Mistrovství světa U17 - třetí hrací den

21.06.2011, 18:22, aktualizováno 21.06.2011, 18:35
Komentáře a souhrny
Zaujalo nás
V Mexiku už byli k vidění všichni účastníci letošního mistrovství světa sedmnáctiletých, v noci na dnešek se hrály zápasy skupina E a F. Naprosto s přehledem zvítězili favorité turnaje Brazílie a Německo, dobře si vedly také Panama a Austrálie.

Skupina E

Německo - Ekvádor 6:1

Němci do puntíku potvrdili roli jednoho z největších aspirantů na zlaté medaile, s nevyzpytatelným Ekvádorem si poradili hladce 6:1. První vážnější příležitost utkání měl v osmé minutě Yesil, to se však teprve zastřeloval. Ve třicáté první minutě už se dočkal gólového úspěchu, když se k němu na hranici penalty dostala zblokovaná střela Ayciceka, Yesil z první vypálil do břevna a od něj se míč odrazil pár centimetrů za brankovou čáru, aby se pak ihned dostal pryč. Velkou pochvalu zde zaslouží asistent rozhodčího, který skvělým okem zahlédl míč těsně v brance.

Ekvádorci překvapivě vyrovnali hned na úvod druhé půle, ta nakonec přinesla málo vídaných šest branek! Šest minut po přestávce vyhrál Carlos Gruezo osobní souboj s Aydinem, odhodlal se ke střele a ta zapadla přesně k pravé tyči Vlachodimosovy branky. Jenže za další tři minuty už Němci znovu vedli, to když si Cimo Roecker narazil s Yesilem a z hranice šestnáctky i díky teči jednoho z bránících Ekvádorců skóroval.

Po hodině hry bylo definitivně rozhodnuto, Levent Aycicek si pohrál s trojicí obránců, pronikl až do pokutového území soupeře a nekompromisní ranou nedal Chávezovi žádnou šanci. Běžela šedesátá devátá minuta a Německo vedlo o tři góly, Yesil si naběhl na ideální přihrávku Aydina a při samostatném nájezdu z pravé strany nezaváhal, poslal míč kolem pravé nohy ekvádorského brankáře do sítě.

Ekvádorci úplně odpadli, osmdesátá pátá minuta přinesla velkou chybu v rozehrávce Ramireze a Marvin Ducksch tváří v tvář Chávezovi zvýšil na 5:1. Poslední hřebíček do ekvádorské rakve přidal v nastaveném čase Okan Aydin, jenž se dostal k nepochopitelně slabému odkopu Cangy a technickou střelou zpoza šestnáctky uzavřel skóre na konečných 6:1 pro Německo.

Burkina Faso - Panama 0:1

Ve velmi vyrovnaném utkání dvou outsiderů skupiny E hrála Burkina Faso fotbal, ale jediný gól zápasu vstřelila hostující Panama a raduje se z premiérové výhry na MS do sedmnácti let. První obrovskou příležitost celého duelu měl panamský útočník Alfredo Stephens, to když šli hosté do přečíslení tří na jednoho, Stephens však trefil ve vyložené pozici břevno.

Ve dvaadvacáté minutě se už Panama dostala do vedení, na dlouhý nákop za obranu si nabíhal Browne, odražený míč si vyhlédl Jorman Aguilar a tvrdou střelou levačkou propálil vše, co mu stálo v cestě. Běžela stále ještě úvodní polovina zápasu a Burkina Faso měla dvě obrovské šance na vyrovnání, když si v obou případech naběhl Ben Zerbo na přihrávku za obranu od Sanoua, jenže Picart v bráně Panamy si poradil.

Ve druhém dějství přidala Panama druhý gól, Aguilar však stál v mírném ofsajdu a skóre se tak neměnilo. Domácí mohli skórovat znovu díky aktivnímu Zerbovi, tentokrát ale jeho rána nenašla cíl. A když největší domácí šanci na vyrovnání zahodil v závěru střídající Nana, skončilo utkání vítězstvím Panamy 1:0.

Skupina F

Brazílie - Dánsko 3:0

Zatím asi nejkrásnější utkání MS viděla Guadalajara. Až v posledním dni prvního kola světového šampionátu se v Mexiku představili největší favorité celého turnaje, Brazilci. Ti na úvod změřili své síly s Dánskem a po hladké výhře 3:0 potvrdili roli aspiranta na medaile. Překvapivě se nejednalo vůbec o jednoznačný zápas, hlavně úvod duelu patřil spíše Dánům.

Nejprve se po průniku Christensena v obrovitánské příležitosti ocitl Kenneth Zohore, jeho ránu z malého vápna však zázračně vyrazil brazilský gólman Charles. Jen o chvilku později našel chytrým lobem Fischer Norgaarda, ten ale z úhlu trefil jen hruď ochránce domácí svatyně.

Hned první nebezpečnější akce kanárků skončila gólem, ve třicáté druhé minutě to z úctyhodné vzdálenosti zkusil Ademilson a balón zapadl přesně k pravé tyči dánské branky. Ve druhém poločase už hráli jen Brazilci, nejdříve nebezpečně pálil znovu Ademilson, tentokrát však těsně minul. V sedmapadesáté minutě našel Ademilson ideální uličkou pravého beka Wallace, který se nebál z těžkého úhlu vystřelit a propálit Korcha.

Obrovskou možnost zahodil v jednasedmdesáté minutě nejlepší hráč na hřišti Ademilson, jenž se snažil hlavou do protipohybu dorážet ránu Adryana, Korch ovšem nohou zázračně míč vykopl. Jedinou šanci Dánska ve druhém dějství mel patnáct minut před koncem střídající Poulsen, minutu po svém příchodu na hřiště pálil levačkou tvrdě, ale ne dostatečně umístěně, a tak Charles stačil balón vytěsnit na roh.

Dvanáct minut před koncem definitivně zlomil odpor Dánů znovu Ademilson, který si na hranici velkého vápna pohrál s hostující obranou a umístěnou střelou k tyči nedal Korchovi příležitost zakročit. Brazilci tak elegantně protančili těžkým zápasem s Dánskem a po výhře 3:0 ukázali svou sílu.

Austrálie - Pobřeží Slonoviny 2:1

V posledním utkání prvního kola MS sedmnáctiletých otočila Austrálie duel s Pobřežím Slonoviny a po výhře 2:1 ukázala, že se s ní vzhledem k postupu musí počítat. Afričané odehráli skvělý zápas, byli jednoznačně lepší, bohužel však doplatili na velký počet zahozených příležitostí a zůstali bez bodu.

Hned v šesté minutě si na rohový kop Laga naskočil Kone, jenže byl tak překvapen podskočením australského brankáře Izza, že nebyl k hlavičce připraven a ze čtyř metrů odkrytou branku přestřelil. V osmnácté minutě šlo Pobřeží Slonoviny do zaslouženého vedení, obrovskou chybu vyrobil australský stoper King, Soungole našel Souleymane Coulibalyho a ten levačkou otevřel skóre zápasu.

Australané poprvé zahrozili po půlhodině hry, kdy pálil Tombides, Konate v bráně hostů však zasáhl skvěle. V jedenapadesáté minutě už bylo vyrovnáno, Espindola sklepl míč Makarounasovi, který ze třiceti metrů vypálil a ranou pod břevno zavěsil.

Australané od této branky převzali iniciativu, nejprve pálil znovu Makarounas, tentokrát však trefil jen tyč. Třináct minut před koncem se už ale domácí dočkali rozhodujícího gólu, chyby v hostující rozehrávce využil ke své chvíli slávy Dylan Tombides a následnou oslavu daroval své narozeniny oslavující matce. V poslední minutě tohoto zajímavého mače mohl alespoň bod pro Pobřeží vydolovat Diarrassouba, jenž se perfektně proháčkoval až před branku, bohužel pro hosty však Izzo zachránil Austrálii vítězství.

Zajímavost dne

Odehráno bylo již dvanáct duelů a věřte nebo ne, ani jeden zápas ještě neskončil remízou! Hned devětkrát se z vítězství radoval tým uváděný jako domácí, ve zbylých třech případech vyhráli hosté.

Hrdina dne

Samed Yesil (Německo)

Sedmnáctiletý mladík s tureckými kořeny prokázal obrovský potenciál už na květnovém mistrovství Evropy a svojí kvalitu potvrdil ve večerním úvodním duelu světového šampionátu, ve kterém řídil demolici Ekvádoru, když vstřelil dvě branky a na další dvě nahrál.

Autor: Michal Hruška

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Emre Can Chci ho vidět minimálně v pohárovejch zápasech v Ačku Bayernu..

Reagovat
fabec1222

OT:Jakub Hora do Plzně.

Reagovat
8lampard8

dobrá posila

Reagovat
Robbie

pochybuju že se prosadí Pilař(Hora)-Bakoš-Petržela

Reagovat
Godwinson

Dost mizerný zápas. Hlavní postavou byl ten peruánský tragéd, co to pískal ... zlý sen, třešničkou na dortu vymyšlená penalta. Francie si ale zvítězit nezasloužila, hráli pasivně, zápas odbránili, můžou být rádi za bod. Slabší výkony krajů obrany, zejména Conte byl asi nejhorší hráč Francie, spolu s Hallerem, který byl na hrotu úplně k ničemu. Tedy, třeba zmínit i sólistu Nangise, taky velmi podprůměrný výkon, ale dnes se nedá z Francie vypíchnout nikdo, Japonci je přehráli.

Osobně bych ale přeci jen zmínil Yaisiena, z toho roste ohromnej hráč, dnes sice nepříliš dobrý zápas z jeho strany, ale v něm má PSG hotovej poklad.

Reagovat
fantomas

Můžeš mi trošku přiblížit Japončíky? Přišel sem až teď, takže holt kouknu až na Argentince asi...

Reagovat
Godwinson

Hráli parádně, dá se říct, že Francii úplně suverénně přehráli. Byla to hodně taktická bitva, Francie bránila v deseti lidech, Japonci jeli postupnými útoky, pěkně kombinovali, první poločas velká nuda, prakticky jeden náznak šance u Japonců, dvě střely Francie - jeden krásnej gól. Druhá půle začala vymyšlenou penaltou, to Frantíky srazilo a Japonci si tam s nimi dělali chvílema, co chtěli. Asi třikrát byl Japonec sám na penaltě, dvakrát zblokované, jednou vedle, bylo tam i pár přečíslení, které vždy Japončíci zadrbali, měli smůlu, v pohodě mohli vyhrát. Vzadu toho Francii taky moc nedovolili, gól padl dá se říct náhodou a pak tam bylo jen pár náznaků a šance Benzii, jinak vůbec nic.

Reagovat
JozkokozleJ

to som ozaj ocakaval uplne opacny priebeh...

Reagovat
fantomas

Ok, díky.

Reagovat
JozkokozleJ

... vyzera to teda, ze to, ze som to nestihol pozerat nebolo na skodu. Zapas proti Argentincom sa mi v podani Francuzov pacil. Viem si ale zivo predstavit, ze hracom nezdravo narastlo sebavedomie a proti "nejakym" Japoncom chceli ukazat, aki su velmajstri...

Inak Yaisien A Nangis soloval i v prvom zapase, ale vo viacerych situaciach sa mu to vyplatilo a bol prospesny...

Reagovat
Godwinson

Určitě jsi o nic nepřišel, ono to vypadalo tak všelijak. Hráli hodně defenzivně, od Francie bych čekal tedy úplně něco jiného než to, že to zavřou proti Japoncům, při vší úctě k nim. Já myslim, že chtěli ten zápas hlavně odehrát, moc se neunavit, mají do posledního zápasu nejlepší pozici, takže ... ale je to škoda, zrovna, když už jsem si na ně udělal čas vidět tohle.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele