Nizozemská Eredivisie - preview 18. kola

20.01.2012, 08:27, aktualizováno 22.01.2012, 08:38
Previews
V krátké době podruhé proti sobě nastoupí Alkmaar a Ajax, tentokráte jde o ligový šlágr a hrát se bude na půdě AZ. Feyenoord cestuje pro body do Venla, PSV Eindhoven cestuje do Utrechtu. Vitesse bude chtít potvrdit své postavení proti Nijmegenu, Groningen změří síly s Heraclesem...
SBV Vitesse - NEC Nijmegen  (neděle 12:30)
Domácí SBV se po měsíční zimní přestávce představí hned v prvním jarním kole na domácí půdě proti tápajícímu Nijmegenu. Vitesse, které touží po pohárové Evropě, by mělo opět táhnout jeho skvělé publikum, ale Nijmegen nedá domácím nic zadarmo, jelikož potřebuje body jako sůl.

SBV ve svém prvním jarním utkání přivítá celek z Nijmegenu. Vitesse, které v posledním podzimním kole dokázalo zvítězit 1:0 na půdě Heraclesu, bude chtít opět vyhrát. Domácí celek se může chlubit, jelikož v čele s mladým českým obránce Tomášem Kalasem neinkasoval v posledních podzimních čtyřech kolech ani jednu branku. Vitesse se momentálně nachází na šesté příčce, ale hodlá být po jarních bojích ještě výše. SBV nebude moci představit novou posilu do útoku Mika Havenaara, který přišel z Japonska, jelikož nedorazila potřebná dokumentace.

"Přes zimní přestávku jsme dopilovali různé nedostatky a řekli si, jaký je cíl pro jarní boje. Tým je odhodlán a jsem přesvědčen, že hned od prvního jarního kola půjdeme naproti pohárové Evropě. Víme, že nás čeká soupeř, který má jiné problémy v tabulce, ale mohu ujistit, že žádné podcenění z naší strany neuvidíte," řekl trenér domácího celku John van den Brom.

Hosté z Nijmegenu se po měsíční pauze představí v prvním jarním kole na půdě SBV. Nijmegen se nachází na patnácté příčce a je jen kousek od sestupových pozic. Ve svém posledním podzimním představení dokázali hráči Nijmegenu porazit na domácí půdě 2:0 Venlo. NEC nečeká vůbec lehký zápas, ale hosté, i když jsou papírově slabším celkem, hodlají ukázat, že s boji o záchranu to od prvního kola budou myslet vážně.

"Přes zimu se kluci v kabině stmelili, a proto doufám, že náš cíl, kterým je záchrana v lize, bude realizován bez sebemenších problému. Hned v prvním kole jedeme na půdu silného SBV, ale to nemění nic na tom, že chceme urvat nějaký ten bodík," řekl kouč hostí Alex Pastoor.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.57 - 3.90 - 5.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Groningen - Heracles Almelo  (neděle 14:30)
Groningen, který usiluje a pohárovou Evropu, bude chtít hned v prvním jarním utkání naplno bodovat, v cestě mu ale bude stát nevyzpytatelné Heracles, který v tomto zápase nedá domácím nic zadarmo.

Domácí celek hájí osmou příčku tabulky, která zajišťuje pohárovou Evropu. Domácí ale nechtějí nic nechat náhodě a hned od prvních jarních bojů budou chtít bojovat o ještě výšší pozice. V posledním podzimním kole Groningen dokázal zvítězit na domácí půdě 1:0 proti Utrechtu. Domácí fanoušci věří, že jejich borci si v klidu poradí s dnešním soupeřem a půjdou tak naproti pohárové Evropě, která je snem klubu i fanoušků.

"Přes tu krátkou pauzu jsme se snažili tým sehrát, nabrat trochu kondice, ale hlavně se zbavit nedostatků v obraně, které nás tak na podzim tížily. Soupeře se nebojíme, sice víme, že nás nečeká nic lehkého, ale pevně věřím, že toto utkání zvládneme a své fanoušky zahřejeme pocitem vítězství," řekl sebevědomně kouč domácích Peter Huistra.

Heracles, který se nachází na dvanácté pozici, se proti svému soupeři bude chtít poprat o důležité body, které ho odrthnou od bojů o záchranu a také dotáhnou na střed tabulky. Hosté v posledním podzimním utkání prohráli na domácí půdě 0:1 se silným Vitesse. Fanoušci klubu z Almela nejsou spokojení s hrou svého celku v poslední době. Po výhře 7:0 na domácí půdě půdě proti Venlu se začalo mluvit o tom, že se tým zvedá, ale ten pak hned v posledních dvou kolech nezískal ani bod a nedokázal ani vstřelit branku.

"Tým se v pauze takřka nezměnil. Odešel jen Birger Maertens, kterému jsme vyšli vstříc a ukončili jsme sním o půl roku dříve kontrakt. I bez něho se však budeme snažit naplno bodovat na půdě Groningenu," řekl trenér hostí Peter Bosz.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.62 - 3.90 - 4.75
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
VVV Venlo - Feyenoord Rotterdam  (neděle 14:30)
Feyenoord Rotterdam začal podzim brilantně, postupně začal upadat a nakonec v závěru pořádně zabral. Souboje s velkými favority zvládl a nebýt zbytečných ztrát, jistě by hrál o titul. Takhle ovšem okupuje pátou příčku s jedenatřiceti body a je o skóre za čtvrtým Ajaxem. A právě tato pozice je jeho minimálním cílem. Nyní zavítá na půdu Venla, které se nachází v sestupových vodách a má úplně jiné starosti.

Venlo se tradičně drží v nejvyšší soutěži zuby nehty a tento ročník zřejmě nebude výjimkou. VVV je totiž až sedmnácté s pouhými deseti body a na přímé udržení v soutěži ztrácí deset bodů. V podzimním duelu s Feyenoordem prohrálo na jeho půdě jasně 0:4, ovšem loni v domácím prostředí zvítězilo 3:2 a rozhodně bez šance není. Nicméně letos nastoupí proti úplně jinému Feyenoordu a bude to pro něj vskutku zkouška ohněm.

Trenér hostů Ronald Koeman byl okouzlen záložníkem Kamohelem Mokotjem, a proto ho přivedl do týmu. Ten by měl nastoupit v základní sestavě a nahradí Karima El Ahmadiho, který je na APN. Po návratu by se El Ahmadi měl posunout na pravou stranu, kde má podle Koemanových slov větší uplatnění. "Celkové statistiky v duelech s Venlem jsou jasně proti nám a já jsem z toho šokován. Chceme to zlomit a rádi bychom začali jarní část dobře," řekl Koeman.

Koeman však soupeře nechce v žádném případě podceňovat. "Do Venla přišel nový trenér Ton Lokhoff a myslím si, že pod jeho vedením má Venlo šanci na slušnou druhou polovinu sezóny." Koeman bude postrádat vykartovaného Guyona Fernandeze, zranění na trávník nepsutí Stefana de Vrije, Kaje Ramsteijna, Rickyho van Haarena a Miquela Neloma. Na jeho místo by měl nastoupit Terence Kongolo nebo Mats van Huijgevoort. Pro oba dva by to byl debut v dresu rotterdamského výběru.

Do Venla přišlo několik kvalitních hráčů. Mezi ně patří Steven Berghuis (FC Twente), záložník Danny Holla (FC Groningen), obránce Jeffrey Leiwakabessy (Anorthosis Famagusta) a Ismo Vorstermans (FC Utrecht). Na druhou stranu odešla opora Ahmed Musa do CSKA Moskva a o druhý důležitý článek Michaela Ucheba se zajímá několik věhlasných klubů. Tak či tak, podle odborníků může Venlo proti Feyenoordu pouze překvapit.
VVV Venlo - pravděpodobná sestava:
Udegbe - Timisela, Vorstermans, Joshida, Leiwakabessy - Meeuwis, Holla, Kruijsen - Berghuis, Nwofo, Cullen.
Feyenoord Rotterdam - pravděpodobná sestava:
Mulder - Leerdam, Vlaar, Martins Indi, Van Huijgevoort (Kongolo) - Mokotjo, Clasie, Bakkal - Cabral, Guidetti, Schaken.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 6.00 - 4.20 - 1.48
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
AZ Alkmaar - AFC Ajax  (neděle 14:30)
První jarní kolo a hned se proti sobě postaví vedoucí Alkmaar a Ajax, který je až na čtvrté příčce. Šlágr kola, ve kterém se Ajax může dotáhnout jen na dvoubodovou ztrátu, jenže v cestě mu stojí doma neporažené a stoprocentní AZ.

AZ se stalo podzimním mistrem. Povede se mu to i v jarní části? Statistiky mluví za vše, AZ doma inkasovalo pouze dvě branky což je úctyhodný výkon. V posledním podzimním utkání se AZ představilo na půdě Bredy a překvapivě prohrálo 1:2. V krátkém sledu hraje domácí Alkmaar s Ajaxem podruhé, jelikož jejich poslední měření sil se konalo ve čtvrtek, kdy se spolu utkaly v Nizozemském poháru. Utkání skončilo vítězstvím Alkmaaru 3:2. Čeká se velmi atraktivní utkání a fanoušci jsou na něj patřičně natěšeni. Prodlouží domácí AZ domácí neporazitelnost?

"V krátké zimní přestávce jsme tým museli připravit na velmi těžké jaro. Na náš tým bude vyvíjen velký tlak a já doufám, že to moji hoši dokáží unést a dojdeme si tak k zisku titulu. Čeká nás velmi těžký soupeř, ale my hodláme zvítězit a připravit svým fanouškům devátou domácí výhru v řadě," řekl domácí lodivod Verbeek.

Ajax, který se nachází na čtvrté příčce při shodě bodů se třetím Twente, v posledním podzimním utkání dokázal na domácí půdě zvítězit 4:0 proti Den Haagu. AFC se utká s nejlepším celkem na domácí půdě, ale Ajax je zas nejlepším celkem venku. Od hostů z Amsterdamu se dá očekávat velké nasazení, jelikož se mohou dotáhnout na svého soupeře už jen na dvoubodovou ztrátu. Hosté mohou počítat už s uzdraveným De Jongem, který byl od listopadu mimo hru.

"V týdnu jsme nedokázali na domácí půdě vyhrát proti AZ a vypadli jsme z domácího poháru. Tým je však odhodlán tuto porážku odčinit a dotáhnout se na špici tabulky. Vrátil se nám uzdravený De Jong. Od úvodního hvizdu do utkání půjdeme s plným nasazením a pevně věřím, že až sudí ukončí zápas, budeme to právě my, kdo zvítězí a poprvé skolí AZ na jeho vlastní půdě," řekl jako vždy sebevědomí kouč hostí De Boer.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.40 - 3.25 - 2.80
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
FC Utrecht - PSV Eindhoven  (neděle 16:30)
Fotbalisté Eindhovenu půjdou do druhé půlky sezóny s jasným cílem - přeskočit vedoucí Alkmaar a vybojovat po čtyřech letech mistrovský titul. O jejich ambicích může hodně napovědět hned první zápas, který sehrají na půdě Utrechtu.

PSV se s podzimem rozloučilo skutečně stylově. V souboji s Heerenveenem se očekával vyrovnaný boj, svěřenci trenéra Ruttena si ale z utkání udělali vlastní exhibici. Po hodině hry vedli už o pět branek a domů si nakonec odvezli přesvědčivé vítězství 5:1. Hlavně se ale dokázali přiblížit na dostřel vedoucímu Alkmaaru.

Už po tomto kole může být situace ovšem značně odlišná. AZ totiž doma přivítá amsterdamský Ajax, takže pravděpodobnost, že bodově zaváhá, je poměrně velká. A toho bude chtít Eindhoven pochopitelně využít.

"Na nadcházející zápas se už opravdu těším. Utrecht má dobrý tým," prohlásil trenér Fred Rutten, který zároveň připustil, že mu zimní přestávka příliš radost neudělala. "Byl bych spokojenější, kdybychom stále hráli, protože jsme nechtěli přerušit naší vítěznou sérii," dodal Rutten. Ten bude pro nadcházející klání postrádat akorát duo Engelaar - Pieters.

V utrechtském táboře určitě měli během minulých dní o čem přemýšlet, jelikož podzimní část letošní sezóny jim vůbec nevyšla. Čtrnácté místo budiž jasným důkazem. Na osmý Groningen, který v současnosti drží poslední pohárovou příčku, ztrácí Utrecht aktuálně devět bodů, takže má před sebou hodně zapeklitou cestu. I přesto se ale nevzdává, což bude chtít ukázat už proti Eindhovenu.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 7.00 - 4.50 - 1.40
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
BV De Graafschap - SC Heerenveen  (sobota 18:45)
Herenveenu vyšla podzimní část letošního ročníku skutečně velmi dobře. Na vavřínech ale v táboře kouče Janse rozhodně usnout nehodlají a také v novém roce chtějí nadále sbírat pravidelně body. Pro začátek změří síly se slabým De Graafschapem.

Vstup do sezóny sice Heerenveenu nevyšel úplně podle představ, poté ale dokázal nabrat vynikající formu, díky které se v tabulce vyšvihnul na aktuální sedmé místo. Na vedoucí Alkmaar přitom ztrácí pouhých deset bodů, takže stále může reálně pomýšlet, že poskočí ještě o nějaký ten stupínek vzhůru.

I proto jakákoliv ztráta proti De Graafschapu rozhodně nepřichází v úvahu. Heerenveenu se navíc na venkovních hřištích letos daří. Z osmi zápasů prohrál pouze v jediném případě a nehodlá na tom nic měnit ani tento víkend.

Fotbalisté z Doetinchemu tak budou čelit nepříjemnému a kvalitnímu protivníkovi, přesto flintu do žita předem neházejí. Věří totiž, že dokážou zopakovat výkon z loňské sezóny, když před vlastními fanoušky porazili Heerenveen 3:2. Nutno ovšem dodat, že tehdy byla situace obou celků mnohem vyrovnanější.

Letos se De Graafschap po většinu času pohybuje v pásmu sestupu, odkud se mu už delší dobu nedaří za žádnou cenu dostat. A zřejmě to ještě nějakou dobu potrvá, jelikož má na svém kontě aktuálně pouhých dvanáct bodů. Vedení klubu navíc během zimy zatím nijak výrazně neposiluje. Z Anderlechtu přišli akorát mladíčci Badibanga a Garcia-Calvete a z Veendamu pak útočník Anco Jansen.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 4.75 - 4.00 - 1.62
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
SBV Excelsior - NAC Breda  (sobota 19:45)
Podzim fotbalistům Excelsioru vůbec nevyšel, takže je pochopitelné, že si budou chtít v jarní části alespoň částečně napravit svou reputaci. Nečeká je ale nic snadného, vždyť hned na úvod přivítají doma nepříjemného protivníka v podobě Bredy.

Pro hosty bude první ligový duel v roce 2012 nesmírně důležitý. Velmi rádi by totiž navázali na výkon z minulého kola, kdy překvapili celé Nizozemsko, jelikož na domácím hřišti dokázali zdolat vedoucí Alkmaar v poměru 2:1. I díky tomuto výsledku se nadále drží v klidném středu tabulky, odkud mohou v následujících týdnech zaútočit na pohárové příčky.

Bredě se však zatím vůbec nedaří na hřištích soupeřů, kde vybojovala pouhopouhé čtyři body. Nyní ovšem všichni v jejím táboře cítí, že by mohla přijít změna k lepšímu. Na půdě Excelsioru hodlají hráči oblékající dres NAC za každou cenu uspět.

Z toho pochopitelně nemají v Excelsioru vůbec radost, na druhou stranu je ale nutné zmínit, že pokud dokáží Lammersovi svěřenci uhrát nějaký ten bod, pak je to právě na domácí půdě. Před vlastními fanoušky si dokázali připsat také dosud jedinou výhru v letošní sezóně. Tu vybojovali v duelu proti Waalwijku.

Už během podzimu se kádr Excelsioru ukazoval jako nekonkurenceschopný, i přesto ale vedení klubu zatím s posilováním vcelku otálí. Na hostování přišli akorát mladíci Bart Schenkeveld a Rangelo Janga, po nevydařeném angažmá v Rumunsku se pak rotterdamskému celku upsal také útočník Moussa Kalisse.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 4.10 - 3.60 - 1.80
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
FC Twente - RKC Waalwijk  (sobota 20:45)
Twente nezakončilo podzimní část sezóny nijak úspěšně, a i když postoupilo do další fáze Evropské ligy, tak v lize mu boj o titul lehce utíká. Proto vedení klubu sáhlo k překvapivému tahu a přivedlo osvědčené trenérské eso. Před více jak čtrnácti dny odvolalo trenéra Co Adriaanseho a dosadilo strůjce předloňského fantastického úspěchu Stevena McClarena. Jeho úkolem je uspět v úvodním kole jarní části proti Waalwijku.

V tuto chvíli se v klubu jedná o odchodu hvězdného Luuka de Jonga, o kterého se prý zajímá několik celků z Anglie. Nikdo s ním však prozatím nejedná a sám hráč odmítl italskou Fiorentinu. O obránce Douglase se zajímá německý Stuttgart, nicméně hráč by mohl přestoupit až na konci sezóny, kde mu v Twente končí smlouva. Do Hoffenheimu přešel na hostování Stefan Thesker a okolo brankáře Nikolaje Mihajlova se motá italský AC Milán.

Twente prodloužilo smlouvu se slovenským útočníkem Andrejem Rendlou, kvůli operaci kolene však na trávníky dlouho nevběhne. Anglického kouče McClarena těší, že se vrátil zpátky do klubu. "Velmi mě potěšilo setkání s fanoušky a jsem šťastný, že tu opět mohu být. Hráči mají dobrý přístup k tréninkům V tuto chvíli hledáme způsob, jak vyhrávat zápasy a naším cílem je, aby morálka v týmu byla v pořádku,," uvedl zkušený stratég.

V základní jedenáctce by se mohli objevit nově příchozí Joshua John a Daniel Fernandes. Mimo hru ovšem budou zranění Sander Boschker a Nicky Kuiper. Otazník k tomu visí nad startem Dennyho Landzaata. Twente vyhrálo nad Waalwijkem pětkrát v řadě, v letošní sezóně na jeho půdě navíc zvítězilo 4:0.

Waalwijk po skvělém začátku podzimu postupně upadal a nakonec skončil třináctý s osmnácti body, má šestibodový náskok na sestupové příčky, což rozhodně nemusí být dostačující. V klubu k velkým přestupovým machinacím zatím nedošlo a Waalwijk může favorizovaného protivníka pouze překvapit.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.20 - 6.25 - 11.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
ADO Den Haag - Roda JC  (pátek 20:00)
Po zimní přestávce se otevírá druhá polovina nizozemské nejvyšší soutěže. A ta bude velice zajímavá jak v souboji o titul, tak i v boji o záchranu. Navíc o kvalifikaci do pohárové Evropy bojují celky ze středu tabulky a v páteční předehrávce se utkají výběry právě z těchto pater tabulky. Roda díky skvělému závěru sezóny poskočila na deváté místo se čtyřiadvaceti body a teď se utká s Den Haagem, který je jedenáctý a má o tři body méně.

Roda v posledním kole podzimu dokázala deklasovat poslední Excelsior 7:0. Ohledně přestupů se toho v Rodě příliš nezměnilo, ještě v prosinci odešel zadarmo do Feyenoordu Rotterdam hvězdný Ruud Vormer. Roda je nyní dva body za osmým Groningenem a určitě chce vstoupit d Eredivisie tou správnou nohou. Den Haag sice není tak silný jako v loňském roce a tolik se mu nedaří, ovšem o záchranu nehraje a v domácím prostředí je pořád nebezpečný.

Den Haag v závěru podzimu hrál také solidně a neprohrál čtyřikrát v řadě, pouze v posledním kole nestačil na silný Ajax. Den Haag získal posilu z anglické Chelsea, osmnáctiletý mladík Kenneth Omerto přišel do týmu na hostování. V letošním ročníku v devátém kole deklasovala Roda pátečního soupeře poměrem 4:1, loni s ním však v bitvě o pohárovou Evropu vypadla. Nyní by utkání mělo být vskutku velice vyrovnané a čeká se nízký počet branek.

Domácí se před týdnem dohodli na smlouvě s veteránem Ali Boussabonem, který by měl zůstat minimálně do konce sezóny. Z Willemu II přišel ještě Marc Höcher, na hostování z Dotdrechtu dorazil také Wouter de Vogel. Nicméně výrazné posilování kádru neproběhlo. "Den Haag je před domácím obecenstvem velice silný a dokáže ze sebe dostat maximum, ovšem v úvodním utkání se celky vždy sehrávají a bude to tedy z obou stran asi hodně opatrné," myslí si trenér týmu z Kerkrade Harm van Veldhoven.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.91 - 3.50 - 3.70
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.AZ Alkmaar17122336:1538
2.PSV Eindhoven17114248:1937
3.FC Twente1796243:1833
4.AFC Ajax1796246:2333
5.Feyenoord Rotterdam1794434:2231
6.SBV Vitesse1785423:1629
7.SC Heerenveen1777339:2828
8.FC Groningen1775529:2826
9.Roda JC1780929:3824
10.NAC Breda1763824:2821
11.ADO Den Haag1763822:3121
12.Heracles Almelo1755727:2520
13.RKC Waalwijk1753917:2818
14.FC Utrecht1745828:3517
15.NEC Nijmegen17521017:2717
16.BV De Graafschap17331116:3912
17.VVV Venlo17241116:4210
18.SBV Excelsior1715119:418

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (21)

Přidat komentář
AjaxFans

dnes tipuju x

Reagovat
smazaný uživatel

jestli to v neděli poděláme tak titul pápá . Nechápu, když máme tolik zranění nedotáhli aspoň toho jednoho útočníka Ebecilo na nic, Özbiliz na dvě nic, Aissati v útoku hrůza, Derk taky každou chvíli na neschopence, Kolbein ani nemluvím to byl snad zajíc v pytli, Bulykin zahraje jen občas. Siem se doufejme rozstřílí, Sulejmani taky teď nějak tápe.. A Lodeiro nevím proč nehrál v poháru proti AZ

Reagovat
AjaxFans

Ebecilio musí ještě hodně makat na sobě,Aras ještě víc,ale u toho nevím,jestli mu to u nás k něčem bude.Kolbein bude dobrý,až se z toho vylíže,o to strach nemám.Bulykin hraje dobře jen ve vápně,mimo něj je strašně pomalý.Lodeiro by měl kopat základ,jak hrával hrot,tak se mi velmi líbil.

Ten turek dle transfermarketu stojí 10 mga,tak to bude asi nějaká kachna.

Reagovat
Stiksxx

To už tak brzo byste to chtěli zabalit? jen si vzpomen na minulou sezonu.

Reagovat
smazaný uživatel

moc zranění a úzkej kádr nevěstí nic dobrého

Reagovat
Stiksxx

zranění jsou prevít

Reagovat
smazaný uživatel

*Ebecilio

Reagovat
smazaný uživatel

Něco se šušká o Burakovi Yilmazovi z Trabzonsporu, ale já osobně bych k nám už žádnýho muslima netahal. Dělají jen "potíže". Navíc pochybuju, že by pustili nej střelce Turecké ligy za 7,5 mil. eur zrovna k nám.

Reagovat
AjaxFans

Jestli už potáhne Mounir do prdele,tak bych si přál Forlána

Reagovat
AjaxFans

Tak prý to není reálné ten jeho příchod.

Je drahý a sám hráč do Ajaxu nechce.

Něco mi psali o Altintopovi.Ale nevím,kterého mysleli z dvojčat.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak v neděli tu máme velké derby. Snad to NEC tentokrát zvládne, i když tomu osobně moc nevěřím.

Reagovat
Stiksxx

Vitesse má formu no, ale ta zimní přestávka je zrádná..Je třeba doufat.

Reagovat
smazaný uživatel

Teoreticky by měl už být Bony v Africe na mistrovství, ne? A v derby se může stát cokoliv. Ostatně Nijmegen je schopen přehrát skoro kohokoliv, třeba proti PSV a tuším že i proti Twente jsme hráli minimálně vyrovnaný zápasy, spíš jsme byli o něco lepší.

Reagovat
Stiksxx

To by teorieticky mohl, ale až tolik na něm podle mě hra Vitesse nezáleží..Neříkám, že tam není znát, ale v domácím prostředí se ta jeho případná absence ztratí..Já viděl ten zápas s námi no. To jsme vyhráli až díky golům v poslední 10minutovce a mám takový pocit, že jste těsně před těma golama měli velkou golovku..snad do prázdné brány..naštěstí pro nás jste to nedali..to byly nervy.

Reagovat
smazaný uživatel

No tam těch šancí bylo víc, bohužel pak tuším George udělal obrovskou hrubku ze které padl gól, pak za minutu další a byl konec. Ale my máme přecejen nižší ambice než obírat týmy jako PSV. Ale proti Vitesse je to otázka cti.

Reagovat
smazaný uživatel

Nijmegen je nebezpečný hlavně doma, takž by pro mě jakýkoliv bodový zisk z Vitesse byl překvapení (příjemné).

Reagovat
Stiksxx

At si říká kdo chce co chce..Těžkej zápas nás čeká. Utrecht určitě nepatří na tu příčku kde je. Je to ten z těch týmů, kteří dokážou favorita obrat o body..Ale stejně máme na to vyhrát.. Duo Mertens Strootman se vrací na místo činu.

Ajax by se konečně mohl vzchopit a vlítnout na AZ ne? Sice v poháru protekli, ale koho zajímá pohár.

Reagovat
AjaxFans

Kevin tam byl asi půl sezony,nemyslím,že to bude pro něj nějaká citovka.

Ale sand už Az dneska rupne.

Reagovat
Stiksxx

Po dlouhé době vám budu zase fandit.

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlas..těžký zápas, uvidíme jak týmy naladily formu, musíme vyhrát! AZ snad jen remíza a budeme první

Reagovat
Stiksxx

Ta zimní přestávka je vždycky zrádná..V přátelácích jsme moc neoslnili i když je jasný, že se zkoušely různé styly. Těžko odhadnout výsledek, ale věřím že forma nám zůstala, takže 1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele