Nizozemská Eredivisie - preview 1. kola

05.08.2011, 09:52, aktualizováno 07.08.2011, 09:04
Previews
Dnes vstupují do nové sezony Eredivisie elitní týmy. Nejtěžší práci bude mít Eindhoven, který hraje v Alkmaaru. Mistrovský Ajax se představí na půdě De Graafschapu, Twente jede do Bredy. Nedělní program doplňuje utkání Haag - Vitesse.
AZ Alkmaar - PSV Eindhoven  (neděle 12:30)
První kolo Eredivisie už se rozjelo na plné obrátky a v neděli krátce po poledni nabídne hned jeden velmi zajímavý duel. Domácí celek z Alkmaaru, místní AZ, totiž přivítá na své půdě po titulu dychtící PSV Eindhoven.

Domácí celek po úžasné sezoně 2008/2009 jakoby usnul na vavřínech. Je pravdou, že každým rokem hraje o nejvyšší příčky, ale v posledních dvou sezónách se AZ neobjevilo ani jednou v nejlepší trojce. Minulá sezona přinesla Alkmaaru konečné čtvrté místo, díky kterému si tak AZ zahraje o Evropskou ligu. O tu hrál Alkmaar s naším českým zástupcem z Jablonce. Ten se proti Alkmaaru postavil ve 3. předkole. První zápas na nizozemské půdě skončil pro domácí vítězně 2:0 a díky remíze 1:1 v České republice se tak může AZ těšit na poslední čtvrté předkolo s norským Aalesunds FK.

"Byli jsme schopni přijmout i horšího soupeře. Dle mého je tento ideální. Jsme papírovými favority a tak se od nás očekává postup," prohlásil trenér Verbeek k losu 4. předkola EL.

To PSV teprve první duel v této sezoně čeká právě s Alkmaarem. Díky lepšímu postavení v tabulce (3. místo) si zahraje rovnou 4. předkolo Evropské ligy, ve kterém vyzve rakouský SV Ried. Svěřenci Freda Ruttena však jsou dobře připraveni a do prvního ostrého zápasu vstoupí jako mírní favorité. Trenér Rutten doslova prohlásil: "Na Alkmaar jsme připraveni. Jedeme si pro vítězství."
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.60 - 3.30 - 2.40
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
BV De Graafschap - AFC Ajax  (neděle 14:30)
Dalším zápase Eredivisie bude pokračovat první kolo. V tomto duelu do sezony vstoupí obhájce titulu z Amsterodamu, slavný Ajax, který změří síly s domácím De Graafschapem, jenž se zachraňoval na poslední chvíli.

Domácí celek z De Graafschapu se zachránil opravdu na poslední chvíli a "pole smrti" mu uteklo o pouhé tři body. Letos by ovšem velice rád hrál klidný střed tabulky a podle slov trenéra Andriese Ulderinka by mohl hrát i v první polovině. O De Graafschapu se v České republice hodně hovořilo v souvislosti s přestupem Tomáše Vaclíka. Ten nakonec padl, když Vaclík neprošel lékařskou prohlídkou a bude tak muset zůstat ve Viktorii Žižkov.

Obhájce titulu z Ajaxu už za sebou jeden ostrý zápas má a bohužel pro něj nedopadl dobře. V předsezoním utkání v rámci Johan Cruijff Schaal se totiž Ajax utkal s Twente a po devadesáti minutách se z vítězství v poháru mohl radovat vítěz KVNB Beker z Enschede. De Boer však věří, že tato porážka nebude na týmu znát a v De Graafschapu zvítězí.

"Superpohár jsme nevyhráli. To však neznamená, že nejsme připraveni. Jsme natolik zkušení, že nás jedna porážka neporazí na kolena. Do De Graafschapu si jedeme pro tři body," prohlásil De Boer.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 9.25 - 5.25 - 1.25
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
ADO Den Haag - SBV Vitesse  (neděle 14:30)
Největší překvapení loňského Den Haag ročníku vstupuje do soutěže na domácí půdě a vyzve přijíždějící SBV Vitesse.

Minulou sezonu Den Haag zejména na domácí půdě proháněl i velké soupeře a právem si zajistil možnost bojovat o Evropskou ligu. Ve finále narazil na ambiciózní Groningen. První domácí utkání skončilo v jasné režii ADO 5:1 a vše se zdálo hotové. FCG ovšem nesložil zbraně a ve svém domácím utkání také zvítězil 5:1. Prodloužení nic nepřineslo a v penaltovém rozstřelu byla štěstěna více nakloněna Den Haagu. Ten se tak mohl zúčasnit druhého předkola EL proti Tauras Tauragė. Přes ten ADO jestě prošlo. Ve třetím předkole ovšem přišla kyperská Omonia Nikósie a Den Haag se se soutěží rozloučil.

"Minulá sezona se Den Haagu povedla. Doufám a věřím, že navážu na tyto úspěchy a znovu se budeme bít o Evropu. Těším se na Eredivisie a těším se na domácí utkání," prohlásil nový trenér Den Haagu Maurice Steijn.

Vitesse. Tým který v minulé sezoně mohl děkovat bohu za záchranu. Vitesse skončilo se stejným bodovým součtem jako Excelsior. Ten si ovšem musel zahrát díky horšímu skóre v baráži o udržení. Tým, ve kterém působí i exsparťan Bony Wilfried by se v nadcházející sezoně podobným kouskům rád vyhnul a moc rád by zavzpomínal na předminulou sezonu, kdy proháněl mnohem známější celky. Podle slov trenéra Johna van den Broma panuje v týmu celkem dobrá nálada a celý tým se již na začátek sezony těší.

"Přestávka byla dlouhá. V týmu je celkem pohoda. Těšíme se na soutěž a celkem dost se těšíme na první utkání na půdě loňského překvapení ADO. Bude to zajímavé," prohlásil John van den Brom.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.88 - 3.60 - 3.50
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
NAC Breda - FC Twente  (neděle 16:30)
Twente Enschede nyní bude bojovat se silným soupeřem o postup do Ligy mistrů, navíc je před ním další těžký úkol. V loňském roce sice slavil zisk trofeje z národního poháru, nicméně díky mírným zaváháním na konci ročníku přišel o obhajobu ligového primátu. Musel totiž skousnout porážku v posledním kole s Ajaxem Amsterdam, do té doby měl minimálně jeden bod náskoku. Nyní má šanci na reparát a určitě se bude chtít činit v úvodním zápase.

Twente si ve 3. předkole Ligy mistrů poradilo s rumunským celkem Vaslui, když mu po domácí výhře 2:0 stačilo v Rumunsku uhrát bezbrankovou remízu. Twente k tomu získalo hned na začátku první velkou trofej, když proti Ajaxu zvítězilo v superpoháru 2:1 a zatím to vypadá, že do nové sezóny vkročilo tou správnou nohou. Stejně jako v mnoha holandských klubech i tady vedení sáhlo oproti minulé sezóně k výměně trenéra.

Michel Preud'homme odvedl s holandským vicemistrem kus práce a jen o vlásek nezískal double, nicméně přeci jen je potřeba jít dál. Na jeho post byl dosazen Co Adriaanse, který má zkušenosti z působení v Alkmaaru či Portu. Po sezóně z klubu odešel Oguchi Onyewu, jenž se vrátil z hostování k zaměstnavateli do AC Milán. Jinak se ale prozatím trh s hráči nijak nepohnul a v týmu zůstává i kostarická hvězda Bryan Ruiz, jež však zatím není úplně fit a možná nenastoupí.

Twente potkala na začátku července tragédie, když kvůli zřícení tribuny zemřeli dva lidé. Díky tomu muselo Enschede odehrát kvalifikaci o Ligu mistrů v Arnhemu. Nyní se už ale plně soustředí na fotbalové výkony. V současnosti netrápí v kádru téměř nikoho žádné vážnější zranění, ovšem kvůli karetnímu trestu nebude hrát důležitá dvojice Douglas - Roberto Rosales. Breda přeci jen posilovala o něco více.

Z De Graafschapu přišel Jordy Buijs a z FC Zwolle Eric Botteghin. Na hostování z Ajaxu do klubu zamířili také Roly Bonevacia a Florian Jozefzoon. V přípravě se výborně ukázal devatenáctiletý útočník Alex Schalk, který by měl mít své místo v kádru. Breda totiž loni zažila velmi nepovedenou sezónu a skončila až třináctá, letos tak chce všechno napravit. "Twente je skvělý celek. My ale budeme hrát před zaplněným domácím publikem a chceme vyhrát," vyjádřil se kouč John Karelse, který vede tým stejně jako v loňském roce.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 4.50 - 3.70 - 1.65
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Roda JC - FC Groningen  (sobota 18:45)
Úvod sezony si pro nás připravil hned několik zajímavých utkání a jedním z nich je bezpochyby u duel mezi Rodou a Groningenem.

Domácí Roda JC v minulé sezoně usilovala o pohárovou Evropu a také se s Den Haagem stala největším překvapením celé soutěže, když konečným šestým místem mohla zasáhnout do playoff od Evropskou ligu. V té ovšem JC narazilo na již zmiňované překvapení Den Haag, který touhu po Evropě v Kerkrade rychle uhasil. Trenér Harm van Veldhoven ovšem před sezonou vyhlásil velký cíl a tím je opět boj o Evropu.

"Minule to nevyšlo, ale bylo to skvělé. Došli jsme daleko a jsem na to pyšný. Nyní máme opět silný tým a máme hlavně vůli a chtíč hrát. Naše ambice sahají jasně do playoff o Evropskou ligu. Věřím, že když na sobě budeme pracovat, že to může vyjít," prohlásil pyšným hlasem van Veldhoven.

Do Kerkrade přijíždí "zklamaný" Groningen. Právě Groningenu utekla účast v Evropské lize těsně mezi prsty. FCG ci totiž nejprve poradil s Heraclesem a ve dvou zápasovém finále si to tak Groningen mohl rozdat s překvapením z Den Haagu. První utkání však skončilo jasným sestřelením FCG, když domácí ADO zvítězilo jasně 5:1, avšak odveta nabídla nádherný zápas ze strany Groningenu a po výsledku 5:1 ve prospěch domácích se šlo do prodloužení. V tom branka nepadla a nakonec o všem rozhodovali penalty. V těch bylo ADO šťastnějším týmem a mohlo se radovat.

"Minulá sezona byla skvělá. Zprvu Groningen dokonce potichu snil o titulu, ovšem přišlo probuzení. Letos ovšem máme stejné cíle a chceme hrát na špici tabulky. První utkání bude důležité a to hlavně pro naší psychiku," prohlásil kouč Pieter Huistra.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.91 - 3.60 - 3.40
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
SC Heerenveen - NEC Nijmegen  (sobota 19:45)
První kolo Eredivisie je tu a hned v prvním kole se proti sobě postaví dva celky naplněné zatím nenaplněnými ambicemi. Domácí "srdíčkáři" z Heerenveenu na svém stadionu přivítají přijíždějící Nijmegen.

Domácí celek v minulé sezoně moc toužil bojovat o pohárovou Evropu. Výsledky a hlavně herní projev však poslal Heerenveen do zcela jiných vod. Místo boj o Evropu tak "srdíčkáři" sváděli spíše boj o samotné Nizozemsko. Pár kol před koncem však přišla jistota záchrany a tak mohlo SC s klidem vyhlížet další sezonu. Finální dvanáctou pozici by však v týmu rozhodně opakovat nechtěli.

"Minulá sezona nám nevyšla podle představ, ale věřím, že jsme se všichni poučili. Začínáme doma s NEC, ambiciózním celkem, a tak doufám, že pokud nám vyjde hned vstup, tak nám to pomůže k lepším zítřkům. Vítězství by bylo pro začátek více než cenné," nechal se slyšet trenér Heerenveenu Ron Jans.

Nijmegen rovněž jako jeho soupeř neměl minulou sezonu vydařenou. Konečné jedenácté místo bylo zklamáním a tak se kormidla chopil zkušený Alex Pastoor. Zprvu panovali značné obavy, NEC však zažilo dobrou přípravu a podle trenéra Pastoora je tým skvěle připraven. Největší hrozbou je podle trenéra NEC hlavně útočná síla Heerenveenu.

"Útočná síla Heerenveenu je pochvaly hodná. Musíme jim tedy zamezit častým výpadům a hrát z obrany opatrně. Nechci však pouze bránit. Chystáme se hrát klasických 4-3-3. Vyhrává ten kdo střílí branky a já věřím, že v Heerenveenu můžeme uspět," prohlásil s úsměvem na tváři Pastoor. Tomu v utkání bude chybět zraněný Adler a Stadhouders.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.62 - 3.90 - 4.40
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
RKC Waalwijk - Heracles Almelo  (sobota 19:45)
Fotbalisté Waalwijku si více jak rokem udělali vcelku slušnou ostudu a s nejvyšší ligou se rozhodně neloučili se ctí. Posbírali pouhých patnáct bodů a k tomu zabrali až v samém závěru. Nicméně ve druhé lize nesložili zbraně a naopak hned od začátku začali bojovat o svůj návrat. Nakonec získali třiasedmdesát bodů a o čtyři body se přímo do Eredivisie probojovali zpátky. A to se žádnému jeho soupeři ve druhé lize v baráži už nepovedlo.

Asi nikdo nebude zastírat, že letos je právě Waalwijk považován za největšího možného kandidáta na opětovný pád do druhé nejvyšší soutěže. Nicméně domácí se jisté o svou šanci poperou. Soupeře k tomu asi nebudou mít úplně ideálního. Heracles mělo v loňské sezóně velmi špatný začátek, díky skvělému závěru se ale nakonec prokousalo na osmé místo tabulky a zahrálo si také kvalifikaci o Evropskou Ligu s Groningenem.

Na trenérské lavici i pro tento rok zůstává Peter Bosz, který před rokem nahradil Gertjana Verbeeka a nakonec mohl sezónu hodnotit jako úspěšnou. Hosté nemohou v sobotním klání využít služeb dvojice Mark Looms -Birger Maertens, oba dva totiž mají problémy s kolenem. Kouč Bosz díky tomu bude muset řešit otazníky v sestavě, nicméně podle jeho slov se bude formovat v prvních kolech: "Uvidíme, jak se hráči o své místo poperou," uvádí Bosz.

Na soupeře v tuto chvíli příliš recept nezná a má k tomu opravdu kloudný důvod. "Waalwijk je těžké odhadnout, protože nesehrál žádný oficiální zápas. Jeho hra se příliš nemění, ovšem různorodá je sestava a my jen těžko můžeme odhadnout, v jakém rozestavení a s jakými hráči nastoupí," uvádí s mírnými obavami Bosz. "Naším cílem je opět se probojovat do Evropské kvalifikace a chceme vykročit tou správnou nohou," představuje dále své vlastní plány. ¨

Waalwijk se naposledy před vlastními fandy utkal s Hearcles v roce 2009 a prohrál s ním 0:1, nyní je v poněkud v jiné situaci. Určitě se bude chtít ukázat a všem okamžitě vzít pochybná slova z úst, že se po postupu z druhé ligy dá jen těžko vyhnout baráži. Navíc vždy se najde celek, který je několik kol před koncem dávno odsouzen k záchraně. Pokud ovšem nováček zvládne začátek, může se těmto pochybám bez větších problémů vyhnout.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.85 - 3.40 - 2.20
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
VVV Venlo - FC Utrecht  (sobota 20:45)
Venlo v loňském roce nepředvádělo nijak excelentní výkony a po celou dobu se jen horko těžko zachraňovalo v nejvyšší soutěži. V jednu chvíli to dokonce vypadalo, že díky skvělým závěrečným výkonům Tilburgu ještě možná spadne na poslední pozici. Nicméně nakonec VVV těsný náskok udrželo a bojovalo o prvoligovou licenci v baráži. Tam v obou důležitých střetnutích dominovalo a proto se i letos nachází mezi smetánkou.

Venlo v minulém roce posbíralo ve čtyřiatřiceti kolech jen jedenadvacet korálků, což by letos stačit nemuselo. V dodatečné baráži o udržení si ve dvojzápase poradilo s Volendamem i se Zwolle. Domácí oproti minulému roku vyměnili trenéra, k záchraně je totiž má dovést belgický stratég Glen De Boeck. Ten má vskutku jediný velký úkol - udržet Venlo v Eredivisi i pro příští rok, neboť vedení i celé město mají stále zájem hrát mezi elitou.

O tom také svědčí výstavba nového multikulturního stánku, která začne na začátku roku 2012. Na novém stadionu by se mělo hrát v sezóně 2013/2014 a určitě by byla hrozná škoda, kdyby komplex sloužil jen druhé lize. Na přestupovém trhu se velké věci v kádru Venla neděly, ovšem do konkurenčního Alkmaaru přestoupila jedna velká opora. Ruud Boymans sice ještě měl smlouvu na jeden rok, nicméně vidina Evropské Ligy ho nakonec zlákala.

I Utrecht vstoupí do dalšího ročníku se změnou na trenérském postu. Po třech letech totiž byla ukončena spolupráce s Tonem du Chatnierem a po něm přebírá štafetu Erwin Koeman, jenž naposledy vedl maďarskou reprezentaci. Utrecht před sezónou ztratil vycházejícího mladého útočníka Rickyho van Wolfswinkela, jenž za téměř 5,5 miliónů eur přestoupil do portugalského Sportingu Lisabon. A to rozhodně není na přestupovém trhu vše.

Z klubu odešly také další dvě důležité opory Kevin Strootman a Dries Mertens, oba si totiž vyzkouší angažmá v PSV. Do týmu naopak přibyli. Johan Mårtensson a Yshiakiho Takagiho. Hosté to na úvod nebudou mít vůbec jednoduché, sužuje je totiž velká marodka. Kvůli zranění nebudou v sobotu hrát Jacob Mulenga, Tommy Oar, Edouard Duplan, Anouar Kali, Alexander Gerndt, Leon de Kogel a i nový gólman Roberto Fernandez. "Chybí nám sice tak pět útočníků, ale ti zbylí kluci budou makat naplno," snaží se Koeman zamést pod rohožku mírné problémy.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.75 - 3.30 - 2.30
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
SBV Excelsior - Feyenoord Rotterdam  (pátek 20:00)
Holandská Eredivisie je tady a hned úvodní předehrávka bude mít velký náboj. Loňský nováček Excelsior totiž před vlastními fanoušky přivítá konkurenční Feyenoord Rotterdam, kterému v minulém roce uštědřil porážku 3:2. Excelsior by na tento úspěch jistě rád navázal i teď, určitě se totiž chce v tomto roce vyhnout baráži. Loni mu přímá záchrana utekla pouze o skóre, nicméně v dodatečném souboji o uvržení nakonec hladce dominoval.

Feyenoord loni prožíval prachbídnou sezónu a dokonce musel zkousnout velice hořkou porážku v poměru 0:10 na Phillips Stadium od PSV, ovšem závěr ročníku výběru kouče Mario Beena částečně vyšel. Bojoval totiž až do posledního kola o kvalifikaci Evropské Ligy, jenže na víc než konečné desáté místo nedosáhl. Nyní se pod vedením nového stratéga pokusí vrátit do Evropy a bude chtít nastoupit jistě hned od začátku.

Feyenoord se však ještě musí oklepat z odchodu Beena, který se 13. července k údivu všech rozhodl, že klub opustí. Nicméně vedení slavného celku našlo vcelku přijatelnou náhradu. Ronald Koeman prošel velkými věhlasnými kluby, byl asistentem i u Barcelony a sám vedl třeba Ajax, PSV, Valencii či naposledy AZ Alkmaar. Vedení tak od něho čeká o trochu více než za éry Beena. A podle odborníku bude mít přeci jen lehčí úlohu.

Hráči se už sehráli a ti mladší v závěru opravdu nabrali nějaké ty zkušenosti. Komplikovat výkonnostní úroveň trochu mohou finanční problémy, ovšem to vskutku ukáže až samotná sezóna. Před novým ročníkem ukončil kariéru veterán Jon Dahl Tomasson, který byl dlouholetým tahounem klubu. Z týmu také odešla vycházející hvězdička Georginio Wijnaldum do konkurenčního PSV. Naopak novými posilami jsou Guyon Fernandez, Miquel Nelom, Jordy Clasie a Kaj Ramstein, nové smlouvy podepsali Stefan de Vrij a Ron Vlaar.

Escelsior před sezónou též změnil post trenéra a místo Alexe Pastoora, který odešel před tímto ročníkem do Nijmegenu převzal celek John Lammers. Žádné velké věci se na přestupovém trhu v klubu neděly.

"Dobrý začátek je klíčem k úspěchu, hlavně po nepovedené minulé sezóně," uvádí kouč hostů Koeman. V sestavě se bude muset obejít bez Bruna Martinse a Miguela Neloma Indiho, přesto by rád hrál otevřenou partii. "Pracujeme na rozvoji týmu za účelem úspěchu, takže chceme hrát ofenzivně." Mírné problémy by hostujícím hráčům mohl dělat umělý trávník na stánku v Excelsioru, ovšem Koeman to odmítá. "Hráči jsou zvyklí hrát na umělém povrchu, nebude to dělat potíže," uvádí závěrem zkušený kouč.
SBV Excelsior - pravděpodobná sestava:
De Ruiter - Bovenberg, Nieveld, Van Steensel, Scheimann - Vorthoren, Alberg, Broerse - Vincken, Te Vrede, Oost.
Feyenoord Rotterdam - pravděpodobná sestava:
Mulder - Leerdam, De Vrij, Vlaar, Ramsteijn - El Ahmadi, Clasie, Fer (Van Haaren) - Cabral, G. Fernandez, Cissé.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.75 - 3.60 - 1.80
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.AZ Alkmaar00000:00
 AFC Ajax00000:00
 BV De Graafschap00000:00
 PSV Eindhoven00000:00
 NAC Breda00000:00
 SBV Vitesse00000:00
 ADO Den Haag00000:00
 FC Twente00000:00
 Heracles Almelo00000:00
 RKC Waalwijk00000:00
 FC Utrecht00000:00
 VVV Venlo00000:00
 Feyenoord Rotterdam00000:00
 Roda JC00000:00
 FC Groningen00000:00
 NEC Nijmegen00000:00
 SC Heerenveen00000:00
 SBV Excelsior00000:00

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (52)

Přidat komentář
Stiksxx

Těšim se na to ani nevíte jak. Dnes doufám ve výhru Feyenoordu. Ronald s Govannim to odkoučujou. 1:2

Reagovat
FC Porto FC

Biseswar hrát nebude?

Reagovat
smazaný uživatel

Já nechci moc kritizovat, ale "Žádné velké věci se na přestupovém trhu v klubu neděly"?

Z Excelsioru odešel naprosto klíčový a nejlepší střelec Fernandez, Roorda se vrátil do Heerenveenu, Clasie do Feyenoordu stejně tak Raimsteijm, Nelom, odešel Bergkamp, za Paastorem do NEC šel kapitán Koolwijk, všechno hráči do základu.

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Letos PSV titul a pak následně LM a běda jak ne

Reagovat
Stiksxx

přesně.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Startuje další ročník nizozemské Eredivisie, k největším kandidátů na titul budou tradičně patřit AFC Ajax a PSV Eidhoven. K nim se možná přidá někdo další (Twente, AZ, ...). Zajímavé bude sledovat, jestli se už Feyenoord odrazil od dna a bude opět atakovat horní polovinu tabulky. Na sestup je těžké kohokoli tipovat, každopádně budu rád, když se zachrání SBV Excelsior!!!

Doufám, že v derby Excelsior svého rivala zaskočí a pobere min. bod. EXCELSIOR !!!

Reagovat
smazaný uživatel

Tradične Eredivisie asi posledné roky nesleduješ

Reagovat
smazaný uživatel

Tolik jako ostrovní souitěže určitě ne, ale pravidelně ji skouknu. Copak jsem tam napsal za blbost? Předem děkuji za opravu.

Reagovat
smazaný uživatel

To Twente tam dávaš ako z druhého sledu, pritom káder nemajú slabší ako napríklad PSV. Favoritom je však Ajax, na nich budú dýchať Twente a PSV, možno niekto prekvapí, Groningen, Utrecht, AZ bude v hornej polovici, ale pochybujem že bude naháňať túto trojku.

Reagovat
Stiksxx

fanda Twente se ozval. podle mě u vás je to 50 na 50 záleží jak chytnete začátek..odešel Theo, ale aspon vám zůstali Janko s Ruizem..záleží jestli taky přijdete o Douglase.vás může spasit jen Co. Ajax taky spíš oslabil..i když přišel Theo a Sigthórsson. PSV posílilo z té trojky nevíc..PSV a Ajax se budou prát o titul a podle mě to bude Twente,které odnese tu třetí příčku.

Reagovat
smazaný uživatel

Jak mohl Ajax oslabit když odešel jen Zeeuw?

Reagovat
smazaný uživatel

ještě Maarten,ale jako oslabení to taky nevidím. Dle mého máme lepší posily jak PSV . Serero, Janssen, Boerrigter, Sigthórsson, Rits se určitě předvedou + Rodney

Sneijder z juniorky. Začátek bude třeba slabší, ale na konci double a snad co nejdelší pobyt v LM.. a zdarec

Reagovat
Stiksxx

tak mi máme výborný posily..Mertens, Wijnaldum pecka..Strootman se taky prosadí. Zeefuik chytá formu a i Ojo se prosadil v přípravě..ještě udělají útočníka a středního obránce a bude dílo dokonáno.

Reagovat
smazaný uživatel

Douglas chýbať nebude, je preceňovaný, aj keď pravda, už si kiksy u neho nepamätám. Určite je nahraditeľný. Theo odišiel, ale to sa hovorilo pred rokom aj o Perézovi, že bude chýbať a ťažko sa bude nahrádzať, rovnako vtedy odišli aj Tioté aj Nkufo. A mužstvo rozhodne slabšie nebolo, a spravili skvelú sezónu. Furt máme Bramu, De Jonga, Ru=za, Wisgerhofa, Michailov je výborný, v zálohe skúseného Landzaata, ambiciózny Chadli a aj u Behramiho očakávam progres. Zvedavý som na novú akvizíciu Janssena....proste máme na čom stavať. Do budúcna záleží už len od finančnej situácie. Nedávna tragédia na štadióne tomu určite niečo pridá.Takže čo sa týka kádra , rozhodne na tom nie sme slabšie ako vy či Ajax. Záleží od úvodu, kto bude viac strácať. U vás to ešte na titul nevidím, ale o rok by to mohlo prísť. Ako sa chcete vysporiadať so stratou Affelaya a Dzsudzsaka?

Reagovat
Stiksxx

pravda. Chadli je výbornej. Landzaat taky. Já jen že jste změnili trenéra a můžou u vás nastat nějaké změny. Tak Balazs je nahrazen si myslím plnohodnotně Mertensem a Afellaye nahradí Wijnaldum. Útočníka seženou a když ne, tak se aspon zaučí Zeefuik, Ojo nebo i Toivonen který by se mohl posunout na hrot a pod ním by mohl být Wijnaldum. jen ta obrana je pořád slaboučká.

Reagovat
smazaný uživatel

Mno, uvidíme .... právě že, těch týmů, z nichž může některý v jednom roce vystřelit jako kometa a pak zase spadnout zpět do průměru, je v Nizozemsku více.

Reagovat
smazaný uživatel

Odkedy je Twente kometa? Tí už niekoľko rokov patria k špičke, aj keď samozrejme cveg ako PSV, Ajax či Feynoord samozrejme nemajú.

Reagovat
smazaný uživatel

*cveng

Reagovat
smazaný uživatel

Záleží na úhlu pohledu ....

Reagovat
fantomas

Nezáleží.

Reagovat
fantomas

Groningen bude zas hrát o titul max. tři čtyři měsíce.

Reagovat
smazaný uživatel

k největším kandidátů na titul budou tradičně patřit AFC Ajax a PSV Eidhoven. K nim se možná přidá někdo další (Twente, AZ, ...). veru tak Twente bez Thea nema narok na titul

Reagovat
smazaný uživatel

Theo šiel k vám ako náš špión a zved

Reagovat
smazaný uživatel

BTW: A prečo hneď u vás z fleku dostal kapitánsku pásku?

Reagovat
smazaný uživatel

Stekelenburg odešel, Vertonghen zraněný... tak proto

Reagovat
Stiksxx

Roda JC - FC Groningen 0 1:1

SC Heerenveen - NEC Nijmegen 1 2:0

RKC Waalwijk - Heracles Almelo 0 0:0

VVV Venlo - FC Utrecht 2 1:2

Reagovat
Stiksxx

Eriksen odmítl Manchester City

Velký talent dánské kopané Christian Eriksen dostal velice lukrativní nabídku od Manchesteru City. 19letý záložník Ajaxu ovšem vábení bohatého klubu odolal. "Je pravda, že jsme obdrželi konkrétní nabídku od Manchesteru City, na kterou je Eriksen hrdý. Christian ale nakonec zdvořile odmítl, protože si nemyslí, že by to pro něj byl nyní ten správný krok," uvedl hráčův agent Martin Schoot.

Reagovat
Stiksxx

tohle si zaslouží jen klobouček dolu a palec nahoru.

Reagovat
smazaný uživatel

byla by to demence.. chtělo ho i United jako "náhrádu" za Scholesa. Dáni jsou rozumní, ale za 2-3 odejde za dobrej balík jako star klasika

Reagovat
Stiksxx

tohle se mi právě na holandskejch týmech libí..vychovaj talenty a pak je prodaj za pěkný peníze..

Reagovat
smazaný uživatel

tohle se mi práve na holandskejch týmech vůbec nelíbí.. ale bohužel to jinak nejde je to bussines a Holandsko nemůže konkurovat silným ligám.. Nebýt fotbal tolik o penězích je Eredivisie momentálně druhá nej liga na světě po La lize Soudě podle repre tam se aspoň ukáže síla není totiž o penězích. No a kde jsou pak ti čmoudi naftoví každý ví..

Reagovat
Stiksxx

Přesně na repre se to ukáže. a bud rád, že čmoudi u nás nejsou ..i když Vitesse už asi maj co?

Reagovat
smazaný uživatel

myslím , že ve Vitesse je to nějakej prachatej Gruzínec. Co dnes necháte v AZ dva body?

Reagovat
smazaný uživatel

ale pozor dokonce rovnou 3 !!! paráda

Reagovat
Stiksxx

Není se čemu divit, když stopera hraje podělanej Engelaar a Tamata kraj..a Bouma s Pietersem od začátku sedí. A Wijnaldum prej spálil neuvěřitelný tutovky

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

jo jinač jsme zítra na Sport2 kdo to ještě neví. Snad budeme letos více v televizi min. rok skoro každé kolo PSV

Reagovat
smazaný uživatel

a příští neděli doma proti Heerenveenu na Sport1 taky od 14.30h supr!

Reagovat
smazaný uživatel

vidím to dneska na výhru Arnhemu v Haagu, nebo minimálně tam neprohrajou

Reagovat
smazaný uživatel

S takovou obranou budeme spíš hrát o sestup než o první místo. To PSV mě už 3 roky jenom sere ach jo...

Reagovat
Stiksxx

přesně.bohužel

Reagovat
smazaný uživatel

tým jako PSV si nemůže dovolit dostávat 3 góly....

Reagovat
smazaný uživatel

To víš, Alkmaar nejsou žádní nazdárci, budou hrát letos určitě o titul. Spolu s Ajaxem, PSV a možná Twente.

Reagovat
Stiksxx

To Twente tak počítej určitě..vzhledem co jsem viděl v holandskym superpoháru. Věděl jsem, že v Alkmaaru to nebude lehký, ale nečekal jsem že dostaneme 3 goly

Reagovat
smazaný uživatel

Teď jsem četl, že by chtěl Issakson prodloužit smlouvu, jestli se tak stane, tak si hodím mašlu

Reagovat
Stiksxx

měl táhnout do Galatasaraye..ale asi poznali že je to dřevo

Reagovat
smazaný uživatel

Twente a Ajax mně přišli celkově kvalitnější jak PSV co jsem viděl přípravu a třeba ten superpohár.. jestli neposílíme, tak opět nic.

Reagovat
Stiksxx

přesně..jinej golmán, dva obránce, jeden defenzivní záložní - zbavit se Engelaara, a kanonýr na hrot v podobě Mounira.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak tak, 3 fíky a nazdááár

Reagovat
smazaný uživatel

BTW ďalší odborník na Eredivisie

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele