Plzeňský motor rezaví aneb Události 24. kola FORTUNA:LIGY

22.03.2023, 15:54
Názory a komentáře

Pražská Sparta porazila ve 24. kole FORTUNA:LIGY Hradec Králové 2:0 a po remíze Slavie na půdě Slovanu Liberec 2:2 se bodový rozdíl na odvěké rivaly v tabulce vynuloval. Bohemians ukázali, že venku se jim daří a s trochou štěstí vyhráli s Viktorií Plzeň 2:1, navíc vítězný gól dali v oslabení.

Dále tápe Baník Ostrava, který opět prohrál, tentokrát v Jižních Čechách. Dynamo České Budějovice zvítězilo 2:1. Jarní neporazitelnost prodloužila Sigma Olomouc, jenž si doma poradila s Mladou Boleslaví 2:0. Jablonec připsal třetí výhru v řadě, když vyhrál v Brně 2:1.

V přímém záchranářském souboji se střetly Pardubice s Teplicemi a Východočeši ukázali, že na novém stadionu umí. Zvítězili 3:1 i díky chycené penaltě Florina Niţy, ten odchytal 100. zápas v české lize. Díky brzkému vyloučení Martina Filla prohrál Zlín na Slovácku jednoznačně 0:3.

Zápas kola

Slovácko - Zlín 3:0

Milanu Petrželovi bude v červnu 40, ale po hřišti létá jako za mlada. Proti Zlínu zářil, přidal se k němu Korejec Kim a pohodová výhra byla na světě.

Gól kola

1. Jiří Fleišman (Slovácko)

Ostravský zadák vychytrale vypálil z přímého kopu po zemi a překvapil zeď i gólmana.

2. Milan Petržela (Slovácko)

3. Jakub Považanec (Jablonec)

Jedenáctka kola

Brankář - Florin Niţă (Pardubice)

Do brány se v české lize postavil už posté a Pardubice opět podržel, navíc ve velmi důležitém souboji s konkurentem ze spodku tabulky Teplicemi. Vrchol jeho výkonu nastal v 68. minutě, když tygřím skokem lapil Gningovu penaltu. Hned poté dostal pochvalu od několika spoluhráčů.

Pravý obránce - Daniel Köstl (Bohemians 1905)

Stal se bohemáckým hrdinou. Během celého duelu podával nadstandardní výkon, to podstatné ale přišlo v 85. minutě. Jan Kovařík nacentroval do pokutového území, domácí jen napůl vyhráli dva hlavičkové souboje, nakonec zůstal před Staňkem osamocený Köstl a poslal míč do sítě.

Střední obránce - Lukáš Vraštil (Sigma Olomouc)

Sigma válí, Boleslav doma v klidu porazila. Hosté si první gól vstřelil zásluhou Karafiáta sami, druhý si připsal Vraštil. Na brance se podepsal nepovedený výběh brankáře Jana Šedy, jenž neodhadl centr, díky čemuž pak olomoucký stoper zakončoval do prázdné brány.

Levý obránce - Jiří Fleišman (Baník Ostrava)

Baník se utápí ve velké krizi, a tak je v jeho případě potřeba se chytat maličkostí. Jiří Fleišman totiž svůj přímý kop vymyslel znamenitě. Všiml si, že si za domácí zeď nikdo nelehl, jak je již dnes poměrně časté. Proto vypálil po zemi, zamířil přesně k tyči a Šípoš už s k balonu nestihl dostat.

Pravý záložník - Milan Petržela (Slovácko)

Čtyřicítka na krku? Nene, hraje jako mladý kluk. Petržela proti oslabenému Zlínu zářil, dvakrát přihrál na gól Kimovi, nejprve na hranici šestnáctky, poté uvnitř ní. Pak Michal Kadlec vyhrál hlavičkový souboj, Petržela vlétl k míči a z voleje se trefil naprosto přesně pod horní tyčku.

Střední záložník - Jakub Považanec (Jablonec)

Jeho výkony rostou stále vzhůru a spolu s ním i celý Jablonec. Na půdě Zbrojovky dokonal jablonecký obrat a zařídil Severočechům další tři body. Využil přihrávky Sejka, balon nejprve musel zkrotit. Když se mu to ale povedlo, vyslal parádní dělovku pod horní tyčku.

Střední záložník - Dominik Janošek (Pardubice)

To, že má formu, opět potvrdil i statisticky, když si připsal gól a asistenci. Branku si připsal z pokutového kopu, když udržel nervy na uzdě a poslal balon na opačnou stranu, než Grigar skočil. Poté jeho centr z přímého kopu propadl až k zadní tyči na Kamila Vacka, jenž dal třetí gól.

Levý záložník - Seung-bin Kim (Slovácko)

Za oba premiérové góly v české lize může vděčit Milanu Petrželovi. V první případě jej našel ve vápně a Kim prostřelil Rakovana. Poté jej bývalý záložník Plzně vyzval na hranici šestnáctky, on neváhal a vypálil z první přesně k tyči, kam už se zlínský gólman nestihl natáhnout.

Útočník - Victor Olatunji (Slovan Liberec)

Proti Slavii podal výtečný výkon, jenž korunoval v nastaveném čase vyrovnávacím gólem. Mohamed Doumbia na něj poslal za obranu milimetrový centr, který si Olatunji výborně zpracoval a zakončením přes nohu Koláře zařídil domácímu Slovanu cenný bod.

Útočník - Matěj Vydra (Viktoria Plzeň)

Po třinácti letech dal opět gól v české lize, ale nakonec to byla vzhledem k výsledku velmi hořkosladká trefa. Bucha svým centrem našel Sýkoru, jenž balon zpracoval pro Vydru. Ten se ocitl sám před Valešem, kterého nakonec překonal povedeným lobem.

Útočník - Jan Chramosta (Jablonec)

Jablonec inkasoval chvíli před pauzou, dvě minuty po ní už ale bylo vyrovnáno. Výborně jej našel Jovović, on si poté poradil s domácím obránce a výtečně překonal Berkovce. Sezonu má rozjetou parádně, v tabulce střelců mu s jedenácti góly patří čtvrtá příčka, navíc přidal šest asistencí.

Nemělo by vám uniknout

Peter Olayinka byl opět nejlepší slávista na hřišti, pak mu ale ruply nervy a zamířil do sprch.

Jubilejní stý zápas a k tomu chycená penalta. Florin Niţă.

Velká smůla sešívaných, Ogbu srazil Červovu ránu mimo dosah Koláře.

VAR v akci

Martin Fillo sice nejprve viděl jen žlutou, proti červené kartě ale neprotestoval.

VAR odhalil penaltový zákrok Kamila Vacka.

Gól Jana Kuchty nakonec kvůli ofsajdu neplatil.

Videorozhodčí řešil ruku Cadua, ale hra nakonec pokračovala. Čas 1:27.

Nádherný gól Havla VAR odvolal kvůli předcházejícímu ofsajdu. Čas 0:38.

Změny v tabulce

Na čele tabulky máme vyrovnáno. Po dlouhé době to vypadá, že by se do závěrečného boje o titul měla zapojit Sparta, která je druhá za Slavií pouze o skóre. Ztrácí naopak Viktoria Plzeň, ta má na pražské duo manko pěti bodů. Na čtvrtou příčku se opět zařadili Bohemians 1905.

Páté Slovácko však má stejně bodů jako "Klokani" a navíc má odložený duel s Jabloncem k dobru. Skupinu o titul zavírá Sigma Olomouc, za kterou už je pětibodová mezera. Tu má sedmý Hradec Králové, následují vždy s jednobodovým odstupem Mladá Boleslav, Jablonec a Dynamo České Budějovice.

Jedenáctá pozice momentálně patří Slovanu Liberec, který ale určitě skupinu o záchranu nebude chtít hrát. Následuje Zbrojovka Brno a tápající Baník Ostrava. Pardubice opět poskočily, ze čtrnácté pozice ztrácí na umístění bez baráže tři body. Patnácté jsou Teplice, poslední Zlín.

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Slavia Praha
24
17
3
4
67 : 20
54
2
Sparta Praha
24
16
6
2
56 : 22
54
3
Viktoria Plzeň
24
15
4
5
45 : 22
49
4
Bohemians Praha 1905
24
11
5
8
41 : 39
38
5
1. FC Slovácko
23
11
5
7
29 : 30
38
6
Sigma Olomouc
24
9
9
6
38 : 26
36
7
FC Hradec Králové
24
9
4
11
28 : 33
31
8
FK Mladá Boleslav
24
8
6
10
35 : 35
30
9
FK Jablonec
23
8
5
10
37 : 41
29
10
Dynamo České Budějovice
24
8
4
12
24 : 41
28
11
Slovan Liberec
24
7
6
11
30 : 36
27
12
Zbrojovka Brno
24
7
6
11
34 : 45
27
13
Baník Ostrava
24
6
7
11
36 : 37
25
14
FK Pardubice
24
6
4
14
23 : 49
22
15
FK Teplice
24
5
6
13
29 : 57
21
16
FC Trinity Zlín
24
3
10
11
26 : 45
19

Autor: Petr Procházka

Komentáře (47)

Přidat komentář
wyqinac

taky vam vsechny videa zacinaji v 10.vterine?

Reagovat
Lemond Laws

Nekoukám na ně kvůli milionům reklamy..takže to je nějak jedno

Reagovat
wyqinac

tvl to jeste dneska nekdo nepouziva adblocker?

Reagovat
Shevchenko

Na mobilu?

Reagovat
wyqinac

jasne, treba prohlizec Brave ma zabudovanej

Reagovat
Shevchenko

Hm a to používá kolik lidí? Tak 1 %?

Reagovat
wyqinac

ja moc nechapu s cim to ma souvislost, kolik to pouziva lidi? jinak na google play to ma 100m+ stazeni, takze je to samozrejme nizky procento lidi celkem. Ja uz brave pouzivam dlouho vzhledem k tomu, ze mam i nejaky jejich coiny a pouzivanim se driv dalo i neco farmit navic, coz uz ted nejde, ale stejne jinej prohlizec nepouzivam - je to uzivatelsky naprosto to samy co chrome, jen to nema reklamy, cumim tam i na youtube mnohem radsi nez pres ytb appku

Reagovat
Kiss Me Polka!

ma to souvislost s tim ze se divis, ze jeste dnes existuji nejaci takovi lide, kdyz je jich takova naprosto drtiva vetsina

Reagovat
Shevchenko

asi tak

Reagovat
wyqinac

tak to byla reakce hlavne asi na pocitac, tam by me to bez adblocku ani nenapadlo, variantu na mobil jsem jen doplnil, kdyz se nekdo ptal..

Reagovat
Greny

K cemu me to bude kdyz na to necumim

Reagovat
wyqinac

jako ze nikdy nikde necumis na reklamy? no ja taky ne, protoze nemusim

Reagovat
Pablos

Tohle bylo zábavné kolo

Reagovat
Tronho

Jak jste s tím EF po více jak měsíci spokojeni? Mně to přijde pořád nepřehledné, nehezké, bez života, roztahané...fakt špatné. To je již finální úprava? Chtěl jsem tom udát ten měsíc, ale vidím, že to nemá cenu. Velká škoda. Raději si přečtu články jinde než zde. A přitom obsahově to pořád kvalitu má. Achjo.

Reagovat
noustres

Dívej se na to optikou šéfa. Jeho, nějaký názory z plebsu nezajímají. Měli tu doménu rovnou prodat a dát to někomu pro koho je to srdcovka.

Reagovat
Cotton

To chce starou verzi jako rozšíření do Chromu

Reagovat
ratusek

Reagovat
smazaný uživatel

Katastrofa a můj názor se po měsíci nezměnil. Diskuze šli dost dolů, nemá to podle mě budoucnost a dost lidí se na to brzy vykašle.

Reagovat
db18

Reagovat
ratusek

Reagovat
$dolar$

Reagovat
Pablos

v práci se na to nevyseru, ale na mobilu děs (a kvůli tomu se to celé dokurvilo tady) a i tak v práci je to nuda než dřív, méně se diskutuje... nakonec jim to v klinické smrti budou držet ti lidi co žádnou změnu nechtěli, ale mají prostě k EF vztah.

Reagovat
ratusek

Přesně tak. Není to jako dřív. Hlavně v práci se člověk tady zabavil a teď nic. nuda. šeď

Reagovat
PISTOLERO

Reagovat
ondrasch77

Reagovat
srandamač

No jako abych si tady pořád posouval tabulku, abych viděl body a přitom čuměl na ty mezery ve sloupcích...

Reagovat
Mass

Reagovat
ratusek

tabulka s koeficientama je už legendární

Reagovat
Cotton

Chodím sem míň.

Spíš by mě zajímalo, jestli to fakt zvedlo návštěvnost?

Reagovat
Bakary3

Zřejmě jo, dřív to i tady v diskuzi řešili, jak se bude ještě vylepšovat atd.

Vysla snad jedne expreska, jak pokračují na vylepšování ef, to je už asi měsíc, od ty doby nic.

Za tu dobu nejsou schopny opravit ani takovou debilitu jako tabulku, kterou nemůžeš sjet bez posouvání do stran a nahoru a dolů.

Tak zřejmě maximální spokojenost.

Reagovat
ratusek

tobě snad vadí, že si musíš různě posouvat tabulku a pak ani nevíš na kolikáté místo a na jaký tým se díváš?

Reagovat
Bakary3

Je to bez debat zábavnější a asi záměr - strávit jen u tabulky 3x víc času, pro ef dobře

Reagovat
ratusek

Tak ale jsi dobrej, že tím ztrácíš čas. Já jsem na tabulky a vše kromě diskuzí rezignoval a jak to tak vypadá, tak postupem času už těch rezignujících i na diskuze bude víc a víc a zůstane nás tady 10 nejaktivnějších

Reagovat
Bakary3

Pořád doufám, že to bude jiný..

Ale jak jsem psal, moc tu už ani odezvu nevidím, tak to ve mně budí pocit, že asi po vyřešení několika hlavních nedostatku je to jakože ok asi...

Reagovat
ratusek

taky mám ten pocit

Reagovat
TOM HORAK

jednoznačnej souhlas

Reagovat
inferno08

Občas chodím masturbovat na tenisportal, a přitom mě tenis vůbec nezajímá... Krásná nostalgie. Závidím fanouškům tenisu.

Reagovat
smazaný uživatel

Jen dočasně, taky je tahle modernizace v nejbližší době čeká.

Reagovat
Petr325

Nikdy jsem tam nebyl - nádhera, díky

Reagovat
Pablos

v životě jsem tam nebyl... ale navnadil si mě se tam jít podívat

Reagovat
hyper01

Reagovat
ondrasch77

Reagovat
Papra

koukám, že sis kvůli tomuhle příspěvku i založil účet to už musí bejt velký zklamání

Reagovat
andrew96

Derby jak lusk, fakt. Fillo se asi těšil na další flastr, do přestávky jej klidně mohl doprovodit Hrubý. Bartošák hrál se Slováckem, po změně stran chtěl přestoupit také Simerský. A třešničkou pak byli maskovaní hrdinové za plotem, kteří se radostně odkazují na to, že prodělali lobotomii.

Nejhorší výlet do Hradišťa ever. Když si vzpomenu, že to není ani pět let, co v UH školil Traoré... chjo.

Slovácko každopádně radost sledovat v posledních letech.

Reagovat
PISTOLERO

Přestup taky

Reagovat
ratusek

Reagovat
andrew96

Ok. Slovácko mám rád, zášť k nim necítím. Vždy mě to ale ve všech sportech táhlo víc do Zlína. Avšak pohled na Letnou je žalostný. Už samotný stadion bude (pokud by se tedy Zlín udržel) za chvíli největší ruinou v lize. Přitom před lety, kdy se postavila slavná půltribuna, to tam vypadalo vcelku fajn. Od té doby se ale viditelně na nic nesáhlo a zub času čím dál zřetelněji hryže.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele