Souboj o titul by mohl být drama aneb Události 22. kola FORTUNA:LIGY

08.03.2023, 08:56
Názory a komentáře

Čím dál více se ve FORTUNA:LIZE začíná zamotávat souboj o titul. Ve 22. kole totiž Slavia Praha prohrála v Českých Budějovicích 0:1 a Viktoria Plzeň doma jen remizovala se Sigmou Olomouc 1:1. Toho využila Sparta Praha, když si doma poradila s Teplicemi 4:1.

Velký obrat předvedl Jablonec v Hradci Králové, když o přestávce o gól prohrával a nakonec i přes dvě neproměněné penalty zvítězil 4:1. Výtečný výkon předvedli Bohemians 1905 na stadionu U Nisy, Slovan Liberec přehráli a zaslouženě porazili 3:1

Slovácko si doma poradilo i díky gólu Michala Kadlece s Mladou Boleslaví 2:1. Zrodily se také ještě dvě další remízy 1:1, Zbrojovka Brno ji proti Zlínu zachraňovala pár minut před koncem, Pardubice získaly další bod proti Baníku Ostrava.

Zápas kola

Hradec Králové - Jablonec 1:4

Hradec po prvním poločase vedl, pak ale doplatil na svou nedisciplinovanost. Vyfasoval dvě červené karty a dostal čtyři góly, Jablonec navíc neproměnil dvě penalty.

Gól kola

1. Pavel Černý (Pardubice)

Veterán Černý otevřel proti Baníku skóre parádními nůžkami.

2. Jan Kuchta (Sparta Praha)

3. Jan Matoušek (Bohemians 1905)

Jedenáctka kola

Brankář - Martin Jedlička (Bohemians 1905)

Výtečnými zákroky se podepsal na vítězství Bohemians v Liberci. Už v šesté minutě vychytal ránu Rondiče ze druhé vlny, poradil si s hlavičkou Pourzitidise. Po hodině hry chytil tvrdou ránu Tupty. Inkasoval jen jednou, když dokázal vyrazit ránu Tupty a Prebsl už jen dorážel do prázdné brány.

Pravý obránce - Václav Procházka (Trinity Zlín)

Jeho Zlín sice v závěru přišel v Brně o výhru a neuprchnul tak z posledního místa, jeho tak může těšit alespoň vstřelená branka. Zbrojovka úplně zaspala při bránění rohu a nechala Procházku na zadní tyči samotného. Hrubý jej svým centrem našel a zlínský bek se trefil k tyčce.

Střední obránce - Michal Kadlec (Slovácko)

Zkušený střední obránce se po dlouhé době v nejvyšší soutěži opět prosadil a rozhodl a výhře Slovácka nad Mladou Boleslaví. Sinjavskij se uvolnil ve vápně a našel jej povedeným obloučkem, Kadlec se do centru položil a míč vyslal přesně k tyči mimo dosah gólmana Mikulce.

Levý obránce - Asger Sörensen (Sparta Praha)

Ve správný čas byl na správném místě. Rohový kop Lukáše Sadílka našel Filipa Panáka, jeho zakončení přizvedl Urbanec na horní tyčku. Od té se trochu smolně pro hosty odrazil balon k Sörensenovi, tomu už zbývalo jej jen doklepnout za bezmocného Muchu.

Pravý záložník - Matěj Polidar (Jablonec)

Čtvrtou brankou pečetil suverénní obrat Jablonce na půdě Hradce Hrálové v Mladé Boleslavi. Domácí propadli, čehož Jablonec využil k protiútoku. Chramosta se pak ocitl sám před brankářem Reichlem, ale ještě našel lépe postaveného Polidara, jenž zakončil do prázdné brány.

Střední záložník - Lukáš Sadílek (Sparta Praha)

Perfektně zahrával rohové kopy, po kterých byla Sparta hodně nebezpečná. Góly po nich vstřelili Tomáš Čvančara a Asger Sörensen, ačkoliv to vždy bylo s mezihrou. Přímou asistenci však Sadílek připsal na gól Kuchty, když jej po propadnutém autu našel před úplně prázdnou bránou.

Střední záložník - Quadri Adebayo Adediran (Dynamo České Budějovice)

Možná jeho životní gól, kterým doma pomohl Dynamu skolit první Slávii. Navíc se trefil po pěti minutách na hřišti. Balon se na domácí polovině odrazil k Horovi, ten jej poté bez přípravy napálil na Adedirana. Ten svůj únik zakončil křižnou střelou, která o tyč zapadla do brány.

Levý záložník - Vlasij Sinjavskij (Slovácko)

První gól dal, na druhý přihrál. Rozhodl utkání s Mladou Boleslaví. Doskiho rána byla tečována mimo branku, ale na zadní tyči dobíhal Sinjavskij, který v těžké pozici dopravil míč do sítě i za přispění břevna. Poté obloučkem našel v pokutovém území Michala Kadlece, jež se nemýlil.

Útočník - Jan Matoušek (Bohemians 1905)

Hned dvěma góly se podílel na vítězství "klokanů" na půdě Slovanu Liberec. V prvním případě jej na hlavou našel Jánoš, on obešel dva soupeře a se štěstím prostřelil Vleigena. Na konci předvedl fenomenální únik z vlastní poloviny, který zakončil kličkou na gólmana Liberce.

Útočník - Jan Kuchta (Sparta Praha)

Potvrzuje, že na jaře začíná chytat formu, proti Teplicím se trefil dvakrát. V prvním případě za to může být hodně vděčný Lukáši Sadílkovi, který jej nezištně našel na malém vápně. Ve druhém případě mu Mabil přistrčil míč hlavou, on si obhodil Chaloupka a bombou zamířil pod břevno.

Útočník - Jan Chramosta (Jablonec)

Dva góly a navrch asistence. Tak si počínal proti Hradci. Před prvním gólem si vzal na starost standardní situaci a parádní střelou pod břevno nedal Reichlovi šanci. Poté využil přihrávky Považance a uklidil balon k levé tyči. V závěru před prázdnou brankou našel Polidara.

Nemělo by vám uniknout

Tomáš Hübschman se mohl stát nejstarším střelcem ligy, svou penaltu ale neproměnil.

Cadu penaltu proměnil, a to originálním způsobem.

Pavol Bajza sice podržel Hradec dobrými zákroky, ale poté takto sestřelil unikajícího Pavažance a po zásluze vyfasoval červenou kartu.

Kam až by Staněk za Chytilem běžel zůstává otázkou.

Tenhle samostatný únik si Libor Kozák za rámeček určitě nedá.

Měl za tento zákrok na Ševčíka vidět Martin Králik červenou kartu?

VAR v akci

Kalibrovaná čára by se hodila. VAR však tuto branku Drchala uznal jako platnou.

Kuchtův pád sice faul byl, ale mimo vápno. VAR penaltu zrušil, nařídil přímý kop. Čas 2:00.

Změny v tabulce

Rozestupy mezi nejlepšími celky tabulky se hodně zmenšily díky zaváhání prvních dvou. První Slavia má na druhou Viktorii Plzeň náskok jediný bod, třetí Sparta je o další jeden bod zpět. Za Letenskými už je velká díra, čtvrté je Slovácko. Následují Bohemians a Sigma Olomouc.

Jen o skóre ze Hanáky zaostává sedmý Hradec Králové, který má tříbodový náskok na osmou Mladou Boleslav. Ta si však musí dávat pozor, na paty jí šlapou hned tři soupeři. Devátá pozice patří Slovanu Liberec, desítku uzavírá Jablonec. Stejně je na tom i jedenáctá Zbrojovka Brno.

Už na dvanácté místo se propadl dvanáctý Baník Ostrava, který navíc nyní čeká Sparta. Bodově stejně jako Slezané jsou na tom i České Budějovice. Oddělovat se ale začíná poslední trojice, do baráže by nyní zamířily Teplice a Pardubice, přímý pád by čekal Zlín.

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Slavia Praha
22
16
2
4
63 : 17
50
2
Viktoria Plzeň
22
15
4
3
43 : 18
49
3
Sparta Praha
22
14
6
2
51 : 22
48
4
1. FC Slovácko
22
10
5
7
26 : 30
35
5
Bohemians Praha 1905
22
9
5
8
37 : 38
32
6
Sigma Olomouc
22
7
9
6
33 : 26
30
7
FC Hradec Králové
22
9
3
10
26 : 29
30
8
FK Mladá Boleslav
22
7
6
9
31 : 33
27
9
Slovan Liberec
22
7
5
10
28 : 30
26
10
FK Jablonec
22
7
5
10
35 : 40
26
11
Zbrojovka Brno
22
7
5
10
32 : 42
26
12
Baník Ostrava
22
6
7
9
35 : 32
25
13
Dynamo České Budějovice
22
7
4
11
22 : 37
25
14
FK Teplice
22
5
5
12
27 : 53
20
15
FK Pardubice
22
5
4
13
20 : 46
19
16
FC Trinity Zlín
22
3
9
10
24 : 40
18

Autor: Petr Procházka

Komentáře (44)

Přidat komentář
srandamač

Ti, kdo se v tom doteď orientovali, budou remcat a ti, kdo o fotbal mají zájem jen okrajově, to budou kvitovat, jelikož bude jasné, jaká úroveň je jaká.

Reagovat
Freedo

Tak tam nejde jen o změnu názvu soutěží, ale reorganizaci, tzn. spoustu klubů nuceně sestoupí do nižších lig. Ty to spíš nasere a odradí.

Reagovat
kilobyte

Když bude 8 úrovní místo 10, tak naopak postoupí, ne?

Reagovat
Freedo

Je to v tom článku napsáno. Protože se zlikvidují I. B třídy, tak ty týmy půjdou níže. I.A třída bude šestá liga, II. třída sedmá a nic mezi nebude. Stejně tak, když se zruší jedna ČFL, tak ty týmy mají jít do divize, nově čtvrté ligy.

Reagovat
Lemond Laws

To, jestli se prales bude jmenovat IV.třída nebo 9.liga je asi to poslední co se tam řeší..

Reagovat
Freedo

Silně pochybuju o tom, že to povede k "zpomalení úbytku klubů a dospělých hráčů", což si nastavili jako cíl téhle změny.

Reagovat
ratusek

taky myslím, že to bude mít opačný efekt. Ale kdo ví.

Reagovat
Imos

Reagovat
PJ

Doteď jsem myslel, že půjde prostě jen o přejmenování, ale tohle vypadá na větší změny. A moc nechápu, čim by to mělo pomoct proti úbytku hráčů a klubů. Pokud důsledek bude ten, že z B tříd spadne spousta klubů do okresů, asi se jim to nebude líbit. A líbit se to nebude ani těm, co teď hrajou okresy a rádi by šli nahoru, protože to pro ně bude těžší.

Reagovat
mistr129

Jedna věc jsou pády, to bude samozřejmě blbý, ale jen jednorazove. Horší problém ale vidím v tom, že z III tříd a IV tříd se stane jestli dobře chápu jedna soutěž.

Třeba u nás v III třídě jsme cca 4 týmy, kteří mají lidi co hráli výše a proti těm týmům na posledních místech je většinou hotovo ve 30. minute. Jak to bude vypadat, když se pak bude poslední tým z IV třídy měřit s těmi lepšími z III? Koho to bude bavit?

Reagovat
ratusek

Přesně tak. Týmy, které mají ambice teď postoupit výše, tak na postup nedosáhnou, protože jim tam administrativně spadnou mnohem silnější týmy. A ty slabší to přestane bavit uplně, protože budou dostávat ještě větší příděly než teď

Reagovat
Bakary3

Přesně, hlavně v těch spodních úrovních zůstane pár kvalitních týmu, který odehrají tak 3 zápasy za sezonu, co o něčem budou.

Zbytek budou hrát proti totálním kopáčum a přitom budou mít poměrně malou šanci na postup.

U nás takhle bude tedy jakože okres, kterej bude hrozně silnej, protože tam zůstane původní půlka okresních a zbytek z B-tridy.

A pod tím vzniknou tři třetí třídy, kde budou přimíchány ostatní že čtyřky.

Bude to totální sracka a úpadek úrovně jako prase.

Spoustu lepších hráčů v tý jakoby trojce, ktera bude nepochopitelné sloučena se čtyřkou a najednou bude nejnižší, radši půjde aspoň do toho okresu, protože tuhle zumpu hrát nebudou.

Opět výmysl totální debility.

Reagovat
Bakary3

A ještě dodám - pro nás to třeba znamená, že kdybysme nedejboze skončili příští rok v druhý půlce okresu (když tedy letos nepostoupime ) a spadli bysme do ty trojky, tak máme béčko, který by tu trojku hrálo taky, jen jinou skupinu. To absolutně nedává smysl.

Pro kluby s nejakyma ambicema je to vražda.

Reagovat
Lemond Laws

To je vlastně další věc, na kterou jsem úplně zapomněl.. Co béčka? I na této úrovni asi nemůžou hrát stejnou soutěž, i když jinou skupinu ne?

Reagovat
Bakary3

Takovou informaci mám přímo z výkonného výboru našeho okresního svazu, ale nevím, jestli to bylo finální info.

Reagovat
PJ

U nás kdysi byl případ, kdy jedinou skupinu třetí třídy (poslední) hrálo áčko i béčko jednoho klubu. Šlo to ale právě jen na nejnižší úrovni a hlavně to mělo podmínku - úplně oddělený soupisky. Takže klub na začátku sezóny odevzdal dva seznamy hráčů a nikdo z A nemohl nastoupit za B ani naopak. Ale je to už hodně dávno, nevim jak by to bylo teď a v případě víc skupin.

Reagovat
Lemond Laws

Jojo, to asi dává smysl, že když by se jednalo o nejnižší soutěž a takhle rozdělit na dva totálně oddělené subjekty, tak by to šlo. Akorát to pak už trošku ztrácí význam "A" a "B" ale mohlo by se to jmenovat spíš I. a II.

No uvidíme, jak to dopadne. Mám z toho velký strach.

Ale představa, že by ve stejné soutěži, akorat v jiné skupině bylo ačko a benfika a mohli by si točit hráče je opravdu divná..

Reagovat
Freedo

Taky bych nechtěl hrát v třetí třídě proti Benfice.

Reagovat
Bakary3

A pokud by to tak bylo, tak to většinu béček zabije.

Mladý kluky, který bys pouštěl za slabší béčko, už nebudeš moct povolat zahrát si za áčko...

Takže zase skvělá prace...

Nevím, proč by v okresech, kde je týmu dostatek, prostě nemohla zůstat současná čtyřka.

Já už ale ani nečekám, že ti dementi vymyslí něco normálního.

Reagovat
Lemond Laws

Jinak v jakých okresech je IV. ? Já jsem ze středních čech, takže jsem na to zvyklý.. Ale v hodně krajích je nejnižší trojka ne?

Reagovat
Bakary3

Okres Beroun je jinak takhle to zmapovány nemám, ale máš pravdu, někde čtyřky nejsou.

Tohle řešení mi ale přijde hodně na hovno

Reagovat
mistr129

Jedna varianta je jak píše PJ, když je jen jedna skupina, je to nahovno. Myslím ale, že když je více skupin, může na nejnižší úrovni hrát stejnou úroveň A i B, ale v jiné skupině.

Reagovat
PJ

Jo, to je další problém..

Reagovat
Cotton

Zrušení druhé skupiny ČFL je dobře, zbytek nedokážu posoudit.

Reagovat
Salfovic

Jedno slovo ... mrdník.

Reagovat
Lemond Laws

Já jako aktivní hráč musím říct, že to je totální průser.... Celý se to posune, vzniknou strašné rozdíly v kvalitě v jedné soutěži. A ta sezona, kde bude z káždé soutěže sestupovat každý kromě vítěze bude určitě na úrovni...

Reagovat
ratusek

Reagovat
kilobyte

Když nebylo o Fouskovi slyšet tak to bylo asi lepší. Místo čistky svazu udělá čistku fotbalu.

Reagovat
ratusek

je to totální pičovina pod záminkou jakési pomoci klubům a hráčům.

Jak se říká, chtěli to udělat co nejlíp, ale dopadlo to jako vždycky

Reagovat
kilobyte

S tím, že to chtěli udělat co nejlíp, bych si nebyl jistý. Jestli nejde jen o vytáhnutí peněz pro soutěže/kluby.

Reagovat
smazaný uživatel

Všichni budou hrát ligu,

Reagovat
inferno08

Co je na té Caduově penaltě originální?

Reagovat
Beči

Zatím bych raději o žádném titulu nemluvil. Rozhodující bude to, jak zvládneme zápasy s Plzní a Sešívkami. Do prsou se můžeme začít být pouze v případě, že tyhle veledůležité zápasy zvládneme, dřív ne.

Reagovat
Beči

*bít

Reagovat
ratusek

První test budete mít už v sobotu

Reagovat
doshcz

jaka je vase nejhorsi domaci porazka? ne, cekam naky shitfest a remizu, nasi budou posrany z toho jak dotahli celo tabulky a vasi musej zabrat

Reagovat
Salfovic

Asi poslední šancí, jak by se mohl Hapalův Baník chytit je teď se Spartou.

Reagovat
Lemond Laws

Vždyť tam už ani není nějak nikdo, kdo by Spartu nesnášel a bylo by to takový vyhrocený ne? Kaloč? Nevím jak je to skrz Plavšiče... Ale přijde mi, že ty emoce už ani takové nebudou a pro Spartu to bude klasické venkovní utkání. Ale nevím..

Reagovat
ratusek

Tak ono bude minimálně 10 000, spíše něco ke 12 000. Takže jako rachot bude, otázka je, jestli tu atmosféru podpoří hráči na hřišti nebo ne. A ta rivalita tam je pořád, takže to vyhrocené bude.

Reagovat
Lemond Laws

Tak jo Chtělo by, aby třeba Krejčí ve 3.minutě někoho přejel

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
smazaný uživatel

Kdo stihl na podzim naložit na Spartu, když byl kurz okolo 40 (?), tak bude mít hezký prázdniny. Já jsem posera a mám to jen za 11

Reagovat
ACSeRw!n

drama ? zeptejte se kohokoliv, kdo se v tom vyzna a vsichni vam odpovi, ze uz to ma Sparta lozeny

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele