Derby plné zvratů aneb Události 27. kola FORTUNA:LIGY

19.04.2023, 14:23
Názory a komentáře

Ve 27. kole FORTUNA:LIGY si to na "férovku" rozdaly dva současní největší adepti na titul. Sparta sice celý zápas dotahovala, ale nakonec její derby se Slávií skončilo 3:3. To Viktoria Plzeň opět ztratila, když na vítkovickém stánku Baníku Ostrava padla před skvělou kulisou 1:2.

Bohemians si zastříleli. Mladá Boleslav na ně absolutně nenašla recept a spravedlivě si z Prahy odvezla debakl 0:4. Pardubické snahy o záchranu nyní potopil Jakub Řezníček, jenž dvěma góly řídil výhru Zbrojovky 2:1. Podještědské derby vítěze nenašlo, Jablonec remizoval s Libercem 1:1.

Slovácko zabralo v Teplicích, kde zvítězilo 3:1 po dalším parádním představení Milana Petržely. Zlínští přivítali Hanáky z Olomouce, Sigma si duel pohlídala a vyhrála 1:0. Hradec zlomil prokletí svého boleslavského azylu a po půl roce tam vyhrál, v poměru 2:1 to odnesly České Budějovice.

Zápas kola

Sparta - Slavia 3:3

Tohle derby mělo grády. Slavia vedla o dvě branky, Sparta se však dokázala vrátit. Když však sešívaní přidali třetí zářez, málo kdo ze sparťanů už věřil. V nastaveném čase si ale Aiham Ousou dal vlastní gól.

Gól kola

1. Jan Kovařík (Bohemians)

Z levé strany si navedl balon do středu a zpoza šestnáctky vyslal nechytatelnou dělovku.

2. Mohamed Doumbia (Slovan Liberec)

3. Milan Petržela (Slovácko)

Jedenáctka kola

Brankář - Jiří Letáček (Baník Ostrava)

Plzeňští jej ostřelovali, jak jen mohli, ale kapituloval jen jednou. Vychytal několik velkých šancí Západočechů. V 17. minutě nepustil ránu Chorého, nakonec půle si poradil i s jeho hlavičkou. Poradil si se Sýkorou a znovu několikrát s Chorým. V závěru jej zachránila tyčka, když střílel Vydra.

Pravý obránce - Juraj Chvátal (Sigma Olomouc)

Jediným gólem zařídil v osmnácté minutě Sigmě ve Zlíně vítězství. Po skákavé střele Ventúry měl Rakovan co dělat, aby míč vyrazil, ale k dorážce se nejrychleji dostal Chvátal, jenž z půl metru zakončil do zcela odkryté branky. Jinak to však od Sigmy na půdě předposledního úplně ideální nebylo.

Střední obránce - Ladislav Krejčí (Sparta Praha)

Sparta v něm našla opravdového lídra, jenž burcuje tribuny a kabinu. Proti Slavii proměněnou penaltou zahájil letenské dotahování rivala. Domácí kapitán sice neumístil svoji střelu ideálně a Ondřej Kolář si na ni sáhl, ovšem vyrazit mimo branku ji nedokázal.

Levý obránce - Jan Kalabiška (Slovácko)

Jeho gól do sítě Teplic se nakonec ukázal jako vítězný. Sinjavskij v devětačtyřicáté minutě centroval z pravé strany, na malém vápně na balon nedosáhl Šašinka, nakonec za ním stál ještě Kalabiška, jenž z úhlu trefil prázdnou branku. Grigar už se mohl jen ohlédnout.

Pravý záložník - Jan Matoušek (Bohemians)

Pokračuje v nadprůměrných výkonech. Proti Mladé Boleslavi si připsal gól a asistenci. Tu zařídil velmi elegantně, když patičkou posunul míč na skórujícího Prekopa. Ten mu službu vrátil, když jej vyslal do samostatného úniku a Matoušek propálil u přední tyče brankáře Šedu.

Střední záložník - Jakub Kučera (Hradec Králové)

Svým góle zařídil výhru nad Českými Budějovicemi. Volný přímý kop ještě obrana Dynama přestála, ovšem poté z dálky vypálil Smrž a Janáček jeho střelu vyrazil jen před sebe na malé vápno. Tam celou situaci dobře dohrál Kučera, jenž už pouze dorazil míč do poloprázdné brány.

Střední záložník - Filip Vecheta (Slovácko)

Třetím gólem do sítě Teplic potvrdil vítězství svého Slovácka. Ve čtyřiaosmdesáté minutě po rohovém kopu na přední tyči Vecheta lízl balon, ten zamířil k zadní tyči. Celkově odehrál středopolař z Uherského Hradiště povedené utkání, gól byl korunovací jeho výkonu.

Levý záložník - Václav Jurečka (Slavia Praha)

Nejprve přesným centrem asistoval na gól Schranze, když jej našel osamoceného před bránou. Druhý gól Slavie pak přidal sám. Masopustův centr na něj sklepl před brankou Matěj Jurásek, Jurečka poté Kovářovi nedal zblízka nejmenší šanci zasáhnout. V tu chvíli to vypadalo na jasný průběh.

Útočník - Jakub Řezníček (Zbrojovka Brno)

Další dva góly lídra střelecké tabulky. Ševčík obešel Ichu a posunul na Hladíka, jenž na bližší tyči Řezníčka, který z první rozvlnil síť. Druhý gól padl po skvělém Faltově centru, když Alli uvolnil prostor Řezníčkovi, který poté naprosto přesnou hlavičkou poslal balon ke vzdálenější tyči.

Útočník - Muhamed Tijani (Baník Ostrava)

Dva góly do sítě Plzně se pokaždé nepodaří. Poprvé doklepl do sítě vyraženou střelu spoluhráče, ve druhém případě se ve vápně krásným klamavým pohybem zbavil strážce Klíma a poté centrem na přední tyč oslovil Tijaniho, který prudkou hlavičkou rozvlnil síť podruhé.

Útočník - Erik Prekop (Bohemians)

Proti Mladé Boleslavi nejprve asistoval na gól Matouška, když jej vyslal do úniku. Poté sám dal gól, když Matoušek patičkou sklepl přihrávku na hranici šestnáctky, kde míč přebral Prekop. Ten si kulatý nesmysl navedl směrem na střed, vyhnul se soupeři a krásným obstřelem zakončil.

Nemělo by vám uniknout

Za tento zákrok Köstla na Suchomela se penalta pískat určitě dala.

Ostrý zákrok Vondráška na Kalabišku to skutečně byl, ale červená karta byla hodně přísná.

Nejsmolnější moment kariéry? Možná ano. Aiham Ousou a jeho vlastní gól v nastavení.

VAR v akci

Michal Fukala se do jablonecké sítě trefil báječně, VAR však odhalil přechozí faul Olatunjiho.

Gól Matěje Koubka kvůli těsnému ofsajdu nakonec neplatil.

Bitriho gól zrušen, vybíhal z ofsajdu.

Po ruce Kalabišky kopaly Teplice penaltu.

Pardubice měly zahrávat v nastaveném čase penaltu, VAR ji ale nakonec odvolal.

Změny v tabulce

Na čele ligy byste díky remíze v derby žádné změny nenašly, vede Sparta o dva body před druhou Slavií. Třetí Plzeň na ně zase díky prohře bod ztratila, na první letenské už to činí osm bodů. Tentýž počet na Viktorie ztrácí dotahující se čtvrtí Bohemians.

Slovácko je páté, na "klokany" však ztrácí jen tři body. O dva body zpět je Sigma Olomouc, jenž uzavírá momentální postupující do skupiny o titul. Sedmá příčka je momentálně v režii Hradce Králové, o tři body zpět je Jablonec. Na devátou příčku poskočil Baník Ostrava.

První desítku uzavírá Mladá Boleslav, má však stejně bodů jako jedenáctý Slovan Liberec. Následuje dvanáctá Zbrojovka Brno a na třinácté pozice České Budějovice. Do baráže by se nyní dostaly Teplice a Zlín, poslední jsou Pardubice.

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Sparta Praha
27
18
7
2
64 : 26
61
2
Slavia Praha
27
18
5
4
75 : 24
59
3
Viktoria Plzeň
27
16
5
6
49 : 26
53
4
Bohemians Praha 1905
27
13
6
8
48 : 41
45
5
1. FC Slovácko
27
12
6
9
33 : 34
42
6
Sigma Olomouc
27
10
10
7
41 : 32
40
7
FC Hradec Králové
27
11
4
12
32 : 36
37
8
FK Jablonec
27
9
7
11
42 : 46
34
9
Baník Ostrava
27
8
8
11
39 : 38
32
10
FK Mladá Boleslav
27
8
8
11
36 : 40
32
11
Slovan Liberec
27
8
8
11
33 : 38
32
12
Zbrojovka Brno
27
8
6
13
38 : 51
30
13
Dynamo České Budějovice
27
8
4
15
26 : 51
28
14
FK Teplice
27
7
6
14
34 : 60
27
15
FC Trinity Zlín
27
4
10
13
32 : 49
22
16
FK Pardubice
27
6
4
17
24 : 54
22

Autor: Petr Procházka

Komentáře (26)

Přidat komentář
SunFells

Sparta Prague midfielder Jakub Jankto refused to take a drugs test during a police traffic stop earlier this week. Turns out he also drove without a valid drivers licence.

Poppers je legální ne?

Reagovat
Pablos

Samostatnej článek tady, všude v médiích o tom napsáno... a frajer tady vytáhne anglickej text k fortuna lize... to sekce PL je fakt diagnóza

Reagovat
db18

Reagovat
kilobyte

Reagovat
SunFells

Frajer nečte seznam, novinky ani Fortuna ligu na EF.

Reagovat
kilobyte

Vždyť je to na EF mezi hlavními články. Navíc teď jsi to dal pod souhrn kola Fortuna ligy.

Reagovat
SunFells

Dal jsem to sem do titulního článku na základní adrese.

Reagovat
kilobyte

Chvíli předtím byl hlavní článek Jankto a teď je hned pod tím.

Reagovat
Lemond Laws

Reagovat
SunFells

Nejspíš jsem tu chvíli předtím nebyl, ale nerad jsem vás znepokojil braníci.

Reagovat
Pablos

Mně šlo hlavně o to, že to sem hodíš z anglických ,,mediích" (anglicky umím o to nejde) a vidíš tam jasně Praha a českej hráč... s tím jste fakt pošahaný ...jak kdyby vše v AJ bylo to nej na světě a ostatní nic... já vím tam u vás se to ztratí, ale tady v český sekci je to jak pěst na oko

Reagovat
ratusek

Reagovat
Lemond Laws

Derby skončilo 3:3

Reagovat
SunFells

Jak hrají pod novým vedením? Myslíš že mají šanci v play-off pokud se tam dostanou?

Reagovat
Lemond Laws

To nevím, já tě chtěl jenom zasvětit, co se ještě děje za aktuální novinky, o kterých nikdo neví

Reagovat
ACSeRw!n

ahoj

Reagovat
Pablos

Reagovat
ACSeRw!n

Doumbia se mi zacina libit vic a vic je teda otazka, jestli je vubec lepsi, nez ti nasi africani co mame v becku, ty nemam vubec nasledovany

Reagovat
Imos

Doumbia je super ale na vás ještě ready zdaleka není

Reagovat
Greny

OT : Třinec - Příbram 2:0 v poločase nejedou kurzy nejede stream...

Jarda klasický asi sebral kapříky

Reagovat
Banikovec7

Právě že během prvního poločasu spadl stream a Třinec hned na to dal 2 góly, Jarda už si nepohlídá ani tohle. Ještě pár let zpět by to po vypnutí kamery bylo 0:2.

Reagovat
Greny

Prave že si to nepohlidal už před zápasem.. kurz 2,6 na Příbram jako první tým tabulky na Třinec byl snad stejný

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Góly oba úplně normální, jeden z přímáku, druhý dorážka ve vápně po zmatku. Byl jsem

Reagovat
kilobyte

Doufám, že se Černý dívá na Bayern. Ederson protahuje výkopy, tak dostal žlutou už v prvním poločase. Černý celý zápas domlouval Kolářovi a byl mu jen pro smích. Takhle si respekt neudělá.

Reagovat
ratusek

Tak to je nešvar všech českých sudí. Celý zápas upozorňovat a žlutou nedat vůbec, v lepším případě ji dát v 90.minutě

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele