Představení účastníků ME 2012 - Portugalsko

03.06.2012, 13:14
Profily, historie
Zaujalo nás
Pokračujeme skupinou B, dalším z adeptů na postup z ní a třeba i na celkový triumf je tým Portugalska. Ronalda a spol. ale čeká velmi těžká práce, musí se vypořádat s Německem, Dánskem a Nizozemskem.

Historie

Asi tak jako Holandsko, i Portugalsko si postupnými kroky získalo dobré jméno ve světě fotbalu, ač nepatří počtem obyvatel mezi velikány. Právě naopak, je to trpaslík. První zápas se hrál v Portugalsku v roce 1888. Ale trvalo to až do roku 1914, kdy konečně vznikla fotbalová federace s názvem União Portuguesa de Futebol. V roce 1921 se pak hrál první mezistátní zápas a hned z toho byla prohra se sousedním Španělskem (1:3). V roce 1923 přišel vstup do FIFA a rok 1928 znamenal postup do čtvrtfinále na OH. Trvalo to ale 30 let, než se začalo o Portugalsku mluvit. Snad jen v roce 1950 se svět podivil rozhodnutí odmítnout nabídku na start na MS v Brazílii, ze kterého bylo vyřazeno Turecko. Až na konci padesátých let se objevila Benfica a s ní Eusébio. Byl to právě on, kdo na MS 1966, hraném v Anglii, dal 9 branek, stal se králem střelců a mimo jiné obrátil nepříznivý vývoj zápasu s Korejskou LDR z 0:3 na 5:3, když sám dal 4 branky. Třetí místo je historickým úspěchem, stejně jako jmenování Eusébia nejlepším fotbalistou Evropy o rok později.

Až v osmdesátých letech se podařilo trochu přiblížit tomuto zlatému období portugalského fotbalu, nové generaci na čele s Neném a Ruiem Jordãem, a především geniálním Paolo Futrem. Hned první start na ME v roce 1984 znamenal postup do semifinále, kde v nezapomenutelném zápase podlehli Portugalci 2:3 domácí Francii. MS 1986 v Mexiku pak bylo zklamáním. Sice tu byla výhra nad Anglií 1:0, ale brankář Manuel Bento si zlomil nohu a bez něj to nešlo. Prohry s Polskem a Marokem znamenaly návrat domů. Jména jako Luís Figo, Fernando Couto a Rui Costa se pak vážou k dalšímu období úspěchů. Zlaté medaile z MS juniorů v letech 1989 a 1991 jsou toho důkazem. Bohužel ani tato generace vynikajících fotbalistů nedokázala naplnit očekávání a Portugalsko na svůj den stále čeká. Nedočkalo se ani na MS v Asii, kde neprošlo ani základní skupinou.

Obrovské naděje se do reprezentace už s Cristianem Ronaldem v kádru vkládaly na Evropském šampionátu 2004, domácí výběr tam sice došel až do finále, tam ale nestačil na úporně bránící Řeky. Poslední krok neudělalo Portugalsko ani na MS v Německu. V semifinále tehdy prohrálo s Francií a zápas o třetí místo s Německem pro něj již velkou motivaci neznamenal. Na minulém Euru se pro změnu parta kolem Cristiana Ronalda loučila se šampionátem už po čtvrtfinále. A na posledním velkém turnaji - mistrovství světa 2010 - opět nenaplnila očekávání. I díky výhře 7:0 nad KLDR sice prošla do osmifinálových bojů, tam ale nestačila na pozdějšího vítěze ze Španělska. Tak že by teď, konečně?

Trenér: Paulo Bento

Klíčovým trumfem v cestě za historicky prvním zlatem by pro Portugalce mohl být Paulo Bento. A to přesto, že je ze všech šestnácti koučů, kteří cestují na Euro, vůbec nejmladší. Dvaačtyřicetiletý trenér sice nemá na svém kontě žádný větší úspěch, pod jeho vedením se ale Seleccao až nevídaně zvedli a doufají, že teď přichází jejich čas.

Ještě jako hráč měl Bento spíše defenzivní úkoly, na postu staženého záložníka se propracoval do špičky ve své zemi, což mu vyneslo angažmá v obou velkých lisabonských klubech. Do profesionálního fotbalu ale nahlédl v dresu Estrely Amadory, přes Vitórii Guimaraes pak došel až do Benfiyy. Z ní odcestoval na čtyři roky do Španělska, aby hrál tamní nejvyšší soutěž a s Oviedem každoročně bojoval o záchranu. Na poslední čtyři roky kariéry se pak Bento vrátil zpět do Lisabonu, ovšem nikoliv už do jeho červené části, nýbrž do té zelenobílé, hrál za Sporting.

V reprezentaci odkopal celkem pětatřicet utkání, přičemž zahrál si i na několika velkých turnajích. Úspěch ale pochopitelně neslavil, stejně jako celé Portugalsko. Bez zajímavosti rozhodně není fakt, že Bento byl společně se svými dvěma spoluhráči na pět měsíců z reprezentace vyloučen, stalo se tak po semifinálové prohře na mistrovství Evropy 2000 z důvodu špatného chování.

Trénovat začal Bento prakticky okamžitě po konci své hráčské kariéry, a to právě tam, kde naposledy působil coby hráč, tedy ve Sportingu - konkrétně u juniorky. S tou hned ve své první sezoně vyhrál portugalský titul, všem tak bylo jasné, že půjde výš. A tak se stalo hned v následující sezoně - když byl ze Sportingu odejit José Peseiro, další volba padla právě na talentovaného a stále se učícího Benta.

Rozjezd dalšího ligového ročníku měl sice Sporting dost pomalý, ve druhé polovině sezony se však neuvěřitelně zvedl a dokončil soutěž na druhém místě, navíc se slušným náskokem na městského rivala. S Bentem vládla všeobecná spokojenost, Sporting byl velmi chválen za systém zapracovávání mladíků do A-týmu, se znalostmi s jejich vedením jim dával Bento hodně šancí.

Další sezona byla ještě úspěšnější, Sporting až do posledního kola bojoval o titul s Portem a přestože nakonec o bod za svým konkurentem zaostal, vzhledem k výhře v poháru a následně i Superpoháru mohl ročník 2006/2007 hodnotit velice úspěšně. Stejně tak ten další, jelikož z toho byla další druhá příčka, k tomu navíc výhry nad Benficou a Portem v semifinále, respektive finále portugalského poháru a další trofej.

Bento zlomil ve Sportingu několik dlouholetých klubových rekordů, a tak nebylo divu, že po něm chtěl sáhnout Manchester United, který hledal náhradu za odcházejícího dalšího Portugalce Quieroze z postu asistenta Alexe Fergusona. Quieroz mimochodem odcházel k portugalské reprezentaci... Bento odmítla ihned znovu vyhrál na úvod sezony Superpohár, čímž se stal druhým nejúspěšnějším trenérem Sportingu v historii, lepší byl pouze legendární Josem Szabo.

Ovšem byl to Bento, kdo jako první dovedl Sporting do základních skupin Ligy mistrů, ba co víc, pod vedením kouče s přezdívkou Papa-Taças (volně přeloženo jako "pojídač trofejí") se navíc probojoval až do osmifinále. Tam sice nestačil na Bayern celkovým skóre 1:12, přesto to byl pro zelenobílé obrovský úspěch. Sportingu ale pomalu začala docházet šťáva, nespokojenost fanoušků s nepříliš ofenzivním stylem hry se stupňovala, což moc dobře viděl i sám Bento a rozhodl se skončit.

Už po necelém roce byl však Quieroz odvolán z funkce trenéra národního týmu, na jeho místo přišel Bento a okamžitě se začaly dít věci. Začal důležitou kvalifikační výhrou nad Dánskem, Portugalci pak v přátelském utkání rozprášili úřadující mistry světa a velké rivaly ze Španělska. Bento si navíc zjednal pořádný respekt, když z týmu vyhodil nespokojené a pohodu v kabině narušující hráče - Carvalha s Bosingwou. A i když se z kvalifikace nakonec nepodařilo postoupit z prvního místa, baráž zvládli Ronaldo a spol. na jedničku a jedou na Euro. Tam se nejlépe odhalí trenérské kvality Paula Benta, muže, kterému všichni v Portugalsku věří.

Hvězda: Cristiano Ronaldo

Byl na tomto místě představen už před před čtyřmi lety (mistrovství Evropy 2008) i před dvěma (mistrovství světa 2010). A jestliže už tehdy byl největší portugalskou hvězdou, teď o tom nemůže být sebemenších pochyb. V dresu Realu září, je jedním ze dvou nejlepších fotbalistů světa a společně s Argentincem Messim láme všechny střelecké rekordy.

Například letos zaznamenal Ronaldo neuvěřitelných čtyřicet šest ligových tref, dalších deset přidal v Lize mistrů, třikrát se trefil ve španělském poháru, jednou v Superpoháru. To dává dohromady šedesát zásahů během jedné sezony, přičemž zápasů Ronaldo odehrál pětapadesát. Messi byl sice letos individuálně ještě o něco lepší, přesto jsou tato čísla fantastická. A Ronaldo má konečně na své straně také týmové úspěchy, s Bílým baletem ovládl s rekordním počtem bodů (100) domácí ligu. Ronaldo si navíc připsal ještě jeden rekord, v lize se trefil do sítě všech devatenácti protivníků, což se ještě nikdy nikomu v Primera División nepodařilo.

Je mu stále pouze sedmadvacet, a to už je to přitom devět let, co jako mladíček vtrhl do Premier League a v dresu Manchesteru United se postupnými kroky vypracoval mezi největší hvězdy fotbalového světa. Po třech titulech v lize, jednou výhrou v Lize mistrů a dalšími poháry z domácích soutěží však cítil potřebu nové výzvy, a tak se za rekordní částku osmdesáti milionů liber stěhoval do Madridu.

V prvních dvou sezonách dával góly, ale s Realem slavil pouze jedno vítězství v poháru Copa del Rey, jinak se musel vždy sklonit před Barcelonou. Letos se vše obrátilo, a to hlavně Ronaldovou zásluhou. Konečně velkého rivala porazil (sám rozhodl klíčový ligový duel na Nou Campu) a hodlá v tom pokračovat. A tak už mu chybí jen velký úspěch s reprezentací.

V té je Ronaldo kapitánem už od roku 2007, až v posledním období se však zdá, že se dostává do role skutečného lídra. V národním dresu zatím nikdy naplno neukázal svou extratřídu, v devadesáti zápasech nasbíral "jen" dvaatřicet branek. Jenže všechno bude zapomenuto, pokud dotáhne Portugalsko k titulu. A věřte, že Ronaldo je připraven to dokázat.

Předpokládaná sestava

Rui Patrício - João Pereira, Bruno Alves, Pepe, Fábio Coentrão - Raul Meireles, Miguel Veloso, João Moutinho - Nani, Hélder Postiga, Cristiano Ronaldo

Rui Patrício se letos vypracoval mezi nejlepší světové gólmany a i když první polovinu kvalifikace odchytal Eduardo, neotřesitelnou jedničkou je pro šampionát Patrício. Po odchodu Bosingwy s Carvalhem z reprezentace tlačí Portugalce bota na postu pravého obránce, João Pereira je sice už osmadvacetiletý, avšak národním týmem prakticky nevyzkoušený bek. Další tři místa v obraně zaujmou Bruno Alves, Pepe a Fábio Coentrão. Vedle Meirelese s Moutinhem se podle původních plánů měl postavit Carlos Martins, toho ale z nominace vyřadilo zranění, a tak jeho místo pravděpodobně připadne Velosovi. Klíčem k portugalskému úspěchu na šampionátu je výkonnost obou křídel. Nani s Cristianem Ronaldem prostě musí zářit, pokud chtějí konečně dosáhnout na zlato. Nejisté je pak obsazení postu jediného hrotového útočníka, o toto místo se poperou Hélder Postiga a Hugo Almeida.

Kvalifikace a příprava

Už jsem to nakousl výše v tomto článku, cesta Portugalska na mistrovství Evropy byla pořádně trnitá. Po domácí remíze s Kyprem a porážce v Norsku byl odvolán kouč Carlos Quieroz a na jeho místo dosazen Paulo Bento. Okamžitě přišlo zlepšení, Portugalci vyhráli pětkrát v řadě, jenže příliš neztrácelo ani Dánsko. Do závěrečného vzájemného souboje tak šly oba týmy s šestnácti body na kontě, remíza ale stačila k postupu z prvního místa reprezentaci Seleccao. Jenže zápas zvládli mnohem lépe Dánové, vyhráli 2:1 a slavili, zatímco Portugalsko čekalo na los soupeře pro baráž. Tím nakonec byla Bosna a Hercegovina a úvodní bezbranková remíza na příšerném trávníku v Zenice dávala větší šance týmu Paula Benta. Domácí odveta se pak zařadila mezi nejlepší zápasy portugalské historie, snadnou cestu za postupem řídili dvěma góly Ronaldo s Postigou. Po výsledku 6:2 tak Portugalci splnili cíl - postoupili na Euro.

Příprava ovšem nezastihla Seleccao v dobrém rozmaru, Portugalsko odehrálo tři zápasy, jenže ani jednou nevyhrálo! V únoru remizovalo s Polskem, stejně dopadlo také květnové klání s Makedonií a včera z toho byla dokonce porážka 1:3 od Turecka. Nejvíc straší Benta ofenziva, pokud i na šampionátu vstřelí jeho svěřenci ve třech duelech pouze jeden gól, pravděpodobně se rozloučí už po skupině.

Program zápasů - skupina B

09.06.2012
20:45
Německo
1:0
Portugalsko
Lvov
13.06.2012
18:00
Dánsko
2:3
Portugalsko
Lvov
17.06.2012
20:45
Portugalsko
2:1
Nizozemsko
Charkov

Konečná nominace

Brankáři
Datum nar.
Klub
Beto
01.05.1982
CFR Cluj
Eduardo
19.09.1982
SL Benfica
Rui Patrício
15.02.1988
Sporting CP
Obránci
Datum nar.
Klub
Bruno Alves
27.11.1981
Zenit Petrohrad
Fábio Coentrão
11.03.1988
Real Madrid
Ricardo Costa
16.05.1981
Valencia CF
Miguel Lopes
19.12.1986
SC Braga
Pepe
26.02.1983
Real Madrid
João Pereira
25.02.1984
Sporting CP
Rolando
31.08.1985
FC Porto
Záložníci
Datum nar.
Klub
Custódio
24.05.1983
SC Braga
Raúl Meireles
17.03.1983
Chelsea FC
João Moutinho
08.09.1986
FC Porto
Nani
17.11.1986
Manchester United
Ricardo Quaresma
26.09.1983
Beşiktaş JK
Rúben Micael
19.08.1986
Real Zaragoza
Miguel Veloso
11.05.1986
Janov CFC
Hugo Viana
15.01.1983
SC Braga
Útočníci
Datum nar.
Klub
Hugo Almeida
23.05.1984
Beşiktaş JK
Nélson Oliveira
08.08.1991
SL Benfica
Hélder Postiga
02.08.1982
Real Zaragoza
Cristiano Ronaldo
05.02.1985
Real Madrid
Silvestre Varela
02.02.1985
FC Porto

Autor: Michal Hruška

Komentáře (379)

Přidat komentář
EL Gringo

padnu v skupine

Reagovat
Neuro

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
tulen

Reagovat
penepi

Reagovat
-Carles-

Reagovat
tomasinho

Doufám.

Reagovat
Kenneth

To je hejtu. Snad vám všem zavřou papulky.

Reagovat
Neuro

remízují s Makedonií, prohrají s Tureckem a chtějí se rovnat s Německem nebo Nizozemskem?

Reagovat
Kenneth

Počkáme si na ME. Nějaké přáteláčky mě nezajímají.

Reagovat
smazaný uživatel

remizovali s Kyprem, prohrali s Norskem a Danskem. Lepsi?

Reagovat
One-Real

demence, Nemecko padlo se Svycarskem a Nizozemsko s Bulharskem, co reknes ted?

Reagovat
Infi

že jsou na tom taky celkem špatně

Reagovat
Infi

a neprojde ani jeden přes ČF

Reagovat
Neuro

že prostě fanoušci Realu jsou vážně vesměs všichni stejní něco se napíše co se jim nelíbí a už do toho tahají jemné nadávky (to tvoje "demence".. Švýcarsko je fotbalově někde jinde než Makedonie no..

Reagovat
One-Real

ty si z toho vybiras jen to co chces, napises ze Portugalci padli napr s Tureckem, tak reaguju ze Nemci padli se Svycarama a Nizozemci s Bulharama..to je naprosto obdobna situace a to demence nemela bejt nadavka, ale pokud u jednoho tymu pocitas s jednou veci na zaklade jedne skutecnosti a u druheho tymu tu obdobnou skutecnost proste prehlizis, tak to je jen diagnoza a jeste do toho preletes klubovou prislusnost

Reagovat
Neuro

nebo jinak.. kdyby Argentina s Messim prohrála s někým slabším tak by to bylo všude.. antimesiášové z Realu by se utloukli nadávkama na něj že to neumí atd ale když prohraje "taky nejlepší hráč světa" s někým o X tříd slabším tak je to vlastně dobré a povzbudí je to možná že jsem v tomto směru zaslepený Ronaldem ale to jen protože vidím věčně ty nadávky "až Messi něco vyhraje s nároďákem" atd atd přitom Ronaldo má taky tu samou krizi a v nároďáku hraje taky "nic".. kdyby Německo mělo nejlepšího hráče světa taky by na ně kladli lidé nároky že vyhrají aspoň nad Turky nebo tak..

Reagovat
One-Real

sorry, ale tohle je hrozna kraviny..takze vlastne nesnasis Ronalda a kvuli tomu shazujes cely Portugalsko a jeste hazes vsechny do jednoho fanousky Realu do jednoho pytle

Reagovat
Neuro

né že ho nesnáším ale prostě nesedí mi jen no.. ale takhle víc Portugalců (Pepe, Meireles).. a fanoušky nehážu do jednoho pytle ale ne jednou mi nějaký fanda Realu nadával jen tak protože jsem napsal něco jiného než on.. ale to je i u Barcy (prostě u týmů s největším počtem fanoušků bude i nejvíc debilů co je jasný to neřeším).. můj názor je prostě takový že Portugalsko i když je táhne Ronaldo nepostoupí protože na to prostě "nemají".. proti Německu je to jasné a proti Nizozemsku by potřebovali hodně štěstí (třeba zkusí Chelsea styl)

Reagovat
smazaný uživatel

hele já včera v FMku s Irskem taky prohrál všechny přáteláky před Eurem a nakonec jsem došel až do semifinále, kde mě těsně vyřadila Anglie...to se takhle dopřředu nikdy nedá 100% odhadnout

Reagovat
smazaný uživatel

JJ a hlavně v FM, kde je finále MS Honduras - Makedonie a euro vyhraje Skotsko, kdy ve finále porazí Polsko 7:0, a to i přesto, že prohrál na střely na bránu 7:18

Reagovat
Infi

talentovaná skotská brankářská škola, nic nenaděláš

Reagovat
smazaný uživatel

nic takovýho se mi teda snad nikdy nestalo skoro vždycky vyhrajou favoriti

Reagovat
fantomas

Jj, ale stává se, že do semifinále proniknou Norové nebo tak no..

Reagovat
smazaný uživatel

no jako je pravdě, že oni i ti moji Irové jsou celkem zvláštní úkaz

Reagovat
fantomas

Ale tak to je pod tvym vedenim, to asi neni nic neobvyklýho.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak mně se stávají takové srandy. Např. ve třetí sezoně sestup Sparta, Slavia. Real vyhraje v semifinále LM na Old Trafford 5:0 a v odvětě doma prohraje 0:7 atd.

Reagovat
miky10

Máš to stáhnutý s bugem.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak já to hraju, jen když někde dlouho jedu vlakem nebo autobusem, tak mě to netrápí, aspoň je sranda. Další fm si ale koupím originálku, to budu hodně jezdit, tak si budu hrát, ale má výhra s Barcou 8:0 nad Realem ve finále LM není bugem

Reagovat
miky10

No...

Reagovat
Filipow

Hehe, looser. Já je jednou vydrtil 10:0.. A držení míče 96 ku 4%.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
tulen

nejde o hejtovanie, ale o to, ze proste Nemci a Holandania su proste niekde inde

Reagovat
EL Gringo

uz aj Dáni su lepsi momentalne..

Reagovat
Kenneth

Reagovat
tulen

Dani su sympataci, ale lepsi ako Portugalci nie su, keby sa Portugalcom podarilo urobit z tych kvalitnych hracov kvalitny tym tak budu velmi vysoko, ale zatial im to nejak nejde, preto su podla mna horsi ako Holandania a Nemci

Reagovat
smazaný uživatel

Proč hejtu? Nejsou sympatičtí prostě, nelíbí se mi jejich repre dlouhodobě, nevidím důvod, proč bych jim vedle 3 sympatických repre měl přát Co je na tom za hate?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Diego2

Reagovat
smazaný uživatel

Presne tak, Portugalsku sa da priat len velmi tazko a ja osobne to urcite nedokazem, ci uz s Ronaldom alebo bez neho.

Reagovat
smazaný uživatel

hejt To je jak to mistejk

Reagovat
Kenneth

Taky ti nenadávám za tvoje prznění češtiny.

Reagovat
smazaný uživatel

Čím ji przní?

Reagovat
frankiefcb

snad jo. byla by prdle postup Dánska a Portugalska

Reagovat
Infi

těžko, jsou to prostě dřeváci

Reagovat
Kenneth

Co je potom česká reprezentace?

Reagovat
Infi

horší dřeváci

Reagovat
Kenneth

aha

Reagovat
smazaný uživatel

nejtechničtější tým Evropy a dřeváci ?

Reagovat
Kenneth

Nebudeme zas přehánět.

Reagovat
Infi

nejtechničtější dřevácký tým v Evropě? dál s kompromisem nejdu

Reagovat
Honza Matoušek

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Infi

Reagovat
Cipinho

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Al Capone

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
frank

Pravděpodobně ano, ale doufám v opak, který by se rovnal malému zázraku.

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
-Carles-

Ich obrana zatiaľ pôsobí veľmi komicky, pokiaľ sa smerom dozadu nezlepšia, nebudú mať na postup zo skupiny šancu. Čiže len tak ďalej

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
smazaný uživatel

jasný vítěz !

Reagovat
penepi

4. miesto v skupine.

Reagovat
tomasinho

Reagovat
EL Gringo

Reagovat
smazaný uživatel

nebudu vůbec překvapený, pokud nevyhrají ani jeden zápas. Fakt jsou asi podle posledních výsledků největší adept na poslední místo ve skupině. Němci a Nizozemci jsou mnohem lepší a s Dánskem mají v posledních letech hodně špatnou bilanci.

Reagovat
smazaný uživatel

Mají strašně těžkou skupinu, na to jakou mají zrovna formu. Tipuju si taktéž, že se jim nepodaří postoupit ze skupiny.

Reagovat
smazaný uživatel

Vidím je na postup spolu s Němcama.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
jenage

Reagovat
exse

Su hodně zvědavej jak tahle skupina dopadne, osobně čekám a přeju si postup Německa a Dánska.

Reagovat
smazaný uživatel

Těm absolutně nepřeju Snad nepostoupí ze skupiny. CR

Reagovat
smazaný uživatel

Všem 4 týmům v této skupině přeji výhru celého EURA

Reagovat
Rišan

To je sympatickej hlas prostej zaslepenosti a nenávisti!

Reagovat
-Carles-

1. Nemecko

2. Dánsko

3. Holandsko

4. Portugalsko

Reagovat
exse

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

radši takhle:

1) Holandsko

2) Portugalsko

3) Dánsko

4) Německo

ještě bych přežil výměnu Dánska s Portugalskem

Reagovat
Rišan

Zase jeden němcožrout! Na základě čeho troubo soudíš, že Němci historicky vůbec nejúspěšnější tým Evropy skončí čtvrté? Samozřejmě se to může stát, ale zasvěcení (sázkové kanceláře aj.) i laici jako já to pokládají za velmi nepravděpodobné.

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
havrys99

Bez pořádnýho hroťáka a obrany nemůžou uspět. I Dánsko je porazí...

Reagovat
frankiefcb

nemyslím si, že by obrana byla nějak špatná. Alves, Pepe, Coentrao jsou světoví obránci a Perreira taky není žádná sračka. Dokonce si myslím, ež je lepší než Nizozemská a na stejné úrovni s Německou.

Reagovat
havrys99

Nebyla v přípravě zrovna nejistější, ale na Euru to může být všechno jinak. Ale v útoku (přímo hrot) se nemůžou s ostatníma rovnat.

Reagovat
Darren Fletcher

ako som vcera napisal, dnes som uz stavil...aj ked napokon iba 5 eur, kurz 17, portugalsko vitaz eura. mozno motyka vystreli

Reagovat
Al Capone

Strasně jim přeji aby zavřeli huby všem ubohým haterům, ale po včerejším výkonu jim věřím ještě o něco míň. Sice pěkný fotbal, ale to zahazování šancí...

Reagovat
-Carles-

Tiež sa považuješ za úbohého hatera, keď ti je nejaká reprezentácia nesympatická?

Reagovat
Al Capone

ale nemusím to zmiňovat v každém článku o euru

Reagovat
smazaný uživatel

Všichni nemají Portugalsko rádi, protože tam hraje Ronaldo. Jakýkoliv jiný důvod je lež

Reagovat
frankiefcb

Mně třeba vadí nejvíc Nani, ale když vezmu Němce a Nizozemce, tak mi furt vycházejí jako sympatický tým.

Reagovat
smazaný uživatel

Mně tam příjde nejsympatičtější Meireles, z těch co znám (nesleduji portugalskou ligu), což značí, že je něco špatně

Reagovat
-Carles-

Ja mám pocit, že Portugalsku tu fandí len malá skupinka fanúšikov Realu.

Reagovat
Al Capone

a nefandí zbytek EF

Reagovat
smazaný uživatel

Protože k tomu nemají důvod...

1) Nedávná historie - Brazilci v jejich repre, kteří přijeli, zahráli si a odjeli zpátky do Brazílie.

2) Nesympatičtí hráči - Pepe, Quaresma, Nani, nikdo extra sympatický - max CR za dobu, co je v Realu a Moutinho s Velosem.

3) Portugalci jako národ mi přijdou relativně nesympatičtí taky.

Nic pozitivního není...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
frankiefcb

Na tuhle skupinu se strašně těším. To bude takový balzám po těch nervech, co budou v předešlém dnu.

Reagovat
havrys99

Reagovat
Al Capone

Právě tato bude na nervy

Reagovat
frankiefcb

já vyloženě nikomu nefandím. a doufám, ež si ji budu užívat stejně jako na minulém ME skupinu smrti (Nizozemci, Frantíci, Italové a Rumuni).

Reagovat
Al Capone

to já zase ano, na čechy se podívám, ale budu jim přát 3. nebo 4. místo

Reagovat
M11

fantasticka skupina

Reagovat
smazaný uživatel

skončí na 3.místě porazí jen Dánsko a prohrají s Německem a Nizozemskem

Reagovat
smazaný uživatel

na 4.místě.

Reagovat
Godwinson

Portugalsko či Holandsko. Hotová Sofiina volba komu ten neúspěch přát více.

Reagovat
Maresma

Reagovat
Cipinho

Taková snůška nesympatických hráčů: Pepe, Coentrao, Meireles, CR, Nani

Doufám, že skončí ve skupině na posledním místě.

Reagovat
smazaný uživatel

Na Portugalce jsem asi nejvíc zvědavej ze všech týmů na euru. Podle mě bude skupina B a naše budou asi nejzajímavější. V céčku budou jasně dominovat Španělé a druhý místo asi tradičně uhaluzí Itálie a v déčku si pohlídají postup Francie a Anglie, tam to bude o ničem.

Reagovat
smazaný uživatel

s tou Itálii naprostý souhlas!

Reagovat
smazaný uživatel

2 mužstvá postupujú zo skupiny?

Reagovat
smazaný uživatel

ne, postupují 3

Reagovat
smazaný uživatel

a 4 nejlepší ze 4. míst

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

hmm bude jim fandit ze všech týmů nejvíc i někdo jiný než já ?

Reagovat
Ligter

Já asi mimo Čechy nejvíc fandím Anglii, ale Portugalcům docela přeju.

Reagovat
Losinho

Potkáme se s nima ve čtvrtfinále.

Reagovat
Maresma

To by bylo krásné, kdyby Portugalci s Holanďany padli už ve skupině...

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda že nemají pořádnýho středního útočníka.Přece jenom CR s Nanim na všechno nestačí.V tom si myslim že bude hlavní rozdíl mezi nima a Německem a Nizozemskem . Almeida se nemůže měřit s RvP nebo Gomesem . Myslim že kvalitou hry za Německem a Nizozemskej nezaostávají ,což bylo jasně včera vidět se silným Tureckem, které většinu času nepustili za půlku.

Reagovat
Honza Matoušek

Koukám, že většina hatu pochází od fanoušků Barcy pochopitelně. Nic.. Doufám, že Portugalci ze skupiny postoupí. Takhle atraktivní fotbal tam nehraje nikdo.

Reagovat
Infi

jj a beztak kvůli Ronalda, ti fanoušci Barcy jsou ubozí

Reagovat
-Carles-

Darmo, Kristína je stred vesmíru...

Reagovat
Al Capone

No konečně jsi to přiznal

Reagovat
smazaný uživatel

Všichni fanoušci Barcelony na tomhle serveru jsou ubozí...hlavně že fandí nejlepšímu klubu světa a jsou to prostě strašný frajeři a kingové

Reagovat
Infi

přesně tak, prý více než klub, pche

Reagovat
smazaný uživatel

Teď jsi to rozsekl...

Reagovat
aither

Nemyslim si, ze by to u fans Realu bylo o moc jiny ...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Kdo tvrdí, že Portugalsko nepostoupí ze skupiny, je hater a nic jiného! Je tam Ronaldo, musí se jim přát!!!

Reagovat
smazaný uživatel

A nezapomeň na Naniho.

Reagovat
smazaný uživatel

a co děti pomyslel někdo na portugalské děti

Reagovat
Infi

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
OVi.77

Dyť o Ronaldovi už byla řeč

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Výjma našich budu fandit právě Portugalcům. Hrajou atraktivní fotbal, na který se hezky kouká. Škoda, že na to jsou hráči Realu společně s Nanim sami. Moc bych jim přál postup ze skupiny, ale vidím to bledě. Na druhou stranu, pokud by se jim povedlo postoupit, mají téměr jistou medaili.

Reagovat
smazaný uživatel

OT: vie niekto ako sa vola prvy song v tomto videu? http://www.mojevideo.sk/video/14b30/zmanipulovani.html

video nepozerajte je to hlupost

Reagovat
smazaný uživatel

Zní to jako něco od Two Steps From Hell, ti dělajou takovou musiku do trailerů.

Reagovat
madridcan

http://www.youtube.com/watch?v=0JGHI4TAC5U Ked myslis to prve, tak to je soundtrack z Inception

Reagovat
smazaný uživatel

jj tak odtial mi to bolo zname, diky moc.

Reagovat
madridcan

Hans Zimmer je TOP Nemas zaco

Reagovat
smazaný uživatel

Top sice ano, ale poslední dobou už se hodně opakuje.

Reagovat
madridcan

Tím, vdaka ktoremu budem tu asi celý turnaj bojovat sám proti veterným mlynom Tolko hate, tolko neprajnosti. Aj ked na jednej strane chápem-sympatie tam nemá pre niektorych vacsina hracov(mne osobne je trnom v oku iba Meireles, ale ten kedze sa ostrihal, tak ho uz aspon nemama za fetaka ). Na druhej strane je to az zbytocny lov a niektorí sa ,,vezu s davom"

Hra Portugalska sa mi paci, ale je vela veci, ktoré by som vytkol. V prvom rade sú dve veci. Prvá- Často mam pocit, ze krajní obrancovia neexistuju. Aj proti Macedonsku aj vcera proti Turkom to tam vacsinou musel hasit Pepe a silne pochybujem, ze Holandsko alebo Nemecko sa nechajú takýmito moznostami dvakrat núkat a nepotrestaju to. Druhá vec- Portugalsko riesi to zakoncenie nejak komplikovane(co mi hlavne na Cristiana neide). Ked maju zvolit prihravku strielaju, ked maju strielat nahravaju. Vcera sa to opat prejavilo. Ku koncu polcasu mohol Ronaldo nahravat Almediovi pred prazdnu branku, ale on strielal. Predtym mal strielat a nahraval uplne zbytocne Coentraovi. Inak je vpredu Portugalsko skvele, vie si vypracovat sance, len to premienanie... Zapasy mozu skoncit ako vcera alebo ako doma proti Bosne, ked im vyjde prakticky vsetko, na co siahnu. Ako sme sa vcera rozpravali s Kiwwim a Muhamadom-Hlavne chyba Portugalsku spolahlivy utocnik, co je velka skoda. Hugovi aj Helderovi bud zapas vyjde alebo sku*via naco siahnu. Nani a Cristiano musia podat uzasne vykony, utocnici musia makat a Pepe musi byt pánom obrany ako tomu bolo celu sezonu v Reale a ono to pojde. Drzim palce a dufam, ze spolu s Nemeckom postupia

Reagovat
Al Capone

jako fanoušci Realu jsme zvyklí být proti všem

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
-Carles-

Sám nebudeš, kolegovia ktorí s tebou bojujú celý rok, budú aj teraz

Reagovat
madridcan

To je druhá moznost-Cristiano nejakych spolubojovnikov snad nalaka

Reagovat
smazaný uživatel

jen u fanoušků dvou reprezentací se projevuje nemoc, kdy každá negativní zmíňka na Portugalsko nebo v tom druhém případě na Italii je považována za hate, já osobně si myslím že Portugalci postoupí z druhého místa na úkor Holandska ale nebudu se navážet do těch kteří si myslí opak

Reagovat
kiwwi

tiez to vidim na Nemcov a Portugalcov...len ten hrotak, keby mali niekoho na urovni Cavaniho, Falcaa a pod. tak by za zapas sukali po 5 golov len taky fukot, takto to vsetko musia obstarat zaloznici

Reagovat
kiwwi

Reagovat
smazaný uživatel

Mi Portugalci v lecčems připomínají českou repre (naivní chyby v obraně, zoufalost v koncovce). Akorát mají dvě křídla kategorie 1A (Cristiana s Nanim) a dvě výrazné individuality v obraně (Pepe, Coentrao). To dělá z lehce nadprůměrného týmu tým světové extratřídy. Jinak to žádná velká hitparáda není.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kiwwi

inac videl si to Crisovu klucku? To bola lahoda

Reagovat
madridcan

Jasné videl...Inak ju robi v poslednom case casto Aj v poslednom kole proti Mallorce to spravil

Pre tych, ktorí nevideli http://www.facebook.com/photo.php?v=115446645261156

Reagovat
Al Capone

ještě lepší než Ronaldinho

Reagovat
Infi

a to zakončení, krása

Reagovat
-Carles-

Reagovat
Al Capone

stane se...ale klička nádherná

Reagovat
Infi

Reagovat
miky10

Reagovat
miky10

Reagovat
-Carles-

Kopíruje geniálnejšieho Dinha

Reagovat
Al Capone

to víš, že to on vymyslel

Reagovat
smazaný uživatel

A ten to kopíroval od iného Ronalda

Reagovat
madridcan

Ja to zacnem volat Cristianovka, ked tu uz existuju Cuencovky

Reagovat
Infi

Nemůžeš Ronaldinhovku nazývat Cristianovkou. Zidanovka(Cuencovka) je úplně jiný případ, ehm

Reagovat
madridcan

Mozem a budem, ty Fontasbauer

Reagovat
Infi

Reagovat
smazaný uživatel

Nie je to Ronaldinhovka, kedže to už predtým používal Ronaldo.

Reagovat
Infi

ale nikdy tomu nedal jméno

Reagovat
smazaný uživatel

ta strela

Reagovat
smazaný uživatel

Myslíš Ronaldinhovku?

Reagovat
One-Real

ja jim preju taky, rozhodne sympatictejsi nez soucasni Nizozemci

Reagovat
Kenneth

Samozřejmě že všichni jdou s davem. Taková je dnešní společnost. U Katalánců se není ničemu divit, ta stopa Madridu je tam patrná.

Reagovat
Infi

Reagovat
smazaný uživatel

Jaký dav? Vy jste fakt stejně demagogičtí idioti, jako je hrubas v otázce CFC.

Prostě kdo nemá rád Portugalce, jde s davem. Jaké jsou další znaky toho, že jde člověk s davem?

Reagovat
Kenneth

Prosimtě, půlka lidi nahoře co to palcuje ani neví pořádně kdo za ně hraje, ale jak se řekne Cristiano nebo Meireles, tak ten palec musí dát.

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
smazaný uživatel

Počkej, tady jde o sympatie, ne o to, že jdou s davem. A prostě proč by mělo být Portugalsko sympatické? Já chápu fans Realu, kteří sledují Ronalda, Pepeho a Contreaa a prostě CR přejou úspěch, protože jinak má malé šance na zlatý míč. To bych řekl, že je základní podstatou fandění Portugalsku.

Takže stejně, jako jde s davem 90% lidí proti Portugalsku, tak jde s davem 90% fanoušků Cristiana (čti Portugalska).

Reagovat
-Carles-

Výstižne povedané

Reagovat
madridcan

Velmi pekne...dá sa suhlasit

Reagovat
Kenneth

Nesympatický hráče mají i jiné týmy, vsadím se že Nizozemci jich mají i víc. Ale na Portugalsko je prostě největší skupinový hejt.

Reagovat
Infi

bezpochyby jsi dělal nějaký průzkum

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
smazaný uživatel

co je to vlastně ten hejt to neznám

Reagovat
smazaný uživatel

tak to asi proto, že jich víc bude mít Portugalsko...

Reagovat
smazaný uživatel

to záleží na každém jednotlivci a těžko tvrdit že každému budou ti hráči nesympatičtí

Reagovat
smazaný uživatel

však to jo...ale vzorek uživatelů EF ukazuje, že asi méně sympatický tým má Portugalsko...to nemusí znamenat, že nikomu není sympatické

Reagovat
Kluivert9

Holandsko - De Jong, Van Bommel, Heitinga. Trochu Robben.

Portugalsko - Ronaldo, Meireles, Nani, Pepe, Quaresma.

Reagovat
smazaný uživatel

tak z tohohle výběru jen Heitinga a Pepe proti ostatním nic nemám a nevím proč by někomu měli být nesympatičtí ale budiž. Naopak Bommela mám jako hráče hodně rád.

Reagovat
Kenneth

Trochu Robben. To je největší šmejd z těch který si tu vyjmenoval. Tomu může konkurovat snad jen Nani.

Reagovat
Kluivert9

Věc názoru samozřejmě. Pro mě je top De Jong a Pepe. Zbytek je o kousek níž.

Reagovat
Kenneth

Reagovat
smazaný uživatel

Já mám třeba Robbena neskutečně rád, asi jako ty CR... To je individuální, když tu hodíš, jestli je Robben sympaták nebo nesympaták, tak ti z toho vyleze (podle mého) tak 60:40 sympatický

Reagovat
Filipow

Quaresma. Zrovna můj jedinej oblíbenec v Portugalský reprezentaci.

Reagovat
smazaný uživatel

To je ale individuální. Naniho mají rádi akorát v MU. CR, Pepeho a Coentraa v Realu. Meirelese nesnáší všichni. Jinak je zbytek hráčů v týmech, které tu nemají fans.

Proto nejsou skoro nikomu sympatičtí - až na realisty - prostě ostatní nemají proč přát portugalcům, nemají tam svoje oblíbené hráče - jen ty nesympatické. Německou ligu sleduje hromada lidí, kteří jim fandí. Holandani hrajou po celé Evropě (Anglie, Německo, Itálie, Španělsko) a ti hráči jsou oblíbení ve svých klubech.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja mám Meirelesa rád

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Kenneth

No dobře, asi máš pravdu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Infi

najs najs

Reagovat
madridcan

Aj ked napriklad co sa týka mna, tak sa vo mne zachovali symapatie uz od cias Figa, Costu, Manicha a tak dalej... Ked som napriklad nikdy nemal vztah k reprezentaciam Talianska, Anglicka, Švedska napriklad, tak si k nim nikdy cestu nenajdem. Napriklad od čias Zidane, Trezeho, Thurama, Petita, Blanca, Duggaryho, Sagnola, Lizarazua, Deschampa sa vo mne zachovala naklonost k Francuzskej repre. Človek si vzdy vybavi preco ten tím miloval alebo naopak, preco ich nikdy nemal rád

Reagovat
madridcan

Napriklad, napriklad, napriklad, napriklad, napriklad, napriklad, napriklad CHod do riti

Reagovat
-Carles-

Reagovat
Infi

Reagovat
fantomas

Co to zas meleš za sračky?

Reagovat
Infi

nehejtuj ho

Reagovat
fantomas

Dal sem tam kamarádskýho smajla

Reagovat
Infi

pravda, moje chyba

Reagovat
Pinturicchio

To jsi právě neměl.

Reagovat
RMCF

Vždyť je to jedno ať si každej fandí komu chce... Portugalcům docela přeju, ale proti Holandsku a Německu asi ne... Generaci Portugalců kde hráli Figo, Rui Costa a spol sem měl radši...

Reagovat
Pinturicchio

Doufám, že končí už ve skupině.

Reagovat
smazaný uživatel

Najsympatickejší tím

Reagovat
smazaný uživatel

OT: CIbulková, Seppi

Reagovat
Kluivert9

máš vsazeno?

Reagovat
smazaný uživatel

Ne.

Reagovat
Kluivert9

Škoda... Na 4 set u Seppi - Djokovič byl krásnej kurz

Reagovat
smazaný uživatel

Djokovič to ale zvládne u labilních ženských si raději tipovat nebudu

Reagovat
smazaný uživatel

no, jo... co je Ronaldo bez Mesuta a Angela - to se tedkom uvidí

Reagovat
Honza Matoušek

No bez Mesuta a Angela vyhrál LM, zlatou kopačku a zlatej míč.

Reagovat
smazaný uživatel

Fandím im od domáceho šampionátu a dúfam že tento rok bude ich a nechápem tie vaše komentáre že Portugalsku fandí len fanúšik Realu... ja Real nemusím a predsa im fandím...

Reagovat
Al Capone

no tak ještě fanoušci United...

Reagovat
smazaný uživatel

nechápem prečo miešaš jablká a hrušky spolu

Reagovat
Al Capone

tak beru sebe + pár dalších fans Realu, ty předpkládám fandíš United a kiwwi.Tto je fanouškovská základa Portugalska na EF

Reagovat
Infi

a pár fanoušků Meirelese

Reagovat
Al Capone

feťáků?

Reagovat
Infi

může být

Reagovat
One-Real

a par kaderniku

Reagovat
Infi

kadeřníci brečí

Reagovat
-Carles-

a pár buzerantov

Reagovat
Infi

se tak dívám že portugalci mají fanoušky ve všech oblastech

Reagovat
-Carles-

Reagovat
smazaný uživatel

Já fandím našim. A pak Anglii a Francii.

Reagovat
Al Capone

bez Beckse jsou angláni o ničem

Reagovat
smazaný uživatel

Ale aji tak jim fandím.

Reagovat
smazaný uživatel

hovorte si čo chcete hrajú jeden z najatraktívnejších futblov v súčasntosti

Reagovat
-Carles-

asi ako tvoj pravopis

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
frankiefcb

taky tak naši a Angláni. Pouze Ti žabožrouti jsou navíc

Reagovat
Lemond Laws

Rui Patricio světovej golman?? ...Aha

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
madridcan

Inak co tak citam diskusie zo vcera, tak pri predstavovani Talianska sa je tiez na co tesit

Reagovat
-Carles-

Reagovat
frankiefcb

a Francie. U itálie korupční skandál a Balloteli a u Francie se zase rasisti vyblijou. To zase bude 600 příspěvků o ničem.

Reagovat
madridcan

Aspon Domingo si to uzije a pojde sa ozrat

Reagovat
smazaný uživatel

Kto sa už nevie dočkať

Reagovat
Messiáš

Vidím, že moc lidí nevěří, že se dostanou přes skupinu, to já si jsem celkem jist, že postoupí.

Reagovat
smazaný uživatel

vidím to stejně, jeden adept na prvenství bude hned pryč..

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Ronaldo.com

No tak tezko rict co od nich cekat muzou v pohode postoupit z 1. Mista a nebo zavrsit tento ne moc povedenej cyklus poslednim mistem bez bodu

Reagovat
smazaný uživatel

Snad stihnou sehrát podobné divadýlko jako se Španělskem ještě před tím, než vyhoří.

Reagovat
fenixLFC

majte to za hate alebo co ja vime co, ale portugalcom vazne neprajem, ta repre je mi nesympaticka a navyse ani nie su moc vo forme co tak vidim vysledky...vobec ma neprekvapi ked skonxia posledni, dani ich uz porazit dokazali a nemci s holandanmi su predsa len kdesi inde...jedine co sa mi paci na celej tej repre su mozno coentraove vlasy a meno quaresma sa pekne vyslovuje

Reagovat
smazaný uživatel

Po našem Česku je Portugalsko tým kterýmu budu fandit Nechápu co vám na nich příde tolik nesympatickýho no. Každopádně jejich fotbal sem měl vždycky rád( i když brazilskej pro mě zůstane vždycky n.1) a Ronaldo,Pepe,Contrae,Nani a Meiriles jsou světový hráči na kterejch budou Portugalci stavět svoje úspěchy na Euru. Vidim to minimálně na semifinále, ale doufám ve finále a výhru :)

Reagovat
smazaný uživatel

Ano Portugalci jsou mi nesympatičtí a nejvíc nesympatiční jsou mi Pepe a Ronaldo.Takže podle místních dikutérů jsem ubohej fanda Barcelony

Reagovat
Infi

To jsme poznali podle nicku

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
madridcan

To sme vedeli aj podla nicku, nemusis sa predstavovat

Reagovat
Kenneth

Dá se to pochopit, já Španělům taky nepřeju.

Reagovat
valloire

To bych do tebe neřekl.

Reagovat
-Carles-

Cibuľka

Reagovat
smazaný uživatel

už je to tady osmkrát

Reagovat
-Carles-

Cibuľka

Reagovat
Infi

Cibuľka

Reagovat
Infi

Reagovat
smazaný uživatel

Cesnak

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Infi

Reagovat
smazaný uživatel

Snad vyletí co nejdřív a odpočinou si.

Reagovat
One-Real

pri tehle logice bych spis ozelel Spanelsko a Nemecko v dalsich fazich

Reagovat
smazaný uživatel

Robben je lepší

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle je opravdu fotbalový server jak kráva. "Jsou sympatičtí. Ne nejsou sympatičtí. Jí ti říkám, že jsou sympatičtí!!! A kdo je podle tebe sympaťák? On je velkej sympaťák. Ne není, tenhle je mnohem sympatičtější." Haha

Reagovat
Infi

ty, nevymřel jsi už náhodou?

Reagovat
smazaný uživatel

Téměř ano, ale byl jsem hrozně sympatický, tak mě vrátili.

Reagovat
smazaný uživatel

za nick.

Reagovat
smazaný uživatel

Dík. Bylo to něžné zvířátko.

Reagovat
smazaný uživatel

Je to i metalová gruppa.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Infi

Dojemný příběh

Reagovat
smazaný uživatel

Tyhle jsem měl vždycky rád. Putování s dinosaury!

Reagovat
Infi

Skoro všechny díly nahrané na starém dobrém VHS

Reagovat
C0br

Reagovat
Wat

Reagovat
cubinho

Nejnesympatičtější reprezentační tým na světě. Snad vypadnou ve skupině.

Trošku bych i čekal překvapení v podobě postupu Dánska přes Holandsko.

Reagovat
Masi

Ještě že Argentina nehraje EURO. Ty řeči Real x Barca stačí už u Portugalska a Španělska.

Reagovat
smazaný uživatel

..stejne je ten odpor k Portugalsku jenom kvuli Cristianovi R..... za Luise Figa to byla naopak nejsympatictejsi reprezentace

Reagovat
Kluivert9

Ricardo, Pauletta, Rui Costa... A teď: Pepe, Nani, Meireles... není se čemu divit

Reagovat
smazaný uživatel

Taky jsem je v tu dobu žral.. Conceicao, Rui Costa, Figo, Baía, Costinha.. jejich zlatá generace.

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
fantomas

To fakt neni. Je to naopak kvůli takřka celýmu kádru. Tam budu fandit prakticky jen krajum obrany (a nakonec i tomu Crisovi)..

Reagovat
salami

bez Ronalda by ale takový emoce nevzbuzovali, spoustě lidí by třeba nebyli sympatické, ale určitě by kolem toho nebyl takovej humbuk jako ted, já je taky nějak extra nemusim, ale furt jsou mi sympatičtější než třeba Italové, ale postup ze skupiny jim nepřeju kvuli Dánům, Němci a Holandani jsou mi celkem šumák, oba týmy maj na to uhrát dobrej výsledek na euro a snad i budou hrát koukatelnej fotbal, hlavně teda Holanďani

Reagovat
fantomas

Podle mě větší emoce vzbuzuje třeba Pepe no, nebo Nani...Ronaldo už tak nějak vyšuměl, začal se víc respektovat, mi přijde..

Reagovat
salami

je fakt, že Pepe je ted nepřítel číslo 1, Ronaldo taky dost změnil způsob vystupování a chování na hřišti, takže jeho neobliba už neni taková, ale i přesto furt dost lidí štve, nebál bych se říct, že jsou to 2 hráči, který nesnáší nejvíc lidí z těch hráčů, co jsou na Euro, Nani mi přijde, že dost vyšuměl, jak moc nehrál

Reagovat
smazaný uživatel

Taky to tak nějak vidím. Ale ani ten Nani už není co býval, poslední rok či něco se na něho ani moc neblije. Spíš zůstává taková nějaká všeobecná nelibost, a možná závist že taková malá země dokáže ve klubovém a repre fotbale to co my ne.

Reagovat
fantomas

Jj, tak místo Naniho Meireles.

Reagovat
smazaný uživatel

tak koukam, ze jsem asi jediny, kdo ma naniho docela rad, mimo tabor mu...

Reagovat
fantomas

Já si ho čistě na hřišti začal "oblibovat" ( ) někdy předloni, kdy byl nezastavitelnej, ale mimo hřiště je to furt stejná guma no..

Reagovat
smazaný uživatel

on ma nejaky stupidni prohlaseni, nebo co udelal? ja sem toho s nim nikdy moc necetl a az na obcasny "portugalsky" projevy na hristi mi nejak nicim nevadi

Reagovat
fantomas

Jj, ob týden řiká, že je v Manchesteru spokojenej, ale nebránil by se přestupu. Celkově na mě působí jako ten typ fotbalisty s tiskovym centrem za zády no..

Reagovat
smazaný uživatel

No nemá. Dřív hrál občas na sebe, někdy se moc nesnažil, vztekal se. Ale poslední dva roky na sobě začal makat a šel strašně nahoru. Teďka je až na to svoje občasné simulování - ale aji toho už nechává - docela sympaťák. Pochopitelně minulosti a vzhledu se nezbaví, takže neoblíbený bude ještě dlouho.

Reagovat
madridcan

Ja ho mam celkom rád a budem ho mat este radsej ked sa vysere nato valanie po zemi. Ako faul to vacsinou je, ale sa mi podoba na Mascherana, ktorý sa tiez vzdy tvári akoby mi nohu urvalo...

Reagovat
smazaný uživatel

Výbornej tým, evropští Brazilci, kteří mají kule a nebojí se hrát ofenzivně. Navíc mají v sestavě největší hvězdu šampionátu. Tu zamindrákovanost vůči tomuto týmu nechápu, tipuju, že vítr vane od Barcelony...

Reagovat
miky10

Přát jim to moc nebudu, z toho Béčka k nim mam jednoznačně nejdál, ale něco mi říká, že půjdou daleko.

Reagovat
madridcan

úúúúúúúúúúúúúúúúú híííí úúúúúúúúúúúúú hííííííí úúúúúúúúúúúúúú hííííííí úúúúúúúúúúúúúúúú hííííí úúúúúúúúúú híííííí a dva matchbally pre Cibulkovu

Reagovat
-Carles-

Cibuľka paráda

Reagovat
smazaný uživatel

Djoko serúúúús

Reagovat
madridcan

Len tak dalej Djokovic Neni niekde vypisany kurz, kedy sa necha osetrit?

Reagovat
Kluivert9

1.01 nemá cenu vypisovat

Reagovat
miky10

By ses divil, kolik na tom už sázkovky vydělaly...

Reagovat
madridcan

Inak zapasy Oklahomy so San Antoniom su paradne a dneska v noci(zajtra nad ranom) snad Boston vyrovná seriu

Reagovat
miky10

Rondo triple double.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
C0br

Touhle predikcí mě přestáváš ohromovat. Ale dnes vyhrajou Heat.

Reagovat
madridcan

urcite nie

Reagovat
miky10

Bojim se toho no, ale věřim a fandim Celts. A abych tě teda ohromil, tak Rondo dá 22, 16, 11.

Reagovat
C0br

No to už je lepší, takže já to vidím Lebronův klasickej missnutej triple - 38-13-9

Reagovat
miky10

...Ray 8 trojek, KG 24+14, Bass 20, Pírs 30

Reagovat
C0br

Myslíš, že bude pět prodloužení jo?

Reagovat
miky10

Ne.

Reagovat
Trand

Ray, nejoblíbenější hráč.

Reagovat
miky10

Můj Rondo.

Reagovat
smazaný uživatel

Rubio, Love, Z-Bo a teď samozřejmě Irving

Hrozně rád jsem měl Brona, ale ten se mi zhnusil naprosto neuvěřitelně. Teď fandím proti Miami i Celtics nebo (Bože, odpusť) i Lakers.

Reagovat
miky10

Rubia taky žeru. A pak ještě Rose a Veselýho samozřejmě.

Reagovat
smazaný uživatel

Rose mám taky poměrně rád. Veselýmu fandím samozřejmě, ale nijak extra ho rád nemám. Je to prostě Čech v NBA.

Ještě jsem zapoměl, že rád sleduju Griffinshow, ale jeho mám rád jen z basketovýho hlediska.

Reagovat
miky10

Já toho nejvíc vyhypovanýho basketbalistu moc nemusim. Vlastně to je teď Lin, a toho rád mam.

Reagovat
smazaný uživatel

Vůbec si nemyslím, že je Griffin nějak vyhypovanej. On je dobrej opravdu. Navíc dělá věci, který jsou ... no ... někdy až nelidský. Moc rád na jeho kousky koukám.

ALE - dělá prasácký fauly.

Vyloženě vyhypovanýho hráče já stejně neznám. Možná Lin, možná Melodrama. Nejví vyhypovaná mi ale stejně z celý NBA přijde ta velká trojka. Vlastně už dě sezony se mluví hlavně o nich, a to ještě vlastně nic nedokázali. Podtrhuju to "ještě". Podle mě je jen otázkou času, než celou NBA převálcují (snad kromě OKC). Mají tak obrovskou papírovou převahu ... A to k nim v létě prý přijde Oden ...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kily

základní pravidlo James nesmí získat titul se snad přiblíží realitě a přinejhorším ho tedy snad potvrdí nejlepší tým ze zápasu

Reagovat
miky10

Reagovat
C0br

Reagovat
madridcan

O to mi hlavne ide

Reagovat
rufus

Snad Boston nevyrovná nebo hlavně neotočí celou sérii. Přál bych si vidět ve finále Heat proti OKC.

Reagovat
smazaný uživatel

skupina B:

1.Nizozemsko

2.Portugalsko

3.Německo

4.Dánsko

... Ronaldo vystřílí popraví Němce a vystřelí Portugalcům postup

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Když to tvrdíš ty, tak jdu vsadit na postup Německa a Dánska, tutovka! Moc díky

Reagovat
fantomas

300. pro brzkej konec Portugalců.

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
miky10

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
-Carles-

Reagovat
Infi

Reagovat
Honza Matoušek

Reagovat
Mihi

Reagovat
valloire

Reagovat
clinger

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
madridcan

Hoc mu to neprajem, ale Djokovic to este asi dá no

Reagovat
smazaný uživatel

Fortuna - ticket - Portugalsko skončí 1-2 za kilo

Reagovat
Kokesh

Pozor Crisi, nějak ti v těch penaltách začíná ujíždět vlak.

Reagovat
Hiko

Půjdu proti zdejšímu proudu a Portugalcům budu držet palce!

Contra os canhões, marchar, MARCHAR!

Reagovat
smazaný uživatel

Já taky

Reagovat
hefy

Fandim Ronaldovi, nefandim Portugalcům. Oh, man.

Reagovat
smazaný uživatel

Koukám, že madridští pohádkáři už zase rozjíždí svoje demagogie ...

Reagovat
madridcan
Reagovat
Kokesh

Corazon. Viděl jsem jen kousek, zrovna s tímhle gólem. Figo vypadal celkem namakaně...ale Zizu je Zizu, ten bude hrát jako z partesu i v šedesáti.

Reagovat
blaugrana

Zhoria.

Reagovat
smazaný uživatel

Německo-Portugalsko - 1:2

Hráči bayernu na kterých němci stojí /mimo jiné/ budou o krok pomalejší. Finále LM jim ubralo tolik psychických sil, že je to zlomí a tohle euro pro ně skončí již ve skupině. Portugalcům svědčí role outsidera. Na velké týmy prostě umí zahrát a nepovedené přáteláky v tomhle případě nic neznamenají. Pro všechny pochybovače jen připomenu, že KAŽDÉ euro i MS mělo v prvním kole překvapení....

Reagovat
smazaný uživatel

Dobře Kelti!!!

Reagovat
madridcan

BOSTOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOON!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
miky10

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele