Jurásek zachránil Slavii aneb Události 29. kola FORTUNA:LIGY

29.04.2023, 09:46
Názory a komentáře
Matěj Jurásek (© SK Slavia Praha)

Ve 29. kole FORTUNA:LIGY Sparta v nervy drásajícím závěru porazila Viktorii Plzeň 2:1, když ve 114. rozhodl zápas z penalty kapitán Letenských Ladislav Krejčí mladší. Díky tomu udržela krok se Slavií, která vyhrála 2:0 na půdě Baníku Ostrava díky skvělému představení Matěje Juráska.

Velkou klukovinu předvedl proti Mladé Boleslavi Tomáš Grigar, jenž nakopl Kušeje a byl vyloučen. Kvůli vyčerpaným střídáním musel utkání dochytat útočník Jásir Núr. Dobrý výkon podaly Pardubice, které doma porazily Slovácko 3:1.

Slovan Liberec loupil s Hradcem Králové, když zvítězil 2:1. Zbývající dvě klání předposledního kola základní části skončila remízou. Jablonec hrál na Střelnici se Sigmou Olomouc 2:2, Zbrojovka Brno dlouho s Českými Budějovicemi vedla, nakonec zápas skončil 1:1.

Zápas kola

Sparta Praha - Viktoria Plzeň 2:1

Tenhle zápas měl snad všechno. Skvělou atmosféru, náboj, emoce, ale také červené karty a penaltu.

Gól kola

1. Matěj Jurásek (Slavia Praha)

Slávistický mladík na hřiště vlatěl jako uragán a nedlouho po svém první gólu přidal parádní ranou druhou trefu.

2. Rafiu Adekunle Durosinmi (Viktoria Plzeň)

3. David Puškáč (Bohemians)

Jedenáctka kola

Brankář - Ondřej Kolář (Slavia Praha)

Na Baníku udržel čisté konto, zápas navíc dlouho nevypadal vůbec jednoznačně. Před svou bránou musel několikrát řešit nepřehledné situace, při Fleišmanově ráně mu navíc pomohla honí tyčka. Často pomáhal obraně s centry, pro které pohotově vybíhal.

Pravý obránce - Matěj Jurásek (Slavia Praha)

Na hřiště přišel až v 69. minutě, ale dvěma góly rozhodl. Nejprve k němu propadl rohový kop, který si zpracoval a pohotově jej poslal k tyči. Poté jej za pár minut našel Provod, on potáhl po středu hřiště a vyslal tvrdou ránu přesně k tyči mimo dosah gólmana Letáčka.

Střední obránce - Vít Beneš (Sigma Olomouc)

Už to vypadalo, že Olomouc zůstane bez bodu, ale Až na samotném konci nastavení dostala míč do pokutového území, kde po několika odrazech vypálil pravačkou kapitán Beneš a tvrdou ranou po zemi prostřelil Hanuše na bližší tyč. U hráčů Sigmy tím spustil ohňostroj radosti.

Levý obránce - Ladislav Krejčí ml. (Sparta Praha)

Celý zápas se poměrně úspěšně snažil krotit ofenzivní snahy Chorého a když v závěru nastal rozhodující moment, udržel pevné nervy. Ve 104. minutě se postavil k pokutovému kopu po ruce Hejdy a chladnokrevně míč poslal ze svého pohledu do levého horního rohu.

Pravý záložník - Vukadin Vukadinovič (Zlín)

Na galapředstavení Zlína se podílel druhým gólem. Klíčový podíl na něm měl Robert Hrubý, který na středu hřiště vymyslel výbornou přihrávku na nabíhajícího Vukadinoviče, kterému se otevřelo spoustu volného prostoru. Gólmana Jedličku překonal ranou ke vzdálenější tyčce.

Střední záložník - Tom Slončík (Zlín)

Teprve osmnáctiletý středopolař vstřelil Bohemians dva góly. V prvním případě zlínský benjamínek si výborně našel odražený míč na hraně pokutového území a následně neomylně zakončil k pravé tyči. Poté balon doklepl do sítě po dvou šancích spoluhráčů Reitera a Dramého.

Střední záložník - Dominik Janošek (Pardubice)

Svou brankou zařídil vyrovnání a započal porážku Slovácka na domácím hřišti. Icha odcentroval z pravé strany, Pavel Černý míč pustil ve vápně Janoškovi, který střelou z první překonal Ngyuena. Dvě minuty poté si vlastní gól dal Reinberk a Pardubice získaly důležité tři body.

Levý záložník - Michal Ševčík (Zbrojovka Brno)

Zbrojovka si nechala srovnat v nastavení, jinak by jeho gól byl vítězný. Dlouhý centr Falty nezachytil Čavoš a navíc míč jen přizvedl za nabíhajícího Ševčíka. Mladý klenot Zbrojovky prosvištěl po pravé straně hřiště zcela sám a střelou po zemi na bližší tyč nedal Janáčkovi šanci

Útočník - Jan Kuchta (Sparta Praha)

Plzeňským dělal velké starosti. V 11. minutě po rohovém kopu pálil z otočky těsně vedle, jeho chvíle tak přišla v nastavení první půle. Po kolmici Kairinena centroval Haraslín, od vzdálenější tyče vracel před branku Wiesner, Laciho hlavičku Staněk vyrazil, odražený míč ale dopravil do sítě Kuchta.

Útočník - Václav Sejk (Jablonec)

Dlouho to vypadalo, že jeho trefa ze 25. minuty bude vítězná. Polidarovi se ještě po centru Chramosty z levé strany zakončit nepodařilo, jenže Vladimir Jovović poté píchl míč mezi beky přímo k Sejkovi, který už byl před Macíkem úplně sám a počínal si suverénně.

Útočník - Imad Rondić (Slovan Liberec)

Slovan poslal proti Hradci Králové do vedení. Marios Purzitidis poslal milimetrový dlouhý centr za obranu, kde balon dokázal píchnout před brankářem Matěj Valenta na úplně volného Rondiće. Před ním už zůstala pouze prázdná brána, a tak měl velmi jednoduchou pozici.

Nemělo by vám uniknout

Člověk by si řekl obyčejná penalta, ale jak umí rozohnit celý stadion.

Tomáš Grigar už má něco odchytáno, ale tohle nakopnutí Kušeje byla vyloženě klukovina.

Penaltový zákrok na Breiteho byl tak jasný, že jablonečtí ani neprotestovali.

Kdyby rána Fleišmana neskočila na břevně, ale v bráně, byla by určitě v jiné rubrice.

Fanoušci Baníku dali svou nespokojenost najevo obřím transparentem.

VAR v akci

VAR po delší debatě penaltu Sparty uznal jako správně odpískanou.

Krejčího gól kvůli jeho faulu neplatil. Čas 1:58.

Kuchta reklamoval zákrok Staňka na svou osobu, podle videorozhodčího však o faul nešlo. Čas 3:30.

Změny v tabulce

Na prvních příčkách se toho příliš nezměnilo. Ligovou tabulku vede kolo před koncem základní části Slavia o skóre před Spartou. Třetí Viktoria Plzeň už na ně ztrácí devět bodů a vypadá to, že je ze hry o titul pryč. Za Západočechy jsou o jedenáct bodů čtvrtí Bohemians.

Páté Slovácko ztrácí na "klokany" pouhé dva body a stejný rozestup je i mezi celkem z Uherského Hradiště a šestou Sigmou Olomouc. Sedmá pozice aktuálně patří Slovanu Liberec, osmý je Hradec Králové. Devátá příčka patří Mladé Boleslavi a desítka uzavírá Jablonec.

Na jedenáctém místě se nachází Baník Ostrava, bodově stejně jsou na tom České Budějovice. Třináctá Zbrojovka Brno pak má o bod méně a jen o skóre horší jsou na barážové příčce Teplice. Předposlední jsou Pardubice a na posledním sestupovém stupínku Zlín.

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Slavia Praha
29
20
5
4
80 : 24
65
2
Sparta Praha
29
19
8
2
67 : 28
65
3
Viktoria Plzeň
29
17
5
7
54 : 28
56
4
Bohemians Praha 1905
29
13
6
10
49 : 48
45
5
1. FC Slovácko
29
12
7
10
35 : 38
43
6
Sigma Olomouc
29
10
11
8
44 : 36
41
7
Slovan Liberec
29
10
8
11
38 : 40
38
8
FC Hradec Králové
29
11
4
14
33 : 39
37
9
FK Mladá Boleslav
29
9
9
11
38 : 41
36
10
FK Jablonec
29
9
8
12
45 : 53
35
11
Baník Ostrava
29
8
8
13
39 : 41
32
12
Dynamo České Budějovice
29
9
5
15
32 : 53
32
13
Zbrojovka Brno
29
8
7
14
40 : 55
31
14
FK Teplice
29
8
7
14
37 : 62
31
15
FK Pardubice
29
8
4
17
28 : 55
28
16
FC Trinity Zlín
29
5
10
14
36 : 54
25

Autor: Petr Procházka

Komentáře (26)

Přidat komentář
Coutinho10

za chvilku zápase béček Slavia vs Olomouc

za nás např. Bořil, Hromada, Hronek a Pech

za Olomouc např. Vaněček, Šíp a Poulolo a v bráně mají Trefila

takže i Olomouc má dost hráčů se zkušeností z FL a píská Adámková

https://is.fotbal.cz/zapasy/zapis-o-utkani-report.aspx?zapas=89d4b9ba-af89-422f-a76b-5947ca485f98&zapis=1&noprint=1&btnprint=1&.htm

Reagovat
Cotton

Jasná 1

Reagovat
Coutinho10

no, trochu lepší jsme, ale zatím stále 0:0

Reagovat
Cotton

Tak nic no

Reagovat
Coutinho10

j, na záchranu už to moc nevypadá no

Reagovat
kilobyte

Vypusťte ligu a pošlete základ z áčka.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Coutinho10

kdyby jako bylo rozhodnuto o titulu, tak klidně , takhle ta příležitost termínově bohužel nebude

Reagovat
Cotton

Což je ale dobře. Čím míň béček, tím líp.

Reagovat
Salfovic

Totální degradace druhé ligy, Jen to potvrzuje, že první i druhá liga by měly mít 12 týmů.

Reagovat
Cotton

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Coutinho10

naopak si myslím, že to tý 2. lize dodává atraktivitu, když tam jsou i hráči z A týmu a to nemluvim jenom o našem týmu...např. pro TV si myslim je aktraktivnější např. Chrudim vs Slavia B než Chrudim vs Prostějov

Reagovat
Cotton

Je pravda, že jestli tam je béčko, které nemůže postoupit, nebo např. Třinec, který nemůže postoupit, je asi jedno. Celkově většina týmů té druhé ligy tam fakt nemá co dělat a jak píše kolega nahoře, 12+12 by bylo ideální.

Reagovat
Coutinho10

zúžení bych taky podpořil, byla by větší kvalita v obou ligách + třeba i ta nadstavba by měla případně větší smysl

Reagovat
Cotton

Reagovat
Cotton

A vůbec to vzniklo tím, že neměl z ČFL kdo postupovat. Slavia B vlastně vyhrála baráž nad Zápy, ale i kdyby prohrála, tak Zápy by odmítly postup, což jen potvrzuje, že argument o zúžení počtu profi týmů je na místě.

Reagovat
Coutinho10

j proti zúžení nejsem, ale když už to je takto nastavený, tak si myslím, že s Béčkama to není nějaký problém, spíš naopak...jsem samozřejmě zaujatej, protože minulou sezonu mi 2. liga byla ukradená , ale teď jí začínám víc sledovat, jak nám to jde, protože bych nerad, aby z toho byl hned sestup, když ostatní béčka se drží

a k ČFL, j, zúžení by to vyřešilo, ale nemyslím si zase, že týmy, který nevyhráli svojí skupiny, že by nikdo z nich neměl zájem o postup do 2. ligy...někdo určitě jo, ale nedal to sportovně

Reagovat
smazaný uživatel

Moc nevím, co od toho zápasu Slavia čekala. Dát tam Bořila je vyloženě sabotáž, v jeho věku po tak dlouhé pauze už může hrát fotbal jen na žízeň v okresním přeboru. Hromada je sice dříč, ale zároveň dřevák, a vyniká jen v zápasech, kde má kolem sebe kvalitu, což v béčku nemá. Hronek si zase dělal naděje, že bude hrát za áčko, ale dostal pár šancí (které teda nevyužil) a hned šup do béčka, tak jakou má asi motivaci. A s Pechem Trpiš a spol. zametají podobně jako dřív s Filou, Beranem, nebo Matouškem, tak se nedivím, že ho to i úplně stejně sejmulo, protože už ví, že od léta bude vymetat hostování až do konce smlouvy. Jestli jste ten zápas chtěli vyhrát, měli tam z áčka jít Zafeiris, Ogbu, Jurečka a Schranz.

Reagovat
Bakary3

Já nevím, cos čekal, že Slavia čekala.

Prostě tam poslala hráče, kteří se neprosazují v áčku.

Jestlis čekal, že tam pošlou opory áčka, který bojuje o titul, tak nevím.

(Tvou rádoby vtipnou poznámku, že o titulu je rozhodnuto, prosím ne, díky)

Reagovat
ratusek

ale mě to furt přijde celkem vtipný teda tím stylem, že si řekneš "ale jo, snaží se. Je to taková pičovina, že se nakonec i zasměju"

Reagovat
Bakary3

Hale já nevím, mám teď 2 promile, tak ten biggrin dám aspoň tobě

Za mě píše furt stejný sračky na jedno kopyto, "Sparta neohrožený vládce, všichni ji poškozují a přesto vítězí, bla bla hovno bla bla"

To už není ani snaha, to je zoufalství

Nějak asi nevím, co k tomu víc říct

Reagovat
ratusek

jako jo. Ale už to beru aspon jako jistotu ve zkomírajícím EF

A dvě promile máš mít dnes večer na čarodejnice. Nebo pojedeš nonstop naloženej v lihu až do pondělí?

Reagovat
Bakary3

Jo, někdy je i bídná jistota důležitá

A to bylo jen takový pozapasovy posezení, dnes to naopak s malým bude pohoda

Reagovat
ratusek

Týpek v místní nálevně objednal zelený, takže dnes na čepu zelený, a k tomu ořez. Paráda

Reagovat
Pablos

Slavii možná, ale EF ne.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele