky opatrný, ale tady si myslím, že tohle je regulérní průlom na místě, kde Ukrajinci našli slabé místo Rusů a žádná ruská taktika v tom není. Ukrajinci je překvapili svou rychlostí.

Reagovat
oli9

taky si to tak myslím. Navíc oni to držely jako že se tam zakopaly ale tam žádné akce krom dělostřelectva nebyly. Jinak jak známe rusáky tak oni zasobují převážně po železnici . A jak jsme viděli poslední 3 týdny tak jim bouchal jeden sklad za druhým. Jak jim někde narušíš železnici tak jsou v háji. Já od nich nečekám nic než chaos a pak bohužel zas to někam napálí KALIBR do ukrajinského města do obytné čtvrti někam ...... aby se pripomneli

Reagovat
oli9

Jinak už máme dávno nad 1500 komentů a hlavně pro telefony už je to pomalu naprd... tak jdeme pomalu dál na další frontu

nová diskuze : https://www.eurofotbal.cz/clanky/predstavujeme-mesta-eura-2012-doneck-184655/#forum

díky všem že jsme už půl roku aktivní

Reagovat
roman_tycka

Reagovat
roman_tycka

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
kvasha16

Reagovat
Svatej

omg a já proč se neobjevují další komentáře už tři dny

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele