Nita je pořád šlágr aneb Události 19. kola FORTUNA:LIGY

15.02.2023, 11:58
Názory a komentáře

V 19. kole FORTUNA:LIGY si Sparta Praha užila výlet do "Ďolíčku", kde porazila Bohemians 1905 vysoko 6:2. Tři body si připsalo i druhé pražské "S", Slavia doma v Edenu zvítězila nad Zbrojovkou Brno 2:0. Viktoria Plzeň si těsně poradila s Českými Budějovicemi 2:1.

Hned ve třech dalších kláních loupil hostující celek. Poslední Pardubice zabraly a vyhrály 1:0 v Mladé Boleslavi, ačkoliv je domácí poměrně výrazně přestříleli. Stejným poměrem uspělo Slovácko, které se vydalo pod Ještěd na Slovan Liberec. Jablonec uspěl 2:1 na Baníku Ostrava.

Souboj celků bojujících o záchranu mezi Zlínem a Teplicemi dopadl lépe pro svěřence Pavla Vrby, kteří porazili Severočechy 2:1. Jedinou remízu devatenáctého kola viděli diváci v Olomouci, domácí Sigma hrála 2:2 s Hradcem Králové.

Zápas kola

Bohemians 1905 - Sparta Praha

Málokdo by po prvním poločase čekal, jaká gólová smršť po přestávce přijde. Sparta využila své šance a poprvé v tomto století dala v lize venku šest branek.

Gól kola

1. Lukáš Haraslín (Sparta Praha)

Sparťanský roh propadl na hranici šestnáctky, kde čekal rychlonohý křídelník Haraslín a parádně míč z první napálil do vzdálenějšího horního růžku.

2. Srdjan Plavšič (Baník Ostrava)

3. Mick van Buren (Slavia Praha)

Jedenáctka kola

Brankář - Florin Nita (Pardubice)

Ex-sparťanská jednička vychytala Východočechům velmi důležité tři body v Mladé Boleslavi. Už v osmé minutě parádním zákrokem vytáhl povedené zakončení ke vzdálenější tyči v podání Tomáše Ladry. Na začátku druhého poločasu zase vychytal Marečka, v závěru utkání pozdržel o několik cenných vteřin.

Pravý obránce - Dominik Mareš (Pardubice)

Výborný výkon mladičkého krajního beka Pardubic, který v Mladé Boleslavi uhlídal svou stranu a snažil se být produktivní i směrem dopředu. Dokonce se i sám snažil dostat do zakončení, ale Šedovu bránu nikterak vážně neohrozil. Snad bude dvacetiletý odchovanec Sparty mít dál tolik prostoru.

Střední obránce - Ladislav Krejčí ml. (Sparta Praha)

Sice nastoupil jako člen defenzivní trojky, kapitán Sparty však zastínil všechny ofenzivní hvězdy dvěma góly. Nejprve otevřel skóre, když Kairinen našel centrem Zeleného, ten prodloužil na zadní tyč, kde míč do sítě doklepl Krejčí. Z pokutového kopu pak zvyšoval na 3:1.

Levý obránce - Michael Leibl (Hradec Králové)

Svým gólem otevřel skóre nakonec remízového utkání Hradce v Olomouci. Centr z přímého kopu na něj v šestnáctce tečoval jeden z hráčů, on poté zakončil přesně k pravé tyči. Trefil na míč nedosáhl. Podílel se i na několika dalších útočných akcích Východočechů.

Pravý záložník - Ewerton (Slavia Praha)

Podílel se na obou brankách Slavie do sítě Zbrojovky Brno. Když byl na hřišti čtyři minuty, dostal balon na hranici vápna a tečovaným obstřelem poslal svůj tým do vedení. V závěru pak připravil palebnou pozici pro Micka van Burena, který po zpracování zamířil a přesně vypálil.

Střední záložník - Roman Květ (Viktoria Plzeň)

Nová posila Plzně zažila povedený duel, dvěma brankami rozhodla o vítězství Viktorie. Kopic kombinoval s Buchou, který poté parádním pasem našel Květa, na kterého zívala prázdná brána. Ve druhém případě jej našel rovnou Kopic a on Janáčka obstřelil k tyči.

Střední záložník - Aleš Čermák (Bohemians 1905)

Moc radosti mu utkání se Spartou přinést nemohlo, ale aspoň vstřelil obě branky Bohemians. Obzvlášť první branka se povedla, když nejprve Hůlka pálil do tyče, Čermák se poté ujal míče za šestnáctkou a krásným obstřelem překonal Kováře. To se mu pak povedlo ještě z penalty.

Levý záložník - Dominik Janošek (Pardubice)

Jeho branka přinesla Pardubicím důležité tři body. Od domácí obrany dostal hodně prostoru před pokutovým územím, a tak se opřel do míče a po výrazné teči jednoho z obránců Mladé Boleslavi skončil jeho pokus za zády Šedy, kterému nezbylo než se jen podiveně ohlédnout.

Útočník - Filip Balaj (Zlín)

Zlín velmi pravděpodobně bude do konce sezony bojovat o záchranu a každé vítězství se bude počítat. Balaj vstřelil první gól do sítě Teplic. Bartošák přesně našel hlavu Janetzkého, jehož zakončení ještě skončilo na břevně. Dorážka Balaje už ale gólmana Grigara překonala.

Útočník - Jan Kuchta (Sparta Praha)

Reprezentační útočník se dlouho trápil, teď se konečně gólově prosadil. První gól mu ještě VAR odvolal, když odhalil jeho těsný ofsajd. Při páté brance Sparty už bylo všechno v pořádku, Sadílek jej našel elegantním obloučkem, Kuchta poté mířil sám na Jedličku a proměnil.

Útočník - Václav Sejk (Jablonec)

Proti Baníku se trefil v 83. minutě a vzhledem k následné dělovce Plavšiče šlo o vítězný gól. Defenziva ostravského celku propadla, Ikaunieks si výtečně zaběhl za obránce a akci vyšperkoval přihrávkou před prázdnou bránu, kde už si Sejk poradil bez obtíží.

Nemělo by vám uniknout

Díky šílené hrubce zkušeného stopera Václava Procházky Teplice snížily, na body to však nestačilo.

Byla žlutá karta pro Erika Prekopa adekvátním trestem za takový zákrok? Posuďte sami.

Pocta tribuny sever pro legendu Slavie Františka Cipra, který náš svět 7. února navždy opustil.

Ošklivý zákrok Lischky na Chramostu zůstal bez povšimnutí.

Trenér Slovácka Martin Svědík neudržel v Liberci emoce na uzdě a vyfasoval červenou kartu.

VAR v akci

Tuto penaltu musel VAR jen potvrdit. Vzhledem k předchozí situaci to vypadalo, jako by Teplice prostě chtěly gól dostat za každou cenu.

Chvíli to trvalo, ale i VAR nakonec Dostálovu ruku jako penaltovou posoudil.

Sporná penalta ve prospěch Bohemians, Krejčí však Puškáče pravděpodobně zasáhl.

Změny v tabulce

Na čele soutěže se nic neměnilo. Slávisté drží jednobodový náskok na Viktorii Plzeň, třetí Sparta je stíhá se ztrátou šesti bodů na Západočechy. Na čtvrtou příčku poskočilo o bod Slovácko před nově páté Bohemians. Top šestku uzavírá olomoucká Sigma.

Stejný bodový zisk má na kontě i sedmý Hradec Králové. Další dva body ztrácí celek ze severu Slovan Liberec, Hapalův Baník Ostrava je momentálně devátý. Nejlepší desítku uzavírá se třiadvaceti body Mladá Boleslav.

Skupinu o záchranu otevírá Zbrojovka Brno, její ztráta na šestou Sigmu je však pouhých šest bodů. Vyrovnané je to i dále, dvanáctá pozice patří Jablonci. Třinácté jsou Teplice, do baráže by momentálně mířily České Budějovice a Zlín, na přímý sestup jsou stále Pardubice.

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Slavia Praha
19
15
1
3
60 : 15
46
2
Viktoria Plzeň
19
14
3
2
40 : 14
45
3
Sparta Praha
19
11
6
2
41 : 19
39
4
1. FC Slovácko
19
8
5
6
22 : 27
29
5
Bohemians Praha 1905
19
8
4
7
33 : 35
28
6
Sigma Olomouc
19
7
6
6
28 : 21
27
7
FC Hradec Králové
19
8
3
8
23 : 24
27
8
Slovan Liberec
19
7
4
8
24 : 23
25
9
Baník Ostrava
19
6
6
7
33 : 27
24
10
FK Mladá Boleslav
19
6
5
8
27 : 29
23
11
Zbrojovka Brno
19
6
3
10
28 : 39
21
12
FK Jablonec
19
5
5
9
27 : 35
20
13
FK Teplice
19
5
4
10
24 : 44
19
14
Dynamo České Budějovice
19
5
3
11
18 : 35
18
15
FC Trinity Zlín
19
3
8
8
20 : 34
17
16
FK Pardubice
19
4
2
13
15 : 42
14

Autor: Petr Procházka

Komentáře (25)

Přidat komentář
srandamač

Půlka věcí tu nefunguje, ale automatické spouštění videí, to zrovna fungovat musí

Reagovat
lubik

Na iOS ne, tam není zase vidět půlka videa, pokud si to nepreklopim

Reagovat
Ef.cz

Videa jsou nyní opravena, na mobilu se zobrazují správně a na desktopu jsou nyní větší.

Reagovat
lubik

A třeba jak je tady tabulka týmu, tak aby byla vidět celá? Protože mi na mobilu také ujíždí do ztracena.

Reagovat
PJ

problém v tabulkách je obecnější, víme o něm a řeší se

Reagovat
Losinho

šílený

Reagovat
shitcool

A rubrika zachyceno na sítích zase není

Reagovat
db18

Pracujeme na tom, brzy bude.

Reagovat
EAG le grand amour

Proč je půlka videa mimo obrazovku a nejde to posunout?

Reagovat
inferno08

Protože takhle je to moderní.

Reagovat
PJ

pracuju na opravě, ještě dneska to bude v pořádku

Reagovat
PJ

je to opravené

Reagovat
8lampard8

Reagovat
EAG le grand amour

Super, díky a ať se podaří vše co nejdřív vychytat!

Reagovat
PJ

budeme se snažit, je toho fakt hodně, tak díky za trpělivost

Reagovat
Remt

Spíš abyste měli trpělivost vy s námi Věřím že to musí být záhul. Osobně jsem nebyl vůbec zastáncem nového ef, ten zvyk je prostě železná košile, ale na druhou stranu z toho pozitivního úhlu pohledu např. ten "rozcestník" na soutěže atd nahoře vodorovný se mi líbí a je to funkčnější než původní Aby také zazněly nějaké pozitivní reakce a ne jen negativní

Reagovat
PJ

Shitstorm jsme museli očekávat, je to tak vždycky. Upřímně je to větší než jsem čekal Ale zas jsem přesvědčenej, že alespoň u části hejtů je hlavním důvodem změna samotná a ne ten design.

Jinak teda s tim menu soutěží sám docela bojuju, nemůžu si zvyknout na to kde která liga tam je. Pro mě je problém, že to jde za sebou po řádcích, líp bych se orientoval, kdyby to bylo po sloupcích. Ale to se dost těžko řeší...

Reagovat
Remt

Ještě prosimtě dotaz - objeví se mi někde že na můj komentář někdo zareagoval? Poznám to teď nově nějak nebo to bude ještě řešeno? Nějaká notifikace či tak něco

Reagovat
ratusek

to normálně funguje. Jedna z mála věcí, která fungovala hned. na PC si najedeš na svoji přezdívku vpravo nahoře. Na mobilu musíš kliknout na profil, diskuze, nové reakce na moje příspěvky.

Reagovat
Remt

Ale.. Já například (a nebyl jsem sám) roky psal o tom, že by bylo skvělý vytvořit nějakou notifikaci, která by mi jasně značila že na mě někdo v diskusi zareagoval. Rozumíš - vzhledem k tomu že já sem chodím téměř jen a pouze kvůli diskuzím, tak toto pro mě byla asi ta nejdůležitější věc. To je jako kdyby ti někdo napsal na fb zprávu a ona se to nezobrazila a ty jsi musel rozklikavat svůj profil abys zjistil zda ti někdo napsal. To je za mě teda velmi velmi zle. To že na mě někdo zareagoval v diskuzi bych měl vidět okamžitě někde nahoře napravo třeba červenou notifikaci. Protože pokud diskutujes horečně v nějaké diskusi v průběhu zápasu tak nemáš čas něco rozklikavat a zjišťovat Toto byla jediná věc kterou bych si nesmírně přál

Reagovat
ratusek

však já s tebou souhlasím. Mobilní verze je totálně zprasená. Taky sem chodím převážně jen kvůli diskuzím a bohužel mě nynější situace dost štve kulatně řečeno

Reagovat
PJ

Chápu a taky bych rád info o tom, že na mě někdo reagoval, měl na mobilu trochu líp na dosah, než na čtyři kliknutí. Jestli to bude notifikace "okamžtě hned nahoře", to nevim, ale lepší než teď, to snad bude.

Jen prosim trpělivost. Těch věcí, který potřebujou dodělat nebo vylepšit, jsou tu fakt spousty a někdy je prosazení a realizace nějaký úpravy dost na dlouhý lokte

Reagovat
ratusek

Ndefe do Liberce je pro mě překvapení. Asi počítají jako záskok se Sannehem

Reagovat
Greny

Tabulka ligy ... Celoi ji ani nevidím a musíš scrolovat...

Reagovat
John Obi Mikel

OT: Pleštil do Teplic celkem překvápko

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele