Plzeňský autobus ztrácí kouzlo aneb Události 23. kola FORTUNA:LIGY

15.03.2023, 12:56
Názory a komentáře

FORTUNA:LIGA se spolu s blížícím se koncem základní části začíná pořádně zamotávat. Minimálně boj o příčku nejvyšší slibuje ještě náramnou podívanou. Slavia Praha totiž v domácím šlágru 23. kola porazila Viktorii Plzeň 2:1 a před tu už se dostala Sparta, jenž vyhrála s Baníkem Ostrava 3:0.

Letenští si tak připsali už šestý duel v řadě, kdy vstřelili alespoň tři góly. Zastříleli si také fotbalisté Mladé Boleslavi, ti si smlsli na rivalovi z Liberce, Slovan porazili 4:0. Dařilo se i Sigmě Olomouc, která na domácí půdě bez obtíží porazila Dynamo České Budějovice 3:0.

Pardubice ve svém nedávném azylu Ďolíčku nestačili na domácí Bohemians 1905 0:2. Teplice přišly o výhru se Zbrojovkou Brno v úplném závěru, utkání skončilo 1:1. Remizovaly i Zlín s Hradcem Králové, a to 2:2. Jablonec se Slováckem kvůli špatnému terénu nehrál.

Zápas kola

Mladá Boleslav - Slovan Liberec 4:0

Běžela devatenáctá minuta a už to bylo o tři góly. Fulnek ještě ve druhé půli přidal čtvrtý a Liberec byl na ručník.

Gól kola

1. Antonín Růsek (Sigma Olomouc)

Exbrněnský šikula si zpracoval dlouhý nákop, balon si navedl na střelu a trefil přesně horní růžek

2. Jakub Fulnek (Mladá Boleslav)

3. Tomáš Ladra (Mladá Boleslav)

Jedenáctka kola

Brankář - Martin Jedlička (Bohemians 1905)

Pardubice bojují o holou záchranu, a tak byly velmi nepříjemným soupeřem. O to cennější Jedličkovo čisté konto je. Už ve druhé minutě vychytal šanci Pikula, asi nejlepší zákrok utkání si schoval do 77. mnuty, kdy reflexivně vyrazil pokus Krobota ve skluzu.

Pravý obránce - Matěj Jurásek (Slavia Praha)

Devatenáctiletý slávistický talent si za své výkony vysloužil i povolání do reprezentačního áčka. Proti Plzni si připsal důležitou asistenci na vítězný gól Lingra. Po patičce Oscara se prosmýkl po lajně až do šestnáctky a poslal přihrávku před bránu, kde ji minul van Buren a Lingr skóroval.

Střední obránce - Ondřej Karafiát (Mladá Boleslav)

Boleslav nedovolila Slovanu téměř nic, on se na tom jako důležitý člen obranné řady podílel kvalitním výkonem, navíc bez karetního potrestání. V rozehrávce nekazil, naopak se spoluhráče snažil zásobovat smysluplnými pasy. K tomu vzorně řídil obrannou řadu.

Levý obránce - Lukáš Hůlka (Bohemians 1905)

Důležitý stavební kámen defenzivy klokanů, na současném čtvrtém místě má také své zásluhy. Ačkoliv se tentokrát do statistik nezapsal, předváděl precizní obranou práci a navíc často pomáhal ofenzivními výpady. Navíc musel zkousnout ostrý zákrok Krobota, který do něj vletěl jako uragán.

Pravý záložník - Jan Vodháněl (Sigma Olomouc)

Do sítě Českých Budějovic nasázel dva góly a zpečetil osud Jihočechů na Hané. Při své první brance dostal spoustu místa na levé straně a zakončil prudce pod břevno. Poté Pospíšil našel Růska, který si všiml nabíhajícího spoluhráče a připravil mu míč před téměř prázdnou bránu.

Střední záložník - Marek Matějovský (Mladá Boleslav)

Na vysokém vítězství s Libercem se podílel veterán Středočechů dvěma asistencemi. V devatenácté minutě nadýchaným centrem našel ve vápně Jawa, jenž se nemýlil. Druhou asistenci si schoval pro Jakuba Fulneka, jehož našel parádním přenesením přes celé hřiště.

Střední záložník - Lukáš Sadílek (Sparta Praha)

Další precizně odpracovaný duel středopolaře letenských. Ve vítkovické aréně si navíc proti Baníku připsal povedenou asistenci na gól Jana Kuchty. Spolu s ním výtečným presingem obrali Kaloče a Sadílek následně z levé strany našel před bránou svého spoluhráče.

Levý záložník - Peter Olayinka (Slavia Praha)

Opět ukázal, jak moc důležitou postavou pro sešívané je. Slávisté totiž po přestávce s Plzní doma o gól prohrávali, Olayinka jim pár minut po přestávce dodal důležitý impulz v podobě vyrovnání. Ševčíkův roh nešťastně prodloužil bránící Chorý a Nigerijec měl před sebou poloprázdnou bránu.

Útočník - Antonín Růsek (Sigma Olomouc)

Proti Dynamu si připsal gól a asistenci, oboje ukázkové. Na branku přihrál Janu Vodhánělovi, když jej našel Pospíšil a on předložil balon před odkrytou síť. Před gólem se s míčem dostal až k šestnáctce, tam místo přihrávky zvolil otočku a následnou parádní ránu přesně do horního růžku.

Útočník - Tomáš Čvančara (Sparta Praha)

V Ostravě řádil jako utržený ze řetězu. Dal dva góly, nejprve využil obloučku Haraslína, šel sám na bránu a přehodil Laštůvku. Poté jej v úniku před prázdnou bránou našel Kuchta. Několikrát si navíc na gólmanovi Baníku vylámal zuby, jednou jej v jednom z dalších úniků zastavila horní tyčka.

Útočník - Lamin Jawo (Mladá Boleslav)

Proti Slovanu střelecky explodoval a do sítě Liberce se trefil hned dvakrát. Poprvé skóroval už ve čtvrté minutě po rohovém kopu, Kubista odvedl dobrou práci a on netypicky zakončil. Ve druhém případě jej Matějovský našel z rohu přímo a Jawo dokázal pohotově zakončit.

Nemělo by vám uniknout

Kromě dvou branek zaujal mladoboleslavský Jawo ještě oslavou. Nasadil si masku filmového Black Panthera.

Krobot za tuhle porážku Hůlky vyfasoval jen žlutou kartu.

Nita je ve většině případů Pardubicím oporou, při gólu Prekopa však čisté svědomí neměl.

Čvančara po dlouhém sprintu mohl zkompletovat hattrick, proti bylo břevno. Čas 2:37.

Za toto jen žlutá karta? Klíma mohl být hodně rád. Čas 1:30.

Tribuna sever předvedla proti Plzni ohňostroj jako na Nový rok.

VAR v akci

VAR tento moment posoudil v Teplicích jako penaltový, domácí se zlobili marně. Čas 1:55.

Slončíkův gól kvůli ofsajdu neplatil.

Změny v tabulce

Rozestupy na čele tabulky už jsou jen dvoubodové. První příčku drží díky výhře Slavia, druhé místo zaujal její městský rival Sparta. Až třetí je po prohře v Edenu Plzeň, jejíž defenzivní pojetí hry přestává fungovat. Na čtvrtou příčku poskočili Bohemians, ti už ale na Viktorii ztrácí čtrnáct bodů.

Páté je Slovácko, které má k dobru odložený duel v Jablonci. První šestku aktuálně uzavírá Sigma Olomouc. Se dvoubodovou ztrátou následuje na sedmé příčce Hradec Králové, osmička patří Mladé Boleslavi, na kterou ztrácí tři body devátá Zbrojovka Brno. Desátý je s utkáním k dobru Jablonec.

Po přídělu v Boleslavi se na jedenáctou příčku propadl Slovan Liberec, následuje trápící se Baník Ostrava. Bodově stejně jsou na tom i třinácté České Budějovice. Baráž by si nyní zahrály Teplice a Zlín, jenž je před Pardubicemi pouze o skóre.

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Slavia Praha
23
17
2
4
65 : 18
53
2
Sparta Praha
23
15
6
2
54 : 22
51
3
Viktoria Plzeň
23
15
4
4
44 : 20
49
4
Bohemians Praha 1905
23
10
5
8
39 : 38
35
5
1. FC Slovácko
22
10
5
7
26 : 30
35
6
Sigma Olomouc
23
8
9
6
36 : 26
33
7
FC Hradec Králové
23
9
4
10
28 : 31
31
8
FK Mladá Boleslav
23
8
6
9
35 : 33
30
9
Zbrojovka Brno
23
7
6
10
33 : 43
27
10
FK Jablonec
22
7
5
10
35 : 40
26
11
Slovan Liberec
23
7
5
11
28 : 34
26
12
Baník Ostrava
23
6
7
10
35 : 35
25
13
Dynamo České Budějovice
23
7
4
12
22 : 40
25
14
FK Teplice
23
5
6
12
28 : 54
21
15
FC Trinity Zlín
23
3
10
10
26 : 42
19
16
FK Pardubice
23
5
4
14
20 : 48
19

Autor: Petr Procházka

Komentáře (2)

Přidat komentář
Lemond Laws

Jurásek pravý obránce

Reagovat
Mass

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele