Mistrovství světa U17 - první hrací den

19.06.2011, 16:15, aktualizováno 19.06.2011, 18:51
Komentáře a souhrny
Zaujalo nás
Světový šampionát fotbalistů do sedmnácti let má za sebou první hrací den, hrály se v něm čtyři zápasy. Domácí Mexičané začali skvěle, stejně jako Kongo, Japonsko nebo Francie, která rozdrtila Argentinu.

Mexiko - KLDR 3:1

Zahajovací utkání šampionátu si vzali na starost, jak je dobrým zvykem, domácí. Proti sobě tedy nastoupily týmy Mexika a Severní Koreji. Mexičané hráli skvělý ofenzivní fotbal a z vítězství se radovali naprosto zaslouženě, přestože inkasovali jako první. Hned ve třetí minutě přihrál Ok Chol-Jang Jo-Kwangovi a ten levačkou se štěstím propasíroval míč za záda mexického brankáře Sáncheze.

Domácí odpověděli osm minut před přestávkou, kdy důležitý osobní souboj v pokutovém území vyhrál Carlos Fierro a tváří v tvář korejskému brankáři nezaváhal. Mexičané tlačili, jen za první půli vyslali na bránu soupeře jedenáct střel a byla jen otázka času, kdy dají vítěznou branku. Ta nakonec přišla v šedesáté osmé minutě, kdy už hosté hráli o deset bez vyloučeného brankáře Jong-Huna, který fauloval pronikajícího Gonzaleze a oslabil tak svůj tým. Dvaadvacet minut před koncem přišel trest, z levé strany nebezpečně odcentroval Bueno a Kwang Sok-Jong si ve snaze odhlavičkovat míč do bezpečí vstřelil vlastní gól.

V tu chvíli bylo o osudu utkání rozhodnuto, otázkou tak zůstávala jen výše skóre. To Severokorejci dlouho drželi na stavu 1:2, a to i díky drobné neschopnosti domácích zakončit své gólové příležitosti. Přímo exemplárním příkladem byl deset minut před koncem Jorge Espericueta, jenž z malého vápna přestřelil odkrytou branku. Třetí branka Mexika přesto přišla, Buenovu ránu ještě náhradní gólman An vyrazil, na dorážku střídajícího Casillase ale už byl krátký. Mexičané svého soupeře přestříleli 27:9, jejich aktivita nakonec slavila úspěch v podobě vítězného vstupu do turnaje.

Kongo - Nizozemsko 1:0

Největší překvapení prvního dne se zrodilo v nočním utkání v Morelie, kde proti sobě nastoupily celky Konga a Nizozemska. První příležitost zápasu měl nizozemský útočník Ebecilio, známý z Ajaxu, Ngakossa v brance Konga však nepřekonal. Domácí poprvé zahrozili zásluhou Tchiboty, jeho dalekonosná rána ale postrádala potřebnou razanci, a tak si De Jong v brance Nizozemců s přehledem poradil.

V padesáté třetí minutě rozehrávali Oranjes rohový kop, jenže na velkém vápně stojící Gravenberch o míč přišel a reprezentanti Konga přešli do rychlého přečíslení pěti proti dvěma, kapitán Mayanith ideálně načasoval přihrávku na Justalaina Kounkoua, který pelášil sám na nizozemskou branku a zblízka nezaváhal.

Holanďané mohli vyrovnat zásluhou volného přímého kopu Depaye, jeho krásná rána však pouze olízla břevno konžské branky. A když perfektně umístěnou hlavičku Achahbara a technickou střelu střídajícího Akeho vyškrábl konečky prstů nad horní tyč konžský brankář Ngakosso, radovali se Afričané z překvapivého zisku tří bodů.

Francie - Argentina 3:0

Nejjednoznačnější průběh měl překvapivě souboj dvou favoritů skupiny B, který se hrál v severovýchodní mexické metropoli Monterrey, což je hlavní město státu Nuevo León. Francouzi o svém přesvědčivém vítězství rozhodli během deseti minut první půle, kdy protivníkovi stihli nasázet hned tři góly a nebylo co řešit.

První branka padla v pětatřicáté minutě, to se z pravé strany do pokutového území perfektními kličkami dostal s devítkou hrající Nangis, naservíroval míč pod sebe Benziovi a jeho rána do protipohybu brankáře Sequeiry už si našla cestu do sítě. Hned o šedesát sekund později mohl vyrovnat Lucas Ocampos, jenže jeho rána z dálky trefila jen tyč.

V osmatřicáté minutě to bylo už o dvě branky - na levé straně obrany vyrobil obrovskou chybu Argentinec Pinto, kterému míč sebral znovu aktivní Nangis. Chvilku si s ním pohrál, dlouhým pasem našel přesně Sebastiena Hallera, který si jedním dotykem míč zpracoval a druhým ho poslal nekompromisní ranou do brány.

Stále ještě nebyl ani poločas a Argentinci byli zralí na ručník, minutu před přestávkou totiž inkasovali třetí branku a bylo definitivně rozhodnuto. Znovu u toho byli dva nejlepší muži na hřišti, Nangis si připsal třetí asistenci a křižnou střelou na zadní tyč se podruhé v zápase prosadil Yassine Benzia. Francie si se svým soupeřem doslova hrála, hned na úvod druhé půle se v gólové příležitosti ocitl Yaisien, jenže přestřelil.

Po hodině hry upaloval sám na Sequeiru Nangis, ve snaze o přehození mu ale míč nesedl a byla z toho slabá střela do náruče argentinského brankáře. Když už Nangis brankáře soupeře překonal, zastoupil ho na brankové čáře obránce Beloso. Francie i tak s přehledem zdolal Argentinu 3:0 a ukázala, že se s ní musí počítat jako s aspirantem na titul.

Japonsko - Jamajka 1:0

Posledním vítězným týmem prvního hracího dne se v noci stali Japonci, když přehráli nevyzpytatelnou Jamajku 1:0. Skóre napovídá o poměrně vyrovnaném průběhu hry a přesně tak to také bylo, Jamajka soupeře dost dlouho trápila a v závěru málem vybojovala cenný bod.

Hosté také měli první šanci zápasu, když to z velké dálky zkoušel Romario Williams a Nakamuru v brance Japonska zachránila tyč. Věřte nebo ne, to byla jediná vážnější příležitost prvního poločasu, ve kterém se hrál hodně opatrný fotbal. Což ostatně platilo i pro druhé dějství, v tom už ale Japonci převzali iniciativu a byli lepším týmem.

Po chybě jamajského gólmana Campbella pálil z úctyhodné vzdálenosti střídající Matsumoto, ale pravou tyč hostující svatyně těsně minul. Rozhodující okamžik zápasu přišel v šedesáté první minutě, kdy si Matsumoto narazil v pokutovém území s Muroyou a ocitl se úplně sám na malém vápně, kde nezaváhal a rozhodl o tříbodovém zisku pro Japonsko.

Matsumoto sám pak mohl ještě pojistit vedení Země vycházejícího slunce, ve dvou vyložených možnostech ovšem selhal. Jamajčané to mohli v samotném závěru potrestat, Walkerovu ránu ale vytěsnil mezi tři tyče Nakamura.

Dnes v noci začíná šampionát také pro český výběr, od 1:00 našeho času bude naším soupeřem tým USA.

Autor: Michal Hruška

Komentáře (85)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Kongo

Reagovat
partaS

půlka základní sestavy je údajně ročník 96

Reagovat
smazaný uživatel

to je docela síla

7 hráčů ročník 1996

4 hráči ročník 1995

Reagovat
ouninpohja

vzhledem k tomu, ze ve vetsine zemi afriky se vek lidi pocita od chvile, kdy je matky dovedou na matriku, nez od chvile skutecneho porodu, tak je dost mozny, ze tem chlapcum tak malo nebude...

Reagovat
Aldeano

Reagovat
clinger

Reagovat
smazaný uživatel

To budou asi jediní účastníci, kteří se už 6 let holej

Reagovat
Aldeano

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Vždyť Nizozemsko je taky takové Kongo, akorát "evropské" co se složení týče.

Reagovat
Kepy_FCB

Surinam

Reagovat
fantomas

Co by Nizozemsko hledalo v Kongu?

Reagovat
Aldeano

Kolonii...

Reagovat
fantomas

Aha. Tak tam zrovna asi fakt ne.

Reagovat
Aldeano

Proč by jí tam nehledali? Dřív to měli Belgičani, tak teď Nizozemci....

Reagovat
fantomas

Reagovat
Aldeano

Co kulíš očima? Ptal ses co by tam dělali.Tak píšu možný scénář...

Reagovat
fantomas

Ježiš, tak dřív tam kolonii neměli, teď ji tam taky nemaj. Nemaj tam co pohledávat a jako náká teorie toho, proč by mělo bejt Kongo dobrý, to zkrátka vůbec nefunguje.

Reagovat
Aldeano

Ano ,dřív jí tam Nizozemci neměli, to nikdo neříká.Ale teď by mohli

Reagovat
fantomas

Ale di ty...

Reagovat
Aldeano

Teď vypadám jak nějakej Nizozemskej nacionalista, kterej by nejraději obsadil půlku Afriky...

Reagovat
fantomas

Noo...

Reagovat
smazaný uživatel

Nejaktuálnější informace na FB: http://www.facebook.com/MS.U17

Reagovat
madridcan

staci clanok na EF

Reagovat
smazaný uživatel

Stačí no.

Reagovat
smazaný uživatel

V Kongu asi maji deti na zakladni skole prazdniny o trochu driv.

Reagovat
FC Porto FC

OT : Saviola do SAE? sice nehrál moc dobře ale i tak......

Reagovat
Aldeano

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Usty

sakra miky, ty ses nějak rozjel :)

Reagovat
miky10

co bych pro své čtenáře neudělal

Reagovat
clinger

Achahbara,Ake nizozmské jména jak poleno

Reagovat
Godwinson

Pěkně mládežníci Francie, snad se na ně stihnu alespoň jednou podívat.

Reagovat
JozkokozleJ

Hrali paradne. Videl som zapas tak striedavo, ale dalo sa veru naco pozerat. Niekedy poniektory zbytocne solovali, inokedy zas predvadzali krasne kombinacie na jeden dotyk... az som neveril, ze hraju 17 r. chlapci.

Hlavne Nangis z Caen a Yaisien z PSG hrali vyborne.

Ak mas predplateny Eurosport player, daju sa sledovat vsetky zapasy i z reprizy.

Reagovat
Godwinson

Děkuju za info. Ten player bohužel nemám, ale slyšel jsem, že je to velmi šikovná věc :) Je to tak, na druhou stranu, dnes už žádný výběr v jakékoliv věkové kategorii Francie nenapovídá, že by to měla být jejich reprezentace, je ale pravda, že tady je to ještě umocněnější :)

Reagovat
JozkokozleJ

Ono je to hlavne vyborna vec na 1. a 2. BL, kde i teraz je mozne sledovat akykolvek zapas z minulej sezony zo zaznamu. A 3,90 € za mesiac bez viazanosti je skvela cena. Ked to ale chces ukoncit, musis odhlasit predplatne, inak sa ti automaticky obnovi a strhne z uctu ciastka.

Ale zaujimalo by ma preco je skladba muzstva az taka vyrazna. Ci ti tmavsi vplyvom mensieho financneho zaistenia a mensich moznosti vyzitia/zabavy (rozumej PC,PS, Nintendo ci co to dnes leti...) maju vacsiu snahu a ochotu makat, nez ti bledsi, casto zrejme z bohatsich rodin s mnozstvom inych lakadiel... Rad by som na to videl nejaku studiu

Reagovat
JozkokozleJ

... inak ale prvy pohlad na mansaft vobec nenahovara, ze sa jedna o reprezentaciu Francuzska

Reagovat
Losinho

Pěkně Miky

Reagovat
Kaká10

Reagovat
miky10

Díky

Reagovat
smazaný uživatel

Zajímavý počet anglických mladíků v repre U-17:

LFC - 6

ManCity - 2

Chelsea - 1

ManU- 0

Spurs - 0

Arsenal - 0

Reagovat
vladis271

jeden z dôvodov prečo to musím vidieť. Morgan, Sterling by mali mať základ istý. U ostatných 4 neviem.

Reagovat
smazaný uživatel

v akademii se mi líbí i Smith, ale netuším, jakou má v repre konkurenci. Morgan se Sterlingem jsou na svůj věkem neskuteční. nějaký link?

Reagovat
minoLFC

tak Regan má za U17 odkopaný rovnaký počet zápasov ako Streling a má aj rovnaký počet golov

Reagovat
vladis271

Škoda inak, Robinson je už tuším v " 19 ", ale vekom by mohol patriť ešte sem.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Z CFC tam je Josh?

Reagovat
minoLFC

nehra už za seniorov v základe?

Reagovat
vladis271

Reagovat
smazaný uživatel

ne, Nathaniel Chalobah, očividně rodilý angličan jak víno

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Arsenal ty mladíky krade jinde no :)

Reagovat
smazaný uživatel

koho máme ve skupině? a koho maj slováci?

Reagovat
JozkokozleJ

Popripade: http://www.fifa.com/u17worldcup/standings/index.html

Su to veci lahko dohladatelne a zbytocne nemusis cakat na odpovede. Nech sa dari.

Reagovat
Kongo

Africký týmy mají fyzickou výhodu

Reagovat
Kepy_FCB

a chemickou též

Reagovat
minoLFC

a sú nedotknuteľný vďaka HIV

Reagovat
smazaný uživatel

ty si keket

Reagovat
miky10

tak a češi jedeeeeeeeeeeeeeeeem Salašovič

Reagovat
Aldeano

Reagovat
Losinho

Reagovat
smazaný uživatel

Amíky tam mají rádi :))

Reagovat
Trand

Nás(Amíky) nemaj nikde rádi.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Zíma to aby se ho Janov zřekl po tom co předvedl

Reagovat
smazaný uživatel

a vzal jeho kolegu ze Slavie

Reagovat
minoLFC
Reagovat
smazaný uživatel

Sterling neumí dávat škaredé góly

Reagovat
vladis271

Najväčší anglický talent od Thea rovnaká rýchlosť len lepšia technika.

Reagovat
minoLFC

a prvý gól dál Hope z Evertonu

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Stejne je to divnej zlozvyk psat misto Francie 3:0 Argentina radsi Francie - Argentina 3:0 Pritom to prvni vypada o tolik lip...

Reagovat
fantomas

Ježiši, no to bude zase debata jako o tom, jestli se maj sestavy psát zleva doprava nebo naopak...

Reagovat
smazaný uživatel

Sestavy? Rozhodne zprava

Reagovat
fantomas

Já to nechtěl znova začínat, jen připodobnit. Ty máš dneska dohadovací, co?

Reagovat
smazaný uživatel

Vzdyt se s nikym nedohaduju

Reagovat
fantomas

No ale rozjížděls takový téma, aspon to tak vypadá.

Reagovat
smazaný uživatel

To bylo jen takovy tema k zamysleni, na hadani se o takovejch kravinach tady nekde mas Arbitra

Reagovat
miky10

Reagovat
Losinho

Reagovat
Losinho

Mně přijde lepší zase tohle...

Reagovat
miky10

Přijde mi to stejně "dobrý" a takhle se to používá, takže není co řešit

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele