Nizozemská Eredivisie - preview 16. kola

09.12.2011, 08:37, aktualizováno 11.12.2011, 08:52
Previews
Ajax cestuje do Waalwijku a potřebuje zareagovat na sobotní výhry Alkmaaru, Twente a PSV Eindhoven. Ve stejné situaci je Feyenoord, ten jede do Utrechtu. Vitesse hostí Groningen, Venlo po obědě přivítá Rodu...
VVV Venlo - Roda JC  (neděle 12:30)
Téměř každým kolem se Venlo propadá do beznadějnější situace, ze které se bude dostávat opravdu jen hodně ztěžka. První krok k záchraně ale každopádně hodlá udělat už během tohoto víkendu, kdy na svém stadiónu přivítá fotbalisty Rody.

Obrovské trápení Venla vyvrcholilo v minulém kole, kdy fotbalisté z jihu Nizozemska dostali opravdu tvrdou lekci. Na půdě Heraclesu byli o několik tříd horší, což nejlépe dokazuje porážka v poměru 0:7.

A právě i tento výsledek dopomohl k tomu, že je aktuálně Venlo přikováno k poslednímu místu tabulky. Jeho nelehkou situaci podtrhuje také fakt, že na první záchranou pozici ztrácí nyní rovných sedm bodů. Všichni ve vedení klubu si tak uvědomují, že zimní posílení kádru je prostě nezbytné. Především obranná řada ani zdaleka nepodá takové výkony, jak se od ní očekává.

Proti Rodě to tedy budou mít De Boeckovi svěřenci nesmírně složité. Narazí totiž na protivníka se vzrůstající formou, který se rozehrál k výborným výkonům. Vždyť v posledních třech zápasech nepoznala Roda nic jiného než vítězství. Své bodové konto rozšířila nejprve o vítězství na půdě Nijmegenu, poté srazila do kolen Heracles a před týdnem si poradila také s De Graafschapem. Aktuálně jí tak v tabulce patří uspokojivá devátá pozice, přičemž na osmý Groningen ztrácí už pouhý bod.

Na druhou stranu je ale nutné zmínit, že v letošním ročníku dosud Roda ze sedmi venkovních utkání hned pětkrát prohrála, což dává Venlu určitou naději.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 4.00 - 3.50 - 1.83
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
RKC Waalwijk - AFC Ajax  (neděle 14:30)
Fotbalisté Ajaxu zažívají velice špatné období, a i když se jim začalo více dařit v Eredivisii, tak stále mají daleko k titulu a navíc vypadli z Ligy mistrů. Díky dvěma neuznaným brankám v duelu s Realem Madrid je fantasticky o skóre přeskočil francouzský Lyon a svěřenci Franka de Boera tak budou na jaře hrát pouze Evropskou Ligu. Nyní nastoupí proti Waalwijku, který po slušném startu do sezóny klesá tabulkou níže a níže.

Nováček soutěže se s patnácti body na kontě nachází až na čtrnáctém místě tabulky a rozhodně tak nemůže myslet na nic jiného než na záchranu. Na výhru navíc čeká od 7. kola, kde zdolal v domácím prostředí Nijmegen a od té doby tak v osmi duelech po sobě nevyhrál. Remizovat dokázal jen dvakrát, překvapivě se silným Groningenem a Heerenveenem. V minulém kole si navíc odvezl debakl 0:4 z půdy Vitesse Arnhem.

Ajax po prohře a remíze se v domácí soutěži chytl na půdě Nijmegenu po výhře 3:0 a následně doma zdolal předposlední celek Eredivisie 2:1. Ajax je v tuto chvíli čtvrtý se sedmadvaceti korálky osm bodů za vedoucí Alkmaar, od sedmého Vitesse ho ovšem dělí pouze dva body. Nicméně na Waalwijk se Ajaxu velice daří, v jedenácti vzájemných duelech desetkrát vyhrál, v minulých třech utkáních se k tomu zrodily výsledky 5:1, 5:1 a 4:1.

Trenér domácího výběru Frank de Boer zřejmě nemůže počítat s Brunem Silvou, záložníkem Siemem de Jongem a forvardem Kolbeinnem Sigthorssonem. Otazník visí nad startem obránce Nicolaie Boilesena, stejně jako nad Derkem Boerrigterem. Na druhou stranu bude stoprocentně připraven Gregory van der WIel, jenž si po zranění odbyl svou premiéru právě se španělským protivníkem.

Obránce Ajaxu Jan Vertonghen se ještě vrátil k duelu s Realem Madrid. "Utkáni v Lyonu jsme neviděli a pro nás to vskutku bylo bolestivé vyřazení. Doufám, že viník našeho utkání bude za chyby, pokud opravdu byly, řádně potrestán. Hrajeme Evropskou ligu, to je také dobrá soutěž," řekl zklamaným hlasem Vertonghen. "Doufám, že si spravíme chuť v ligovém utkání, v kabině je dobrá atmosféra a máme velkou motivaci zvítězit," dodal domácí stoper.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 6.75 - 4.40 - 1.42
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
FC Utrecht - Feyenoord Rotterdam  (neděle 14:30)
Utrecht bude chtít před domácím publikem napravit vysokou porážku z minulého kola. Za to Feyenoord přijíždí na půdu Utrechtu v jiném rozpoložení, jelikož doma dokázal získat tři cenné body proti PSV. Proto se dá čekat velmi kvalitní utkání, jelikož oba týmy chtějí po závěrečném hvizdu slavit 3 body.

Domácí se představí před svými fanoušky opět tento víkend a mají co napravovat. V minulém kole své fanoušky Utrecht moc nepotěšil, když od FC Twente dostal lekci z produktivity a prohrál 2:6. Utrechtu momentálně patří až 13. příčka.

"Hodláme napravit minulé utkání, které se nám vůbec nepovedlo. Už jen kvůli fanouškům, kteří nám jsou věrní, chceme jim nadělit před svátky tři cenné body. Čeká nás sice silný soupeř z Rotterdamu, ale tým se v týdnu pečlivě připravoval a proto věřím, že tento zápas zvládneme a výhrou se odlepíme do vyšších pater tabulky," řekl trenér domácích Jan Wouters.

Hosté z Rotterdamu jsou na tom přesně naopak. V minulém kole dokázali své fanoušky potěšit výhrou proti druhému týmu tabulky a PSV porazili 2:0. Feyenoordu se daří, jelikož v posledních třech kolech získal plný počet bodů a inkasoval pouze jednu branku. Hosté se nacházejí na 5. příčce a zápas od zápasu ukazují všem, že chtějí být ještě výše. Proto se dá čekat, že Feyenoord nepřijede do Utrechtu pouze bránit a můžeme se tak těšit na velice ofensivní smršť z jeho strany.

"V minulém kole jsme skvělým výkonem porazili silné PSV a zjistili jsme, že se dá hrát i s rozjetým vlakem. Nesmíme ale usnout na vavřínech a chceme i nadále hrát naší hru, která nám prozatím přináší ovoce. Víme, že nám domácí nedají nic zadarmo, ale i přesto svým svěřencům věřím," řekl trenér hostí Ronald Koeman.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.20 - 3.40 - 2.10
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
SBV Vitesse - FC Groningen  (neděle 16:30)
Domácí SBV na své půdě přivítá celek z Groningenu. Sousedé v tabulce si nenechají nic zadarmo a proto můžeme očekávat velice kvalitní utkání od obou celků.

Domácí Vitesse, které táhne exsparťanský útočník Bony, se nachází na sedmém místě a touží po pohárové Evropě. V minulém kole zvítězilo SBV na domácí půdě přesvědčivě 4:0 nad neškodný Waalwijkem. Vitesse se objeví na domácí půdě podruhé v řadě a proto budou chtít hráči svým fanouškům předvést bezchybnou hru a zisk všech tří bodů. SBV se v domácím prostředí daří a fanoušci proto očekávají jednoznačnou výhru a tím i odskočení od svého dnešního soupeře.

"V týmu je bezvadná atmosféra. V týdnu se mi chlapci líbili a proto věřím, že tento zápas nepodcení a budou chtít odskočit svému soupeři. Víme, že nás nečeká nic lehkého, ale i přesto pevně doufám, že kluci to zvládnou a hlavně věřím, že nás přijdou opět podpořit naši skvělí fanoušci, kteří jsou naším dvanáctým hráčem. Pevně věřím v naší výhru," řekl domácí kouč John van den Brom.

Hosté jsou na tom podobně a nacházejí se na osmém místě. Na svého soupeře ztrácejí 3 body a proto se dá očekávat, že tento náskok budou chtít vymazat právě tímto duelem. V minulém kole však na domácí půdě spíše ztratili za remízu s Nijmegenem 3:3. Od hostů se tak dá očekávat, že tento zápas nevypustí a spíše naopak do něj vloží vše, jelikož i Groningen by si rád příští rok zahrál evropské poháry.

"V minulém kole jsme přišli o výhru až v nastaveném čase a to by se nám nesmělo stávat. Samozřejmě budeme muset dávat velký pozor na silného Bonyho, který hraje v dobré formě. Tým se mi v týdnu velice líbil a tak se nebojím, že bychom toto utkání podcenili," řekl trenér hostí Peter Huistr.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.00 - 3.40 - 3.50
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
FC Twente - NEC Nijmegen  (sobota 18:45)
Fotbalisté Twente Enschede se možná opět dostávají do zaběhlého tempa a konečně po delší době dokázali v minulém kole zvítězit. Nyní se proto v tabulce nacházejí na třetím místě o bod za PSV. V domácím prostředí mají velkou šanci přeskočit v tabulce PSV a stáhnout náskok vedoucího Alkmaaru, kterému se naopak v poslední době příliš nedaří. Soupeřem Enschede bude Nijmegen, který se nachází těsně nad barážovou pozicí.

Loni se Nijmegen nacházel pohodlně ve středu tabulky a držel se standardně kolem desátého místa, nyní ovšem získal pouze čtrnáct bodů v dosavadních patnácti kolech, a proto je až patnáctý s dvoubodovým náskokem před šestnáctým De Graafschapem. V lize nevyhrál ve třech kolech za sebou, naposledy vybojoval cenný bod v Groningenu, když v nastavení vstřelil vyrovnávací trefu na 3:3. Nyní ho ale čeká ještě těžší zkouška.

Nijmegen naposledy překvapil ve 12. kole, když zvítězil na půdě Feyenoordu, od té doby však proti těžkým protivníkům neuspěl. Na půdě Twente loni uhrál v únoru velice cenný bod za remízu 1:1, jenže bez střelce Björna Vlemincxe je NEC opravdu mnohem slabší než loni. Twente po výhře v Evropské lize nad Fulhamem předvedlo svou sílu v Utrechtu a výsledkem 6:2 naprosto přehrálo sebevědomého protivníka.

Domácí trenér Co Adriaanse si určitě oddychl, že do hry bude zřejmě moci nastoupit útočník Nacer Chadli. Ten střídal v Utrechtu kvůli zranění už ve 34. minutě, nicméně bolest rychle ustoupila. "V první chvíli to vypadalo velice vážně, nyní už nemá žádné bolesti," uvedl Adriaanse. Připraven by měl být i další důležitý článek, brankář Nikolaj Mihajlov. "Dva dny byl nemocný, ale dnes se vrátil do tréninku a cítí se dobře," zhodnotil Adriaanse jeho zdravotní stav.

Dlouhodobě mimo hru v domácím dresu zůstávají Leroy Fer, Sander Boschker a Nicky Kuiper, poslední dva jmenovaní si navíc v zimním období už nekopnou. "Soupeře jsem měl možnost sledovat minulý týden v Groningenu a hrál skvěle hlavně v druhém poločase. Nijmegen spoléhá na Lasse Schöneho, obecně celek kouče Alexe Pastora přistupuje letos k zápasům v dobrém rozpoložení," uvedl na adresu soupeře domácí stratég.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.16 - 7.00 - 13.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SBV Excelsior - SC Heerenveen  (sobota 19:45)
Domácí SBV na své půdě přivítá Heerenveen a bude se chtít poprat o velmi cenné body do tabulky. Očekává se velice kvalitní utkání,a to především ze strany Heerenveenu, protože v minulém kole přejel vedoucí celek tabulky.

Domácí tým, který v týdnu dohrával odložené utkání s AZ, nakonec získal bod za cennou remízu 0:0. A ta by mohla tým, který se nachází na předposlední příčce nakopnout ke zlepšeným výkonům. Avšak v posledním kole si SBV odvezl z Amsterdam Areny vysokou porážku 4:1 a to hlavně proto, že takřka celý zápas byl v režii domácích. Excelsior půjde do tohoto zápasu s velkým odhodláním a bude chtít naplno bodovat.

"V týdnu jsme dohrávali druhý poločas proti silnému AZ a zvládli jsme ho, proto silně věřím, že pro Heerenveen nebudeme neškodným soupeřem a dokážeme ho potrápit. Tým v týdnu makal na jedničku a proto se tohoto zápasu nebojím," řekl domácí kouč John Lammers.

Hosté s Heerenveenu, kteří šokovali celé Holandsko vysokou výhrou v domácím prostředí 5:1 proti vedoucímu týmu tabulky, se tabulkou šplhají výš a výš. Heerenveen se zatím nachází na 6. příčce a chce patřit ještě na vyšší místa, která mají jistotu evropských pohárů. Heerenveen zatím na venkovních hřištích okusil porážku jen jednou, a to proti silnému Ajaxu, jinak se mu venku daří vždy bodovat. Hosté věří, že zápas zvládnou a odvezou si tak další důležité body do bojů o Evropu.

"Jsme po minulém kole v euforii a zažíváme skvělé období. Posledné zápas jsme prohrály koncem srpna a tak v týmu panuje jednoznačně skvělá atmosféra. Pevně věřím, že tento zápas nepodceníme a získáme tak důležité 3 body, které jsou takřka proti předposlednímu týmu povinností," řekl sebevědomí trenér Steijn.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 6.00 - 4.10 - 1.50
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
AZ Alkmaar - BV De Graafschap  (sobota 19:45)
Sobotní program přinese fanouškům zápasy všech tří aktuálně nejlepších celků Nizozemska. Na nejlehčího soupeře se ale bezpochyby těší vedoucí Alkmaar, který na domácí půdě přivítá o záchranu bojující De Graafschap.

Podle předzápasových očekávání by to měla být jasná záležitost. Vždyť oba kluby dělí v tabulce propastných 23 bodů. Není ovšem vyloučeno, že duel nakonec nabídne zajímavou bitvu.

Zdá se totiž, že Alkmaar po výtečném vstupu do sezóny začíná pomalu opouštět forma. Během posledních deseti dní sehrál hned tři zápasy a ani jednou se nepřiblížil svému očekávanému výkonnostnímu standardu. I proto si na konto nepřipsal žádnou výhru. Nejprve se rozešel nerozhodně s Malmö v Evropské lize, poté schytal nepříjemný debakl 1:5 od Heerenveenu a ve čtvrteční dohrávce 13. kola pouze remizoval s předposledním Excelsiorem.

I přesto tyto zaváhání ale stále zůstává jednoznačně v čele celé Eredivisie. Na druhý Eindhoven má aktuálně náskok čtyř bodů. Své domácí zápas navíc letos zatím zvládá na jedničku, takže je pochopitelné, že ani tentokrát se nespokojí s ničím jiným než vítězstvím.

To v táboře De Graafschapu mají úplně jiné starosti. Všem je totiž jasné, že přivést si bodový výsledek z Alkmaaru by bylo velkým překvapením. Svěřencům trenéra Ulderinka prostě nikdo z odborné veřejnosti nevěří, což nijak překvapivé.

Vždyť De Graafschap dosud vybojoval pouze dvanáct bodů. V posledních pěti kolech navíc vyhrál pouze jednou, a to když zdolal poslední Venlo. Posledně naopak padl v poměru 1:2 s Rodou. A psychice hráčů určitě příliš nepomůže ani pohled na výsledky z nedávných duelů proti AZ. Vždyť v posledních deseti vzájemných zápasech se hned v osmi případech radoval Alkmaar z vítězství, naposledy dokonce vysoko 5:1.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.14 - 7.00 - 16.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
PSV Eindhoven - NAC Breda  (sobota 20:45)
Eindhoven se v poslední době nadechl ke slušným výkonům a zatím v Eredivisii i na Evropské scéně předvádí skvělé výkony. Prohrál pouze na úvod v Alkmaaru a od té doby se mohl těšit ze série jedenadvaceti zápasů v řadě za sebou bez prohry včetně pohárových výsledků. Jenže tahle šňůra skončila v minulém kole v Rottedramu, kde podlehla nevyzpytatelnému domácímu Feyenoordu poměrem 0:2.

PSV si sice v lize má jednobodový náskok před třetím Twente, ovšem odmítlo možnost stáhnout náskok vedoucího Alkmaaru, a proto ztrácí čtyři body. PSV si už s předstihem zajistilo v Evropské lize první místo ve skupině se třinácti body a nyní se tak plně může soustředit před zimní pauzou na dvě zbývající kola Eredivisie a na národní pohár s Twente. V sobotním duelu je Eindhoven jasným favoritem, nastoupí proti jedenácté Bredě.

Ta ale po špatném začátku chytla druhý dech a mílovými kroky se začíná dostávat do horní poloviny tabulky. V tuto chvíli je totiž jedenáctá se ziskem osmnácti korálků. Breda získal ve čtyřech kolech po remízách se silným Ajaxem a Heerenveenem a po výhrách nad Venlem a Arnhemem. Nicméně reputaci si mírně pokazila v předchozím zápase v Den Haagu, kde prohrála jasně 3:0. Navíc se hostům na půdě PSV nedaří.

V minulých dvou kláních prohrála divokými výsledky 4:2 a 4:1 a dlouhou dobu nedokázala na Philips Stadium zvítězit. V domácím prostředí Bredy panuje zcela opačná situace, v minulých čtyřech utkáních Breda s PSV dvakrát remizovala a dvakrát vyhrála, nyní ji tedy čeká těžší zkouška.

Trenér domácích Fred Rutten může po karetním trestu počítat s obráncem Marcelem. Po zranění kotníku by měl být fit Orlando Engelaar a také Wilfred Bouma, naopak léčení stále podstupují Wuytens a Hutchinson. "Rozhodně chceme získat doma tři body, hlavně po minulém nepovedeném zápase. Změny v sestavě příliš dělat nebudeme," řekl Rutten.

Trenér hostů John Karelse dobře ví, že jeho svěřence nečeká nic lehkého. "PSV je těžký soupeř, navíc když hraje před vlastními fanoušky. Každý tým ale má slabé stránky a to i Eindhoven. Bylo by hezké, kdybychom je zítra našli a odvezli si alespoň cenný bod," řekl Karelse. Ten se bude muset obejít bez Keese Luijckxe, nahradit by ho měl Jordy Buijs. V základní sestavě se zřejmě objeví také Santi Kolk.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.14 - 7.25 - 15.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
ADO Den Haag - Heracles Almelo  (pátek 20:00)
Také v nynější páteční předehrávce, podobně jako před týdnem, se představí celek Heraclesu. Tentokrát jej ale čeká o poznání těžší soupeř, jelikož cestuje na půdu zvedajícího se Haagu.

Na minulé kolo budou svěřenci trenéra Petera Bosze určitě vzpomínat jedině v dobrém. Před vlastními fanoušky přivítali Venlo, které rozstříleli napadrť. Na své konto si připsali hned sedm branek a po řadě nepříliš vydařených výsledků si tak konečně zvedli náladu.

Zároveň se vrátili do přímého boje o pohárové pozice. Vždyť nyní ztrácí na osmý Groningen pouhé dva body. Už po tomto zápase může být tedy situace naprosto rozdílná, zvlášť když parta kouče Huistry zajíždí na půdu nepříjemného Vitesse.

V prvé řadě ale musí Heracles uspět v Haagu, což by podle předpokladů neměl být snadný úkol. Pokud se však podíváme na statistiku posledních deseti vzájemných zápasů, tak ta hovoří vcelku jasně ve prospěch hráčů z Almela. Ti se totiž z vítězství radovali hned v šesti případech, prohráli naopak jen třikrát. Jednou pak zápas vítěze nenašel.

V táboře Haagu se ale zpět ohlížet nehodlají. Bez zbytečných řečí přiznávají, že tentokrát chtějí za každou cenu vyhrát a natrvalo se usadit v klidném středu tabulky. A doma umí být skutečně nepříjemní, o čemž se v minulém kole mohla přesvědčit Breda, která odjela s porážkou 0:3.

Před vlastními fanoušky se však Haagu povětšinou střelecky příliš nedaří. V dosavadních sedmi zápasech se trefil jen osmkrát, což je druhé nejnižší číslo z celé Eredivisie. Na druhou stranu je nutné zmínit, že jeho obrana pracuje velmi dobře, takže nemá žádný důvod k panice.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.55 - 3.40 - 2.55
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.AZ Alkmaar15112231:1335
2.PSV Eindhoven1594242:1831
3.FC Twente1586139:1530
4.AFC Ajax1576241:2327
5.Feyenoord Rotterdam1583429:1827
6.SC Heerenveen1567233:2325
7.SBV Vitesse1574422:1625
8.FC Groningen1564528:2822
9.Roda JC1570822:3621
10.Heracles Almelo1555527:2220
11.NAC Breda1553722:2618
12.ADO Den Haag1553720:2718
13.FC Utrecht1544726:3216
14.RKC Waalwijk1543814:2615
15.NEC Nijmegen1542915:2514
16.BV De Graafschap1533915:3212
17.SBV Excelsior151599:298
18.VVV Venlo15141014:407

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (21)

Přidat komentář
Stiksxx

Něco mi říká, že Den Haag vyhraje

Reagovat
smazaný uživatel

Já zas cítím dvoječku. :)

Reagovat
AjaxFans

Jasná remíz

Reagovat
Stiksxx

Tak už ted je jasný, že někdo z nás to tipl dobře..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

mně hlavně potěšila dohrávka Alkmaaru :)

Reagovat
smazaný uživatel

Ani jsem nevěděl, že už to je odehrané, ale 0:0 je pro nás dobré. :)

Reagovat
Stiksxx

Reagovat
smazaný uživatel

No, tak v Enschede půjde asi jen o to dostat co nejmíň gólů.

Reagovat
Stiksxx

Dnes asi favoriti doma nezaváhajíí..A Heerenveen by mohl vyhrát v Excelu. Má pouze dvě remízi a dávají hodně gólů. I když NEC je takhle dole, pořád je to soupeř, který dokáže překvapit. No a Breda to je jak Roda..Prostě tyhle dva jsou pro nás zakletí. Alkmaar předvedl malinké zaváhání..taky to nebude med s Graapschapem..ale to mi příjde z těch třech jako nejvíc jasný zápas.

Reagovat
smazaný uživatel

AZ Čtyři body náskoku je pořád ucházející, ale mělo to být 9 Tož pořád je to lepší než když zahodili titul v posledním kole, to byl hrozný týden.

Reagovat
Stiksxx

O 9 vůbec ne..Právě ještě méně..Nebýt našeho zářezu v Twente, zasloužené výhry s Ajaxem a pitomé 6ti minutovky s ubohým Venlem. Ale to je fotbal, tak ber co je..dlouho už vám to nevydrží.

Reagovat
smazaný uživatel

Ani nevím. AZ přeju spíš platonicky, vůbec nemám představu jak jsou na tom ostatní týmy, leda podle tabulky a komentářů co tady pochytím. Přeju jim LM, titul by byl fajn ale ten je pro kohokoliv mimo top 3 skoro dar z nebes, takže druhé místo určitě nebude neúspěch.

Reagovat
Stiksxx

Tak když to vidím v Evropské lize, tak nevím co by dělali v lize mistrů. Když ne PSV tak raději Twente nebo Ajax, kteří tam dokážou hrát body do koeficientu. Evropská liga je pro ně dobrá soutěž. Výš bych je zatím opravdu netahal

Reagovat
smazaný uživatel

Je to mladý tým, musíjou nasbírat zkušenosti a pak budou hrát líp aji v Evropě. A když si to vykopou tak bys jim to měl přát aji ty, páč jinak tam místo nich bude tým z jiné země a ne Ajax a nebo Twente.

Reagovat
Stiksxx

Tak na Evropské scéně je jasné, že to přeju jakémukoliv holandskému týmu. Ale ty zkušenosti o kterých mluvíš můžou sbírat i v evropské lize a pak až tam budou suveréní (alespoň v základní skupině jako my nebo Twente), tak můžou bojovat v lize mistrů. Zatím, ale těch zkušeností je málo, když mají 4 remízy a s ohledem na domácí zápas s Austrií, který málem prohráli, bych řekl že by v lize mistrů vyhořeli jak papír. A když vyhrajou ligu a půjdou do ligy mistrů, tak zkušenosti tam pořád nebudou..ne za jeden rok. Ajax hrál dobře v lize mistrů..nebýt doma zářezu s Realem tak postoupili.

Reagovat
smazaný uživatel

To nevíš jak ten tým bude vypadat za rok. Nemluvě o tom že by jim peníze z LM pomohli k tomu aby ten tým byl lepší a konkurenceschopnější. Vždyť letos měli hrát tak maximálně o poháry, možná lepší střed a bojujou o titul. Takže je pochopitelné že dvě soutěže prostě nedávajou.

Reagovat
smazaný uživatel

Právě že to bude bída..někteří odejdou už v zimě....AZ to tak dělá pravidelně...bohužel pro ně.

Reagovat
smazaný uživatel

pome Nijmegen pome!

Reagovat
Ondraa24

Dost ještě nemá dost

Reagovat
Stiksxx

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele